Zobacz pełną wersję : Paznokcie do oceny {budowa, technika, krzywe paznokcia}
Strony :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
Ewo, paznokcie na wolnym brzegu są dość nierówna- jak juz pazurkisą prawie gotowe to przed samym nabłyszczeniem je podpiłuj żeby były równe, krzywa tez do poprawki ale po wgdlędem "gór i dolin" musisz pilnikiem równiutko wyrównać aby była gładziuteńka.
ćwicz a poprawisz błędy:)
ivonna70
31-01-2010, 17:33
Zgodzę się z Izą, że paznokcie trochę są nierówne. Czy przed nałożeniem nabłyszczacza opracowujesz paznokieć?? Przypuszczam, że nie i dlatego są te nierówności. Boczki też trochę do podpiłowania, aby nie dawały efektu łopatek i będzie cacy:).
Szkoda, że tylko jeden paznokieć jest pokazany z krzywą C.
Czekamy na dalsze zdjęcia z ćwiczeń:)
dzięki dziewczynki piłuię przed nałożeniem nabłyszczacza ale widocznie za mało ale to i tak lepiej niż robiłam jescze kilka dni temu będę wrzucać na bieżąco moje poczynania;(
dzikakura
01-02-2010, 23:13
justysia tak jak mowi woszczur, wg mnie boczki i wyrownac oraz na wolnym brzegu nie tylko linia boczna do poprawy, ale wydaje mis ie, ze wolny brzeg ma rozna grubosc, spojrz na pazurek od linii wlosa. Czy ona jest rowna po lewej i prawej stronie? Ale tak to w ogole sypmatyczny pazur
---------- Dodano o godzinie 23:13 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 23:08 ----------
nie bede powtarzac po kolezankach, bo chyba powiedzialy juz wszystko. Widzisz? przy małym paluszku na lewej dloni zel ci sie utwardzi tak, ze sie zlal w do i chyba rozlal przy skorcel. Trzeba to wypilowac:przytul:
justysia9
03-02-2010, 19:54
żel nakładałam równo a przynajmniej sie starałam napewno boczki spiłować musiałam i ta C przez bulion nie wyszła dokładna bo dałam ją prawie na sam koniec i potem nie miałam jak wyrównać bo już piłowałam bulion powoli...
ale naprawdę jest ona dobrze zrobiona? ;D nie moge uwierzyc że jako tako mi sie udało;D myslałam że nigdy se nie naucze;D
cd. biczowania mówcie co nie tak!!!
cd. biczowania mówcie co nie tak!!!
dla mnie są świetne :) tylko nie wiem czy nie dajesz za dużo żelu na wolny brzeg :] wypiłuj po bokach żeby błyły troszkę cieńsze :) wiesz o co mi chodzi?:P
kobietazpazurem
05-02-2010, 09:05
i zostawiaj większa linę włosa bo mam wrażenie, jakby skórki były zalane.. Ale wzór genialny, w sam raz na walentynki :D
milenka_olsztyn
05-02-2010, 09:07
moim zdaniem linia włosa jest dobra... a nie wiem co ona ma wspólnego ze skórkami:)
Agnieszka Praska
05-02-2010, 10:00
napisze w punktach:)
1 wypilowalas sobie uskok z boku
2 niedopilowane boczki
3 na takich krociaczkach nie musi byc az tak wydatna krzywa
4 polecam tipsy tunelowe lub mocniejsze zaciskanie tunelu nie bedzie wtedy takiego problemu z tunelem i boczkami
linia wlosa nie ma nic wspolnego ze skorkami;) linia wlosa akurat jest w miare ok jakby byla wieksza to straszne grubasy by wyszly
stres troszke jest przesuniety:)
Dzięki dziewczynki!!!!!!!!! napiszę czego nie rozumiem otóż co to jest ten uskok? i co to znaczy bardziej spiłuj boki/ tzn żeby były wązsze:/: aha robiłam pierwszy raz na żeliku od PAZNOKIETKA1000 z tych próbek po 1 zł nawet fajnie mi się robiło i chyba dokupię sobię większą ilość tych żelików.Także nie zniecheciłam się i bedę próbować dalej:P
Aha mam jeszcze takie jedno pytanko do czego służy ten bonder i czy on jest bardzo potrzebny bo te pazurki są bez niego:skacze:nie przejmuje sie tym za bardzo bo jutro je ściągam:yess:;)
Agnieszka Praska
05-02-2010, 13:00
Dzięki dziewczynki!!!!!!!!! napiszę czego nie rozumiem otóż co to jest ten uskok? i co to znaczy bardziej spiłuj boki/ tzn żeby były wązsze:/: aha robiłam pierwszy raz na żeliku od PAZNOKIETKA1000 z tych próbek po 1 zł nawet fajnie mi się robiło i chyba dokupię sobię większą ilość tych żelików.Także nie zniecheciłam się i bedę próbować dalej:P
Aha mam jeszcze takie jedno pytanko do czego służy ten bonder i czy on jest bardzo potrzebny bo te pazurki są bez niego:skacze:nie przejmuje sie tym za bardzo bo jutro je ściągam:yess:;)
uskok widac na pierwszym zdjeciu chodzi o wolny brzeg paznokcia powinien byc prosty a u ciebie jest wglebienie, o pilowanie bokow chodzi glownie o wyszczuplenie paznokci wzdluz walow bocznych.
bonder to zel podkladowy i uzywa sie go w systemie 3fazowym
to i ja poddam się ocenie :)
dodaje do oceny mojego pazurka
żel na formie(zcisnelam szkielet spinką-klipsem do włosów tak na próbe :D ) i wyszlo takie cos:
http://images47.fotosik.pl/256/d06677c23b0b275e.jpg
A teraz juz fotki gotowego pazurka:
http://images43.fotosik.pl/256/62544536954dec5a.jpg
http://images44.fotosik.pl/256/26581e3071c60e4b.jpg
dziewczyny, co jest źle? co poprawić?
Przepraszam za jakość fotek, ale robione telefonem :wnerw:
i zostawiaj większa linę włosa bo mam wrażenie, jakby skórki były zalane(...)uważam tak samo jak milenka - linia włosa (czyli to co jest poza hyponyhium=wystajaca częśc paznokcia= koniec końcówwolnego brzegu=to czyjm niektóre panie zrapują zdrapki lub kody przy kartach doładowujących) jest w porządku, a "skórki" to rzecież wał okołopaznokciowy lub paznokciowy(zależy jaka kto ja woli i jak kto sie uczył)
to i ja poddam się ocenie :)
dodaje do oceny mojego pazurkawg mnie wszystko w porządku, co do "c" to tez mi sie wydaje ok, choć sama mam z nią problem:P
kasiasssss
05-02-2010, 15:46
iv piekny paznokiec,a jaki tunel,chyle glowe:good::good:
AgUsia950
05-02-2010, 17:18
no, ładny ten tunelik. :D
bardzo dziękuję za opinie :*
teraz robiłam tylko jednego pazurka to się nad nim skupiłam i wyszedł w miarę przyzwoicie, ale jak robie obie łapki to już nie jest tak kolorowo ;(
milenka_olsztyn
05-02-2010, 19:55
tunelik i linia włosa bardzo fajne:) a i krzywa ok :)
Edyta 1064
05-02-2010, 21:33
Widziałam już ten tunelik i jeszcze raz stwierdzam-jak dla mnie ekstra :)
kobietazpazurem
06-02-2010, 09:31
A te ostatnie mają piękny tunel!!
A widzicie dziewczyny jak mnie baba na kursie uczyła, że linię włosa zostawia się przy skórkach...
Wiecie, ja to żadną wyrocznią w sprawach budowy ani terminologii nie jestem,
ale spotkałam się w jakimś artykule, że linia włosa jest zarówno od strony skórek i wolnego brzegu,
i określa prawidłową grubość nałożonego materiału.
W okolicy skórek powinna być właśnie na miarę włosa, natomiast przy wolnym brzegu
zazwyczaj jest grubsza niż włos, ze względu na użytkowość paznokci, natomiast przy paznokciach konkursowych typu "pink&white" nawet wolny brzeg powinien być grubości włosa.
milenka_olsztyn
06-02-2010, 10:44
z tym że linia włosa jest przy skórkach to się pierwszy raz spotykam...
dzikakura
06-02-2010, 11:08
[ale naprawdę jest ona dobrze zrobiona? ;D nie moge uwierzyc że jako tako mi sie udało;D myslałam że nigdy se nie naucze;D[/quote]
naprawde jest w porzadku. Podpowiem Ci, jak masz problem z "C" to rob tak:(wszyscy szkoleniowcy teraz mnie zamorduja)- wtedy gdy juz budujesz krzywe, a wiec Twoje utrapienie min-krzywa C. naloz duzego gluta na srodek paznokcia(ale nie srodek paznokcia przedluzonego tylko na srodek tam, gdzie naturalek), delikatnie rozprowadz jakbys rysowala sloneczko(takie promyczki w kazdym kierunku), a potem zwies pazura glowa na dol ale musi zwisac prosto, nie przeykrzywiaj go w zadna strone tylko prosciutko prostopadle do blatu stolu, odczekaj tak z 7-8 sekund i do lampy, zel wtedy splywa dokladnie tam, gdzie byc powinien, czyli powinien Ci utworzyc krzywa-gorke na samym srodku. Oczywiscie nie zwalnia cie to pozniej z wypilowania pazura, szczegolnie na wolnym brzegu i wyrownania falek, bo zaden zel sie nie wypoziomuje tak idealnie jak bysmy sobie tego zyczyly:D
Wiesz po czym widac, ze pazur jest idealnie wygladzony, w sensie jego powierzchnia? Pociagnij glossem na koniec i zrob fote, jesli blysk lampy ulozy sie tak, ze odbicie swiatla bedzie tworzyc prawie idealna linie wzdluz pazura , znaczy, ze nie ma zalaman swiatla.. znaczy job done:D(nie umiem tego lepiej wytlumaczyc), jak sie ten poblysk ta linia zakrzywia jakos, to wtedy wiadomo, ze pazur jest za bardzo zarysowany i swiatlo sie zle zalamuje.
