-
Odp: Opinie o produktach Silcare / Noname
Cytat:
Napisał
karo-f
No właśnie po french pink człowiek spodziewałby się chociaż odrobiny "pinka" a tu trupek...
A próbowała któraś z Was łączyć Silcarowe Base Ony i Affinity z maskedem i-Nails? W innym wątku całkiem dobrze dziewczyny o nim piszą, kolor i krycie też jak dla mnie piękne tylko nie wiem na ile się chemicznie polubią?
A próbowałam łączyć :-) Z powodzeniem. Ale jak dla mnie jest bardzo podobny do silcare masked, choć tego silcare dawno nie miałam, ponoć się pogorszył.
Przyszła mi paczka i moje clear-v i sama nie wiem czy mają poświatę czy nie :P chyba mają.
Co do wacików bezpyłowych, wzięłam za 7,50 500 szt i one są rewelacyjne. A gdzieś czytałam, że komuś się rozwarstwiały, to jak dla mnie grube, przyjemne i się nie rozdzierają. :ok: Kupiłam też kolor czerwony pod nazwą Red Wine i jest to taka krwawa marry-rewelacja , śliczny kolor. Mam nadzieję dziś nim klientce pazurki zrobić. Próbowałam też Angel White, ten biały z kolorówki. Średniogęsty, porównywalny do Golden Nails, ale rzadszy od MM Forte i to sporo, za to kolor jest bielutki, nie ekstremalny, ale wystarczający. Linia uśmiechu wyraźna, utwardza się po 3 minutach, nie rozlewa i po nałożeniu nabłyszczacza z I-Nails Quick Finish nadal jest biały, nie żółknie. Poczekam na klientkę jakąś, to będzie wiadomo jak z trwałością, ale bardzo mi pod pasował, bo do tej pory miałam Allepaznokcie śnieżnobiały, ale on lubił żółknąć i kosztował 9zł/5ml , a ten 7,50/5ml z tym, że w Alle musiałam specjalnie wysyłkę płacić, bo u nich nic nie zamawiałam oprócz żarówek.
-
Cytat:
Napisał
sztynka
Próbowałam też Angel White, ten biały z kolorówki. Średniogęsty, porównywalny do Golden Nails, ale rzadszy od MM Forte i to sporo, za to kolor jest bielutki, nie ekstremalny, ale wystarczający. Linia uśmiechu wyraźna, utwardza się po 3 minutach, nie rozlewa i po nałożeniu nabłyszczacza z I-Nails Quick Finish nadal jest biały, nie żółknie.
Kurde a mnie żółknie ekstremalnie- nowa lampa, nowe żarówki, 2 minuty utwardzania i ecru a nie White Angel, więc zazdroszczę :P 2 tygodnie na stopach wytrzymał bez problemu, spiłowałam bo się znudził ;) trwałość ma, tylko ta biel...
Ale kupiłam na allegro jeszcze bianco estremo, nie poddam się bez walki. A biały MM jest dużo gęstszy o Angela, bo też się zastanawiałam nad nim?
-
Ja jeszcze Angela nie próbowałam na człowieku, tylko na paluchu, więc nie wiem jak się zachowa na całej dłoni. Forte z MM jest gęsty, ale po wymieszaniu i ogrzaniu super się nakłada, tylko jest mniej biały. Natomiast Angelo Bianco z MM to śnieżna biel, ale dla mnie za gęsty, bo już podchodzi pod 3D. W mistero można wziąć próbki i to też na plus jest.
-
Jak kupowałam clear-v z tych wyprzedaży to mialam bez poświaty, a jak kupiłam w sklepie stacjonarnym to wyraźnie widac fioletową poświatę choć nie jest ona tak mocna jak przy violecie.
Angel white żółknie mi na potegę ;( Przyzwyczailam się do tego rzadkiego z basic ale trzeba go odkręcic na jakiś czas żeby zgęstniał ciut. Miałam jeszcze jakiś biały z base one, chyba ten estermo najbielszy ale tez ciut żólknie jak się za długo przetrzyma.
Z mlecznych pink french znalazłam tylko jeden który w miare nie blednie w lampie- z seri exellent ale chyba juz go nie ma nigdzie ;( więc sama nie wiem co zrobie jak mi się skończy. Może do tych blednących domieszac jakiegoś różu?
Co do clear i podkładów to zaczęłam używac serii perfect podkładu i budujacego i trzyma się rewelacyjnie :) Ciekawe jak white z tej serii, używa ktoś?
