Co do moich fioletowych lampp to obie kupowalam u innych sprzedawcow i jade teraz tylko na tej od Sami, bo w drugiej z alle strzelily dwie zarowki. W tej z Alle okazalo sie dopiero niedawno ze ma cos z wylacznikiem i dlatego nie wiedzialam przez dluższy czas ze ma czujnik ( odkrylam to przypadkiem) Niestety okropnie pstrykal podczas wkladania dloni i jak klientka w trakcie trzymania ruszyla choc palcem, znow strzelała.
W ostatnich dniach zaczelam więc się rozgladac za nowymi mozliwosciami i znalazlam lampę LED , niestety żaden ze sprzedawcow nie pokusił się odpisac mi na maila czy lampa ta utwardza zwykłe żele. Jedyna firma Alle
w opisie lampy ma

"UWAGA! Wkrótce w naszej ofercie dostępne będą żele o technologii LED , które wraz z lampą LED pomogą w znacznym stopniu przyspieszyć tworzenie pięknych paznokci. Lampa LED nie utwardza żeli UV przeźroczystych można nią utwardzać żele UV ale tylko kolorowe i typu french, przeznaczona głównie jest do żeli z technologią LED."

Pomyślałam OK.. ale przecież soaki maja bazę i budujace żele clear wiec jak to sie ma do nieutwardzania żeli przeźroczystych

Kupiłam więc poki co 4 żarówki ROHS takie jak oryginalnie byly w lampie od Sami i jeszcze ją troche pomęczę.