Zobacz pełną wersję : Paznokcie do oceny {budowa, technika, krzywe paznokcia}
Strony :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
10
Sylla bardzo fajne zdobienie takie delikatne
Na kciuku troche za mala krzywa c ,w ogole bym troszeczke wiecej masy dołozyla na linii stresu ale doslownie ociupinke :)
No jak zawsze u nas poczatkujacych piłowanie :)
MalaMi280783
02-09-2010, 20:52
Sylla zdobienie rewelacja !
Tak jak mówi moja poprzedniczka kapeczkę masy coby C się pojawiło i git :D tak mi się wydaje ale niech się profesjonalistki wypowiedzą :P
ach my początkujące musimy się kochać z tymi pilnikami :tuptup:
Tosiaczek
03-09-2010, 00:39
Zrobione przed chwilą specjalnie dla profesjonalistek żeby sprawdziły. ;] Robione na formie. W nie skończonym stanie bo są zaraz przed malowaniem ;] I niestety bez kciuka.. ;/
Czekam na ocenę pazurków :skacze:
Sieciunia
03-09-2010, 01:30
Bardzo ladne, wygladaja jak naturale, jednie mysle, zeby stresik troszek jescze wzmocnic w niektorych:)
Tosiaczek ale super szpony Ci wyszły.Nie wiem czy prawidłowo ale wydają się być idealne. Ciekawa jestem co inni napiszą na ich temat. Jak dla mnie rewelacja!
Tosiaczek bardzo ładnie ci wyszły ,ale ja tez minimalnie,niteczkami bym stres wzmocniła i poprawiła troszeczke tunel bo na malym paluszku i na wskazującym jest mniejszy niż na pozostałych dwóch ,ale jak na początki to możesz byc z siebie dumna ,mi napewno by tak dobrze nie wyszły na formie ,No i czekam na końcowy efekt ze zdobieniem :)
Tosiaczek, jeżeli są na formie to plusem jest to, że one nie idą w dół, tylko prosto :) Bardzo naturalnie wyszły, kształt wydaje się być ok, boczki w sumie też, tylko może trochę krzywą C bym poprawiła, ale tak niezbyt dużo :)
Tosiaczek
03-09-2010, 11:55
Dziękuję wszystkim ;] Gattina są robione na formie ;] Dla mnie tipsy nie istnieją. Na formie wyglądają lepiej te pazurki ;] Dam fotkę jak bd skończone ale dopiero jak bd miała sprawny aparat bo mój nie robi wyraźnych zdjęć ;]
MariolciaS
03-09-2010, 12:17
Dobra przyszła kolej na moje paznokcie, błagam nie zjedźcie mnie za bardzo:)
Odrazu mówie, że to moje drugie akrylowe paznokcie, a jeśli chodzi o szpice (tak to szpice:D) to pierwsze...
Robiłam je wczoraj od 20 do 2 w nocy... I w te cudowne 6 godzin zrobiłam UWAGA! jedną rękę:skacze:
No dobra patrzcie;)
czarnulkaaa87
03-09-2010, 13:07
Mariolcia ,żeby było widać dokładnie wygięcie krzywej C powinnaś wrzucić jeszcze fotkę pazurków bokiem.
Jak dla mnie to tunelik można było bardziej ścisnąć, jest taki płaskawy ;) Nad budowa bym troszkę popracowała, boki zwezyla i wydaje mi się, ze linia włosa jest za gruba. Osobiście nie lubię szpicy które są lekko zaokrąglone, dlatego bym je wypiłowała na pozadne szpice :D Ale to kwestia gustu :D Nie martw się, ja jak robię sobie szpice siedzę 6 bitych godzin dość często no ale się cackam z nimi wiec wiem ze to wszystko jest do wyćwiczenia, czas jak i dobra budowa przedłożonego kazurka. Kazdy się uczy na błędach :) To tyle z mojej strony, ale są tu osoby jeszcze bardziej doświadczone to może jeszcze coś dojrzą:D.
MariolciaS
03-09-2010, 13:15
Mariolcia ,żeby było widać dokładnie wygięcie krzywej C powinnaś wrzucić jeszcze fotkę pazurków bokiem.
Jak dla mnie to tunelik można było bardziej ścisnąć, jest taki płaskawy ;) Nad budowa bym troszkę popracowała, boki zwezyla i wydaje mi się, ze linia włosa jest za gruba. Osobiście nie lubię szpicy które są lekko zaokrąglone, dlatego bym je wypiłowała na pozadne szpice :D Ale to kwestia gustu :D Nie martw się, ja jak robię sobie szpice siedzę 6 bitych godzin dość często no ale się cackam z nimi wiec wiem ze to wszystko jest do wyćwiczenia, czas jak i dobra budowa przedłożonego kazurka. Kazdy się uczy na błędach :) To tyle z mojej strony, ale są tu osoby jeszcze bardziej doświadczone to może jeszcze coś dojrzą:D.
Czyli przy szpicach pazurek ma być bardziej płaski? Oj biedny ja człowiek początkujący i niewiele wiedzący o świecie akrylowych paznokci;) Szczerze to ja już piłować nie miałam siły:( Ledwo na oczy widziałam, a nie chciałam na dzisiaj zostawiać bo bałam się, że będę je tydzień robić... Prawdę mówiąc, to i tak jestem z siebie dumna:D Dzięki za porady będę ćwiczyć, a co do zdjęć krzywej C to narobiłam fotek, ąle były wszystkie porozmazywane... Mój aparat ma taki tryb macro, że głowa mała:/: I tak ma szczęście, że przez okno nie poleciał:skacze:
Sieciunia
03-09-2010, 13:16
No troszke masy za duzo jest na nich. Linia wlosa za gruba i do przypilowania z boku na wyrazny "trojkat". Ja ost robilam szpica tez za malo boki przypilowalam. Poprawilam to od razu lepiej wygladal:) Ale ladna estetyczna praca:)
MariolciaS
03-09-2010, 13:25
Wiecie co śmiać i płakać naraz mi się chce bo pierwsze paznokcie jakie robiłam były sporo cieńsze, a teraz napatrzyłam się na forum na te "górki" i mówie sobie: "Nie, musisz więcej akrylu nałożyć" i wyszła kupa;) no trudno... Ale to nie jest tak, że szpice mają być bardziej płaskie od kwadratów, tylko gdybym zrobiłą TE paznokcie kwadratowe to też by było za dużo masy tak? Czy może szpic ma być bardziej płaski? Sorry za te głupie pytania, ale wolę zapytać niż później źle robic;)
MariolciaS, po pierwsze to jak masz fotkę tunelu to widać, że są grube przy wolnym brzegu, a takie nie powinny byc. Co do reszty to nie wiem, mi się wydaję, że na pewno tak trochę ogólnie są też troszkę za grube.
Nie martw się, ja swoje paznokcie na konkurs u jednej ręki robiłam 5 godzin :D Ale byłam chociaż zadowolona.
MariolciaS
03-09-2010, 14:52
MariolciaS, po pierwsze to jak masz fotkę tunelu to widać, że są grube przy wolnym brzegu, a takie nie powinny byc. Co do reszty to nie wiem, mi się wydaję, że na pewno tak trochę ogólnie są też troszkę za grube.
Nie martw się, ja swoje paznokcie na konkurs u jednej ręki robiłam 5 godzin :D Ale byłam chociaż zadowolona.
Ja w sumie i tak jestem zadowolona;) Jak na mnie i na mój staż;) Dzięki za konstruktywną krytykę, tego mi trzeba:)
czarnulkaaa87
03-09-2010, 15:07
Mariolcia ty się nie przejmuj, ważne ze widzisz swoje błędy. Metoda prób i błędów dojdziesz do perfekcji :D może i ja z czasem tez hehe. Jeśli masz za grubo na wolnym brzegu czyli na końcówce szpica bo ciężko to nazwać wolnym brzegiem:huh: a linie stresu cieńsza to paznokieć ci pójdzie w try miga. Proporcje muszą być zachowane, w ten sposób nie zrobisz krzywdy swoim pazurkom.
Tosiaczek
03-09-2010, 18:11
Jak bym wam pokazała moje pierwsze szpice to byście oszalały ;] hahaha ;D
czarnulkaaa87
03-09-2010, 18:39
Tosia dawaj :D
Sieciunia
03-09-2010, 23:56
Mariolcia juz nie gadaj bzdur. Powiedzialysmy Ci co jest do poprawy, ale nie od razu, ze kupa. Takie grube nie sa:) Ja akrylem bym gorsze zrobila, wiec sie nie przejmuj. A jescze powiem Ci, ze ja przed chwia skonczylam prawa reke robic(jestem praworeczna) tez szpice i robilam ja prawie 5 godzin;) Druga jutro:P
A co do stresu, to ja robie wiekszy na szpicach niz na kwadratach. Na kokursowych to mozesz sobie pzwolic na bardziej plaskie, ale jak chcesz je ponosic, to jednak lepiej wzmocnic stresik, w koncu ma nas chronic przed urazami:)
Tosiaczek
04-09-2010, 10:47
Proszę bardzo na Twoje życzenie czarnulkaaa87 (http://forum.wzorki.info/members/czarnulkaaa87.html) moje pierwsze szpice z przed roku :leze: :skacze:.... ;] Te różowe były moimi pierwszymi szpicami Podkreślam że robione na tipsie!!! robione z rok temu ;] Te brokatowe to jest rekonstrukcja tamtych różowych ;] ale już ładniejszy kształt mają ;] :leze: :leze:
A te białe to są takie jak zrobiłam ostatnio sobie ;] jakieś 7 miesięcy temu ;]
oj widać różnicę pomiędzy tymi różowymi i białymi...:) Nie ma co będę musiała jeszcze długo się uczyć...;) Początki są podobno najgorsze...;) dziś wieczorkiem będę zakładała sobie tipsy i nie mam tipsów z tunelem niestety:( możecie mi powiedzieć jak mam go "wykształcić" jakoś ładnie? Będę wdzięczna, gdyż będą to moje pierwsze tipsy jakie będę robić....;)
dizzzy_girl
05-09-2010, 12:06
Mariolcia nic się nie martw :) po to jest forum żeby się pytać :D no i z czasem pazurki bedziesz śmigać coraz lepsze.
marisol82
05-09-2010, 12:07
A co myslicie o tych?
