Zobacz pełną wersję : Paznokcie do oceny {budowa, technika, krzywe paznokcia}
Strony :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
Tosiaczek
20-01-2011, 15:06
No za dużo za dużo i wyszły takie beczułki jak to Milena nazwała :D
Ja bym proponowała trochę zwęźić
balonik147
21-01-2011, 21:36
Dzięki, zawsze lepiej jest poznać opinię kogoś innego niż bazować tylko na swoich spostrzeżeniach :)
kasandra262
25-01-2011, 10:45
A to moje na szablonie kolejna próba nie długo spróbuję na wszystkich i kwiatki akrylowe maznęłam klejem i tak się błyszczą
Tosiaczek
25-01-2011, 11:02
Kasandra pazurki super ale kwiatki mi nie przypadły do gustu :/ i ładny tunelik :) Ja lubie większy ale jest ok. :)
olusia87
25-01-2011, 12:44
Jak na moje oko to są ok.Troszkę drugie zdjęcie niewyraźne,ale wygląda,że jest dobrze-przynajmniej jak dla mnie.Może bardziej doświadczone koleżanki się dokładniej wypowiedzą:)
precepte
25-01-2011, 15:12
ostatnio zaczelam cwiczyc tunel (robione jakis miesiac temu-ostatnio wyszly mi troche lepsze ale nie mam niestety zdjecia:( Zielony byl najpierw - reszta poszla juz troszke lepiej ale zadowolona i tak nie jestem - ale cwicze uparcie z nadzieja ze bedzie lepiej w przyszlosci ;)
precepte, no co Ty chcesz od nich, moim zdaniem tunel jest bardzo porządny :) no i ogólnie kształt jest ok, nie ma żadnych łopatek. Co do kwiatków to bardziej rozklepuj kulkę, nie zostawiaj jej takiej mokrej ;)
Tosiaczek
27-01-2011, 09:14
Wczorajsze ćwiczenia tunelowe :) Tylko jeden niestety :) Bo reszta pazurków była przerabiana z Edge więc tunel robiłam frezarką żeby były ładne i okrągłe :D
tosia za grube sa, jak by byly ciensze to i sam tunel inaczej wygladalby:)
Tosiaczek
27-01-2011, 09:29
Ale tu chodzi tylko o mały palec :D Bo tamte to wiem że są za grube bo wcześniej to były edge i ja tunel frezarką robiłam. tak że wiem że są za grube :D
milenka_olsztyn
27-01-2011, 10:26
tunel ładny niestety dla mnie to też ten mały jeszcze za gruby jest...
Tosia ten mały jeszcze bym spiłowałam, bo troszkę za dużo masy. Ale tunelos super :ok:
Tosiaczek
27-01-2011, 12:41
:D Dziękuje że mi powiedziałyście :) Teraz będe wiedziała :) :kwiatek:
dzikakura
27-01-2011, 15:45
stefcia, bardzo ladne pazurki, jedyne do czego ja bym sie przyczepila to wypilowanie boczkow, od poczatku wolnego brzegu sie rozchodza, a tunelu nie widac
stefcia92
27-01-2011, 16:08
da się w gole zrobić tunel ze zwykłych tipsów ? kurcze jak zwężam to znowu za bardzo podobno :(
A jak robicie na naturalnych to tunel tylko taki jak mają naturalne?
xsunnyolciax
27-01-2011, 17:28
"dziewczyny w temacie paznokcie do oceny proszę wklejać paznokcie z każdego profilu tzn
krzywa c,tunel profil
w tym temacie oceniamy jak paznokcie są zrobione-technika
a nie zdobienia
kwiatki akrylowe, frenche, tipsy i wzorki oceniamy w tematach do tego przeznaczonych"
pozwoliłam sobie zacytować, bo nie wrzucanie zdjęć, które są wymagane jest coraz bardziej denerwujące- jeśli się nie zastosujecie, nikt nie będzie w stanie ocenić paznokci i Wam pomóc, a tylko bałagan się robi ;)
Emilia B.
27-01-2011, 18:20
!! od dziś wszem i wobec ogłaszam że zdjęcia niespełniające wymogów bedą usuwane. Proszę Was o wrzucanie wymaganych ujęć bo to dla Was i waszego dobra dziewczyny komentują i pomagają. Będą wymagane ujęcia będzie ocena :)
od ostatniego mojego paznokcia pozostawionego do oceny minęło ponad miesiąc..myślę że co nieco poprawiłam (poprzedni-10,12,2010 str.57) PROSZĘ O OCENĘ DZISIEJSZEGO :) (paznokieć mojego chłopaka;))
xsunnyolciax
29-01-2011, 09:55
co mi utkwiło, to to że druga ręka na myszce :D ale że w ogóle pozwolił to fajnie ;)
w pazurku też poprawa, ja tylko co wychwyciłam to brak tunelu (czy nie robiłaś go przypadkiem na tipsie? :aty:) i stres za bardzo przesunięty do wału. Ale poczekaj na Emilkę i bardziej konstruktywną wypowiedź ;)
Olcia nie bij tak mocno!nie, nie... zrobiony jest na szablonie tylko miałam okropny problem z założeniem tego szablonu poza tym on za bardzo się nie chciał trzymać bo palec za szeroki i nie mogłam go ustabilizować podczas robienia mi sie ruszał mogłam obkleić go dodatkowo taśma ;) dzięki temu że mógł siedzieć na necie ja miałam paluszka do dyspozycji...a dziś pojedzie z nim grać w piłkę to dopiero będzie kupa śmiechu w drużynie:D a jeżeli chodzi o tunel...w realu to nawet był, nie idealny ale był, a na tym zdjęciu tego nie widać nie wiem czy tylko u mnie czy u każdej, ja mam taki monitor ze wyciąga obraz na boki
Emilia B.
29-01-2011, 12:04
tak jak olcia napisała tunelik i linia stresu przesunięta a to może oznaczać kuku. ja bym jeszcze boczki wyrównała i będzie cud malinka :) uśmiech ładny, skórki w porządku :)
3608236083
i jest zdecydowanie lepiej od poprzedniego - tak trzymaj ;)
Mój Gargamelek:) :leze: Złapała mnie głupawka i wyszło mi takie coś hihi.
Zaznaczam, ze to pierwszy pazurek,który zrobiłam na szablonie od początku do końca... Przy wcześniejszych próbach robienia paznokci na formach dostawałam napadów szału i jakoś tak nigdy nie udało mi się żadnego skończyć hihiji:P :P
A to takie tam coś namalowane to miało przypominać kwiatki hehe... "malowałam" lakierem do paznokci i wykałaczką... no zresztą efekty mówią same za siebie :P :leze::haha::haha::haha:
363063630736308
paulka zgadzam się z emilią ...no i tunelik zbyt płaski troszkę
tanulka brakuje zdjęcia tunelu.
Tak wiem... zorientowałam się jak już pazurka zdjęłam... tzn mam go w całości bo robiłam wg. Waszych sposobów na wypolerowanym paznokciu i posmarowanym oliwką. Może być zdjęcie tuneliku ale pazurka przyklejonego już na patyczek??
Emilia B.
05-02-2011, 14:34
tak moze być też takie zdjęcie ;) to czekam i coś skrobne od siebie ;)
zołzella
05-02-2011, 20:57
ja prosze o jakiekolwiek rady :) bo nigdy nie robiłam na formie nic i dzisiaj spróbowałam cokolwiek stworzyć
tylko to całośc żelowa
rudzia1985
05-02-2011, 22:50
wydaje mi sie, ze ciut brakuje masy na samym srodku szpica, widze dolek, takze doloz troche i powinno byc dobrze :)
a i od lini do wolnego musisz mocniej scisnac lub podpilowac bo ciut szeroko i koncowke bardziej w szpic :)
xsunnyolciax
06-02-2011, 00:59
Faktycznie, tam gdzie się zaczyna wolny brzeg, brakuje troszkę materiału i się dołek zrobił. Ale wszystko jest na dobrej drodze ;)
zołzella
06-02-2011, 09:30
dzięki dziewczyny :* wiem wąłsnie że na srodku jest za mało - zapomniaam dopisac ;) to zauważyłam
a żel tez się ściska? bo nie mam pojęcia
xsunnyolciax
06-02-2011, 13:39
jasne, że się zaciska :D
rudzia1985
06-02-2011, 14:01
pierwsza warstwe wkladasz do lampy na 10 sec i wyciagasz, mozesz zacisnac i z powrotem wlozyc zeby sie mocniej utwardzilo, potem juz robisz dalej pazurki :)
moje już trzecie podejście do tego tematu :):skacze:...jak tym razem wyszło?:):tuptup:
Emilia B.
