oczywiście![]()
Ale się Was naczytałamI o tyle jestem mądrzejsza. Ta metoda to jest to czego szukałam
![]()
Witam, jestem początkująca i nie byłam na kursie, także proszę o wyrozumiałość i pomoc
Zrobiłam paznokcie akrylowe metodą dual system na białym tipsie, bezbarwny akryl, na to położyłam żel delikatnie maskujący 2 cienkie warstwy i tu wszystko do tego momentu było ok. Na to wszystko położyłam lakier z brokatem i wtedy stała się rzecz dziwna.Żel się jakby skurczył i popękał, nie wiem dlaczego. Coś źle robię, czy przy tej metodzie nie można już kłaść lakieru na wierzch? Proszę o pomoc, bo nie chcę mieć już akrylu, dopełniam żelem i chcę normalnie malować paznokcie a tu takie rzeczy się dzieją
![]()
Tak, akryl był dobrze wyschnięty również, bo paznokcie robiłam "na raty", tzn akryl jednego dnia a żel na drugi dzień, oczywiście pazury zmatowiłam (bloczkiem- może źle?). Żel i akryl mam jak na razie z allepaznokci, bo do ich sklepu najbliżejMoże się nie lubią czy co?
Ale jak używałam żelu od dobrejrady to działo się to samo, próbowałam też ze zwykłym i silikonowym. Może to z akrylem coś nie tak? Bo on jakby za słabo jest spojony z żelem, jak porządnie zadrę to można płatami odrywać...
mnie sie wydaje ze to moze byc przez zel, kamuflaz jest zelem kolorowym a ty go dalas na wierzch i nie zabezpieczylas clearem tak wnioskuje z tego co piszesz, mnie np popekal kolorowy zel bo mi sie paznokci konczyc nie chcialo i poszlam spac rano wstalam i na zelu byly pajeczynki.
tak strzelam mam nadzieje ze dojdziesz od czego
a akrylu nie trzeba matowic przed polozeniem zelu poniewaz akryl w odroznieniu do zelu ma zupelnie inna strukture i sam w sobie po wyschnieciu jest matowy i porowaty![]()
Próbowałam na milion sposobów, bezbarwnym żelem później też i silikonowym teżI żel pęka jedynie po nałożeniu lakieru do paznokci, nie sam z siebie
Bo jak robiłam paznokcie tylko żelem to wszystko było OK, tylko przy metodzie kombo takie cuda się dzieją
Mimo wszystko jak ktoś miał podobną sytuację to proszę o wszelakie rady, może wspólnie dojdziemy do jakichś sensownych wniosków![]()
Ja od zawsze laczylam zel z akrykem. TRWALOSC ZAWSZE SUPER! Z tym, ze lubie dac akryl przezroczysty,różowy np.przy tipsie na plytke i na to zel. Nie zapowietrzaja sie i miesiac sie je nosi bo sa solidne. Polecam.
Dziekuje za wasze wszystkie wypowiedzi, dzieki wam sie duzo ucze![]()
![]()
Odp nr 1 jeśli daję sam nabłyszczacz żelowy to nie, ale sęk w tym, ze zależało mi na pomalowaniu paznokci lakierem na jedno wyjście i miałam to uniemożliwione, co mnie zdziwiło
Odp 2 paznokcie robiłam metodą dual system, tzn tymi foremkami silikonowymi, czyli cały pazur akrylowy, na to chciałam dać żel
A na pytanie "jakiej formy masz żel" nie wiem jak odpowiedzieć bo jestem totalnie początkująca i nie wiem o co dokładnie pytaszżele mam na razie od dobrej rady zwykłe i silikonowe, i z alle takie same. Próbowałam i jednymi i drugimi. Same się trzymają świetnie, ale coś z tym akrylem może nie tak
Widocznie na przyszłość muszę mniej kombinować i będzie dobrze, bo co za dużo to nie zdrowo![]()
Nie wiem czy dobrze zrozumialam, akrylu nie trzeba matowic przed nalozeniem zelu bo sam w sobie jest matowy, ale.... jesli akryl jest wypolerowany (a dokladnie robiony dualami) i na niego chce nalozyc zel to musze go matowic specjalnie pod ten zel?