Jak dojdziesz do wprawy to nie bedzie potrzeby zwieszania pazura-obiecuje:)
---------- Dodano o godzinie 10:57 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:50 ----------
samaron-zgadza sie. Dwie linie wlosa mozna spotkac w angielskiej, badz amerykanskiej terminologii, jedna przy skorkach, druga, wolny brzeg. Wolny brzeg dla paznokci uzytkowych powinien byc grubosci dwoch zlozonych i scisnietych ze soba wizytowek. Dla konkursowych.. jak najciensza:D
---------- Dodano o godzinie 11:08 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:57 ----------
iv90-pazur jest super. A teraz tak dalsze dziewiec:D
AgUsia950
06-02-2010, 12:48
też właśnie często patrzę na odbicie światła na pazurkach. :D
justysia9
07-02-2010, 11:10
"...jak sie ten poblysk ta linia zakrzywia jakos, to wtedy wiadomo, ze pazur jest za bardzo zarysowany..."
i następnym razem muszę wziaść pilnik o mniejszej ziarnistości? ;p
dzikakura
07-02-2010, 11:35
też właśnie często patrzę na odbicie światła na pazurkach. :D
Ha, a widzisz:D
---------- Dodano o godzinie 11:35 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:28 ----------
i następnym razem muszę wziaść pilnik o mniejszej ziarnistości? ;p[/QUOTE]
Tak jest, teoretycznie uzywa sie pilnikow o trzech gradacjach, do zelu 120 180, a potem bloczek(wiesz, taka kostka) ale kto by tego przestrzegal :nie_powiem::nie_powiem:
Wystarczy dla paznokci uzytkowych oczywiscie, jak pomachasz zawziecie swoim pilnikiem i skonczysz bloczkiem. Dbaj o to by blokiem wygladzic nie tylko powierzchnie, ale rowniez brzegi pazurka. Nic wtedy nie haczy, dziewczyna ktorej robilas ma komfort i nic nie dopilowuje sama w domu, co wazne, bo jak piluja to robia to rowniez po powierzchni, a potem sie dziwia, ze matowy jest
białaaaa
07-02-2010, 11:35
kurcze ja choć bym chciała się wypowiedzieć to nie mogę bo mnie na kursie nie uczono gdzie linia włosa itp itd tyle co mnie nauczyła to krzywą C jak budować a i tak mam problem ze zrobieniem idealnej :) a tak to się tu bardzo wiele rzeczy dowiaduję
dzikakura
07-02-2010, 11:38
Moj kurs niby tylko z UP, ale wiele rzeczy sie dowiedzialam, kurs prowadzily dwie kobietki. Jedna byla pasjonatka tego co robi i od niej wiele rzeczy sie dowiedzialam. Pomimo tego, ze w kursie uczestniczyly 22 osoby. Jakie to wazne, zeby wiedze przekazywal ktos kto dobrze sie czuje w swojej branzy. Poza tym wiedzialam o co pytac, ale to efekt sleczenia nad gazetami, materialami i forami.
AgUsia950
07-02-2010, 11:40
no, kura masz racje. :D
dzikakura
07-02-2010, 11:43
no, kura masz racje. :D
Hyyy, nie-mnie sie tylko tak wydaje:D
i tak to właśnie jest na tych kursach.. i kogo tu słuchać :P a co do pazurków to ostatni żelowy jest super, świetny tunel ;)
justysia9
09-02-2010, 20:10
naturalki mojej siostry ;] C próbowałam już robić i na niektórych to w ogole mi nie wyszla;p no i jej tunelik hehe;D ona ma ładny bo moje są jakieś płaskie tylko bardzo delikatny mam ten tunelik ;p
julcia88
09-02-2010, 20:45
tunele są ładnie zaciśnięte :)
nad krzywą bym popracowała jeszcze, sama też mam z tym problem ;P
TUNELE OWSZEM, NAWET CIUT ZA BARDZO :) sorry za capsa
tak jak julcia pisze krzywa do ćwiczenia i ode mnie jeszcze iśmiech, widze ze jest od linijki prawie,
nałóż zel na koncówke od boku do boku na srodku niżej , a potem czystym pędzlem przetrzyj żeby usmiech był pełniejszy i równy:)
justysia9
10-02-2010, 20:48
ale ona chciała prosty ;p a C to robiłam pierwszy raz na wszystkich palcach ;p tak od razu... w 2h zrobiłam ;p
Agnieszka Praska
11-02-2010, 08:02
no z tunelik to troszke za bardzo sie zawija;)
co do krzywej popatrz na pierwszy post, jest pokazane jak powinna wygladac;) ja tyle razy juz gapilam sie na to zdjecie ze robiac pazurki fotke mam przed oczami i piluje dotad az nie wygladaja z profilu tak jak w pierwszym poscie:)
trzeba by ja jeszcze pilnikiem troszke potraktowac od walow pod odpowiednim katem i byla by gut:D
Jeśli chodzi o krzywą C to wydaje mi się, że trzeba by ciut więcej żelu/akrylu nałożyć na linię stresu, a mniej przy skórkach. Jeśli Ci nie wychodzi samo nakładanie (tak jak mi, szczególnie jeśli chodzi o żel) to więcej czasu poświęć na piłowanie. A tunelik byłby ok jakbyś trochę przypiłowała wolny brzeg tipsa od spodu.
Wiem, że łatwo mówić, a trudniej zrobić...
Ja teorię znam, ale z praktyką już gorzej:( Chyba że godzinami siedzę nad paznokciami....
Dopiero zaczynam wiem że moim tipsom wiele brakuje ale trening czyni mistrza , nie ukończyłam żadnego kursu
oto moje początki
Agusia_pa2
18-02-2010, 12:02
Dopiero zaczynam wiem że moim tipsom wiele brakuje ale trening czyni mistrza , nie ukończyłam żadnego kursu
oto moje początki
No wiec ja sie wypowiem jak juz przeniosłam twój post ;) Jeśli to są twoje początki to co to bedzie później?? Super...widze tipsy french...moze sprobujesz namalować frencha ;) Będa z Ciebie ludzie hehehe :skacze::skacze::skacze:
aaa i po kciuku na czerwonym tle widać ze brakuje im C ale to przychodzi z czasem ze sie jej nauczysz ;)
aaa jeszcze jedno..plisss nie mów o przedłużanych pazurkach-------> tipsy....brrr az mnie otrzepuje jak ktos tak pisze....;(
nie no jak na poczatek to super , o i faktycznie to slowo TIPSY bleeee:P
kobietazpazurem
19-02-2010, 13:16
isunia jaki piękny uśmiech, malowany czy tips??
kasiasssss
19-02-2010, 14:35
jak dla mnie troche plaskie czyli problem z krzywa ladne zdobienia,super
kobietazpazurem
19-02-2010, 18:52
ja też robie płaskie niektóre wzorki, ale jakoś zawsze długo się trzymają :) chociaż teraz zwracam na to większa uwagę bo mnie samą to już zaczyna drażnic:P
ja to mam problem z krzywa c czasami wychodzi a czasami nie:)
julcia88
19-02-2010, 20:53
ja to mam problem z krzywa c czasami wychodzi a czasami nie:)
hehe to tak jak ja :D
kobietazpazurem
20-02-2010, 08:59
No i o to chodzi , że każda z nas czegos nie robi idealnie a mimo to wychodza nam piękne paznokcie :):przytul:
farbstift
20-02-2010, 10:12
bo jesteśmy super babeczki:D
Witam:D Bardzo fajne forum :)
Przedłużam paznokcie metodą żelową od około pół roku. Jestem samoukiem, wiekszość nauczyłam się z forum World of Beauty :P
Przepraszam za jakoś zdjęć, ale coś nie tak z moim aparatem.
Proszę o ocene moich prac... te są akurat moje. Brak tunelu, krzywej C... coś jeszcze? :/:
http://img24.imageshack.us/img24/931/1001198j.jpg
http://img714.imageshack.us/img714/8098/1001195b.jpg
http://img208.imageshack.us/img208/641/1001191n.jpg
http://img97.imageshack.us/img97/6243/1001190j.jpg
http://img519.imageshack.us/img519/1462/1001189r.jpg
http://img189.imageshack.us/img189/5715/1001187h.jpg
http://img196.imageshack.us/img196/7130/1001181t.jpg
Pozdrawiam, Judyta
Elizabeth76
20-02-2010, 13:18
judzia na pewno sa za szerokie musisz troszkę przypiłowac również widzę że jest zagroba linia włosa ale sama mam z tym problem no i oczywiscie ta nieszczęsna krzywa c i tunelik ;) życzę powodzenia im więcej będziesz ćwiczyła tym lepsze pazurki zaczna ci wychodzić:)
kobietazpazurem
20-02-2010, 13:24
na moje musisz pocwiczyc jeszcze pilowanie, widzisz jak swiatlo sie lamie na paznokciu? Torun znak ze jest ale obrobiony paznokiec. Ale trening czyni mistrza.
milenka_olsztyn
20-02-2010, 13:51
ja do tego dopowiem jeszcze że scchodzą strasznie w dół a muszą iść prosto...
