Zobacz pełną wersję : Paznokcie do oceny {budowa, technika, krzywe paznokcia}
Strony :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
rudzia1985
06-05-2010, 14:33
Ewcia nie musisz tez wstawiac pazurkow do oceny tu jak masz jedna fotke :
mozesz wstawic w odpowiedni temat i poprosic o ocenke :)
kazda z nas zawsze cos napisze :)
Oki sorki następnym razem już będzie lepiej!!!!!!!!!^_^:]
gosia29096
13-05-2010, 14:51
Proszę o ocenę
za dużo białego. Zamiast tipsa proponuję nauczyć się operować akrylem czy żelem. no i boczki bym spiłowała jeszcze ale spoko Nauka czyni mistrza :) ale wzorek ten czarny ładny. :)
mnie się tunelik podoba!!!
a french tipsów też nie lubię za bardzo!!!:huh:^_^
ładny wzorek ale jak dla mnie tips przyklejomy za wysoko,zwłaszcza na ostatnim
Agusia_pa2
13-05-2010, 16:14
Tak jak dziewczyny napisały, lepiej zrobić białym żelem czy akrylem końcówkę i zainwestować w kamuflaż a pazurek bedzie calkiem inaczej wyglądał, pozatym troszke boczki ale ćwiczenie czyni mistrza ;):ok:
gosia29096
13-05-2010, 16:21
dzieki za oceny niedługo bede miala juz kamuflarz wiec nastepnym razem bedzie lepiej
Gosiu pomyśl moze o zakupie bialego zelu akrylu i covera napewno bedziesz bardziej zadowolona z efektów. niestety gotowe tipsy french moim zdanie nie wyglądają estetycznie., chyba ze ktos ma długie łożysko paznokcia. :)
frenchowe tipsy nie są za fajne ;) lepiej używać żeliku białego i covera :)
AgUsia950
15-05-2010, 00:12
Zgadzam się z Dziewczynami. Pędzelek z dłoń, biały żel/akryl i cover i będzie ok. :D ja wgle nie posiadam tipsów french i nie planuję ich kupować.. :P
gosia29096
15-05-2010, 01:10
juz za jakiś niedługi czas będe posiadać wszystkie rzeczy o których piszecie bo juz je kupiłam czekam tylko aż je dostane i wtedy mam nadzieje ze bedzie lepiej dziekuje za opinie :-)
ana_zaba
15-05-2010, 16:53
No to Gosiu wszystko przed toba, wzoruj sie na fotkach z tematu to na pewno bedzie ci lepiej wychodzic
ps. wzorek fajny :D
to jest moj pierwszy akrylkowy paznokieć..a wiedzę jak go zrobić zaczerpnęłam z tego forum;) dlatego każda opinia od Was co poprawić jest na wagę złota;]
ana k krzywa c ladna, jedyne co bym poprawila to troszke boczki podpilowala i bardziej zacisnela wolny brzeg wtedy wyjdzie piekny tunel, cwicz, cwicz :)
Ana k bardzo ładnie jak na początek,pozdrawiam
kobietazpazurem
16-05-2010, 09:28
ana_k jeżeli chodzi o te pazurki to bardzo ładnie jak na poczatek, czekamy na dłuższe prace bo na nich o wiele lepiej można wychwycić błędy:)
Emilia B.
16-05-2010, 09:59
ana_k jedyne co to go zacisnąć, wtedy nawet boczków już nie trzeba piłować ;) jak na pierwszy pazur to chylę czoła :ok:
dziękuje Wam za tak miłe opinie;] dostosuje sie do rad i postaram sie bardziej zaciskać, teraz było mi ciężko bo robiłam na swoim:), ale jak zmajstruje jakies na siostrze to wtedy wrzuce zdj całej dłoni..;)
---------- Dodano o godzinie 18:59 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:33 ----------
a na grubość są ok?
rudzia1985
16-05-2010, 19:05
mysle, ze sa akurat :)
patrzac na tego jednego pazurka z widokiem na tunel :)
korcia225
17-05-2010, 21:13
to moja prawa rączka w całości wykonana akrylem oceńcie moją racę:)
Chocolata
17-05-2010, 21:16
Jak dla mnie - bomba!
Emilia B.
17-05-2010, 21:19
Korcia :szczena: fenomenalnie Ci wyszły brawo :brawa:
korcia225
17-05-2010, 21:21
to mówicie że mam zadatki na akrylowe pazurki
korcia225, tunelik jest świetny, krzywa jest, zdobienie super, uśmiech również bardzo ładny.
RedSunset
19-05-2010, 08:37
a to moje - w życiu pierwsze :)
akryl na szablonie...
Jestem początkująca więc jeśli widzicie jakieś błędy - proszę piszcie :)
proszę takie zdjęcia wrzucaj do innych działów np. szpice-tam dziewczyny też ci pomogą i doradzą. Wymogi są takie a nie inne w tym dziele i niezbędne są określone zdjęcia :) przenoszę posty// Emila
madzialena
19-05-2010, 08:45
RedSunset a masz może inne zdjęcie? bo to jest troche mało wyraźne.. napewno popracuj nad kształtem bo są troche za bardzo migdałkowate ;)
RedSunset
19-05-2010, 08:54
właśnie nie mam innego zdjęcia...
dzięki za radę :)
choć sobie nie mogę robić zbyt ostrych, ze względu na dziecko...
ale obiecuję popracować :)
kobietazpazurem
19-05-2010, 09:03
Jak nie masz zdjęc budowy to wstawiaj normalnie do tematów budowy paznokcia, wtedy i tam ci dziewczyny powiedzą co poprawić :) Tu no musi byc trosze więcej zdjec zarówno krzywizn jak i tunelu i budowy pazurkow bo inaczej jest mało do oceny :)
vanessita
19-05-2010, 09:04
a to moje - w życiu pierwsze :)
akryl na szablonie...
Jestem początkująca więc jeśli widzicie jakieś błędy - proszę piszcie :)
Napewno wymagają zwężenia po bokach. A tak to są bardzo przyjemne:ok:
milenka_olsztyn
19-05-2010, 09:51
jak na pierwsze to są piekne:) i ja bym już ich nie zwężała
RedSunset, no tu raczej widać przede wszystkim samo zdobienie, a do oceny paznokcie powinny być zrobione, aby było widać tunel, krzywą C, bo to najwazniejsze w budowie :) Wiec ciezko mi ocenic, ale zdobienie ładne :)
pogodka20
21-05-2010, 19:16
Bardzo proszę o ocenę. Są to moje drugie paznokcie zrobione na formie w całości akrylem (oprócz nabłyszczenia) na innej osobie niż ja i starałam się zachować wszystkie krzywizny. Na zdjęciu widzę niedociągnięcia, ale jeszcze chcę usłyszeć waszą opinię:) Dodam że na kursie form nie pokazywali, więc uczę się na nich robić sama:D
szpila59
21-05-2010, 19:19
drugie?? :o są bardzo łądneee
ja tam bym prawie niczego nie zmianiała, tylko tunelik mocniej zacisnąć trzeba troszke :D
pogodka20
21-05-2010, 19:25
A dziękuję szpiluś za szybką odpowiedź. Robiłam je na mamie i gdybyś ty widziała ile było gadania, że ona takich aż zakrzywionych nie chce, ale się uparłam że ja muszę kształt ćwiczyć i tunele będą. Postaram się następnym razem bardziej zakrzywić:) Na sobie formy kilka razy robiłam, ale na kimś drugi raz i to jest o wiele trudniejsze zwłaszcza jak się ma taką marudę:skacze:
szpila59
21-05-2010, 19:26
A dziękuję szpiluś za szybką odpowiedź. Robiłam je na mamie i gdybyś ty widziała ile było gadania, że ona takich aż zakrzywionych nie chce, ale się uparłam że ja muszę kształt ćwiczyć i tunele będą. Postaram się następnym razem bardziej zakrzywić:) Na sobie formy kilka razy robiłam, ale na kimś drugi raz i to jest o wiele trudniejsze zwłaszcza jak się ma taką marudę:skacze:
hehe mi tez sie o wiele trudniej robi na kimś niż na sobie :D
rudzia1985
21-05-2010, 20:43
moze i maly tunelik ale za to cudne zdobionko :) i krzywa C bardzo ladna :)
i wiem jak to jest z marudami :P sama jestem maruda i wiem, ze ciezko z takimi wytrzymac przy robieniu pazurow :P :D
ogolnie bardzo ladnie Pogodka :ok:
malgorzata114
21-05-2010, 21:03
ech pogodka sliczne pazurki i kwiatusie :yess:
kasiulka81
21-05-2010, 23:08
Pogodka piękne te Twoje pazurki :)
betisska
22-05-2010, 00:55
Piękne zdobienie:)
gosia29096
23-05-2010, 00:44
pogodka bardzo sliczne paznokcie:D i piekna krzywa C ja jeszcze tak nie umie:/:
krzywa super,orginalny pomysl na zdobienia,tunel troszke mocniej zacisnij,a jak ci cizeko podkladac forme na klientce ,to mozesz podkleic sobie pod forme kawalek blaszki tzn. moze wytlumacze bo to takie zamotane troszke..... ja kupuje mleko skadesowane w tubce(te tubki sa zrobione z takiej cieniutkiej blaszki),kiedy moj syn wyssie juz wszysko z tej tuby ,to ja rozcinam i wycinam takie male prostokaty z tej blaszki,potem podklejam pod forke,docinam,robie tunel na rurce,podkladam pod paznokiec,i gotowe-potem juz normalna procedura.trzyma sie ,nie rusza,naprawde swietna sprawa.nauczyla mnie tego moja instruktorka z lotwy!
troche to zawile ,ale naprawde swietnie sie tak pracuje!!
pozdrawiam!
kasiasssss
23-05-2010, 09:11
Pogodka super,Sanset fajne zdobienie
pogodka20
23-05-2010, 11:00
Asiek może trochę zawiłe, ale zrozumiałam i powiem ci że bardzo fajny pomysł. Przy najbliższej okazji spróbuje coś takiego zrobić:)
anecka17171
23-05-2010, 12:21
pogodka śliczne zdobienie:)
korcia225
25-05-2010, 11:01
pogodka bardzo ładne pazurki wszystko jest ok wedlug mnie choc moje tez maja niedociągnięcia
dzikakura
25-05-2010, 11:15
pogodka jak dla mnie-świetne, jakie smukłe, super:skacze:
Pogodka bardzo ładne :) tunelik zacisnąć mocniej i będzie gitarra :D
mój pierwszy samotniak na formie, tylko, ze ja ciamajda skasowałam w idiotyczny sposób fotkę tunelu, ale może jeszcze innym razem bede mogla gdzieś dołączyć...