09-02-2011, 14:57
Paulka
1. brawo za wszystkie wymagane zdjęcia
2. brawo za pięknie zbudowany pazurek ;)
nie mam się do czego przyczepić ;)
naprawdę??:wow::wow::wow::wow::wow::wow::wow:
:skacze::skacze::skacze::skacze::skacze::skacze::s kacze::skacze::skacze:
Emilia B.
09-02-2011, 15:05
naprawdę :D no jakbym chciała to nie mam do czego się przyczepić hehe
no chyba, że ktoś inny coś wypatrzy, ale dla mnie ok :)
Rzeczywiście Paulka pierwsza klasa, nie ma się do czego przyczepić:D
a to moje osobiste.
brak krzywej - to wiem..
ale co jest jeszcze nie tak?
no to ciesze się bardzo że wszystko jest ok:D:skacze::leze::D
olusia87
09-02-2011, 17:02
izuu na pewno trzeba bardziej uśmiechnąć french (ja też mam z tym jeszcze czasem problem).To jest biały tips?Trochę za dużo tego białego.Za gruba ta biała końcówka.Z własnego doświadczenia wiem,że białe tipsy są be:nunu:
tak. to jest biały tips. jako że własnie biała końcówka to już nie dalo się go inaczej uśmiechnąć ;) ale będę pamiętać przy robieniu na przezroczystych ;)
xsunnyolciax
09-02-2011, 19:48
Paulka, ogromny postęp, bardzo ładnie zbudowany pazur ;)
Izuu, po pierwsze jak już wspomniała Olusia, biały tips nie ma uśmiechu i mocno skraca optycznie płytkę paznokcia. Nie używałabym ich, lepiej samemu ćwiczyć i malować. Po drugie proponuję kupić coverek, bo jest naprawdę bardzo przydatny w pracy tutaj możesz poczytać o nich http://forum.wzorki.info/przedluzanie-paznokci/290-cover-kamuflaz-prosze-o-pomoc.html. Przez tipsa nie ma tunelu, jeśli nie chcesz form to możesz używać tipsów tunelowych. No i jak sama zauważyłaś nie ma krzywej, pazurek jest zdecydowanie za płaski, co widać na kciuku na 1 zdjęciu. Także nie poddawaj się, bierz pędzel w dłoń i ćwicz, a efekty zaraz będą ;)
brakowało tego zdjęcia a nie wiedziałam jak dodać do poprzdniego postu, bo podczas edycji nie dało rady...
36569
Emilia B.
10-02-2011, 21:56
tanulka :huh: a co to jest??????
no pisałam wcześniej, ze nie zrobiłam zdjęcia tunelu... paznokcia przykleiłam do wykałaczki. A tunelu brak wiem:P hihi. Ale to pierwszy paznokieć na formie więc... chyba do wybaczenia :P:P:P
Ale wstyd:( :spalony:
Emilia B.
10-02-2011, 22:05
aha bo to wygląda bardzo tak no kosmicznie :D nie wiedziałam zupełnie co to jest na tym zdjęciu:haha: a wyobraźnia zaczęła działać hehe :D
No to właśnie mój gargamel:P hehe.... A coś Ty sobie wyobraziła?? :> :skacze::skacze::leze::leze:
Emilia B.
11-02-2011, 16:46
myślałam że jakiś kasztan, pieprzyk w powiększeniu albo znamię jakieś... albo ogólnie komputerowa plama jakaś :haha: sorry za offtopa ale komicznie to wygląda albo ja mam tak bujną wyobraźnie :D
Powiem szczerze, że ja też nie wiedziałam co to? Myślałam, że jakaś kulka z plasteliny :blink:, a że nie byłam zbytnio w temacie, to nie pytałam:D
natalia268
11-02-2011, 18:40
ja myslałam ze to grzyb :D
przepraszam za off :leze:
Nie no... przynajmniej było śmiesznie hie hie hie... a ja się dzięki Wam uśmiałam... no ale dziewczynki wyobraźnię to Wy macie bujną... hehheheh:D:D:D :skacze::skacze::skacze::leze::leze::leze::leze: Ale o komentarze nie pytam... GRZYBY, KASZTANY i cała reszta mi wystarczą ...:leze::leze::leze::leze::leze::leze::leze:
joystynka
12-02-2011, 01:20
:leze:o matko ...ale sie uśmiałam ,aż się popłakałam.i to nie z paznokciia tanulko,tylko ze skojarzen dziewczyn...ja tez w pierwszej chwili myślałam ,że to grzybek:leze:
a w pupę nam za takie skojarzenia się należy :D:aty:
hehehehe trzeba do Kamisa napisać żeby przenieść to zdjęcie do tematu "Skojarzenia"- może z tego wyjść całkiem ciekawy temat hie hie hie:P Ale zrobić zdjęcie pazurkowi tak żeby jak GRZYB wyglądał... to jest dopiero sztuka:D Przyznajcie!!! hihihihih:skacze::skacze::leze::leze:
joystynka
12-02-2011, 16:10
przyznaję :) ja bym nie potrafiła....normalnie artystka z tej naszej tanulki :*
joystynka
14-02-2011, 09:55
to teraz ja wrzuce swoje 'grzybki" :) Emi-pani profesor,proszę o ocenę,oraz inne panie profesorki :)
36729
36730
36731
36732
xsunnyolciax
14-02-2011, 10:05
Joy, mi to wygląda na ideał :love:
Emilia B.
14-02-2011, 11:18
tylko bym poprawiła troche krzywą ja na fotce niżej a tak to poprostu rewelacja...ten uśmiech - ideał :love::ok: boczki,wolny brzeg wszystko super :)
36752
joystynka
14-02-2011, 11:25
:) to super ,dziękuję bardzo :)
Ojeje JOY rewelka :D
A ja chciałam zapytać czy moja krzywa jest za płaska, bo tak mi się wydaję :wstydek:
I nie patrzeć na zapowietrzenia :P
kasandra262
16-02-2011, 11:41
Mi się wydaje że jest dobrze na tak krótki pazurek,ale to tylko moje skromne zdanie, ciekawe co na to bardziej obeznane dziewczyny:papa:
Emilia B.
16-02-2011, 12:21
dla mnie jest ok ;)
krzywa jest ok, im krótszy pazurek tym krzywa mniejsza
Proszę o ocenę pazurków ;)
Paznokcie robione metodą żelową na tipsie :D
Pierwszy raz robiłam sztuczne pazurki na kształt migdałka :P
P.S. Co do ostatniego zdj. - to nie jest on aż tak krzywy, po prostu się mi ręka osunęła a fotki były bez lampy hehe :D
Emilia B.
16-02-2011, 18:19
wygląda ok - jak naturalek :)
Cudowna linia uśmiechu Joystynko :wow:
Zazdroszczę wprawnej ręki ;]
Golebica
17-02-2011, 09:38
ela-k dla mnie bomba :D ja się cały czas uczę, nie robię tak ładnych pazurków...
Witam. Ja również proszę o ocenę. Jestem samouczkiem i ponadto nigdy nie widziałam jak robi pazuraski profesjonalistka. Najwięcej nauczyłam się z tego forum :ok: Mam jednak wrażenie, że utknęłam na jakimś etapie, bo jakbym się nie starała to wszystkie wychodzą mi tak:
Sroka - mi się pazurek podoba, jak dla mnie może trochę za duża krzywa, chociaż niby jest proporcjonalny, ale to takie tylko moje "widzi mi się" :D
xsunnyolciax
18-02-2011, 15:10
Zdjęcie tunelu jest niewyraźne i nie widzę dokładnie, ale wydaje mi się, że linia włosa jest za gruba. Poza tym myślę że wszystko jest :ok: ale poczekaj jeszcze na Emilkę ;)
rudzia1985
18-02-2011, 15:19
ja jeszcze widze, ze pazurek schodzi Tobie w dol :) innymi slowy czarna koncowka na dole i na gorze powinna isc rownolegle :) kurcze mam nadzieje, ze zrozumialas bo nie wiem jak inaczej wytlumaczyc :P
krzywa C i tunel oraz boczki w porzadku chodz zrobilam bym w kwadrat prosty, nie zaokraglone rogi :)
Dzięki rudziu. Wiem o co ci chodzi, dopiero jak napisałaś to zauwarzyłam. No to teraz mam kolejny "parametr" do wyuczenia...