Bardzo dziękuje za pomoc :przytul:
milenka, o co chodzi z tym że idą w dół? Nie rozumiem:/:
kobietazpazurem, czyli mam poćwiczyć końcowe nadawanie kształku?:/:
kasiasssss
20-02-2010, 14:45
ida w dol a powinny byc proste,moze zle forme podkladasz,albo zle budujesz krzywa i tak ci schodzi koniec pazurka w dol
pracuje na tipsach :) a jeśli chodzi o budowanie krzywej to na zdjęciach widać że w ogóle mi to nie idzie :(
kasiasssss
20-02-2010, 14:53
to oze dlatego schodza w dol,a moze zle je przyklejasz,dopasowujesz?ja z krzywa tez mam problem,takze nie lam sie dasz rade
hmm... czy dobrze przyklejam to nie wiem wydaje mi sie że tak :) opieram o wolny brzeg, zapowietrzeń nigdy nie mam więc wydaje mi się że to jednak wina braku krzywej :(
Elizabeth76
20-02-2010, 15:03
pracuje na tipsach :) a jeśli chodzi o budowanie krzywej to na zdjęciach widać że w ogóle mi to nie idzie :(
judzia każdy kiedyś zaczynał korzystaj z naszego forum a zobaczysz ze wiele sie dowiesz i nauczysz:)jak czegoś nie wiesz pytaj chętnie pomozemy:D
hehe i tego właśnie oczekuje po tym forum :D:D
Elizabeth76
20-02-2010, 17:07
iwa jak na moje oko bardzo ladne pazurki ;)
kobietazpazurem
20-02-2010, 17:08
bardzo ładnie ale czy ten brokat miał być taki rozsypany?
kobietazpazurem tak :) chciałam go tak jakby lekko skośnie wycieniować i chyba dość dobrze wyszło ;) tylko nadal nie wiem czy te pioruńskie krzywe są już ok czy jeszcze... :wstydek:
jak dla mnie to krzywa c jest super , ale to na moje oko:]
kobietazpazurem
20-02-2010, 21:09
aaaaa bo myślałam, że po prostu ci sięrozsypał a to taki artystyczny nieład :)
julcia88
20-02-2010, 21:11
na moje krzywa niczego sobie :D:good:
rudzia1985
21-02-2010, 01:04
taaaaaaaaaa...jak na moje oko to ogolnie pazury fajne :)
minimouse
22-02-2010, 15:45
Iwa śliczne paznokietki .... cudeńka :) :*
a te ja robiłam 30 minut temu :) :D ...
kobietazpazurem
22-02-2010, 16:08
krzywa c i linia wlosa i tunel moim zdaniem ładnie wykonane, Mi się te pazurki podobają :)
julcia88
22-02-2010, 17:06
ja tam nie widzę czegoś do czego mogłabym się przyczepić :)
milenka_olsztyn
22-02-2010, 17:10
ja tunel bym bardziej zacisnęła i troche boczki podpiłowała
minimouse
22-02-2010, 17:59
... szczerze powiedziawszy bałam się zacisnąć mocnej tunel bo te paznokcie były tak strasznie krótkie że nie wiedziałam czy dam rade w ogóle podłożyć szablon ... ale i tak jestem z nich dumna ... :) :D i dziękuje za komentarze :) :*
Agnieszka Praska
23-02-2010, 07:58
pazurki ok:good:ale...;)
pilnuj lukow pazurka bo na kazdym masz gdzie indziej stres, i przy tak krotkich nie musza byc luki az tak uwydatnione:)
i troszke bardziej bym zacisnela dlatego ze na jednym troszke koncoweczka ci ucieka;)
ale to juz mala kosmetyka:)
w pierwszym poscie jest pokazany idealny luk paznokcia:)
kobietazpazurem
23-02-2010, 09:45
Ej no już nie bawmy się w takie szczegóły :) paznokcie wykonane bardzo dobrze :D
Moje pierwsze żele na formie.
Kształt pozostawia wiele do życzenia ale niestety trafiłam na forme, która cały czas mi się odklejała :(
W dodatku ćwiczyłam na sobie i troche ciężko mi to szło...:/:
http://img237.imageshack.us/img237/9638/1001303.jpg
http://img52.imageshack.us/img52/3843/1001301.jpg
http://img696.imageshack.us/img696/1999/1001299w.jpg
A tak poza tym jaknby mi ktoś napisał jakie formu są najlepsze.
Ja robiłam na takich PROMOCJA * SZABLONY FORMY * 100 sztuk * tylko 5zł (921155238) - Aukcje internetowe Allegro (http://allegro.pl/item921155238_promocja_szablony_formy_100_sztuk_ty lko_5zl.html)
i wyszło jak widać, nawet tunelu nie dało się ładnie zrobić bo wszystko sie odklejało i wyszły takie płaskie :(
kasiasssss
24-02-2010, 21:12
Minimaus sliczne ale tunelik bym zacisnela bardziej,to fakt,
Moje pierwsze żele na formie Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu. ojojojojojoj....bardzo dużo pracy przed toba ale nie zrażaj sie. wystarczy ze posiedzisz i poczytasz
paznokcie są róznej długości i róznej szerokości
kamuflaz jest, fajnie, ale usmiech jest strasznie nierówny
krzywej c w ogole nie ma, widzę tylko góry i doliny
linia włosa tez za gruba, w ogóle za dużo dałas żelu jako szkielet a potem bałas sie pewnie pikować żeby nie spiłowac frencha. szielet wystarczy cieniuteńki, a linia włosa tez bedzie prawidłowa
tunelu faktycznie n ie ma, ale sa sporo poważniejsze błedy zeby zacząc poprawiac tunel. dojdziesz do wprawy z krzywą, długością i szerokością (aby wszystko było jednakowe a nie każdy z innej parafii) to zajmiemy sie tunelem ;)
więc:
poczytaj sobie o krzywej c, jak powinna wyglądac i jak ją robimy-----> http://forum.wzorki.info/ogolnie-o-paznokciach/550-krzywa-c.html
poczytaj równiez o linii usmiechu, jak ją robimy żelem (ja nakładam pędzlem, a potem czystym wytartym o cleaner przecieram jednym szybkim ruchem ręki) http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/110-jak-wykonac-sliczny-french.html
pilnik w dłoń i cierpliwe opracowanie do równości i "glancu"
i najważn iejsze- wierzyć w siebie nie poddawać sie i ćwiczyć ćwiczyći jewszce raz ćwiczyć
mozesz zajrzec jeszce tu http://forum.wzorki.info/przedluzanie-paznokci/332-wszystko-o-formach-szablonach-prawidlowe-podlozenie-instrukcje-itp.html
:good::good::good:
1. jeśli chodzi o długości i szerokości to wiem...jak już pisałam odklejała mi sie forma, wszystko sie przesuwało :/:
2. Niestety metoda z przecieraniem cleanerem kompletnie mi nie wychodzi :/:
3. góry i doliny, brak krzywej, tunelu fakt :( z tym sobie kompletnie nie radze i mimo ćwiczeń mi nie wychodzi :(
4. tu masz całkowitą racje :D dałam za dużo żelu przy szkielecie a poźniej bałam sie piłować ze względu na frencha
Baaardzo dziękuje ;):przytul:
AgUsia950
25-02-2010, 16:55
ale nawet, jak się formy odklejają, to pilnik i jechane. :D
1. jeśli chodzi o długości i szerokości to wiem...jak już pisałam odklejała mi sie forma, wszystko sie przesuwało :/:
3. góry i doliny, brak krzywej, tunelu fakt :( z tym sobie kompletnie nie radze i mimo ćwiczeń mi nie wychodzi :(
4. tu masz całkowitą racje :D dałam za dużo żelu przy szkielecie a poźniej bałam sie piłować ze względu na frencha
Baaardzo dziękuje ;):przytul:
Judzia a moze na formie sprobuj zrob szkielet z akrylu , a reszte zelem , wiem ze zele na formie robi sie trudniej , ale napewno dojdziesz do wprawy , glowa do gory:]
kobietazpazurem
25-02-2010, 18:50
trening czyni mistrza, nie warto się poddawać :)
julcia88
25-02-2010, 19:35
na pewno sie uda nam też od razu piękne nie wychodziły :P także nie masz co się matrwić dojdziesz do wprawy ;)
Monia_21
25-02-2010, 19:50
proszę o ocenkę tych moich wypocin:P hi hi to są trzecie w moim życiu szpice jakie robiłam i nie są za ciekawe
Monia_21
25-02-2010, 19:52
i na dodatek rudy brokat puszczał kolor
julcia88
25-02-2010, 20:00
krzywa do poprawy moim zadniem i jeszcze bym je trochę wypiłowała :)
Monia_21
25-02-2010, 20:05
postaram się przy następnych próbach nauki dziękuje za wskazówki
ivonna70
25-02-2010, 20:21
Wiadomo, że na sztucznym palcu pracuje się inaczej niż na żywych. Krzywa C faktycznie trochę za mała i boczki nieco do podpiłowania, ale ogólne wrażenie jeśli chodzi o zdobienie jest miłe dla oka:)
dzikakura
25-02-2010, 20:22
[quote=judzia;111277]1. jeśli chodzi o długości i szerokości to wiem...jak już pisałam odklejała mi sie forma, wszystko sie przesuwało :/:
formy ze skrzydelkami na poczatek, chociazby takie:
Szablony formy CE lux - szerokie LUX 10 sztuk NOWOŚĆ!!! (klasyczne papierowe) :: dobrarada (http://www.dobrarada.com.pl/index.php?p14519,szablony-formy-ce-lux-szerokie-lux-10-sztuk-nowosc-klasyczne-papierowe)
podejrzewam, ze za duzo cleanera i splywajacy cleaner "złobi" ci wzorki we frenchu, spróbuj suchym czystym pedzelkiem, moze ukosnym(to kwestia praktyki), a jak nie, to moze proba nakladania frencha sondą, albo-jesli nie masz-wykalaczka.
trzeba pilowac, aby powierzchnia byla gladka i czysta, trudno jest sie nauczyc niestety pilowania z forum. Powinien ktos pokazac
Jak dobrze wygniesz w luk nakladana formę to tunel powinien się zrobic. Dobij go tylko potem zaciskarką, albo zwyklą pensetą do wyrywania wloskow z brwi:), zrob to w ten sposob, ze lekko utwardzony szkielecik wsadz w zaciskarkę i zacisnij z dwoch stron.