kitka chodzilo mi o firme
joanna tak musisz zmatowic jesli robisz dualem![]()
Witam.Mam pytanko odnośnie łączenia.Zrobiłam pazurki akrylowe i po miesiącu przy uzupełnieniu na zmatowione pazurki akrylowe nanoszę żelowy biały french i żelem wykańczam.Następnego dnia od wolnego brzegu french odpryskuje i reszta schodzi płatami,ale nie na naturalnym przy skórkach...tam jest super.To samo zauważyłam u klijentki...normalnie nosi akryl,i teraz położono jej żelowy ciemny fiolet na akryl...po 2 tygodniach chciała zmienić kolor i przyszła do mnie...spiłowałam fioletowy żel i położyłam amarant żelowy,który zaczął jej płatami schodzić.Co robię nie tak?Czemu żel nie łączy się z akrylem?czy przy spiłowanym akrylu,powinnam położyć cienką warstwę akrylu,nie matowić i dopiero żel.Czy to rozwiąże mój problem?
Akryl mam z peggy sage,natomiast raz próbowałam z żelem IBD ,a drugi żel LNC.a o tyle nie chcę combo,bo mam klijentkę z dość ciężką płytką(tłustą),mówi,że zawsze co troche na poprawki chodzi,bo powietrze podchodzi.jak jej zrobiłam na ibd to po 4 dniach już 3 jej odpadły myślałam że zawału dostanę bo reszta wyglądała okropnie(pozapowietrzana)więc spróbowałam na LNC i kładłam żel dalej od skórek...wróciła zadowolona po miesiącu,ale dla mnie i tak nadal za dużo powietrza,a przy dopiłowywaniu powietrza przy nich myślałam że osiwieję.Miesiąc temu przy uzupełnieniu zrobiłam jej wskazującego pazurka prawej ręki akrylem podstawę i pokryłam żelem,dzwoniłam i pani mówi że on wygląda najlepiej i powietrza nie ma.Więc myślę o zrobieniu jej wszystkich akrylem...ale boję się uzupełnień...bo mi odłazi.ona twierdzi że jej się nic nie stało z żelem na akrylu.Już sama nie wiem...obłęd,aż wstyd się przyznać,że sama prowadzę salon i takie rzeczy się dzieją.
a w ogóle to już sama nie wiem,kobitki mówią że ktoś tam ...gdzieś tam to w godzine robi,a ja 1,5 -2,5 zależy co....czy to długo?
tak primera używam.myślałam zakupić inny akryl chyba z LNC,bo żele są dobre.chyba że ktoś mi coś doradzi...dzięki bardzo![]()
Dziewczyny, mam problem. Bo robię wszystko jak piszecie i żel mi dalej odpryskuje.
Bo ja robie tak, że cały pazur jest akrylowy, a chce nabłyszczyć żelem i po 1 dniu całymi płatami odchodzi żel ... Nie rozumiem tego ... Co mam zrobić, by tak sie nie działo ?
akryl mam z alle paznokcie a żel noname.
Właśnie chce zrobić stempelek i do tego cyrkonie czy coś takiego dokleić. Więc muszę wypolerować ...
W sumie nie wiem, czy mam żel nabłyszczający, chyba nie. To chyba w tym jest problem![]()
Dzięki za radęNa pewno sobie kupie
A może być ten ?
żele uv, tipsy - ozdoby, akryl, akcesoria do paznokc - sklep modena nails - Żel Quick Finish, Nabłyszczający DUŻY 15ml![]()
tak Kochana, to tenjest fajny, bo nie trzeba go przemywać
![]()
"Każdego dnia jeden mały krok do przodu."
bł.Jakub Alberione
Mam pewien problem...Chciałabym dać kamuflaż akrylowy, końcówkę też akryl i zalać wszystko żelem... i teraz mam pytanie czy jak nakładam kamuflaż to mam nałożyć go aż do skórek czy mogę pocieniować go tylko do połowy i czy wtedy żel nie będzie się zapowietrzał?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)