Krzywa C- starałam się trochę ją poprawić, bo ostatnie były płaskie:P
tusiavd, mi się wydaje, ale może ktoś bardziej kompetentny się wypowie :P, że krzywa jest przesunięta w stronę wolnego brzegu.
proszę o ocene moich pierwszych french na sobie
zawsze chciałam mieć french !!!!!!!!!!:skacze:
farbstift
28-05-2010, 18:58
za tipsika:aty: sama próbuj:D ogólnie chyba całkiem okej z budową, troszkę bym cieńsze zrobiła...
a tu moje wypociny:
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu
madziu, nie ściagaj ich na jutro, ja je sciągne i pare rzeczy ci pokaże :D
farbstift
28-05-2010, 19:04
oki:D ale ten kciuk to porażka...ale z tunelu jestem dumna^_^
edytakon
28-05-2010, 21:50
to i ja do oceny. tylko nie linczujcie. french an baaardzo którkich obgryzionych pazurkach.
http://images42.fotosik.pl/211/95d0e070b50305abm.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/95d0e070b50305ab.html)
http://images47.fotosik.pl/299/ee8a512be4bee132m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ee8a512be4bee132.html)
http://images48.fotosik.pl/299/61990d73bc9a47aam.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/61990d73bc9a47aa.html)
krzywa C super :)
tunelik można było bardziej zacisnąć ( mi to jakoś nie wychodzi więc nie chcę się wymądrzać :P)
no i ja bym frenchyk troszkę przesunęła ... :)
to na tyle.
podziwiam bo widać że płytka jakaś kosmata, obgryziona ;)
kobietazpazurem
28-05-2010, 22:05
No jak na ogryzkach to bardzo ładnie :) ?Tunelik też bym troszkę bardziej zacisnęła. Uśmiech też ładny :)
edytakon
29-05-2010, 13:19
dziękuję dziewczyny. zaciskac jeszcze nie umiem a z tym uśmiechem to cięzko mi bylo zeby tylko na skórki nie wjechac :(
julcia88
29-05-2010, 13:27
Bardzoładnie na ogryzkach sobie poradziłaś tylko poprawiła bym ten frenchyk bo z boku jakoś mi się nie podoba to ujęcie ;P
ślicznie,ja również bym albo frencha przesunęła albo skróciła bo za dużo białego w porównaniu do różowego ale i tak są super,obgryzaczka na pewno zadowolona na maxa:)
Emilia B.
05-06-2010, 17:41
anita zdjęcia usunięte ponieważ nie spełniały wymogów tego wątku :) czekamy na prawidłowe ;)
Renia1613
14-06-2010, 21:08
Hej jestem nowa i chciała bym aby bardziej doświadczone dziewczyny wypowiedziały sie na temat mojego "dzieła"
kasiasssss
14-06-2010, 21:10
zdobienie ladne,budowa jeszcze nie jest parwidlowa,
Renia1613
14-06-2010, 21:13
a można trochę jaśniej??
kasiasssss
14-06-2010, 21:15
tunel za maly,krzywa jest zle zbudowana,wygladfaja jakby opadaly w dolo,moze to wina fotki
Renia1613
14-06-2010, 21:18
To jak zaciskam tunel to mam go zacisnąc tak żeby sie mi dwa rożki łączyły?? czy jak?? Bo myślałam że chociaż tunel jest dobrze!! Może się tak wydaje bo w rzeczywistości wygląda troszkę inaczej...
qatrycja
14-06-2010, 22:22
Tunel wydaje się być okej, jedynie ten środkowy wydeje sie być nieco "spłaszczony" jeśli wiesz o co chodzi ;) No i jak koleżanka zauważyła już wcześniej paznokietki opadają w dół, co daje nam wrażenie krogulczych pazurów ;)
Renia1613, tak jak było pisane już wczesniej, tunel wydaje się być dobrze zrobiony, tylko niestety paznokcie idą w dół, a powinny iść prosto.
Renia1613
14-06-2010, 23:03
He he srodkowy jest też taki sam jak inne tylko przez cyrkonie tak się wydaje na zdjęciu...Dziękuje bardzo za opinię... Dziewczyny a co mam zrobić żeby one nie szły w dół?? Osobiście mi się to podoba ale skoro tak nie powinno byc to jak mam to poprawić??
Renia1613, na szablonie jak robisz to szablon musi iść prosto z paznokciem, nie może ani iść zbytnio do góry, ani na dół, tylko prosto. Na tipsach natomiast nie wiem, ja jak przyklejałam na kursie to one po prostu szły od razu prosto, może wina tipsów, albo coś...
Renia1613
14-06-2010, 23:11
ja na tipsach nie lobię robić... a na formach uczyłam się sam więc na pewno stąd te błędy...
Renia1613, tutaj temat o formach, może coś Ci pomoże:
http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/332-wszystko-o-formach-szablonach-prawidlowe-podlozenie-instrukcje-itp.html
I skany z gazet jak prawidłowo podłożyć:
http://dl.dropbox.com/u/138074/wzorki.info/ART_FOTKI/Jak%20podłożyć%20szablony%20formy%201%20AP.03.08.j pg
http://dl.dropbox.com/u/138074/wzorki.info/ART_FOTKI/Jak%20podłożyć%20szablony%20formy%202%20AP.03.08.j pg
Renia piekne zobienie ,tunel tez ujdzie ,ale tak jak dziewczyny pisałay za bardzo schodza w dół i tylko to razi ale jak na poczatek to i tak bardzo ładne ja robie gorsze hi hi pozdrawiam
Renia1613
14-06-2010, 23:26
klanat tylko gorsze w tym że to nie początek... he he bo paznokcie już od grudnia robię a kurs miałam w lutym... he he...
milenka_olsztyn
15-06-2010, 07:37
zrobienie bardzo ładne:) tunele też mogą być tylko właśnie idą w dół....
spróbuj boki podpiłować na prosto... no i krzywa trochę przesunięta do wolnego brzegu i to przez to też paznokcie mogą sprawiać wrażenie ciężkich...
Renia1613, moim zdaniem tunel jest ok, może dlatego dziewczyny piszą, że mógłby być głębszy, bo pazurki są trochę za grube na linii włosa i przez to mogą sprawiać takie a nie inne wrażenie. Tak jak piszą dziewczyny krzywa leciutko przesunięta, ale na prawdę nie dużo, zresztą jak pazurki nie szły by w dół tylko były by na prosto to też może inaczej by ta krzywa wyglądała., Więc dwie rzeczy do poprawy: linia włosa i boczki na prosto.
Renia1613
15-06-2010, 11:48
dudejla dziękuje bardzo teraz robię prawą rękę zgodnie z waszymi wskazówkami...
Renia nie poddawaj sie ,a od grudnia to niedługo ,to naprawde początek,dziewczyny po 5 lat robia i wiecej,wszystko przed nami pozdrawiam
To moje czwarte ,nawet byłam zadowolona dopoki nie zobaczyłam tych zdjec ,ta krzywa c to moja zmora jakies takie grube mi wyszły co myslicie?
klanat, no to tak, mi się zdobienie nie podoba, po prostu nie mój gust, ale to nie jest tutaj najwazniejsze :) Grube są, dlatego, że krzywa C jest bliżej wolnego brzegu i dlatego wyszły takie jajkowate ;) Nie martw się, to główny problem i ciężko jest zrobić ładną, dlatego im więcej będziesz ćwiczyć tym będą na pewno dużo lepsze :) Nie poddawaj się :*
Dziekuje ,mi tez sie zdobienie nie podoba ale Aska (moj krolik doswiadczalny takie chciala)ale obiecala ze nastepnym razem w ta sobote da sobie zrobic takie jak ja bede chciala .Pozdrawiam i dzieki za opinie.
andziap90
21-06-2010, 22:51
Probuje jescze raz:)
ostatnio nie wgralam zdjecia ...