Krzywa C-na srodek glut z zelu i rozprowadzasz go jakbys sloneczko malowala, a potem wieszasz pazura glowa w dol, aby zel splynal w to miejsce gdzie trzeba, nie bokiem, nie krzywo.. prosto w dol(to taki sposob dla poczatkujacych), nie zwalnia Cie to oczywiscie od pilowania.
nie bede sie powtarzac, za woszczurem ale szkielecik mozna klasc cieniutki bardzo, jedynie wzmocniony na naturalnej linii usmiechu. Aby uzyskac cieniutki wolny brzeg sprobuj sam szkielet dac troche krotszy niz biala koncowka frencha. W ten sposob wolny brzeg wyjdzie ci cieniutki i bedziesz mogla go wyrownac i spilowac bez efektu "ciezkiego wolnego brzegu", pod ktorym widac szkielecik.
sie kura rozpisała swoim kurzastym szponem, brawo!!
dzikakura
25-02-2010, 20:54
woszczur tez przepieknie pisze normalnie i duzo:)
Te formy które mi pokazałaś są dużo szersze od tych co ja mam, zamiast zagiąć szablon do tunelu wyszedł mi szpic płaski :/:
Jutro kupie te szersze i zaczynam z waszymi radami :) Jeszcze raz dziekuje :):D
kobietazpazurem
26-02-2010, 10:13
Ale nie jest aż tak żle :) Działac ze wskazówkami dziewczyn i w koncu będzie się robiło perfekcyjne szponki :)
Zamęcze Was :P:D
http://img85.imageshack.us/img85/1530/1001311.jpg
http://img525.imageshack.us/img525/9449/1001309n.jpg
http://img99.imageshack.us/img99/1596/1001308.jpg
http://img41.imageshack.us/img41/6236/1001307p.jpg
kobietazpazurem
26-02-2010, 14:46
oj linię uśmiechu to jeszcze musisz poćwiczyć..
musisz jeszcze postarać się lepiej opracowywać paznokcie bo sa nierówności,,,
zerknij sobie na djęcia z 1go pstu na samej gorze. tak jest pkazane jak powinno wszystko wyglądac
tu krzywa leprza po poprawce ale jeszce nierówna:)
dzikakura
26-02-2010, 18:24
jusia-krzywa jakby na kazdym palcu troszke w innym miejscu, na srooodku, na srooodku pazura:skacze:
widac, ze formujesz usmiech, ale tez Ci troszkę "schodzi na boki. Jest taka jedna z zasad, ze smile line powinien byc rownolegly do walu paznokciowego przy skorkach...(mnie nigdy nie wychodzi, ale znam zasade:D) jesli chcesz sprobowac to uzyskac to odmierz pedzelkiem srodek pazura, czyli przyloz pedzelek jak kijek, tam gdzie Ci sie pazur podzieli rowniutko na pol-zaznacz punkt, bialym zelem, to bedzie Twój najwyzszy punkt smile line, potem poprowadz do bocznych walow dwie skosne linie, a potem go zaokragl badz to sonda, badz to przecierajac metoda suchego pedzla(nie zapomnij "zakolorowac bialym calego frencha):D
bla bla// woszczur:D
kura dobrze pisze, ale kuro nie rownoległy do wału tylko równoległy do moona :)cos w ten desen
a co do walu o którym poiszesz kurko to czytałam gdzieś ze idealna linia usmiechu jest lustanym odbiciem łuku wału okołopaznokciowego
kasiasssss
26-02-2010, 20:14
Woszczurku co my bysmy bez ciebie zrobily???:kwiatek::kwiatek:
Woszczurku co my bysmy bez ciebie zrobily???:kwiatek::kwiatek:
jak to co?? roibłybyście to samo co robicie... tylko mniej stresu byście miały przez mnie paplanie :P
luska102
26-02-2010, 20:31
A tu moje daje klade na dywanik.
Piszcie prosze co jest nie tak.
AgUsia950
26-02-2010, 20:31
jasne. :D stresu więcej, fakt, bo nie wiedziałybyśmy tego, co nam przekazałaś!
luska102
26-02-2010, 20:46
Maglujcie moje oddane do oceny.Prosze.
kobietazpazurem
26-02-2010, 21:09
luska w sumie nie jest zle ale nad krzywą C jeszcze musisz popracować :)
jasne. :D stresu więcej, fakt, bo nie wiedziałybyśmy tego, co nam przekazałaś! ja o paplaniu mowiłam o paplaniu :P
luska102
27-02-2010, 08:53
No wlasnie takie troche plaskie mam.
Jeśli chodzi o frencha to mam pewien problem:/: Na początku wyjdzie mi prościutka linia a po chwili jak zabieram się za nastepnego paznokcia to na lini robią mi się takie bąbelki, jakby prześwity. Nawet jak włoże odrazu do lampy to i tak sie rozmarze podczas utwardzania. Żel mam około 4/5 miesięcy. Dlatego tak sie dzieje?
kasiasssss
27-02-2010, 19:47
nie rozumiem o co ci chodzi ale moze kaldziesz za duzo na raz zelu,moze kladz dwie ciensze warstwy,utwarzdaj ozcywiscie kazdy pazurek osobno
judzia, nie wiem jaki masz żel, ake jjeśli rzadki to nakład na paznkiec , przetrzyj suchym czystm pędzlem włoż na chwile do lampy (5-10 sek-tzm zmrażanie zelu) i nastepny, znów przetrzyj i zna na 5-10 sek do lampy i nast...
jesli masz z tym prblem , to kup sobie biały żel typu galaretka
ja dziś kupiła taki ale jeszcze go nie używałam
nie wiem czu dobrze kojarze ale pazurek (pazurkomania) używa białej "pianki" z SPN i ma tez białą galaretkę do frencha z firmy activ
pozro
luska troszke w dol pazurki ida , paznokcie sa na tipsie czy na formie ?jak na formie to tunelik troszku slaby, a jak na tipsie to mozna kupic tipsy z gotowym tunelikiem:)ale ogolnie ladnie, nie martw sie moje to sa tez dalekie do poprawnego ksztaltu:skacze:
AgUsia950
27-02-2010, 22:39
judzia, jak używałam bardzo rzadkiego żelu, to mi jakby spływał i zanikał uśmiech.
ale teraz używam innego żelu i robię po dwa pazurki na zmianę i już się tak nie robi. :)
Żel mam właśnie rzadki i na ogół nakładam dwie warstwy ale to i tak nic nie daje bo przy uśmiechu mi się rozmazuje
goska197512
01-03-2010, 00:06
Judzia a przemywasz pazurka clinerem przed nałożeniem białego żelu?proponuję sprobowac-nie powinien sie rozmywac no i oczywiście ja robie każdy pazurek osobno i do lampy :)
luska102
01-03-2010, 07:02
luska troszke w dol pazurki ida , paznokcie sa na tipsie czy na formie ?jak na formie to tunelik troszku slaby, a jak na tipsie to mozna kupic tipsy z gotowym tunelikiem:)ale ogolnie ladnie, nie martw sie moje to sa tez dalekie do poprawnego ksztaltu:skacze:
robilam na formien i dopiero od niedawna uzywam zaciskarki i jakos jeszcze mi to ie wychodzi,moze zle to robie?
Zwlaszcza wskzujace mi uciekaja na dol.Co powinnam zrobic by sie tak nie dzialo? mialam kiedys przeciet na zgieciu.
gośka, nie przemywam. Najpierw nakładam kamuflaż, utwardzam a później biały:/:
AgUsia950
01-03-2010, 15:46
warto przed nałożeniem białego żelu zmatowić delikatnie pazurka bloczkiem. :) no, a później przemyć cleanerem. :D
Zdjęcia niestety marne ze względu na problemy z aparatem:(
http://img96.imageshack.us/img96/1135/1001325j.jpg
http://img691.imageshack.us/img691/2118/1001352g.jpg
http://img18.imageshack.us/img18/1745/1001351y.jpg
http://img690.imageshack.us/img690/1947/1001340u.jpg
http://img291.imageshack.us/img291/8044/1001345k.jpg
http://img191.imageshack.us/img191/8070/1001337t.jpg
kasiasssss
09-03-2010, 19:11
krzywa jest nieprawidlowa,malo widac wlasciwie,tunelu tez nie ma,zdobienie ladne:D
AtelierStylizacji Carolla
09-03-2010, 19:11
bardzo zła jakość zdjec wiec niewiele widac
jednak od razu rzuca sie w oczy e krawedzie boczne ci spadaja w dół a musza wychodzic prosto od wałów bocznych
bardzo zła jakość zdjec wiec niewiele widac
jednak od razu rzuca sie w oczy e krawedzie boczne ci spadaja w dół a musza wychodzic prosto od wałów bocznych
Hmm a mogłabym prosić jaśniej? :huh: Jak to poprawić?
Jutro przy lepszym świetle postaram się zrobić lepsze zdjęcia :)
Elizabeth76
09-03-2010, 19:38
jusia tu masz fotkę jak prawidłowo zbudować pazurka
a krawędzie boczne to fotka nr3 ;)
09-03-2010, 19:44
dokładnie tak jak na obeazku numer 3 powinny krawędzie wyglądacc a u ciebie opadaja, podpiłuj boki pod kątem 45 stopni i bedzie ok
justysia9
09-03-2010, 20:02
krzywa C rzeczywiście źle ale co ja mam do gadania;p wiem jak wygląda a nadal sama mam z nią problem ;p mi dziewczyny zawsze zaznaczały na moim zdjęciu więc ja tez sobie pozwoliłam i tak dochodziłam i potem wychodziła mi ok;D nawet raz zrobiłam dobrze;p ale nie wiem czy dobrze zaznaczyłam bo jakoś jest nie najlepsza i niech juz dziewczyny dalej sie wypowiedzą ;]
he he.. widz e metoda zaznaczania i poprawiania w paincie na woszczura działa:D
justysia zaznaczyła w miarę dobrze tylko powinna być ciutkę dalej... w stronę wolnego brzegu :P
woszczurkowa metoda jest świetna :) w ten sposób najlepiej wyjaśnić gdzie jest błąd :D
po zbudowaniu krzywej pazurek nie powinien opadac w dol tylko isc prosto, wiem ze latwo nam mowic ale cwiczyc musisz duzo a napewno dojdziesz do wprawy:)
Super dziekuje :) tylko szczerze mówiąc wydaje mi sie że to już wina tipsa że schodzi mi na dół :( bo miałam już tak po naklejeniu tipsa.
