Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 76 do 100 z 102

Temat: odpoczynek dla paznokci

No to..wpadłam Avatar sweetpazurki

Domyślnie Odp: odpoczynek dla paznokci

Cytat Napisał kobietazpazurem Zobacz post
    to jest jak nałóg, jak nie mam paznokci to mam wrażenie, że wszyscy na to zwracają uwagę.
    zgadzam się jak już noszę to noszę a jak ściągne to naprawde z musu

No to..wpadłam Avatar olusia87

Ja robię sobie pazurki dopiero od kwietnia,a już się źle czuję jak muszę spiłować a nie mam jak od razu zrobić nowych.Najdłużej wytrzymałam 3 dni,ale jakoś mi "łyso"było bez.

No to..wpadłam Avatar IWONAUMINSKA

pazurki uwielbiam mieć zrobione i tak jak reszta - strasznie mi głupio gdy ich nie ma bo mam uczucie jakby każdy zwracał na moje ogryzki uwagę i myślał jak bardzo są brzydkie ;p
    a tak klasyczny frenczyk i od razu rączka i moje samopoczucie rośnie;p

jednak gdy nie mam czasu na ich zrobienie lub czuję, że powinny ciut "odpocząć" używam odżyweczki na skórki i paznokcie oraz co wieczór grubą warstwę kremiku do skórek nakładam niestety długo tak nie wyrabiam ...;p

No to..wpadłam Avatar karolaj.

ja mam 2 tygodniowa przerwe w noszeniu pazurków ale już mnie korci by sobie zrobić ;p

Nałogowiec Avatar korcia225

a ja nosze pazurki prawie 4 lata i jak ściągnę masę to są w porządku ale wytrzymuje góra 3 dni i zakładam nowe bo czuje się jakbym bez majtek chodziła i już nie umiem funkcjonować bez paznokci

Rozkręcanko Avatar niuniadagunia

ja nosze non stop ale jak trzeba to ściągam przynajmniej na miesiąc

hehe pazurki to jest jak nalog..;'0 wciaga strasznie
    ja jak zdejmuje to po paru dniach zakladam chyba ze nie mam czasu to tak zwlekam i zwlekam

Szkoleniowiec Avatar KasiaZbroińska

Dziewczynki jeśli stara masa jest prawidlowo usuwana to nie trzeba robić im żadnej przerwy Paznokieć cały czas odrasta, wciąż jest nowy kawałek więc nie robimy wciąz na tym samym Po za tym paznokcie sa wytworem martwym i tak na prawdę jest im wszystko jedno czy mamy tam żel, beton czy lakier do paznokci Najważniejsze były prawidłowo zrobione
    www.lavie.com.pl
    Szkoleniowiec INDIGO Nails Lab
    Dystrybutor INDIGO oraz Kodi Professional

Wzorki Club Avatar kobietazpazurem

i robione nie co tydzień tylko w miare możliwości aby był odrost tego pazurka.

Nałogowiec Avatar Sildre

Zdecydowanie się zgodzę, wszystko zależy od prawidłowego przedłużenia.
    Mi jak pierwszy raz w życiu zrobiono pazurki to po 1 wytrzymały tylko ponad tydzień, a po 2 tak mi moją płytkę przepiłowano i tak zdjęto masę żelową, że ponad 4 tygodnie musiałam leczyć! Nic tylko z maścią wit.A chodziłam w torebce, a pierwsze tygodnie mycia się w letniej wodzie to był dosłownie przykurcz palców z bólu :zniesmaczona:
    A teraz jak sama się tym zajęłam zupełna odmiana - mam słabą płytkę własną i jest jedynie bardziej hmmm miękka, ale nie jest zaczerwieniona, ani tym bardziej przepiłowana.
    No, ale tak to jest jak się komuś nie chce piłować i zrywa/zgryza pazury.
    " Podjęcie próby to pół sukcesu, a bycie dobrej myśli to 3/4 sukcesu..."

Wzorki Club Avatar kobietazpazurem

Ja swoją też mam zajechaną płyteczkę, no ale jak się oprzeć i nie zrobić sobie pazurków jak tyle pięknych ozdób się ma. Znowu startuje do ' dużego odrostu' może mi się uda tym razem

Nałogowiec Avatar bestilka007

hmmmmmmmm ja tak mam już przerwę parę dni (3) i chyba już zrobię bo w końcu pazurki to nasza reklama bądź co bądź
    no to zaczynamy

Nałogowiec Avatar Sildre

No ja oczywiście mam setki pomysłów w głowie, ale zawsze coś... a to goście, a to mnie zmuli, a to ktoś zaprosi.
    Ale chciałam też coś wymodzić na jakiś konkurs i tak w sumie nie wiem czy robić czy nie. Najgorsze jest to, że płytka już jest gotowa (w miarę ), a mi zdobienia piekne przed snem w głowie się kołaczą, ale niestety następnego dnia już tego nie widzę :/

Ale szczerze mówiąc jestem w szoku, że paznokcie mogą tak dobrze wyglądać po tipsach i żelu... zdecydowanie to dowód, że jak się dobrze ściągnie to można latać w przedłużanych ho ho i trochę. Na prawdę wybiłabym te pseudostylistki, bo ja od swoich znajomych ciągle słyszę "zrobiłabym, ale szkoda mi mojej płytki bo to niszczy" heh

Kosmetyczka Avatar Askar

Cytat Napisał Sildre Zobacz post
    Na prawdę wybiłabym te pseudostylistki, bo ja od swoich znajomych ciągle słyszę "zrobiłabym, ale szkoda mi mojej płytki bo to niszczy" heh
    Sildre to jest właśnie to! Wiadomo, że każda z nas na kursach dowiedziała się podstawowej rzeczy: NIE SPIŁOWUJEMY PŁYTKI PAZNOKCIA A DELIKATNIE MATOWIMY I nic tu się nie niszczy Oczywiście jeśli ktoś nie zrywa starej masy samodzielnie (np.cyrklem jak moja ostatnia klientka ) Ja ciągle tłumaczę koleżankom, że prawidłowo zrobione paznokcie nie niszczą naturalnych, ale i tak niektóre są uparte i "swoje wiedzą"...
    Kalorie to małe stworki, które mieszkają w szafie i w nocy zwężają ci sukienki.

