Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problemy przy stylizacji paznokci - wszystkie których nie ma w tematach :)

Strony : 1 2 3 4 [5] 6 7

malutkaistotkaa
21-09-2011, 07:24
no primer primerr:) fuuuj mi tez sie pomerdarly te nazwy:)

Brilliant
21-09-2011, 22:44
malutkaistotka niestety nie moge sie z toba zgodzic..po opracowaniu tipsa odpyla sie pazurka z pyłu ale odtłuszcaczem muuuusisz obowiazkowo odtluscic plytke i tipsa(całosc)...to jest jedna z wazniejszych spraw..dopiero potem jak odparuje aplikujemy primer tylko na naturalna czesc plytki:)

Anna Kosińska
21-09-2011, 23:22
tak jak ninia pisze.
matujemy najpierw paznokcie,i juz tu mozecie odtluscic plytke przed naklejeniem tipsa
naklejamy prawidlowo tipsa bez zapowietrzen ,
pozniej opracowujemy granice pomiedzy tipsem a naturalnym paznokciem
odpylamy pedzlem resztki pylu
no i odtlusczam raczej caly z tipsem choc czasami odtlusczalam tylko naturalna czesc (ostatnio na tipsie robilam z 3 lata temu ale dobrze pamietam przeprawe z tipsami)
no i primer tylko na naturalna czesc paznokcia
tez musicie pamietac by za duzo nie aplikowac plynów primer,dehydrator czy typowy odtlusczacz,czy nawet proporcje liquidu z proszkiem akrylowym poniewaz to tez ma wplyw na dana stylizacje.

Drapi
22-09-2011, 10:37
a ja wam powiem ze to zalezy od zeli i reszty kosmetykow jakie sie uzywa. bo moje zele np wiaza sie jak skala z tipsem przy TYLKO odpyleniu. jak sie odtlusci to roznie to bywalo ( trzeba bardzo dokladnie zmatowic tipsa z kazdej strony i na krawedziach tez przetrzec i poczekac az dokladnie wyschnie i beda widoczne wszystkie ryski wtedy jest wszystko ok ) . :)

Anna Kosińska
22-09-2011, 11:30
Drapi ja ci powiem tak kiedys do wykonania stylizacji paznokci zelowych nie bylo porzrebnych zadnych plynow i paznokcie trzymaly sie jak beton baa znam nawet i takie ktore pedzelka nie potrzebowaly do wykonania stylizacji zelowej tylko kopytkiem aplikowaly zel..i calkiem dobrze jej to wychodzilo(do dzisiejszego dnia pracuje tym urzadzeniem bo nie potrafi wladac pedzelkiem;)

czy to zalezy od jakosci produktów i łaczenie ich z innymi produktami?pewnie ze ma wpływ,
kazda dobra marka opracowuje swój system indywidualnie wiadomo tu kłania sie marketing no i temat rzeka,im wiecej firma ma do zaoferowania jakoscia nie koniecznie iloscia) tym wiekszy zysk no i co najwazniejsze zadowolenie klientek

ale wiem równiez z wlasnego doswiadczenia ze te produkty ktore czasami az smiesza cena tez moga byc bardzo dobre ale z wystepujacymi malymi minusami ktore niestety sie pojawiaja w tanich produktach np;kruchosc produktu czy zółkniecie materiału i dodatkowo łaczenie ich z innymi materiałami równiez nie wpływa korzystnie na stylizacje.

Drapi
22-09-2011, 11:40
dokladnie tak :) najlepiej opracowac i opatentowac swoj sklad zelu i na nim pracowac :P

malutkaistotkaa
28-09-2011, 08:42
Czesc dziewczyny
mam problem
zalozylam sobie pazurki..
sa wyjatkowo cienkie
pi paru dniach zaczely mi wyskakiwac dosc widoczne na bialej koncowce spekania.. pajaczki ryski
widac jakby zel clear pekal na bailej koncowce czy to jest wina tego ze sa za cienkie??

Brilliant
28-09-2011, 09:52
hmm albo za cienkie albo nie utwardzilas dobrze bialego zelu,,bialy zel musi sie dluzej utwardzac..a czemu robisz takie bardzo cienkie? a dawalas podklad z cleara poz bialy zel?tjak nie to tez moze byc taka przzyczyna

malutkaistotkaa
28-09-2011, 10:14
nigdy nei dawalam i nic takiego sie nei dzialo..
nie wiem bo na szybciocha robilam bo czasu juz nie mailam i takie tjakies cieniutkie wyszly..

lukasiatko
28-09-2011, 10:58
Hmm u mnie pojawil sie problem ,otoz mam klientke z ktora nie mialam nigdy problemu ,zadnych zapowietrzen itd .Przeszlam na zele spn ,dotad nikomu nic sie nie dzialo i masz tu babo placek owej klientce zaczal odpryskiwac zel najpierw po bokach, a pozniej na srodku ,oczywiscie paznokcie byly dobrze przygotowane i nie wiem co moglo byc przyczyna :( .Juz tak myslalam ,bo primer spn trzeba dawac dwukrotnie ,moze dalam raz ,albo nie dosechl czy mozliwe ,ze to od tego ? .Mam zonka :(

Brilliant
28-09-2011, 12:36
o primer muusi dobrze wyschnac..to moze od tego? bo jak polozyłas pierwsza warstewke to mogla sie nie dokladnie utwardzic przez ten niewyschniety primer i bach,,zapowietrzenie murowane

xsunnyolciax
28-09-2011, 16:09
Malutkaistotka, może nabłyszczacz?

malutkaistotkaa
29-09-2011, 08:14
kurcze a moze za cienka wartwa nablyszczacza badz za gruba ...ja nie wiem.. moze masz racje moze musze firme zmienic..

Brilliant
29-09-2011, 09:46
a z czego masz nablyszczacz? a moze zle utwardzilas?tzn za ktrotko?bo tez powinien sie dluzej utwardzac:)

elle09
29-09-2011, 10:49
Okej to i ja mam pytanie. Dlaczego jak zrobiłam pazurki akrylowe wyszła nierówna powierzchnia? Tzn Oczywiscie opiłowałam i je wygładzilła, ale jak pomalowalam lakierem to łoo koszmar!!! Wyglądalo jakby takie wyżłobienia wyszły? Why??!!

Brilliant
29-09-2011, 11:16
a uklepywałas?? czy tylko tak rozlozyłas??trzeba uklepywac...wydaje mi sie ze od tego..lub za duzo liquidu mialas na pedzelku i kulki byly mokrawe...no mi sie tak wydaje nie wiem jak innym

hersa
29-09-2011, 19:37
nigdy nie pracowałam na akrylu, dla mnie wyższa szkoła gotowania na gazie, ale wiem, że jeśli pazurka robi się np. kamuflażem i nie zrobi się tego jedną kulką tylko kilkoma to robią się plamy, bo nie jesteśmy w stanie idealnie dobrać proporcji liquidu i proszku i ocień się różni, tak wyczytałam w każdym razie :D

elle09
30-09-2011, 11:02
Ale nie chodziło mio kamuflaż! Czy za mokre to nie wiem czy były... A uklepywałam wlasnie

zosia_29
30-09-2011, 11:57
To może sam akryl wątpliwej jakości?

elle09
30-09-2011, 16:55
akryl z SF. Hmmm jakby któraś powiedziała co źle robie to by było fajnie :D

asia
30-09-2011, 22:11
załącz fotki, moze wtedy cos wykryjemy :) wydaje mi sie ze moze byc nie dosc wypilowany akryl, albo np pęcherzyki powietrza w masie

Candynails
02-10-2011, 11:27
przepraszam, że wtrące tak z innej beczki, ale jest tu wątek o chorobach paznokci ale na dłoniach?? bo dawno mnie tu nie było i się pogubiłam:(, mam problem z klientką i chciałam się poradzić, pomóżcie;) :*

elle09
02-10-2011, 12:41
załącz fotki, moze wtedy cos wykryjemy :) wydaje mi sie ze moze byc nie dosc wypilowany akryl, albo np pęcherzyki powietrza w masie

Niestety nie zrobiłam. Moim zdaniem coś spierniczyłam przy nakładaniu akrylu.

samaron
02-10-2011, 15:37
przepraszam, że wtrące tak z innej beczki, ale jest tu wątek o chorobach paznokci ale na dłoniach?? bo dawno mnie tu nie było i się pogubiłam:(, mam problem z klientką i chciałam się poradzić, pomóżcie;) :*
Candy może tutaj spróbuj: http://forum.wzorki.info/zdrowie/1532-choroba-skorna-suche-dlonie.html
http://forum.wzorki.info/zabiegi-kosmetyczne/6361-problem-z-suchymi-dlonmi-alergia.html

sylwia36
14-10-2011, 15:06
Hej dziewczyny,mam pytanie,a zarazem prośbę do Was,poradżcie mi w kwestii akrylu.....jeśli kładę akryl jak powinnam go kłaść....blisko skórki?,bo robi mi się takie cuś jak na zdjęciu i wygląda to tak jakbym miała kilkudniowy odrost.Boję się zajechać blisko skorek,żeby znów nie było powietrza i tak wkółko.Jak machać tym pędzlem?co robię żle?nie zawsze mi to wychodzi,ale często..;(

czornula
14-10-2011, 16:04
robaczki mam prozbe est co prawda temat do budowy ale nie ma co do poprawnosci a ja mam problem bo nei wiem ktory usmiech frencza jst poprawny :( pomozecie? dodam ze to sa 3 albo 4 moje pazurki w zyciu

http://images41.fotosik.pl/1119/16cd2ea716f975b5m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/16cd2ea716f975b5.html)

http://images43.fotosik.pl/1152/15baa61a5d2ef561m.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/15baa61a5d2ef561.html)

malinowa
14-10-2011, 17:13
uśmiech musi być uśmiechnięty taka jest zasada, im głębszy tym ładniej to wygląda, jest temat o frenchu i tam masz opisane, że biała końcówka powinna zajmować około 1/3 długości zbudowanego pazurka, na drugim zdjęciu lepiej to wygląda bo bardziej przedłużyłaś łożysko, białego żelu musi być cienko, żeby nie było efektu ''bułeczki"', poczytaj sobie o frenchu, pooglądaj zdjęcia to będziesz wiedziała co i jak

barbara_kawka
15-10-2011, 01:09
a moim zdaniem pierwszy french jest ladny tylko staraj sie aby na kazdym paznokciu byl taki sam ;) ogolnie too najlepiej poogladac fotki dobrych frenczy i starac sie o podobne ;)

malinowa drugi french jest zdecydowanie za malo usmiechniety wiec negujesz to co napisalas ;)

malinowa
15-10-2011, 13:20
oceniam ogólny wygląd, na pierwszym zdjęciu french jest bardziej uśmiechnięty owszem, ale białego żelu jest za grubo i uśmiech jest za wysoko i nie na tej samej wysokości, na drugim mimo mniejszego uśmiechu łożysko wydłużone, czyli uśmiech tak jak na pierwszym, łożysko tak ja na drugim

klaudunia135
26-11-2011, 13:29
Witam. Przeszukałam juz chyba doslownie caly internet w poszukiwaniu odpowiedzi ale nic konkretnego nie znalazlam Otoz gdy sypie zel brokatem np. brazowym i zalewam go znowu zelem to po wyjeciu z lampy zel jest calkowicie mokry...tzn. po przetraciu go gel cleanerem po prostu zmywa sie wszystko i nie mam tego brokatu na paznokciu ino na waciku. A najdziwniejsze jest to ze z srebrym i rozowym brokatem nic takiego sie nie dzieje i normalnie sie utwardza. Wczoraj probowalam zrobic takie domowe zeliki i gdy wymieszalam czarny atrament z zelem clear to rowniez po wyjeciu umalowanego pazurka nic nie zaschnelo i bylo mokre. Lampa jest raczej dobra poniewaz inne zdobienia normalnie twardzieja i wszystko jest okej. Prosze o pomoc.

malinowa
26-11-2011, 13:42
połóż cienko żel, posyp brokatem tak żeby był krycie, nie rób grubej warstwy, utwardź w lampie, potem na sam brokat nałóż żel i znów utwardź w lampie, z ciemnym brokatem czasami jest taki problem, bo promienie uv nie dostają się do żelu pod nim

sztynka
26-11-2011, 13:49
Klaudunia, po prostu żel zawiera warstwę dyspersyjna i dlatego się klei. A jeżeli masz problem ze zmywaniem się brokatu polecam mój sposób. pazurki przemywasz cleanerem, żeby nie były lepkie, jeśli chcesz frencza, jeśli na całość to nie musisz. W miejscu gdzie chcesz mieć brokat, np. frenczowa końcówka, smarujesz taką średnio warstwe żelu clear, czy co tam chcesz witrażówki, itd. na to aplikujesz brokat i przyklepujesz go dokładnie taka gąbeczka -pacynką do cieni, tzw. aplikatorem. Ugniatasz to tak aby brokat był "wciśnięty" wklepany w płytkę. Utwardzasz to co nałożyłaś i potem nakładasz druga warstwę żelu na to co zrobiłaś i znów utwardzasz i dopiero to przemywasz. Brokat utwardzaj min. 2 minuty, bo tak jak koleżanka wcześniej napisała, słabo przepuszcza promienie.

MalaMi280783
22-12-2011, 20:07
Dziewczyny jesteście najmądrzejsze to na pewno podpowiecie. Otóż trzy tygodnie temu robiłam akrylowy french, pazurki klientki były w porządku. Dzisiaj się dowiedziałam, że klientka wróciła do salonu (nie do mnie) - wszystkie podpowietrzone (nie mam z tym problemu, nie zapowietrzają mi się pazury, jestem w szoku, no ale..) no i na linii odrostu, tam gdzie już odrastał jej naturalek tam miała podłużne pęknięcia - pęknięcia naturalka od skórek do odrośniętej masy, a dalej pod masą pazurek był cały.. nie widziałam tego wprawdzie, ale tak mi dziewczyny to zobrazowały.. pionowe pęknięcia naturalka od skórek do masy. Dodam że masa była nienaruszona i pod masą też naturalek caly i ogólnie całe pazurki jej zdrowe, nieprzepiłowane oczywiście!
Jak myślicie co się stało ? Spotkałyście kiedyś takie coś ?

sztynka
22-12-2011, 22:59
Mała Mi mi wprawdzie się zdarzyło to na żelu, ale może chodzi o to, że Pani wsadziła pazurki w coś co zawierało aceton, bądź w jakiś detergent, który rozpuścił lekko masę? Ewentualnie obstawiam pękanie nabłyszczacza żelowego jeśli używasz?

MalaMi280783
22-12-2011, 23:07
Nabłuszczacza żelowego używam, ale ona miała pęknięty naturalek - odrost, którego nie mogłam nabłyszczyć w momencie stylizacji bo go jeszcze przecież nie było..

