Postaram się wytłumaczyć krótko i zwięźle.
Np. Stephen King napisał "Lśnienie". Na podstawie jego książki zrobili film.
Potrzebne mi są przykłady HORRORÓW, które powstały z książki, albo w drugą stronę.
Oglądam jedynie filmy tego typu i nie mam pojęcia o książkach. Jedyną przeczytałam na feriach (wyżej wspomniana) specjalnie do matury.
Może któraś z Was się orientuje? Znacie jakieś przykłady? Tylko prosiłaby, żebyście nie podawały mi już Stephena Kinga.
Muszę oddać konspekt i 2 bibliografie do końca tygodniaMam problem, bo jak zwykle robię wszystko na ostatnią chwilę
Durna! Pomocy!

Odpowiedź z Cytatem

Niestety Ci nie pomoge bo pisanie konspektu i pisanie prezentacji to masakra... no ale wspieram Cię

. Chodzi mi tylko o podanie jakiś przykładów do bibliografii.
Jeszcze siedzac przy forum, ciezko cokolwiek zrobic... Całe ferie zabierałam sie za pisanie prezentacji i nie napisalam nic. I wszystko przez to forum ahahah
Polski to raczej nie jest moja mocna strona, ale z innymi przedmiotami raczej mogę pomóc jak coś 

ale zdałam, odjęli mi 5% za to, że mogłam muzykę włączyć do posłuchania....no ale 95% było, wiec bez obaw laski.

a matma to tez porazka.. no ale trzeba sie wziac do roboty...
Tylko, że nie czytałam literatury grozy, jedynie oglądałam same filmy i nie mam pojęcia, które filmy powstały z książki, ale już mi kilka dziewczyn podpowiedziało za co bardzo dziękuję