Strona 27 z 45 PierwszyPierwszy ... 1723242526272829303137 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki 651 do 675 z 1106

Temat: farbki akrylowe??

No to..wpadłam Avatar Latika

Domyślnie Odp: farbki akrylowe??

Na jakiejs stronce wyczytałam że Royal Talens dostarcza art.plastyczne pod markami Rembrandt, Van Gogh, Amsterdam, ArtCreationczy Decorfin. A które Ty masz

A neonowe kolory farb znacie jakieś w tubkach?
    "Dłonie są krajobrazem serca"

Kosmetyczka Avatar RoksiSK

Latika mam te - Zestaw farb akrylowych ArtCreation Expression SZAŁ DLA PLASTYKÓW - Profesjonalny Sklep Plastyczny mnóstwo kolorów, są w tubkach. Mam je od jesieni i mają nadal super konsystencję.

Mała recenzja pędzelków od Dobrejrady

Wczoraj dostałam paczuszkę. Pędzelki, a dokładnie jeden z nich wzięłam w dłoń - taka próba na szybkiego, bo w okolicy krążył mój syn, który równie mocno jak ja, a może i bardziej chciał je spróbować. Nie robiłam fotek, bo namalowałam kilka pojedynczych liści, płatki róż i tego typu rzeczy. Muszę przyznać, że nazwa idealnie trafiona - "one-stroke". Myślę, że są tak samo dobre jak zeberki (które też kupię, ze względu na ścięte pędzelki). Mają niezbyt długie włosie, elastyczne. Polecam z całego serducha
    Wzięłam też pędzelki igłowe - miałam wątpliwości, ale zaskoczyły mnie bardzo poztywnie.
    Na fotce jest też sonda - chwalę się nią, bo jak tylko otworzyłam paczkę to normalnie oczu nie mogłam oderwać - śliczna. A kolorek tych pędzelków do one-stroke jest boski Niestety fotka nie ukazuje ich naturalnego piękna

Kod:
    Treść została ukryta, zaloguj się lub zarejestruj jeśli jeszcze nie masz konta aby zobaczyć treść
    Ostatnio edytowane przez Emist ; 25-05-2010 o 20:20 Powód: ukrycie fotki

ooo miałam je kiedyś ale do innych celów.Skoro nadają się do stroków to dokupię sobie farbek nigdy nie za wiele i jeszcze jak mi ktoś by o neonowch napisał jeśli posiada to będe wdzięczna

(off top-jak ktoś lubi rysować to polecam akwarelowe kredki Van Gogh -miekkie i pieknie się rozmazują woda )

A pędzelki sliczne!Uwielbiam wszystkie odcienie różu mam tez taka sonde tylko wlasnie rozowa i nakladam nia frencha a grubym robie kropki

Totalna maniaczka Avatar honeypuff

a to moje wyczekane farbki akrylowe,ktore wrocily do nadawcy i trzabylo placic za przesylke jeszcze raz ;s i moja pierwsza stycznosc z nimi ol jea boskie malunki

// 4 na koncu sa zwazone ;s jak na moje oko i pierwszy raz to chyba za bardzo wodniste....... ale bardzo ladne kolory maja

VIP Avatar nanami7

Honey ile kolorów ahhh czekam na kolejne malowanki.
    Faktycznie chyba troszkę za dużo wody dałaś...
    Jest między nami gra,
    którą gra się w parach...

www.paznokcie-poznan.blogspot.com

Totalna maniaczka Avatar madzialenkabuziaczek

honey mam tyle samo kolorków czekamy na malowanki nimi

Cytat Napisał nanami7 Zobacz post
    Faktycznie chyba troszkę za dużo wody dałaś...
    no wlasnie chodzi o to ze jej wcale nie dawalam ;s

jak widac wyzej narazie nic nie wychodzi po niedzieli wezme sie za tworzenie a jak narazie do nauki niech mnie ktos zagoni

Rozkręcanko

Ja tez mam te z phoenixa i są zbyt transparentne. Na próbę wzięłam z plastyka koh i noor, są w tubkach, gęste ale fajnie nimi się maluje.