Nabłyszczacz niezmiennie silikonowy exellent choc czasem na frenchu widać jak się brudzi i ściera. Trzeba pokrywać top coat.
Kolor masked z basic bardzo mi odpowiada,świetnie kryje, a jak chcę lżejszy odcień to daję go poprostu mniej i rozcieram:)
-
ja Angel white też używam i lubię ;)
mi nie żółknie bo pilnuje czasu raz nie pilnowałam i rzeczywiście miał taki lekko żółty odcień..
robię na zmianę po jednym pazurku
najpierw np. mały z lewej ręki później z prawej i każdy do lampy na 30sek.
i proszę aby klientka wkładała po jednym resztę chowając od światła uv czyli jak robie serdeczny już to mały jest schowany a jak środkowy to już 2 pazurki chowa itd. jak już każdy był 30sek. to proszę o włożenie całej ręki na ok 1,5 - 2 min. i pięknie się utwardza wtedy i mi nie żółknie ;)
-
Cytat:
Napisał
nataszka
J Miałam jeszcze jakiś biały z base one, chyba ten estermo najbielszy ale tez ciut żólknie jak się za długo przetrzyma.
Z mlecznych pink french znalazłam tylko jeden który w miare nie blednie w lampie- z seri exellent ale chyba juz go nie ma nigdzie ;( więc sama nie wiem co zrobie jak mi się skończy.
Żele UV - ALPHA NAIL STYLIST Ozdoby i akcesoria do stylizacji paznokci może to te których szukasz? są dwa pinki z Exellent? zerknij :)
a jak długo trzymać estremo żeby nie zżółkł? dzisiaj sobie nim będę machać frencha z coverem light i na affinity blue, to wolałabym wiedzieć co zrobić żeby łapki w ecru nie wyjąć :D
-
sztynka - mi się rozwarstwiały ;)
Kurcze.. pilniki mogłyby być ulepszone ;)
-
Okrutnie się zawiodłam.. listonosz przyszedł z paczuchą, Affinity, Bianco estremo (na tipsie wyglada idealnie i utwardził się idealnie, nie zżółkł), kilka nowych kolorków i LED.
No i niestety- Affinity super, naszykowałam paznokcie jak bozia kazała, zbudowałam mały szkielecik na naturalku Affinity, lekko dałam Covera Light, ładnie cacy...
No i doszło do białego :[- ciężko, słabo kryje, nie chciałam zrobić nalanych kluchów, dałam 2 cieniuteńkie warstwy i się franek nie utwardził. Po 3 minuty każda plus dodatkowo jeszcze go 90 sekund trzymałam :(
Ręce mi opadają, spiłowałam sam french, został szkielecik. Jakaś dobra dusza podpowie zielonej koleżance jak teraz dalej na tym zbudować pazurka? French odpada, został mi cieniowany brokat... cholerka, a tak się cieszyłam.:/:
-
To był french pink z tych całych białych pojemniczków exellent ale nie widze go tu nigdzie :/ wieczorkiem pstrykne zdjęcie tego co ja mam, moze ktoś go jeszcze gdzies widział
-
Upss pomylilo mi się z tym żelem exellent. Ja mam french dark pink Base one tylko ze w takim białym wyprzedażowym pojemniczku. Nie wiem co mi się ubzdurało z tym exellent. Chyba dlatego ze z exellent miałam clear pink ;) Wrzucam fotke dla porównania. Naświetlane 2 min
-
Cytat:
Napisał
karo-f
Okrutnie się zawiodłam.. listonosz przyszedł z paczuchą, Affinity, Bianco estremo (na tipsie wyglada idealnie i utwardził się idealnie, nie zżółkł), kilka nowych kolorków i LED.
No i niestety- Affinity super, naszykowałam paznokcie jak bozia kazała, zbudowałam mały szkielecik na naturalku Affinity, lekko dałam Covera Light, ładnie cacy...
No i doszło do białego :[- ciężko, słabo kryje, nie chciałam zrobić nalanych kluchów, dałam 2 cieniuteńkie warstwy i się franek nie utwardził. Po 3 minuty każda plus dodatkowo jeszcze go 90 sekund trzymałam :(
Ręce mi opadają, spiłowałam sam french, został szkielecik. Jakaś dobra dusza podpowie zielonej koleżance jak teraz dalej na tym zbudować pazurka? French odpada, został mi cieniowany brokat... cholerka, a tak się cieszyłam.:/:
Ja bym potraktowała je coverem po całości i później zbudowała.