Dodam,że robie tipsy od czerwca:/:
dizzzy_girl
05-09-2010, 13:49
marisol82 -mi się wydaje że pkt stresu jest przesunięty za blisko wolnego brzegu, powinien być bliżej skórek i być mniejszy, bo do krótszych paznokci budujemy delikatniejsze krzywe. Niektóre pazurki schodzą troszkę w dół, powinny iść prosto. Z tego co widzę jesteś na dobrej drodze :D troszkę ćwiczeń i będzie git ;)
dzikakura
08-09-2010, 10:17
oj widać różnicę pomiędzy tymi różowymi i białymi...:) Nie ma co będę musiała jeszcze długo się uczyć...;) Początki są podobno najgorsze...;) dziś wieczorkiem będę zakładała sobie tipsy i nie mam tipsów z tunelem niestety:( możecie mi powiedzieć jak mam go "wykształcić" jakoś ładnie? Będę wdzięczna, gdyż będą to moje pierwsze tipsy jakie będę robić....;)
jesli masz tipsy bez tunelu, a najlepiej bez kieszonki sprobuj je wrzucic do cieplej wody i jak troche zm iekna zaciskarką badz pensetą scisnac je i wygiąc tunel, jak nie pekna to powinno byc ok:skacze:
czarnulkaaa87
08-09-2010, 10:26
Proszę bardzo na Twoje życzenie czarnulkaaa87 (http://forum.wzorki.info/members/czarnulkaaa87.html) moje pierwsze szpice z przed roku :leze: :skacze:.... ;] Te różowe były moimi pierwszymi szpicami Podkreślam że robione na tipsie!!! robione z rok temu ;] Te brokatowe to jest rekonstrukcja tamtych różowych ;] ale już ładniejszy kształt mają ;] :leze: :leze:
A te białe to są takie jak zrobiłam ostatnio sobie ;] jakieś 7 miesięcy temu ;]
Tosia gdyby to nie był tips wierze, ze były cool :D
Ciekawe były różowe,,,, aż mam pomysł na swoje hehe :P
Teraz czekamy aż zrobisz piękne szpicyki na formie :)
Tosiaczek
08-09-2010, 19:46
Kochana Czarnulko te z białym french-em są robione na foremce robione jakieś 7 miesięcy temu :*
_kasiunia_4
08-09-2010, 21:11
a to moje ćwiczenie ;) najbardziej chodzi mi o to czy dobrze zbudowałam krzywą ;)
uśmiech wiem że nie wyszedł :D tylko ta krzywa spać mi nie daje po nocy
Kasiunia, ja bym większą "górkę" zrobiła ale jest super ;) bo mi krzywa prawie wogóle nie wychodzi :D
Tosiaczek
09-09-2010, 14:57
ja bym je jeszcze bardziej wyszpicowała ;]
Ale ładnie ;]
nuum, ten temat wymaga 3 ujęć paznokci: zdobienia, krzywej C i tunelu. Inaczej nic Ci zbyt nie powiemy, dodaj te wymagane ;)
Po pierwsze to na pewno się rozchodzą, podpiłuj jeszcze boczki, raczej są płaskie - więc nie ma krzywej, chociaż ciężko to zauważyć dokładnie no i mały paznokieć to taki troszkę nie udany ;)
nuum, ten temat wymaga 3 ujęć paznokci: zdobienia, krzywej C i tunelu. Inaczej nic Ci zbyt nie powiemy, dodaj te wymagane ;)
Po pierwsze to na pewno się rozchodzą, podpiłuj jeszcze boczki, raczej są płaskie - więc nie ma krzywej, chociaż ciężko to zauważyć dokładnie no i mały paznokieć to taki troszkę nie udany ;)
Teraz to już będę wiedziała. ;) No właśnie sama po jakimś czasie się kapnęłam, że się rozchodzą. :D No krzywą C to na razie robić nie umiem. Będę się uczyła. :P Już przeczytałam informację jak się robi paznokcie krok po kroku tu na forum. ;) Teraz tylko wystarczy poćwiczyć. ;) I zrobię zdjęcia takie jakie mówisz i dopiero. ;) Dziękuję. :)
Dziewczyny1 No ja juz nie wiem... przeczytałam wszystkie fora na temat frencza a i tak nie jet idealny. nie chodzi mi o to, że nie mam wprawionej ręki to wiadoma sprawa ale ciągle linia usmiechu mi sie rozmazuje jakoś,,,,,,,,,,zobaczcie i powiedzcie ci waszym zdaniem nie tak robię. Na zdjęciach frencz robiona na tipsie z podkładem.
29969
już nie narzekaj jest ładny :D możesz go bardziej uśmiechać. jak ci sie rozmazuje? spróbuj najpierw utwardzic cover, a potem biały po jednym pazurku i przejeżdżaj czystym pędzelkiem, albo biały zmień na bardziej gęsty może?
Laurka mi sie tez podoba ,ale budowy nie widać :)
Anna Kosińska
11-09-2010, 06:09
Laurka masz fajnego kota;)
OK teraz frenchos..usmiech czyli nasza smile line zrobiłabym bardziej głebsza
bo gdybym teraz podpilowala boczki gdzie musza rowniez byc podpilowane nasz french byłby prosty gdzie prosty french jest ujma dla stylistki..
bardziej cover usmiechnac..a boczki gdyby były podpilowane pazurki wygladalyby bardziej subtelniej..bo po tygodniu nie podpiłowane wygladalby łopatkowato..
a poza tym wyglada bardzo czysto i estetycznie wykonane..
No mi właśnie też robi się płaski uśmiech przy frenchu jak robię na białym tipsie. I nie mam pojęcia jak go bardziej uśmiechnąć. :(
_kasiunia_4
11-09-2010, 12:20
No mi właśnie też robi się płaski uśmiech przy frenchu jak robię na białym tipsie. I nie mam pojęcia jak go bardziej uśmiechnąć. :(
białe tipsy mają z góry narzucony już uśmiech albo amerykański który jest głębszy albo zwykły bardzo delikatnie uśmiechnięty czasami nawet prosty pogłębianie tu raczej da marny efekt :)
jak robisz na tipsach to używaj mlecznych albo clear i sama maluj uśmiech żelem ;)
na początku wiadomo że nie będą idealne ale wyćwiczysz rączkę i będzie coraz lepiej :)
użyj też covera wtedy nie będzie prześwitów itp. :)
Dzięki za rady. Rzeczywiście nie bardzo potrafię zdjęcia dobrego zrobić ale popracuję nad tym.
A te nieszczęsne boczki....szczerze mówiąc myślałam, że wreszcie wyglądają ok. Ale macie rację, trzeba je jeszcze przypiłować. Będę pracowała intensywnie. Jeszcze raz dziękuję kochane...
białe tipsy mają z góry narzucony już uśmiech albo amerykański który jest głębszy albo zwykły bardzo delikatnie uśmiechnięty czasami nawet prosty pogłębianie tu raczej da marny efekt :)
jak robisz na tipsach to używaj mlecznych albo clear i sama maluj uśmiech żelem ;)
na początku wiadomo że nie będą idealne ale wyćwiczysz rączkę i będzie coraz lepiej :)
użyj też covera wtedy nie będzie prześwitów itp. :)
Dziękuję bardzo za radę. :) Z czasem na pewni to wyćwiczę. ;*
mam małego stresa, ale do rzeczy.. :boi_sie:
moje osobiste paznokcie, proszę nie krzyczeć głośno w razie 'wu' :D
PS> robione na tipsie, a nie na formie więc tunel nie jest niestety zachwycający..
30094 30095 30096 30097
dizzzy_girl
14-09-2010, 15:03
pilar19 - nie ma co się stresować :) pazurki fajne, ładne uśmieszki. Jedyne co mi się rzuca w oczy to zbyt wydatna krzywa 'c' bo przy takiej długości powinna być delikatniejsza. Przy widoku z boku powinien być delikatny łuczek, a ty masz bardziej takie piłeczki. Ale ogólne wrażenie bardzo pozytywne :D tak trzymaj!
betisska
14-09-2010, 15:08
Pilar tak jak napisala poprzedniczka:) Poza tym ładne, czyste i delikatne:)
Pilar za duzo masy troszke ale bardzo ladnie wykonanie czyste estetyczne i zdobienie ładne:)
AtelierStylizacji Carolla
14-09-2010, 22:56
Pilar zbyt wydatny masz stres przy takiej długości pazurków, zdecydownie powinien byc mniejszy i wycieniowany od skórek :D
pilar19, nie wiem które to Twoje, ale trzeba pogratulować. Wyszły właściwie bardzo fajnie i ładnie :) Jak sama zauważyłaś nie ma tunelu bo to tipsy, a jeśli nie umiesz na formie, to zakup tipsy tunelowe, np. od Dobrej Rady. Ja miałam są świetne i tunel również ;) No tak jak poprzedniczki mówiły, krzywa C powinna być delikatniejsza, ale najważniejsze, że jest :) Większośc osób ma z tym problem, bo to jednak nie jest wcale takie proste.
W końcu mam trochę chwil dla siebie i w miarę możliwości mogę ćwiczyć. Po udziale w warsztatach z Bitt na pomorzu po prostu delikatnie mówiąc zobaczyłam jak słabo wszystko kumam ;) Aczkolwiek czując się niezbyt umiejętnie starałam się wynieść choć ciut wiedzy i mam nadzieję, że z czasem wszystko ładnie zaowocuje jak fimo na pazurach ;) Ale do rzeczy, bardzo cieszę się z tego wątku, bo mi trzeba jak Abel krowie co i jak... że za płasko tu, że za grubo tam, że z lewej krzywo...