tak wiec niby jestem po kursie ale to byl raczej kurs kosmetyczny niz tipsow wiec to sa moje pierwsze!!!!! bardzo prosze o krytyke i rady:)
nigdy nikomu nie zakladalam tipsow no tylko dwa na kursie... :/
pozdrawiam i dziekuje:)
a i co do skorek to moja siostra nie dala sobie ich wyciac a z reszta ponoc nie powinno sie wycianc przed zakladaniem tispow skoro sie ich za bardzo nie potrafi....:)
Sieciunia
21-06-2010, 23:29
Jesli skorki klientki tego wymagaja to sie je wycina, te martwe, sztywne. Najpierw odsuwasz, a to co trzeba ostroznie sie wycina. na moje oko to sa plaskie, na wolnym brzegu bialego za duzo, na nastepny raz radze uzyc kamuflazu i usmiechnac frencz, bo tak nie wyglada ladnie. Ale nei przejmuj sie, skoro mowisz, ze kurs byle jaki i pierwsze pazruki to z czasem bedzie tylko lepiej
andziap90, jak mamy ocenić paznokcie? Wyraźnie napisane jest że potrzeba zdjęć: krzywej C i tunelu. A tutaj samo zdobienie.
zgodzę się z sieciunią co do uśmieszku, trochę bardziej uśmiechnąć i będzie inny efekt, przy następnych pazurkach pamiętaj żeby zrobić też fotkę krzywej i tunel
Pozdrawiam
Sieciunia
21-06-2010, 23:34
Ja tam widze:D na pierwszym zdjeciu widac troche z profilu, ze krzywej brak. tunel jest jaki jest, bo zapewne na tipsach. Jecsze dodam, ze opilowac by sie przydalo, na wolym brzegu powierzchnia konczy sie jakby gorka schodzaca w dol. Jesli rozumiesz o co chodzi:P
andziap90
22-06-2010, 00:01
dziekuje ... baardzo.... nic bede cwiczyc do upadlego!!!!:)
pogodka20
22-06-2010, 12:16
Możesz również przed nałożeniem żelu delikatnie spiłować tipsa na wolny brzegu żeby był cieńszy i nie widać go było od przodu. oczywiście paznokcie będą dzięki temu trochę cieńsze:)
Martita1503
22-06-2010, 14:32
Przydałyby się zdjęcia z innej perspektywy aby można było ocenić krzywą C i tunel, których chyba nie ma :)
Ale nie przejmuj się każdy z nas kiedyś zaczynał, z każdą pracą będzie tylko lepiej :)
Zuzanna Rzeszewska
23-06-2010, 01:33
Klanat, dojedź je pilnikiem po boczkach i na linii włosa, tak bardzo się skupiłaś na krzywej C że zapomniałaś o reszcie :) zdobienie nie podoba mi się niestety, przepraszam :* nie za ciekawy dobór kolorów moim zdaniem. Moja rada: podpiłuj boczki i linię włosa, wygładź również troszkę krzywą C bo widać jakieś rowki, nie dokładaj żelu bo jest go dużo i tak :) nabłyszcz tylko i powinno być ok :)
Tu jest parę rad, jak wysmuklić paznokcie: http://forum.wzorki.info/przedluzanie-paznokci/1862-smuklejsze-paznokcie.html
A w razie wątpliwości co do piłowania zajrzyj tu: http://forum.wzorki.info/ogolnie-o-paznokciach/519-jak-pilowac.html
Pochwal nam się oczywiście po poprawkach kochana :) chętnie doradzimy :*
aaa laseczki w końcu wzięłam się za forme- troszkę mi się trudno przyzwyczaić bo na tipsie inaczej się pracuje, ale faktycznie nie ma problemu podchodzenia powietrza i innych takich pierdół. Na razie o tunelu nawet nie myślę, bo to że zel trzyma się na palcach w moim przypadku graniczy z cudem. Oczywiście musze sobie kupić te rureczki i nauczyc się nimi posługiwać bo pazury sa okropnie płaskie i nie zwracajcie uwagę na beznadziejnego frencha jakoś na sobie jak nie muszę to nie wysilam się za bardzo i byłam za bardzo przejeta tą formą:P Ale napiszcie mi chyba nie jest źle jak na pierwszy raz?? i przepraszam za zamazane zdjęcia ale aparat w telefonie za nic nie łapie ostrości musze robić po 30 zdjeć:(
Emilia B.
23-06-2010, 21:48
po pierwsze wypiłować boczki! :aty: po drugie wcale nie potrzeba rurek - wystarczy zaciskarka (duża pęseta lub szczypce np dentystyczne), a jak się komuś robi to nawet ręcznie można (paznokciami kciuków) lub nawet kawałkami drewienka. Czekam na kolejne w wersji poprawionej ;)
olusia87
23-06-2010, 22:01
Widzę,że też Ci wyszły takie "prześwity" na wolnym brzegu-spod białego żelu widać clear. Też tak mam:(
To może i ja coś pokarzę :) Zrobiłam na mleczno-różowym żelu budowę po kilku dniach koleżanka stwierdziła że jej się podobają i nie chce mieć budowy żadnej (szkoda że nie zrobiłam zdjęcia) co cóż trochę spiłowałam i nałożyłam coverek.Paznokcie po obryzieniu + szeroka płytka.Tylko mam 2 fotki.
25449 i 25450
Emilia B.
23-06-2010, 22:44
w sumie ok tylko coś ten cover słabo kryje. Może delikatnie bym kształt dopieściła ale tak to ok. Inne zastrzeżenia - brak tunelu przez tipsa a krzywej nawet nie widać(brak odpowiedniego zdjęcia).
Nast proszę wrzucać wszystkie zdjęcia jakie są wymagane w tym dziale bo uduszę :D
Sieciunia
23-06-2010, 23:37
Ja widze przede wszystkim niewycieniowany cover i przeswitow pare tez sie idzie dostrzec
---------- Dodano o godzinie 23:37 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 23:28 ----------
Szerek boki do wypilowania, cover do wycieniowania(chociaz na krociakach rzeczywiscie moze byc ciezko troche) przeswity widac i to duze. A jak Emilia wyzej napisala rurki sa niepotrzebne tylko zaciskarka wystarczy. I szczerze mowiac nie podoba mi sie ta trawka tam, wyglada jakby sie tam zawieruszyla przykleila do pedzla czy jak (jesli wolno mi oceniac zodbienie) :P Slabe zdjecia, ale jakis luk tam widac, bo krzywa to sama wiesz, ze nei wyszla skoro nie scisnelas nawet:P
farbstift
24-06-2010, 08:41
Szerek:kwiatek:
Boczki z pewnością do wypiłowania. Na początek poćwicz zwykłą pęsetą zaciskanie tunelu, wiadomo że nie będzie super głęboki, ale kształt już Ci się uda. No i formę najpierw trzeba powyginać:D w sensie bierzesz za dwa boki i wykonujesz ruchy, jakbyś robiła jej "pranie"(Izka z Kamilką mnie nauczyły:*)
Możesz również przed nałożeniem żelu delikatnie spiłować tipsa na wolny brzegu żeby był cieńszy i nie widać go było od przodu. oczywiście paznokcie będą dzięki temu trochę cieńsze:)
zgadzam się wtedy przy nadawaniu ostatecznego kształtu nie spiłujesz zdobienia z krawędzi bocznych
szerek, no na pewno musisz spiłowac boczki, bo takie 'bułeczki' się zrobiły ;)
Ok, czyli spiłować boczki, a kiedy ten tunel pensęta zaciskać? wsadzić na minutkę do lampy i potem czy jak? Uwierzcie mi że paznokcie zrobione zeupełnie przypadkowo a trawkę tam dalam zeby mniej bylo ten prześwit widac. Muszę poćwiczyć na rodzince bo sobie samemu to jakoś trudno- a i te boczki to na szkielecie spiłować?( bo on mi taki bąbelkowy wychodzi) bo później jak cover nalozę to go zpiłuję.
Emilia B.
24-06-2010, 11:19
wsadzasz do lampy na 10 sekund, wyciągasz i zaciskasz :)
no ok:) nie wiem czemu ale na formie lepiej mi się robi szpice niż ,, kwadraciaki" moze jakby były dłuższe to też by było inaczej:)
karolaj.
26-06-2010, 20:18
ja bym bardziej cover wycieniowała przy linii uśmiechu ma być go więcej przy skórkach cienka warstwa dla wyrównania koloru - wycieniuj go od skórek w stronę wolnego brzegu i formuj jajeczko odrazu na formie czy tipsie wtedy też łatwiej będzie zrobić Ci linie uśmiechu no i radziłabym robić głębsze uśmiechy :)
korcia225
27-06-2010, 21:52
oceńcie moją dzisiejszą pracę akryl na formie skórki to nie moja sprawa siostra sobie je tak obskubała :D
kobietazpazurem
27-06-2010, 21:56
Wskazujący ma chyba troszkę za mały tunelik ale ogólnie jest lepiej niż dobrze :) Wręcz piękne pazuraski :)
Edyta 1064
27-06-2010, 22:02
No właśnie ten wskazujący jakiś nie teges ale ogólnie piękne są ;)
Martita1503
29-06-2010, 00:52
korcia225 dobra robota :D
Hej:)
To moje pierwsze pazurki AKRYLOWE na formie:)
Proszę o ocene i krytykę mojego pseudo-tunelu i pseudo-krzywej :skacze:
Jestem zadowolona z efektu, jak na pierwsze, no ale widze niedociągnięcia...
Sieciunia
05-07-2010, 14:27
Pomijacz duzo pracy przed Toba. Najwaznijesze: brak luku, sa calkiem plaskie, a przy takiej dlugosci powinien byc ladny luczek. Na calosci masy jest za malo, a za wolnym brzegu za duzo znowu. Powierzchnia jest nierowna, boki i wolny brzeg tez do wyrownania. POcwicz jeszcze podkladanie formy, bo widac ubytki z bokow. I frencz raz dluzszy raz krotszy, ale to akurat kwestia wprawy.