Bogusia1984
30-12-2011, 01:28
Witam - tyle tu watkow i nie moglam znalezc mojego problemu wiec postaram sie wkleic tutaj. :P
Mam problem podczas robienia french. Przedluzam pazurka na formie zelem - przemywam cleanerem i opracowuje ksztalt lekko matowiac nadbudowana kocowke aby zrownala sie z naturalnym i abym miala w miare plaska powierzchie do namalowania frencha - i wtedy jak nakladam bialy zel to zaczyna on sie sciagac i krawedzie, dopiero co utowrzonej linii usmiechu, staja sie nierowne i efekt sciagania wyglada okropnie - biala koncowka jakby rozwodniona z licznymi przeswitami - pazurek pozniej wyglada a brudnego.............i nie moge do konca wylapac mojego ksztaltu linii usmiechu.......co robie zle? mysle nad tym cleanerem - ale musze przeciez przemyc pazura bo bedzie leki i brudny.......Prosze o pomoc.

rudzielec
30-12-2011, 07:30
ja na formach nie robie, ale powiem ci, ze raczej nie powinnas zzmywc wartswy dyspresyjnej, bo dzieki niej wszystkie warstwy trzymaja sie razem, wiec nie przemywaj tylko kładż na nią. druga sprawa to żel, może jest zbyt wodnisty dla C"iebie, poszukaj bardziej gęstych, ktore nie spływają.

Bogusia1984
30-12-2011, 19:33
jesli nie przemyje warstwy cleanerem to mam wypilowac pazurka na kleistym zelu? Nie moge przeciez polozyc bialego na brudny spod - poza tym podczas poprawiania linii usmiechu pedzelkiem lozysko stanie sie niesamowicie brudne.............

rudzia1985
30-12-2011, 21:58
Ale jak brudny spod ? Nie rozumiem co jest brudne...
Jesli kladziesz zel bazowy i pozniej na calego pazurka polozysz cover, zmyjesz i wypilujesz, na to bialy to nic nie powinno robic sie brudne bo zel jest zmatowiony.
Moze masz pedzel zanieczyszczony, czym go czyscisz zanim przetrzesz linie usmiechu ?

Bogusia1984
31-12-2011, 10:32
Rudzia zgodzę się z Tobą, że po przemyciu cleanerem i wypilowaniu jest czysto i maluje na to bialym............ale wczesniej dostalam rade aby nie zmywac warstwy dyspersyjnej wiec z tego powodu moje zapytanie i wspomnianie o brudzie bo jak sie spod klei to bialy sie rozmazuje i robi sie brudnawo. Przemywam pedzelek cleanerem podczas pracy. Mam pytanko jeszcze - napisalas aby cover polozyc na calosc??? Uczono mnie ze najpierw biala koncowke a pozniej wypelniam coverkiem.............jaka metoda lepsza?

Askar
31-12-2011, 11:16
Bogusia, jeśli nie zmyjesz warstwy dyspresyjnej to nadal nic nie będzie "brudne". Ja także byłam uczona żeby zmyć warstwę dys. i dopiero potem kłaść biały, jednak metodą prób i błędów doszłam do wniosku, że lepiej jest nic nie zmywać i kłaść warstwę na warstwę.
A to czy biały się ściąga zależy to od jakości białego i tego ile go kładziesz
Ja robię tak:
Po zmatowieniu nakładam primer, żel bazowy-lampa;
cover (tworzę jajo)-lampa- w razie potrzeby powtarzam, zależy jak bardzo cover jest kryjący;
biały-niezbyt gruba warstwa, bo lepiej położyć drugą cienką niż ryzykować, że żel nie zastygnie (nic wcześniej nie przemywam, ewentualnie poprawiam linię uśmiechu oczyszczonym w cleanerze pędzelkiem)-lampa;
czasami też się zdarzało, że biały mi się obkurczał przy linii uśmiechu, ale druga warstwa położona dokładnie na wcześniejszą wszystko ładnie naprawiała.
Acha i radzę dobrze wymieszać biały jakieś pół godziny przed położeniem, bo jeśli robią się takie jakby smugi, to może być to również wina nierównomiernie rozłożonego barwnika w żelu.

To takie moje spostrzeżenia :)

Bogusia1984
31-12-2011, 11:57
Dziekuje dziewczyny za wsparcie - bardzo pomocne sa Wasze rady. Chcialabym nie obmywac ale jak robie zelik na formie to koncowka wychodzi roznie - czasem trozke nieksztaltna i wtedy koniecznie musze wypilowac boczki i przod i lekko zmatowic aby wyrownac poziomy. Jesli zostawie koncowke nietknieta i zaczne malowac frencha to wyjda gory i doliny...................

Dziewczyny mam jeszcze pytanko - zajrzalam do notatek z kursu i sie w koncu zakrecilam - bo sama sobie chyba zmeinilam na forme dogodna dla mnie a nie zawsze musi ona byc prawidlowa.. Buduje pazurka na fomie w nastepujacy sposob:
1. matowie naturalnego pazurka, odpylam, odtluszczam cleanerem
2. primer
3. podkladam forme
4. zel bazowy przeciagam na forme - lampa 2 min
5 buduje koncowke np zelem naturalnym- 2 min
6 zdejmuje forme i opracowuje ksztalt pazurka wczesniej przemywajac cleanerem
7 nakladam biala koncowke french - 2 min
8 uzupelniam coverem - 2 min
9 buduje linie stresu - lampa 4 min
10 nakladam zel na calosc pazurka przy walach - 2 min
11 ksztalt, odpylic, odtluscic
12 nablyszczeniowy

zaczelam ogladac filmiki na youtube i wiekszosc nie zdejmuje formy az do opracowania pazurka - ale nie potrafie tak pieknie wybudowac koncowki na formie i musze sobie przypilowac. Czy to jest powazny blad i narusza konstrukcje pazurka??? Z gory dziekuje za nieoceniona pomoc!:ok:

sztynka
31-12-2011, 15:18
Bogusia ja robię prawie identycznie jak Ty tylko ja zamiast żelu bazowego daję żel jednofazowy przezroczysty od razu na płytkę i wyciągam go na formę, czyli tworze przedłużenie cienkie i zaciskam tunel zaciskarką, czyli ściskam boki po ok 25 sekundach w lampie. Potem od razu zdejmuję formy i robię frencha. kolejność cover-biały jest dowolna. Ja przemywam czasami szkielet i kłade na to biały żel rzadki, ale bez matowienia szkieletu , nic się nie dzieje. Ale ja wolę biały gęsty.
Możesz od razu po szkielecie zdejmować formę. Myślę, że masz zły żel na szkielet skoro Ci wychodzą góry i doliny, masz za gęsty. Najlepszym na szkielet jes dla mnie strong z Golden Nails. dość gęsty, ale nie aż tak na szablon idealny.

Bogusia1984
31-12-2011, 20:13
Dziekuje Sztynka - odetchnelam z ulga, ze robie prawidlowo:) Dziekuje za rady. Sprobuje jednak nie przemywac i zobaczymy co wyjdzie. Buzka

rudzia1985
01-01-2012, 18:22
Ja maluje coverem na calym pazurku, przemyje, lekko zmatowie i na to bialy i pozniej cala reszta :) Wczesniej robilam jajo z covera i biala ale kazda woli pracowac inaczej...
Mi sie lepie pracuje jak mam na calym.

paulinka2902
01-01-2012, 23:51
Ja np przemywam spirytusem salicylowym i jest super a jest o wiele tanszy niz cleaner. Ja po spilowaniu klade cover i potem przemywam i robie biala koncowke i wychodzi mi idealnie. Czasem to jak wyjdzie zalezy od zelu bo ja np musze miec gesty zeby mi sie nie zlewal.

Bogusia1984
02-01-2012, 02:52
Własnie przed chwila skonczylam pazurki kolezanki.zajelo mi 6 godzin.ale sciagalam wszystkie i robilam od nowa. Staralam sie nie przemywac i polozylam cover na wszystkie pazurki - i na jednym zaczelam malowac french i byloby ok gdyby nie moje zaburzenie orientacji i stwierdzilam, ze nie dam rady namalowac pieknego frencha nie widzac ksztaltu pazurka..............wiec sciagnelam formy - opracowalam - zmatowilam i odtluscilam i wtedy namalowalam frencha. Ale znowu mi sie wydawal taki sobie i jeszcze raz dopelnilam coverkiem...uffff ..troche pracy bylo.. i nei wiem dlaczego po nalozeniu frencha i wyjeciu z lampki powstawaly takie male kropeczki - wypustki...oj dluga droga przede mna...

mam jeszcze jeden problem - na niektorych pazurkach podczas pilowania trace boczki i moj frenchyk zanika..jakiego ruchu powinnam unikac?

http://images43.fotosik.pl/1290/0f6c7da49c488ac6med.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0f6c7da49c488ac6.html)

http://images40.fotosik.pl/1281/e8611c50e12f7ec7med.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e8611c50e12f7ec7.html)

sztynka
02-01-2012, 18:45
Bogusia pazurki za grube, za dużo materiału na boczkach. Postaraj się ściskać mocniej tunel, kiedy jeszcze masz formę, albo zwijaj, roluj formę mocno przed podłożeniem. Aby nie piłować mocno boków polecam kłaść każdy żel cieniutko. Ja znalazłam inne rozwiązanie. Żel rzadki biały zastąpiłam żelem gęstym budującym. Kładę go od razu na formę, bez szkieletu i bez niczego. Tylko baza na naturalek, potem jajo z covera i byle jak frencz czyli nie skupiam się aby był taki bez górek .
Bąbelki na żelu białym świadczą, albo o pyle, który się tam dostał,albo o tym, że za grubo dałaś białego rzadkiego. Obstawiam to drugie, spróbuj może sondą?

Bogusia1984
02-01-2012, 21:56
Dziekuje Sztynka za pomoc. wskazowki sa dla mnie cenne. chcialabym nakladac mniej zelu, ale boje sie,ze nie wytrzymaja, bo klientka pracuje w sklepie przy kartonach i zajezdza pazurki. budujac linie stresu nakladam zelu dosyc sporo i tak sie wlasnie pozniej grubasno robi. jak zaczynam pilowac boczki to sie dokopuje do naturalka . przyznam bez bicia ze nie zaciskalam tunelu..ajjj... a teraz przy uzupelnieniu bedzie juz po ptakach?? Jakos nie lubie nakladac frencha na forne od razu. robie szkielet z naturalnego zelu a pozniej dopiero cover i french

sandrus
03-01-2012, 13:11
wydaje mi się,że w przypadku kiedy przy piłowaniu paznokci dokopujesz się do żelu z pierwszych warstw to musisz po prostu tworzyć cieńsze szkielety.
spróbuj robić szkielet z srednio gęstego żelu(ale może nie z takiego bardzo bardzo gęstego)czyli z takiego nad którym łatwo jest zapanować-łatwo zrobic cienki,ale stabilny i w miarę kształtny szkielet.
Bo wiesz jeśli szkielet jest gruby to później trudno jest opracować french żeby białej końcowki choc troche nie "skasowac "przy piłowaniu.

sztynka
03-01-2012, 18:28
Bogusiu przy uzupełnieniu to już po robocie. Musisz komplet od nowa zrobić. Może to głupie, ale jak polecam tipsy tunelowe, z mistero milano mają świetne, wąskie, mało piłowania, przezroczyste i migdałki smukłe wychodzą.

Bogusia1984
04-01-2012, 02:22
Dziekuje Sandrus - postaram sie dawac mniej zelu i formowac szkielet. Sztynka wole jakos budowac pazurki na formie..........hihih wiem, ze nie sa idealne ale to jakos dogodniejsza i szybsza forma dla mnie.......... Dziekuje za wsparcie dziewczyny!

Patii
07-01-2012, 22:46
Bogusia cwiczenie czyni mistrza:) Ja tez nie lubie od razu frencha klaść na formę:) Zrob baaardzo, ale naprawde bardzo cienkutką warstwe clear, a później kładź biały. Ja też przerzuciłam się na biały budujący. Jest świetny. Ale do ciut dłuższych pazurków, przy takich calkiem króciakach to wolę rzadki :) A skończył mi się, i musze kupić ;)
Im cieńszą masz warstwę podkładową na wolnym brzegu i na niej french, tym mniej zjedziesz frencha przy piłowaniu ;)
No a tipsy swoja droga tunelowe polecam ;) Bo głownie na tipsach pracuję;) Ale jak wolisz formę, to oczywiście ćwicz:) Zobaczysz, jeszcze troche i będziesz trzaskać super pazurki;)

Bogusia1984
08-01-2012, 02:07
Dziekuje Patti - na pewno postaram sie cieniej klasc podklad - zobaczymy co z tego wyjdzie.

Dzisiaj sprobowalam zrobic cieniutko szkielet, polozyc na calosc cover, lampa, french lampa, stres, lampa, calosc, lampa i na koncu nadalam ksztalt..i ksztalt frenchu troche sie zmienil ajjjjjjjjjjj ale o wiele szybciej mi to wyszlo niz normalnie. Chcialabym nie przemywac, ale wtedy jak nie nadam ksztaltu pazura zaraz po przedluzeniu na formie to gdzies pozniej gubie ten ksztalt frencha i mam zaburzenie orientacji.......... ojejj jak mam to zrobic sama nie wiem.................:o
ale juz znalazlam blad przy wycieraniu pedzla- dlatego mi sie linia frencha rozmywala - zbyt obficie wacik nasaczalam cleanerem i dlatego pedzel byl mokry zostawiajac nierowna linie.........dziekuje za pomoc - bez Was bym nie dala rady- taka prosta rzecz a moze tyle zepsuc

hersa
09-01-2012, 14:47
ja do przecierania frencza nie przemywam pędzla, maczam w żelu clear i wycieram w wacik, po każdym przetarciu linii wycieram w ten sam wacik mokry od żelu clear i wtedy nie rozłazi mi się pędzel. Pędzel musi być mocno wytarty ale taki jakby lekko posklejany i jest ok :)

Zuuzaneczka
09-01-2012, 16:06
Tak jak mówi Hersa - nie przemywamy pędzla. Nie dość, że szybko się zniszczy, to linia uśmiechu nie będzie ostra. Wycieramy w czysty wacik takim ruchem, by "naostrzyć", spłaszczyć pędzelek, wtedy stworzymy idealnego frencha bez wysiłku ;) na koniec pracy również tak traktujemy pędzel, jeśli wydaje się suchy, nastroszony to wcześniej moczymy w clear'ze.

