mam z tym maly problem czy jak ozdabiamy paznokcie to na ozdoby kladziemy jeszcze warstwe zelu czy juz nie np. jezeli chodzi o brokat to po nalozeniu brokatu nakladamy jeszcze warstwe zelu czy juz nie?
mam z tym maly problem czy jak ozdabiamy paznokcie to na ozdoby kladziemy jeszcze warstwe zelu czy juz nie np. jezeli chodzi o brokat to po nalozeniu brokatu nakladamy jeszcze warstwe zelu czy juz nie?
oczywiście że nakładamy A jak chcesz zbudować pazurka przecież jak zaczniesz wyrównywać to spiłujesz cały brokat
Szczerze to troszke twoje pytanie jest dziwne Chyba nic o pazurkach nie wiesz..
Nie patrz nigdy na twarz, czy piekna i mila. Patrz tylko na serce, bo w nim dobroć i sila
jestem poczatkujaca skonczylam kurs robienia paznokci ale bez zadnych ozdob dlatego pytam przeciez po to jest to forum
Dokładnie do tego służy forum
tylko cyrkonie dajesz na koniec.
Sorki za moją odpowiedź ale jakoś wydało mi się to dziwne o takie coś pytać heh
Nie patrz nigdy na twarz, czy piekna i mila. Patrz tylko na serce, bo w nim dobroć i sila
nic nie szkodzi w porzadku
Ja zawsze musze sie nagimnastykowac przy koronkach i siateczkach, mimo ze efekt jest rewelacyjny. Macie jakies ciekawe sposoby na wtapiane "trudnych" ozdob
ooo właśnie świetne pytanie! Dziewczyny jak wtapiacie siateczki itp? Bo ja niestety również mam z tym problem
ja ogólnie siateczek jeszcze nie wtapiałam ( bo zadko kiedy ktos chce abym popuscila wodze fantazji ... a moja jest naprawde szalona )... ale można ja klejem do tipsiorów delikatnie podkleic na brzegach jesli chce sie np. frencha z niej zrobic
ja osobiscie wtapiam ozdoby na 2 warstwe,wtedy nie ma prblemu ze cos spiluje
Tą siateczke przyklejasz klejem, gdy pracujesz na tipsach?Chyba nie przyklejasz tego do paznokci ... Pytanie do Marzeny
heheh tak jak pracuje na tipsach
czesto siateczki sa dosc sztywne i gdybym samym zele pokryla to napewno material sie nie ulozy.Na 1 warstwe zelu nakladam punktowo klej i przyklejam koronki ,siateczki itd.Na to zel 2 lub 3 warstwy
Powiedzcie mi jak przyklejacie tipsy.
Nakładacie kropelkę (no może 2) kleju na wyznaczone miejsce na tipsie, i przyciskacie tips tak jakby od góry paznokcia? Czyli, że jakby miał "wycisnąć" się klej to wyciśnie się na paznokieć?
Kurcze.. trudno to opisać
znam kolezanke ktora tak wlasnie robi ja tips przyklejam od dolu,czyli zaczynam od brzegu i dociskam ,wtedy powietrze wychodzi do gury, zaciskam brzegi i nadmiar usowam patyczkiem
ja smaruje wyznaczone miejsce przykładam do paznokcia i tak jakby śliznę tipsa, po czym ustawiam na odpowiednim miejscu dociskam w ten sposób pozbywam się powietrza
a co do siateczek to dzisiaj sama na sobie będę próbować i zobaczymy jak mi sie uda
w ktora warstwe wtapiacie ozdoby?brokat,cyrkonie,hologramy itd
Brokaty, hologramy, muszle itp ozdoby zatapiam w pierwszej warstwie, natomiast cyrkonie przyklejam na wierzchu i pokrywam żelem nabłyszczającym w pędzelku.
a ja zatapiam w drugiej warstwie żelu , gdyż bezpieczniej jest mi później spiłować stary żel przy uzupełnianiu tipsów ze zmiana wzoru ( jeżeli klientka sobie zażyczy zmiany bo ten już się jej znudził, to wiem że nie naruszę płytki paznokciowej) Jedynie cyrkonie przyklejam na wierzch.
SZCZĘŚLIWA
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)