Dziewczyny prosiłyście mnie o poprawę więc zrobiłam jednego pazurka na formie sam szkielecik, zacisnęłam pęsetą- jest już lepiej? wiem boczki musze troszkę jeszcze przypiłowac bo są za szerokie ale nie chciało mi się już drugi raz fotek wgrywać:P
kobietazpazurem
06-07-2010, 12:13
ja bym jeszcze troszkę zacisnęła, no ale już jest lepiej, po opracowaniu będzie git :)
chciałam mocniej ale miałam wrażenie że mi szkielecik się złamie w pół:P
wydaje mi się lekko krogulczy,ale nie jest źle :) pamietaj o boczkach koniecznie :] połowa sukcesu ;)
czy się że za bardzo w dół patrzy?
AgUsia950
06-07-2010, 12:52
na moje krzywa C zbyt mocno w stronę wolnego brzegu przesunięta, aczkolwiek mogę się mylić.. :) lepiej, żeby wypowiedziały się bardziej doświadczone Dziewczyny.. :)
karolaj.
06-07-2010, 13:05
to jest szkielet więc jako takiej krzywej c nie będzie, wg mnie opadła Ci forma, boczki do podpiłowania jak sama zauważyłaś no i wolny brzeg szkieletu wydaje mi się za gruby
Agnieszka Praska
06-07-2010, 13:19
na szkielecie sie krzywej nie buduje ;) masz za duzo materialu chodzi o ten garbek,. jak dasz na taki szkielet ozdoby to przy opracowaniu bys wszystkie pilnikiem wyczochrala:) i smialo mozesz mocniej zaciskac jesli zel jest tylko sciety to jest jeszcze plastyczny i podda sie zacisnieciu jesli za bardzo sie utwardzi to peknie;)
Sieciunia
06-07-2010, 22:27
No wlasnie, krzywa C to tunel. A ten Ci nawet calkiem ladnie wyszedl. Forme zle podlozylas, bo jak dziewczyny wyzej napisaly paznokiec ewidentnie spada w dol. I boczki do podpilowania, wolny brzeg tez, bo ksztal jest taki nijaki teraz
Szerek, mam nadzieje, że się nie pogniewasz, że wykorzystałam Twoje zdjęcia.
Na pierwszym zdjęciu, moim zdaniem jest źle podłożona forma, to znaczy pazurek "schodzi" w dół, jak potem dodasz do tego budowę to wyjdzie baardzo garbaty. Postaraj się podłożyć pilnik i wypiłować na prosto, mniej więcej tak jak zaznaczyłam
Drugie zdjęcie, tak jak sama piszesz, boczki bo pazurek wygląda troszkę łopatowato:) (ale słowo)
Trzecie zdjęcie, tak średnio to zaznaczyłam, ale jeżeli nie dało się więcej zacisnąć tunelu, to proponuje wypiłować troszkę ten materiał na bokach, żeby paznokieć miał fajny kształt
dudejla dzięki wielkie Tobie i wszystkim innym. Już drugiego pazurka zrobiłam i da się tunel zacisnąć mocniej:) no i wolny brzeg też mi już cieniej wyszedł- ale dlaczego ta forma mi w dół idzie? może za bardzo ją pod paznokcieć zakładam? muszę kiedyś fotkę zrobić jak tą formę zakładam ale to już w innym watku:)
Agnieszka Praska
07-07-2010, 12:10
No wlasnie, krzywa C to tunel.
zle sie wyrazilam chodzilo mi o linie boczna paznokcia czy jak kto woli luk paznokcia;)
a tunel czyli c-curve to jest krzywa c:]
Laski???? Czyli jak proszą o zdjęcie krzywej C to znaczy się tunelu? bo na tych zdjęciach powyzej krzywa C jest zaznaczona linia boczna.
Agnieszka Praska
07-07-2010, 12:20
bo w pl sie tak po chinsku przyjelo ze linia boczna to krzywa c, a tak naprawde krzywa c po ang. c-curve to tunel.
No u nas krzywa C to jest właśnie linia boczna, czyli normalnie na to się mówi "łuk" (przynajmniej tak mnie uczyli na kursie). A prawdziwa krzywa C to jest tunel. Więc chyba jeśli chodzi o nią, to tak jak u nas się przyjęło powinny być zdjęcia, chociaż pewności nie mam.
Korcia tunelik pod 30% można podciągnąć więc całkiem dobrze,
niestety u ciebie Pomijaczku nie da rady podciągnąć... może spróbuj na rurkach budować tunelik-można nawet nimi w tipsach tunelik na ciepło pogłębiać
Renia1613
13-07-2010, 20:05
http://images49.fotosik.pl/315/79b075bf58dd9a1dm.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/79b075bf58dd9a1d.html) http://images40.fotosik.pl/310/550d44be69fdd747m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/550d44be69fdd747.html) http://images41.fotosik.pl/310/f10f2922711a8d5em.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f10f2922711a8d5e.html)
Dziewczyny kolejne paznokcie do oceny mam nadzieje że już jest lepiej i nie idą tak w dół jak tamte... Tunel też chyba za mało zaciskałam ale bardziej nie potrafię nie wiem czemu.... Kwiatuszki akrylowe moje pierwsze na paznokciach....
Renia1613, no jak dla mnie to te są już dużo lepsze. Można by było bardziej tunel zacisnąć, ale nie jest zły, paznokcie nie idą w dół i kwiatuszki jak na pierwsze to wyszły super :)
Renia bardzo ładnie a tunelik w takich krotkich wedlug mnie:ok: wystarczający
Renia1613
13-07-2010, 23:13
Dziękuje wam dziewczyny to mnie pocieszyłyście... A ja tunelu bardziej nie potrafię zacisnąć bo jak zaciskam tak po 10 sek jak tam gdzieś ktoś wcześniej radził to on i tak się prostuje...;/
Tekila_18
13-07-2010, 23:23
A oto moja ostatnia praca na formie tak sobie mi wychodzi:/: odrazu piszę, że jeden kciuk jest bardzo źle zrobiony bo pod koniec zbrakło mi żelu, aha i że są nie równe to już sama zauważyłam. Ale bdę wdzięczna za ocenę:)
dziewczyny w temacie paznokcie do oceny proszę wklejać paznokcie z każdego profilu tzn
krzywa c,tunel profil
w tym temacie oceniamy jak paznokcie są zrobione-technika
a nie zdobienia
Renia1613
13-07-2010, 23:50
Wiesz nie wiem czy powinnam się wypowiadać bo aż dużego doświadczenia nie ma ale moim zdaniem powinnaś sobie napisać na łóżkiem "pilnik nie gryzie"... Gdy byś je troszkę dopracowała wydaje mi się że było by ok... Po za tym nie widać tunelu i paznokci z boku żeby można było dokładnie krzywą c zobaczyć... jedynie tylko na kciuku...
kobietazpazurem
14-07-2010, 08:55
Tekla moim zdaniem troszkę za dużo masy, paznokcie wyglądają ciężko, musisz jeszcze popracować nad budową bo są góry i doliny - na paznokciu odbicie światła musi być równe, i tyle mogę się wypowiedzieć bo nic innego nie widzę.
Tekila_18
14-07-2010, 10:23
Przepraszm, widocznie trochę nie zrozumiałam tematu:) i wiem że budowa kiepska mojego paznokcia:)
Justyna25
14-07-2010, 10:57
To moje początki (po dłuuużej przerwie) proszę o rady,są dla mnie bardzo cenne :) Wiem że jeszcze mi daaaaleko do perfekcji ale pomoc z waszej strony będzie bardzo mile widziana:)
Renia1613
14-07-2010, 11:32
ja przypiłowała bym boczki bardziej... ale znowu nie można ocenić wszystkiego bo nie ma zdjęć z tunelem i krzywą....
Agnieszka Praska
14-07-2010, 11:49
wyglada jakby tips wogole nie byl opracowany a ponizej tego bialego byla przepilowana plytka.
boczki trzeba przypilowac tunel widze tylko na jednym malym palcu i widze ze robione raczej na tipsikach:)
pocwicz na formie duzo ladniejsze wychodza tunele a pazurki robia sie smukle i lekkie:)
jesli robiszs na tipsach mlecznych to albo musisz pozadniej oprawowywac kieszonke albo przezuc sie na tipsy clear tunelowe :)
Justyna25
14-07-2010, 14:40
Dziękuje Agulusia :)
Na pewno zastosuje sie do twoich rad :)
Właśnie tak myślałam że za mało opracowane :)
Niedługo wstawię następne i również będę liczyła na waszą opinię :)
Chciałam jeszcze zapytać czy są za grubę?? bo ja myśle że z grubością jest ok ale chce znać wasze zdanie
karolaj.
14-07-2010, 14:57
http://images49.fotosik.pl/315/79b075bf58dd9a1dm.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/79b075bf58dd9a1d.html) http://images40.fotosik.pl/310/550d44be69fdd747m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/550d44be69fdd747.html) http://images41.fotosik.pl/310/f10f2922711a8d5em.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f10f2922711a8d5e.html)
Dziewczyny kolejne paznokcie do oceny mam nadzieje że już jest lepiej i nie idą tak w dół jak tamte... Tunel też chyba za mało zaciskałam ale bardziej nie potrafię nie wiem czemu.... Kwiatuszki akrylowe moje pierwsze na paznokciach....