Niestety nie pstryknęłam fotki tunelu, ale hmm z góry mogę powiedzieć, że jakiś minimalny był... oczywiście tylko tuż przy opuszku za pomocą zaciskarki, bo forma była dogięta pod kwadraciocha i im dalej do 4 tym tunel zanikał. :/
Z góry proszę o baardzo szczerą odpowiedź, wiem co umiem i nic mi się nie stanie jak ktoś doradzi mi prosto z mostu co i jak (jak łbem o ścianę nie walnę to nie zaczaję;)), wyjdzie mi tylko na dobre...
To było tak słowem wstępu... a bo spać nie mogę ;) :P
Oto i one - EFEKT KOŃCOWY:
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu
ZDOBIENIE:
*zaczerpnięte z mini-warsztatów w ORLU
BUDOWA:
*Pierwsze zdjęcie - po nieudanych próbach piłowania na kształt PIPE/ Proszę o ocenę Krzywej C
Krótka historia:
Po raz pierwszy sama używałam form, bez czujnego oka innej stylistki. Początkowo jak zawsze miał być KWADRAT, potem pomyślałam że można by zaszaleć i umm.. wstyd powiedzieć, ale chciałam rzucić się na PIPE. Jak wiadomo nie wyszło :P bo z trzymaniem pilnika to u mnie różnie, z naciskiem na minus. Jedno i drugie się spiłowało, więc przeszło się na SZPICE. Choć ja wolę je nazywać pseudoszpicami lub długaśnym migdałem, zamiennie.
Ale tutaj prosiłabym o główny nacisk co do krzywej C, z którą niestety nigdy nie jestem pewna. Niby już myślę, że ok... a jak skończę to mi się za płaska wydaje.
:kwiatek::kwiatek::kwiatek:Proszę o porady i konstruktywną krytykę. :kwiatek::kwiatek::kwiatek:
P.S. i co to za dziwny kształt podług Was? :P
Ja sie na ten temat nie wypowiem ale bardzo mi sie spodobała cała historia i twoja samokrytyka ,choc wydaje mi sie że nie jest tak zle
Uśmiałam sie bo przedstawiłas to w bardzo zabawny sposob :)
Ze względu na podejście do sprawy napewno za parę miesiecy bedziesz robic świetne pazurki ,jestem tego pewna ,zdobieie fajniusie :)
Też za bardzo nie znam się na tym kształcie, gdyż nigdy go nie robiłam. Chyba najwyższy czas zacząć, ale pazurki ładne, takie cukierkowe :D
ja moge, chociaz szkoleniowcem nie jestem wiec na pewno znajdzie sie kilka osob, ktore lepiej powiedza :D
w każdym razie, ogolnie bardzo ładne, ale mało widać że to pipy, wrzucam tu fotkę moich (nie mowie ze idealne, nie nie, jeszcze mi brakuje :D ),
wiec krzywa c zaczyna sie troche wcześniej i idą dalej prosto, w sensie równolegle jakby (linia 1), a forme podkładamy do góry, żeby wolny brzeg też nie spadał (linia 2). potem ścinamy tak żeby z boku patrząc było wyraźnie widać ścięcie. tunelu tez nie mam fotki ;( , ale ma być widoczny
super że postanowiłaś je zrobić :D im więcej ćwiczeń tym lepsze efekty!!!! :*:*:*:*
kkkiinnggaa
24-09-2010, 13:26
Hej dziewczyny :)
Również wrzucam moje ostatnie pazurki :)
Noszę je już 5 tydzień :P
Trzeba chyba się za nie zabrać i coś nowego stworzyć ... ;)
Muszę dodać, że jestem początkująca- pazurki robie od ok.3 mc-y.
Pozdrawiam! :*
Sieciunia
24-09-2010, 13:41
Jak na samouka jest bardzo dobrze. Za daleko stres troche i pocieniowac cover by sie przydalo:)
kkkiinnggaa, dobrze by było jak byś wstawiła wymagane zdjęcia. Czyli nie samo zdobienie, ale również tunel i krzywą C. Jedno co napewno zauwazyłam to french jest różny, np. na wskazującym jest mniejszy od innych ;)
Emilia B.
24-09-2010, 14:12
Proszę o wymagane ujęcia pazurków dziewczyny bo normalnie :aty: :D
kkkiinnggaa
24-09-2010, 17:41
Stresik przesunięty bo już po odroście :P
Ok, zrobię zdjęcia z innych ujęć i wstawię wieczorkiem :)
Bardzo ładnie, ale ja taki odrost mam po 2 tygodniach :P
kkkiinnggaa
24-09-2010, 21:52
Tu taj odrościk tez taki był, bo zdjęcie było jakoś po tygodniu, lub półtorej robione, bo aparacik w naprawie był :(
Dodaje zdjęcie krzywej i tunelu, którego nie ma :( Pazurki na tipsie robiłam (na formie jeszcze nigdy nie próbowałam) i nie potrafię tunelu zrobić ;/
kkkiinnggaa, wystarczy kupić tipsy tunelowe i po problemie, ja polecam od Dobrej Rady, sa świetne. A co do ujęcie krzywej C, to przesunięta, no ale to z powodu odrostu i mimo wszystko wydaje mi się, że nie nie idą równolegle, zaznaczyłam na zdjęciu o co mi chodzi.
kkkiinnggaa
25-09-2010, 10:48
Na serdecznym palcu właśnie też mi się ten paznokieć niedopiłowany wydaje. Bd w piątek nowe robić, bo w sobotę na wesele to się nim zajmę.
gattina mogłabym o linka to tych tipsów prosić? :)
To moje wczorajsze pazurki. Nie mam niestety innych ujęć bo frajerka,nie zrobiłam:/:.
Ale może rzucicie okiem mimo to. Proszę o opinie. Tak po cichu jestem zadowolona z tych pazurków. Ale zobaczymy jak się fachowcy wypowiedzą:huh:?
kkkiinnggaa,proszę bardzo tutaj link: Tipsy clear EXTRA TUNEL 100 sztuk + BOX !!!! NOWOŚĆ !!!! :: dobrarada (http://www.dobrarada.com.pl/p10253,tipsy-clear-extra-tunel-100-sztuk-box-nowosc.html)
To jak będziesz robic to zrób wszystkie 3 ujęcia, wstawiaj to zobaczymy :)
xsunnyolciax
26-09-2010, 08:29
Dobra, to teraz moja chwila prawdy :huh:
żel na formie (wiem, nie umiem zaciskać tunelu :()
proszę, by odbyło się to w miarę możliwości bezboleśnie :o
xsunnyolciax, na pierwszym zdjęciu po prawej stronie widać taką górkę, której nie powinno być (nie wiem czy to tylko zdjęcie, czy tak jest naprawdę). Fakt, są troszkę płaskie, ale to po prostu musisz mocniej zaciskać tunel i nie bać się tego ;) Wydaje mi się, że trochę wolnego brzegu jest mniej żelu.
kkkiinnggaa
26-09-2010, 13:01
xsunnyolciax Podobają mi się pazurki :)
Tylko faktycznie taka górka żelu jest na boczku. ;)
jest fajnie! tak jak dziewczyny piszą, jest góreczka; na zdjęciu 2 widać, ze masz 2 dołeczki, trzeba by dołozyć ciut żelu i wypiłować. wydaje mi się też ze trochę biały jest nierównomiernie rozłożony, zanim przetrzesz uśmiech poczekaj chwilę a powinien sam sie wypoziomowac. temat o zaciskaniu tuneliku żelowego mamy, poczytaj a na pewno ci wyjdzie ;)
mi się podoba, czekam na nastepne :D:D
No i z tym tunelem by się można było zaptrzyjaźnić bo o wiele lepiej by wyglądały zaciśnięte pazurki, bo teraz taki rozmemłany jest :)
korcia225
27-09-2010, 19:49
oceńcie moje pierwsze paipy:P
według mnie są bardzo ładne, kształt równy, ładnie wypiłowane, wszystko równo, pięknie i ładnie :)
Emilia B.
27-09-2010, 20:54
Korcia dla mnie super :ok: nie ma się o co przyczepić-śliczne :)
kkkiinnggaa
27-09-2010, 21:27
Mnie również bardzo podobają :)
i mi takze, bardzo ładne!
Korcia idziesz jak burza super pazurki :)
Korcia jeśli to pierwsze, to są bardzo ładne :)
i w poprzedniej ocenie się pomyliłam -> przepraszam :huh: (chodzi o tunelik... :huh: bardzo ładny :) )
Proszę o ocenę. Trochę mnie umęczyły te pazurasy i tak nie jestem z nich do końca zadowolona.
Zdaje sobie sprawę z niektórych niedociągnięć ale proszę o fachową ocenęhttp://www.forum.kobiet.pl/images/smiles/icon_mysli.gif (javascript:emoticon(':mysli:')).
kashia83
01-10-2010, 16:42
Hello, hello kochane kobietki:) Zrobiłam pierwsze w swoim życiu pazurki akrylem na formie :skacze: ufff ciężko było i dłuuugo, ale wyszły i się trzymają jak na razie 2 dzień :D więc chyba nie jest źle....
Proszę Was oczywiście o ocenę i rady :)
Yupi :skacze:
Pozdrawiam
emiliawawa
01-10-2010, 17:05
kashia83 na moje oko pazurki i krzywe C zdecydowanie za grubiutkie, tuneliki jeszcze do poprawy, aczkolwiek jak to pierwszy raz to wyglada w porzadnie, i oczywiscie Twoje nastawienie do pracy mi sie podoba tak trzymaj:D
Korcia, kształt jest mi nieznany, ale jak dla mnie rewelacja :D
Sylla mi się podobają :)
Kashia83 jestem tego samego zdania co Emilka, trochę wprawy i będą świetne :)
korcia225
14-10-2010, 14:52
tu moje kolejne osobiste pazurki oczywiście już zostały przerobione na paipy bo jakoś mi pod pasował ten kształt:D ;)
Emilia B.