A jesli chodzi o krzywą C to wiem że jeszcze źle ale widzę już różnice jeśli chodzi o poprzednie moje przedłużanie. Na tych marnych zdjęciach nie widać tego ale patrząc teraz na nie to jakiś garbek widac :D a wczesniej to już całkowite schabowe miałam :D
Dzieki :przytul:
Jutro postaram sie o lepsze zdjęcia :)
milenka_olsztyn
09-03-2010, 21:23
jeśli tipsy ci w dół schodzą to je też trzeba wypiłować... żaden tips nigdy nie idzie idealnie prosto:)
Ale widać postępy:)
09-03-2010, 22:35
żaden tips nigdy nie idzie idealnie prosto:)
wierz mi że sa tipsy które ida prosto:):) bo ja na takich od czasu do czasu pracuje
warto zakupić dobre materiały żeby właśnie sobie prace ułatwiać:):)
Czyli będę musiała się zaopatrzyć w lepsze tipsy:P
Zdjęcia troszke lepsze:/:
http://img706.imageshack.us/img706/1183/1001365t.jpg
http://img269.imageshack.us/img269/6139/1001362y.jpg
http://img709.imageshack.us/img709/6218/1001361g.jpg
http://img9.imageshack.us/img9/4900/1001358i.jpg
http://img3.imageshack.us/img3/774/1001357z.jpg
judzia, mi się nie otwierają zdjęcia.
kobietazpazurem
10-03-2010, 11:38
Szkoda, że zdjęcia sa tak słabej jakosci. Jeżeli chodzi o paznokcie to musisz jeszcze poćwiczyć kształt bo wolny brzeg ucieka na boki jakoś tak dziwnie.
edziiara
10-03-2010, 13:34
witam bardzo bym była wdzięczna ,proszę o opinię
Elizabeth76
10-03-2010, 13:43
edziiara musisz popracować nad krzywą c i tunelikiem;)
w poście głownym masz zdjęcie jak wygląda prawidłowo zbudowany paznokieć
edziiara zdjecia sa slabo widoczne ale z tego co ja widze to chyba nie ma na nich krzywej c sa zbyt plaskie i jesli Twoim zamiarem bylo zrobic frencha to wydluzaj troche lozysko paznokcia bo z tego co widze to plytka jest bardzo mala i usmiechaj go mocniej wtedy jest lepszy efekt :)
edziiara
10-03-2010, 13:57
dziękuję za porady jestem wdzięczna . krzywa c jest tylko malutka bo paznokietki krótkie mam ,ale popracuje nad tym początki są ciężkie hehe próba była na sobie
cwicz, cwicz i jeszcze raz cwicz :)
Elizabeth76
10-03-2010, 14:01
dziękuję za porady jestem wdzięczna . krzywa c jest tylko malutka bo paznokietki krótkie mam ,ale popracuje nad tym początki są ciężkie hehe próba była na sobie
tu na forum znajdziesz mnóstwo cennych rad więc czytaj tematy ćwicz, ćwicz a na pewno będa ci wychodziły ładniejsze pazurki :D
justysia9
14-03-2010, 19:38
pewnie woszczurku że pomaga;***
bo na tych co są w pierwszym poście to ja np bym się nie nauczyła dopiero jak Ty mi zaznaczałaś na MOICH paznokciach to widziałam jak to ma wyglądać ;] ;**
i dlatego teraz nie robię aż takich płaskich ale nadal nie robię krzywej C tak jak powinna być ;]
Witam, proszę ocenić moje pazurki
stylizowałam je pierwszy raz w życiu
(palec wskazujący forma, reszta na tipsie, niestety przy ściąganiu formy żel mi się wygiął ;()
zdolna dziewczynka :good:
(palec wskazujący forma, reszta na tipsie, niestety przy ściąganiu formy żel mi się wygiął ;()
Jestem pod wrażeniem i czekam na dalszy ciąg :D
Piękny uśmiech i budowa :D
Agnieszka Praska
18-03-2010, 10:24
jestem z ciebie dumna:D
śliczne ! czasem odoby po wielu latach nie potrafią zrobić takiego uśmiechu jak Ty zrobiłaś za pierwszym razem :)
nie mogę uwierzyć, że to był pierwszy raz!! :o:o:o masz talent!! :skacze::skacze::skacze::skacze:
nie mogę uwierzyć, że to był pierwszy raz!! :o:o:o masz talent!! :skacze::skacze::skacze::skacze:
naprawdę, nigdy mnie nie ciągnęło do stylizacji, zawsze wolałam mieć stylizowane hihi
zaczyna mi sie podobać
jednego paznokcia robiłam ponad godzine :)
dzikakura
18-03-2010, 11:06
Podejrzewam, ze pod okiem instruktorki na kursie, prawda? I nic nie szkodzi, ze godzine, rob, rob, beda z Ciebie ludzie:skacze:(fioletek do poprawy, schodzi w dol od wolnego brzegu):ok:
Podejrzewam, ze pod okiem instruktorki na kursie, prawda? I nic nie szkodzi, ze godzine, rob, rob, beda z Ciebie ludzie:skacze:(fioletek do poprawy, schodzi w dol od wolnego brzegu):ok:
tak tak pod okiem instruktorki AtelierStylizacji Carolla na moich pierwszych warsztatach (15.03.10) palec środkowy i serdeczny , fioletek krzywy bo to też moja pierwsza forma i nie umiem jeszcze prawidłowo odklejać ;) i mały pod okiem Agulusi, pozdrawiam...
Agnieszka Praska
18-03-2010, 11:37
srodkowy i fakalec robilas na warsztatach a serdeczny i maly ze mna:D;)
z forma byl taki myk ze sie rozkleila w lampie a ja tego nie poczujam i bylo po faworach:huh:
nie wazna ilosc tzn czas, ale jakosc;)
srodkowy i fakalec robilas na warsztatach a serdeczny i maly ze mna:D;)
z forma byl taki myk ze sie rozkleila w lampie a ja tego nie poczujam i bylo po faworach:huh:
nie wazna ilosc tzn czas, ale jakosc;)
no tak fakalec i wskazujący na warsztatach, a z Tobą serdeczny i mały :D
18-03-2010, 11:44
Ola słońce ty moje hihi, ciesze się że cie z Aga zaraziłam pazurami:)
moje uwagi jeśli mogę:)
jak na pierwszy raz wszytsko bardzo ładnie ale... pocwicz nad- linia usmiechu- z jednej strony ci ucieka ale to kwestia wprawienia reki- jak na dziś dzień po 4 pazurach zrobionych widzę niezły potencjał,
budowa na serdecznym miodziowa:)
na małym przypiłuj jeszcze wolny brzeg bo zrobiła się falbanka:)
proponowałabym dac tylko węcej coverka na serdecznym paluszku:D i miodzio:D
Ola słońce ty moje hihi, ciesze się że cie z Aga zaraziłam pazurami:)
moje uwagi jeśli mogę:)
jak na pierwszy raz wszytsko bardzo ładnie ale... pocwicz nad- linia usmiechu- z jednej strony ci ucieka ale to kwestia wprawienia reki- jak na dziś dzień po 4 pazurach zrobionych widzę niezły potencjał,
budowa na serdecznym miodziowa:)
na małym przypiłuj jeszcze wolny brzeg bo zrobiła się falbanka:)
proponowałabym dac tylko węcej coverka na serdecznym paluszku:D i miodzio:D
sama jestem w szoku że takie są :D (oczywiście troszkę Twojej pomocy i Agulusi) pozdrawiam...
dzikakura
18-03-2010, 12:23
Wiedzialam, ze tam jakies wprawne oko czuwało-nie ma siły;] i to nasze miastrzynie, ale wiesz co... ja pierwszych, nawet pod okiem instruktorki nie zrobilam w 10% tak dobrych jak Ty. Suchaj dziewczyn i czyń dzieła:skacze:
Wiedzialam, ze tam jakies wprawne oko czuwało-nie ma siły;] i to nasze miastrzynie, ale wiesz co... ja pierwszych, nawet pod okiem instruktorki nie zrobilam w 10% tak dobrych jak Ty. Suchaj dziewczyn i czyń dzieła:skacze:
:skacze::skacze::skacze::P:skacze::skacze::skacze:
Elizabeth76
30-03-2010, 16:45
to ja poddam ocenie mojego pazurka :D
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu
kobietazpazurem
30-03-2010, 19:53
no a gdzie zdjęcie od przodu ?:) Tunelik piękny :)
Elizabeth76
30-03-2010, 20:00
no a gdzie zdjęcie od przodu ?:) Tunelik piękny :)
w moim albumie :P
Elax, piękny tunel, krzywą zrobiłabym nieco łagodniejszą,
na pierwszym zdjęciu widać nieco nierówności, przydałoby się je wygładzić.
Idzie Ci coraz lepiej:D
elu tunel ladny ale widze tam jakies nierownosci (trzeba to dopracowac patrzac na pazurka z 5 stron, z jednego boku, z drugiego boku, z przodu-tunelowo, z tylu-od skorek i z gory), jesli chodzi o krzywa to jak dla mnie jest jak najbardziej w porzadku :)
Elizabeth76
30-03-2010, 20:27
dzięki dziewczyny za opinię:* na pewno dostosuję się do rad :]
swistaczek
31-03-2010, 22:49
pazurki zrobione metodą combo do waszej oceny dziewczyny , pozdrawiam
kobietazpazurem
31-03-2010, 23:12
"dziewczyny w temacie paznokcie do oceny proszę wklejać paznokcie z każdego profilu tzn
krzywa c,tunel profil
w tym temacie oceniamy jak paznokcie są zrobione-technika
a nie zdobienia
kwiatki akrylowe, frenche, tipsy i wzorki oceniamy w tematach do tego przeznaczonych"
Nie ocenie bo nie ma budowy... A z wierzchu wyglądają ładnie ale nie widze krzywizn ani tunelu.
julcia88
02-04-2010, 09:29
zgadzam sie z kobieta, nia ma co tu oceniac .