Renia jak dla mnie pazurki są w porządku :) przy krótkich to ten tunel i tak nie będzie bóg wie jaki więc spokojnie :) pazurki ładne i dopracowane mi sie podobają :)
Moje kolejne dzieło :)
:)
Emilia B.
23-07-2010, 08:56
od góry pazurki ok , tunel też :) poprawiłabym tylko boczki (patrząc z boku) I krzywą :) Na fotce rozrysowałam w miarę możliwości -mam nadzieję, że zrozumiale ;)
27307
Dzięki ci Emilio za ocenę , wskazówki i rysuneczek.
Cały czas mam problem z opracowaniem tego tipsa.
NIby czytam dużo i z teorii wiem jak to robić, a jak przyjdzie do praktyki to marnie wychodzi.
Zuzanna Rzeszewska
23-07-2010, 16:06
Sylwia, super, widzę ogromną poprawę:)
Ładnie zbudowana C, nawet tunel jest :) skórki niezalane, ogólnie efekt jest czysty i przejrzysty, Brawo !!
Boki musisz piłować prosto, i pamiętaj, żeby krzywa C nie opadała, wtedy będzie cacy :P :*
Bardzo mnie pocieszylaś Zuzka ,dziekuje Ci bardzo i wszystkim dziewczynom za opinie i rady ,także na Boxie.
Zuza Całuski !!!
Sieciunia
23-07-2010, 16:41
ja dopisze do tego co wyzej napisane, ze niestety, ale plytke przepilowalas
SkySweet
24-07-2010, 21:19
to i ja dodam...ciagle się uczę, za niedługo może kurs w końcu zrobię, niestety nie mam zdjęcia z różnych ujęc. Piszcie co wy jeszcze widziecie do poprawki... może nie wszystko zauważam:(
http://images41.fotosik.pl/314/524277e7f4da0191med.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/524277e7f4da0191.html) http://images37.fotosik.pl/313/dd1112cdf3f4397emed.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dd1112cdf3f4397e.html)
Emilia B.
24-07-2010, 21:47
Tu proszę wrzucać tylko pazurki pokazane w ujęciach a których mowa w tym temacie (wtedy możemy na prawdę ocenić i doradzić). W przeciwnym razie będą usuwane. :glina:
Szkoda, że nie ma jeszcze innych ujęć. Na podstawie tego zdjęcia, moim zdaniem: chyba nakładasz trochę za mało materiału,co za tym idzie nie ma odpowiedniej budowy. Pazurki mają także różne kształty widać to np. na kciukach jeden kwadratowy drugi rogi ma bardziej zaokrąglone. Wydaje mi się że niektóre mają pofalowane boczki, ale widzę, że nałożona jest oliwka i to właśnie ona może powodować takie wrażenie. Nie mogę nic powiedzieć na temat tunelu, bo go nie widać. Jeśli chodzi o samo zdobienie to jak dla mnie, wolała bym aby końcówka zajmowała mniej miejsca na płytce, ok 1/3 płytki, wtedy pazurki są smuklejsze.Ze względu na to, że nie jest to zdjęcie "przeglądowe" nie wiem na ile moje uwagi są trafne.
Opisane przeze mnie błędy nie są gigantyczne, to znaczy da się je naprawić za pomocą kilku pociągnięć pilnikiem, myślę że jeszcze trochę ćwiczeń i Twoje prace będą bardzo ładne, bo jest to kwestia doszlifowania techniki.
Sieciunia
25-07-2010, 00:57
Za plytki usmiech i jak na moje oko plaskie sa
SkySweet
25-07-2010, 14:18
Co do tunelu...dziewczyny jak zrobić lepszy tunel jeśli przedłużam paznokcie tipsem...a nie każdy tips ma ten tunel ładny...
Emilia B.
25-07-2010, 14:23
Polecam temacik http://forum.wzorki.info/sprzet-do-przedluzania-paznokci/139-tipsy-7.html :) Tam masz o tipsach tunelowych :)
Nastepne paznokcie na formie, juz farbi nauczyła mnie jak forme podkładać, niestety mój cover nie kryje wiec na razie przeswity beda, tunel zacisnęłam ale po spiłowaniu boków dalej zdaje mi sie że za mało:( no i krzywa C cos mi nie wyszła za mało materiału dalam:P przepraszam za fotki ale w pospiechu robione.
szerek, zdobienie fajne :) Powiem Ci, że krzywa C jest, tylko przesunięta za bardzo wolnego brzegu, widać to dokładnie na kciuku, że jest właściwie tuż pod frenchem.
gattina a gzie ona ma być? w sumie tam mam juz linie stresu.
Mysle ze jak na drugi raz to całkiem niezle ci poszło.
Ja sie przymierzam do tej formy ale jakos mam stracha!!!!
Mi na kursie instruktorka powiedziała, że punkt stresu generalnie powinien się znajdować w odległości 1/3 paznokcia licząc od skórek. A u Ciebie jest raczej w odległości 2/3. Ale niech wypowie się osoba, która bardziej się na tym zna, bo ja wiem tyle co z kursu ;)
AtelierStylizacji Carolla
26-07-2010, 08:21
gatina nie prawda jest że punkt stresu miesci sie w 1/3 od skórek, miescić się on powinien w 2/3 i w zalezności od długości przesuwać w tym przedziale albo w trone sktórek albo ku wolnemu brzegowi jednakże poza ten obszar nie wychodząc
szerek u ciebie przede wszystkim punkt stresu jest za wydatny, poza tym przy tej długości za daleko go miejscowiłaś przez co paznokcie sa bardziej poddatne na uszkodzenia
Elizabeth76
26-07-2010, 08:54
gattina a gzie ona ma być? w sumie tam mam juz linie stresu.
w pierwszym poscie masz rysunek jak powinien wyglądać dobrze zbudowany paznokieć tunel, krzywa c;)
kasandra262
26-07-2010, 11:37
A to takie moje małe wypociny w sumie robione drugi raz, poproszę o ocenę, tylko tak żebym przeżyła:) Sa na tipsie naturalnym więc tunel nie wyszedł dobrzehttp://images40.fotosik.pl/314/1eb50d808eafb381m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1eb50d808eafb381.html)http://images39.fotosik.pl/314/1d5018d660294c0dm.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1d5018d660294c0d.html)http://images43.fotosik.pl/318/53ffb4ea90862aa8m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/53ffb4ea90862aa8.html)
26-07-2010, 14:38
kasandra przedewszystkim poracuj nad krawędziami:D z boku za bardzo je przypiłowałas natomiast patrząc z góry robia ci sie sukienki z końcówek
kasandra262, no tak, lekkie łopatki i chyba nad tunelem troszke podpracowac?
AtelierStylizacji Carolla, pewności nie miałam, mówiłam tylko to co się dowiedziałam z kursu, dlatego dobrze że poprawiłaś :)
gatina nie prawda jest że punkt stresu miesci sie w 1/3 od skórek, miescić się on powinien w 2/3 i w zalezności od długości przesuwać w tym przedziale albo w trone sktórek albo ku wolnemu brzegowi jednakże poza ten obszar nie wychodząc
szerek u ciebie przede wszystkim punkt stresu jest za wydatny, poza tym przy tej długości za daleko go miejscowiłaś przez co paznokcie sa bardziej poddatne na uszkodzenia
Nie rozumiem zdania że punt stresu jest za wydatny? nie ma byc takiej górki? z resztą mi trzeba łopatologicznie:P bedziesz na warsztatach w Częstochowie to mi wytłumaczysz ok?
karolaj.
26-07-2010, 23:24
Kasandra wg mnie pazurki sa za grube, z góry musisz troche je popiłować jeszcze by linia włosa była cieńsza, no i zdecydowanie boczki do podpiłowania i krzywa c wydaje mi się trochę za bardzo przesunięta do przodu (jak przycisniesz sobie palec z naturalnym pazurkiem do blatu stolika i miejsce gdzie zrobi się biały jest miejscem gdzie powinno być tego żelu czy akrylu więcej, poniewaz w tym miejscu paznokieć jest najbardziej narazony na złamania)
---------- Dodano o godzinie 23:22 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 23:20 ----------
Nastepne paznokcie na formie, juz farbi nauczyła mnie jak forme podkładać, niestety mój cover nie kryje wiec na razie przeswity beda, tunel zacisnęłam ale po spiłowaniu boków dalej zdaje mi sie że za mało:( no i krzywa C cos mi nie wyszła za mało materiału dalam:P przepraszam za fotki ale w pospiechu robione.
szerek forma Ci opadła - pazurki idą w dół
---------- Dodano o godzinie 23:24 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 23:22 ----------
szerek a co do krzywej c spójrz wyżej co Kasandrze napisałam
kasandra262
27-07-2010, 11:39
Chyba się poddam nic mi nie wychodzi tak jak bym tego chciała,wydawało mi się że nie są takie złe a tu masz ci los, no mówi się trudno.
Oto moje pierwsze w życiu samodzielnie zrobione pazurki.
Przepraszam za jakość zdjęć ale mi padł aparat i musiałam telefonem zrobić fotki. Napiszcie jak mi poszło (jeżeli oczywiście coś dojrzycie), czekam na uwagi.