14-10-2010, 14:56
Korcia co tu oceniać-piękne są i tyle ;) :ok:
no właśnie co tu oceniać!!!!!!!!!??????????? hihi ideał!!!!:ok:
kobietazpazurem
17-10-2010, 09:27
Korcia tunel perfekcyjny! Jestem nimi zachwycona!
dizzzy_girl
17-10-2010, 11:02
Korcia - śliczne pazurasy, tunelik miodzio :D
Tekila_18
19-10-2010, 22:59
To moje pierwsze w życiu Edzie, zdobienie do kitu wiem, ale nie wiem jak z budową paznokcia. Poradzcie:)
Nie wiem jak się dziewczyny specjalistki edków wypowiedzą :P ale jak na moje oko to to zdobienie trochę komplikuje ocene ;p
Tekilla brawo za odwage !!!!Ja edkow nie robie ale widze co jest nie tak
Linia włosa za gruba i nierowna ,zdobienie bez tych bialych oblamowek byloby ok
zaraz za linia stresu widac spadek czego nie powinno byc :)
Jednak jak na pierwsze wykonane samodzielnie nie ma tragedii ,a dzieki temu ze sie odwazylas nastepne beda lepsze ,gratuluje zapalu i zagrzewam do dalszych ćwiczeń :)
Emilia B.
20-10-2010, 11:03
Na pierwszy raz źle nie jest :) musisz popracować nad kantami-piłować pilnikiem na prostu i sztywno go trzymając. Urok egde to właśnie kanty a tu za bardzo jest to wszystko zaokrąglone. Nie jestem jakąś mega edziową specjalistką :D ale takie są moje spostrzeżenia.
Tu boczki powinny być proste (piłujemy pilnikiem przód, tył na sztywno nie robiąc łuczków) i iść równolegle a zrobiły się delikatnie zaokrąglane. Końcówki powinny być symetrycznymi szpikami.
31578
Tu przesunęła się troszkę krzywa. Dolny brzeg (bok) patrząc z profilu powinien być równoległy do wierzchu pazurka, a końcówka równo ścięta.
31579
Tutaj spód ok, ale od góry zrobiły się bułeczki. Trzymamy pilnik sztywno (nie może nam latać w ręce) i piłujemy pod skosem (przód-tył) tworząc równy daszek z kantem :)
31580
Mam nadzieję, że w miarę jasno wytłumaczyłam i pomogłam :) Czekam na kolejne dzieło ;)
Tekila_18
20-10-2010, 11:39
Emilia bardzo dziękuje twoje rady są dla mnie bardzo pomocne:)
dizzzy_girl
20-10-2010, 12:14
Emilka super pomocy opis :)
AtelierStylizacji Carolla
20-10-2010, 16:33
korcia bardzo ładne paznockie, jedynie to co moge dodac od siebie to maluj cieńsza keską, trzymaj pędzel prostopadle do paznokcia i beda super cieniutkie:D
Zrobiłam dzisiaj jednego, na szablonie akrylowy szkielet, reszta żel. Tak, wiem, że linia uśmiechu nie jest równa, ale mi się trzęsła za bardzo ręka :D te kropelki to oliwka, a nie żelik :) Ciężko było mi zrobić zdjęcie :]
asiek nie powinien ci pazur schodzic w dol a schodzi i to mocno, musi isc prosto
Emilia B.
25-10-2010, 14:14
Ogólnie jest ok - o jedno się przyczepie, pazurek za bardzo schodzi w dół. Ale tak boczki ok , tunel też- jest dobrze :) A uśmiechem się nie przejmuj-kwestia wprawy i ćwiczeń, każdy nast. będzie coraz doskonalszy :ok:
Tak zdjęcie go pokazuje... aż tak bardzo nie schodzi :P ja mam paluchy krzywe :D ale wiem, że jednak schodzi :P
Na drugiej fotce zresztą widać jak krzywo pudełeczko jest podłożone :P
Emilia B.
25-10-2010, 14:36
Ja patrze względem palca nie pudełeczka :) będzie coraz lepiej ;)
kasandra262
25-10-2010, 15:30
http://images43.fotosik.pl/357/ce2541caec56a2c0m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ce2541caec56a2c0.html)http://images38.fotosik.pl/353/bbf8f0b22bdc5063m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bbf8f0b22bdc5063.html)http://images45.fotosik.pl/358/8fb965e19bdd9e30m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8fb965e19bdd9e30.html)A to moje próby na szablonie tylko proszę bez bicia,zaznaczam że dzisiaj zabrałam się za mój pazurek rosnący do góry,postanowiłam że mu nie daruję i nie będę gorsza i co wy na to? nie patrzcie tylko na linię uśmiechu bo nie o to mi tym razem chodziło .
dzikakura
25-10-2010, 16:00
asiek, wszyetko juz dziewczyny dodaly, ja uwazam, ze jest naprawde fajnie jeszcze jedno tylko, jak sie patrzy na pazura od przodu to stres powinien byc na srodku, a on bardzo widocznie zbacza w lewo. nie wiem jak ci to wytlumaczyc:)
Emilia B.
25-10-2010, 16:25
kasandra barwo :) pięknie ci wyszedł :ok:
kasandra262
25-10-2010, 16:47
dzięki kochana kobieto twoje słowa są bardzo cenne dzięki wielkie:skacze: teraz muszę się wziąść za resztę.
rudzielec
25-10-2010, 21:56
tylko bez śmiechów:D:D:porazka::aty:to sa moje dzisiejsze...wiem, wlasnie krzywa c u mnie kiepska:D:D jak jeszcze wiele innych rzeczy ale pracuje nad soba:D piszcie dziewczyny co jest złe;)
rudzielec, po pierwsze french powinien być krótszy, wtedy wygląda bardziej estetycznie no i próbuj go robić sama, a nie przy użyciu tipsów french. Są płaskie, ale to dlatego, że użyłaś tipsów ;) Jak już chcesz ich używać to zakup tipsy tunelowe, od razu mają wyprofilowany tunel :)
kasiulka81
25-10-2010, 22:08
Rudzielec - pewnie gattina ma rację co do oceny Twoich pazurków, może i są tam jakieś rzeczy do poprawy ale mnie się i tak podobają bo są czyściutko wykonane i ogólnie fajnie zrobione, ale ja się nie znam :P życzę dalszych sukcesów :D
rudzielec
25-10-2010, 22:10
zawsze robie sobie na tipsie bo nigdy nioe mam zbytnio czasu przy dzieciaku;) ale wlasnie czekam na nowe zele i wstawie jak juz zrobie sobie na clear... no chyba bede musiala zainwestowac w pazury z tunelem...;) dzieki.
---------- Dodano o godzinie 21:10 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:09 ----------
Rudzielec - pewnie gattina ma rację co do oceny Twoich pazurków, może i są tam jakieś rzeczy do poprawy ale mnie się i tak podobają bo są czyściutko wykonane i ogólnie fajnie zrobione, ale ja się nie znam :P życzę dalszych sukcesów :D
hehe oj duzo duzo musze jeszcze pracowac nad soba, ale dziekuje za mile slowko;)
rudzielec, no ja np. na formie nie umiem jakoś za specjalnie, dlatego ciągle używam tipsów, ale tunelowych, są świetne i od razu ładniej pazurki wyglądają :)
A zdobienie i ogólna wizja jest super, bo rzeczywiście schludnie zrobione :) Czekam na kolejne :)
rudzielec
25-10-2010, 22:17
rudzielec, no ja np. na formie nie umiem jakoś za specjalnie, dlatego ciągle używam tipsów, ale tunelowych, są świetne i od razu ładniej pazurki wyglądają :)
A zdobienie i ogólna wizja jest super, bo rzeczywiście schludnie zrobione :) Czekam na kolejne :)
dziekuje Ci za rade:ok:...poszperam na ebayu i napewno cos znajde...:cwaniak2:
Emilia B.
25-10-2010, 22:26
rudzielec za te proporcje "french:cały paznokieć" to uduszę, zamorduje i pogryzę :D :aty: jak gattina radzi - tipsy tunelowe :) Będzie dobrze ;) czekam na nast. feenchyk :)
rudzielec
25-10-2010, 22:34
;(;(;(obiecuje poprawe:D:D no coz jak poradze, ze robia takie glebokie te kieszonki:D:Dale mimo wszystko dzieki dziewczyny;)w ogole teraz to juz sie przerzucam na formy .;]
kkkiinnggaa
29-10-2010, 22:39
Mój ostatni frenczyk na tipsie na zdj widzę, że boczki jeszcze nie były dopiłowane ;/
Ciągle mam z tym problem ;(
rudzia1985
29-10-2010, 22:46
faktycznie boczki bys musialam jeszcze podpilowac, ale to zawsze widac na zdjeciu :)
poza tym wszystko ladnie wyglada, linia fajna, tuneliku z tipsa innego nie zrobisz chyba, ze z tunelowych, moze jeszcze krzywa C jest roznie przesunieta ( widze tylko na kciukach ) ale ja trzeba umiec, ja tez nie umiem poprawniej jej zrobic :)
ogolnie jest dobrze :)
kkkiinnggaa
29-10-2010, 22:53
A tu pierwsze w życiu na formie. Totalny niewypał ;( Zero tunelu, krzywe słabe szczerze mówiąc w ogóle z nich zadowolona nie jestem...
