Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 76 do 100 z 141

Temat: Metoda kombo

VIP Avatar Emilia B.

Domyślnie Odp: Metoda kombo

oczywiście

Szkoleniowiec Avatar KaMiLaC.

Cytat Napisał aga Zobacz post
    Mogę zrobić tak, że dam szkielecik z żelu na to biała końcówka akrylem i cover akrylowy i na to znowu żel? bo słabo mi idzie linia uśmiechu żelem a akrylem wychodzi mi lepiej...no i nie mam covera żelowego tylko akrylowy...
    bardzo zagmatwałam?
    pewnie ze mozesz tylko lepiej przetrzyj i opracuj szkielet wtedy akryl nie bedzie ci sie "ślizgał" po zelu a z kolej akryl musi byc calkowicie suchy zanim nalozysz zel

Rozkręcanko Avatar Golebica

Ale się Was naczytałam I o tyle jestem mądrzejsza. Ta metoda to jest to czego szukałam

Kittka
    niezalogowany

Witam, jestem początkująca i nie byłam na kursie, także proszę o wyrozumiałość i pomoc
    Zrobiłam paznokcie akrylowe metodą dual system na białym tipsie, bezbarwny akryl, na to położyłam żel delikatnie maskujący 2 cienkie warstwy i tu wszystko do tego momentu było ok. Na to wszystko położyłam lakier z brokatem i wtedy stała się rzecz dziwna. Żel się jakby skurczył i popękał, nie wiem dlaczego. Coś źle robię, czy przy tej metodzie nie można już kłaść lakieru na wierzch? Proszę o pomoc, bo nie chcę mieć już akrylu, dopełniam żelem i chcę normalnie malować paznokcie a tu takie rzeczy się dzieją

VIP Avatar Emilia B.

a akryl po zastygnięciu zmatowiłaś?

Kittka
    niezalogowany

Tak, akryl był dobrze wyschnięty również, bo paznokcie robiłam "na raty", tzn akryl jednego dnia a żel na drugi dzień, oczywiście pazury zmatowiłam (bloczkiem- może źle?). Żel i akryl mam jak na razie z allepaznokci, bo do ich sklepu najbliżej Może się nie lubią czy co? Ale jak używałam żelu od dobrejrady to działo się to samo, próbowałam też ze zwykłym i silikonowym. Może to z akrylem coś nie tak? Bo on jakby za słabo jest spojony z żelem, jak porządnie zadrę to można płatami odrywać...

Szkoleniowiec Avatar Agnieszka Praska

mnie sie wydaje ze to moze byc przez zel, kamuflaz jest zelem kolorowym a ty go dalas na wierzch i nie zabezpieczylas clearem tak wnioskuje z tego co piszesz, mnie np popekal kolorowy zel bo mi sie paznokci konczyc nie chcialo i poszlam spac rano wstalam i na zelu byly pajeczynki.
    tak strzelam mam nadzieje ze dojdziesz od czego
    a akrylu nie trzeba matowic przed polozeniem zelu poniewaz akryl w odroznieniu do zelu ma zupelnie inna strukture i sam w sobie po wyschnieciu jest matowy i porowaty

Lash&Brow Instructor Agnieszka Praska
    Akademia Stylizacji Obsesja

Centrum Szkoleniowe

Kittka
    niezalogowany

Próbowałam na milion sposobów, bezbarwnym żelem później też i silikonowym też I żel pęka jedynie po nałożeniu lakieru do paznokci, nie sam z siebie Bo jak robiłam paznokcie tylko żelem to wszystko było OK, tylko przy metodzie kombo takie cuda się dzieją
    Mimo wszystko jak ktoś miał podobną sytuację to proszę o wszelakie rady, może wspólnie dojdziemy do jakichś sensownych wniosków

Kosmetyczka Avatar weronisiaaa88s

Ja od zawsze laczylam zel z akrykem. TRWALOSC ZAWSZE SUPER! Z tym, ze lubie dac akryl przezroczysty,różowy np.przy tipsie na plytke i na to zel. Nie zapowietrzaja sie i miesiac sie je nosi bo sa solidne. Polecam.
    Dziekuje za wasze wszystkie wypowiedzi, dzieki wam sie duzo ucze

Cytat Napisał Kittka Zobacz post
    Próbowałam na milion sposobów, bezbarwnym żelem później też i silikonowym też I żel pęka jedynie po nałożeniu lakieru do paznokci, nie sam z siebie Bo jak robiłam paznokcie tylko żelem to wszystko było OK, tylko przy metodzie kombo takie cuda się dzieją
    Mimo wszystko jak ktoś miał podobną sytuację to proszę o wszelakie rady, może wspólnie dojdziemy do jakichś sensownych wniosków

a jak dasz zel na akryl i na to nablyszczacz zamiast lakieru tez peka
    jak robisz pazurka to robisz szkielet akrylowy z pokryciem naturalka akrylem czy wolny brzeg akrylem a naturalka zelem?
    bo jak samym zelem robisz to jest ok
    a mozna wiedziec jakiej formy masz zel?

