Ja używam wszystkich żeli z modeny ,zależy co robię ale na szablon najlepszy jest clear pink-jest fajny gęsty.
Wykańczam glosem, a przy frenchu nabłyszczam stop yellow.
Ja używam wszystkich żeli z modeny ,zależy co robię ale na szablon najlepszy jest clear pink-jest fajny gęsty.
Wykańczam glosem, a przy frenchu nabłyszczam stop yellow.
Ja robię niemal zawsze na formie tymi żelami, nigdy mi nic nie pękło, myślę że dociskam po ok. 10-15 sek czyli standardowozależy też od stanu żarówek
Haha ja też bym chciała być ich przedstawicielem, ale... nie mam własnej działalności więc chyba szanse zerowe, może kiedyś![]()
ja tez uzywam nablyszczacza i jest swietny, pasuje mi w 100%
a mozecie mi powiedziec czy to kryje : żele uv, tipsy - ozdoby, akryl, akcesoria do paznokc - sklep modena nails - Żel Jednofazowy, Mleczno - Różowy FRENCH PINK 5g
elax.. da sie zrobic szkielet z cleara spokojnie, ale jak szpice np to sie troche trzeba nagimnastykować
asia-nie kryje w 100%
po dłuższym wypróbowaniu nabłyszczającego jednak przyznam że jest ok, widziałam na razie pazurki po tygodniu i po 2 tyg. ładny połysk ,żel utwardza sie bez problemu i zapewnia naprawdę szybkie wykończenie , jeszcze nakładanie na wzorki farbkowe opanować
czy używałyscie tej dużej oliwki z zakraplaczem z modeny![]()
tak mam ją, ladnie pachnie, klientki ją lubią
JA kupilam ostatanio cyrkonie i uwazam ze sa doskonale, bardzo dobrze wykonane, piekny połysk i szlif no i cena ABSOLUTNIE PRZYSTEPNA![]()
Ja zakupiłam niedawno biały żel 5g na próbę i jestem zachwyconaŚliczny kolor, dwie cieniutkie warstwy lub jedna grubsza super kryją
... Nic tylko, żelować - nie umierać!
W najbliższej przyszłości myślę nad zakupem clear'a i jakiegoś kolorowego
A tu moje pazurki z białym żelikiem Modeny:
kupiłam ostatnio akryl,white,pink i clear,wszystko pięknie ładnie, ale te opakowanianawet po zakręceniu pudełeczek wysypuje się z nich proszek, nie spotkałam się jeszcze z czymś takim, będę musiała je przesypać do innych, bo szkoda marnować proszku , czy tylko mi tak się trafiło?
dziewczyny a ten liquid mały dobry jest do kwiatków akrylowych ? szybko schnie ?
miała któraś z Was żele : budujacy gesty i bonder ? albo mi sie trafiła jakas wadliwa seria albo nie wiem ;/
te żele są jakieś dziwne nawet nie potrafię tego opisaćsą takie jakby puszyste, jakby mialy miliony bąbelek w środku
...
a i czy klej według Was jest dobry ?
Ostatnio edytowane przez stefcia92 ; 18-04-2011 o 11:44
podpisuje sie pod pytaniem o klej![]()
Ja mam bonder z modeny i nic sie nie bąbluję, budującego gestego nie mam, mam jednofazowke zwykla,rowniez budujacą,ale nie gesciocha jakiegos okropnego, tylko zwykly, sredmio gęsty-trochę bąbli sie robi,ale spokojnie mozna je ominąć
Klej z modeny też mam, klientki nie narzekają na to, aby im tipsiaki poodpadały, z tym, ze ja mam tez tipsy tunelowe z modeny,ktore sa bardzo cieniutkie i giętkie,moze dlatego tez nie mam problemu z odpadaniem.
ten jednofazowy tez mam i jest duzo lepszy od tego gestego. kupilam go tak na próbę i troche zaluje.
Ja miałam clear i masakra podchodziło powietrze już po dwóch tygodniach.Nie byłam z niego zadowolona.
Mi się na tych żelach pracuje bardzo dobrze i nic nie podchodzi. Z doświadczenia wiem że to nie tylko wina żelu, że coś się nie trzyma tylko źle przygotowanej płytki(niestety zdarza się to bardzo często osobom z małym doświadczeniem ) i nie ma co zwalać winy na żel. Nie chcę tu nikogo urazić ale tak niestety jest.
A co do kleju to fakt kiedyś trafił mi się jakiś gęsty, ale odpisali mi, że to jakaś trefna seria którą wycofali i teraz jest ok.
Ostatnio edytowane przez Magda pazurki ; 18-04-2011 o 21:33
czy te żele nadają się na naturalki czy tylko na tipsy?
---------- Dodano o godzinie 00:12 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 21:58 ----------
mimo braku odpowiedzi zamówiłam Żel Clear Jednofazowy Przezroczysty , Żel Cover Kamuflaż Maskujący i wzięłam jeszcze Żel Bonder Podkładowy Gruntujący. Mimo że długo pracuje na innych żelach wypróbuje właśnie te, ponieważ zachwalacie je a i cena jest dosyć przystępna . Zobaczymy efekt
Mi nie chodzi o to że zele nie trzymaja sie płytki ( bo trzymają sie i wszystko jest ok.) tylko chodzi mi o jego dziwna konsystencje myślałam,że może feler mi się trafił.
Z kamuflażu będziesz zadowolona![]()
![]()
bedziesz bedzieszja tez jestem pracuje juz tylko na modenie
a kleje jakos zawsze mam z alle i musze powiedziec ze sa b. dobre![]()
No mnie tez na modenie powietrze nie podchodzi, ale ja to przewrazliwiona jestem. Matowie (jak kazdy, ale przy skorach i walach najbardziej) primer kwasior, bonder, dopiero szkielet, albo tips i bonder i kamuflaż
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)