Agnieszka Praska
27-07-2010, 13:32
Nie rozumiem zdania że punt stresu jest za wydatny? nie ma byc takiej górki? z resztą mi trzeba łopatologicznie:P bedziesz na warsztatach w Częstochowie to mi wytłumaczysz ok?
kochana przy tak krotkich pazurkach stres nie musi byc tak wydatny;) czyli nie musi byc taka duza gorka
pozatym latwo znalezc stres przdluzonego pazurka;) ja na poczatku jak zrobilam przedluzke to delikarnie ruszalam pazurkiem tak zeby zrobila sie biala kreseczka na lozu(wiesz o co chodzi) i to ma byc stres czyli najwyzszy punkt;)
Sylla jeszcze dużo pracy cie czeka ale jak na pierwsze to Całkiem nieżle ,
Słaba jakośc zdjęć,ale musisz popracowac nad piłowaniem ,
Juz nastepnym razem ci lepiej wyjdzie ,potem jeszcze lepiej i tak aż do perfekcji,trzeba dużo ćwiczyć pozdrawiam.
kobietazpazurem
29-07-2010, 06:17
Ja bym podpiłowała kształt, i praca nad uśmiechem ale nie martw się najlepszym nie wychodzi czasami :)
Dziękuje za odpowiedzi. Spodziewałam się że nie wyszło najlepiej. Ale to pierwszy raz w końcu. Pocieszam się tym że robię błędy z braku wiedzy i doświadczenia. Zrobię pazurki i im dłużej czytam forum to zaczynam widzieć w nich coraz więcej wad. Ale to chyba dobrze . Przy najmniej wiem co poprawić i na co zwrócić uwagę podczas robienia następnych.
Zrobiłam teraz nowe pazurki ale wstrzymam się ze zdjęciami do czasu aż skombinuje aparat.
Dziękuje za ocenę;)
No dobra to moje podejście numer 3 :)
Staram się błędy likwidować więc proszę pisać co jeszcze?
Emilia B.
30-07-2010, 20:50
szerek no rewelacja :) postępy zrobiłaś niesamowite :) sa jeszcze malutkie niedociągnięcia ale to już kwestia wprawy-ogólnie nie mam się o co przyczepić :ok:
Sylla żeby robić fajne pazurki jak dziewczyny to jeszcze musimy po sto rąk zrobić:)
najważniejsze sie nie poddawać !!!! Ja ciągle ćwiczę.
Szerek bardzo ładne i widać ogromny postęp!!!!Gratki aby tak dalej.
farbstift
31-07-2010, 09:27
szerek:wow: no ogromny potencjał w Tobie drzemie:) tunelik widzę nadal ćwiczysz i już jest dobrze, nawet cieniowanie coverka Ci lepiej idzie:good: no a linia uśmiechu bliska perfekcji
Wstyd wstawiać, ale dzięki Wam mogę się czegoś nauczyć ;) (EmilkoB. to też dzięki Twojej sygnaturze ;))
Cały czas robiłam pazurki na tipsie ale myślę przestawić się na formy (bo tak to zachwalacie) :)
Sama widzę, że daleko mi do Was, ale czekam na opinie :)
szerek bardzo ladnie popracuj jeszcze nad linia wlosa musi być taka sama po bokach jak i na srodku no i oczywiście taka sama na każdym palcu .Askar jak na poczatek bardzo fajnie uwazaj tylko na krawedż boczną musi być prosta , przy tym zdobieniu nie bardzo widac ale linia wlosa jest chyba ciut za gruba , boczki troszke podpiluj i bedzie super:ok:
Askar, idą troszkę za bardzo w dół, więc to trzeba poprawić, no i linia włosa troszkę za gruba tak jak pisała Bożena. Jak na początki wcale nie jest tak źle :)
Askar jak na pierwszy raz to badzo dobrze ci poszło.
Emilia B.
02-08-2010, 11:04
Askar miło mi że się przydałam :) a jak na pierwszy pazurek na formie to rewelacyjnie :) Tylko musisz formę podkładać wyżej żeby pazurek nie schodził w dół :) moje pierwsze tak dobrze nie wyglądały :D
korcia225
02-08-2010, 12:22
proszę was oceńcie moje szklaneczki :)
Emilia B.
02-08-2010, 12:31
tunel extra, boczki ok ale pazurki schodzą do dołu...trzeba formę wyżej podkładać tak aby jej koniec nawet delikatnie unosił się do góry :)
27870
Nasz Emilka jest nie oceniona :)
Korcia super szklaneczki, ja juz nioedlugo zaczne foremki i mam nadzieje ze bedzie mi szlo tak dobrze jak tobie :)
korcia225
02-08-2010, 13:18
dzięki no daje formę do góry dziób podnoszę ale widocznie za mało tez to zauważyłam i nie jestem zadowolona zbytnio z tych paznokci
Emilia B.
02-08-2010, 13:26
Dzięki klanat :* :D
Korcia no musisz ćwiczyć, za którymś razem załapiesz ;) będziesz trzaskać takie cuda że ho ho :przytul:
korcia bardzo ladnie ale jeszcze wedlug mnie oprócz boczków powinnaś , przy takiej dlugosci pazurkow, linie stresu przesunąć odrobine w strone wolnego brzegu i bedzie miodzio:)
Laseczki proszę o szczerą ocene tych pazurków, które są moimi pierwszymi. Doradzcie co do czego, nad czym pracować i jak to zmienić. Z góry dziękuję ;) I przepraszam za słabą jakość zdjęć ;)
http://images46.fotosik.pl/321/d9e7b9a9d742827fm.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d9e7b9a9d742827f.html)
http://images46.fotosik.pl/321/6e7f221ef96949ebm.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6e7f221ef96949eb.html)
http://images35.fotosik.pl/176/382f2a2573e98e33m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/382f2a2573e98e33.html) http://images43.fotosik.pl/321/829d2f268fe4e8d4m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/829d2f268fe4e8d4.html)
Emilia B.
02-08-2010, 23:32
a ja wezmę i uduszę :D patrzymy 1 post-wymagane 3 ujęcia :aty: :D
z tego co widać z tych zdjęć trzeba boczki wyrównać, uśmiech ok jak na pierwszy raz. Ale reszty nie widzę bo nie ma odpowiednich ujęć-czekamy i podpowiemy co jeszcze trzeba poprawić :)
Renia1613
03-08-2010, 15:31
korcia mi się wydaje że one nie idą w dół tylko trochę ta "krzywa c" jest źle umiejscowiona i takie jest wrażenie że idą w dół... a tunelu Ci normalnie zazdroszczę też taki chcę umieć...
emilka13
08-08-2010, 17:20
A to moje. Wiem tunel do bani :( z krzywą też mam problemy ale oceńcie same . Bardzo zależy mi na sugestiach szkoleniowców ale za wszystkie porady będę bardzo wdzięczna . Są to paznokietki akrylowe:D
Bardzo dobre zdjecia ,wyrazne i dużo ujęć. Pazurki całkiem niezłe troszke przesunieta krzywa ,tunel nie jest zły tylko troszkę pofalowany ,ale Czekaj na opinie Emilii B ,ona sie lepiej zna i zawsze pieknie tłumaczy co jest nie tak i jeszcze obrazuje nasze błedy.
Pozdrawiam ,
Emilia B.
08-08-2010, 22:20
dzięki klanat :* miło mi :wstydek:
trzeba popracować nad boczkami (1 zdjęcie), i albo zmienić cover albo dać go więcej bo sa prześwity.
28229
Żeby pazurek był cieńszy to mozna zrobić bez przezroczystego szkieletu-nakładasz cover formując linie uśmiechu i dokładasz białą końcówkę, delikatnie pokrywasz przezroczystym i zaciskasz (akryl musi być elastyczny ale się nie kleić). jak mocniej zaciśniesz to i tunel będzie śliczny ;) tylko pamiętaj że przy krótkich nie zrobisz tunelu 50 st a 30 st :)
Krzywa c do poprawki-za duża bułka się zrobiła :) Zdjęcie nr 2 :)
28230
I jeszcze uśmiech ale to kwestia wprawy ;) jak będziesz dużo ćwiczyć to lada moment będzie idealna :)
jeżeli masz jeszcze jakieś pytania-śmiało :)
emilka13
11-08-2010, 17:20
Emilko
Poprawiłam palec wskazujący (krzywa C, linia włosa ) uśmiech - byle jaki ale poćwiczę:P
Poproszę o ocenę :wstydek:
I jeszcze tunel . Mam pytanko . Jaką długość powinny mieć paznokcie (na szablonie 3-4) żeby wyszedł tunel 50 stopni?
Z góry dziękuje za pomoc :*
Sieciunia
11-08-2010, 17:56
linia wlosa za gruba i nie podoba mi sie za bardzo pocieniowanie coverka, widac przejscie. Tunel nie zalezy od dlugosci paznokcia. Jak sobie zacisniesz taki bedziesz miala:)
---------- Dodano o godzinie 17:56 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:53 ----------
Widze juz o co chodzi z ta dlugoscia, dopiero doczytalam wyzej:D no przy krociotkich takiego ladnego tunelu sie nei zrobi, ale mysle, ze ciezko to okreslic jaka dlugosc jest najlepsza, zalezy tez od palucha;)
Emilia B.