Ja zauważyłam że lepiej robi się na zmatowionej powierzchni.
    Farbki nakładam,przejeżdżam pędzelkiem po śliskiej folii 2x nakładam drugi raz,przejeżdżam (aby kolory się złączyły)i maluje...Robiłam już na masę sposobów i tylko ten mi wychodzi.
    Tipsy matowię też bo inaczej pędzel się ślizga i są prześwity.

Rozkręcanko Avatar kiniek

jeśli poszukujecie farbek to ja poleciłabym exellenta - pewnie mało znana wam firma ale farbki godne polecenia, nie zasychają, są gotowe do użycia nie trzeba ich rozrabiać, mają ciekawe kolory, są naprawdę fajne

No to..wpadłam Avatar kleo

a kiniek gdzie takie można kupić
    jeśli możesz to pokarz kolorki lub jak się nimi maluje

Rozkręcanko Avatar kotek2121

Ostatnio zrobiłam zapas farbek u DR bo moje mi pozasychały :/ Kolorki są świetne szczególnie te mieniące się na perłowo, ma duży wybór i są bardzo fajne , extra kryją ! Polecam Szukam czegoś o większej pojemności jednak tak na dłuższą metę

Zabierzcie jej klawiaturę ;-) Avatar Elizabeth76

Cytat Napisał julcia88 Zobacz post
    Ja kupiłam ostatnio polycolor i jestem zawiedziona
    Różowa i Fioletowa są jakieś takie wodniste, że mi wcale nie kryją
    Biała jest super to sie zgodzę bo konsystencję ma extra i tak samo kryje no ale te 2 poprzednie to tragedia Albo dostałam jakieś felerne tubki albo kolorowe takie są.. nie wiem nie pracowałam na nich jeszcze i jak widać chyba sobie nimi za dużo nie pomaluję
    julcia ja mam to samo z polycolor z rózową bardzo wodnista aż za bardzo nic nie kryje

Rozkręcanko Avatar cocaine258

http://allegro.pl/item1064877491_promocja_farby_akrylowe_phoenix_24_ x_12_ml.html

te farbki beda dobre do one strokow? dobrze kryja i jak kolorki

Szkoleniowiec Avatar dzikakura

Cytat Napisał honeypuff Zobacz post
    a to moje wyczekane farbki akrylowe,ktore wrocily do nadawcy i trzabylo placic za przesylke jeszcze raz ;s i moja pierwsza stycznosc z nimi ol jea boskie malunki

// 4 na koncu sa zwazone ;s jak na moje oko i pierwszy raz to chyba za bardzo wodniste....... ale bardzo ladne kolory maja
    bardzo fajne farbki... tą wodnistością się nie przejmuj, widocznie troche polezaly i sie rozwarstwily, a ze są w tubkach nie masz mozliwosci ich rozmieszac, wycisnij wiekszą ilosc i oczom Twoim pieknym powinna sie po wycisnieciu wiekszego "balaska" ukazac wlasciwa konsystencja, polycolor nawet potrafi tak wlasnie miec.

To samo do julki: lezały julcia dlatego masz taki problem, wycisnij wezyka nawet 6-8 cm i powinno "pod spodem" byc dobrze
    Ostatnio edytowane przez dzikakura ; 09-06-2010 o 01:21 Powód: bo dopisuję do julki:)

Cytat Napisał dzikakura Zobacz post
    bardzo fajne farbki... tą wodnistością się nie przejmuj, widocznie troche polezaly i sie rozwarstwily, a ze są w tubkach nie masz mozliwosci ich rozmieszac, wycisnij wiekszą ilosc i oczom Twoim pieknym powinna sie po wycisnieciu wiekszego "balaska" ukazac wlasciwa konsystencja, polycolor nawet potrafi tak wlasnie miec.