Askar
09-01-2012, 19:43
Popieram przedmówczynie, może źle się wyraziłam mówiąc, że poprawiam linię uśmiechu "oczyszczonym w cleanerze pędzelkiem"- znaczyło to właśnie tyle, że wycieram tylko o nasączony w cleanerze wacik. Myję w cleanerze pędzelki tylko wtedy, gdy korzystam z kolorówek, a i wtedy na koniec taki wyczyszczony pędzelek maziam z odrobince bezbarwnego żelu i zbieram jedynie wacikiem jego nadmiar. :)

kozaczek07
12-01-2012, 21:42
Witam, was dziewczyny!!!! Oglądałam wasze prace są świetne!!!!!!
Jestem samoukiem, naoglądałam się jak stylistka robiła mi paznokcie i od ok 3 lat zmagam się z tym przyjemnym fachem!!!! Zaczełam od siebie potem przyszedł czas na mamę i teściową aż wreszcie znajome podpatrzyły i też im robię!! :):):)
Gdy będę miała jakieś zdjęcia to prześlę je do krytyki!!!
A mam pytanie do was wszystkich!!!! Proszę o poradę!!!!
Miałam znajomą której robiłam paznokcie metodą żelową na formie i opowiada :placz:, że paznokcie jej odpadły po 2 tygodniach!!!!!:wow:
Wiem, że o niczym nie zapomniałam!!!!Jest to dla mnie niemożliwe!!!! Bo ja mam czasem paznokcie półtora miesiąca tak jak i moja matka z racji tej że wolno nam rośnie płytka. Z innymi kobietami nie maiałam takiego problemu!!!!
Błagam odpowiedzcie!!!!!

katarynka89
12-01-2012, 23:44
to nie ten temat :) poszukaj sobie tutaj Metoda żelowa - Forum Paznokcie Wzorki.Info (http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/) http://forum.wzorki.info/pomoc-pytania-problemy/908-problemy-przy-stylizacji-paznokci-wszystkie-ktorych-nie-ma-w-tematach-43.html#post319698 napewno coś znajdziesz :D a od siebie dodam że są różne płytki paznokcia innym się trzymają lepiej innym gorzej nie mniej jednak nie powinny odpadać po 2 tygodniach :/

kozaczek07
13-01-2012, 17:48
to nie ten temat :) poszukaj sobie tutaj Metoda żelowa - Forum Paznokcie Wzorki.Info (http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/) http://forum.wzorki.info/pomoc-pytania-problemy/908-problemy-przy-stylizacji-paznokci-wszystkie-ktorych-nie-ma-w-tematach-43.html#post319698 napewno coś znajdziesz :D a od siebie dodam że są różne płytki paznokcia innym się trzymają lepiej innym gorzej nie mniej jednak nie powinny odpadać po 2 tygodniach :/
Dzięki śliczne!Ale wreszcie mi się przyznała, że zęby poszły w ruch no to je napowietrzyła do tego stopnia że mocniej podważyła zębami i jej poodpadały od strony wolnego brzegu! Dziś do mnie przyjdzie i zrobię jej na nowo! No cóż na jej koszt. Zrozumiała, że to nie z mojej winy, tylko szkoda, że nie chciała się przyznać od razu!Ach ci ludzie!Jestem ciekawa tylko czemu zębów sobie nie połamała! Wrrrr.... A ja pańkę siałam że to z mojej winy!

Kolor czerwony jest ZAREZERWOWANY TYLKO I WYŁĄCZNIE dla Adminów i Moderatorów ! + Ogranicz wykrzyniki. I tak każdy zauważy Twój post.

dzidzia1987
18-01-2012, 11:50
Dziewczyny proszę o pomoc! Nie potrafię znależć odpowiedniego tematu,związanego z moim problemem więc zapytam tutaj.
Ostatnio zrobiłam biały french na formie,wszystko było ok,końcówka super biała a po nałożeniu warstwy budującej,a następnie nabłyszczającej paznokcie nie błyszczą się a do tego snieżna biel frencha jakby straciła swój kolor i są takie jakby przebrudzone;( nie wiem co robie żle. Proszę o rade

rudzia1985
18-01-2012, 17:37
Co do nablyszczacza to moze za krotko trzymalas w lampie, potrzymaj ciut dluzej albo oliwke za szybko. Po wyjeciu z lampki poczekaj tak z kilka minut.
Co do bialego to juz kiedys pisaly dziewczyny, ze to wina produktu. Jesli zdarzylo to Ci sie pierwszy raz to raczej stawiam na felerna partie...
Tak mi sie wydaje :)

DiamondShine
18-01-2012, 17:46
ja jak sobie robie paznokcie to zawsze na szybko i tez czesto mi sie wlasnie nie swieca pazurki bo za krotko trzymam w lampie bo juz mi sie nie chce. ale w szkole na szybkiego maluje lakierem bezbarwnym hehe;)

dzidzia1987
18-01-2012, 17:57
rudzia1985 moze masz racje, potrzymam troszke dluzej w lampie,moze to poskutkuje:yess:A co do białego zelu to po zakupie było ok tylko z biegiem czasu zaczal robic sie szary. Ale mam go juz koncowke i pora na zakup nowego:D Tylko niewiem,ktore sa dobre i w rozsadnej cenie:/:

DiamondShine dziekuje za podpowiedz, jesli nie wypali z tym potrzymaniem dluzej w lampie to tez pomaluje bezbarwnym:P

o wlasnie znalazlam odpowiedni,interesujacy mnie temat Żel do frencha

rudzia1985 dziękuję za radę,okazała się bardzo przydatna.Potrzymałam troszkę dłużej w lampie i odczekałam kilka minut z nałożeniem oliwki i rezultat jest zdecydowanie lepszy:D

paznokietki000
25-01-2012, 21:51
Dziewczyny , mam problem w pracy.
Czy u Was również zdarzają się klientki którym nie trzymają się pazury ?
Staram się jak mogę , dokładnie matowie , nakładam starannie akryl nie zalewając skórek, na koniec porządnie go wypiłowuję przy wale , a klientka przychodzi po tygodniu " tu jej odpadło , tam się zapowietrzyło" o co chodzi ? :huh:
Już nie mam siły do tego ... pomocy

rudzia1985
25-01-2012, 22:27
rudzia1985 dziękuję za radę,okazała się bardzo przydatna.Potrzymałam troszkę dłużej w lampie i odczekałam kilka minut z nałożeniem oliwki i rezultat jest zdecydowanie lepszy:D

No to super :)
Kiedys dziewczyny o tym pisaly by trzymac dluzej w lampce i pozniej dac oliwke i ja tez tak sprobowalam. Mi nawet dluzej sie blyszcza a mam zwykly nablyszczacz z Alle :)

A bialy > skoro juz masz koncowke to pewnie ze starosci szarzeje :P :)

Paznokietki > Jak Ci nic nie pomaga to sprobuj moze soak off'ami ? :)
Wydaje mi sie, ze te klientki moga miec niedostosowana plytke do akrylu ?

Nysza
25-01-2012, 23:29
Dziewczyny , mam problem w pracy.
Czy u Was również zdarzają się klientki którym nie trzymają się pazury ?
Staram się jak mogę , dokładnie matowie , nakładam starannie akryl nie zalewając skórek, na koniec porządnie go wypiłowuję przy wale , a klientka przychodzi po tygodniu " tu jej odpadło , tam się zapowietrzyło" o co chodzi ? :huh:
Już nie mam siły do tego ... pomocy

a zrobiłaś z nią wywiad, zapytałaś o stan zdrowia i zażywane środki farmakologiczne??
może przechodzi leczenie hormonalne lub hemoterapię
może zażywa silne antybiotyki
a może ma nadpotliwość dłoni ??
wówczas stylizacja nie trzyma się poprawnie i najczęściej po kilku dniach się liftuje

jeśli masz możliwość spróbuj na produktach z innych firm
lub zaproponuj po prostu żel
:)

Cukierek
29-01-2012, 11:49
być może klientka jest taka jak ja czesto gryzłam paznokcie i mi sie odrywały a teraz jak juz nie gryze i chce nosic to i tak sie nie trzymaja bo mam kiepska płytke oczywiscie nie musze wspominac o tym ze po co uzywać frezarki jak mozna samemu zdjeac pazurki wiec teraz mam efekty

sztynka
29-01-2012, 20:32
Ja miałam taką klientkę, której pazury trzymały się na mur beton. Jednego razu zadzwoniła, że dosłownie kilka odpadło. Przyszła i okazało się to prawdą. Zrobiłyśmy przerwę od pazurków, założyłam nowy komplet i wiecie co no to samo. Po jakimś czasie okazało się, że moja klientka jest... w ciąży:wow: Ona też nie podejrzewała. Ale takie hormony, że pazurki leciały. Włosy także i ogólnie jest w kiepskim stanie.

Cukierek
30-01-2012, 20:13
nie no w ciązy nie jestem ( mam taka nadzieje) ale nie trzyma mi sie nic ani akryl ani zel :D

Chocolata
30-01-2012, 21:53
A próbowałas na innych firmach robić? Warto czasem zmienić:)

MartaOSz
31-01-2012, 07:55
nie trzymaja bo mam kiepska płytke oczywiscie nie musze wspominac o tym ze po co uzywać frezarki jak mozna samemu zdjeac pazurki

he he wiem o czym mowisz ja wlasnie w taki sposób lewa reke doprowadzilam do stanu oplakanego.....czekam az odrosna:)
Ale obiecałam sobie nigdy wiecej!!!

Co do klientek.....mam chyba 2 której notorycznie sie podpowietrzaja pazurki chociaz nie wiem jak bym je idealnie przygotowala odtłuscila itd

ana_zaba
31-01-2012, 12:18
Ja tez jestem nalogowym "skubaczem"
czyli wciaz cos robie z paznokciamalbo trzymam je w buzi i podgryzam, wiem ze to okropne ale ja to robie nieswiadomie !

No i wciaz mam cos nie tak z tymi moimi pazurami, jak na akrylach robilam to sie zapowietrzaly dosc szybko bo po 2 tyg juz mialam cos do porawy.
Teraz jak zele robie to mi po boczkach pekaja. probowalam nawet wzmacniac te boczki ale nic to nie dalo, tak wiec nie wiem co robi zle.

a zele mam nail design

nanami7
31-01-2012, 13:58
mi też się podpowietrzają coś ostatnio te pazury... zrobiłam w sobotę i już widzę :/:

chyba też od tego, że nieświadomie je w pysku trzymam ...

mala_mi0076
01-02-2012, 11:48
Witajcie, nie bardzo wiem gdzie sie kierowac z takim pytaniem, wiec sprobuje tu...
Wczoraj zrobilam sobie pierwsze w moim zyciu akryle :love: kierowalam sie radami z Waszego forum (na kursie mialam tylko teorie i pokaz na jednym palcu:porazka::porazka:) wyszly piekne, cudne i najwspanialsze na swiecie:skacze: ale dzis, gdy juz wyszlam z samozachwytu zauwazylam ze sa nierowne i garbate ;( czy moge zmyc teraz lqakier bezbarwny i troche je podpilowac? Blagam, pomozcie:kwiatek:

malinowa
01-02-2012, 11:53
pewnie, że możesz zmyć lakier, opiłować i potem znowu pomalować:)

ana_zaba
01-02-2012, 12:22
hey mala
Teraz gdy paznokcie sa juz zrobione mozesz bez problemu cos z nimi robic, tz, zmieniac ksztalt i pilowac, pamietaj tylko zeby zbyt ich nie spilowac:P

mala_mi0076
01-02-2012, 14:08
Dziekuje dziewczyny :kwiatek:
ja ogolnie piluje delikatnie, ale dlugo dlatego musze w tip blender zainwestowac;)

nanami7
01-02-2012, 14:15
ja już chyba doszłam do tego dlaczego mi się tak mega podpowietrzyły.
Wiecie robię paznokcie nie od wczoraj, nie możiwością jest żeby każdy jeden się zapowietrzył ... jestem przed okresem i to z pewnością dlatego ;)

sztynka
01-02-2012, 17:53
Mnie przed okresem i w trakcie strasznie pieką w lampie, ale tylko wtedy, bo moje hormoniska szaleją:D

malutkaistotkaa
18-02-2012, 11:11
mala tip blender przydatna rzecz:D

madziorkowa
18-02-2012, 11:17
Dziewczyny mam pytanie czy jak sie robi odnowę to można zmienić kształt ? Chodzi mi np z kwadratu na migdała itp

rudzielec
18-02-2012, 11:24
ja sobie tak zmieniłam, z kwadratu na migdałki wyszły całkiem normalnie:)

madziorkowa
18-02-2012, 11:40
tak własnie się obawiałam czy nie będą jakieś mniej wytrzymałe ale to przecież normalnie się nakłada żel i od nowa buduje :D dzieki że rozwiałaś moje wątpliwości ;)

ana_zaba
18-02-2012, 11:45
ja tez zmieniam kształt, bo juz po dwóch tygodniach noszenia mi sie kwadrat nudzi, a tak mam mozliwosc zrobic metamorfoze nie robiac na nowo paznokci

trzeba tylko pamietac zeby zachowac wszystkie krzywizny

tu jest fajny artykuł z pisma Paznokcie

Akryl - Beautify - sklep (http://artykuly.beautify.pl/article_view.php?aid=28)

madziorkowa
18-02-2012, 12:03
dzieki że mi przypomniałaś:kwiatek: bo tak się składa że chyba mam tan numer coś mi się przypomina ;)

ana_zaba
18-02-2012, 12:15
no to fajnie bo mi naprzyklad lepiej sie czyta gazete niz artykul w necie

murbania
19-02-2012, 20:35
Dziewczyny ratujcie bo zaraz umre ze zgryzoty.
Wczoraj w nowej pracy rzucili mnie na głęboką wodę i robiłam hybrydowy pierwszy raz w życiu 3 klientkom. Szefowie wiedzieli że tylko teoretycznie wiem o co kaman z hybrydami. Wyszły nawet w miare, ja zadowolana, klientki też, szefowa też mówi że boskie ale ja tu gdzieś dziś wyczytałam daimond shine chyba pisała że pierwszy raz przy hybrydach, hybryda zeskrobała jej się sama po 3 dniach.
I teraz siedze i myśle, modły składam. Zdziwiłam się że przy jednej babce hybrydy mi się kurczyły od skórek, jej robiłam na maleńkim odrościku, więc na to miejsce dałam primer i dopiero na zmatowionym akrylu poszła baza, 2X kolor i top coat.
Na drugiej nie dałam primera bo nie było odrostu. Nie pamietam z wrażenia firmy na której robiłam hybrydy ale niby drogie a ja takiej firmy nie skojarzyłam z czymś znanym.
Umieram ze stresu. Często się zdarza że hybrydy tak złażą jak daimond shine za pierwszym razem, złażą z jakiego powodu??

asia
19-02-2012, 21:09
wszystko jest w temacie hybrydowym, zazwyczaj jezeli zejda to sa 2 powody:1 to taki, ze nie zawinelo sie na pazurku (tak jak zel sie zawija na naturalku) a 2 to taki ze pazurek sie rozdwaja, a wtedy rzadko kiedy sie trzymaja dluzej niz kilka dni.