Prosimy o wyraźniejsze zdjęcia bo na tych kompletnie nic ni widać :) / Emila
kkkiinnggaa, boczki trzeba podpiłować na pewno, dla mnie jeszcze jest trochę za bardzo wydłużone łożysko i lepiej używaj tipsów tunelowych jak już :)
Rudzielec, mamy ze sobą coś wspólnego :D obie wymyśliłyśmy nowy kształt tunelu - tunel kwadratowy :D też bardzo często mi wychodzi całkiem coś innego niż trzeba :D
Kinga ten frenchyk jest bardzo dobry, tylko te boczki. Jak robisz na tipsie, to przy opracowaniu tispa wypiłuj przy bokach, później jak już zbudujesz pazurka, też możesz wypiłować boczki, strasznie mi się podoba :)
rudzielec
30-10-2010, 11:10
Rudzielec, mamy ze sobą coś wspólnego :D obie wymyśliłyśmy nowy kształt tunelu - tunel kwadratowy :D też bardzo często mi wychodzi całkiem coś innego niż trzeba :D
:)
haha jasne tunel kwadratowy;) wydaje mi sie ze na plaskim tipsie nie da sie inaczej;) no kochana trzeba cwiczyc cwiczyc i cwiczyc;) moze wtedy bedzie nam wszystko wychodzilo;)chociaz przede mna to jeszcze kawal drogi;)
Te tipsy mają właśnie taką wadę, ale też spotkałam się z tym, że nie każda klientka chce tunelowe.
asiek, może nie każda klientka chce tunelowe, ale to po co się pytać? ;) W końcu tunel to nie jest nasz wymysł, tylko paznokcie przedłużone powinny je mieć, aby być trwalsze. A nie, zrobisz płaskie i bez tunelu to zaraz się coś z nimi stanie, a tak to jest ich wzmocnienie.
W sumie o tym nie pomyślałam :P
korcia225
21-11-2010, 18:00
oceńcie mojego pierwszego edzia wiem ze zszedł mi w dół jutro będę robiła resztę pazurków może już mi pójdzie lepiej :Pnie patrzcie na czarne zawijaski w powiększeniu sa na pazurku nie widac tak dokładnie i myślałam że już mi prawie wyszło:/:
jak sama zauważyłaś poszedł Ci na dół, a druga sprawa to daszek musi być centralnie na środeczku i oba boki muszą być tej samej grubości
dziewczyny... moje pierwsze... i teraz tak...to jest pipe czy jednak mi sie nie udalo?
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniuZdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu
zosia_29
25-11-2010, 13:40
Bardzo fajny pipek, leciutki wzorek :)
Elizabeth76
25-11-2010, 13:53
asiekfr zdobienie bardzo, ładne jak byś mogła dać jeszcze fotke tuneliku ;)
dziekuje i tunel...
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniuZdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu
Emilia B.
25-11-2010, 21:42
Asiu jak na pierwszy raz to więcej jak rewelacja - nie ma się do czego przyczepić ;)
Do KKKiinnggaa. Witaj. Skoro prosisz o opinie to napisze kilka słów tez od siebie. Wszystkiego nie bede tłumaczyć, ale niestety jeszcze duzo technicznych błedów związanych z proporcjami i ogolna optyką przedstawionych paznokci.
Popracuj nad budową podstawową, linią usmiechu powinna być głębsza do tej szerokości płytki, krawędzie są nieodpowiednio zebrane pilnikiem (kąt) , tunel i linia włosa. W tym przypadku jeśli nie pracujesz na szablonie obowiązkowo zastosuj tipsy tunelowe.
Technicznie jeszcze popracuj, ale widac że praca czysta i wkładasz w nią serce;)
Zawsze ważne są dobre podstawy ponieważ stylizacja to 3/4 praca techniczna.
Zdobienia to już dla nas deser ...mniam...;)
Witajcie,chciałabym Wam pokazać moje pierwsze starcie z formą i coverem,był to mój "pierwszy raz",wiem,że french jest baaardzo krzywy;( ale i tak chciałabym poznać Wasze zdanie na ich temat:)
ja tutaj nie jestem wyrocznią ale moim zdaniem zapowiada się bardzo fajnie :ok:naprawdę!!!!!!
malinka, french krzywy, widać, ale dobrze, że robisz go sama, a nie przy pomocy tipsów french, a to duży plus, z czasem bedzie coraz lepiej :) Krzywa C zabardzo przesunięta bliżej wolnego brzegu i ogólnie są płaskie. Tuneliku brak, jeśli posiadasz zaciskarkę to zacikaj nią tunelik :)
Jak miło słyszeć,że nie jest aż tak źle:skacze:Dziękuje Wam jeszcze raz:) wybaczcie tak głupie pytanie ale czy ten tunel jest aż tak pottrzebny??aha i powiedzcie mi jeszcze czy widać ten kamuflaż czy tylko ja go widze,bo wiem że on jest:P
malinka, jest potrzebny, służy on temu żeby wzmocnić paznokieć przed uderzeniem i złamaniem go ;)
To jednak jest prawda,że z Forum można się wiele nauczyć:ok:
Co sądzicie :) o tych paznokciach...proszę o ocenę :)
teraz są :]
darma25, wystarczyło edytować posta poprzedniego, a nie dodawać nowego. Po drugie nie ma wymaganych zdjęc, tu nie ocenia się zdobienia tylko poprawność budowy. Dodaj wymagane zdjęcia. Jedynie co moge powiedziec to to, ze proporcje 'french' - 'łozysko' nie są zachowane. French powienien być mniejszy, wygląda bardziej estetycznie.
Dzięki . Przepraszam jestem nowa i nie bardzo wiem jak się poruszać po forum. Co do paznokci chodziło mi o ocenę budowy a nie zdobienie, a jeśli chodzi o french to wiem, że nie ma proporcji... mam małą płytkę paznokcia a tipsy są z kieszonką więc tak wyszło, robiłam pierwszy raz akrylem :)
darma25, no to właśnie jeśli chodziło Ci o ocene budowy to tymbardziej powinnaś wrzucić zdjęcie tunelu, krzywej C, abyśmy mogły to ocenić :) Następnym razem polecam tipsy bez kieszonki, są wygodniejsze i jak już to tunelowe, od razu masz piękny tunel :)
Ewelina Kazmierczak
06-12-2010, 22:10
darma 25 za wiele faktycznie niewidac z tych zdjec,ale co zauwazylam to napewno zle trzymasz pilnik pilujac krawedzie.
Zrob prosze zdjecie aby pazurki byly bokiem, jak i przodem do aparatu. W tedy bedzie mozna wiecej pomoc :kwiatek:
Udało mi się zrobić takie zdjęcia :) nie najlepszy mam aparat :/:
darma25, krzywa C jest przesunięta do wolnego brzegu, powinna być bliżej skórek niż wolnego brzegu :)
Ewelina Kazmierczak
06-12-2010, 23:28
niejest zle :kwiatek: masz problem z pilowaniem. Pilnik trzymaj prosto pilujac krawedzie,nie scinaj go "po skosie",masz tez ciut kopnieta krzywa. Jezeli pracujesz na tipsach to przy tak krotkiej plytce uzywaj ccoverka (w tedy bedziesz miala french z tzw cieniem) wysmuklisz troszke pazurka tuszujac mala plytke. No i linia wlosa jest nierowna,chyba,ze tak zdjecie zrobione jest ze widac troszke gorki .
Mysle,ze jeszcze kilka cwiczen i bedzie dobrze :kwiatek:
Dziękuję.Rady wezmę sobie do serca. To pierwsze moje akryle a dodam że nie skończyłam kursu.
katherinne
07-12-2010, 10:43
hej piękne:) proszę o ocenkę. Pazura robiłam sobie- skórki absolutnie nie są zalane- po prostu są suche, a zdjęcie zrobione bez oliwki. Pierwszy raz robione na moim nowym żelu tak więc wiadomo, że idealne nie będą,bo dopiero wyczuwam produkt. Ale chciałabym wiedziec co myślicie. Mam naturalnie krzywo rosnącego paznokcia tak więc dlatego na foto może być widać, że jest krzywy.
http://images41.fotosik.pl/440/41082af6e7d8ee9emed.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/41082af6e7d8ee9e.html) http://images38.fotosik.pl/439/f66f5154a2c4419dmed.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f66f5154a2c4419d.html)
http://images50.fotosik.pl/446/1732ef7504e7b988med.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1732ef7504e7b988.html) http://images41.fotosik.pl/440/5afe108212b28c4cmed.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5afe108212b28c4c.html)
Emilia B.
07-12-2010, 10:51
pazurek troszkę przechodzi w łopatkę, trzeba by boczki wyrównać ( piłując trzymamy sztywno pilnik, ie robiąc im łuczków)
33519
za bardzo schodzi w dół (ryzyko szybkiego uszkodzenia; powó źle podłożona forma. Forma powinna być a róno z pazurkiem :) )
33517
nie widzę dobrze, ale tunelu chyba nie ma i pazurek z wierzchu nie jest równy
tu też widać łopatkę
33518
Musisz poprawić wszystko głównie pilniczkiem, spróbuj wyrównać te boki i wolny brzeg ;)
katherinne
07-12-2010, 11:18
http://images46.fotosik.pl/426/d8268494eb99aac6med.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d8268494eb99aac6.html)
zrobiłam te boki, ale nie wiem czy nie przesadziłam. Zerkniesz?
Emilia B.