Centrum Szkoleniowe

Kittka
    niezalogowany

Odp nr 1 jeśli daję sam nabłyszczacz żelowy to nie, ale sęk w tym, ze zależało mi na pomalowaniu paznokci lakierem na jedno wyjście i miałam to uniemożliwione, co mnie zdziwiło
    Odp 2 paznokcie robiłam metodą dual system, tzn tymi foremkami silikonowymi, czyli cały pazur akrylowy, na to chciałam dać żel

A na pytanie "jakiej formy masz żel" nie wiem jak odpowiedzieć bo jestem totalnie początkująca i nie wiem o co dokładnie pytasz żele mam na razie od dobrej rady zwykłe i silikonowe, i z alle takie same. Próbowałam i jednymi i drugimi. Same się trzymają świetnie, ale coś z tym akrylem może nie tak

Widocznie na przyszłość muszę mniej kombinować i będzie dobrze, bo co za dużo to nie zdrowo

Wczytuje się

Nie wiem czy dobrze zrozumialam, akrylu nie trzeba matowic przed nalozeniem zelu bo sam w sobie jest matowy, ale.... jesli akryl jest wypolerowany (a dokladnie robiony dualami) i na niego chce nalozyc zel to musze go matowic specjalnie pod ten zel?

kitka chodzilo mi o firme

joanna tak musisz zmatowic jesli robisz dualem

Centrum Szkoleniowe

Debiutantka Avatar kalsyda84

Witam.Mam pytanko odnośnie łączenia.Zrobiłam pazurki akrylowe i po miesiącu przy uzupełnieniu na zmatowione pazurki akrylowe nanoszę żelowy biały french i żelem wykańczam.Następnego dnia od wolnego brzegu french odpryskuje i reszta schodzi płatami,ale nie na naturalnym przy skórkach...tam jest super.To samo zauważyłam u klijentki...normalnie nosi akryl,i teraz położono jej żelowy ciemny fiolet na akryl...po 2 tygodniach chciała zmienić kolor i przyszła do mnie...spiłowałam fioletowy żel i położyłam amarant żelowy,który zaczął jej płatami schodzić.Co robię nie tak?Czemu żel nie łączy się z akrylem?czy przy spiłowanym akrylu,powinnam położyć cienką warstwę akrylu,nie matowić i dopiero żel.Czy to rozwiąże mój problem?

VIP Avatar Emilia B.

Czasami niektóre żele nie lubią się z akrylem ja tak miałam z jednym
    a dzieje się tak ze wszystkimi czy tylko z konkretną firmą?

Akryl mam z peggy sage,natomiast raz próbowałam z żelem IBD ,a drugi żel LNC.a o tyle nie chcę combo,bo mam klijentkę z dość ciężką płytką(tłustą),mówi,że zawsze co troche na poprawki chodzi,bo powietrze podchodzi.jak jej zrobiłam na ibd to po 4 dniach już 3 jej odpadły myślałam że zawału dostanę bo reszta wyglądała okropnie(pozapowietrzana)więc spróbowałam na LNC i kładłam żel dalej od skórek...wróciła zadowolona po miesiącu,ale dla mnie i tak nadal za dużo powietrza,a przy dopiłowywaniu powietrza przy nich myślałam że osiwieję.Miesiąc temu przy uzupełnieniu zrobiłam jej wskazującego pazurka prawej ręki akrylem podstawę i pokryłam żelem,dzwoniłam i pani mówi że on wygląda najlepiej i powietrza nie ma.Więc myślę o zrobieniu jej wszystkich akrylem...ale boję się uzupełnień...bo mi odłazi.ona twierdzi że jej się nic nie stało z żelem na akrylu.Już sama nie wiem...obłęd,aż wstyd się przyznać,że sama prowadzę salon i takie rzeczy się dzieją.
    a w ogóle to już sama nie wiem,kobitki mówią że ktoś tam ...gdzieś tam to w godzine robi,a ja 1,5 -2,5 zależy co....czy to długo?

VIP Avatar Emilia B.

a nie możesz poprostu uzupełnić akrylem? kładziesz primer na tłusta płytkę dobrze jest dać dwa razy i zawsze czekać aż każda warstwa wyschnie.
    Być może te zele z tym akrylem nie współpracują...na to już nie będziesz mieć wpływu.

tak primera używam.myślałam zakupić inny akryl chyba z LNC,bo żele są dobre.chyba że ktoś mi coś doradzi...dzięki bardzo

Totalna maniaczka Avatar kochanaa

Dziewczyny, mam problem. Bo robię wszystko jak piszecie i żel mi dalej odpryskuje.
    Bo ja robie tak, że cały pazur jest akrylowy, a chce nabłyszczyć żelem i po 1 dniu całymi płatami odchodzi żel ... Nie rozumiem tego ... Co mam zrobić, by tak sie nie działo ?

VIP Avatar Emilia B.

a używasz żelu nabłyszczającego? i dobrze jest nie polerować akrylu niech będzie bardziej chropowaty (no chyba ze coś na nim malujemy)
    może być też tak, że ten konkretny żel nie lubi się z tym konkretnym akrylem. Jakiej firmy masz zel i akryl

akryl mam z alle paznokcie a żel noname.
    Właśnie chce zrobić stempelek i do tego cyrkonie czy coś takiego dokleić. Więc muszę wypolerować ...
    W sumie nie wiem, czy mam żel nabłyszczający, chyba nie. To chyba w tym jest problem

VIP Avatar Emilia B.

prawdopodobnie tak - żel nabłyszczający nie odpryśnie cienka zwykłego żelu na wypolerowanym akrylu może sie nie trzymać kupy. Dziewczyny (i ja też) chwalą sobie nabłyszczający z modeny - nie jest drogi a dobry jakościowo

Molestantka klawiatury Avatar xsunnyolciax

tak Kochana, to ten jest fajny, bo nie trzeba go przemywać
    "Każdego dnia jeden mały krok do przodu."
    bł.Jakub Alberione

Nie spamuj bo strzelam :) Avatar aga

Mam pewien problem...Chciałabym dać kamuflaż akrylowy, końcówkę też akryl i zalać wszystko żelem... i teraz mam pytanie czy jak nakładam kamuflaż to mam nałożyć go aż do skórek czy mogę pocieniować go tylko do połowy i czy wtedy żel nie będzie się zapowietrzał?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)