jak to mówią żeby robić ładne kwiatki akrylowe trzeba ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć, po to aby wyczuć rękę i akryl żeby nie był za mokry
jak to mówią żeby robić ładne kwiatki akrylowe trzeba ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć, po to aby wyczuć rękę i akryl żeby nie był za mokry
zgadzam się z dziewczynami nie trzeba na żaden klej akrylu robić nawet jeśli robisz np kwiatki na 3D takie odstającę i sklejasz płatki razem to potem możesz to przytwierdzić na paznokiec przeźroczystym akrylkiem
no dobrze- to np. robię ten kwiatek już na telefonie - to jak go podkleić najpierw klejem posmarować?
MYSZ
Marzena moze poprostu nie przemyłas wczesniej tel, bo moje kwiatki na telefonie juz sie lata trzymaja
chyba zle sie wypowiedzialamozdoby nie potrzebuja kleju na tipsachchodzilo mi o ozdoby na telefonie malenkie kwiatki itd,telefon jest sliski i jak zrobi sie ozdobe to szybko odpadnie ,wiec lepiej podkleic go klejem.Duze ozdoby trzymaja sie lepiej
może u mnie też się będą trzymać... a to jest bardzo trudne żeby uzyskać odpowiednia konsystencję akryl-liquid?
MYSZ
chyba rozumiem- często zajmuję się takimi manualnymi sprawami- modelina, różne masy, itd. Tylko jak pytałam niektórych dziewczyn to wychodziło, że bez kursu to nawet pędzla nie będę umiała trzymać
MYSZ
Myszko bierzesz liqid nalewasz troszke do jakiehos małego kieliszeczka, zamaczasz w nim pedzelek i od razu potem sama koncowka mokrego pedzelka nabierasz akryl ( formuje ci sie mała kuleczka) Taka kuleczke kladziesz np na paznokiec czekasz pare sekund zeby podeschła i formujesz platek, itd napewno sie uda na kursie i tak cie tego nie naucza tylko pokaza jak mniej wiecej sie to robi, kursy koncza sie jedynie certyfikatem a i tak sie po nich nic nie umie. Praktyka czyni mistrza! POWODZENIA
a u mnie w sklepie nie ma modeliny chciałam kupic i zabrakło
Moje pierwsze prace zwiazane z akrylem
http://forum.wzorki.info/metoda-akry....html#post1800
w tym poście znajdziecie video tutoriale tworzenia kwiatuszków akrylowych może zaczerpniecie inspiracji i pokażecie swoje nowe dzieła
Ja robiąc kwiatuszki odsączam kuleczkę na ręczniku papierowym (tym co wycieram pędzelek) tzn. Maczam pędzelek w liquidzie, nabieram kuleczkę, odkładam ją na chwilkę na ręczniczek potem podnoszę i na pazurku formuję kwiatuszka. Mam wtedy pewność że kuleczka nie będzie za mokra.
a ja cały czas ćwiczę i ćwiczę i ćwiczę te kwiatki więc każda rada jest dla mnie cenna
SZCZĘŚLIWA
Aniu, tutaj możesz zobaczyć jak wygląda to cenowo i kolorystycznie. dobrarada :: Akryle 3D do zdobnictwa przestrzennego Akryle do zdobień są w cenach od 6-10 zł, kwestia wielkości opakowania. Taniej można kupić na allegro, zwłaszcza, że jak na nasze początki to lepiej wydać mniej na zmarnowanie .
życie to jeden wielki plac zabaw, aby się w nim odnaleźć pielęgnuj wieczne dziecko w sobie
To prawda DOBRARAD ma super akryla sama je kupuję jestem z nich zadowolona najlepsze są do zdobień tych 3D
Witam bardzo mi się podobają te kwiatki czy do tych kwiatków potrzebny jest jakiś specjalny akryl.
zdobienie akrylem kolorowym kwiatow zaliczam do mojej ulubionej czesci,na poczatku mialam problem z pedzelkiem byl stanowczo za duzy,po roku i duzy juz nie jest problemem,zmienilam na mniejszy i bylo o wiele latwiej i bardziej do opanowania..pedzelkiem nakladamy mala kuleczke nie nakladamy od razu na paznokiec tylko mozna poczekac na efekt osniezenia lekko dmuchajac to moj ulubiony lub odsaczamy na papierze z liquidu...w moim albumie mozecie zobaczyc kwiatki nie dlugo wrzue reszte fotek z kwiatami..pozdrawiam i powodzenia
uzywasz do tego kolorowego akrylu najlepiej tej samej marki co do normalnych pazurkow poniewaz niektore akryle z innych firm moga nie dobrze polaczyc sie z danym liquidem...
Tutaj też możesz pokazać jakieś kwiatuchy a twoja instrukcja myślę że może się przydać
nie dawno dostałam przesyłke z akrylem... kurcze, mój pierwszy kwiatek jakis taki koślawy...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)