DiamondShine
21-02-2012, 09:09
murbania mi wtedy odprysly ja mialam żelem przedłużone wiesz moze dlatego ... nie wiem sama kurcze ale na naturalnych robilam znajomym i sie trzymaly 2 tygodnie .. spokojnie nie stresuj sie :) proponuje dla wlasnego spokoju jak masz kontakt do tych pan to napisz albo zadzw po kilku dniach jak sie trzymaja :) wiesz tAk dla wlasnego spokoju

aga21
22-02-2012, 13:53
Czy tipsy tunelowe przykleja sie na całego paznokcia? a tipsy z mala kieszonka tez da sie tak przykleic?:]

Nysza
22-02-2012, 13:59
żadnego tipsa nie przykleja się na całego paznokcia
no chyba że mówisz o takich z kiosku ;)

kobietazpazurem
22-02-2012, 19:52
Czy tipsy tunelowe przykleja sie na całego paznokcia? a tipsy z mala kieszonka tez da sie tak przykleic?:]

Przyklejasz je tak jak tipsy z kieszonką, tipsy z małą kieszonką przyklejasz tak aby linia kończąca kieszonkę nie nachodziła na paznokieć a graniczyła z jego krańcem.
Kieszonka jest wycięciem na naturalny paznokieć. I on ci pokazuje jak masz go nakleić.

karchola
24-02-2012, 00:21
Witam Dziewczyny. Chciałam zapytać czy żel może powodować "odciski"? Znajomej stylistka zrobiła paznokcie przeźroczystym żelem i pod nim widać takie zaróżowienia najczęściej na linii włosa gdzie kończy się odrost a zaczyna płytka. Na niektórych paznokciach występują również podłużne. Nie wiem czy wyraziłam się tak byście mnie zrozumiały ;) Czy możliwe, że przepiłowała płytkę frezarką przy odnowie? Czy to często powtarzający się problem skoro te zaróżowienia występują na różnych wysokościach paznokcia? Zapytałam koleżankę to powiedziała, że to odciski i znikną. Nie zauważyłam jednak tego na żadnym z forumowych zdjęć ale może dlatego, że często paznokcie są z kamuflażem no i nie przeczytałam jeszcze nigdzie o odciskach od żelu. Proszę Was o rozwianie moich wątpliwości.

kobietazpazurem
24-02-2012, 08:58
to nie są odciski tylko przepiłowana naturalna płytka paznokcia! Naturalny paznokieć musi być tylko zmatowiony, niestety często jest przepiłowany. To częsty błąd stylistek ktore zaczynają dopiero swoją prace z pazurkiem.

karchola
24-02-2012, 20:31
Problem jest taki, że te paznokcie wykonywane u tej Pani są 2 lata ;)) a zapytałam bo są też płaskie, beż budowania krzywej. No nic widać lenistwo bądź niedouczenie bo kursy ma... Dziękuję za pomoc.

kobietazpazurem
24-02-2012, 20:51
Kursy to nie wszystko, trzeba tez chcieć sie nauczyć i nie osiąść na mieliznie. Jeżeli nawet budowy paznokiec nie posiada najlepiej zrezygnować z takiej stylistyki chociażby dla własnego zdrowia.

Laleczkam2
24-02-2012, 21:30
Witam. Mam pewien problem.A więc ostatnio wpadłam na pomysł aby zacząć "przygodę" z akrylami bo zawsze robiłam żele.A więc zamówiłam tipsy french z krótką kieszonka i akryl przezroczysty. Nie wydaje wam się że to wygląda źle? Co robię źle i jak to poprawić?

malinowa
24-02-2012, 21:51
po pierwsze tipsy mają zbyt mały uśmiech po drugie biała końcówka nie trzyma proporcji czyli 1/3 biała cześć 2/3 łożysko, u ciebie biała cześć zakrywa za dużo, niestety to jest efekt przyklejania tipsów do krótkich paznokcie, to nigdy nie będzie dobrze wyglądać , po trzecie mam wrażenie, że ten tips jest źle przyklejony, pazurek za szeroki, źle opiłowany, zamiast tipsów kup biały akryl i spróbuj zrobić french samodzielnie no i kamuflaż obowiązkowo

kobietazpazurem
24-02-2012, 22:18
Tips jest za szeroki. Wiem, ze dla początkujących tipsy French są rajem ale niestety czasami trudniej dobrać odpowiednio tips niż zbudować akrylami cały paznokiec. Przejzyj temat o metodzie akrylowej tam masz także opis krok po kroku i na pewno uda ci sie zbudować poprawny paznokiec bez użycia tipsa. Niestety tips jest bardziej dostosowany do metody zelowej. Akrylowe paznokcie łatwiej zbudować na szablonie. Pamiętaj o dokładnym opracowaniu paznokcia. Tu tez ewidentnie nie był opracowany, zwłaszcza boczki. Ale nie przerazaj sie:) pierwsze kory za płoty

rudzielec
25-02-2012, 08:38
laleczka - tu znajdziesz wszystkie potrzebne info ====> http://forum.wzorki.info/metoda-akrylowa/43-akryl-jak-zrobic-paznokcie-akrylowe.html

natalia268
07-03-2012, 15:33
Jak usuwacie lub zdejmujecie cyrkonie?
Piłujecie całe pilnikiem lub frezarką czy coś innego?

emila
07-03-2012, 15:41
Ja piłuje frezarką. W większości same odpadają, po zetknięciu z moim frezem, a "twardzielki" piłuje :D

natalia268
07-03-2012, 15:54
kurde bo moje czasem trzymają się jak beton i nic z nimi nie mogę zrobić (w sensie by szybko poszło)

Nysza
07-03-2012, 16:17
Jak usuwacie lub zdejmujecie cyrkonie?
Piłujecie całe pilnikiem lub frezarką czy coś innego?

tylko i wyłącznie frezarką - siedzą jak w betonie więc pilnikiem trochę by zeszło
frezem centralnie od góry w środek cyrkonii
przy tym zmiatający ruch frezarką - tak w bok paznokcia
aby uwolniona cyrkonia nie trafiła w oko

przeważnie cyrkonię usuwam właśnie w ten sposób na dwa razy ...

natalia268
07-03-2012, 21:44
czy jest jakiś najlepszy frez do tego czy ogólnie jakiś do ściągania masy?
Ostatnio próbowałam o takim:
52471 źródło : Frez Karbidowy Green rozmiar 1 (http://www.nailz.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=663)

ale jakoś mi nie szło, chyba, że właśnie nie umiejętnie podeszłam do tych cyrkoni, ale jak jest ich od groma obok siebie to to istna katastrofa ;)

Nysza
07-03-2012, 22:28
ja pracuję na walcu - do ściągania masy i cyrkonii idealny
http://sklep.nailscompany.pl/foto/w3_foto_21DSCF8680.jpg (http://sklep.nailscompany.pl/p886/WALEC_TYTAN_SREBRNY) WALEC TYTAN SREBRNY (http://sklep.nailscompany.pl/p886/WALEC_TYTAN_SREBRNY)

sztynka
04-05-2012, 18:39
Hej dziewczynki. Mam pewien problem z jedną klientką. Robię jej żel kolorowy na naturalnej płytce od około pół roku praktycznie regularnie co 4-6 tygodni uzupełniam. Na początku było bezproblemowo. Potem raz zrobiłam jej hybrydami i od razu odprysło, więc za darmo zrobiłam nowy set zwykłym fioletem z I-Nails i trzymało się elegancko, potem uzupełniłam bordo I-Nails i też było super. Potem jej zrobiłam easy-off cappucino I-Nails i tak samo odprysło. Pomyślałam, ze nie może mieć easy-off, więc jej zrobiłam poprawkę gorczyca z Paradise seria I-Nails, było ok. teraz jej zrobiłam violetem z Golden-Nails rozjaśnionym odrobinę białym, taka mieszanka i okazało się dziś, ze jej popękało znów ;-/ :( Do budowania używam głównie sprawdzonych żeli, innym klientkom nimi robię i jest ok. Jutro do niej jadę i chyba najprostszym wyjściem jest zrezygnować, wydaje mi się, ze ta pani tez tak postanowi, miała taki głos w słuchawce zawiedziony. Bardzo mi szkoda, ale Pani ma 50 lat i nie wiem co może być przyczyną tego pękania żelu. Bo rozumiem na silikonowych czy hybrydach, ale z Golden Nails żelki zawsze były super :placz:

syrena16
04-05-2012, 21:41
Menopauza:) Może zapytaj ją dyskretnie o to. Ja na Twoim miejscu żeby nie stracić klientki zaprosiłabym ją na kawę do salonu , z informacją żeby sobie zarezerwowała popołudnie. Powiedz jej prawdę o swoim kłopocie odnośnie stylizacji i zaproponuj jej w trakcie spotkania stylizację za darmo- pod pretekstem że chciałabyś coś sprawdzić i wtedy zrób stylizację z materiału którym już jej wykonywałaś i który był perfect, ale ze szczególnym uwzględnieniem odtłuszczenia płytki. Powiedz jej że to Twój pierwszy taki problem i powiedz, że następną stylizację ma za darmo w ramach przeprosin, ale za to prosisz ją o telefon jak jest teraz. Jak jej płytka reaguje teraz.
Jeśli uznasz że Ty jesteś w porządku, -to ona ściemnia i kombinuje
Jeśli przystanie na kawkę i darmówkę- cyknij fotkę, że niby reklamujesz produkt i musisz przekazać zdjęcie do producenta i pokaż ją nam.
Może to brak dbałości o paznokcie lub nieświadome mechaniczne uszkodzenia.

sztynka
04-05-2012, 21:53
Syrena dzięki.
Ja do tej Pani jeżdżę do domu i jest luzik atmosfera i już wiem, że Pani przeszła menopauzę jakiś czas temu, bo mamy wspaniały kontakt.
Ja te pazurki widzę za każdym razem , mam fotki jak je robiłam i potem z odrostem, ale już nie mam pomysłów. Kiedyś Pani robiła sobie akryl, więc chyba jutro jej zaproponuję właśnie akryl, jeśli to nie pomoże, to po prostu zrezygnuję.
Z ta Panią jest problem, bo gdyby zadzwoniła, to od razu miałaby poprawkę za free, tak jak już raz miała, ale ona twierdzi, że nic się nie stało i nie chce mi zawracać głowy. Jutro z nią porozmawiam.Wiesz ja pazurki robię hobbystycznie i z nie jednego pieca chleb jadłam, miałam i naciągaczki, ale ta Pani uczciwa jest i w ogóle bardzo kochana. Mam podejrzenie, że przestaje tolerować żele.
Dziękuję za odpowiedź, bardzi mi pomogłaś i oczy trochę otworzyłaś.:przytul:

syrena16
05-05-2012, 00:51
... wiem, że jestem szczera,ale ja niestety mam styczność z osobami które nazbyt kombinują- i chyba za bardzo próbuję kontrolować sytuację.
Chyba jestem zbyt podejrzliwa, wiem również (niestety po sobie co hormony potrafią zrobić z organizmem).
Jeśli ta osoba jest sprawdzona ... może to tylko opcja zmiany metody aplikacji. Jeśli i to nie pomoże pamiętaj że procesy związane z menopauzą trwają miesiącami a czasem i latami.
To co jeszcze przychodzi mi do głowy to cukrzyca i tarczyca... Popytaj:)
Trzymam kciuki i jeśli możesz to napisz jak poszło.... czy zmiana gelu na acryl poprawiła sytuację.

asia
05-05-2012, 15:37
paznokcie rowniez gorzej sie trzymaja przy problemach z tarczyca, moze wypytaj ją o to

Patii
06-05-2012, 22:25
Oj sztynka tak :) Nie powiem wiele nowego w tej sprawie, ale wiem po sobie, że jak zaczeły mi sie problemy z tarczycą (no na początku nie wiedziałam, że to mam) to żel odchodził płatami! normalnie złaził, pękał, zapowietrzało się.. jak zaczełam brać tabletki to tak po miesiacu wszystko wróciło do normy i zel trzyma sie swietnie...
Powiedz Pani że nie zawraca Ci głowy i zrób zdjęcie żeby nam pokazać... Albo rób jej dalej tą metodą, która u niej sie świetnie sprawdzała...

kasiulka81
21-05-2012, 17:15
U mnie ostatnio pojawił si problem innej natury, odpadają mi pazurki i jak robię sobie nowego to w ogóle nie chce mi sie tips przykleić do paznokcia, próbowałam różnych klejów i nic, może Wy wiecie w czym tkwi problem??? Może mam już zmęczone pazurki i nie trzymają się dlatego, zrobiłam go na formie i jakoś się trzyma, ale nie wiem na jak długo. Podpowiedzcie mi coś kochane :piatka:

sztynka
21-05-2012, 20:05
Kasiulka trudno bez zdjęcia ocenić co jest na rzeczy, ale jeśli tips się nie klei to wina kleju raczej chyba, skoro szablon się trzyma.
Ja mam tak, że nie wiem jakbym się starała pięknie zrobić sobie sama pazurki to zawsze będą się zapowietrzały od skórek :/:

Zuuzaneczka
21-05-2012, 21:13
Kasiulka trudno bez zdjęcia ocenić co jest na rzeczy, ale jeśli tips się nie klei to wina kleju raczej chyba, skoro szablon się trzyma.
Ja mam tak, że nie wiem jakbym się starała pięknie zrobić sobie sama pazurki to zawsze będą się zapowietrzały od skórek :/:

Niestety ja mam to samo. Paznokcie u klientek trzymają się jak beton nawet do 7 tyg. Moje po tygodniu, dwóch mają zapowietrzenia, mimo ze daję primer 2x i cuduję jak mogę... :/: prawdopodobnie zmęczenie materialu, bo jak ponosiłam trochę hybrydy i znów zrobiłam żel, to problem się zmniejszył.

kasiulka81
21-05-2012, 23:23
Ale u mnie jest problem z przyklejeniem tipsa :/ zawsze się trzymał bez problemu a teraz nagle echo, może cos wymyślicie od czego to może być, czy jest możliwe, że paznokcie są już sfatygowane?????:porazka:

sztynka
22-05-2012, 21:48
Kasiulka z tego co piszesz, to chyba raczej właśnie zniszczone masz pazurki :/:
Zuzaneczka, a myślałam, że to tylko ja mam ten problem. Ja na początku zawsze wychwalam pazurki swoje pod niebiosa, a po tygodniu mam ochotę je zdjąć. Robiłam nawet sam akryl, nawet combo i nie ma to znaczenia. Kiedyś tylko na prawej ręce, teraz już na obu mam zapowietrzenia :huh:

allesandro
22-05-2012, 22:02
Miałam podobny problem z dwoma klientkami, z tą tylko różnicą, że wczesniej ze stylizacją żelem u tych pań nie miałam najmniejszego problemu.Zaczęłam przypuszczac ze to wina hormonow .Paznokcie wczesniej trzymały się super 4,5 tygodni a tu nagle po tygodniu zapowietrzenia! Wiedziałam, że to nie moja wina ponieważ wczesniej nie miałam z nimi zadnych problemów.Po rozmowie z kobietkami poleciłam wizytę u ginekologa i okazało się, ze miałam rację.Jedna od razu przyznała się ze przestała brac hormony i cała gospodarka hormonalna rozregulowała jej się na amen.Z drugą było nieco inaczej- okazało się , że ma torbiele na janikach i dzis jest po zabiegu:)Trafiłam w 10:):]

karchola
27-05-2012, 23:53
Hej dziewczyny proszę o poradę. U jednej jedynej klientki - mojej Mamy żel odchodzi mi od skórek prawie do połowy po bardzo krótkim okresie od odnowy. U innych koleżanek jakoś mi się to nie zdarza jednak Mama przez bardzo długi czas miała paznokcie wykonywane Starnailem a ja robię Modeną czy może być tak, że płytka nie toleruje teraz innego żelu? Wcześniej zawsze miała kładziony acrygel na sam spód. Mamie pocą się ręce ale specjalnie je odtłuszczam środkiem z MM i daję primerx2 razy dmuchając by na pewno cały wysechł... Najgorsze, że nie wygląda to jak zwykłe zapowietrzenie wiec nie mam zielonego pojęcia co zrobić ;/

malinowa
28-05-2012, 15:13
dmuchasz na primer? co to za pomysł, nie powinnaś tego robić

Nysza
28-05-2012, 15:43
Hej dziewczyny proszę o poradę. U jednej jedynej klientki - mojej Mamy żel odchodzi mi od skórek prawie do połowy po bardzo krótkim okresie od odnowy. U innych koleżanek jakoś mi się to nie zdarza jednak Mama przez bardzo długi czas miała paznokcie wykonywane Starnailem a ja robię Modeną czy może być tak, że płytka nie toleruje teraz innego żelu? Wcześniej zawsze miała kładziony acrygel na sam spód. Mamie pocą się ręce ale specjalnie je odtłuszczam środkiem z MM i daję primerx2 razy dmuchając by na pewno cały wysechł... Najgorsze, że nie wygląda to jak zwykłe zapowietrzenie wiec nie mam zielonego pojęcia co zrobić ;/

z Twojej wypowiedzi zrozumiałam, ze kobieta wcześniej chodziła gdzie indziej - tak ?
jeśli wcześniej nie miałaś styczności z tego typu problematyczną płytką to podpowiem,
że musisz się bardziej przyłożyć do przygotowania płytki i do odtłuszczenia
dla takiej osoby musi być odpowiedni żel, który poradzi sobie z tą przypadłości
dmuchaniem na primer nic nie wskórasz ...
w pierwszym etapie ważne jest nawet kilkukrotne odtłuszczenie płytki np. przemywając ją cleanerem przed opracowaniem skórek,
potem po opracowaniu skórek, zmatowienie - znów przetrzyj...
nałóż primer poczekaj aż porządnie odparuje
ja w tym momencie stosuję http://sklep.nailscompany.pl/foto/w5_foto_12GEL-BONDER.jpg - wszelkie problematyczne płytki ujarzmione

co do nietolerancji żelu/akrylu - tak jest taka możliwość

karchola
28-05-2012, 16:11
Malinowa tak robiła Pani u której byłam na praktykach w salonie. Szybciej odparowywuje i chodziło mi tu o to, że czasem żel liftuje jak się położy na mokry primer co w moim wypadku odpada.

