Strona 9 z 32 PierwszyPierwszy ... 567891011121319 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki 201 do 225 z 789

Temat: Lampa UV - Zakup lampy UV (LED)

Totalna maniaczka Avatar Ewelina83

Domyślnie Odp: Lampa UV - Zakup lampy UV (LED)

kobietazpazurem nie tylko tobie sie bubel trafil ja juz tez o swojej pisalam co prawda utwardza ale ten ekran odbijajjacy caly sie zmazal i wyglada okropnie

Wzorki Club Avatar kobietazpazurem

no dokładnie miałam to samo do ego nasadka na palce w srodku jest za blisko wylotu lampy i klientki tak kładły łapki jak jest nasadka i kciuki się nie utwardzały. Ręka musi być dalej niż nasadka

Totalna maniaczka Avatar sztynka

Domyślnie Odp: Żarówki od Lampy UV

wiecie co dziewczyny ja nie wiedziałam, że aż taka jest różnica w żarówkach dobrze, ze napisałaś. To przyspiesza pracę znacznie, szczególnie przy frenczy rzadkim żelem lub czarnym bo zanim zwykła lampa utwardzi to już się linia uśmiechu rozmywa. Teraz kupiłam znów zwykłe, ale jak mi się zużyją to kupię za 3 miesiące oryginalne.
    Jestem SZTYNKA (zdrobnienie od imienia Justynka)
    nie SZATYNKA bo ja jestem blondynka
    Moje hobby i pasja http://stylizacjaiwizaz.blogspot.com/

Zabierzcie jej klawiaturę ;-) Avatar Elizabeth76

Kto mi wytłumaczy co to znaczy że żarówki w lampie uv sa z zapłonem indukcyjnym czy tą sa jakieś lepsze żarówki czym sie różnią od tych bez zapłonu

Nałogowiec Avatar Malyyyyna

ogolnie lampa bardzo mi sie podoba, jak weszły na rynek to marzyłam o niej ale juz mi przeszło... teraz mam 36 i 9 przelotowa i swietnie sie sprawuja
    "Pasja jest to coś, co się uprawia. Angażuje się w to całe serce, kocha się to i dopieszcza. Chce się w tym zatracić, temu poświęcić i w końcu podzielić z innymi''[/COLOR]

Wzorki Club Avatar kobietazpazurem

dokładnie tak przy mocno pigmentowych żelach widać wtedy naprawdę mocno różnicę!

Rozkręcanko Avatar patisia

Cytat Napisał elaxx76 Zobacz post
    Kto mi wytłumaczy co to znaczy że żarówki w lampie uv sa z zapłonem indukcyjnym czy tą sa jakieś lepsze żarówki czym sie różnią od tych bez zapłonu
    Zapłonniki indukcyjne są najbardziej powszechną ale też najstarszą metodą stosowaną do zmiany napięcia przy świetlówkach liniowych, są powoli zastępowane przez stateczniki niskostratne magnetyczne lub stateczniki elektroniczne. W praktyce statecznik indukcyjny zwiększa 1. Ciężar lampy-sam statecznik waży ok 50dag jeśli nie więcej nie chroni lampy przed skokami napięcia większymi niż 3-5% i zwiększa ilość produkowanego ciepła... Pracowałam trochę przy elektryce i mam wrażenie że dopisanie "zapłonnik indukcyjny" jest chwytem marketingowym- dla laika mądrze brzmi, a w razie problemów są kryci, bo przecież od razu zaznaczali Ja bym proponowała lampy ze statecznikiem elektronicznym (zaplonnik to nazwa nie do końca poprawna wg nomenklatury; to tak jak nazywanie tipsami stylizacji na szablonie). są zdecydowanie mniej problematyczne, są w zasadzie bezawaryjne, i co ważne szczególnie przy dojazdach do klientek, czy w miejscach gdzie są spore skoki napięcia statecznik elektroniczny wytrzymuje wahania napięcia 200-250V(w gniazdkach mamy 230V więc tolerancja jest dość duża)

Poza tym to statecznik jest w lampie a nie w żarówce... żarówka może wymagać statecznika tego lub tamtego, aczkolwiek obecnie wszystkie świetlówki typu PLS/PLC/PLL czyli te które stosujemy w naszych lampach są dostosowane już do stateczników elektronicznych
    Kiedy się urodziłam diabeł rzekł:
    O kurde! Konkurencja!

