ja moge sie pochwalić ze ja mialam takie badania.. nie powiem ile kosztowały... a tabletki które dostałam chyba i tak były "sponsorowane" bo po 2 miesiącach musiałam zmienić:/
ja moge sie pochwalić ze ja mialam takie badania.. nie powiem ile kosztowały... a tabletki które dostałam chyba i tak były "sponsorowane" bo po 2 miesiącach musiałam zmienić:/
Kamilko mi po ciąży ginekolog mój chciał przepisać specjalne tabletki jednoskładnikowe dla kobiet karmiących, ale ja nie chciałam nigdy tabletek, bo miałam tez problemy z kamieniami ale to już inna sprawa- nie mogłam obciążać wątroby. Więc pozostały gumki
Ale teraz zaczęłam brać plastry i muszę powiedzieć, że sobie chwalę i są naprawdę skuteczne![]()
Ja nie cierpię prezerwatyw- dla mnie przyjemność minimalna... Na dodatek po jakimś czasie dostałam uczulenia i się nabawiłam podrażnień. Tabletki to dla mnie najlepsze rozwiązanie- ładna cera, idealny cykl, niewielki koszt...
Etna teraz tabletki są wysokiej generacji więc można spróbować... chyba że jesteś w grupie ryzyka to już inna bajka.
Farbi zgadzam sięmoże niektórym sprawia przyjemność z prezerwatywą, ale ja uważam, że to może i łatwy sposób na antykoncepcję, ale to tylko lateks i zawsze może pęknąć
![]()
z racji tego iz okazalo sie ze mały ma nietolerancje laktozy, moge pomyslec o normalnych srodkach antytylko nie wiem czy chce tabletki
bralam kiedys i niby bylo ok, ale watroba sie strasznie niszczy od tych tabletek
hmmm musze o tych plastrach pomyslec
bo na lateks mam uczulenie
![]()
ja tez nie lubie gumek ale czasami sie przydadza![]()
tabletki jak dla mnie najlepsze, bez ryzyka i zawsze jak cos jest nie tak to mozna isc do lekarza i poprosic o zmiane![]()
ja uzywam plastow Evra i jestem z nich bardzo zadowolonabo do tabletek jakos nie moge sie przekonac, po pierwsze jak Kamila napisala, zoladek sie niszczy a po drugie, ze codziennie i ja moglabym zapomniec
![]()
ja zaczynam trzeci miesiąc brania tabletek, dostałam je leczniczo ponieważ mialam krwotoki a nie okresy...... nabawilam sie anemii......a na anemiczke to ja nie wygladam
organizm sie juz przyzwyczaił, nie odczuwam zadnych dolegliwosci...na poczatku były mdłosci i wymioty..teraz looz.... i w ogóle teraz jak mam okres to bajki, 3 dni, delikatnie i z wkładkami moge chodzić a przed tabletkami to miałam 7 dniowe, obfite...a podpaski to te najwieksze i w ilosciach hurtowych....nie kilka czy kilkanacie sztuk...a 40 w porywach do 50 szt
A teraz kolej na mnie heh
Ja biore tabletki microgynon 21.
Jestem nawet zadowolona, cena jest dosc niska bo okolo 10zl za opakowanie w miesiacu, a do tego nie mam efektow ubocznych (piersi mam troche wieksze ale to nie problem hi hi )
No tylko ze spadekiem libido w pewnych etapach mam problem. Bo raz mam duza ochote, a raz calkowicie nic mi sie nie chce.
Tak wiec zaczelam sie nad plastrami zastanawiac, ale kolezanki ktore uzywaly odradzaja mi bo:
- do plastrow przykleja sie odziez, co powoduje ze prez dluzszy czas zrobi nam sie brudny kwadrat na ciele (mozna go zmyc oliwka - choc nie zawsze dziala)
- Nie powinno sie zbyt dlugo namaczac plastra - chodzi o kapielie (dom, jezioro, morze)
No to tyle co mi powiedziano.
Chcialam wiec zmienic tabletki, kiedys yasminele uzywalam, ale po nich biust mi sie zmiejszyl i wszytkie staniki mialam jakies takie luzne, wiec to bylo beznadziejne, teraz juz z lekarzem pogadam.
Jak mi powie co poleca to wam rozprawke napisze![]()
Ana ja tez bralam te tabletki ale poprosilam lekarza o przepisanie trojpaku bo zdecydowanie taniej niz 3 x 10 zl![]()
bralam je bo mialam nieregularny okres i poki je bralam bylo wsio ok, teraz nie biore i zas mam skokiniestety - hormonow babskich mam ponizej normy ( pewnie mialam byc facetem
), a przy okazji jako anty
![]()
sa tanie ale po nich sie nic nie dzieje![]()
eh microgynon... szybko go zmieniłam ... nie dość że spadło libido to zupełnie zero przyjemności. No i przytyłam, byłam jakby napuchnięta![]()
hum przyjemnosc zalezy od tableteko.O
ja nie przytylam chociaz nie powiem ze w cyckach by sie przydalo troche![]()
Kamilko, one kosztuja od 45 do 55 zl, zalezy gdziei to jest tak, ze sa 3 plastry. Zmienia sie je co 7 dni, zawsze w ten sam dzien. Zaczynamy od dnia kiedy zacznie sie okres, przyklejamy plaster, za tydzien zmieniamy na nastepny i pozniej jeszcze raz. Ostatni tydzien jest bez plasta. Wg mnie najlepsze rozwiazanie, bo proste i nie trzeba codziennie o tym myslec
tutaj masz linka: EVRA plastry antykoncepcyjne 3szt. | Leki na Receptę | i-Apteka.pl
![]()
skoro mi się nie chciało to nie korzystałam = brak przyjemnościo to mi chodziło...
powiem wam ze balabym sie uzywac prezerwatyw,a poza tym tak jak piszecie za duzo zamieszania,ja mam spiralke,jestem zadowolona,wogole nie mysle o tym,zapominam nawet kiedy mialam okres
wszystkie marzenia sie spelniaja
niektóre z Was odradzają gumki, bo mniejsza przyjemność... ale jak poczytać, to więcej skutków ubocznych mają tabletki. To mniejsze piersi, to jakieś napuchnięcia, to tycie, to zmniejszone libido... itd. Dlatego uważam, że wole pozostać przy gumkach niż testować na sobie leki zanim dojdę do takich które będą w 100% mi odpowiadać.
Etna też racjaile ludzi tyle opinii
![]()
oczywiscie ,ja bym sie bala ze wpadne,nie ufam gumkom ehhe
wszystkie marzenia sie spelniaja
fakt durex nie zrobił mi niespodzianki jak swojego czasu używałam![]()
a ja polecam NuvaRing są to krążki do pochwowe zmienia się je samemu co 3 tygodnie nie trzeba myśleć o tym całym łykaniu tabletek i są najmniej obciążające organizm tak mi powiedział mój ginekolog ,ja byłam zadowolona![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)