Tak Mama wcześniej chodziła do swojej koleżanki. Zobaczę może na bonderze z modeny jak nie to chyba specjalnie dla Niej kupie tego starnaila. Niestety pracuję tylko na żelu więc akryl również odpada.

Nysza
28-05-2012, 17:06
aby primer odparował szybciej
wystarczy włożyć rękę do lampy
w tym czasie jedna ręka już odparuje a na drugą aplikujesz primer
ten sam myk stosuje się jeśli właścicielka ma zimne ręce

a co do mokrego primera
to żel położony na mokry primer zawsze się liftuje
a tym bardziej przy płytce problematycznej

Zen.
28-05-2012, 19:59
a poza tym dmuchanie wygląda bardzo nieprofesjonalnie..

samaron
28-05-2012, 21:11
oraz dmuchaniem przenosimy na pazur kropelki ... śliny, która wcale dobrze na modelarz nie wpływa ;)

Alexx
09-06-2012, 09:42
Drogie Panie,

nie znalazłam odpowiedniego tematu dlatego pisze tutaj... Moja sprawa wyglada tak: od roku robie sobie sama paznokcie, 3 lata chodzilam do salonu,podpatrywalam i stwierdzilam, ze sama tez dam rade ;) na poczatku bylo bardzo trudno, duzo nauki, duzo czasu sie schodzilo... za kazdym razem juz robie "lepiej" o ile mozna to tak nazwac samouczkowi ;) zdecydowalam sie pojsc na kurs, 30 godzin kursu, 5 dni w tygodniu - kurs paznokci żelowych, hybrydowych, akrylowych :) i teraz pytanie - czy tyle godz. nauki, potem oczywiscie praktyka, bede mogla zajac sie "na powaznie" paznokciami ? Chcialabym na poczatku miec pare klientek stalych a z czasem rozszerzyć umiejetnosci i klientki... tylko boje sie czy to nie za malo czasu i doswiadczenia by wziac odpowiedzialnosc za czyjesc paznokcie? takie kursy sa pomocne? dzieki za odpowiedz :)

nanami7
09-06-2012, 10:09
Alexx, wydaje mi sie ze od razu po kursie cudow nie stworzysz poniewaz to przychodzi z czasem i sama musisz nauczyc sie eliminowac swoje bledy.
Na pewno wiele wyniesiesz z kursu, jesli pojdziesz na profesjonalne szkolenie. Nie napisalas jaka firme wybralas.
To jest moja opinia, bo zajmuje sie paznokciami juz jakis czas i wiem ze wszystko przychodzi z czasem i sama bedziesz musiala dojsc do tego. ;)
A licza sie checi i samozaparcie. Oczywiscie umiejetnosci tez :):)

Nysza
09-06-2012, 10:22
Drogie Panie,

nie znalazłam odpowiedniego tematu dlatego pisze tutaj... Moja sprawa wyglada tak: od roku robie sobie sama paznokcie, 3 lata chodzilam do salonu,podpatrywalam i stwierdzilam, ze sama tez dam rade ;) na poczatku bylo bardzo trudno, duzo nauki, duzo czasu sie schodzilo... za kazdym razem juz robie "lepiej" o ile mozna to tak nazwac samouczkowi ;) zdecydowalam sie pojsc na kurs, 30 godzin kursu, 5 dni w tygodniu - kurs paznokci żelowych, hybrydowych, akrylowych :) i teraz pytanie - czy tyle godz. nauki, potem oczywiscie praktyka, bede mogla zajac sie "na powaznie" paznokciami ? Chcialabym na poczatku miec pare klientek stalych a z czasem rozszerzyć umiejetnosci i klientki... tylko boje sie czy to nie za malo czasu i doswiadczenia by wziac odpowiedzialnosc za czyjesc paznokcie? takie kursy sa pomocne? dzieki za odpowiedz :)

hmmm Alexx moja mała sugestia
zdecyduj się na kurs z jednej metody np. żelowej
dla większości pakiet dla początkujących to zbyt dużo info dla kursantki, którego nie jest w stanie ogarnąć i zapamiętać ...
inaczej przecież operuje się pędzlem przy żelu a inaczej przy akrylu
uwierz mi jeśli szkoląc się z jednej metody dostaniesz tak dużo wiedzy i wskazówek,
że i tego nie będziesz w stanie zapamiętać.
Ucząc się poprawnej budowy i aplikacji żelu można spędzić spokojnie 2 dni
ale wówczas masz pewność, że poprawnie operujesz pędzlem czy pilnikiem ...
a Twoje stylizacje będą czysto i zgrabnie wykonane
dobre nawyki powinno się przyswajać już na kursie.
Ty piszesz, że robisz juz paznokcie - także pierwsze co
to na pewno będzie trzeba wyeliminować złe nawyki
a to wymaga samozaparcia i kontroli :)
Przemyśl, czy nie lepiej zainwestować pieniądze
w jedną metodę i mieć usystematyzowana wiedzę
i nie narzekać potem, że pieniądze wyrzucone w błoto ..

Alexx
09-06-2012, 12:05
Ten kurs to firmy ABC International i owszem chetnie wybralabym 1 opcje ale niestety proponowali 3 w 1 ...
Owszem ze zlymi nawykami trzeba walczyc, troszke juz umiem, poniewaz uczac sie sama opieralam sie na Waszym forum,Waszej wiedzy i praktycznie pare lekcji dala mi kolezanka - kosmetyczka, po szkole. Ale mam checi , zapal i wlasnie obawiam sie nadmiaru wiedzy z tego kursu... no ale cóż - dziekuje Wam za sugestie i pomoc :)

nanami7
09-06-2012, 14:35
Alexx sa tez inne profesjonalne firmy z ktorych mozesz skorzystac. Rozejrzyj sie najpierw zebys pozniej nie zalowala.
Ja popieram Nysze, dobrze gada :D :ok:

kasiulka81
09-06-2012, 19:32
Również popieram sugestię Nysza :D

sztynka
09-06-2012, 21:52
Zgadzam się z dziewczynami, bo sama wiem już po kilku latach pracy, że żel, a akryl to zupełnie co innego. Żel miałam na kursie , z akrylu jestem samoukiem, ale szczerze mówiąc hybryd nauczyłam się z kilku filmików instruktażowych na you tubie :P

malutkaistotkaa
10-06-2012, 08:39
hey dziewczyny mam maly problem robilam dziewczynie pazurki i zapowietrzyly sie jestem w mega szoku bo innym tak sie nie dzieje robie wszystko tak samo
nie mam pojecia dlaczego tej 1 dziewczynie wlazi powietrze..:/
czym to moze byc spowodowane?

rudzia1985
10-06-2012, 12:15
A szukalas na forum ? Mamy temat o podchodzeniu powietrza...Poczytaj bo powodow moze byc wiele > http://forum.wzorki.info/przedluzanie-paznokci/331-podchodzenie-powietrza-pod-paznokiec.html

Nysza
10-06-2012, 12:56
Ten kurs to firmy ABC International i owszem chetnie wybralabym 1 opcje ale niestety proponowali 3 w 1 ...
Owszem ze zlymi nawykami trzeba walczyc, troszke juz umiem, poniewaz uczac sie sama opieralam sie na Waszym forum,Waszej wiedzy i praktycznie pare lekcji dala mi kolezanka - kosmetyczka, po szkole. Ale mam checi , zapal i wlasnie obawiam sie nadmiaru wiedzy z tego kursu... no ale cóż - dziekuje Wam za sugestie i pomoc :)
no pewnie, że sugerują, bo wiedzą że bardzo szybko wrócisz na doszkolenie i znów zapłacisz ( przecież przy takiej dawce informacje się pomieszają, pamięć tez czasami zawodzi, nie zawsze zdąży się zanotować ...)
Kurs powinien być jasny i klarowny najlepiej indywidualny
lub góra 3 osoby ( aby instruktorka mogła przez cały czas na bieżąco kontrolować Twoją pracę
jak będziesz mieć solidne podstawy z jednej metody,
to będzie Ci prościej się uczyć kolejnej - szybciej przyswoisz wiedzę

Osobiście z doświadczenia zawsze odradzam nowicjuszom kursy pakiety
szkoda mojej pracy i pieniędzy kursantek, nie wspominając o czasie
no chyba, że komuś nie zależy na profesjonalnej wiedzy, tylko aby "odbębnić "...

a skąd jesteś ??

murbania
10-06-2012, 19:59
Być może jeśli są klience zakladane po raz pierwszy tipsy to niezbyt umie sie z nimi obchodzic i dlatego krócej je ma... ?

Alexx
11-06-2012, 18:09
no pewnie, że sugerują, bo wiedzą że bardzo szybko wrócisz na doszkolenie i znów zapłacisz ( przecież przy takiej dawce informacje się pomieszają, pamięć tez czasami zawodzi, nie zawsze zdąży się zanotować ...)
Kurs powinien być jasny i klarowny najlepiej indywidualny
lub góra 3 osoby ( aby instruktorka mogła przez cały czas na bieżąco kontrolować Twoją pracę
jak będziesz mieć solidne podstawy z jednej metody,
to będzie Ci prościej się uczyć kolejnej - szybciej przyswoisz wiedzę

Osobiście z doświadczenia zawsze odradzam nowicjuszom kursy pakiety
szkoda mojej pracy i pieniędzy kursantek, nie wspominając o czasie
no chyba, że komuś nie zależy na profesjonalnej wiedzy, tylko aby "odbębnić "...

a skąd jesteś ??

z Warszawy. No zobaczymy, mam nadzieje ze ten kurs, chociaz pomoze mi w robieniu swoich paznokci... Poki co przed kursem ucze sie sama teorii tych trzech metod, zeby miec wieksze rozeznanie. Podobno w polowie kursu wybiera sie metode, na ktora stawia sie nacisk i ja sie szkoli, wiec moze nie bedzie tak zle. W grupie jest 6 osob i 2 osoby ktore prowadza kurs i pomagaja w opanowaniu "praktyki". Dziekuje za rady :)

asia
13-06-2012, 14:09
hm, dosc niekonwencjonalne metody trochę, podejrzewam, ze w polowie, wybierze się żel.. bo jest przekonanie ze jest prostszy.. no to czekamy na info jak bylo :)

martucha020290
23-06-2012, 13:58
http://pliki.wzorki.info/images/thumbs/YfQG7.jpg (http://pliki.wzorki.info/images/YfQG7.jpg)
http://pliki.wzorki.info/images/thumbs/0EX9B.jpg (http://pliki.wzorki.info/images/0EX9B.jpg)

Dziewczyny słuchajcie mam problem z jednym paznokciem. Jaki jest widać na zdjęciu a co do problemu to odpada mi z niego i żel i akryl i tips. Robiłam zakładkę i też nic. opuszek (?) dość dużo wystaje ponad płytkę paznokcia i wydaje mi się że to przez niego ta masa jest tak odpychana, podnosi się do góry, pęka i odpada.
Macie jakiś propozycje co jeszcze mogłabym wypróbować??? :(

Chocolata
23-06-2012, 17:30
Robiłam dużo gorsze paznokcie, więc raczej odpada problem wystającej części przy wolnym brzegu.. Skłaniałabym się raczej ku zmianie firmy na której robisz, lub temu, że pazurek jest mocno zniszczony (niestety zdjęcia są słabej jakości i nie mam jak tego ocenić). Dobrym akrylem powinnaś spokojnie nadbudować pazurka.

Nysza
23-06-2012, 17:59
oczywiście że stylizacja powinna się trzymać na tym ogryzku
tak jak chocolata napisała zmień materiały na lepsze a będzie wszystko grać
zobacz tutaj http://forum.wzorki.info/zdjecia-pazurkow/106-rekonstrukcja-paznokci-obgryzionych-21.html#post322394
jakie pazurki miałam do rekonstrukcji
i stylizacja spokojnie wytrzymała zmagania z życiem codziennym
także poprawne przygotowanie płytki + dobre produkty i nie ma mocnych :)

Bogusia1984
23-06-2012, 18:14
Nie wiem czy w dobrym miejscu stawiam pytanie - mainowicie zastanawiam sie czy dopuszczalne jest aby po dokladnym opracowaniu pazurka i opilowaniu po krzywej c - w momencie nakladania nablyszacza najechac nim troche dalej przy walach niz np byl budujacy czy jednofazowka - czy nablyszczacz na naturalku odprysnie i zapowietrzy sie - czy bedzie sie trzymal?

Nysza
23-06-2012, 18:22
nabłyszczacz na pewno sie zapowietrzy jeśli zalejesz skórki
także malowanie tylko do skórek i będzie git ...

Bogusia1984
23-06-2012, 18:30
Nie chodzi mi o zalanie skorek - chodzi mi o to ze zawsze boje sie, ze jednofazowka zaleje skorki przy walach wiec sie troche bardziej odsuwam - ale gdy wykanczam pazurka i nakladam nablyszczacz przeszkadza mi ta odleglosc i tak lubie sobie nabyszczaczem wypelnic milimetr dalej niz siega zel z jednofazowki - nie zalewajac przy tym skorek...........i czy to jest blad?

