Ja zawsze to znaczy od kilku lat wykonywalam french pendzelkiem nr 4, ostatnio po przeczytaniu tego tematu sprobowalam sonda i jestem wniebowzieta, jest po prostu super i nie wiem czy do pedzla wroce![]()
sonda
pedzelkiem
Ja zawsze to znaczy od kilku lat wykonywalam french pendzelkiem nr 4, ostatnio po przeczytaniu tego tematu sprobowalam sonda i jestem wniebowzieta, jest po prostu super i nie wiem czy do pedzla wroce![]()
Ja dopiero zaczynam przygodę z akrylem ale robię pędzelkiem. Przyznam że mozolnie mi to idzie.
Ja akryl tez robie pedzelkiem, tylko zel sonda, nie wiem, czy da sie pracowac z akrylem przy uzyciu sondy...
Ja rowniez kilka lat tylko pędzelkiem,jednak spróbowałam sonda i rowniez wątpie ze wróce do pedzelka...chyba ze przejde na gęściejsze zele
Akryl tylko pędzlem...inaczej chyba sie nie da...
Do frencha używam pędzelka. Sonda jakoś mnie nie przekonuje.
The world is mine
dłonie - skośny pędzelek , stopy - sonda
to ja też muszę sondą spróbować![]()
ja robiłam pędzelkiem, ale lepiej i szybciej wychodzi mi sondą![]()
ja tez nakladam sondą ale oczywiscie i tak wyrownuje usmiech pędzelkiem:-)))
Mnie na kursie uczono pedzelkiem ale sprobuje sonda bo pedzelkiem marie mi idzie
Wypysia
Ja tylko sondą póki co, czy żel rzadki czy gęstyUkładam jak mi się podoba, kiedyś pracowałam pyndzlem i uśmiech był znikomy
Tak więc dla mnie sonda górąA jak cosik nierówno, to pędzelkiem przecieram uśmiech
![]()
Kobitki a jak paznokcie są bardzo długie to sondą tez wychodzi ładnie ?
no i oczywsiscie zdradzilam swoj sposob dotychczasowy, bo wczoraj sprobowalam odwrotnej metodyzaczelam od "jaja" z covera i dopiero dodalam koncowke french white
oto efekty:
http://forum.wzorki.info/members/190...ture11502.html
spodobalo mi sie i zaczne stosowac rowniez i ten sposob wykonywania frencha![]()
Witam! Jestem zupełnie nowa na forum. Zarejestrowałam się dopiero dziś. Ale nowa również w doświadczeniach z paznokciami...
Mam problem...
Zajmuję się techniką żelową. I gdy robie pazurki. To na początku oczywiście je odpowiednio obrabiam, matuje, odtłuszczam itd. kłade jedna cienką warstwę żelu clear... Potem dwie cienkie warstwy kamuflażu budując przy tym mniej więcej linię uśmiechu. Potem biorę się za biały french... I tu właśnie pojawiają się schody... Gdy chcę czystym pędzelkiem ładnie uformować linię biały żel jakby miesza sie troszkę z tym jeszcze lepiącym się kamuflażem...zostają na nim takie białe smugi... i linia uśmiechu jest taka poszarpana...i do tego grudki...;/
Nie wiem co mam zrobić zastanawiałam się nad tym żeby po nałożeniu warstwy kamuflażu ją odtłuśćic żeby french miał 'gładko'...Choć wiem że to zmiejsza przyczepność...;/ Proszę o radę
I z góry przepraszam że tak się rozpisałam ale chciałam to jakoś uobrazowić
Proszę o pomoc.![]()
Ostatnio edytowane przez ooasiaoo ; 15-06-2010 o 20:28
nie używamy tego zielonego kolorku
"Wrap [green] tags around selected text" - tak sie nazywa
jest zarezerwowany tylko dla modów i adimistratorów
---------- Dodano o godzinie 20:13 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:12 ----------
a tak wogóle to jak mi sie tak robi o odtłuszczam pazurka.. jesli nie chcesz, przetrzyj pędzelkiem nasączonym w cleanerze
Kamilko bardzo ladnie wyszedl ci ten frenchyk,ja nie mam sondy jak ja kupie to napewno sprobuje zrobic frenchyk sonda
wszystkie marzenia sie spelniaja
ja sondą robię tylko u stóp, ale u rąk pędzelkiem
proszę mi mówić Evelyn... lub Ewelina jak komu wygodnie
kiedyś królowa... ale postanowiłam abdykować
http://www.youtube.com/watch?v=wPzsN0NQSAw
kocham tą babkę
http://stylowe-pazurki.blogspot.com/
Już skasowałam ten 'zielony'. Hihi nie wiedziałam że jest zarejestrowany dla adminów... Sorki...
A więc mogę po warstwach kamuflażu normalnie przetrzeć odtłuszczaczem?
Ok dzięki![]()
Mam nadzieję że teraz będzie lepiej
A jak myślisz czym to jest spowodowane? Cos robie nie tak?
Moim zdaniem powinnas dokładnie wytrzec pedzelek to wtedy smugi sie nie zrobią,ja kupuje w aptece "Kompresy Niejałowe 5/5 i w nie przecieram pedzelek nasączony w odtłuszczaczu,wczesniej używałam zwykłych płatków to zostawały mi włoski na pędzelku,a te kompresy są Super![]()
Dla mnie kompresy są najlepsze bo te płatki bezpyłowe i tak gdzie niegdzie mogą zostawic jakiś włosek,te kompresy są roznej wielkosci,jak niema w aptece tych 5/5 to mozna kupic wieksze i pociąc ale tylko "Niejałowe" kiedys przez pomyłke kupiłam "Jałowe " i zostawały mi włoski
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)