Patisia dzieki za wyjaśnienie tylko teraz gdzie kupić taką o zaplonie elektornicznym czy zwykłe tunelówki też sa z takim zapłonie Przeglądałam na allegro ale przeważnie w opisie są te z indukcyjnym i tez sprzedawcy opisuja że te indukcyjne niby lepsze . Ja mam tą z indukcyjnym to niby te co przy zapalaniu zarówek wydają dzwięki i migają , z tej poszedł mi dymek i mam tez tą co zarówki zapalają sie od razu wynika z tego że ta jest z zaplonem elektronicznym tak ale w tej znów szybko mi sie zarówki przepaliły . Wolałabym zwykłą tunelowa w takim razie jak piszesz że te z elektronicznym lepsze to spróbuje takiej poszukać może znajdę

Rozkręcanko Avatar patisia

jaapee LAMPA UV LCD * 0-600sek * SUSZARKA * 4 KOL (1522877876) - Aukcje internetowe Allegro
    takich lamp używam, są ze statecznikiem elektronicznym i nigdy nie miałam z nimi problemów. Pracują w zasadzie na okrągło, żarówki w zależności od firmy wymieniam firmówki ok 6-8mieś noname ok 3 mieś...

Natomiast poniżej są dwie na oko identyczne lampy 4*36W z timerem. Pierwsza na oko wygląda na taką ze statecznikiem elektronicznym, druga natomiast na pewno z indukcyjnym... Dlaczego w drugim przypadku sprzedawca oferowałby statecznik elektroniczny+GRATIS lampę, obwody wył.czasowego i żarówki
    1: LAMPA UV 36W TIMER oryginalna ACTIV nokaut cenowy! (1526327831) - Aukcje internetowe Allegro

2: LAMPA UV 36W - Najwyższa jakość SALVANO NAILS! (1525292551) - Aukcje internetowe Allegro

Ponadto przy wyborze lampy proponuję zwrócić uwagę, czy posiada bezpiecznik niby taka mała rzecz (rureczka 20 lub 30mm pod nakrętką FUSE) przydatne, gdy są skoki napięcia, bądź nagle zaniki, natychmiastowe odłączenie prądu w lampie w przypadku uszkodzenia żarówki, czy uszkodzonego kabla- niektóre kable rozpuszczają się a acetonie( niestety choć nie powinny) i w tedy o kłopot nie trudno. Nie zawsze, ale w większości przypadków cena ma znaczenie i warto zapłacić więcej, a mieć pewność. Jeżeli u jednego sprzedawcy lampa x kosztuje 100zł a u drugiego kosztuje 50zł to nie ma takiej opcji żeby coś z nią było nie tak, a jeżeli się nie znamy na elektryce/elektronice to braki po prostu nam umkną z powodu "promocji"

Dobra lampa swoją cenę mieć musi. Żarówki 4*7zł+ statecznik indukcyjny36W 13zł+kabel z wtyczką 4zł+plastiki 5zł=50zł
    żarówki 4*7zł+statecznik elektroniczny36W 45zł+plastiki 10zł+kabel 4zł +wyświetlacz etc 6zł=93zł
    Kiedy się urodziłam diabeł rzekł:
    O kurde! Konkurencja!

takiej z suszarką na pewno nie kupię odpada jakoś ta lampa mnie nie przekonuje

a te dwie tunelówki szukam takiej żeby miały wyłącznik czasowy 120/180 i ciągły a Po czym poznałaś ze ta pierwsza tunelowka jest z elektronicznym
    nie wiem jaka jest ta ale chyba tą kupię LAMPA UV 36W SUPER PROMOCJA HIT (1528815963) - Aukcje internetowe Allegro jeszcze napisałam do sprzedawcy który mam omegę z pytaniem czy jet indukcyjna czy elektroniczna .

chciałam tą ale ta też jest indukcyjna Lampa UV1-2-3 min. - Gwarancja - Certyfikat CE! (1526484718) - Aukcje internetowe Allegro

Rozkręcanko Avatar planetka

Oryginalne Philipsa mial Ekert Nails w Wawie, ale nie jestem pewna czy jeszcze maja.

dzis otrzymałam lampę kupiłam zwykłą tunelową Strona przedmiotu - Aukcje internetowe Allegro item=1528815963 jeszcze jej nie testowałam tylko sprawdzilam żarówki odpalaja od razu bez trzasków i nie migają czyli jest z zaplonem elektronicznym no nie wiem czy tamta lepsza z tym indukcyjnym prawde mowiac mialam taką i taką i mnie denerwowało w tej z zaplonem indukcyjnym te trzaski przy zapalaniu miałam wrażenie jakby miała zaraz sie rozwalic .Wazne aby dobrze żelik bialy utwardzała

VIP Avatar Emilia B.

ja kupiłam sobie ostatnio taką Lampa UV 36W + 4 żarówki na jedną dłoń z suszarką - fiolet. - Allepaznokcie.pl bo moja stara wołała o pomstę do nieba z tego co wiem była chwalona - zobaczę jak sie sprawuje i zdam relacje

Emilka a ta fioletowa podobno jest bez tego czujnika ruch wiesz o tym

Szkoleniowiec Avatar Chocolata

Kobieta, a jaką Ty masz lampę ze pasuja do niej philipsy i sylvany? Z sensorem czy tunelówke?
    http://forum.wzorki.info/signaturepics/sigpic2303_6.gif
    tel.606506552(po 15.00) GG2382073
    http://chocolata.tipsy.wroclaw.ccs.pl/