No chyba,że wymyśliłaś sobie wtopki(tak wiemy wymyśliłaś french :P )
-
-
Cytat:
Napisał
sandrus
Ja bym potraktowała je coverem po całości i później zbudowała.
No chyba,że wymyśliłaś sobie wtopki(tak wiemy wymyśliłaś french :P )
No i wyszedł wtopik niestety po tej białej wtopie, bo 'angel white'a' vel 'devil ecru' bym nie zniosła... spiłowane do szkieletu, affinity i biały brokat plus pyłek, ale w niebieskim Affinity i kolorze Red Fire jestem zakochana :love:
Gęściutki, milutki, idealny do pracy, cudnie się poziomuje, żadnych gór i dołów, świetny do piłowania, mniaaaaam :) Tylko bieli do frencha nadal brak...
-
Cytat:
Napisał
Sylwia87
Zel 15 g po 7zł ?? A czemu tak tanio ??
-
To jest sklep Silcare i wyprzedają żele w białych słoiczkach [zdaje się zastępczych]. Już jakiś czas jest ta wyprzedaż. Są też np. 50g za 17zł, czy 30g za 12zł. Nataszka chciała french dark pink i niestety ten jest tylko w 15g opakowaniach.
-
Cytat:
Napisał
karo-f
No i wyszedł wtopik niestety po tej białej wtopie, bo 'angel white'a' vel 'devil ecru' bym nie zniosła... spiłowane do szkieletu, affinity i biały brokat plus pyłek, ale w niebieskim Affinity i kolorze Red Fire jestem zakochana :love:
Gęściutki, milutki, idealny do pracy, cudnie się poziomuje, żadnych gór i dołów, świetny do piłowania, mniaaaaam :) Tylko bieli do frencha nadal brak...
Ja na prawdę lubię silcare,ale ich białe żele dostępne u mnie w sklepie nie spełniają moich oczekiwań.
Lubię gęste,niespływające,takie gdzie po jednej warstwie mamy odpowiednie krycie i gdzie za jednym razem nakładamy na 5 paznokci (czy 4 jak kto woli )
Dziewczyny na fb wstawiły link do gęstego,którego ja nie znam.
Jak któraś zainteresowana to bardzo proszę
Emiga - ozdoby do paznokci - Żel UV Clear - 15g
-
Ja się zastanawiam czy to nieutwardzenie Bianco Estremo to czasem nie wina Affinity- on ma dosyć grubą warstwę dyspersyjną, możliwe że biały jest na nią za chudy- tym bardziej że położony sam na tipsa zachował się idealnie-po 2 minutach twardusi i bialutki. Spróbuję na tipsie ale na Clear V albo na żelu Led i dam znać.
-
Hej dziewczyny, mam do was parę pytań :] Zdarzyło wam się, że żel base one uv gel clear w różowym pojemniku pękał, kruszył się? Zażelowałam nim swoje naturalne paznokcie 2 warstwy, jedna cienka bazowa i druga budująca, opilowalam, dałam 2 warstwy żelu kolorowego i na to nabłyszczacz Quick finish i normalnie widze pęknięcia po całości. Co dziwne siostrom robiłam i one czegoś takiego nie miały :/:
Ten żel clear-v i violet co polecacie to też z tej serii base one w różowych pojemnikach?
Który cleaner kupić: base one róż czy basic w zielonej nalepce?
-
Mnie sam base one clear i clear-v nałożony na naturalne paznokcie poodpryskiwał- dopiero na kwasowy primer się utrzymał, na naturalną płytkę nie- pewnie dlatego że polecany jest głównie na tipsa lub formę, sztywny i mało pracuje z paznokciem, mimo że mam dosyć krótkie paznokcie ale długą płytkę po prostu nie zdał egzaminu.
Quick finish z kolei podobno lubi żółknąć i popękać.
Spróbuj Easy Vanish sealer- silikonowy, miękki nabłyszczacz, jedyne co to warto go zabezpieczyć na sam koniec lakierem bo po pewnym czasie może się rysować, ale jak wyjedziesz na naturalny paznokieć- zero zapowietrzeń.
-
Jeśli chodzi o żele to tak mowimy o tych w rozowych pojemniczkach choc na wyprzedazy mona spotkac je tez w bialych i czarnych
Cleaner polecam z basica :)
-
Cześć dziewczyny!