07-12-2010, 11:28
odrazu lepiej -nie wiem tylko czy nie za bardzo lewa strona pazurka (patrząc na foto prawa) nie za bardzo :) ale już jest zdecydowanie lepiej ;)
zosia_29
07-12-2010, 12:28
Moim zdaniem deczko za bardzo, ale widać różnicę, szkoda że bokiem foty nie ma jeszcze...
katherinne
07-12-2010, 13:37
Kolejne do oceny:) niestety czekam na kamuflarz więc french robiony jest tylko bialym zelem i clearem. żel na tipsie. Na ostatnim foto wygląda jakby był mega gruby, ale tak nie jest, bo to jest tips z wygięciem.
http://images47.fotosik.pl/446/3f10897e9a581541med.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3f10897e9a581541.html) http://images45.fotosik.pl/447/ff4c3b52ad952a08med.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ff4c3b52ad952a08.html) http://images47.fotosik.pl/446/ce338852cadac565med.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ce338852cadac565.html) http://images49.fotosik.pl/445/d2dd72bfaa5ff34emed.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d2dd72bfaa5ff34e.html)
katherinne, idzie za bardzo w dół, po drugie jest w ogóle za cienki, powinnaś więcej masy nawalić na niego ;) nie bój się, w razie czego można ją spiłować :)
Ewelina Kazmierczak
07-12-2010, 22:52
przy krawedzi trzymaj pilnik prosto,nie kieruj go po skosie. Pilujac tak jak teraz uzyskujesz efekt "beczki". I jak sie niemyle to masz ciut za male tipsy (chyba,ze to tylko taki efekt zdjecia). Krzywa powinna isc od samego walu delikatnie unosic sie w gore i przy wolnym opadac. Jeszcze troszke cwiczen i bedzie dobrze :kwiatek:
katherinne
08-12-2010, 07:44
Wiecie co i ibd mi wychodziła krzywa, a teraz coś mi ciężko chociaż żelu nakładam, że hoho... tips nie był za mały- to ja go zmniejszyłam i trochę przesadziłam. ehhhhh....
Ja Wam pokażę:P zrobię któregoś tak idealnie, że zobaczycie:P
Fajnie, że mi pomagacie:)
Ewelina Kazmierczak
08-12-2010, 08:38
Ja Wam pokażę:P zrobię któregoś tak idealnie, że zobaczycie:P
Fajnie, że mi pomagacie:)
pewnie,ze tak . To jest tylko kwestia cwiczen i checi poprawy warsztatu :D
Zatem czekam na Twoje kolejne pazurki:kwiatek:
rudzielec
09-12-2010, 14:07
Dziewczyny... po wielu miesiacach i niepowodzeniach z formami dzis wzielam sie w garsc i bylam uparta powiedzialam sobie ze nie odejde dopoki nie zrobie chociaz jednego pazura na formie... powiedzcie mi czy ide w dobrym kierunku, to moj pierwszy wypocony paznokiec na formie...czy chociaz przypomina paznokcia:D?? prosze o rady, bo az sie boje:D
katherinne - grunt to doceniac rady i dobrze odbierac krytyke i wyciagac z niej wnioski;) napewno niebawem bedzie coraz lepiej;)
Emilia B.
09-12-2010, 14:36
rudzielec rewelacyjny!! i co ty tu gadasz że nie umiesz - piękne krzywizny, grubość jak trzeba, równiutki :) no moe ciutk bym lewy boczek (patrząc na zdjęcie) podpiłowała ciut ;) ale to juz tam:D jak na pierwszy na prawdę super :ok:
rudzielec
09-12-2010, 14:41
hura hura hura!!!!!! meczylam sie z nim godzine chyba zeby tą C wreszcie sie nauczyć:D ale sie ciesze, jednak nie jestem az takie beztalencie:D czas polubic formy:D dzieki Emilka;)
Ewelina Kazmierczak
09-12-2010, 21:51
hura hura hura!!!!!! meczylam sie z nim godzine chyba zeby tą C wreszcie sie nauczyć:D ale sie ciesze, jednak nie jestem az takie beztalencie:D czas polubic formy:D dzieki Emilka;)
nie jestes :D ja tez bym ta lewa strone ciut podpilowala,ale to tak gdybym miala sie fest doczepic.
Gratuluje i zycze wicej tak udanych stylizacji:kwiatek:
oto moje "dzieło", i jak??;) aha zrobiłam przezroczyste bo na razie mam problem z opanowaniem równej linii french;/
Emilia B.
10-12-2010, 12:47
Bardzo naturalnie wygląda :) może troszkję za mało masy nas punkcie strresu a tak wszystko super :ok:
33731
zosia_29
10-12-2010, 13:04
Rudzielec wszystko ekstra ale lewy boczek do podpiłowania bo ewidentnie widać brzuszek :)
Paulka zgadzam się z Emilią
Próba na formie trochę tunel jest krzywy.Prosze same ocencie:)
33732
33733
33734
ok dzięki :) jestem w trakcie robienia reszty także jak dojdę do 10 paznokcia to może będzie wyglądał tak jak powinien;D
Ulenka - tunel prawie spoko poza tym, że jest różna grubość boków
brakuje ładnego łuku, paznokiec od boczku faluje, wystarczyłoby pilnikiem wyrównac i było by ok
Emilia B.
10-12-2010, 14:19
uleńka podobnie jak u Pauli troszkę przy stresie bym dodała i wyrównała delikatnie boczki :) tunelik piękny :ok:
33743
rudzielec
10-12-2010, 16:07
juz boczek podpilowany;) dzis biore sie za reszte ale ciut krótsze:) bo dzis wyszlam z tym jednym to sie ludzie dziwniw gapili:D
o takie tym razem :) Proszę o ocenę :kwiatek:
Emilia B.
10-12-2010, 20:09
Wszystko jest ślicznie, ładnie ale za tego tipsa french :aty: :D nie dosyć że tips to widać spod niego gdzie kończy się naturalny paznokieć...
Na prawdę polecam samemu robić białą końcówkę (na początku wiadomo nie wyjdzie idealnie, ale trochę ćwiczeń i będzie ok) :)
:kwiatek: nie tak mocno boli :)
Emilka - miałam uparciucha i sama chciała na tipsie :( obiecuję poprawę hi hi następnym razem siłą zrobię bez tipsów najwyżej do krzesła przywiąże :)
darma25 widzę ze aż tak początkująca jak ja to nie jesteś :D ;)
Paulka jestem :) jestem :)
lepiej Ci idzie niż mi, przynajmniej linie frech masz już opanowaną:ok:, a ja:haha:...-porażka ;(
katherinne
11-12-2010, 16:19
Darma25, możesz robić na tipsie, ale przezroczystym;) Poza tym jeśli masz problem z białym żelem to możesz go nakładać sondą:) i sondą też mi się łatwiej uśmiech tworzy.
I kto to mówi, ta której grudki powychodziły heheh;p dzisiaj znajdę nowy biały żelik:D
Paulka- a co Ty chcesz od siebie?! Bardzo ładnie wygląda ten przezroczysty pazurek- super naturalnie. Na niego dajesz lakier kolorowy i wkręcasz koleżankom, że to Twój prawdziwy tak urósł hehe. Ja miałam przez rok klientkę, która wyłącznie takie chciała i absolutnie nic więcej + lakier. Poza tym napisałaś, że koleżanka ma opanowany french- nakleić białą końcówkę to żadna filozofia, ale zrobić pazury tak, żeby imitowały naturalka to już większa sprawa, a moim zdaniem Tobie się udało.
Ale to akryl jest :)
Paulka to jest tips :( moja linia uśmiechu jest nie opanowana he he jeszcze nie :)
rudzielec
12-12-2010, 14:30
sondą tez mi lepiej idzie, pokaze wam moja linie usmiechu na pazurach na formie...juz je gdzies wklejałam...nie jest ona idealna, ale jak na mnie to i tak jest ok;)
katherinne
12-12-2010, 17:10
ładnie rudzielec:) uwielbiam głęboki uśmiech:)
Elizabeth76
12-12-2010, 17:12
rudzielec wydłużyłabym łoże paznokcia
rudzielec wolny brzeg na obydwu paluszkach jest nierowny a powinien byc tej samej dlugosci poza tym na wskazujacym widac miejsce gdzie konczy sie twoj naturalek i to tez do poprawy bo tego nie powinno byc widac i jeszcze jedno do czego moge sie przyczepic to to ze jesli to ma byc szpic to powinien byc smuklejszy a jesli migdal to ok z tym ze brzegi sa nierowne:) cwicz a bedzie ok i czepiac sie juz nie bede :*
rudzielec
12-12-2010, 19:41
hehe z tego `czepiania sie` trzeba wyciagac wnioski;) to nie szpice w sumie sama nie wiem co to miało być, chodziło mi tylko o samo podkładanie formy, musiałam wreszcie spróbować i jakos poszło;)
rozumiem ale cwiczac trzeba brac pod uwage wszystko:D
zosia_29
13-12-2010, 16:08
Ja nauczyłam się przecierać uśmiech i uważam że całkiem szybko się robi :ok:
rudzielec
13-12-2010, 21:03
przecierac? hym chyba nie wiem o czym mowa;) moglabys mnie oswiecic?;)
rudzia1985
13-12-2010, 21:52
zapewne chodzi o przetarcie czystym pedzelkim lini tzn zeby ja wyrownac by nie byla poszarpana ;)
rudzielec
14-12-2010, 09:10
aha, no tak, fakt, nie skojarzyłam:D
zosia_29
14-12-2010, 12:29
No dokładnie o to chodzi :)
pazureczek89
16-12-2010, 10:21
a to moje tipsy i kamuflaż czekam na opiniehttp://images39.fotosik.pl/463/e21934b809e08a2em.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e21934b809e08a2e.html)
pazureczek89, czytanie nie szkodzi :P Skoro temat jest żeby dodawać zdjęcia do oceny, to trzeba dać wszystkie ujęcia paznokci, a nie samo zdobienie. Co My wtedy mamy powiedzieć? Jak możesz to dodaj brakujące zdjęcia.
pazureczek89
16-12-2010, 10:31
nie mam wiecej :(
pazureczek89, bo rozumiesz, tu oceniamy i pomagamy naprawić niedoskonałości, a jeśli nie masz zdjęć tunelu i krzywej C to ciężko ocenić co musisz poprawić. Dokładniejsze zdjęcia więcej Nam mówią. To pamiętaj następnym razem :)
pazureczek89
16-12-2010, 10:38
oki dziękuje :)
aniuoleq
16-12-2010, 14:09
moje pierwsze, robilam na sobie :) co sadzicie?
emilka13
16-12-2010, 14:22
Ja tam znawcą nie jestem. :D Tylko do budowy miałabym zastrzeżenie bo krzywej C nie widać i wolny brzeg chyba troszkę za cieniutki ale poza tym ogólnie na 5^_^ Troszkę zdjęcie nie dokładne by można było coś więcej napisać.:) a i tunelik można bardziej zacisnąć (jeżeli to na formie) .Niech się wypowiedzą dziewczyny, które ,,siedzą " w tej branży:P
xCombination
17-12-2010, 21:45
Dziewczyny oto mój trzeci w życiu kwiatek akrylowy (odrost i podeszło powietrze ale nie o to chodzi :D) oraz moje najnowsze dzieło, drugie podejście do pipe ale nie bardzo podobne :P. i światło do kitu niestety. jutro za dnia dodam foto tunelu. co myślicie?
do dziś nie udało mi się pstryknąć fotki ;( więc proszę o usunięcie posta by nie śmiecił ;p
No to ja poproszę o ocenę. Pierwszy edge, robiony na tipsie :P Mi się wydaje, że krzywa C powinna być wyraźniejsza, ale chętnie posłucham :)
Emilia B.
