Witam wszystkie Dziewczyny!
Jestem tutaj nowa. Konto założyłam niedawno, ale żeby uniknąć zdań typu "najpierw czytaj forum, a potem pytaj" to właśnie tak postanowiłam zrobić.
Na te 31 stron tego tematu przeczytałam ponad 20 (na raty) i już mam dość, bo zgłupiałam do reszty. Nie jestem po żadnym kursie, pazurkami mnie zaraziła koleżanka, oczywiście na użytek domowy (sobie, mamie) i dla najbliższych koleżanek.
U Modeny zamawiałam żele już jakiś czas temu (cover, biały french, budujący clear). Pracowałam na nich, chcę się nauczyć pracy na formie (klejenie tipsa nie podchodzi ani mnie, ani moim króliczkom doświadczalnym). Różne to sposoby dziewczyny prezentują, no i właśnie ciekawi mnie jaki żel będzie do tego najlepszy. Robię je tak:
1)przygotowanie paznokcia bla bla bla
2)naklejenie formy, primer
3)i tu już są schodyProszę bardzo się nie śmiać, nie stać mnie na kurs, dopiero mogę myśleć o odkładaniu pieniędzy.. No więc robiłam tak, że paćkałam dodatkowo paznokieć żelem podkładowym (chyba niepotrzebnie
nie był z modeny jak coś), na to potem przedłużenie paznokcia żelem clear budującym gęstym, potem cover i french, a na to znowu przezroczysty budujący gęsty
4)nabłyszczający lakier wet look (nie z modeny)
To miało być coś a'la trójfazówka (z której rezygnuję), ale gdy zamawiałam to jeszcze myślałam, że ten wet look a quick finish żelowy to jest to samo. No i operowałam tym, co miałam w domu,żeby tylko nauczyć się choć trochę budować paznokieć
Teraz ambicje poszły w górę, żeby ten paznokieć się TRZYMAŁ i biel była ładna
Dlatego waham się nad następującymi żelami:
-jednofazowy przezroczysty - z tym że do pierwszej warstwy kładzionej na formie będzie chyba za rzadki, co?
-jednofazowy przezroczysty gęsty - tutaj znowu się zakłopotałam, bo niby na sam spód byłby ok, ale co z wierzchnią warstwą?
-jednofazowy mleczno-różowy - kusi mnie bardzoZ tym że nie wiem czy warto, bo w sumie coverek mam, więc efekt na jedno wyjdzie...
Odnośnie budującego clear gęstego to mam wrażenie, że biel pod nim "szarzeje", ktoś tu już wcześniej o tym wspomniał.. I również nie wiem od czego to zależy
Proszę o odpowiedź, będę bardzo wdzięczna
Natalia