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu
:)
krzywa do poprawy
boczki?? niekoniecznie, ale mozna po ciut machnąć tylko nie piniowo ale poziomo zeby przy wałach bocznych schodziły na cieniutenko
linia włosa za gruba bo za gruby szkielet, na nast raz albo spiłuj szpielet albo zrób poprostu cienszy
uśmiech może byc bardziej równy
ale i tak lepiej :)
Dziękuje :) wykonanie na tipsie. Żel white mam zbyt rzadki i musiałam dać 3 warstwy przez co linia włosia jest zbyt gruba
judzia jak coś jest za rzadkie albo za 'miętkie" to co sie robi?? do lodówki sie wkłada i twardnieje buahahaha
powaga, żel do lodówki na 15 minut i zgęstnieje
hahah:D nastepnym razem wypróbuje :D
przy skorkach troszke jeszcze spiluj
postaraj sie aby krzywa szla rownomiernie a nie gorki i dolinki
jak pilujesz pazurki przy wlnym brzegu postaraj sie trzymac pilnik prosto zebb wyszly kwadratowe te kwadraty
zmien zelik najlepiej na taki ktory na raz kryje (szbciej wycwiczysz usmiech)bo robiac na 3 razy to i ja nie umiem
To jedne z moich frenchy na moich paznokciach i proszę o szczerą ocenę to dla mnie ważne ponieważ jestem początkującym żuczkiem.
http://forum.wzorki.info/attachment.php?attachmentid=19676&stc=1&d=1270680135
http://forum.wzorki.info/attachment.php?attachmentid=19677&stc=1&d=1270680135
http://forum.wzorki.info/attachment.php?attachmentid=19678&stc=1&d=1270680135
http://forum.wzorki.info/attachment.php?attachmentid=19679&stc=1&d=1270680135
Emilia B.
08-04-2010, 09:49
no to tak:
zła proporcja białej końcówki do reszty (biały max 1/3) przez to wydają się potężne i ciężkie :nunu:
skórki nie pozalewane na + :good:
tunel nawet nawet jak na początkującą :good:
troszku za grube
To tyle ode mnie :)
ja tak samo frenchk ciutenke cienszy
jak pilujesz boczki i wolny brzeg to trzmaj pilnik prosto bo wtedy wychodza ci fale (ale to wycwiczysz)
postaraj sie je robic cieniutkie
dikikida
09-04-2010, 20:12
hej dziewczyny
Dopiero się uczę robić pazurki akrylowe, ale tak bez żadnego kursu. Mam dopiero zdjęcia jednej swojej pracy, gdybyście mogły proszę o szczere komentarze. Pazurki chciałam zacząć robić sama dla siebie, teraz wiem, że nie jest to łatwe...
Proszę o szczere komentarze :)
Emilia B.
09-04-2010, 20:31
1- popracuj nad budowa - boki, przód ogólnie całość
2-linia uśmiechu - popracuj nad nią bo zrobiłaś w zasadzie prostą
3-za grube
4-sa płaskie, nie ma tunelu
na + że skórki niepozalewane :)
Sporo pracy jeszcze przed tobą, ale masz nas :P Niedługo będziesz robić takie że szczena opada zobaczysz :good::przytul:
Za dużo żelu i takie bułeczki wyszły. Z budowaniem pazurka masz problem. Poczytaj trochę o prawidłowej budowie, tunelach. Ja zawsze proponuję innym czytanie forum i gazetki branżowe - jest masa artykułów związanych z techniką, oraz stylizaje.
Jeszcze długa droga przed Tobą, ale każda z nas kiedyś zaczynała. Trzymam mocno kciuki :)
dikikida
09-04-2010, 20:39
dziękuje za komentarz :)na pewno zastosuje się do twoich rad :* najgorsze jest to, że nie mam na kim ćwiczyć :( a na sobie ciężko i ile można... będę sobie jakoś załatwiać koleżanki :).
Mogłabyś poradzić mi jeszcze jak zrobić ładnie tą linie uśmiechu? nie umiem za bardzo pędzelkiem tego akrylu nałożyć zawsze go mam za dużo, może to wina pędzelka bo mam aż nr 8
Emilia B.
09-04-2010, 20:43
to nie kwestia pędzla a wprawy (ja robię 10). Nakładaj mniej akrylu, póki jest żadki przeciągnik końców (brzegi) w stronę skórek i robiąc linie głaszcz brzeg akrylu tworząc półksiężyc (nie wiem czy jasno to napisałam hi hi). Znajdziesz na pewno wskazówki na forum i w rożnych pismach pazurkowych :) Może coś w video tutorialach tez :)
dikikida
09-04-2010, 20:47
no właśnie kwestia wprawy... nie ma co narzekać trzeba ćwiczyć taki chyba wniosek :D
moim marzeniem jest nauczyć się robić kwiatki akrylowe, może kiedyś się uda.
Mam jeszcze jedno pytanko. Kiedy chciałam wtopić w akryl jakieś ozdoby to mi się " rozpłynęły" zszedł z nich kolor zrobiły się przezroczyste za to akryl zamiast być czysty pobrudził się i musiałam go opiłować. Czy to jest wina kiepskich ozdób? czy może mam jakiś liquid na mocny
Emilia B.
09-04-2010, 20:56
to już kwestia kiepskich ozdób (bulion często puszcza), ale to jak już masz pytania to zapraszam do Pomoc Pytania Problemy - Forum Paznokcie Wzorki.Info (http://forum.wzorki.info/pomoc-pytania-problemy/) i tu Przedłużanie paznokci - Forum Paznokcie Wzorki.Info (http://forum.wzorki.info/przedluzanie-paznokci/) :) Poszukaj po tematach-znajdziesz odpowiedzi na wszystko :)
Agusia_pa2
09-04-2010, 20:56
no właśnie kwestia wprawy... nie ma co narzekać trzeba ćwiczyć taki chyba wniosek :D
moim marzeniem jest nauczyć się robić kwiatki akrylowe, może kiedyś się uda.
Mam jeszcze jedno pytanko. Kiedy chciałam wtopić w akryl jakieś ozdoby to mi się " rozpłynęły" zszedł z nich kolor zrobiły się przezroczyste za to akryl zamiast być czysty pobrudził się i musiałam go opiłować. Czy to jest wina kiepskich ozdób? czy może mam jakiś liquid na mocny
Raczej kiepskie ozdoby ;) chociaż z akrylem nie robie..dziewczyny beda wiedzialy lepiej ;)
dikikida
09-04-2010, 21:11
dzięki dziewczyny za rady, już wchodzę na stronki
Czesc dziewczyny ja dopiero zaczynam i chce sie pochwalic swoimi pierwszymi pazurkami i poprosze o oceny nawet te najbardziej surowe.Przepraszam za to ze nie mam zdjec tunelu ani krzywej c ale nastepnym razem sie poprawie bo nie wiedzialam ze trzeba tak zrobic.Pozdrawiam.Na kurs idę już w maju a to pazurki zrobione mojej kolezance:] http://www.fileagent.co.uk/images/efuhuog2mslxljcwz6y_thumb.jpg (http://www.fileagent.co.uk/viewer.php?file=efuhuog2mslxljcwz6y.jpg)
Elizabeth76
13-04-2010, 14:13
całkiem estetycznie wykonane pazurki musisz tylko popracować nad krzywą c i będzie git bo te wyszły ci płaskie ,a jeśli chcesz uzyskać piękny tunel rób pazurki na formie lub kup tipsy z tunelem
Emilia B.
13-04-2010, 14:19
jak na pierwsze pazurki to świetnie ci wyszły :good:
kobietazpazurem
13-04-2010, 14:42
Troszke zalane skórki, możesz zawsze jeszcze mokry żel po prostu obsunąć patyczkiem i będzie git :)
To bardzo pocieszające co piszecie ,dziękuje bardzo ,wiem że błędów jest jeszcze dużo ale napewno po kursie będzie lepiej.Wtedy wkleję zdjęcia takie jak należy ,dziękuje za opinie .Pozdrawiam WAs!!! Jestem zafascynowana waszym forum a przejrzałam ich już naprawdę dużo .Czytam codziennie tony stron i chłonę wiedzę dzieki Wam.Pozdrawiam wszyściutkich!!!!:macham::macham::macham::macham:: macham:
vanessita
14-04-2010, 23:27
Pazurki są za płaskie. Musisz popracować troszkę nad krzywą i takie zdobienia na lini frencha też ładnie nie wyglądają. Korzytniej będzie stworzyć piękny uśmiech żelem:)
Z resztą na kursie dokładnie poznasz prawidłową budowę pazurka i napewno zaskoczysz nas swoim postępem:)
Tyska2410
17-04-2010, 22:03
Hej :)
Oto moje pazurki.
Akryle robiłam 3 raz..
Czekam na opinie oraz dobre rady :)
http://img101.imageshack.us/img101/9421/sdc14766.jpg
Emilia B.
17-04-2010, 22:05
ciut za szerokie...brakuje mi jeszcze zdjęć z boku (krzywa c) i z przodu (tunel) choć na kciuku jest ok :)
Ale tak to się nie mam do czego przyczepić :P ;)
dziewczyny prosze dostosowac sie do tematu
jesli chcecie opinie o waszych pazurkach przesylajciekrzywa c i tunel do tego
od teraz wszystkie zdjecia zrobione tylko z profilu beda usuwane
pojedyncze zdjecia mozecie wklejac w odpowiednich tematach w galerii
Tyska2410
17-04-2010, 22:11
Przepraszam, jestem nowa i nie wiedziałam jakie zdjecia trzeba wstawiac.