Chocolata
23-06-2012, 18:46
Jeśli obawiasz się, że zapowietrzy Ci się nabłyszczacz - radzę kupić hybrydowy lub silikonowy (jakikolwiek miękki nie twardy) i myślę że to wyeliminuje obawy zapowietrzeń. Twardy nabłyszczacz może się zapowietrzać jeśli wyjedziesz nim poza linię bulidera.

sztynka
23-06-2012, 20:55
Ja tak robię zawsze po opracowaniu pazurka nabłyszczam nabłyszczaczem z La Femme za 49 zł i nic mi się nie zapowietrza. Można nim nabłyszczać naturalki, uzupełniać odrost i nic się nie dzieje.

xsunnyolciax
24-06-2012, 00:07
Martucha, wydaje mi się, że masz płytkę trochę przepiłowaną i osłabioną (z tego co widać na zdjęciu). Tak jak mówią dziewczyny, opuszek raczej nie jest przeszkodą, szukałabym błędu w przygotowaniu płytki, technice budowania paznokcia lub produktach :)

asia
24-06-2012, 12:19
z nablyszczaczem to zalezy od konkretnego produktu, niektore sa twarde i te sie zapowietrza, a niektore sa bardziej alestyczne i beda sie trzymac

Martucha, najlepiej bedzie uzupelniac takiego pazurka co tydzien i czekac az odrosnie

Bogusia1984
24-06-2012, 23:44
Dziekuje serdecznie - za odpowiedzi - musze koniecznie zakupic miekki w takim razie. Kolejne pytanko - robie na bialych tipsach z glebokich usmiechem pazurki i nei wiem z jakiego wzgledu pekaja one od spodu dokladnie w srodku - jest na nich pionowa linia - dodam, ze zel na gorze pozostaje nietkniety..........czy to slabosc tipsa?

asia
25-06-2012, 18:29
prawdopodobnie kiepski material z ktorego zrobiony jest tips, ale moga byc tez inne mozliwosci, albo wyjechalas na tipsa preparatem typu primer, albo tez dobierasz za male tipsy.

jezeli dzieje sie tak tobie po utwardzeniu zelu w lampie, to pewnei zel sciaga tipsa ktory jest twardy i nieelastyczny

martucha020290
25-06-2012, 21:44
Hej... ten paznokieć który wcześniej pokazywałam rośnie mi ku górze i dlatego odpycha wszystko co na niego nałożę. Odpada od strony wolnego brzegu... Jak wy sobie z takimi paznokciami radzicie??? :help:

Nysza
25-06-2012, 22:17
martucha mam klientkę z takimi skoczniami
poprawnie podłożona forma i dobrze wybudowana krzywa
sprawia że stylizacja trzyma się pięknie
oczywiście produkty dobrane do płytki problematycznej ...

formę musisz podłożyć tak aby trochę zniwelować wizualnie to, że paznokieć rośnie w górę

fakt jak zaczynałyśmy od takich jak Twoje ogryzków
to babeczka co tydzień przychodziła na korektę

malutkaistotkaa
26-06-2012, 07:51
Hey dziewczynki mam takie pytanie czy wiecie co to za plamy na paznokciu??

miałam ostatnio klientkę na pazury przed weselem no i miała coś takiego na 1 mówiłam ze nie powinnam jej zrobic bo nie wiem co tojest ale uparla sie pozniej wyrzucilam pilniki ktorych na niej uzywalam
ona uparła się ze to klej bo kupiła tipsy i przykleiła sobie i to od kleju ale próbowałam pilniczkiem i nie schodziło to...
macie pomysł kobietki??

Nysza
26-06-2012, 08:22
no tak pani zafundowała sobie grzybka
źle doklejony tipsiory z kiosku
stworzył "kieszeń" gdzie było ciepło , ciemno i wilgotnie
bakterie miały raj więc postanowiły sobie zamieszkać

nie powinno się w takim przypadku stylizować
ale skoro sie uparła - powinna wiedzieć ze to na jej odpowiedzialność
a przed stylizacją zaaplikowany preparat przeciwgrzybiczny ...

madziorkowa
26-06-2012, 09:31
ja ostatnio miałam panią która przyszła po ponad miesiącu i zostało jej tylko 5 pazurków i to były tak zapowietrzone że szok, aż strach bylo je ściągać bo bałam się co jest pod spodem zresztą jej płytka była tak zniszczona, pozrywała żel u pozostałych. Niczym je doprowadziłam do porządku to zeszło troche...

martucha020290
26-06-2012, 10:42
martucha mam klientkę z takimi skoczniami
poprawnie podłożona forma i dobrze wybudowana krzywa
sprawia że stylizacja trzyma się pięknie
oczywiście produkty dobrane do płytki problematycznej ...

formę musisz podłożyć tak aby trochę zniwelować wizualnie to, że paznokieć rośnie w górę

fakt jak zaczynałyśmy od takich jak Twoje ogryzków
to babeczka co tydzień przychodziła na korektę

On nie jest obgryziony, był połamany prawie w połowie :(
no właśnie co tydzień muszę go zakładać od nowa dłużej nie wytrzymuje. chyba go zapuszczę troszkę i odregeneruję, a dopiero w tedy coś z nim pokombinuję... Dzięki Nysza ;)

hersa
26-06-2012, 19:44
Bogusia- mam nabłyszczacz z modeny i nawet jak najadę na naturalka to się nie zapowietrza, robiłam nim takie małe szybkie uzupełnienie po około 3 tygodniach (zmatowiłam wszystko i samym nabłyszczaczem poleciałam) i następne 3 tygodnie bez jakiegokolwiek zapowietrzenia wytrzymał)

Patii
27-06-2012, 00:18
Nysza Kochana ja tez cos takiego miałam na jednym pazurku (ale wielkości głowki od szpilki) i też nie mogłam ani tego spiłować ani nic... I pazurek w tym miejscu był bardzo mięciutki. I rosło cały czas z paznokciem... Nie wydaje mi się żeby to był grzybek (chociaż nie przeczę!!) bo po mnie powinna się "zarazić" mama, gdy bez pytania pożyczyła pilnik którym próbowałam to spiłować i lakier którym wtedy malowałam pazurki (bezbarwny, który był przeznaczony tylko na mój użytek) i dzięki Bogu nic jej się nie pojawiło.

A czy malując pazurki lakierem mogło się to przenieść na inne paznokcie? Jakby to był grzyb, to z pewnością by się przeniósł, prawda? ;> Nic takiego na szczęście się nie stało. Było tylko na jednym pazurku.
A i dodam ze właśnie przed pojawieniem się tego miałam założone żele. Ale paznokcie ani nie były podpowietrzone, żeby się doś tam dostało i rozwinęło, ani żadnych pęknięć na tym paznokciu.. Co mogło być przyczyną?

malutkaistotka wyślij Panią do dermatologa... żałuję, że ja nie poszłam, wiedziała bym przynajmniej co to było... schodziło jakieś 3 miesiące:D

Nysza
27-06-2012, 07:14
wiesz Pati - tylko odmian grzybicy jest wiele
bakterie beztlenowe rozwijają się jak tylko maja ku temu okazję
na prawdę to tylko badanie laboratoryjne mykologiczne może stwierdzić
czy to jest na 100% grzybica , drożdżyca czy po prostu pleśń ...

równie dobrze mogła to być pleśń, która jest łagodniejsza a w fazie początkowej ma bardzo podobne objawy ...

soffii25
27-06-2012, 14:22
Bogusia polecam Ci Bonding Gel, który przed nabłyszczaczem możesz nałożyć przy skórkach ( nie zalewając ich :) ) utwardzasz minutkę i nakładasz żel nabłyszczający. Nic się nie zapowietrza, a bonding starcza na bardzo długo ;)

Patii
27-06-2012, 19:00
Nysza dziękuję za odpowiedź :) W sumie na początku martwiłam się co to jest, ale jak zauważyłam, ze rośnie z paznokciem i nic złego więcej się nie dzieje, to po prostu to olałam... A mogłam iść do dermatologa ;)

Bogusia ja mam nabłyszczacz od DobrejRady, ale mi się zapowietrza jak wyjadę na naturalny, poza żel jednofazowy. Za to jak byłam na szkoleniu, agulusia mówiła o nabłyszczaczu z Infinity :) Podobno nim można właśnie na naturalka wyjechać i nie będzie się zapowietrzał, ale ja osobiście nie sprawdzałam :)

Nysza
27-06-2012, 19:20
Patii proszę bardzo :)

Bogusia polecam również mój ulubiony nabłyszczacz
http://sklep.nailscompany.pl/foto/w3_foto_96EXTREME-GLOS.jpg (http://sklep.nailscompany.pl/p568/EXTREME-GLOSS_nablyszczacz) EXTREME-GLOSS nabłyszczacz (http://sklep.nailscompany.pl/p568/EXTREME-GLOSS_nablyszczacz) pięknie się błyszczy, daje efekt wody, to jest porcelana więc jesli ktoś ma bardzo elastyczne naturalki to będzie pękać; ale do przedłużek żelowych bądź akrylowych jest superr

dobry jest również i w dodatku w promocji , podbija kolor frencha top blu
http://sklep.nailscompany.pl/foto/w3_foto_0GELTOPBLUE.jpg (http://sklep.nailscompany.pl/p688/GEL_TOP_BLUE_Pojemnosc_15g) GEL TOP BLUE Pojemność 15g (http://sklep.nailscompany.pl/p688/GEL_TOP_BLUE_Pojemnosc_15g)

godny polecenia jest również ( droższy ale bardzo wydajny )
http://sklep.nailscompany.pl/foto/w3_foto_4c27355e42e5d.jpg (http://sklep.nailscompany.pl/p1218/PERFECT_SHINE_15g_%28nalyszczajacy%29) PERFECT SHINE 15g (nałyszczający) (http://sklep.nailscompany.pl/p1218/PERFECT_SHINE_15g_%28nalyszczajacy%29)

Bogusia1984
28-06-2012, 00:33
Chcialam kupic nablyszczac, ktory bedziesz tez dobry na naturalki........ten pierwszy to jest twardy czy miekki bo juz sie pogubilam Nyszko?
Wstawiam jeszcze zdjecie pazurkow...........juz powoli trace cierpliwosc..chcialam zeby bylo tak ladnie a tu znowu taka przerwa miedzy nauturalkiem a kamuflazem.........jak robie kamuflazem wyzej to widac uskok a teraz jak zaczelam nisko to widac przerwe........na doszkalaniu zrobilam wczesnej ok a teraz jakos nie wychodzi.....macie jakies wskazowki moze jak powinnam dzialac?

Chcialam jeszcze zapytac - jesli mam primer juz od roku mozliwe,ze jest przeterminowany i traci swoja funkcjonalnosc? I czy jakosc kamuflazy moze powodowac podpowietrzenia?

http://pliki.wzorki.info/images/1X6ET.jpg

moje pazurki
http://pliki.wzorki.info/images/LT79v.jpg

asia
28-06-2012, 12:54
jakosc kamuflazy moze powodowac podpowietrzenia, dobrze jest dac wczesniej clear, a potem dopiero kamuflaz, jesli nie jestes go pewna. sprobuj bardziej wycieniowac kamuflaz w stronę wału -zeby coraz mniej go bylo

Annauelle
28-06-2012, 13:47
to pazurek po dwóch tygodniach trzyma się super tylko tak z boku zaczęlo się robic.... co moglam zrobic zle? dobrze przygotowalam paznokcia do nakladania zelu , zmatowilam plytke, odtłuscilam, itd...

Kochana wydaje mi sie ze zbyt mało żelu jest na tym boczku....albo go za bardzo wypiłowałas przy opracowaniu,albo zbyt mało był nałożony....przy zbyt małej ilości zelu mozesz cudowac a i tak będzie sie odwarstwiac i wykruszac.
Proponuje zowniez przed nabłyszczeniem zastosowac line out - super sie sprawdza przy zapowietrzeniach własnie w tych miejscach. :)

malinowa
28-06-2012, 14:09
Bogusia1984 (http://forum.wzorki.info/members/14459-bogusia1984.html) nie bój się położyć kamuflażu tuż przy skórkach, musi go tam być bardzo cienko i nie ma obawy że Ci spłynie na skórki, ja robię tak, że biorę sporą kulkę kamuflażu i kładę w miejscu gdzie ma być najniżej uśmiech i rozprowadzam na boki tworząc linię uśmiechu i nastepnie delikatnie rozprowadzam w stronę skórek cieniując , nie ma żadnego uskoku ani odstępu od skórek, pod kamuflaż daje zawsze żel bonder wcierając w całą płytkę przy samych skórkach, jest go minimalna ilość więc można dojechać do samych skórek

Bogusia1984
03-07-2012, 00:57
Dziewczyny mam taki problem, z ktorym dosyc dlugo walcze.wyprobowalam zel ibd, modeny, sunflowera i ciagle mam wrazenie, ze w momencie kiedy buduje tipsy i chce zachowac cienkosc pazurkow na wolnym brzegu sa one niedostatecznie twarde.pokrywam boki dosyc dokladnie zelem i nic.dopiero jak dam duzo wiecej zelu w momencie jak dotykam koncowek to zuje ze sa twarde i mocne...co ja robie zle? na szkoleniu pani zrobila mi takie mega cienkie i byly twarde jak skala.a ja nie moge..........help pleaseeeeeeeeeeeeee:(

Nysza
03-07-2012, 06:45
a te wybudowane przez Ciebie paznokcie traca na jakości ??, liftują się ??, odpryskuje wolny brzeg ???
że chcesz aby były twardo/sztywne - to zależy od rodzaju żelu jakim się stylizuje

Bogusia1984
03-07-2012, 10:57
Chcialam zeby byly twardsze - paznokcie sa gietkie i malo wytrzymale - czasem sie ukruszaja na koncach lub lamia najzwyczajniej.......

malinowa
03-07-2012, 12:28
Bogusia1984 (http://forum.wzorki.info/members/14459-bogusia1984.html) nie wiem na jakim żelu z sun flower robisz pazurki, ale ja w tej chwili już drugi tydzień noszę french wykonany żelem sun flower galaretka brzoskwiniową wymieszaną z rzadkim żelem budującym sun flower żeby tą galaretką rozrzedzić nieco i mimo tego że są cienkie nic się nie kruszy i nie łamie,
napisz czy ty pracujesz na tipsie czy na szablonie? pewnie gdzieś popełniasz błąd, może krzywa c źle zbudowana?

Bogusia1984
04-07-2012, 00:01
Watpie, zeby to byla wina zelu.to definitywnie po mojej stronie lezy problem.....moze musze pocwiczyc..........bylam na doszkalaniu no i d....

stefcia92
04-07-2012, 11:22
Bogusia1984 - może za mało żelu kładziesz? ja robie tak (żeby końcówka nie była taka gruba) :

po namalowaniu np. frencha - buduje krzywą C tak : nakładam kulkę żelową na środek pazurka i przeciagam w strone skórek na boki ale końcówki nie pokrywam do końca- zostawiam ok 3mm nie pokrytych żelem. -> nakładam 2 kulke i przeciągam tak jak pierwsza + na końcówkę. wtedy ładnie się profiluje. mam nadzieje ze coś pomogłam

mam inny problem walczę już z nim od dłuższego czasu :( myślałam ze to wina primera bo zmieniłam z bezkwasowego na kwasowy ale nie :( przy skórkach i w środkowej części tworzą sie jakieś białe krechy plami itp. już ręce mi opadają nie mam pojęcia od czego :( dziewczyny w temacie o piłowaniu poleciły mi żebym mniej naciskała pilnikiem ale to też nie pomogło :(

nie widać tak dobrze na tym zdjęciu ale mam nadzieje że coś razem wymyślimy :) ? (najbardziej problem widoczny jest na paznokciu małym środkowym i serdecznym.)

http://pliki.wzorki.info/images/kFQxf.jpg

Nysza
04-07-2012, 12:01
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu

może być tak jak stefcia napisała, ze za mało żelu jest po bokach
aczkolwiek żele nowej generacji nie wymagaja już aplikowania w dużych ilościach
a pazurki są mocne i wytrzymałe na życie codzienne ...

ale zastanowiło mnie jeszcze jedno
na kursie mówisz, ze miałaś twarde pazurki
a w domu pracujesz na tym samych produktach ???
jeśli tak to może być to tez wina słabych już żarówek w lampie ...

ale nie poddawaj się ćwicz dalej
najlepiej gdybyś poszła na dobre doszkolenie bo wówczas widać co i jak ...