A zdjęć tunelu chyba ze dwadzieścia zrobiłam i żadne nie wyszło. To chyba złośliwość rzeczy martwych. (chociaż i ze mnie fotograf żaden :leze:)
Emilia B.
18-02-2011, 15:32
krzywa do poprawy i boczki za bardzo do góry wypiłowane (patrząc z boku) i chyba troszkę za gruby ten pazurek ;) można by go od spodu frezareczką potraktować :)
36953
Super ten rysunek Emilko. Dzięki :*
balonik147
20-02-2011, 14:23
Hej,
Po raz kolejny zwracam się do Was z prośba o ocenę moich pazurków (poprzednie na stronie 60) :)
Najbardziej boczki mnie wkurzają, moje naturalne sa w kształcie wachlarzyka i potem piłuje piłuje ten akryl a one dalej są łopatkowate ;( Narazie nie mogę iśc na kurs ze względu na szkołe, ale jak się trafi okazja od razu pójdę co by ludzi na ulicach nie straszyć pazurkami :D
kasandra262
20-02-2011, 14:27
Ja myślę że są ok tylko na drugiej fotce troszkę krzywa jest przesunięta za mocno w stronę wolnego brzegu, kurcze nie wiem czy dobrze to napisałam ale niech się wypowiedzą inne dziewczyny :]
Sieciunia
22-02-2011, 19:55
wg mnie to na nich prawie stresu nie ma. Ja bym o wiele bardziej wzmocnila napewno
Dziewczyny...:wstydek::wstydek: ma to coś wspólnego z edge?? Czy chociaż troszkę przypomina...?? z nudów chciałam spróbować i mi taki koślawy spaślaczek wyszedł... :P Ale czy chociaż w jakimś kierunku zmierzam?? :P
37351373523735337354
To mój pierwszy i jedyny szpic. Już we wtorek go nie będzie bo mam zajęcia z masażu i muszę mieć cały czas wyobcinane.
Wiem że sa zapowietrzenia ale pierwszy raz próbowałam nowy żel budujący i chyba coś zrobiłam źle.
zrobienie foty tunelika na kciuku to trudna sprawa..... ale może cos na tych zdjęciach zobaczycie
Proszę oceniajcie i doradzajcie
żel na formie
http://images8.fotosik.pl/1299/28d016450203794f.jpg (http://www.fotosik.pl)
http://images8.fotosik.pl/1299/212bc541c67f3212.jpg (http://www.fotosik.pl)
http://images8.fotosik.pl/1299/e57450cd4a104507.jpg (http://www.fotosik.pl)
http://images8.fotosik.pl/1299/5cb7c0a527e49b30.jpg (http://www.fotosik.pl)
http://images8.fotosik.pl/1299/142e6c94f1a6ea3d.jpg (http://www.fotosik.pl)
rudzia1985
25-02-2011, 15:30
Tanula zmierzasz dobrze :)
jak dla mnie to ciut za gruba krzywa C, koncowka powinna byc w ostry trojkat takze jeszcze musisz pilnikiem ciut podpilowac :)
kilka razy jeszcze zmalujesz edka i bedzie cacy :)
mozesz luknac na edki naszej Anki :) http://forum.wzorki.info/237221-post1136.html
Tanulka, moim zdaniem przypomina :P ale schodzi trochę w dól, musiałabyś wypiłować na prosto.
Salis według mnie ten kształt to migdałek :) ładna linia uśmiechu, ale jest trochę za płaski.
Dzięki asiek :) za ocenę :)
Emilia B.
25-02-2011, 17:11
salis bardzo ładny pazureczek ;) troszkę bym więcej masy dała żeby nie był narażony na uszkodzenia :) ale ogólnie jest super :ok:
tanulka za bardzo idzie w dół i to narazie jedyne moje ale ;)
37363
Emilia B.- dzięki, też mi sie deko płaski wydawał . Ja mam płaska płytkę i jak dam więcej żelu tu już mi sie wydaje że mam na nich "bułę" straszną. Będę ćwiczyć puki co na sobie nie mam jak a utwardzając swoja naturalna płytkę to przecież nie będę na nią tak dużo żelu kłaść zwłaszcza że nie może mi wolny brzeg wystawać ponad opuszek palca.:]
Emilia B.
25-02-2011, 17:47
przy żelach typu soak off nie buduje się pazurka więc nie będzie tych wszystkich krzywych :) ale przy przedłużaniu już trzeba ;)
I tak wyszedł rewelacyjnie :)
zaraz w piórka obrosnę :D....dla mnie dziś najważniejsze było sprawdzić ten kształt pazurka i nowe żele a zwłaszcza cover :P
MalaMi280783
25-02-2011, 18:57
Salis faktycznie migdał ale jak dla mnie jest ok... Uśmiech można by wyciągnąć na boki jeszcze wąziutko i byłby głęboki (mam na tym punkcie manię więc nie zwracajcie na mnie uwagi hihi takie moje zboczenie) ale tak jak masz jest ladny.. i ładnie coverek wycieniowany :ok: czy płaski.. jak ktoś nosi pazury i wie co i jak z nimi się obsługiwać to i taki stres jak masz wytrzyma.. myślę.. no a do szpica to trzeba by wypiłować oj trzeba bo prawdziwy stilleto winien mieć na końcu igiełkę coby się ukłuć co jakiś czas w oko :P
Podoba mi się Twoje dzieło :D
Sieciunia
25-02-2011, 21:18
Taulka edek ladny, ale jak Emila ladnie zaznaczyla boki leca w dol, zle forme podlozylas, powinna by ciut w gore z tego co wiem
Salis typowy migdal, ladniutki ;) Moze taki stres wystarczy, ale ja bym nadbudowala i to bardziej w okolicach srodka plytki, a tak to bardzo ladny migdalek :)
To teraz ja poproszę o ocenę :D
http://images35.fotosik.pl/482/fcaba62c9518ac1fm.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fcaba62c9518ac1f.html) http://images35.fotosik.pl/482/54f74b23a404747am.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/54f74b23a404747a.html) http://images40.fotosik.pl/649/5135a0965c49cdcem.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5135a0965c49cdce.html)
Nie mnie oceniać bo sama się uczę:P Zauważyłam jednak, że pazurek jest dość płaski...trochę za mało wzmocniony na linii stresu. Wolny brzeg tak jakby troszkę uciekał w prawą stronę trza go odrobinkę podpiłować. Ale bardzo ładna linia uśmiechu!! Mi taka nie wychodzi. No i tunelik Ci wyszedł co dla mnie jest jeszcze nie osiągalny hi hi:P Ale ogólnie bardzo ładny:):*:kwiatek:
Gattina tak jak Tanulka napisała jest płaski, przy takiej długości, moim zdaniem :P, wystarczyłoby trochę żelu dodać. tunel mi też taki nie wychodzi :D a linia uśmiechu ładniutka :)
Emilia B.
27-02-2011, 10:57
Gattina jest ciutke płaski ale to przez tunel - jakbyś zacisnęła większy tunelik pazurek od razu by się inaczej ułożył ;)
To i ja nieśmiało wstawiam swoje początki do oceny:) środkowy prawej ręki straszna łopata mi jakaś wyszła...
Candynails
02-03-2011, 14:24
niuśka, te ze zdobieniem wyszły za szerokie, troszkę takie łopatki, są też trochę za płaskie, nakładaj więcej masy na linię stresu. Co do linii uśmiechu to bardziej bym ją zaokrągliła, jest trochę za prosta. Ale ogólnie pazurki są estetycznie wykonane, zwłaszcza te drugie bez zdobienia, są o wiele ładniejsze. Jak na początki to super pazurki;)
Candynails dziękuję za opinie:] właśnie nie mogę za bardzo okiełznać tego, żeby były bardziej węższe, szczególnie u prawej ręki( te robiłam na swoich);( ale dziękuję ślicznie za rady i będę ćwiczyła dalej. Linię uśmiechu też pomęczę;)
Candynails
02-03-2011, 16:16
zwracaj uwagę na to, żeby paznokcie nie rozszerzały się przy wolnym brzegu, czyli końcówki paznokci nie mogą być szersze, niż u nasady, czyli przy wale paznokcia. Mi było najlepiej opanować to prostym pilnikiem, gdy trzymałam go równolegle do boku paznokcia i piłowałam góra-dół, nie wiem czy nie zagmatwałam:P:P
Nie zagmatwałaś, zrozumiałam o co chodzi:] staram się tak robić tylko boję się zawsze, że przepiłuję frencha jak tak bedę zwężała:/: poza tym to nie wiem dlaczego, ale jak wypiłuję już pazurka i wydaje mi się, że jest ok, to po nałożeniu glossa i wyjęciu z lampy, widzę dopiero, ze jednak jeszcze są za szerokie...:/:
Tosiaczek
02-03-2011, 17:59
Robisz na formie czy na tipsie?