Zrobiłam tylko takie.. :(
Moja "modelka" mieszka daleko wiec nie mam jak zrobić kolejnych zdjeć.
nied ma problemu tylko czytajcie co stoi na gorze
i na przyszlosc jesli nie bedziesz miala krzywej fotki
to wklej fotke do frencha np tam tez ci dziewczyny powiedza co poprawic
Tyska2410
17-04-2010, 22:15
Ok teraz już będe widziała :)
minimouse
19-04-2010, 16:22
no to ja się pochwalę moim nowym "cosiem" .... starałam się zrobić ładny tunel ... szablony podkładałam po kolej ... i nic z tego nie wyszło .... z żelu chyba mi nigdy nie wyjdzie ładny tunel ... ;( no i krzywa nawet nawet chociaz i tak jeszcze do dopracowania ...ale lepsza niż kiedykolwiek ... takie jest moje zdanie ...
Emilia B.
19-04-2010, 17:41
Wielki + za prawidłowe fotki :D
w sumie nie mam się do czego przyczepić:huh: nosz cholercia... :D Mi się wydaja ok :):good:
milenka_olsztyn
19-04-2010, 18:18
krzywa jest przesunięta za bardzo do wolnego brzegu... no i na każdym paluszku inna... ale kolorek piękny:)
Agnieszka Praska
20-04-2010, 08:18
mini wyjdzie ladny tunel:) tylko musisz mocniej zaciskac;)
kciuk jest nierowny i ma garbek(na 1 foto), trzeba by go lekko pilnikiem pociagnac, krzywa ciut za bardzo ucieka w srone wolnego brzegu, i na kazdym palcu jest zupelnie inna, na ostatnim foto z tunelem widac male uskoki tzn nie powinno byc takich kantow(pod zlym katem trzymalas pilnik i boczki pod katem wypilowalas) kilka pociagnies pilnikiem i bedzie rowno:)
pilujac boczki trzymamu pilnik prosto i pozniej kancik ktory sie wypiluje w w gornej warstwie masy lekko zaokraglamy, wiesz o co mi chodzi?? kurde nie wiem jak to wytlumaczyc:P
kolorki bardzo ladne, pazurki do malenkiej poprawy ale ogolnie ok:)
korcia225
23-04-2010, 08:14
dziewczyny oceńcie mojego pazurka narazie jeden bo ucze sie robi akrylki na formie to mój w sumie pierwszy samodzielny:D czekam na krytyk i uwagi co mam jeszcze poprawić jest troszkę przegięty w jedną stronę to to wiem a po za tym co jest jeszcze źle:/:
przod ładny, tunel wydaje sie prawidłowy i linia włosa też, tylko tak krzywa jakaś "krogulcza".. ale to chyba przez dziwnie rosnący pazur nat. ??
Chocolata
23-04-2010, 08:18
Też myslęze to taka uroda pazurkow Korci.. sama na wlasne oczy widzialam.. cieżkie do wyprowadzenia inaczej.. Bardo ladne zdobionka i ogolnie mi sie podobają:*
Emilia B.
23-04-2010, 08:44
mi się podobuje :P ;) ładny pazureczek i prawidłowo zbudowany ;)
Elizabeth76
23-04-2010, 08:59
dziewczyny oceńcie mojego pazurka narazie jeden bo ucze sie robi akrylki na formie to mój w sumie pierwszy samodzielny:D czekam na krytyk i uwagi co mam jeszcze poprawić jest troszkę przegięty w jedną stronę to to wiem a po za tym co jest jeszcze źle:/:
zdobienie bardzo ładne ,kwiatek super ,tunelik też bardzo ładny tylko wolny brzeg pazurka za bardzo ci spada w doł a powinno to wyglądać jak na 3 fotce,a i krzywa c tak jak woszczurka napisała ciut garbata wyszła ale nie żle widzę że warsztaciki u Pazurka dużo dają :P
Agnieszka Praska
23-04-2010, 15:40
nie jest prawidlowo zbudowany;)
korcia widzialas jak ja ci szablon podkladalam na warsztatach?? pod lekkim katem zeby wlasnie uniknac opadania pazurka w dol
rysunek robiony na szybko wiec totalna prowizorka, prosze sie nie smiac ale latwiej jest cos zobaczyc i zrozumiec;)
czarny kolor - palec i paznokiec skocznia
rozowy- forma
zielony- przedluzony pazur
no Aguniu... własnie musze obronić Korcie bo widziałam własnie jej pazurki :( pokaząlm jej też żeby podkładał lekko w góre ale chyba to kwestia swoich pazurków :(
korcia225
23-04-2010, 16:22
dzięki kofane jestescie no z tą formą to jeszcze sie pomęcze zeby ja tak wyprowadzić do góry agylusia dzięki za instrukcje
postaram sie bo mi sie to niepodoba jak tak zchodzą w dół ja chce mieć ładne proste i bende jemęczyć do puki mi niewyjdą po jednym bende wymieniac az sie nauczę hehe:skacze::skacze::skacze::skacze:
Agnieszka Praska
23-04-2010, 16:26
no Aguniu... własnie musze obronić Korcie bo widziałam własnie jej pazurki :( pokaząlm jej też żeby podkładał lekko w góre ale chyba to kwestia swoich pazurków :(
przeciez na warsztatach jej pazura robilam;) wiem jakie ma paznokcie, ma dokladnie takie same skocznie jak ja:)
korcia cwicz ,cwicz ja sie nauczylam po dluzszym czasie formy pod moje skocznie podkladac, wiecznie mialam z tym problem:( i jeszcze mam tak ze pod kazdy palec inaczej musze podkladac:huh::/:
korcia225
24-04-2010, 12:42
no to zrobiła, 2 nastepne pazurki zdjęcia dam jutro albo dziś wieczorkiem tylko niewiem czmu ten mój biały akryl do french taki szarawy sie zrobił:( ale teraz to pazury są już chyba ok:skacze::skacze::skacze:
ana_zaba
24-04-2010, 19:57
Teraz ja z lekkim strachem wklejam moje biedroneczki :yess:
Wiem, ze kciuk dziwnie wyglada ale mialam z maly wypadek
_kasiunia_4
24-04-2010, 23:54
wydają mi się za grube troszkę ( na pierwszym zdjęciu jest taki efekt.. ale nie przejmuj się ja sama mam z tym problem że robię za grube ;d ale przecież da się to wyćwiczyć :P ) i za płaskie :)
uśmiechaj bardziej białą końcówkę ;)
ogólnie nie jest tak źle ;) i zdobienie fajne takie wiosenne ;)
to twoje pierwsze?bo jak tak to super!!!
ana_zaba
25-04-2010, 18:17
Nie sa to moje pierwsze ale nie jestem po zadnym kursie a od ostatniego robienia pazurkow mialam mala przerwe wiec chcialam zeby ktos ocenil jak wyszly. dzieki za komentarze :yess:
korcia225
25-04-2010, 18:46
to moje ponowne próby na mojej łapce niestety zdjęć pazurków mojej siostry nie wstawię bo taka masakra wyszła że szok i wstyd pokazywać ich budowę na sobie się łatwiej robi niż komuś przynajmniej mi :D ale następne będą leprze
pogodka20
25-04-2010, 18:48
korcia świetne zdobienia, dużo fajnych wzorków.
Chocolata
25-04-2010, 18:54
Bardzo fajne ćwiczenia:]Korcia - postęp super!
Agnieszka Praska
25-04-2010, 18:57
korcia o niebo lepiej:skacze:
brawo:good:
korcia225
25-04-2010, 19:09
jak takie wyraźne instrukcje dostałam to i praca lepsza heh no to mi już woszczur nie powie że krogulaka zrobiłam hihi
heh no to mi już woszczur nie powie że krogulaka zrobiłam hihi
ja to sie juz wcale nie odezwe :beee: ostatnio w boxie była gadka na temat krytyki... wyszło na to (moja interpretacja) że jestem tyranem... hitlerem, stalinem i bin ladenem w jednym :(
Czesc to moje drugie proba zrobienia krzywej c ,
---------- Dodano o godzinie 23:58 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 23:57 ----------
Nie udalo mi sie wgrac zdjec sprobuje jeszcze raz
---------- Dodano o godzinie 00:19 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 23:58 ----------
http://www.fileagent.co.uk/images/y4ele78fkezoxb235dgw_thumb.jpg (http://www.fileagent.co.uk/viewer.php?file=y4ele78fkezoxb235dgw.jpg) http://www.fileagent.co.uk/images/7875w47z7m0baz7i05wg_thumb.jpg (http://www.fileagent.co.uk/viewer.php?file=7875w47z7m0baz7i05wg.jpg) http://www.fileagent.co.uk/images/9kxxpy1cjp8bd8jb5x6_thumb.jpg (http://www.fileagent.co.uk/viewer.php?file=9kxxpy1cjp8bd8jb5x6.jpg) http://www.fileagent.co.uk/images/wmq7h62w8wsl9or7q7x8_thumb.jpg (http://www.fileagent.co.uk/viewer.php?file=wmq7h62w8wsl9or7q7x8.jpg) http://www.fileagent.co.uk/images/kqaivr1nxn6kxffxiusf_thumb.jpg (http://www.fileagent.co.uk/viewer.php?file=kqaivr1nxn6kxffxiusf.jpg) http://www.fileagent.co.uk/images/11nzl64ojqqvk12qpw_thumb.jpg (http://www.fileagent.co.uk/viewer.php?file=11nzl64ojqqvk12qpw.jpg)
jeszcze im brakuje do prawidłowości
krzywa C jest przesunięta w stronę wolnego brzegu, na niektórych pazurkach jej nie ma wogóle
boczki bym zwęziła, aby wyszczuplić paluszki i wolny brzeg wyrównała bym
nie za ładnie wygląda krzywa tunelu, widać jak faluje
frencz jest w stosunku do całej płytki za szeroki
powodzenia w ćwiczeniach :)
Dzieki kochana za rady,frencz jest za szeroki bo nie mam jeszcze coverka i byloby widac tips ale juz jest w drodze bo zamowiłam,z ta krzywa c to nie jest to takie latwe do zrobienia ,ale ja sama jeszcze w zyciu nie mialam tipsów profesjonalnie zrobionych i nawet nie widzialam jak sie je robi wszystkiego ucze sie od was z forum (ale kurs jest dla mnie niezbedny )ale nie wytrzymalam tyle czekac do czerwca i namowilam kolezanke ,mam tez duze problemy z prawidlowym opilowaniem tipsa,ale jestem pelna zapalu i chetna do nauki napewno bedzie lepiej!!!Pozdrawiam
---------- Dodano o godzinie 13:01 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:53 ----------
ja to sie juz wcale nie odezwe :beee: ostatnio w boxie była gadka na temat krytyki... wyszło na to (moja interpretacja) że jestem tyranem... hitlerem, stalinem i bin ladenem w jednym :(
Woszczurku ja tam czekam na twoja krytykę z niecierpliwością!!!
