Celowo wzięłam w cudzysłów słowo "przytyk", bo to co ktoś uważa za konstruktywną krytykę, kto inny może wziąć baaardzo do siebie i tak jak zauważyła rudzielec zniechęcić się do nowej pasji przez jedno słowo ryjące dziurę w mózgu.
"Rozglądanie się" jest kwestią indywidualną, każdy podchodzi do tego inaczej, każdy odnajduje się we własnym rytmie, ale jeśli nowa osoba rejestruje się i po 5 minutach zakłada temat "jakie tipsy żelowe są najlepsze?" albo pisze "eee, zmieńcie regulamin, bo ja też chcę się załapać" to takim ludziom mówimy NIE- ale nie zrozum mnie źle, nie w sensie, że są wyrzucani poza margines, tylko wskazuje im się drogę, zasady jakie u nas panują, jakie w dużej mierze tworzą same użytkowniczki (Diamond jest tutaj świetnym przykładem; zyza
)
Poza tym zauważ, że panuje tutaj w miarę spójna atmosfera i jak ktoś napisze coś nie tak, to dziewczyny same zwracają uwagę, odsyłają do tematów, albo, nie wiem, cytują regulamin, nikt nie czeka biernie aż przyjdzie admin/mod i zrobi porządek.
Dziewczynom zależy na tym, żeby było "schludnie" i spokojnie.
Niektórzy traktują to forum jako swojego rodzaju odpoczynek, bo wiedzą, ba! są pewni, że jak wejdą to zawsze usłyszą jakieś miłe słowo, dobrą radę, czasem po baardzo nieprzyjemnym dniu, to taki swoisty azyl, miejsce na które zawsze można liczyć, do którego się chętnie wraca. Myślę, że dawno już nasze forum przestało być tylko zbiorem tematów "technicznie paznokciowych". Afery i pyskówki mamy już za sobą, a bywało, bywało
I na koniec - masz własne zdanie, to wyrażaj je, nikt Cię nie zbeszta za to, że jest np rozbieżne z opinią większości. A jeśli dziewczyny mają potrzebę słodzenia? - no trudno niech słodzą, tego tez nie bronimy
Poza tym, szczerze? - nie traktuję Ciebie jako nowej, uważam, że całkiem dobrze się u nas zadomowiłaś![]()

- ale nie zrozum mnie źle, nie w sensie, że są wyrzucani poza margines, tylko wskazuje im się drogę, zasady jakie u nas panują, jakie w dużej mierze tworzą same użytkowniczki (Diamond jest tutaj świetnym przykładem; zyza
)
Odpowiedź z Cytatem