Na samym początku robiłam na tipsie, ale teraz na formie próbuje:]
Ja bym go raczej mocniej ścisnęła niż piłowała boki ;)
samaron pewnie masz rację, tylko ja zaciskarki ani klipsów nie posiadam jeszcze...:/: palcami sobie próbuje radzić, ale to chyba nie najlepszy pomysł hihi
Jeśli akrylowe to na początek palcami może być, ja swoje też paluchami ściskam (przed i po zaciskarce;)), a do żelowych jednak lepiej coś nabyć.
To w takim razie będę musiała sobie zakupić:] bo jednak częściej robię żelowe...:D
Emilia B.
02-03-2011, 19:17
albo paznokciami kciuków :) zaciskasz piąstki (z kciukiem na wierzchu) i paznokciami z jednej i drugiej ściskasz :)
ja mam jako zaciskarke dentystyczne szczypcei :)
Witam mam na imię Agnieszka mam 32 lata i paznokciami zajmuję się od stycznia :DTo są moje 3 pazurki na żelu easy off na naturalku ale te są odrobinkę przedłużone na formie tak z ciekawości.Wiem że jeszcze dużo pracy mam do wykonania :P
Ten pazurek jest tygodniowy:)
Emilia B. z tymi kciukami to będę musiała wypróbować, może jakoś mi się uda^_^ dentystyczne szczypce? heh ale jesteś pomysłowa:D
Sieciunia
02-03-2011, 21:16
Aga stres powinien znajdowac sie mniej weicej w 1/3 paznokcia liczxac od skorek, a u Ciebie najgrubszy jest wolny brzeg... wiecej nie widac, bo slabe zdjecie
Tak wiem zdjęcie niewyrazne robione w ciemnej kuchni jak zrobię odnowę za tydzień to wkleję następne ale zrobię w dziennym świetle.Myślałam że naturalków nie trzeba tak budować ale ja mało jeszcze wiem;(
Sieciunia
02-03-2011, 22:27
Przyznam Ci, ze sama nie jestem pewna czy naturale trzeba budowac. Jedni to robia, inni nie. Ja mysle, ze lepiej choc lekki, bo taki tylko zalezowany pazurek tez sie moze zlamac. Ale jesli nie chcesz go budowac to ni rob tego, ale nie zostawiaj takiej gory na wolnym brzegu :)
Tak myśle sobie że to zgrubienie wyszło dlatego że tam jest łączenie na formie,wiecie o co mi chodzi???Nie wiem czy moge go tam tak opiłować i czy mi ta przedłużona końcówka nie odpadnie???:/:
Aga, ja myślę że jeśli deko je przedłożyłaś to delikatnie należało go zbudować aby wzmocnić paznokcia. deko poprawiłam fotkę i mniejwiecej w zaznaczonym miejscu powinna byc ta "górka" - słabo widać gdzie kończy się macierz paznokcia
http://images35.fotosik.pl/498/8652ffbc5c06e343med.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8652ffbc5c06e343.html)
Słabe zdjęcia, zwłaszcza to z boku niewyraźne bo tunel na takich króciutkich to wychodzi delikatniutki, zwłaszcza jak ktoś ma płaską płytkę to cudów nie narobisz
to tyle moim skromnym zdaniem, niech resztę dopowiedzą fachowcy bo ja sama dopiero się uczę :P
Dzięki wielkie teraz to widzę właśnie byłam w hurtowni i dokupiłam sobie cover pink i spróbuję zrobić frencha :kwiatek:
Zrobiłam jednego wiem że french krzywy ale skupiłam się na górce :D
Według mnie za dużo żelu. Na taki krótki pazurek wystarczy trochę i nie musi być aż taka "górka" :)
xsunnyolciax
03-03-2011, 15:58
Troszkę za gruby. Trzeba go porządnie pilnikiem potraktować ;)
Candynails
03-03-2011, 16:18
zgadza się, zgrubienie powinno być na linii stresu, a Ty cały pazurek zrobiłaś gruby, już od skórek zaczyna się "górka";p ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz:)
Widać różnice :/:Dziewczyny mam nadzieję że was nie zamęczam moimi pokazami ?????
Candynails
03-03-2011, 16:44
po to jest ten wątek:) jest już lepiej, ale nadal jakby końcówka była najgrubsza, tylko nie przejmuj się tym tak, bo na takim krótkim pazurku nie zrobi się rewelacji, żeby poćwiczyć prawidłową budowę, zbuduj pazurek dłuższy, i wstaw do oceny:)
Jutro przyjedzie do mnie siostra to wykorzystam jej palec :skacze:
Sieciunia
03-03-2011, 18:14
NO jak pisza dziewczyny znowu za grubo na wolnym brzegu. Napisalam wczesniej gdzie powinien znajdowac sie puknt stresu, a Ty dalej sie upierasz przy tym wolnym brzegu. No i jak dziewczyny pisza na tak krotkim pazurku stres ma byc minimalny, bo zbyt wydatny po prostu nie jest potrzebny. Pamietaj, ze zele easy off sa do naturalnych pazurkow, nie do prezdluzania.
Ok widzę ten wolny brzeg ale na żywo nie jest aż taki grubaśny wydaje mi się że jest to wina żle przedłużonej formy,która schodzi w dół a nie prosto.Niestety moje naturalki są bardzo łamliwe i robią się zadziory więc chciałam je troche przedłużyć.Nie zaśmiecam na razie wątku i lecę poczytać o przedłużeniu na formie.A swoją drogą żle nakładam żel więc będę w nocy ćwiczyć :macham:
Kasiulek
09-03-2011, 11:26
aga774
Musisz popracować nad kształtem ale co moge powiedzieć toto, że każda z nas kiedyś zaczynała i takie pytania też padały...Teraz przynajmniej jest gdzie sie poradzic :) ćwicz a bedzie co raz lepiej...obiecuje :)Dużo czytaj i wprowadzaj to w życie i swoje ćwiczenia a bedzie lepiel...Najłatwiej bedzie ci zrozumieć jak udasz sie na jakieś szkolenie najlepiej indywidualne :):macham:
A co do pazurków to tak jak dziewczyny juz pisały...wolny brzeg powinien być cieniutki a najgrubsza część w 1/3 długości paznokcia licząc od skórek...
Ćwiczenia indywidualne mówisz.............niestety nawet nie znam nikogo kto by takie robił a na kurs w tej chwili mnie nie stać i nie wiem czy dla samej siebie to się opłaca tak więc zostaje mi czytanie i wprowadzanie wiedzy w życie :D Musze wam powiedzieć że jeszcze nic mnie tak nie wciągnęło jak pazurki ;)
Emilia B.
10-03-2011, 07:15
albo skorzystaj z jakiś warsztacików czy to warsztatów forumkowych :) w twoich okolicach sporo sie dzieje więc warto skorzystać :) dziewczyny cierpliwie wytłumaczą wszystko :)
Miałam dzisiaj okazję zrobić pazurka bo mi się jeden złamał przy otwieraniu lodówki:D Dziewczyny zobaczcie czy jest jakaś różnica???
Sieciunia
11-03-2011, 16:29
Duuuuuuuuuzo za duzo materialu. Pazurki sa jedynie do opuszka, wiec wzmocnienie powinno byc minimalne.:P
rudzia1985
11-03-2011, 16:35
Zgadzam sie, przy takim krociaku to powinno byc o duzo mniej zelu, w sumie leciutka gorka a nawet chyba nie musi byc i to wystarczy :)
xsunnyolciax
11-03-2011, 21:13
pierwszy powarsztatowy szpicek. Chyba trochę za mocno tunel zacisnęłam..
Emilia B.
12-03-2011, 08:34
uśmiech perfecto, tunel też. Tylko boczki ciutke falują ale to pilniczkiem rach ciach i po problemie.
Ale jeden minus - pazurek schodzi w dół
38280
Ogólnie jest dobrze tylko te schodzenie trzeba poprawić :)
Sieciunia
12-03-2011, 16:08
uśmiech perfecto, tunel też. Tylko boczki ciutke falują ale to pilniczkiem rach ciach i po problemie.