Nałogowiec Avatar Sildre

Ojj dokładnie, a najgorsze jest jak "stylistka" mówi "jak Ci już odpadną to zrobimy przerwę, żeby płytka odpoczęła" Też się z czymś takim spotkałam, aż nie wiadomo które stwierdzenie gorsze.
    Ja odkąd miałam przygodę z moją "reinkarnacją" płytki to tylko i wyłącznie używam bloku do matowienia naturalnego pazura (ewentualnie 180 jak widzę jakieś resztki żelu czy innego uporczywego tałatajstwa na płytce).

napewno niszczy troche moze nei widac golym okiem ale oslabia jakos plytke napewno...

Totalna maniaczka Avatar sylla

Rzeczywiście u kosmetyczki jak byłam to tak mi spiłowała płytkę , że ledwo wytrzymywałam siedzieć. No cóż kobiecie chyba na czasie zależało bo szorowała , że aż iskry szły a ja tylko zęby zaciskałam.
    Teraz przy najmniej wiem ze to bolesne i co klientki czują.
    Na szczęście mam trochę więcej cierpliwości do tego.

Nałogowiec Avatar Zgredo

O tak, taka wiedza, co czuje dziewczyna na fotelu jest wyjątkowo użyteczna i zdecydowanie wpływa na delikatność stylistki U mnie też odpoczynek. Co jakiś czas napada mnie i usilnie smaruje pazury Nail Tekiem II w nadziei, że nie będą takie miekkie, wcieram olejki, witaminki itd, ale w końcu się rwą i muszę przedłużać... trochę bez sensu zabawa, zdaję sobie sprawę, ale tak bardzo chciałabym mieć mocniejsze paznokcie, że próbuję wszystkiego. Obawiam się tylko, że nic im nie pomoże, moja Mama też ma mięciutkie, Babcia nawet a w tym wieku powinna już mieć twarde :/ To nic jednak, moja desperacja rośnie. Paznokcie też. Dobrze jest
    "Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"

Nałogowiec Avatar Sildre

Niestety u mnie tak samo, mama, ciotka, wszystko mięciutkie pazurki - jedynie babcia o dziwo miała od dzieciństwa piękną, zdrową i mocną płytkę, a do tego piękny smukły kształt paznokci i palców. Nie pozostaje nic jak smarować wały i po prostu przedłużać, żeby cieszyć się dłuższymi pazurkami.

VIP Avatar natalia268

ja juz nie nosze prawie miesiac.. uczucie straszne .. ale wsumie sie juz przyzywczaiłam, choć juz nie moge sie doczekac kiedy zrobie sobie pazury na wyjazd .. no bo teraz na tydzien sie nie opłaca...

Kosmetyczka Avatar Askar

sylla, no masz rację, niektóre stylistki minęły się z powołaniem- powinny pracować w rzeźni
    ja zawsze staram się być maksymalnie delikatna (chyba, że klientka sama się prosi o większą stanowczość zabierając co chwila łapki i pouczając mnie ) ale zawsze mówię swoim klientkom, żeby od razu mówiły kiedy coś zaboli, a i tak często słyszę, że w porównaniu do poprzednich stylistek, to jestem delikatna (co mnie niezmirnie cieszy )
    Kalorie to małe stworki, które mieszkają w szafie i w nocy zwężają ci sukienki.

Nałogowiec Avatar Zgredo

U mnie jest tak samo, kiedyś, jak pierwszy raz robiono mi paznokcie (na ogryzkach) poczułam jak to jest z wbitymi w palca (bo przecież nie pod paznokieć...) formami doprawionymi primerem... Kiedy już sama robiłam paznokcie zawsze słyszałam pełne zdziwienia podziękowania, że nic nie bolało. Kto wie, czy bez tej lekcji miała bym świadomość, jak ważna jest delikatność...
    "Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"

Wolny strzelec <3 Avatar plushak

Ja mam sciągniete czekają na warsztaty ale .. no musiałam chociaż silikonowy żelik nie da się bez
    nie robię większych przerw dla pazurków, skórki traktuje odżywkami, oliwkami, witaminki a i tak mam liche ... ale cóż taki mój urok

Totalna maniaczka Avatar _kasiunia_4

ja paznokci nie robiłam od lutego
    a teraz żeluje swoje naturalki

Totalna maniaczka Avatar sylla

Ja w sumie mam już moje pazurki od trzech miesięcy i ani myślę się z nimi rozstawać. Na początku było dziwnie a teraz jak się przyzwyczaiłam to nie potrafie bez nich istnieć. Ostatnio jak ściagnęłam te od kosmetyczki by zrobić po swojemu od podstaw to było tak łyso. Na szczęście szybko je ubrałam :-)
    Co do delikatności stylistek to pozostawia to wiele do życzenia.
    Nie wyobrażam sobie by klientka siedziała na fotelu i syczała jak podczas tortur. Robimy to przecież by poprawić sobie nie tylko wygląd pazurków ale i też samopoczucie. Podczas takiego bolesnego zabiegu aż się wszystkiego odechciewa...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)