Dziewczyny mnie nie chodziło o to, że powinni zmieniać prawo i aż tak restrykcyjnie przestrzegać przepisów. Wypowiedziałam się jedynie jaki jest zamysł wprowadzenia tych zmian. Jeśli chodzi o moje podejście do tego, to przez 8 lat posiadania prawka nie miałam żadnej stłuczki itp. Z kolei z tą prędkością różnie bywało (przeważnie jechało się ciut szybciej)to, że będą łapać świeżo upieczonych kierowców na przekraczaniu prędkości, to nie jestem pewna, czy to wiele zmieni. Nie mówię tu kiedy podczas 1 roku posiadania prawka ktoś doprowadzi do kolizji... tu powtórkowy egzamin popieram.
A co do "mechaniki pojazdów" to nie mam tu na myśli podstawowych spraw typu zmiana koła (ja akurat miałam to na zajęciach praktycznych), czy sprawdzenie stanu oleju, dolanie go oraz wody do chłodnicy. Mam wrażenie, że niedługo na egzaminach pojawią się pytania typu:
masz corsę 95 8v C14NZ, pokazuje się błąd nr 93-jak naprawisz auto?...

to, że będą łapać świeżo upieczonych kierowców na przekraczaniu prędkości, to nie jestem pewna, czy to wiele zmieni. Nie mówię tu kiedy podczas 1 roku posiadania prawka ktoś doprowadzi do kolizji... tu powtórkowy egzamin popieram.
Odpowiedź z Cytatem