To samo do julki: lezały julcia dlatego masz taki problem, wycisnij wezyka nawet 6-8 cm i powinno "pod spodem" byc dobrze
    kura nawet po wymieszaniu niektórych wodnistych polycolor to nic nie daje bo nie zmienia i tak swojej konsystencji ,po prostu albo lipna partia albo ten pigment tego koloru powoduje to że są takie kiepskie konsystencje mieszałam i to nic nie daje

elax... hmmm to nie wiem, bo ja tak zrobilam, ze wycisnelam, bo niektore byly rzeczywiscie totalnie rzadkie i pomoglo, taka zielona np... jak sie ja wyciskalo to bylo tylko troche zielonego koloru, a wokol plywala taka wodnista ciecz i juz sie dokopalam do pokladów wlasciwych, byc moze lipna partia jak mowisz

a rozmieszac tego sie nie dalo bo sie robily jak zwazone mleko, a teraz jest ok

elax... hmmm to nie wiem, bo ja tak zrobilam, ze wycisnelam, bo niektore byly rzeczywiscie totalnie rzadkie i pomoglo, taka zielona np... jak sie ja wyciskalo to bylo tylko troche zielonego koloru, a wokol plywala taka wodnista ciecz i juz sie dokopalam do pokladów wlasciwych, byc moze lipna partia jak mowisz

a rozmieszac tego sie nie dalo bo sie robily jak zwazone mleko, a teraz jest ok
    kurka tak zgodze sie bo z tą wodnistą cieczą to też mi sie tak rozwarstwiło i mialam tak jak farbki mi dłuzej leżały nie uzywane to wymieszałam to i było ok . ale tu mowa jest o całkowitej konsystencji danej farbki polycolor u mnie ta rózowa to jest tak wodnista bardzo się różni od konsystencji np. białej zrobiłam na próbę tą rózowa pazurka i poprostu cały mi odpadł wyglada ona tak jakby było za dużo do niej dodane wody

wlasnie niedawno to zauwazylam kurko

ale i tak jakos sie nie moge zabrac do malowania, nic mi nie wychodzi to sie nawet cwiczyc nie chce ;s

Cytat Napisał honeypuff Zobacz post
    wlasnie niedawno to zauwazylam kurko

ale i tak jakos sie nie moge zabrac do malowania, nic mi nie wychodzi to sie nawet cwiczyc nie chce ;s
    Nie desperuj kochana, tylko ćwicz, wiem, ze na początku wychodzą kupy. Ale to tak jak z pazurami, tez na poczatku wychodzą kupy

tak ale w pazurkach mniej wiecej wiesz co poprawic a przy malunkach.... nie masz pojecia jak ten pedzel trzymac, jak te ruchy robic zeby sie farbki nie rozmazywaly

Totalna maniaczka Avatar hersa

Cytat Napisał cocaine258 Zobacz post
    http://allegro.pl/item1064877491_promocja_farby_akrylowe_phoenix_24_ x_12_ml.html

te farbki beda dobre do one strokow? dobrze kryja i jak kolorki
    szkoda kasy i czasu na te farbki, z phoenixa są beznadziejne farbki- wiem bo mam. Tylko czarna dobrze kryje, nie ma szans nauczyć się tym one stroków malować. Poczytaj w tym temacie, już pisałyśmy o tych farbkach wcześniej.

Zabierzcie jej klawiaturę ;-) Avatar kasiasssss

ja farbki kupilam z zwyklym papierniczym sklepie,ale nie ma brokatowych kolorow a bardzo mi ich brakuje,wiec bede musiala dokupic
    wszystkie marzenia sie spelniaja

Totalna maniaczka Avatar hersa

zastanawiam się nad kupnem polycolor, piszecie że dobre są. To o takie chodzi? Maimeri Polycolor 20 ml SZAŁ DLA PLASTYKÓW - Profesjonalny Sklep Plastyczny
    bo widziałam jeszcze jakieś inne też polycolor i się pogubiłam.

Cytat Napisał hersa Zobacz post
    zastanawiam się nad kupnem polycolor, piszecie że dobre są. To o takie chodzi? Maimeri Polycolor 20 ml SZAŁ DLA PLASTYKÓW - Profesjonalny Sklep Plastyczny
    bo widziałam jeszcze jakieś inne też polycolor i się pogubiłam.
    Tak hersa to o takie chodzi

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)