Bogusia1984
04-07-2012, 17:52
Nyszko dziekuje - jestes kochana odpowiadajac za kazdym razem na nurtujace pytania - super z Ciebie profesjonalistka. Dziekuje serdecznie.
Stefcia sprobuje Twojego sposobu - jak i wezme druga zapasowa lampe- moze zarowki wysiadly.....

stefcia92
04-07-2012, 18:45
kupiłam nowiutka lampe 2 tyg temu i żaróweczki też są nowe. ale juz robiło sie tak przed wymiana . wiec to raczej nie żarówki :(

Bogusia1984
21-07-2012, 02:09
Witam - nie wiem jak sobie poradzic z takim problemem- to juz drugi raz u tej klientki gdy przedluzam kamuflazem widze, ze powstaja jakies dziwne kolory pomiedzy naturalkiem a tipsem i zelem - czy wina moze lezec po stronie koloru? ponownie staralam sie jak najblizej podjechac do walu aby nie widac bylo roznicy ale nadal to widze i przeszkadza to strasznie...na zywo pazurki wygladaja lepiej .............
http://pliki.wzorki.info/images/qWNU2.jpg
http://pliki.wzorki.info/images/Ti34.jpg

sztynka
21-07-2012, 16:07
Bogusia ja nadal widzę, że za grubo dajesz kamuflażu przy wale. Ja robię tak. Najpierw daję na całe łoże cieniutka warstewkę kamuflażu, a potem w miejsce przy frenchu grubą i gęstą kulkę. Dzięki temu przy odroście wygląda to ok. Nie wiem jaki masz kamuflaż, ale dla tej Pani proponowałabym coś bardziej brzoskwiniowego niż różowego, może make-up cover z I-Nails?

Bogusia1984
22-07-2012, 00:00
Mam ten z inalis ale nie widze wiekszej roznicy pomiedzy tym z modeny. Wczesniej kladlam cieniej przy wale i bylo widac na pazurkach - ma takie linie ciemnawe i brzydko to wyglada......prosze zobacz - dziekuje za podpowiedz - postaram sie moze bardziej scieniowac nastepnym razem.............
http://pliki.wzorki.info/images/vlS6r.jpg

Askar
22-07-2012, 00:40
Bogusia, a masz dobrze wymieszany cover? Czasami żele rozwarstwiają się w pojemniczku i na pazurku mogą wyjść dziwne przebarwienia. I druga sprawa: czy pędzelek, którego używasz do nakładania coverka jest czysty? (nieubrudzony innymi barwionymi żelami)

Bogusia1984
22-07-2012, 02:06
Oho przyznam sie bez bicia, ze troche zamajtam tym coverem, ale nie za duzo hihihi skupie sie na tym nastepnym razem - pedzelek staram sie wycierac jak najczesciej. spostrzeglam, ze jej plytka jest chyba troche jasniejsza od covera - moze w tym przyczyna.........Dziekuje kochana za rady - skupie sie na tych dwoch elementach i zobacze czy uzyskam efekty.

Agnieszka Praska
23-07-2012, 09:39
musisz mocniej wycieniowac :) i bedzie ok :)

madziorkowa
30-07-2012, 22:02
Dziewczyny mam problem, potrzebuje szybkiej odp i nie wiedzialam gdzie umiescic to pytanie wiec postanowiłam tutaj. Czy mozna w lakier hybrydowy wtapiać ozdoby?

kaka80
31-07-2012, 09:40
ja wtapiam,ale np cos cienkiego-jak folia,pazlotko,brokat itp,cyrkonie pod nablyszczacz,no i oczywiscie malowanki farbką tez pod nablyszczacz ;)

nanami7
31-07-2012, 10:55
ja wklejam cyrkonie, male miekkie holo, naklejki... ;)

madziorkowa
31-07-2012, 11:00
aha :) dzieki za odp dziewczyny. Klientka wyslala mi takie zdjęcie i zapytala czy mozna by cos takiego zrobic hybryda... jak myslicie ? to jest chyba brokat i hologramy myślicie da sie to nablyszczaczem pokryc ?

źródło zdjęcia : internet ale nie mam dokładnej str bo dostałam je od koleżanki na facebooku ;)

nanami7
31-07-2012, 12:45
hm... mysle ze da sie :P ale nie recze:)

madziorkowa
31-07-2012, 15:20
wypróbuje dzisiaj na mamie ;) hehe jak nie to bedziemy robic żelowe :) dzieki dziewczyny :)

kaka80
31-07-2012, 21:11
da sie napewno tylko naloz na kolor,pokryj bezbarwnym a na to nablyszczacz ;)

Nysza
01-08-2012, 14:09
dokładnie kaka80 będzie się trzymać jak ta lala:)

Bogusia1984
21-08-2012, 00:08
Dziewczyny chcialam zapytac czy trzeba zaciskac tunel takze przy uzupelnieniu? po dlugim czasie to juz naturalki zostaja...........i nie wiem czy nalezy ?

natalia268
21-08-2012, 10:20
madziorkowa i jak robiłas ?

ja odpisuje pewnie za późno, ale w samych hybrydach nie da się tego zrobić. Bynajmniej mi nie udało się przykryć brokatu samym nabłyszczaczem.

asia
21-08-2012, 13:36
bogusia, przy odnowie za bardzo nie ma jak zacisnąć, natomiast mozna sobie wyfrezowac nowy tunel od spodu ;)

madziorkowa
21-08-2012, 13:59

ja odpisuje pewnie za późno, ale w samych hybrydach nie da się tego zrobić. Bynajmniej mi nie udało się przykryć brokatu samym nabłyszczaczem.

dałam baze później kolor ciniutenko nabłyszczacz na to ozdoby i później jeszcze raz nabłyszczacz i się udało nic nie odstawało i wogóle tylko nie mam zdjęcia bo próbowałam na mamie na jednym palcu to ci nie pokaże :/

sztynka
22-08-2012, 21:12
Dziewczyny chcialam zapytac czy trzeba zaciskac tunel takze przy uzupelnieniu? po dlugim czasie to juz naturalki zostaja...........i nie wiem czy nalezy ?

Bogusia ja przy uzupełnieniu tak trochę zaciskam, wtedy masa się dokładnie łączy z pazurkiem i jest cieniutko po bokach. Ale jeśli masz frezarkę to można pod spodem właśnie wyfrezować np. stożkiem, albo walcem malutkim .

Bogusia1984
26-08-2012, 02:00
Dziewczyny nie moge poradzic sobie z tymi bialymi bruzdami na jej pazurkach - nie uzylam kamuflazu aby nie bylo widac roznicy w przejsciu..ale nadal wyglada to zle..........moze zmieszac kamuflaz z bialym aby na maksa rozjasnic przy walach te bruzdy.........tylko z tymi pazurkami mam problem...........
http://pliki.wzorki.info/images/WAQJx.jpg

http://pliki.wzorki.info/images/qORgv.jpg

kaka80
26-08-2012, 10:57

samym nablyszczaczem nie ale pokryc warstwą zelu ja np tym pokrywam co daje na baze i wtedy kochana nablyszczacz ;)

Candynails
26-08-2012, 11:00
Ja bym zaproponowała taiej klientce jakiś kolor na całość, najlepiej jakiś wyrazisty, czerwony albo ciemny róż. Przy odrastaniu kolor będzie odwracał uwagę od tych białych bruzd przy wałach, będą estetyczne. A jeżeli będzie się upierała, to możesz zdobienia przeciągnąć bardziej w stronę skórek, żeby to zakryć. Kamuflaż faktycznie niewiele tu zdziała, będą wyglądały dobrze przez kilka dni, a po tygodniu białe zabarwienie zacznie się wyłaniać, zresztą kamuflażu musiałabyś nałożyć dość grubo żeby to zakryć, a przy wałach staramy się nakładać cieniutko;) z białym żelem nie mieszaj, paznokcie będą wyglądały bardzo sztucznie i mętnie.

sztynka
26-08-2012, 11:53
Zgadzam się z Candynails całkowicie. Jeśli Pani chce mieć frencza to zaproponuj zdobienie przy skórkach. Ja w takich sytuacjach daję np srebrny pyłek multikolor przy skórkach, małe pieguski, czy też cyrkonie, ewentualnie kokardki akrylowe, co wygląda bardzo ładnie. Na reszcie można już nic nie dawać. Zrezygnuj całkowicie z różowego kamuflażu u tej Pani, bo on potęguje problem.

Bogusia1984
28-08-2012, 01:28
wybrnelam tak - dziekuje serdecznie za pomoc - klientka zadowolona- musialam dac mega cieniutko kamuflaz aby chociaz troszke przykryc te linie...........
http://pliki.wzorki.info/images/o9Y85.jpg

catalina1412
16-09-2012, 11:56
Witam ! Czy ktos moze wie ,co moge zrobic ze zgestnialym klejem do tipsow? czy jest jakis sposob zeby go uratowac?

rudzia1985
16-09-2012, 12:33
Jesli jest mocno zgestnialy, ze az bialy to juz nic nie zrobisz a jak sie ciagnie wyciagajac pedzelek to wsadz go do cieplej wody na chwile ale tylko do polowy buteleczki, moze cos da :)

asia
16-09-2012, 21:51
najlepiej kupic nowy, bo taki moze zle kleic tak czy inaczej

patusia2108
19-09-2012, 11:41
Witam, mam problem dotyczący pazurków. Kiedy zrobię bialą końcówkę żelem, utwardzam w lampie, pokrywam zelem clear i po 2 - 3 dniach żel zmienia kolor, robi sie taki jak by siny.. i strasznie brzydko to wygląda. Nie wiem co robie nie tak, ze powstaje taki efekt. Mialam już różne zele i na każdym jest tak samo POMÓŻCIE :)

natalia268
19-09-2012, 12:04
na jakich żelach pracowałaś ?

patusia2108
22-09-2012, 10:32
Na zelach Em-Nails, kupione ze sklepu z materiałami do pazurków, nie z internetu :) Noi dodam, że jak pracuje na tipsach nic złego się nie dzieje, więc to chyba wina tego bialego żelu..

No i jesli pracuję na tipsach, i pokrywam je tym samym żelem clear to nic się złego nie dzieje, jest ok :) Więc to chyba coś z tym bialym jest nie tak, alebo ja coś źle robie..

Patrycja_92
22-09-2012, 12:08
Moje robiły się sine jak kupiłam żel clear z foto blckerem przeciw żółtknieciu w solarium i na sloncu, niby byl normalny a po nałozeniu rozil sie siny, moze ktorys z Twoich żeli tez ma foto blocker? :)

patusia2108
22-09-2012, 15:40
Możliwe, że tak tylko czemu wtedy występuje ta różnica, ze przy tipsach jest ok, a jeśli french malowany to cały paznokieć sinieje? Hmm

syrena16
26-09-2012, 07:58
chciałam Was o coś zapytać... wczoraj robiłam frencha koleżance która pracuje w hotelu. Ma kontakt z chemią i obgryza skórki.
Kiedyś juz wykonywałam jej pazurki i podczas stylizacji pojawiły sie rany. Kiedy zapytałam ją czemu nie mówi że jestem za mało delikatna ona powiedziała że nic nie czuła i że ją nic nie boli.
Czułam się winna i tym razem zrobiłam wszystko co mogłam żeby nie krwawiła. nie używałam frezarki, Usunełam bardzo delikatnie tylko skórke która była przyklejona do płytki, i starałam się omijać szeroki łukiem skórki z każdej strony.
Po aplikacji akrylu nie używałam nadal frezarki natomiast bardzo delikatnie spiłowywałam nadmiar materiału. Każde dotkniecie skórek , czy przy polerowaniu gąbkowym blokiem 240 powodował punktowe krwawienia. Ponieważ to moja koleżanka już machłam ręka na czas i robiłam ten frennch bardzo długo żeby zachować maximum ostrożności.
Do tego stopnia to był problem że musiałam czekać z nabłyszczaczem żeby nie było śladów krwii...
Sobie nie mam nic do zarzucenia natomiast problem pozostaje... jak go rozwiązać? Robiłyśmy te paznokcie 5 godzin...

sztynka
26-09-2012, 17:22
Syrenko chyba muszę Cię zmartwić. Problem tej Pani tkwi być może w chorobie, zaburzenia krzepliwości i dlatego jest taka wrażliwa. Niestety mam kilka takich klientek, które mają z tym problem. Cążki trzymam z daleka, ale frezarką robię piaskowcem delikatnie te błonki i skórki gładzę. Czasem poleci krew, czasem nie, ale cóż poradzić , taka natura:/:

syrena16
26-09-2012, 18:56
Ja rozmawiałam z dermatologiem i rozmawiałam z kolezanką z branzy.
To co udało mi sie ustalić i co w pewnym sensie potwierdziła klientka, to problem tkwi w :
braku natłuszczenia dłoni które w wyniku chemi do sprzątania wody zimnej , braku ochrony w postaci rękawiczek,jak również marznięcie dłoni w pracy w trakcie przechodzenia z budynku do budynku i utraty jej elastyczności i funkcji ochronnych. Skóra w obrębie paznokci jest podrażniona popękana, poobiadana przez klientke... co więcej w momencie gdy trzymałam palec i naciągałam skórę opuszka aby opiłować paznokieć na lini bocznej , twarda i nie elastyczna skóra pękała i tworzyła mikro rany.
I to może powodować krwawienia ....

hersa
27-09-2012, 19:08
Też kilka razy robiłam dziewczynie paznokcie, co jej krew leciała ze skórek zanim zdążyłam pilnik przyłożyć, wystarczyło że ścisnęłam palec. Sprzątała w hotelu od rana do nocy żeby dorobić, myślałam że bardzo delikatną skórę ma, a z tego co piszesz faktycznie chemia i brak rękawiczek mogły być powodem.