Jestem świeżakiem na forum. Mam do Was kilka pytań i z góry proszę o wyrozumiałość :) Przyznam, że do tej pory robiłam wyłącznie akryl. Bardzo proszę o pomoc.
Jakie żele polecacie na początek "zabawy" z Silcare?
Jakie połączenia żeli są niezawodne?
Czy żele excellent easy vanish można łączyć z kolorowymi żelami basic color czy base one?
-
Dziewczyny :macham: potrzebuje jakiś dobry primer/bonder lub żel który by nadawał się jako baza do żelowania naturalnej płytki. Z tego co wyczytałam polecacie bonder kwasowy ale nie jestem pewna czy chodzi o ten: Base One Bonder Gel - Kwasowy - Akcesoria do paznokci, żele UV, manicure - sklep Nails Silcare :huh:
Anikol pisałaś że używasz żelu basic french pink jako bazowego na naturalki i mam pytanie czy ten żel z base one french pink też by się nadawał?
-
Goniek - ja wiem że tego wszystkiego jest dużo ale to jest już napisane- poczytaj wątek.
Mona ja używam primera kwasowego z Sunny Nails i też jest ok. Co do Base One French Pink- zalezy od naturalków. Na moje się nie nadaje bo jest sztywny, blady i odpryskuje. Na naturalne paznokcie bez tipsa i przedłużki na formie polecam silikonowe Exellent Easy Vanish albo Affinity- lepiej pracują z naturalnym paznokciem.
-
Cytat:
Napisał
18Mona
Anikol[/B] pisałaś że używasz żelu basic french pink jako bazowego na naturalki i mam pytanie czy ten żel z base one french pink też by się nadawał?
Nie używałam Base One French pink jako bazy więc ale będzie się trzymał równie dobrze. Z kolei french pinkowi z basica ufam bezgranicznie, jest fajnie lejący kocham go.
-
anikol a na tą bazę z french pink basic budujesz dalej tylko żelem basic czy można na tą bazę dać też żele z base one?
-
Ja ostatnio wypróbowałam żeliku z włóknami i powiem że bardzo mi się podoba a jesli chodzi o żel Affinity wzięłam niebieski i wszystko dobrze tylko na paznokciu nie robi się przeźroczysty tylko taki mętny więc jeśli już to chyba trzeba brać cleara...
-
jak to jest z tym żelem no name violet on jest w czarnych i różowych pojemniczkach sprzedawany ??
-
Normalnie jest w różowych pojemniczkach ale podczas wyprzedaży miał cenę chyba 40% niższą i białe oraz czarne pojemniczki
-
Hej dziewczyny ;) Miałyście może cleaner bądź aceton z tej wersji zapachowej?
Miałam zamówić cleaner Basic ale zgłupialam. Kiedyś używałam cleanera z NYC i on ma taki dość ładny zapach i zastanawiam się właśnie nad tymi Silcare Garden Of Colour czy są równie dobre jak Basic w działaniu a do tego nie byłyby duszące?
Mam jeszcze pytanie czy macie żel z Silcare w kolorze oberżyny bądź jakiegoś ciepłego fioletu? Chętnie bym zobaczyła jak wygląda na pazurku: plum z linii Basic, violet z Neonów, deep fuschia z Base One.
W załączniku dodam moją skromną kolekcję Silcare. Może komuś się przyda ^_^
-
W grupie Silcare na fb ktos wrzucał zdjęcie żelu Plum :)
-
Ostatnio miałam swoją pierwszą przygodę z Silcare i mam pytanie: Czy bonder taki w buteleczce powinien być tak bardzo gęsty
? Czy może coś się z nim stało?
Kiedy otworzyłam paczuszkę był mega gęsty, ale to chyba przez warunki pogodowe, postał kilka godzin w temperaturze pokojowej i dalej taki jest. Nie da się go nabrać na ten pędzelek z buteleczki. I nie trzyma się w ogóle, wszystko odpada.
-
3524 jest minimalnie gesty, ale da sie go nalozyc i nic nie odpada. Zalezy od temoeratury pomieszczenia. No chyba ze Ty dostalas jakis 'trefny' :) moze ktos jeszcze sie wypowie.
-
Cytat:
Napisał
18Mona
Hej dziewczyny ;) Miałyście może cleaner bądź aceton z tej wersji zapachowej?