11-08-2010, 18:11
mi się podoba :) rewelacyjna różnica :) jeszcze kwestia dopracowania ale to już czas i ćwiczenia :) tunel ładny (frezarka??) :) tunel 50 st to przy długich myślę, że 4 i wyżej ale to tak ciężko określić :) dużo też zależy od krzywizny naturalnego pazurka :)
ale ogólnie poprawa na 5 ;)
Jak dla mnie krzywa c super tylko troszke za dużo masy na samym końcu pazurka ,
5 pociągniec pilnika i bedzie gitara ,tak jak Emilia napisała znaczna poprawa,
Bedzie juz tylko lepiej,pozdrawiam
emilka13
13-08-2010, 14:56
To znowu ja .:kwiatek: Przepraszam , że tak męczę mam nadzieję, że to już ostatni raz na tej stronce....
Emilko - poprawiona cała łapa lewa od podstaw (robiłam szkielecik bo chciałam poćwiczyć tunel:D)
Jeśli jeszcze są ,,bułkowate" spiłuję ale wiesz jestem po ,,kursie korespondencyjnym":porazka: i taka wysoka krzywa C była standardem u tej instruktorki ( a jest to pani specjalistka od zdobień akrylem). Pozdrawiam :macham:
No Emilka jak na kurs korespondecyjny to niezle sobie radzisz ,teraz tylko duzo ćwiczyc i bedzie super.Pozdrawiam i powodzonka życzę!!!
Emilia B.
13-08-2010, 15:15
śliczny tunelik :) coraz lepiej :ok: teraz to już kwestia ćwiczeń i wprawy :)
jeszcze bym ciut boczki podrównała żeby były w linii prostej - przykładasz sztywno i prostopadle pilnik wykonujesz proste ruchy przód-tył :)
Im więcej pazurków będziesz robić tym będą one coraz lepsze :)
Jak na kurs korespondencyjny nie jest źle, ale co cię pokorciło żeby na taki iść :D ?
emilka13
13-08-2010, 15:21
śliczny tunelik :) coraz lepiej :ok: teraz to już kwestia ćwiczeń i wprawy :)
jeszcze bym ciut boczki podrównała żeby były w linii prostej - przykładasz sztywno i prostopadle pilnik wykonujesz proste ruchy przód-tył :)
Im więcej pazurków będziesz robić tym będą one coraz lepsze :)
Jak na kurs korespondencyjny nie jest źle, ale co cię pokorciło żeby na taki iść :D ?
Kupiłam płytkę za 9,90 z filmikami krok po kroku. Z chęcią wybrałabym się na jakieś szkolonko - a najlepiej u Ciebie Emilko;)
Emilia B.
13-08-2010, 15:27
he he dzięki :* ja niestety nie prowadze szkoleń choć nie powiem marzy mi się to...może kiedyś :buja:
Polecam szkolenie u kogoś, wtedy instruktora patrzy i może ci powiedzieć co źle robisz, nawet wziąć twoją ręke i pokazać ci ruch-to jest bezcenne ,tego na odległość nikt cie nie nauczy :) to kupujemy świnkę skarbonkę i zbieramy :D
Proszę powiedzcie mi co o tym sądzicie ;)
http://images46.fotosik.pl/325/f6d25fd1bdc630c8med.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f6d25fd1bdc630c8.html) http://images45.fotosik.pl/326/d8f479bdff613e79med.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d8f479bdff613e79.html) http://images35.fotosik.pl/179/dc49bdcf66954724med.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dc49bdcf66954724.html) http://images46.fotosik.pl/325/7cef9f61c7676b47med.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7cef9f61c7676b47.html)
rudzia1985
13-08-2010, 16:59
z tego co ja wiedze, moze zle widze, to boczki w niektorych miejscach sa za szerokie np. na srodkowym, lepiek lekko pzypilowac niz maja wygladac jak lopatki
tunel jest nie rowny, na kazdym paluszku jest inny
budowa do poprawy, chodzi mi o krzywa C, ale nie przejmuj sie bo mi tez ona nie wychodz ;)
ale generalnie ok :)
milenka_olsztyn
13-08-2010, 17:06
Jak dla mnie też za szerokie i za płaskie:)
ale ćwiczenia czynią cuda więc ćwicz ćwicz i jeszcze raz ćwicz:)
Aha zdobienie bardzo ładne:)
dzikakura
14-08-2010, 03:13
krzywa C za bardzo przesunieta ku wolnemu brzegowi, przez co- az do srodka naturalnego paznokcia(gdzie mniej wiecej powinna byc krzywa)- jest za plasko, a potem wypietrzenie. Gdyby byly dluzsze z tak przesunieta krzywa poszlyby przy pierwszym lepszym puknieciu, w miejscu gdzie powinny byc wzmocnione. boczki troche za szerokie, nierowne te pazurki, linie boczne falują. Przyłóż pilnik rownolegle do lini bocznej i pociagnij jak drwal piłą. Przod tył, przód tył.
Szwankuje czystosc wykonania.Przy walach paznokciowych widze albo farbke, albo brudek.
Zdobienie super. Tunel fajny. Linia wlosa przyzwoita, jednak na malym paluszku wyszedl grubasek na linii wlosa, wydaje mi sie, ze sie nie da inaczej, bo albo zle podlozona forma, albo tips schodzi do dolu i tu znow zamkniete koło i gdyby krzywa byla bardziej na srodku z wyprowadzeniem linii wlosa nie byloby problemów.(obstawiam, ze to jednak pazurki na tipsie).
bardzo fachowa opinia, masz racje pazurki na tipsie, dziekuje Ci slicznie za ta opinie. Tak wiec zabieram sie do pracy ;)
Justyna25
15-08-2010, 19:39
no to kolejne moje które tu zamieszczam oczywiście czekam na wskazówki co poprawić :) Dodam że kciuk u prawej dłoni był "zdeformowany" i wyglądał coć falująco w dodatku klientka mówiła że gdy tylko zapuści pazurki to ten akurat rośnie jej całkowicie w dół...
PS. na ostatnim zdjęci widać jakby palec serdeczny był krótszy ale to klientka dziwnie ułożyła paluszek ;)
farbstift
15-08-2010, 19:47
na pewno trzeba spiłować boczki, bo wyszły łopatki:) o reszcie ciężko się wypowiedzieć bez zdjęć krzywej i tunelu
no boczki na pewno do spiłowania.
poza tym po kciukach widać, że pazurki są płaskie.
Krzywa C do wyćwiczenia :P
Justyna25, tak jak koleżanki mówiły, boczki spiłować ;) Paznokcie schodza w dół, a powinny iść prosto, nad krzywą C popracowac, bo nie widać.
A następnym razem poprosimy zdjęcie tunelu, krzywej C i zdobienia, bo inaczej ciężko cokolwiek ocenić prócz zdobienia :)
rudzia1985
15-08-2010, 20:33
widze jeszcze przejscie, gdzie nakleilas tipsa, chyba ze masz jakies biale plany na naturalnych pazurkach wiec przyda sie Tobie coverek :)
a jesli nie masz wymagadnych fotek do tego tematu to po prostu wstaw w temat odpowiedni do zdobienia :) np. pasuja do brokacikow :)
milenka_olsztyn
16-08-2010, 08:38
Tak jak piszą dziewczyny boczki do podpiłowania. Krzywej C nie ma i pazurki są pofalowane i nierówne. do tego schodzą w dół.. i wydaje mi się że na linii włosa jest za dużo żelu:)
Mój cwiczeniowy z nudów, tunel trochę grubawy po jednej stronie ale nie mam frezarki a pilnikiem ciężko go wyrównać
Emilia B.
16-08-2010, 21:04
tunelik śliczny ale jeszcze boczki bym poprawiła :)
szerek
krzywa przesunięta do wolnego brzegu- musi wznosić sie płynnie od wałów siegać max na linii stresu i iść prosto az do linii włosa
ciut boczki pilnikiem
a tunel ładny.. gruba jest linia włosa po bokach. linia włosa powinna byc w kazdym miejscu taka sama
:)
ogólnie nie jest źle
farbstift
17-08-2010, 09:34
olu, pamiętaj o tej metodzie jednoglutowej woszczura:D wtedy o wiele łatwiej zbudować poprawnie paznokcia a tunelik miodzio:good:
_kasiunia_4
17-08-2010, 09:54
co to za metoda jednoglutowa ? ;) Iza zdradź na czym polega ;)
Emilia B.
17-08-2010, 09:57
cały szkielet robisz z jednego gluta (żel) lub jednej kulki (akryl) :)
farbstift
17-08-2010, 09:59
nie, nie właśnie nie o szkielet chodzi, tylko przy budowaniu pazurka robi się przy użyciu wielkiego gluta z żelu:D z resztą nie umiem wytłumaczyć, mi woszczurek tak pokazała i tak robię teraz i jest o niebo lepiej:)
Emilia B.
17-08-2010, 10:01
chodzi o samą krzywą c??
