Słuchajcie nie ma sesnu dzielic na akryl/żel bo tak czy siak tą czy inna metodą, mozna wykonac ładne i prawidłowo zbudowane pazury. Sorki dziewczyny za szczerosc ale tłumaczenie 'bo ja nie umiem czegos akrylem/żelem" jest troche nie na miejscu, bo dziewczyny które super np. lepią kwiatki włozyły cieżką prace by się tego nauczyc, a taki konkurs to najlepsza mozliwosc dla was by poczuc konkurencje i przyłozyc sie do swojej pracy jeszcze bardziej, a nawet pocwiczyc przed jej zrobieniem by wyszła idealnie. Po co robic konkurs który bedzie 'ułatwiony' przez to nie bedziemy sie rozwijac tylko dopasowywac do naszych potrzeb. Jeżeli też nie czujemy się na siłach- nie mamy odpowiedniej wiedzy, a nasze pazurki nie wychodzą tak jak powinny to poprostu nie brac udziału w konkursie,proste. Uważam, że wystarczyłby podział instrukotrzy/amatorzy. Inny podział uważam za zbędny i wręcz uwsteczniający. Sorki dziewczyny za szczerośc ale takie jest moje zdanie. A a propos zdobien- myślę ze pazurki powinny byc uzytkowe z SUBTELNYM zdobieniem- by wkoncu ważna była technika, a nie naciapanie czegos na pazury.