Miałam zamówić cleaner Basic ale zgłupialam. Kiedyś używałam cleanera z NYC i on ma taki dość ładny zapach i zastanawiam się właśnie nad tymi Silcare Garden Of Colour czy są równie dobre jak Basic w działaniu a do tego nie byłyby duszące?
Mam jeszcze pytanie czy macie żel z Silcare w kolorze oberżyny bądź jakiegoś ciepłego fioletu? Chętnie bym zobaczyła jak wygląda na pazurku: plum z linii Basic, violet z Neonów, deep fuschia z Base One.
W załączniku dodam moją skromną kolekcję Silcare. Może komuś się przyda ^_^
JA mam w tej chwili Aceton zdaje się melonowy.
jest ok.
-
ja mam dopiero co kupiony bonder kwasowy base one z silcare, jest dość gęsty ale da się go nabrać na pędzelek i rozprowadzić, co do odpadania to mam nadzieję, że nic takiego się nie stanie, bo użyłam go dopiero na kilka osób
-
Witam
używała któraś już tego żelu Perfect eurofiber ?
Żel UV Perfect Eurofiber Clear 30g. EXTRA MOCNY ! (3955679676) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Wcześniej było zapytanie już o ten żel, ale nie mogłam znaleść już żadnej konkretnej odpowiedzi, ktoś miał go przetestować, ale już nie pamiętam jaka kobitka to miała być ;)
Pozdr <3
-
A ja mam taki głupi problem.. z kolorówki Silcare'owej kupiłam już 2/3 oferty, ale nie polubiłam się z metallicami..
Macie jakiś sposób nałożenia tych żeli tak, żeby nie było widać śladów po pędzlu? już i okrągłym próbowałam i płaskim pędzlem, i naturalnym i sztucznym.. i matowiłam ostatnią warstwę kolorku, i bez matowienia.. i ręce mi opadają bo nie mam pojęcia jak się pozbyć tych smug...:(
18Mona próbowałaś może używać tego białego 3d do frencha? zdaje egzamin po jednej warstwie? nie żółknie w lampie?
-
A ja mam kilka klientek ktorym sie 'brudza' paznokcie, a dokladniej jak poloze nablyszczacz z excellenta ten silikonowy to narzekaja ze sie robia przebarwione. Mam moze z 3-4 takie klientki. Jak zmatowie bloczkiem i naloze na nowo to sa znow ladne, albo jak sa przemalowane top coatem (lakierem). Postanowilam sama przetestowac i nosz teraz trzy jasne pazury i sie nic nie dzieje... Ja nie wiem gdzie te baby wkladaja lapska :P mialyscie takie przypadki? Mam wrazenie ze sie tylko tak dzieje na tych silikonach...
-
Cytat:
Napisał
nanami7
A ja mam kilka klientek ktorym sie 'brudza' paznokcie, a dokladniej jak poloze nablyszczacz z excellenta ten silikonowy to narzekaja ze sie robia przebarwione.
Robią się. Silikonowy nabłyszczacz fajny ale.. ściera się niemiłosiernie. Ja po 5 dniach na jasnych paznokciach mam na końcówkach szare farfocle, widać że jest brudny i powycierany. Nawet jak położę lakier top. Nie zdaje egzaminu na jasne kolory i na frencha. Kupiłam "fikusowy" nabłyszczacz i jak tylko dojdzie będą testy z silcarowymi żelami. A Excellent zostaje na ciemne lakiery albo często odświeżane wzory. Nawet na sobie nie chce mi się tego matowić i kłaść od nowa, co dopiero proponować komuś "wpadnij za tydzień to ci odświeżę"
-
karo-f Kupiłam go z myślą o frenchu że nie będzie spływał ale jest bardzo gęsty i źle się go nakłada. Mi robi smugi. No i owszem pożółkł ale to może wina topu bo dawałam ten badziew bez przecierania
Dziewczyny nie załamujcie mnie z tym nabłyszczaczem bo już nie wiem na co się decydować.
-
Cytat:
Napisał
Danus072
Ja bodajże wyżej pisałam że to jest żel z włóknami wzięłam na próbę 5ml aby spróbować i mi sie podoba przylega elegancko a włókna nawet jak wystają na sam koniec po polerce nie ma nic. Bardzo dobrze trzyma sie płytki więc zamówie go w wiekszej pojemności. Proponuję Ci wziąć mały na próbe i sprawdzić ponieważ co mi pasuje nie musi każdemu pasować. Jesli o mnie chodzi to polecam :)