Agnieszka Praska
17-08-2010, 11:23
tak o krzywa
nabierasz duzego gluta i go rozkladasz tak zeby od razu krzywa zbudowac:D
olu, pamiętaj o tej metodzie jednoglutowej woszczura:D ...
nabierasz duzego gluta i go rozkladasz tak zeby od razu krzywa zbudowac:Dto ci aga wytłumaczyła...
kasiu, opisywałam to juz kilkakrotnie... chodzi o to abys nabrała na pędzel dośc duzo żelu i połozyła go w miesjcu który nazywa sie linia stersu, nastepnie niteczkami rociągneła "gluta" do linii włosa i ciut niteczkami do góry-w strone wałów, po bokach niekoniecznie trzeba rozciągac jesli jest w miare fajny zel to na boki zleje sie sam
ot cała filozofia:)
IWONAUMINSKA
17-08-2010, 13:59
ooo świetny wątek i temat - jak tylko nauczę dodawać się tu zdjęcia to wstawię moje prace i z miłą chęcią usłyszę parę komentarzy - jak na razie mogę zaprosić na bloga do oceny niektórych prac :)
farbstift
17-08-2010, 14:03
tylko pamiętaj Iwonko o 3 ujęciach (krzywa, tunel, całość)
Mój pierwszy ala edward:P miał być szpic ale jakos tak pilnik mi poszedł nie w ta stronę:P więc dlatego nie ma grzbietu. No i niestety ma pękniecie, bo koszyk z zakupami na paznokciu to raczej za duzy ciezar:/ no i palec mnie boli:( i mam jedno pytanie czy na szpicach lub edge robi się tunel?
farbstift
20-08-2010, 22:33
tak, Olu:) tunelik zawsze zaciskasz. To po prostu sprawia, że paznokieć będzie mniej podatny na uszkodzenia.
tak, Olu:) tunelik zawsze zaciskasz. To po prostu sprawia, że paznokieć będzie mniej podatny na uszkodzenia.
Zacisnęłam:D
rudzia1985
21-08-2010, 10:06
Szerek dobrze jest jak na I raz, moze ciut za szeroki i malo szpiczasy no i malo "trojkatny" ale sama zauwazylas to plus dla Ciebie :)
zacisnij mocniej :P
jeszcze chyba kwiatek zrobilas za mokra kulka i wyszedl placek ;)
olusia87
24-08-2010, 18:47
proszę o ocenę moich niedawno robionych frenchy.NIestety zdjęcie z krzywą jest niezbyt dobrej jakości-cieżko robić zdjęcie jedną ręką sobie samej,szczególnie jak się tak ręce trzęsą;P
olusia87, trzeba popracować nad kształtem, bo niektóre zaokrąglone, nie które niby kwadraty i nie wiadomo co jest ;) No i są płaskie niestety, krzywa C trzeba popracować :) Każdy kiedyś zaczynał, ćwicz, to najlepsze rozwiązanie :)
przy wale jest za dużo żelu
no są takie bułeczkowate, nie bój się pilnika jak patrzysz od góry
kasandra262
24-08-2010, 19:58
Oluś a mnie się wydaje że są też trochę płaskie może się mylę? tzn brak krzywej c :/:
olusia87
24-08-2010, 20:07
Tak,tak...to,że są płaskie to już sama wiem.Staram się jak mogę.Najgorzej na samej sobie robić.Na siostrze wychodzą lepiej.Następnym razem wstawię jakieś na niej;)
Dziękuję za uwagi:)
Emilia B.
24-08-2010, 20:57
olusia rady ode mnie - budowa przede wszystkim :) wypiłować boczki na prosto (trzymaj pilnik sztywno i ruchy przód-tył) :) odrazu inaczej będą wyglądać ;)
29013
Krzywa c przesunięta, górka (delikatna) powinna być mniej więcej tu gdzie narysowałam. no i tunelik bardziej wygięty ale to kwestia ćwiczeń i wprawy więc przy kolejnych będzie coraz lepiej ;) podobnie z uśmiechem - kwesta czasu i wprawy (mój pierwszy był prosty-no dobra nawet prosty nie był :D he he )
29014
milenka_olsztyn
25-08-2010, 07:34
Ja bym popracowała nad wolnym brzegiem bo jest nie równy i jak dziewczyny już pisały boczki do podpiłowania no i ta krzywa c nieszczęsna:)
Andziapl1
26-08-2010, 13:27
jej nie moge dodać zdjęć :(
Emilia B.
26-08-2010, 13:30
czemu? jeżeli masz jakiś problem pomożemy :)
Andziapl1
26-08-2010, 13:59
UDAŁO SIĘ :) przez fotosika :)
http://images50.fotosik.pl/331/8ac88284d7c0f92bmed.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8ac88284d7c0f92b.html)
http://images47.fotosik.pl/331/640fbcb75163b65cmed.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/640fbcb75163b65c.html)
Dziękuje za pomoc!!!! :)
nie piszemy capsem / Emila :)
Emilia B.
26-08-2010, 14:08
super :)
pazurki za płaskie- brak krzywej c
29132
boczki i wolny brzeg do podpiłowania
29131
brak tunelu (pazurki pewnie na tipsie?) polecam formę, albo chociaż na początek tipsy z tunelem :) zobaczysz odrazu inne pazurki :) te są akurat króciutkie więc ciężko zrobić tunel ale ciut w łuk powinny iść.
french jak na początki ok-jest uśmiech :) z czasem można by go bardziej uśmiechnąć ;)
dizzzy_girl
26-08-2010, 14:19
Emila dobrze radzi :) ćwicz a z czasem dojdziesz do perfekcji
Andziapl1
26-08-2010, 15:18
Tak na tipsie!Musiałam zrobić króciutkie do dziecka żeby było wygodnie i nie przeszkadzały!
Mam troche nie odpowiednie tipsy musze sobie dokupić!
Ale musze pracowć i jeszcze raz pracować ... w końcu praktyka czyni mistrza :)
Dziękuje za ocene !! :)
edytakon
30-08-2010, 18:05
to i ja cos podeslę. góry mówie ze to moje pierwsze "koronkowe" :)
są dość grube (od spodu nie moge podpilowac bo na naturalnych robiłam, ale są grube :( za grube a jak reszta?
http://images40.fotosik.pl/329/7f8981938f781fddmed.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7f8981938f781fdd.html)
http://images43.fotosik.pl/333/8898d297d0255ec2med.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8898d297d0255ec2.html)
ewelinka:*
30-08-2010, 20:34
ja z koronka nie mialem do czynienia, ale czytalam jak to robia jakies dziewczyny to tak... przygotowanie pazurka, zelowz szkielecik juz na ksztalt szpica, cleaner, pilujesz na ksztalt, matowisz, przyklejasz koronke (i fimo tez mozesz) na pazurka klejem, albo najpierw docinasz koronke, przed klejeniem, albo po... na to zel i budujesz krzywa C, widze chyba troche przesunieta u ciebie, ale to da sie dopracowac... a jesze dobrze zalej wolny brzeg zebz nic nie wystawalo i potem pilnik na ksztalt i nablyszczenie... fimo mozesz lekko spilowac przy opracowaniu, bo przeciez wzor zostanie, bo chyba przez nie takie grubaski a nie koronke.. jak cos zle to poprawiac mnie prosze!
edytakon, dorzuć zdjęcia które są wymagane ;) Będzie łatwiej ocenić, czyli tunel i krzywa C. Bo zdobienie już widzimy, ale z niego mało Ci doradzimy.
Edytko ten kształt sprawił że paznokcie wyglądają jak dziubki ptaszków.. I żeby przyryć fimo chyba dałąś sporo żelu bo łuk jest strasznie wielki i sprawia to wrażenie paznokci krogulczych.
30-08-2010, 22:13
edytakon pamietaj zaadę ze nalezy uniakc zatalpiania kilku grubszych ozdónb poniewaz zniekształcaja one prawidłowa budowę paznokcia
sztylety i szpice maja to do siebie że najładniej wygladaja długie, ja z tych osobiście bym zrobiła migdałki poniewaz prezentowałyby sie lepiej
jak pisała byli kryzwa jest zbyt miocno podkreslona a co w zwiazku z tym paznokcie sa narazone na głebsze i bardziej dotkliwe złamaniia
A oto moje pierwsze żele wykonane nieco ponad tydzień temu.
nie załączyłaś wymaganych w 1-wszym poście zdjęć,
dodaj je proszę, inaczej post zostanie usunięty. / samaron
ElkaNT musisz dodac ujęcie z krzywa c i tunelikiem
Z tego zdjecia moge powiedziec tylko ze na kciuku widac ze sa płaskie ,
Zdobienie moze byc pasuje do biżuterii ale troszke nierowno wypilowany wolny brzeg
Czekamy na reszte zdjęć :)
Sieciunia
31-08-2010, 22:56
mi zdobienie nie pasuje z tego wzgledu, ze skraca plytke i dac dosc krotka, a ze sa plaskie widac na tym jednym ujeciu chocby na kciuku:P
Co do zdobienia wiem, że optycznie bardzo skraca płytkę paznokcia, ale niestety moja mama uparła się na takie i nic nie mogłam zrobić...a co do zdjęć to dziś po południu wrzucę resztę;)
A oto i te zdjęcia:)
ewelinka:*
01-09-2010, 23:56
brak krzywej C, pazurek musi byc jednolity, nie mogą być na nim takie góry doliny, calość zalewaj grubszą warstwą cleara i potem wypiłować te pazurki trzeba, ze jak przeciągniesz na koniec palcem po nich to gładziutkie są, zobacz na zdjęcia poglądowe, zbyt gruba linia włosa - za dużo tego białego żelu na końcówce, chyba na paznokciach naturalnych? więc z tunelem nic nie można zrobić, ale jeszcze mogłaś trochę kształt ujednolicić pazurków... nie łam się i ćwicz;)
---------- Dodano o godzinie 23:56 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 23:54 ----------
poczytaj tutaj...
http://forum.wzorki.info/ogolnie-o-paznokciach/519-jak-pilowac.html
Tosiaczek
02-09-2010, 12:02
Widzę że muszę zrobić pazurki sobie i dodać tutaj .
Może dzisiaj coś stworzę i wrzucę więc liczę na pomoc ;]
Oto moje ostatnie wypociny