38280
dokladnie ;) tylko jak pilnikiem sprawe zalatwisz to paznokiec z 7 bedzie dlugosci 5 :D na nastepny raz nie az tak w dol ta forme podkladaj :) pamietam moje szpice pierwsze kursowe jescze i jeden tez mi tak w dol zszedl, calkowicie inaczej niz reszta :skacze:
Na wskazujących paznokciach mam takie naturalne paznokcie, że tak schodzą jak poprawiała Emilka :skacze: Ponoć to od tego, że kiedyś obgryzałam paszkocie :(
Witam to znowu ja:D
Nie dają mi spokoju moje pazurki,dzisiaj zakupiłam nowy żel.Panie z hurtowni do ćwiczenia poleciły mi budujący i tu moje ogromne zaskoczenie bo ten żel jest strasznie gęsty dla kogoś kto miał do czynienia tylko z offami rzadkimi to szok:leze:
Oto moje ćwiczenia niestety zdjęcia kiepskie z powodu złego oświetlenia.Na brokat nie patrzcie mam nowy pędzelek taki wachlarzyk i brak mi na niego techniki:)
Mój pazur jeszcze ciepły.Dopiero teraz zauważyłam który to pazur !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
rudzia1985
15-03-2011, 07:08
teraz juz chyba gorka wyglada nalezycie, jedynie musisz podpilowac boczki bo widac, ze zel rozlal sie Tobie po bokach :)
postaraj sie linie usmiechu ( brokatowa koncowka ) robic bardziej usmiechnieta, nie na prosto jak teraz...ale cwicz, bedzie coraz lepiej :)
Gęste żele mają to do siebie, że same się nie poziomują, przynajmniej ja taki miałam. I musiałam męczyć, by później doprowadzić do ładu pazurki. Nie wiem czy mi się zdaje, czy właśnie na pierwszym zdjęciu widać górki i dolinki małe :P proponuję na początek żele rzadkie lub średnio - gęste. Tak jak dziewczynki napisały już, boczki do piłowania :)
Spróbuj może na chwilkę zrobić sobie dłuższy pazurek, będzie Ci na pewno łatwiej dostrzec błędy :)
luska102
15-03-2011, 08:01
38280
Ogólnie jest dobrze tylko te schodzenie trzeba poprawić :)
Emilko z tym schodzeniem pazurka w dol ja tez mam problem.Nie moge sobie z tym prolemem poradzic.
Dziękuję kochane :love: Jak oglądam zdjęcia to sama widzę niedociągnięcia,których nie widziałam wcześniej :DIdę dalej ćwiczyć ale chyba muszę zakupić palec do ćwiczeń na razie mam taki na tipsa i ciężko formę pod niego podłożyć.Jeżeli chodzi o długość pazurka to i tak zaszalałam ;)
Proszę o opinię na temat pazurków - mój pierwszy raz - żel na formie :skacze:
Na kursie tak średnio mi szło, a przed to już wolę nie wspominać, a teraz... o dziwo wzięłam się ostatnio za swoje i wyszły noo... takie mi nawet podobające się :skacze:
Wam pewnie troszkę mniej, ale proszę o szczere opinie co gdzie jest nie tak, bo spodobały mi się to nawet nawet, a kiedyś byłam przeciwniczką :D (z powodu braku umiejętności oczywiście :P).
Fotki:
Ela według mnie wszystko jest ok :)
Emilia B.
16-03-2011, 16:51
luska podkładaj formę troszkę do góry, żeby nie szła prosto :) tak ci będzie lepiej :)
Ela jak dla mnie bardzo przyzwoicie :ok:nie mam żadnych ale :D
agaciorka93
17-03-2011, 12:30
planuje sobie zrobic pazuraski ale nie wiem czy to dobrze robie wiec zrobilam jednego i prosze o rady
nie sa jeszcze dokonczone bo wzorka nie zrobilam i nie nablyyszczalam ale to i tak tu jest malo istotne
No moje poczatkujace oko to wszysto jest chyba zle :(
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu
Ja ci nie doradzę bo sama nie umiem robić pazurków ale u ciebie chociaż nie widać łączenia nat.pazurka z tipsem/żelem ja niestety nie umiem z tym sobie poradzić jak piłuję boczki to widać mi nat.pazurka :/:
Emilia B.
17-03-2011, 13:54
troszkę schodzi do dołu i boczki do wyrównania :) tyle moich zastrzeżeń ;) tunel przy takiej długosci głebszy raczej nie bedzie więc może być :)
tylko boczki machnij raz pilnikiem na równo i formę podkładaj bardziej do góry :)
I wcale nie jest tak źle - moim zdaniem jak poprawisz te 2 rzeczy będzie super :ok:
Anna Gorońska
17-03-2011, 19:37
ela-k prezentowany pazurek jest ok.. wszystko poprawnie..ale na ostatnim zdjęciu widoczny jest kciuk na którym widać przesuniętą nieprawidłowo krzywa c .
Proszę o ocenę :)
Frenchyk robiony na szablonie
Emilia B.
17-03-2011, 20:04
no piękny! przez chwile myślałam że na tunelówkach :D troszkę faluje pazurek ale tak to wszystko ok ;)
olu wyżej forma i piłujemy bardziej od spodu:ok:
taisa twój jest ok, tylko od spodu też odrobinę do podpiłowanie:ok:
jak zrobić taki tunel? nigdy mi to nie wychodzi :(
izuu spróbuj rurki do tuneli
Sieciunia
17-03-2011, 23:13
izuu zalezy jakie robisz pazury, bo jesli krociaki, to sila rzeczy takiego tunelu nie osiagniesz, a ten wyzej pazurek dosyc dlugi :)
izuu zalezy jakie robisz pazury, bo jesli krociaki, to sila rzeczy takiego tunelu nie osiagniesz, a ten wyzej pazurek dosyc dlugi :)
no ogólnie teraz ćwicze na sobię i robie krótkie, tylko że zwykle patrząc właśnie 'od spodu' najcześciej malutka górka jest :(
ale bede ćwiczyć i zobaczymy ;)
Renia1613
28-03-2011, 19:52
http://images45.fotosik.pl/763/9d4e634fd195655cmed.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9d4e634fd195655c.html) http://images47.fotosik.pl/762/1cf574c6265937e3med.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1cf574c6265937e3.html) http://images39.fotosik.pl/755/5c7db124825fbfe2med.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5c7db124825fbfe2.html) http://images45.fotosik.pl/763/08ba4a9ab967adc4med.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/08ba4a9ab967adc4.html)
Dobra teraz moja kolej na ocene moich nowych umiejętnośli akrylowych...
kobietazpazurem
29-03-2011, 08:06
no no no Renia bardzo poprawne paznokci, w sumie nie ma się do czego przyczepić z tego co widać na zdjęciach :) tunel ładny, Krzywa C powiedzmy ze dobra. Paznokcie są dobrze opracowane nie ma górek i dolin :) Nic tylko czekam na więcej takich cukiereczków :)
Emilia B.
29-03-2011, 08:26
Jak dla mnie wszystko ok :) nie mam sie do czego przyczepić :D
Renia1613
29-03-2011, 08:41
Dziękuje wam dziewcznyny przynajmniej nie będę się ich teraz wstydziła pokazać instruktorce... he he:skacze:
kobietazpazurem
29-03-2011, 09:25
niczego się nie wstydz są na prawdę ok :)
Przeglądając forum aż mnie skręca do ćwiczeń :P Zrobiłam sobie samotniczka na oliwce i zobaczymy czy mi szybko odpadnie.Dziewczyny oceńcie moje wypociny
zosia_29
22-04-2011, 15:41
Troszku zjechany boczek w tym pazurku...
Aga i tunel nie przypomina tunelu, robiłaś na tipsie?
Candynails
22-04-2011, 18:11
Aga musisz jeszcze sporo popracować nad prawidłową budową pazurków, przyjrzyj się dokładnie obrazkom w pierwszym poście, bardzo wyraźnie są tam zaprezentowane prawidłowo biegnące linie i ćwicz:) a tunel możesz zbudować tylko na formie:)
Dzięki
Robiłam na formie i trochę pojechałam z tym pilnikiem :D
Za rzadko ćwiczę bo tylko na swoich paluszkach w takim tępie może za 3 lata dojdę do prawidłowej budowy paznokcia :placz:
W takim razie proponuję ćwiczyć częściej, nie tylko na sobie, ale i np. na koleżankach, a o wiele szybciej osiągniesz wprawę ;) Moim zdaniem paznokieć jest trochę za gruby, brakuje mu tuneliku i troszkę tak jakby jest więcej masy po prawej stronie... Trudno to napisać, mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi ^_^ Ale jak na początki i na formie, to naprawdę nie jest źle :ok:
Nie ma to jak wprawne oko :D ja tego nie widziałam u siebie,na koleżankach nie będę ćwiczyć bo pazurki chcę robić tylko sobie jakoś nie miałabym śmiałości na kimś ćwiczyć.
wiem ze brakuje mi zdjęcia tunelu ale zapomniałam zrobić a pazura już nie mam, ale uwierzcie mi na słowo był w porządku:) a jak reszta??