VIP Avatar Emilia B.

chodzi ci o ten czujnik jak się rękę wkłada to dopiero sie włącza bo to ma
    chyba, że jakiś jeszcze jest ....

mówisz że ma bo ta fioletową z alle kupiła też choko i w tej co ona ma nie ma tego czujnika tak mówiła

VIP Avatar Emilia B.

no w tej mam dopiero jak łapkę wsadzę to się włącza ale jak wyjmę rękę to dalej świeci

Co do moich fioletowych lampp to obie kupowalam u innych sprzedawcow i jade teraz tylko na tej od Sami, bo w drugiej z alle strzelily dwie zarowki. W tej z Alle okazalo sie dopiero niedawno ze ma cos z wylacznikiem i dlatego nie wiedzialam przez dluższy czas ze ma czujnik ( odkrylam to przypadkiem) Niestety okropnie pstrykal podczas wkladania dloni i jak klientka w trakcie trzymania ruszyla choc palcem, znow strzelała.
    W ostatnich dniach zaczelam więc się rozgladac za nowymi mozliwosciami i znalazlam lampę LED , niestety żaden ze sprzedawcow nie pokusił się odpisac mi na maila czy lampa ta utwardza zwykłe żele. Jedyna firma Alle
    w opisie lampy ma

"UWAGA! Wkrótce w naszej ofercie dostępne będą żele o technologii LED , które wraz z lampą LED pomogą w znacznym stopniu przyspieszyć tworzenie pięknych paznokci. Lampa LED nie utwardza żeli UV przeźroczystych można nią utwardzać żele UV ale tylko kolorowe i typu french, przeznaczona głównie jest do żeli z technologią LED."

Pomyślałam OK.. ale przecież soaki maja bazę i budujace żele clear wiec jak to sie ma do nieutwardzania żeli przeźroczystych

Kupiłam więc poki co 4 żarówki ROHS takie jak oryginalnie byly w lampie od Sami i jeszcze ją troche pomęczę.

ja kupiłam zwykłą tunelówke z tymi żarówkami ROSH co pisze choko nic mi nie strzela przy starcie nic nie miga jest ok

Administrator Avatar samaron

RoHS to nie jest typ/nazwa/model żarówek tylko dyrektywa unijna dotycząca zmniejszenia użycia substancji niebezpiecznych w produkcji, jeśli ten znaczek widnieje na jakimś urządzeniu znaczy, że wyprodukowano je zgodnie z tą dyrektywą, czyli, że żarówka ma np mniej rtęci niż "chińska" - coś jakby certyfikat europejski CE.

---------- Dodano o godzinie 13:56 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:13 ----------

Cytat Napisał Chocolata Zobacz post
    "UWAGA! Wkrótce w naszej ofercie dostępne będą żele o technologii LED , które wraz z lampą LED pomogą w znacznym stopniu przyspieszyć tworzenie pięknych paznokci. Lampa LED nie utwardza żeli UV przeźroczystych można nią utwardzać żele UV ale tylko kolorowe i typu french, przeznaczona głównie jest do żeli z technologią LED."
    Żele utwardzają się pod wpływem światła UV, tak? Wiemy, że proces zachodzi pod wpływem promieniowania UV-A o długości fali powiedzmy między 315 a 400nm (na niektórych świetlówkach widnieje zapis 365nm)
    wobec tego niezależnie od tego jakie źródło swiatła jest zastosowane, rtęciowa świetlówka czy dioda LED o tej samej długości światła będzie działać (w sensie utwardzać). Pozostaje znaleźć tylko lampę z diodami emitującymi te 365nm.
    Chyba, że .... producenci poszli krok dalej (żeby więcej kasy ściągnąć) i pojawią/pojawiły się żele (tzw technologi LED) w których zastosowano czynnik polimeryzujący czuły na inną długość fali i do tego lampy LED kompatybilne z tymi żelami.

Poczytalam i bardziej mądra sie nadal nie czuje.. ale czuje ze nadal jestem w temacie lampy w ciemniej d...

Nałogowiec Avatar agaciorka93

Dziewczyny mam problem co prawda nie na temat lapmki LED ale tej zwyklej 36W tunelowej.
    Otóz kupiłam sobie nowe żarówki do niej sa prawie identyczne jak te stare oznaczenie tez jest raczej ok, a nie dzialaja... Żadna z nich nie działa i mam pytanie czy wiecie moze jaka moze byc przyczyna Czy da sie to jakos naprawic czy mam kupic nowe żarówki

Totalna maniaczka

Sprawdź czy mają identyczne końcówki i takie samo napięcie, jeśli tak to ja bym oddała do reklamacji

Nałogowiec Avatar agaciorka93

sprawdzalam i wszystko jest tak samo

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)