nemanti3d
28-09-2012, 12:05
Ja mam problem z tipsami.Zrobiłam dwóm osobą i każdej z nich odpadł jeden tips.Jednej zaraz po powrocie do domu.Robie paznokcie już długo, skończyłam kursy i nigdy mi się to nie zdarzyło .Zawsze byłam spokojna, że miesiąc się będą trzymać.Myślę, że dobrze przygotowałam płytkę.Po opiłowaniu sprawdzam jeszcze pod lupą czy nie ma błyszczącej powierzchni.Użyłam bondera jako podkład i dobrze zmatowiłam, powietrze mi nie podeszło pod tipsa.Nie wiem co jest grane.Pracuję na żelu sculpting firmy alle paznokcie.Słyszałam, że mają kiepskie żele ale ten mi spasował bo jest gęsty i jednofazowy no i już długo na nim pracuje i nigdy nie miałam problemu.
Pomóżcie proszę.Może mi coś poradzicie.Trudno jest samemu to ocenić ale skoro nie miałam takich sytuacji to chyba umiem robić tipsy zwłaszcza, że robię je od 4 lat .Sama już nie wiem jak mam to oceniać zawsze staram się uczyć na błędach i dokładnie wszystko analizuje.Nie może być takich sytuacji bo wyrobie sobie złą renomę ale dwie osoby pod rząd to już za wiele.Może doradzicie mi jakiś dobry żel jedno fazowy najlepiej gęsty w przystępnej cenie.Pozdrawiam

nanami7
28-09-2012, 14:53
moze akurat tak sie zdarzylo przez przypadek. przeciez paznokcie nie moga odpasc zaraz po powrocie do domu. Moze gdzies uderzyly, albo jakos mechanicznie uszkodzily paznokcie i dlatego tak sie stalo... mi np klientki tez wmawialy ze niegdzie nie uderzyly a jak przychodzilo co do czego to w koncu sie przyznawaly :]

Candynails
28-09-2012, 19:43
Na ogół takie przypadki są wynikiem urazów mechanicznych. Klientki nie chcą się przyznać, niekiedy licząc na zwrot kosztów lub korzystny dla nich rabat, na co dzień przez nasze salony przewija się tyle osób, że prędzej czy później mogą trafić się takie przypadki. Dobrze wykonane paznokcie nie powinny jednak odpaść w wyniku niewielkich urazów np przy porządkach domowych, chyba że uraz był bardzo dotkliwy - to jednak można łatwo wywnioskować po wyglądzie płytki (zasinienia, pęknięcia, krwiaki). Jeżeli to były nowe klientki, możesz je wypytać, czy wcześniej im się to nie zdarzyło. Takie odrzucenie wszelkich upiększających udogodnień jak sztuczne paznokcie czy rzęsy może być spowodowane chorobą( np. zaburzenia hormonalne) lub wcześniej przebyte poważne urazy akurat tych płytek paznokci, wtedy trzeba poświęcić im szczególną uwagę. Jeżeli to się wcześniej nie zdarzyło to jednak musiałaś coś zrobić źle, możesz spróbować na następny raz przedłużenia na formie akrylem przy tych klientkach, może tym razem paznokcie "załapią";)

Bogusia1984
02-10-2012, 00:54
Dziewczyny tak walnelam paznokciem w metalowy stol, ze az zapiszczalam hihihii pekl mi moj pazur z naturalnym....staram sie nakladam za duzo zelu i aby pezur jakos ladnie wygladal.atu jednak chyba zla ta krzywa nadal.....ups..............
http://pliki.wzorki.info/images/x2oVW.jpg

http://pliki.wzorki.info/images/mZ89j.jpg

Candynails
02-10-2012, 09:42
Bogusia1984 to są dość długie paznokcie i punkt stresu powinien być bardziej wzmocniony, pazurki są zbyt płaskie dlatego nie wytrzymały uderzenia. Jeżeli Twój naturalny paznokieć również pękł i krwawił to nie ściągaj żelu bo uszkodzisz łoże paznokcia, skróć go maksymalnie i zaklej plastrem, dopiero po kilku dniach jak naturalna płytka się przesunie możesz zbudować paznokieć na nowo;)

samaron
02-10-2012, 09:50
Hihi, Bogusia, od samego patrzenia boli,
paznokcie zażelowane, zaakrylowane nie są na wieki i wcale nie znaczy, że jak gdzieś nimi zdrowo rąbniemy to powinny wszystko przetrwać, nawet jeśli są super prawidłowo zbudowane ;).
W tym przypadku akurat upatrywałabym winy w tym metalowym stole ;)

Candynails
02-10-2012, 20:39
wiadomo, że paznokcie nie są z betonu i takie urazy się zdarzają, ale na tych zdjęciach akurat widać, że krzywa C nie jest zbudowana w odpowiedni sposób, i to w znacznym stopniu mogło przyczynić się do pęknięcia podczas uderzenia

Bogusia1984
02-10-2012, 20:55
Powiem szczerze, ze naprawdę ciężko jest każdego zadowolić.....wczesniej budowalam z większa ilością żelu i podobno było za dużo materiału, teraz znowu za malo. Jak ogladam zdjecia z forum to z kolei pazurki maja isc ladnie prosto bez zadnych pagorkow.......czy moglby ktos pomoc i pokazac gdzie dokladnie powinno byc nadbudowane? Ta krzywa to jakis koszmar....wczoraj zrobilam je na nowo..prosze doradzcie co zle bo juz mi rece opadaja hihihi

Chocolata
02-10-2012, 21:35
Proponuję przejrzeć temat http://forum.wzorki.info/ogolnie-o-paznokciach/550-krzywa-c.html
Najlepiej nauczyć się obserwując. Może jakieś warsztaty? Miedzy forumowiczkami zawsze jest przyjazna atmosfera i bez stresu nauczyłabyś się podstawowych rzeczy:)

Bogusia1984
02-10-2012, 21:54
Chocolatko ja juz dwa razy bylam na szkoleniu - ale czasem mija sie to z tym co jest na forum z tym co na szkoleniu:) Niby robisz i cwiczysz na szkoleniu a pzoniej gdzies ucieka z znowu cwiczenia i bol polammanych moich pazurkow hihihihi tam troche bardziej chca budowania, a tu bardzo patrzy sie na perfekcyjna budowe......tak zbudowalam nowe pazurki:)

http://pliki.wzorki.info/images/3jETA.jpg

wskazujacy za pewne za duza gorka, a reszta w sumie nie wiem czy za malo czy w sam raz.....................

edit7715
02-10-2012, 22:46
Cześc dziewczyny.
ja również mam mały problem i mam nadzieję że pomożecie mi go rozwiązać;)Otóż ostatnio zauważyłam że strasznie żółknie mi wierzchnia warstwa paznokcia(tak jakby nabłyszczacz,bo po zmatoiweniu nie ma już nic żółtości)I to zaczęło sie dziać u wszystkich moich klientek nawet u mnie;(Zastanawiam sie co może byc przyczyną i niewiem bo wszystkie produkty jakie używam mam juz sprawdzone i bez zmian.jedyne co mi przychodzi do głowy to albo coś z lampami nie tak albo nabłyszczacz mi sie przeterminował(choc jeszcze miesiąc temu było z nim wszystko ok).Co o tym myślicie?

nanami7
02-10-2012, 23:38
Pewnie nabłyszczacz no bo co tu innego... hm...

Candynails
03-10-2012, 09:20
Powiem szczerze, ze naprawdę ciężko jest każdego zadowolić.....wczesniej budowalam z większa ilością żelu i podobno było za dużo materiału, teraz znowu za malo. Jak ogladam zdjecia z forum to z kolei pazurki maja isc ladnie prosto bez zadnych pagorkow.......czy moglby ktos pomoc i pokazac gdzie dokladnie powinno byc nadbudowane? Ta krzywa to jakis koszmar....wczoraj zrobilam je na nowo..prosze doradzcie co zle bo juz mi rece opadaja hihihi

W temacie o paznokciach do oceny jest wiele zdjęć paznokci przedstawionych bokiem i opisów jak krzywą C wykonać prawidłowo. Nie chodzi o to by paznokcie były grube, po prostu w odpowiednim miejscu masy powinno być najwięcej:)

AtelierStylizacji Carolla
10-10-2012, 00:11
moze bc na twista- przekrecac glowice, mozeszgo po prostu wyjąc, badz zobacz czy przy rączce nie ma takiej małej sroki jak glówka od zpilki- ja ie wykreca delikatnie tak jakbys ustawiała zegarek i wtedy mozna wyjac frez:D moze sie uda:D

stefcia92
16-10-2012, 10:51
nie wiem co sie dzieje . ostatnio zel na pazurkach po utrawdzeniu w lampie zaczal sie tak jakby "kurczyc"
wyglada to tak ze zel nie dochodzi do konca pazurka;/ używam zelu modeny .

macie jakis pomysl dlaczego tak sie dzieje ?

żarówki wymienione (ale przed wymiana dzialo sie tak samo)
żeli nie zmienialam.

kaka80
17-10-2012, 21:28
sprobuj przetrzec suchym wacikiem baze lub pędzelkiem i potem naloz kolor,jak dalej bedą uparte to zmatuj baze no ale to juz wiecej bawienia ^_^

KarolciaK
18-10-2012, 08:00
Może kładziesz za dużą warstwę bazy, spróbuj ją "wcierać" w paznokcieć

stefcia92
19-10-2012, 07:17
tylko kurcze on nie kurczy sie na bazie ( tylko później na kamuflażu + np frenchu . )

kaka80
19-10-2012, 09:07
hmmm...nie bardzo rozumiem-kolor ci sie kurczy na kamuflazu czy jak???jak tak to po co kamuflaz pod kolor????napisz dokladnie ;)

Nysza
19-10-2012, 16:18
ale i tak kolor daje się przecież na wybudowany paznokieć a nie od razu na żel podkładowy ...

czy ten żel kolorowy to nowy zakupiłaś w sensie nowe opakowanie czy on jest już w twojej kolekcji od jakiegoś czasu
a problemy zaczął teraz stwarzać ???

natalia268
19-10-2012, 16:50
na wybudowany ? :wow: i co dalej ?

rudzia1985
19-10-2012, 17:25
No normalnie...Budujesz pazurka, opracowujesz, kladziesz kolor rownomiernie ( starasz sie ), lekko zmatowisz lub nie i nablyszczacz :)

Ja robie roznie, raz na zbudowanego a raz na podkladowy i wtedy budujacy i cala reszta :)

natalia268
19-10-2012, 17:44
nie wyobrazam sobie robić tą metodą...

nanami7
20-10-2012, 01:11
ja też tak robię najczęściej ... ;) tzn tak jak Nysza napisala :)

stefcia92
20-10-2012, 06:31
nie :) kurcze jakby to opisac :P napierw normalnie przygotowuje pazurka, pozniej kładę primer , bonder-wcieram w pazurka - nastepnie cieniutki szkielet (clear budujacym jednofazowym ) -kamuflaz , french - buduje jednofazowym krzywizny ( i juz wtedy zaczyna sie marszczyć (nie dochodzi do konca frencha ) ;/ pozniej opracowuje pazur i daje warstwe na wierzch . i ta tez sie kurczy ;/

kurczy sie po utwardzeniu w lampie (jak pisalam wczesniej zarówki sa nowe /ale na starych tez sie tak zeczelo robic)

zel mialam juz w swojej kolekcji wczesniej nie bylo z nim problemów- zaczeczy sie w polowie opakowania. teraz bede otwierac nowe opakowanie - zobacze czy dalej bedzie taki problem.

Candynails
20-10-2012, 16:58
żel zawsze się kurczy, dlatego trzeba wyrobić sobie nawyk zabezpieczania żelem wolnego brzegu, przemalowujesz pędzlem wolny brzeg każdego paznokcia, wtedy nie ucieknie Ci, nie odsłaniając spodniej warstwy

barbara_kawka
20-10-2012, 21:05
nie wyobrazam sobie robić tą metodą...

O wiele szybciej idzie mi np. kolorek ta metoda ;) a co do kurczenia zelu .. moze slaba jakosc zelu?

KarolciaK
20-10-2012, 21:55
też kiedyś tak miałam i było to spowodowane złą ilością nałożonego żelu

kasiulka81
23-10-2012, 20:02
Nie wiem czy któraś z Was miała podobny problem więc opiszę co mi się przed chwilą wydarzyło :wow:
Robiłam na spokojnie pazurki kumpeli, nagle lampa:P zaczęła mrugać i najzwyczajniej w świecie wybuchła gdy kumpela miała w niej ręce :o nawet nie zdążyłyśmy zareagować, potem się już tylko dymiło i śmierdziało,no i po lampce ;(
Czy miała któraś z Was taki przypadek???? Dawałyście je do naprawy, ja już zamówiłam nową właśnie, ale gdyby dało się tą starą (3 letnią LCD) naprawić to chętnie miałabym dwie :D

rudzia1985
23-10-2012, 20:24
Jak sama zdublowalas post to nie usuniesz. Mozesz zaraportowac do Moderatorow naciskajac pod kwiatkami znaczek wykrzyknika i w tresci napisac co jest nie tak a dziewczyny zrobia reszte :)

natalia268
23-10-2012, 20:46
z Twojego postu wynika, że kumpela zaczęła mrugac i nagle wybuchła :D
Najpierw sie zastanawiałam czy to bedzie problem dotyczący rzęs czy o co chodzi, ale dobrnęłam do konca i dowiedziałam się, że chodzi o lampę :skacze:

kasiulka81
23-10-2012, 21:50
Byłam jeszcze pod wrażeniem tej "eksplozji" :P

KarolciaK
23-10-2012, 22:28
dobrze, że koleżancce nic się nie stało i że nie było żadnego kopnięcia prądem

asia
24-10-2012, 00:55
albo bezpiecznik albo jakas inna elektryczna usterka, żarowka tak sie przepaliła na przykład. Jeśli cała zgasła to raczej bezpiecznik. w zasadzie to pewnie nie opłąca się tego naprawiać chyba, że masz jakiegoś znajomego elektryka :)

Agnieszka Praska
24-10-2012, 17:53
nagle lampa zaczęła mrugać i najzwyczajniej w świecie wybuchła gdy kumpela miała w niej ręce :o nawet nie zdążyłyśmy zareagować, potem się już tylko dymiło i śmierdziało,no i po lampce ;(

mialam to samo niestety lampa poszla w smietnik bo poszla elektronika:/:

kasiulka81
24-10-2012, 20:18
Lampkę od razu zamówiłam nową, a znajomego mam i zapytam go ile ewentualna naprawa by kosztowała, bo zawsze mogłabym ją mieć w zapasie jeśli oczywiście się uda i w ogóle opłaca naprawić :huh:
Ale naprawdę szczęście, że nic się nikomu nie stało

lonia1990
25-10-2012, 11:17
Nie wiem czy któraś z Was miała podobny problem więc opiszę co mi się przed chwilą wydarzyło :wow:
Robiłam na spokojnie pazurki kumpeli, nagle lampa:P zaczęła mrugać i najzwyczajniej w świecie wybuchła gdy kumpela miała w niej ręce :o nawet nie zdążyłyśmy zareagować, potem się już tylko dymiło i śmierdziało,no i po lampce ;(
Czy miała któraś z Was taki przypadek???? Dawałyście je do naprawy, ja już zamówiłam nową właśnie, ale gdyby dało się tą starą (3 letnią LCD) naprawić to chętnie miałabym dwie :D

Miałam identyczną sytuacje !!!!

Tyle ,że moja lampa miała zaledwie 2 miesiace ;/ ;/ to wlasnie byla lampa LCD. Wkurzyłam się strasznie :( odesłałam ja na gwarancji (czekałam na nią 2 miesiące) i niby ją naprawili ale co chwile mi migala aż po miesiącu przestała działać;/ Dlatego teraz wole kupować zwykle lapmy bez bajerów ;)

Agnieszka Praska
25-10-2012, 12:23
lonia ja mialam taka akcje z lampa zwykla nie lcd:P