Candynails
22-04-2011, 22:13
Aga kup sobie takie palce do ćwiczeń, są nawet całe dłonie, wtedy będziesz mogła eksperymentować do woli, zwróć przy zakupie uwagę czy są to do tworzenia na formie czy tipsie, bo różnią się budową łoża imitacji płytki paznokcia
Paulka mi się wydaje, że budowa jest ok :) kształt ładny, ale więcej Ci powiedzą specjalistki :D
Paulka jeśli mi amatorce wolno się przyczepić to tylko do tego, że nie widzę tam covera :D
zdecydowanie lepiej by wyglądało z bo widać naturalka :D a tak to jest ok :)
xsunnyolciax
23-04-2011, 17:35
a mi się wydaje, że punkt stresu jest za bardzo przesunięty w stronę wału, w sensie, że... no za bardzo po lewej stronie na 1 zdj. :D i taki dołek się zrobił przy wolnym brzegu. Poza tym super ! ;)
Olcia, też mi się tak wydawało, ale nie chcę się mądrować, bo znawczynią nie jestem.
Tym bardziej znawczynią od strony technicznej :P
katarynka89
23-04-2011, 21:05
dodam tylko że tunel lipa bo na tipsie robiłam :/ niestety miałam "wypadek" i kilka pazurków złamało się z moimi i nawet nie dało rady szablonu podłożyć :/
piszcie co poprawić w obróbce. niektóre zdjęcia mało wyraźne bo lipne oświetlenie :/ (jak widać w łazience :D )
http://s1587.chomikuj.pl/ChomikImage.aspx?k=1367826&t=634391927954086488&id=577677983&vid=577677983
http://s1623.chomikuj.pl/ChomikImage.aspx?k=1364135&t=634391927954086488&id=577676176&vid=577676176
http://s1633.chomikuj.pl/ChomikImage.aspx?k=1350832&t=634391929180503064&id=577679126&vid=57767912640228402294023040231
http://s1619.chomikuj.pl/ChomikImage.aspx?k=1351852&t=634391929180503064&id=577692745&vid=577692745
Kochana szablon zawsze idzie podłożyć, wystarczy zrobić sobie taką zakładeczkę z żelu :)
bardzo ładne te pazurki :)
kasiulka81
23-04-2011, 22:33
Mnie też się te pazurki podobają :skacze:
katarynka89
23-04-2011, 23:00
to akurat akryl jest :D na kimś pewnie bym dała rade na szablonie jednak u siebie ciągle się zsuwał itd. więc przykleiłam tipsy :/ średnio lubie na nich robić nie dość że dłużej to jeszcze tunel lipny :D i mam wrażenie jak gdyby paznokcie rosły do góry :D
Ćwiczeń cdn.
Paluch bez covera dopiero w czwartek kupię razem z paluchem,starałam się mniej żelu nałożyć i zakryć naturalka brokatem ale to nie pomogło.Przyznam się że bardzo głupio mi tu wklejać swoje wypociny ;)
zosia_29
25-04-2011, 12:27
całkiem fajny ten pazurek ale plytka chyba wachlaryzkowata więc ja bym chyba migdałka zrobiła, albo bardziej zwęziła pazurka.
xsunnyolciax
25-04-2011, 15:06
troszku tunelik zacisnąć i będzie ok ;)
kobietazpazurem
26-04-2011, 10:45
nie ma do czego się doczepić :)
rudzielec
29-04-2011, 11:23
mi sie wydaje, ze jak na taka długosc tunel jest wlasnie ok, linia usmiechu ladna, krzywa tez jest raczej okej, moje skromne zdanie;]
Dziękuję za miłe słowa bo już myślałam że jestem za tępa,teraz czekam na paczkę od DR z palcem do ćwiczeń to sobie poszaleję:P.Jak na razie przez wekeend ćwiczę nakładanie easy offy ale to nie to samo ;)
wczesniejsze budowy które wstawiałam najczęściej były na moich paznokciach a te są na pazurkach siostry i pelnometrazowe bo wszystkich:) i jak??
sorki za zdj nie wyrazne ale robilam na słoncu wiec na wyswietlaczu nic nie widzialm, ale wydaje mi sie ze lepsze takiej jakosci niz niekompletne albo nie zgodne z instrukcja powyzej ;P
katarynka89
30-04-2011, 14:34
suuuper, wyglądają jak naturalne:O piękne poprostu. jesteś mega zdolna
oj katarynka nie przesadzaj dopiero się uczę :)
kasiulka81
01-05-2011, 19:46
Ja również uważam, że całkiem całkiem :ok:
anetta280
03-05-2011, 10:55
Proszę oceńcie moje wypociny :) zdjęcia niestety troszkę niewyraźne:/:
katarynka89
03-05-2011, 11:13
Paulka to tym bardziej :D Ja jak sie uczyłam to takie szpadle robiłam że szok :D
anetta - na tym zdjeciu z boku takie troche grubasy się wydają, nie wiem jak to wygląda na żywo:D za to b. ładna krzywa C i tunel, to tips czy forma ??
anetta280
03-05-2011, 11:19
teraz widzę że na zdjęciu faktycznie wyszły trochę grubiutko, to chyba przez to zdobienie, w realu nie jest tak źle hehe
pazurki zrobione są na formie
rudzia1985
03-05-2011, 17:01
Jak robisz na formie to staraj sie ciut bardziej docisnac tunel, wtedy pazurki beda smuklejsze :) Wydaje mi sie, ze krzywa leci juz od skorek przez co wydaja sie ciezkie i faktycznie grube :) Ale nie jest zle :ok:
kasandra262
04-05-2011, 11:22
Mój pierwszy szpicorek na formie nie krzyczeć troszkę krzywo wyszedł ale powiedzcie jak to wygląda według was nadaję się do czegoś? :/:
Anetta nie wiem czy to wina zdjęcia, czy trochę są za płaskie ? :P tunel chyba ok, chociaż można by go jeszcze dopieścic :)
Kasandra rewelacja! gdzie on krzywy? z której strony?
katarynka89
04-05-2011, 21:05
ja tam też nie widze nic krzywego :D dla mnie bomba :D
kasandra262
04-05-2011, 21:12
ja tam też nie widze nic krzywego :D dla mnie bomba :D
jest jest krzywy ucieka w prawą stronę , tak wyszedł bo mi się akryl przykleił do szablonu nie wiem czemu i coś tego pazurka mojego przekrzywiło :/:
katarynka89
06-05-2011, 15:01
może minimalnie , ale ja byłam przekonana że tak palca ułożyłaś i pewnie gdybyś nie powiedziała to za chny bym nie powiedziała że gdzieś jest coś krzywo :D
Wymęczony sztuczniak :D
I nie zwracać uwagi na porażającego kwiatka :P
pinusia6
16-05-2011, 15:58
Asiek Super samotiaczek :) I ten tunelik :love:
Zgadzam się-samotniak bombowy,a tunel zwala z nóg :)
rudzia1985
16-05-2011, 16:56
Asiek no tunel jest swietny :)
emilka13
16-05-2011, 18:45
asiek- bardzo przystojny samotniak :) jeszcze wielki ukłon dla Ciebie za to, że na paluchu ;) bo ja pod niego nawet formy nie potrafię podłożyć:haha:
Ja podkładam nawet jak jest do tipsa :P
Wymęczony sztuczniak :D
I nie zwracać uwagi na porażającego kwiatka :P
to ja dodam swoje 5 groszy
samotniczek podoba mi si esuper
tylko przy skorkach masz duzo za duzo materialu.dlatego twoja krzywa c nie jest plynna tylko jest duzy schodek
jak bys zrobila tak paznokcia na rece to po tygodniu by bylo widac schodek
ana_zaba
17-05-2011, 11:25
Tunel swietny, ksztalt rowniez
a tak nie w temacie to kwiatki bardzo mi sie podobaja, takie pofalowane jak zywe :yess:
Mala to palec do tipsa i był wzgórek już, jak dodałam jeszcze żel i starałam się wyrównać, może dlatego tak wygląda ;) poza tym na fotce tunelu widzę jeszcze dolinki, których trzeba się pozbyć :P
ja dopiero na zdjeciu zobaczylam jaki krzywy,ale pokaze Wam dziewczyny ze ja juz chyba naprawde slepne,bo na zywo tego nie widzialam;) i cho to moje paznokcie, kamuflaz,zdjecie robione po 1, tyg lub 1,5?tyg odroscie,ale jak boga kocham nie widzialam tych nierownosci ;)))
http://images49.fotosik.pl/876/c2678be74ae27733m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c2678be74ae27733.html)
http://images38.fotosik.pl/856/7f48867ce5eb15f1m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7f48867ce5eb15f1.html)
http://images46.fotosik.pl/825/370d3121101e7dcem.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/370d3121101e7dce.html)
---------- Dodano o godzinie 02:19 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 02:14 ----------
Kasandra i Asiek... rewelacyjne te paznokietki.poprostu ideal!!!!