milenka_olsztyn
26-04-2010, 14:07
więc ja powiem tak... french za nisko.. jeśli płytka jest krótka a ty nie masz covera staraj się zrobić coś innego niż french bo teraz te pazurki poprostu wydają się ciężkie
krzywa przesunięta za bardzo w stronę wolnego brzegu
przy widoku od lini włosa widać fale i nierówności
ana_zaba
26-04-2010, 14:17
klanat Ja tak jak ty mam jeszcze problem z krzywa c, ale na tym forum to sie przynajmniej nauczylam jak trzeba ja zrobic he he bo tez jestem samouczkiem. Najwazniejsze to wiezyc w siebie i ĆwiczyĆ ĆwiczyĆ !!! :good:
No i dodam jeszcze ze kolorek fajny, taki blekicik slodki. pozdrawim i czekamy na dalsze prace ^_^
Dzieki za miesiac bede miec sztuczna reke i dwa palce do cwiczen to dopiero poszaleje!!!pozdrawiam
po długiej przerwie, troche mojej amatorszczyzny ;) na trzecim zdjęciu, pierwsze jakie zrobiłam na formie i ostatnie dopóki nie pójdę na kurs ;)
rudzia1985
26-04-2010, 23:11
Genosha - nie jestesmy w stanie ocenic tych pazurkow bo procz zdobien to nic na nich nie widac :)
w pierwszym poscie w temacie napisaly dziewczyny co wklejamy tutaj by ocenic pazurki :)
pierwsze dwa mozesz wstawic tutaj http://forum.wzorki.info/zdjecia-pazurkow/11-brokaciki-47.html
a frencha tutaj http://forum.wzorki.info/zdjecia-pazurkow/10-french-zdobienia-slubne-165.html
w kazdym temacie zawsze jakas dziewczyna podpowie Tobie co powinnas pozmieniac, co poprawic itd. :)
ostatnie - ciut bym boczki zwezila, to na pewno :)
26-04-2010, 23:19
na 1 fote zdecydowanie pazurki sa za płaskie, liniea stresu zbyt mocno wyciagnieta w strone wolnego brzegu
na ostatniej fotce zwęż boki bo wyszły beczułki- trzymaj pilnik prostopadle do krawędzi:D
fakt mój błąd, wstawiłam złe zdjęcia :/: poniższe powinny coś więcej pokazać, nie są niestety najlepszej jakości :(
Emilia B.
27-04-2010, 23:21
brakuje jeszcze fotki z góry na całe pazurki...mam narazie jedno zastrzeżenie-prawie nie ma tunelu-trzeba je zacisnąć :)
rudzia1985
27-04-2010, 23:29
Emila - wydaje mi sie, ze fota z gory jest na poprzedniej stronce :)
a tunel - chyba na tipsie robione wiec tunelu nie bedzie idelanego ale moge sie mylic :)
Emila - wydaje mi sie, ze fota z gory jest na poprzedniej stronce :)
a tunel - chyba na tipsie robione wiec tunelu nie bedzie idelanego ale moge sie mylic :)
dokładnie tak, robione na tipsie :)
Emilia B.
28-04-2010, 10:45
a być może że to te same co na poprzedniej stronce...kolor mnie zmylił :D no jeżeli jest to tips to faktycznie...dlatego polecam formę :)
ana_zaba
28-04-2010, 20:56
No słąbiutko widac :(
anecka17171
06-05-2010, 10:52
mam nadzieję że teraz sie uda
Elizabeth76
06-05-2010, 10:53
bardzo proszę o szczerą ocenę bo dopiero się uczę i chciała bym wiedzieć jakie błedy robię:)
to jest ten sam pazurek
całkie nie zle musisz przypiłować boczki i używaj kamuflaż przy frenchu ,dobrze by było gdybyś dała fotki krzywej c i tuneliku;)
anecka17171
06-05-2010, 10:54
są niżej:)
honeypuff
06-05-2010, 11:03
sa tylko te 3 zdjecia ;p boczki i coverek zrobic :D
ja sobie w koncu musze kupic cover bo po 2 dniach tak samo moje pazurki wygladaja :D
anecka17171
06-05-2010, 11:10
jest i to
anecka17171, ja się jeszcze zbytnio na tym nie znam, ale krzywej to akurat tutaj nie ma, pazurek jest całkiem płaski. Zgadzam się z dziewczynami, troszkę boczki jeszcze spiłować no i coverek obowiązkowo.
anecka17171
06-05-2010, 11:13
dziękuję wam za szczere opinie:)
a jaki cover będzie dobry?
No to ja pokaże swoje z kursu :)
Na tipsie clear:
http://images40.fotosik.pl/287/18e6da44add08a93m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/18e6da44add08a93.html)http://images45.fotosik.pl/291/cb37776f9ce03158m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cb37776f9ce03158.html)http://images43.fotosik.pl/291/f5cbb8a75e105a67m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f5cbb8a75e105a67.html)
Na tipsie french:
http://images47.fotosik.pl/291/3e7fae23b71e6c15m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3e7fae23b71e6c15.html)http://images35.fotosik.pl/145/5d6c9a385ca5d132m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5d6c9a385ca5d132.html)http://images36.fotosik.pl/178/0f710dcfb437ba9dm.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0f710dcfb437ba9d.html)
Na szablonie (tak piłowałam, że spiłowałam żel :D):
http://images50.fotosik.pl/291/3ed7f4a33c1960bcm.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3ed7f4a33c1960bc.html)http://images42.fotosik.pl/203/76f7625f12c14f7em.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/76f7625f12c14f7e.html)http://images36.fotosik.pl/178/e938c710c0dc9486m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e938c710c0dc9486.html)
Egzamin praktyczny na tipsie clear:
http://images36.fotosik.pl/178/71eb4a10040827e2m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/71eb4a10040827e2.html)http://images41.fotosik.pl/286/d56ea774650de0c1m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d56ea774650de0c1.html)http://images40.fotosik.pl/287/559bb868e25f187am.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/559bb868e25f187a.html)
anecka17171
06-05-2010, 11:42
tak ja wiem o co chodzi tylko że moje są bez kursu a że mam zamiar się wybrać na taki kurs to chciała bym wiedzieć czy się nadaję
Elizabeth76
06-05-2010, 11:43
jest i to
krzywa c to powinna wygladać tak jak na fotce nr3 a tunelik jesli robisz na formie lub na tipsach tunelowych fotka nr.4
21917
No to ja pokaże swoje z kursu :)
Na tipsie clear:
]
gatina boczki przypiłuj bo łopaty ci wyszły;)
anecka17171, a ja pierw poszłam na kurs i po nim stwierdziłam, że się nadaję. Samej cieżko stwierdzić, a jak ktoś pokaże Ci jak robić dobrze to wtedy stwierdzisz metodą prób i błędów czy nadajesz się ;) A ja swoje pokazałam nie dla porównania z Twoimi, tylko do oceny innych dziewczyn ;)
Elizabeth76
06-05-2010, 11:49
tak ja wiem o co chodzi tylko że moje są bez kursu a że mam zamiar się wybrać na taki kurs to chciała bym wiedzieć czy się nadaję
anecka spokojnie będziesz ćwiczyla to wszystkiego się nauczysz :] nie od razu Krakow zbudowali :D
anecka17171
06-05-2010, 11:55
mam taką nadzieję dzięki:)
ana_zaba
06-05-2010, 11:57
:ok: Super anecka17171 (http://forum.wzorki.info/members/anecka17171.html) ze chcialas wstawic zdjecia i sprobowac swoich sil w robieniu paznokci. Ja tak jak ty wciaz cwicze i wiem ze praktyka czyni mistrza. :cool:Dzieki temu ze wstawilam tu fotki zaczelam dostrzegac swoje bledy i tym samym bledy innych. bo juz wiem na co zwracac uwage.
A tak od siebie tylko dodam, ze french musisz bardziej uśmiechac :D bo teraz te pazurki taki prosty maja usmieszek ;]
anecka17171
06-05-2010, 12:00
dzięki będę się starać bardziej go uśmiechać:)
Emilia B.
06-05-2010, 12:01
gattina-najlepiej na formie ;)
Emilia B., dzieki :) Może i najlepiej, ale podczas zdejmowania... Okazało się, że żel wpłynął pod paznokieć i zszedł mi cały wolny brzeg :( Masakra.
mam tylko takie do oceny bo innych ujęć nie zrobiłam bo klientka niecierpliwa^_^:/:
Emilia B.
06-05-2010, 14:07
gattina - wprawisz się zobaczysz ;) :*
ewa z góry wyglądają dobrze :) ale jak nie masz odpowiednich zdjęć to nie wrzucaj bo moderator lub admin i tak usunie :) przy nast okazji zrób odpowiednie fotki ;)