23-12-2010, 20:43
tak wszystko super tylko w tym miejscu brakuje trochę towaru ;) a tak super :ok:
34306
Emilia B., o kurcze, tak myślałam, że krzywa C słabo zarysowana, z tym jednak ciągle mam problemy, ale się uczę. No i tipsy to są, to już w ogóle :) Dziękuje :*
rudzia1985
27-12-2010, 20:42
Gattina a skracalas tego tipsa jakos ?
chodzi mi czy obcinalas czy pilowalas jego dlugosc ?
mi kompletnie nie wyszlo i rzucilam w kat bo takich dlugich nie chcialam wiec podcielam i chyba za daleko i juz nie byl to ksztalt edka ;)
rudzia1985, powiem Ci, ze skracałam go troszkę pilniczkiem, ale nie jakoś drastycznie, bo pierwsza wersja była że to na konkurs, ale nie udało mi się wyrobić, a że jest przykleiłam no to zrobiłam samotniaczka :D
malgocha88
29-12-2010, 23:12
http://4.bp.blogspot.com/_MyUgHYtitjE/TRo3mOsneSI/AAAAAAAAAMg/hbHzZr8bUVk/s1600/Pstryk0342.jpg
prosze o opinie:)
Asik_sk4
29-12-2010, 23:21
Gosia od razu mowie specialistka nie jestem ale co zauwazylam to:
1. Brak tunelu co z pewnoscia jest wina ze sa tipsy zwykle polecam zakupienie tipsow tunelowych ja juz sie do nich przekonalam a najlepiej na formie ale obowiazkowa zaciskarka to tego potrzebna bedzie ;)
2. troszke jeszcze bym podpilowala co niektore pazurki bo gdzie niegdzie porobily sie lopatki
tyle to co ja zauwazylam co by u mnie nie przeszlo ale mowie raz jeszcze ze specialistka nie jestem ;) :kwiatek:
katherinne
29-12-2010, 23:49
tez nie jestem specjalista w ocenie, bo sama popelniam bledy, ale:
-na pewno boki do wypilowania
-nie da się określic dokladnie reszty- popatrz na pierwszy post w tym temacie- dokladnie jest okreslone jakie dawac fotki, aby byly idealne do skrupulatnej oceny.
Poza tym widzę róznice w glebokosci usmiechu, ale jest bardzo rowny, nieposzarpany :)
joystynka
30-12-2010, 00:18
a ja widzę ałkę :) ale to nie skórki mamy oceniac.myślę ,że najlepiej wypowie się na ich temat nasza forumkowa Pani Profesor Emilia B :)
Zuzanna Rzeszewska
30-12-2010, 00:25
Dziewczyny dlaczego nadal dodajecie po jednym zdjęciu paznokci?
Pisze się cały czas, cały temat zaczyna się od instrukcji, a tu nadal klops.
katherinne
30-12-2010, 00:29
dodają, bo myślą, że nasze profesorki są w stanie oenić po jednym powierzchownym zdjęciu, a nie jest tak, więc apeluję to wstawiania zdjęc na zasadzie pierwszego posta, bo wiem, że dzięki takim zdjęciom dowiemy się najwięcej!
---------- Dodano o godzinie 00:29 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 00:28 ----------
poza tym mam nadzieje, że buba nie jest zalana?
Emilia B.
30-12-2010, 11:02
a ja widzę ałkę :) ale to nie skórki mamy oceniac.myślę ,że najlepiej wypowie się na ich temat nasza forumkowa Pani Profesor Emilia B :)
hahaha :D dzięki :*
no jak dziewczyny napisały wrzucać wszystkie wymagane zdjęcia, bo nie widać ich z boku i nie widać krzywizn....ale jak już zauważyły nie ma tunelu, przy tak krótkich pazurkach byłby nieznaczny ale by był :) boczki też ciut poptrawić bo się troszkę w łopatki układają no i pazurki są różnej długości.
i jeszcze raz w tyłek :aty: za brak wymaganych zdjęć :) teraz upomnienie a nast razem post usuniemy :) ;)
malgocha88
01-01-2011, 22:36
dodają, bo myślą, że nasze profesorki są w stanie oenić po jednym powierzchownym zdjęciu, a nie jest tak, więc apeluję to wstawiania zdjęc na zasadzie pierwszego posta, bo wiem, że dzięki takim zdjęciom dowiemy się najwięcej!
---------- Dodano o godzinie 00:29 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 00:28 ----------
poza tym mam nadzieje, że buba nie jest zalana?
Buba? zalana? a kysz... w zyciu...:skacze:
katherinne
01-01-2011, 22:39
no to bardzo dobrze, a ja sama sobie dzisiaj zrobilam taką samą bubę ;(
xCombination
07-01-2011, 20:36
no to poddam się ocenie :skacze: sama wiem tyle, że środkowy przykrótki i kciuk krzywy. może być od tego że położyłam w lampie bokiem i się przekrzywiła forma? bo jak podkładałam to chyba było równo :co:
olusia87
08-01-2011, 12:24
No faktycznie kciuk trochę "idzie" w bok...może po prostu go tak przypiłowałaś?
Specjalistką nie jestem,ale myślę,że tunel trochę krzywy-miejscami bardziej się zbliżają końce do siebie. Nie jest tak idealnie półokrągły.(mam nadzieje,że nie zaplątałam za bardzo). Ja też ciągle mam problem z tunelami:(
xCombination
08-01-2011, 12:55
chyba nie, ale na pewno umknął mojej uwadze.:/:
od poniedziałku mam zamiar już robić zaciskarką to może będzie lepiej :)
Emilia B.
08-01-2011, 13:03
z profilu ogólnie ma sie do czego przyczepić poza dołeczkami tuż za krzywą c...pazurek nie idzie idealnie prosto :) kciuk faktycznie odbija w bok ale może faktycznie w lampie sie przekrzywił :) kolejna rzecz to tunele - nie są okrągłe i się troszeczkę pokrzywiły ale duży + za ich głębokość :ok:no i ten środkowy przykrótki.
ogólnie pazurki przyzwoite i bardzo ładne :) czekamy na kolejne ;)
justysia9
08-01-2011, 19:00
Dawno mnie tutaj nie było ;p aż wstyd;p
Po długich przerwach robieniu paznokci daje moje ostatnie pazurki do ocenki ;)
Według mnie paznokcieć na 3 i 4 zdjęciu ma źle zbudowaną krzywą C.
Justysia 9. Na moje oko to krzywa c wyszła ci tylko dobrze na drugim zdjęciu :) na reszcie za mało żelu i pazurek schodzi w dół.
justysia9
08-01-2011, 19:37
paznokieć schodzi w dół ponieważ paznokcie robiłam na ręce do ćwiczeń;p i że skończył mi się klej to przykleiłam je na żel i troche mi sie one zsuwału w lampie bo nie miałam jak przytrzymać ich i dlatego ;p
anetta280
09-01-2011, 16:05
no to i ja się odważę, zaznaczam że jestem początkująca i są to jedne z moich pierwszych pazurków, będę wdzięczna za wszystkie opinie :)
anetta280, nie czyta się :P Poprosimy wszystkie zdjęcia, czyli profil, krzywa C i tunel, a nie tylko jedno, chociaż i tak dobrze, bo jest przynajmniej jak ocenić :)
Moim skromnym zdaniem schodzą w dół za bardzo, za mało masy na wolnym brzegu.
justysia9
09-01-2011, 16:32
anetta jestem tak samo początkująca jak Ty tylko, że ja ćwiczę paznokcie od roku ale robię je tylko wtedy kiedy mam czas, a mam go bardzo mało. Ale mi mówiona (czyt. dziewczyny na forum które maja doświadczenie), że paznokieć nie ma mieć tej krzywej C jak C tylko właśnie to ma być tak jak akurat wyszło mi na moim 2 zdjęciu, że przy wale ma zaczynać się te C ale potem linia idzie prosto
nie piszemy caps lockiem / Emila :)
anetta280
09-01-2011, 16:44
mam problem z tymi schodzącymi w dół paznokciami, niby wydaje mi się że dobrze podkładam formę a efekt niestety jak na zdjęciu ;( najgorzej jest ze wskazującym bo on rośnie w dół i ciężko jest go "wyprostować", ale ćwiczę:)
xCombination
09-01-2011, 18:45
to podłóż formę delikatnie skierowaną do góry :) ja też jestem początkująca i od razu zabrałam się za formę - za każdym razem wychodzą lepsze, trzeba tylko wiedzieć jak podłożyć i to ćwiczyć do upadłego :D
mikusia08
09-01-2011, 19:36
i tak zazdroszcze wam mi wychodze tragiczne:( ale nie poddam sie bede probowac dalej
Emilia B.
09-01-2011, 19:46
anetta przy takim rodzaju pazurków musi maxymalnie skrócić naturalny a forme podłożyć do góry :) mój pseudo-rysunek pokazuje o co mniej więcej chodzi :D
35083
anetta280
09-01-2011, 20:22
Dzięki Emilia, tak właśnie staram się robić ale teoria to jedno a w praktyce nie zawsze wychodzi jak bym chciała. Mam nadzieję że następne lepiej mi wyjdą:)
Danus072
10-01-2011, 14:15
Hey :) czytam Wasze forum już od dłuższego czasu :) wielu rzeczy się dowiedziałam... Chciałabym żebyście i mi powiedziały co robię nie tak, bo wydaję mi się ciągle, że moje paznokcie nie są aż tak fajne i ładne jak Wasze... :(
Emilia B.
10-01-2011, 14:22
proszę wrzucić wymagane ujęcia inaczej będę musiała usnąć post :)
Danus072
10-01-2011, 14:49
ok już się poprawiam :) może nie są super ale się starałam :)
katherinne
10-01-2011, 23:20
to znaczy co do budowy, to brak krzywej C z tego co widzę, choć tu nasza profesor Emilka ma najwięcej do powiedzenia, więc ja tak tylko delikatnie rozpocznę ;)
tunel jest, ale podejrzewam, że robiłaś to na naturalku, który sam w sobie już go ma.
Przepraszam, ale muszę to powiedzieć: nie dawaj tak głęgoko zdobień przy tak krótkim paznokciu, bo wygląda to po prostu nieestetycznie. Skracasz optycznie paznokcia to raz, a dwa od razu widać taką sztuczność. Jeśli chcesz robić praznokcie tak, aby nie zmieniać co chwila zdobienia z powodu odrastania, to rób zdobienie głębiej max o 2-3 mm, ale nie o 3/4 płytki na palcu...
rudzielec
10-01-2011, 23:29
jak dla mnie to jest cos na kształt krzywej c tylko przesuniete do przodu...no i boczki:D
Emilia B.
10-01-2011, 23:30
dzięki za wrzucenie wymaganych zdjęć ;)
przesunięta krzywa (1 zdjęcie) i boczki do podpiłowania. Zgodze się z katherine zdobienie nie pasuje do tak krótkich pazurków..polecam coś w jasnych kolorach lub uśmiechniętego frencha i nie rób zdobień do połowy :) przez długość paznokci nie jest możliwy duży tunel :)
3514635147
Danus072
11-01-2011, 08:44
Dzięki bardzo za rady :) Na pewno z nich skorzystam :) Z krzywą C będę nadal ćwiczyć, bo zawsze wychodziły mi plaskacze, teraz jest ciut lepiej, ale też nie idealnie... A co do wzorku.. Faktycznie... Macie rację, znalazłam w necie fajny wzorek i chciałam taki zrobić ale faktycznie tam były o wiele dłuższe paznokcie:(, a ja z powodu małego dziecka nie mogę mieć aż takich długich :) i pewnie dlatego tak jest... a jak ja się na coś uprę to już masakra... :D
Jeszcze raz dzięki :*
rudzielec
11-01-2011, 10:04
Emilia, a linia usmiechu to nawet w paincie Ci idealnie wychodzi:D
ja z powodu małego dziecka nie mogę mieć aż takich długich :) i pewnie dlatego tak jest... a jak ja się na coś uprę to już masakra... :D
Jeszcze raz dzięki :*
Może w takim razie zrób sobie migdałki czy owale?, można wtedy mieć dłuższe, a ze względu na "obłe" krawędzie nie są takie urazowe, wtedy możesz zastosować wybrane zdobienie.
aniuoleq
13-01-2011, 13:01
Przejrzalam cale forum i nie wiem gdzie wstawic wiec wstawiam tu. A nie mam wiecej zdjec
aniueleq na podstawie tego co widać na tych zdjęciach to mogę stwierdzić, że nie ma w nich stresu, są za płaskie, gdzieniegdzie widać jak falują i dużo materiału jest na wolnych brzegu
popracuj nad budową pazurków
Emilia B.
13-01-2011, 14:37
a ja poprostu uduszę za brak wymaganych zdjęć :nunu::strajk:
katherinne
13-01-2011, 20:56
bez sensu wstawiać zdjęcia do oceny, gdy nie ma jak ich ocenić, bo nie widać tego co jest do oceny :D
proponuję moderację załączników przed umieszczeniem;)
35517
35518
35519
To mój pazurek ,co Waszym zdaniem jest do poprawienia?
Nefra, do poprawy na pewno idzie to, że im bliżej wolnego brzega tym mniej materiału jest. Powinnaś zrobić krzywą C, a potem im bliżej wolnego brzegu tym paznokieć idzie prosto. Tak jak masz obrazek w pierwszym poście :)
Ale wtedy za grubo mi wychodzi na końcówce jak chce prosto do końca ...
Nefra, wiem, że do kwadratów jest mus, a co do reszty kształtów to Ci nie powiem ;) Poczekaj aż się wypowie Emilia, to nasza specjalistka :)
katherinne
17-01-2011, 23:37
moje skromne zdanie:
tunel fajnie, krzywa c troszke blizej bym zrobila no i ksztalt- tez mam sklonnosci do takiego, ale albo zaokrąglenie albo kwadrat a nie pół na pół... ale mi sie wydaje, że jest całkiem fanie:)
Emilia B.
18-01-2011, 11:42
jestem :P
tunel ok. Popieram katherine co do kształtu. Jeżeli migdał to powinien się zaczynać od miejsca gdzie są kropeczki i jak sama nazwa wskazuje kształtem powinien przypominać migdał. Alternatywą jest jak ja to nazywam kwadrat a'la pipe czyli delikatnie ścięta i zaokrąglona w łuczek końcówka. Krzywa prawie idealna do delikatnej poprawki.
I boczki też do delikatnej poprawki, powinny być równe (zaznaczyłam strzałką) a jest efekt rozszerzenia ku końcówce, być może spowodowany kształtem :)
3555335555
Tosiaczek
18-01-2011, 20:13
No więc moje pierwsze Edzie :D Proszę o pomoc :D Wiem że za szerokie są :D Ale nic więcej nie wiem.. :skacze:
milenka_olsztyn
18-01-2011, 20:22
Trochę za szerokie są no i moim zdaniem za mało zaciśnięte przez co za mały ten kont:)
coralick
18-01-2011, 20:50
Słuchajcie... :D zrobiłam dzisiaj pierwszego w życiu pazura na formie...:skacze: :D:D:D:D:skacze:
Jest krzywy, płaski i w ogóle ale mój ha ha ha...:leze::leze::leze:
Niestety nie mogę wrzucić zdjęc. Spróbuje jeszcze jutro!!!
Mam zamiar ćwiczyć codziennie i chyba faktycznie tak jak mi tu mówiono o tipsach zapomnę :)
Dzięki dziewczyny za pomoc, bo bez Was ani rusz :D
Emilia B.
18-01-2011, 21:19
Tosiaczek wyglądają przyzwoicie ;) ładny smile ale budowa zdecydowanie do poprawy. nie ma charakterystycznego kancika na grzbiecie, ciut za szerokie (jak sama zauważyłaś) i z profilu linia boczna powinna być równoległa z grzbietem pazurka. a tak ładnie i czysto wykonany french :)
3558335584
Tosiaczek
18-01-2011, 23:26
:D Ale się uśmiałam kochana :D Emilia Ale na kciuku jest lekka górka :D Więc jest krok w przód :D hahaha Nie no spoko ja poćwiczę kiedyś :D Dzięki za radę. Tylko jak ja mam to piłować żeby tą górkę zrobić :placz: :placz: :placz: ?
Emilia B.
19-01-2011, 08:43
ten kant? musisz ułożyć pilnik pod kątem i raz z jednej raz z drugiej, a później równolegle wzdłóż pazurka (pilnik ułożony pod kątem).niżej rysuneczek ;)
35600
Tosiaczek
19-01-2011, 08:47
Tak właśnie o ten mi chodziło :) Dzięki :kwiatek:
milenka_olsztyn
19-01-2011, 08:49
Tosiaczku ty te edzie robiłaś na formie czy na tipsie??
Tosiaczek
19-01-2011, 08:51
Na formie je robiłam. Na tipsach już z rok nie pracowałam :)
MartaOSz
19-01-2011, 09:59
kiedyś i ja musze sie ocenie poddac :)
rudzielec
19-01-2011, 10:05
Słuchajcie... :D zrobiłam dzisiaj pierwszego w życiu pazura na formie...:skacze: :D:D:D:D:skacze:
Jest krzywy, płaski i w ogóle ale mój ha ha ha...:leze::leze::leze:
Niestety nie mogę wrzucić zdjęc. Spróbuje jeszcze jutro!!!
Mam zamiar ćwiczyć codziennie i chyba faktycznie tak jak mi tu mówiono o tipsach zapomnę :)
Dzięki dziewczyny za pomoc, bo bez Was ani rusz :D
Ja tez nie potrafilam nic robic na formie:D ale jakos spróbowalam i teraz robie tylko na formie, nie mozesz sie zrazic jak ci nie wyjdzie za 1 razem ja juz mam swoj sposob na dformy i jakos idzie;) gratuluje tego jednego pazurka;) zawsze to juz coś;)
balonik147
20-01-2011, 12:59
Chyba nadeszła pora na moje potwory...
To moje drugie paznokcie na tipsie, przeważnie robię na formie.
W niektórych miejscach spiłował mi się biały akryl ;(
Bardzo proszę o ocenę, wiem że boczki leżą i kwiczą :)
milenka_olsztyn
20-01-2011, 13:24
ja boczki tylko trochę bym poprawiła... jak dla mnie przy takiej długości krzywa za duża... wyszły przez to takie beczułki...
rudzielec
20-01-2011, 13:26
mi tez sie wydaje, ze jest za duzo materialu...;)