Pati bardzo ładne, smukłe, tylko że za dużo masy na wolnym brzegu, albo takie zdjęcie, bo widać nadmiar i jest gruby jak się patrzy na tunel ;)
anetta280
21-05-2011, 11:24
ja dziś w nocy ulepiłam takie coś, moje pierwsze prawie szpice :D do poprawy w zasadzie wszystko, ale poproszę o waszą opinię, krytykujcie do woli:D
kasandra262
21-05-2011, 11:29
Bardzo ładne szpicki i wzorek , ja bym poprawiła krzywą c i bardziej zacisnęła tunelik , ale są bardzo ładne, już bliżej niż dalej di ideału :):ok:
Aneta chciałabym, żeby moje pierwsze tak wyglądały :D są śliczne :D ale tak jak kasandra napisała ściśnij bardziej tunelik i widać jak piłowałaś boki :P specjalistką od szpiców nie jestem, ale jeszcze bym je potraktowała pilnikiem ;)
anetta280
21-05-2011, 12:21
dziękuję dziewczynki :) do zaciskania pazurków mam niestety tylko swoje palce więc tunel jest jaki jest, eh chyba pora zainwestować w zaciskarkę
margo.craft
22-05-2011, 01:35
Mój drugi w życiu frenchyk po 3 tygodniach oraz uzupełnienie.
Proszę rzucić fachowym okiem i skomentować drogie koleżanki :wstydek:
margo.craft
24-05-2011, 00:52
Cholercia... aż tak źle? :placz:
milenka_olsztyn
24-05-2011, 07:46
No więc ja cos napiszę:)
Te pierwsze maja odrost więc nikt nie będzie ich oceniał.. dobrze że nie mają zapowietrzeń i to jest na + dodatkowo bardzo ładny i naturalny uśmiech:). W tych drugich widać że schodzą w dół i mają za dużą krzywą... zrobiły się z nich takie grubaski. Przy linii włosa też za grube:)
zgadzam się z Milenką w 100%
tylko, że jeśli to tips to będzie trochę schodził w dół(chyba, że użyjesz tunelowych) ale mimo to możesz go mocniej po bokach spiłować... co do pierwszej fotki to albo nie użyłaś pod french żelu podkładowego, albo nałożyłaś go troszkę za grubo pigment się nie utwardził i dlatego trochę odskoczył... za nowe wystawiam 4+:P
margo.craft
25-05-2011, 00:02
:thx: Dziewczyny, bardzo mi zależy na waszej ocenie, swoje błędy trudno dostrzec :/:
Evelyn, podkład był najwidoczniej za dużo frencha dałam.
Trochę tylko się pogubiłam z tymi tipsami :huh:
Jak mówicie, że schodzą w dół to w kierunku od wału paznokcia do wolnego brzegu, tak? To w takim razie co da jak tipsy po bokach zpiłuję?
P.S. Ocena w skali 1-6? To bardzo się cieszę z tego +4 :skacze:
Margo jak spiłujesz po bokach to będziesz miała smuklejsze... tips to tips i w dół będzie schodził, tego nie przeskoczysz ze standardowymi tipsami:)
skala 1-6(ps. ja robię na 5-)
to tego co pode mną napisała milenka...wiem,że nie zawsze to zależyj ak kieruje się naturalek no i tunelowe tipsy nie schodzą w dół(o czym już wyżej pisałam)
milenka_olsztyn
25-05-2011, 09:30
Ewelinka nie zawsze tips schodzi w dół:)
margo.craft
25-05-2011, 12:51
Dzięki za wskazówki, na pewno je wykorzystam :D
Dopiero zaczynam więc nie mam jeszcze dużo rzeczy, ale może warto by było się rozejrzeć za tymi tunelówkami.
W takim razie i ja poprosze o ocene moich paznokci-kurs robialm jakies 10lat temu, ale nie zajelam sie po nim stylizacja paznokci, dopiero 3lata temu kilka razy-moze z 7-8 razy przedluzylam wylacznie sobie paznokcie metoda zelowa, ostatnio postanowilam znow sie za to wszystko zabrac i zajelam sie glownie cwiczeniami na akrylu, ale chodzi mi po glowie rowniez zel. Poki co trenuje sama na sobie i 2 kolezanki namowily mnie, zebym im zrobila-poki co jestem jeszcze oniesmielona pod tym wzgledem :wstydek: i nie chcialabym robic innym dopoki nie bede miec pewnosci, ze robie to juz dobrze i smialo moge wyjsc z tym do ludzi ;). Wstawie fotki w kolejnosci chronologicznej-mysle, ze wyciagam wnioski z wlasnych bledow, ale prosze o wasza opinie co nadal jest do poprawienia i nad czym szczegolnie powinnam popracowac?? Z gory dziekuje za wszystkie wasze opinie :kwiatek:
zdjecia 1-3 to moje wlasne, pierwsze akryle, zdjecie 4 pierwsza kolezanka z bardzo krotka i szeroka plytka, ktora staralam sie optycznie wydluzyc coverem i zwezic, zdjecie 4 rowniez plytka przedluzona coverem.
To ja powiem co moje oko widzi :)
Po pierwsze nie ma zdjęcia tunelu, ciężko powiedzieć czy nie są za grube..
Boczki, boczki, boczki, wypiłuj trochę przy bokach, z tego co widzę to schodzą w dół, więc jest masa źle rozłożona. Ale do lini uśmiechu nie mogę się przyczepić :)
lenanails
19-07-2011, 21:39
jak na moje oko to boczki dopiłowac:)
Tutaj sa moje dalsze proby na wlasnych lapkach
1 to combo-cover zelowy, french i budowa akrylem
reszta to moje wczorajsze proby zdobienia-cieniowanie brokatu, pierwszy w zyciu szpic i praca z kolorowym zelem.
Prawa reka wykonana lewa (jestem praworeczna, wiec prosze o wyrozumialosc dla pracy mojej lewej reki ;) )
kciuk, serdeczny i wskazujacy wykonane sa na tipsie+akryl+brokat,
szpic to szkielet z akrylu na formie, cieniowane dwa odcienie rozwego brokatu+budowa zelem
i najmniejszy paluszek to zel na tipsie
Dzieki dziewczyny-wiem wlasnie, ze te boczki dlatego przy tych najnowszych staralam sie to bardziej dopracowac i mam nadzieje, ze juz jest lepiej????
A te ostatnie znalazlam gdzies na necie :wow: i wklejam, zeby moje od razu przy nich lepiej wypadly :haha:
ilekroc mam chwile zwatpienia bo cos mi nie wychodzi przy moich to wystarczy, ze spojrze na to zdjecie i od razu mi lepiej :skacze:
NIE WKEJAMY CUDZYCH PRAC NA FORUM !! - jakiekolwiek by nie były (zdjęcie usunięte) / samaron
zeby pozniej nie bylo PODKRESLAM JESZCZE RAZ, ZE OSTATNIE ZDJECIE TO NIE MOJE PAZNOKCIE :D
Te kolorowe o wiele lepsze :)
A jak chcesz dodać nowy post to edytuj swój wcześniejszy, bo Cię zaraz Modemki skrzyczą :D
Dopiero teraz zauwazylam, ze mozna przy edycji dorzucic wiecej zdjec-sadzilam, ze tylko tekst jest do edycji stad moja mnogosc postow-teraz juz bede wiedziala :ok:
Te kolorowe są naprawdę dużo lepsze, ale nadal boczki można jeszcze podpiłować, pracujesz na tipsie, więc możesz je piłować delikatnie w trapez, a później i tak się ładnie żelem (bądź akrylem) wyrównają.
Pilnuj krzywej, bo na każdym paluszku jest gdzie indziej. Możesz też próbować bardziej uśmiechnąć frencha :)
Ogólnie jest ok :ok:
Witam serdecznie
Chciałabym pokazać swoje paznokcie. To moje pierwsze w życiu, akryl na formie. Nie mam kursu, ponieważ chcę robić tylko sobie samej. Siedzę z dziećmi w domu i jeszcze jakieś 3 lata przede mną, a dwa to ciężko o dobrą stylistkę :/:
To są paznokcie lewej dłoni.
Według mnie za mało dociągnięty akryl koło skórek. Z zapowietrzeniami moje byłe stylistki miały największy problem, dlatego bardzo starałam się nie dotykać skórek ani wałów. Mam też problem z określeniem punktu krytycznego, z resztą oceńcie same, jeżeli moge oczywiście prosić o wskazówki co zrobiłam źle. Nie dociskałam kanału, bo żadna stylistka tego nie robiła na moich paznokciach i zwyczajnie nie wiedziałam kiedy to zrobić i jak dużej siły mogę użyć, żeby paznokieć nie pękł.
tutaj paznokieć kciuka
4415244153441544415544156
Jej mam nadzieję, że nie są aż tak złe ...:/:
edit : samaron dziękuję za edycję ;)
poniżej to paznokiec wskazujący lewej dłoni
katarynka89
21-07-2011, 13:59
wydaje mi się że na początkującą osobę są idealne :O może troszkę za płaskie ale na taką długość chyba mogą być. Jestem w szoku :O
NA WSTEPIE PODZIEKUJE CI ZE WSTAWILAS ZDJECIA TAKIE JAK TRZEBA:kwiatek:
ja nie jestem specjalistka ale...cos napisze, przy tak ktorkich paznokciach nie potrzeba duzego tunelu, ale wysokiej krzywej C, ale troche bym go cofnela do walu paznokciowego...jak na pierwsze pazurki to wydaje mi sie ze jest genialnie!!
jezeli bylby to dluzsze pazurki to w tedu tunel mozna zaciskac, musisz poogladac filmikow trochei zobaczysz jak to robia, nie zaciska sie za mocno, jezeli robisz na swoich to sile poczujesz, a trzeba zaciskac wtedy gdy akryl ulega zastyganiu, ale jest jeszcze podatny...na poczatku mozesz to sprawdzac wtedy sie zorientujesz...jak znajde filmik gdzie zaciskaja tunel to przesle Ci na PW:)
o to dokladnie bym poprawila:D
milenka_olsztyn
21-07-2011, 16:41
a jak dla mnie to są bardzo ładne:) i na pewno nie za płaskie:)
Paulka właśnie takie krótkie pazurki nie potrzebują za dużej krzywej :) bo nienaturalnie wygląda i wtedy jest za dużo masy przy skórkach...
rudzielec
21-07-2011, 19:28
a mi sie wydaje, ze krzywa ce jest nieco przesunieta ku wolnemu brzegowi. a tak patrzac z kazdej perspektywy to wygladaja solidnie i estetycznie. nie ma co robic bułek, masy jest w sam raz.
KarolciaK
21-07-2011, 19:50
według mnie są idealne :)
no walsnie mi chodzi o to ze troche jest przesunieta, ja bym ja troche cofneła czyli spilowala tam gdzie wychodzi za kreske, a jak nastepnym bedzie robila to niech wczesniej zaznaczy linie tam gdzie strzaleczka...nie pisze ze za mała jest krzywa C tylko ze przesunieta tak jak rudzia pisze...
Jej :skacze:ale się cieszę, że nie wyszły najgorzej.
Dziękuję bardzo za ocenę !
Tak właśnie myślałam, bo krogulczo wyglądają. Na niektórych mam górkę dokładnie na środku paznokcia, na ale wszystkich 10 nie będę tutaj wklejać. Lewą ręką strasznie mi ciężko było robić, tym bardziej pierwszy raz, łeb pękał od tego płynu. 8 godzin :o
Największe trudności mam z dociągnięciem akrylu koło wałów...ale praktyka czyni mistrza :)
stopki dzisiaj poszły znacznie szybciej :)
Jeszcze raz dziękuję :kwiatek:
ćwicz Kochana ćwicz, zobaczysz ze wszystko jest mozliwe:D
Mucha przypiłuj trochę na wolnym brzegu i będzie git :)
Nie potrafie wstawić fotek :(
sloonko proszę kochana:)
poczytaj to:
http://forum.wzorki.info/uwagi-o-forum/162-jak-wgrywac-zdjecia-do-wiadomosci.html :)
kasandra262
29-07-2011, 11:20
pierwsza próba pipek oceńcie mnie konkretnie kobietki , słabo mi się zacisnął tunelik troszku
całkiem ładnie wygladaja ale jezeli chodzi o pipki to niech Sami sie wypowie:D
milenka_olsztyn
29-07-2011, 13:09
Moim zdaniem za duża krzywa... do pipków robimy małą :)
Mhm, Milenka ma rację, wygląda jakby troszku za dużo materiału było, mimo, że wolny brzeg cienki, oraz jak sama dobrze zauważyłaś za mało ściśnięte. Linia boczna nie jest równoległa z krzywą, widać jak mocno idzie w dół (wyobraź sobie jak pazur byłby jeszcze dłuższy) też wydaje mi się, że jest za dużo materiału na bokach. Wygląda trochę jakbyś chcąc uzyskać większy tunel dała więcej masy po bokach, paznokieć schodzi w dół, robi się niby większa rurka, ale to nie jest ten efekt.
Oraz ćwicz dalej :)
kasandra262
29-07-2011, 14:03
Omg... coś tam zrozumiałam ale nie za bardzo , poszukam zaraz jak podkładać szablon pod pipki i jak się robi ten śliczny kształcik:)
milenka_olsztyn
29-07-2011, 18:39
szablon chyba się podkłada normalnie... w pipkach najważniejsze jest zaciskanie tunelu...
Ja podkładam lekko do góry ;)
kasandra262
30-07-2011, 06:45
A może mi ktoś pokazać jak one wyglądją z boku tzn. krzywa? tylko nie na takich długich pazurkach bo takich nie noszę a chcę zrobić je sobie bo bardzo fajny kształt, na takiej długości jak moje wyżej bo nie mogę znaleźć tego grrrr
milenka_olsztyn
30-07-2011, 12:34
proszę tu masz artykuł
http://img535.imageshack.us/img535/5890/1005094.jpg
http://img840.imageshack.us/img840/6588/1005096.jpg
Ideał to nie jest, ale mniej więcej o to chodzi: http://forum.wzorki.info/members/240-albums934-picture18164.html
calkiem nowa
31-07-2011, 16:18
Czy to spełnia wymagane ujęcie??
nie, w pierwszym poscie jest jak byk napisane jakie zdjecia maja byc, nawet sa przykładowe...kochane...wezcie sie za czytanie, maja byc cztery...ech przepraszam ponioslo mnie :wstydek:
rudzia1985
31-07-2011, 16:34
Calkiem nowa, proponuje dorzucic jeszcze szybko zdjecie z profilu, z gory i wewnetrzna strone i wtedy bedziemy mogli ocenic...A tak to zdjecie/post zostanie usuniety ;)
calkiem nowa
31-07-2011, 17:07
Sorki nie doczytalam.Ale nie jestem jednyna na forum ,ktora dała tylko jedno zdjecie :]
a jakos zostaly one opisane. Nie jest moze ono idealne bo nie bardzo umiem robic fotki pazurkow:/:.
nie musi byc idealne, ale zeby byly wyrazne... Twoje zostały usuniete bo mamy juz dosyc tego ze dziewczyny nie czytaja pierwszego postu tylko wrzucaja zdjecia jakie popadnie no i moderatorzy postanowili sie za to wziac i skonczyc to dlatego od pewniego czasu wysztko jak leci jest usuwane, tylko po to zeby byl porządek na forum, posiedzisz tu troche to docenich ich robote:D a teraz zrob jeszcze trzy pozostale zdjecia i iedytuj swoj post w kotym zdjeciu tunelu juz jest, ok:Djestesmy tu po to zoby sobie pomagac:kwiatek: