a ja mam pytanie w sprawie hybryd... zakupilam zestaw osobno baze i osobno nawierzchniowy... podobno to tych osobno nie trzeba uzywac primera ze tylko do tego 2w1... a jesli uzyje primera do tych osobno to negatywnie to wplynie na stylizacje?
a ja mam pytanie w sprawie hybryd... zakupilam zestaw osobno baze i osobno nawierzchniowy... podobno to tych osobno nie trzeba uzywac primera ze tylko do tego 2w1... a jesli uzyje primera do tych osobno to negatywnie to wplynie na stylizacje?
ZAPRASZAM NA NOWEGO BLOGA:
http://www.uroda-diamondshine.blogspot.com/
Nie, użycie primera do lakierów EASY OFF nie wpłynie negatywnie na trwałość stylizacji, wręcz przeciwnie, może wydłużyć ich żywotność. Jedyne co może wystąpić to utrudnione zdjęcie hybryd z paznokci, bardzo możliwe, że trzeba będzie najpierw lekko spiłować warstwę TOPu przed użyciem płynu DISSOLVERE. Lakiery EASY OFF przeznaczone są dla osób, którym zależy na łatwym usuwaniu manicure dlatego też nie zalecamy używania primera![]()
Mam pytanie odnośnie hybrydów MM. Czy one powinny trzymać się jednakowo na wszystkich płytkach paznokci? Bo mi się one wcale nie trzymają i tak samo mojej koleżance a z kolei mojej cioci i innej koleżance trzymają się znakomicie. Od czego to zależy. Hybrydy nakładam jednakowo na każde paznokcie i tak jak jest zalecane.
"Milczenie jest krzykiem uradowanych motyli"
Darunia podstawą trzymania się hybryd jest dobra płytka klientki. Z doświadczenia wiem, że na przepiłowanej, obgryzionej i zdeformowanej płytce trzymają się kiepsko i takim klientkom polecam utwardzenie najpierw akrylem a na to hybrydę. Trzyma się wtedy jak beton
Problemem mogą być również zmiany hormonalne o których nawet sama klientka nie wie.
Witam, w najbliższych dniach będę zamawiała żele z MM, ponieważ chciałabym na nich pracować. Postanowiłam również zacząć przygodę z robieniem akrylowych kwiatuszków i w związku z tym mam pytanie - na jakim etapie tworzenia paznokcia metodą żelową mogę takie ozdoby akrylowe wykonać i czy na żelu będą się tak samo trzymały jak na akrylu? Myślałam o zamówieniu żelu 3 fazowego konstrukcyjnego Standard i zastanawiam się jakiego użyć żelu nawierzchniowego, aby akrylowe ozdoby się trzymały. Z góry dziękuję za pomoc.
Ostatnio edytowane przez ewelinka299 ; 23-07-2012 o 17:35
Ja nie pracuję akrylem ,więc czy takiej pani można zasugerować utwardzenie żelem?
Rozumię,że żel należy zmatowić ,opracować paznokieć ,odpylić szczoteczką i co dalej.....doradzcie-
-czy pociągnąć bazą hybrydową lampa,potem lakier kolorowy hybrydowy L. i pociągnąć topem i przemyć?
-czy na odpylony paznokieć nałożyć od razu kolorowy żel Hybrydowy
I mam pytanie doradzcie mi odnośnie frezarki-chcę kupić,ale zupełnie nie wiem na co zwrócić uwagę.
Odnośnie kpk co do stylizacji hybrydowych http://forum.wzorki.info/paznokcie-n...y-shellac.html
Co do frezarek jest osobny temat,
prosze zadawac pytania w odpowiednich tematach i nie śmiecić.
Jakbys dobrze przeczytala forum to bys temacik znalazla w dziale "Sprzet do przedluzania..." http://forum.wzorki.info/sprzet-do-p...raszny-32.html
Agnieszka
Przepraszam za zamieszanie.
ja mam pytanie odnosnie zelu Plastico...myslałąm ze jego uzycie będzie prostsze ale tu jednak wyszło jak zwyklenie wiem jak sie za niego zabrac
moge prosic o jakies podpowiedzi?![]()
Ewelinko, wypukłe ozdoby akrylowe najlepiej wykonywać na wymodelowanej już i zmatowionej warstwie budującej ( czyli tuż przed nałożeniem lakieru nawierzchniowego). Ozdoby akrylowe będą się wtedy trzymać tak samo dobrze jak na akryluWybór żelu nawierzchniowego nie ma tutaj większego znaczenia, osobiście mogę Ci polecić mój ulubiony Żel nawierzchniowy TOP CRISTALLO (9 ml) - MisteroMilano
![]()
Pięknie dziękujęW takim razie dziś składam zamówienie
Pozdrawiam
Ja też mam pytanie, chciałabym zamówić zestaw akryli i nie wiem która linia będzie najlepsza. Pracuje raczej na metodzie żelowej,ale bardzo wolno schnących akryli nie chcę. Proszę o poradę![]()
Za poradą koleżanek piszę w tym temacie. Kupiłam kilka żeli transparentnych od MM i niestety okazało się, że po otwarciu różnią się ilością w pojemniczkach. Pierwszy raz kupiłam żele z tej firmy i nie wiem czy kiedykolwiek zdarzyło się to Wam.
Dodam,że wszystkie żele są w takich samych pojemniczkach i wszystkie podpisane są 5ml
Kalorie to małe stworki, które mieszkają w szafie i w nocy zwężają ci sukienki.
Askar na pewno sprawa sie wyjasni
A mozesz zrobic fotke wszystkich kolorkow bardzo jestem ciekawa kolorów w realu![]()
![]()
A może być na kółeczku?
Tylko ten zupełnie po prawej (blue pearl) nie jest MM
Transparentne 2 warstwy, pozostałe po 1 warstwie. Nie mam na kółeczku tylko zielonego(verde reale), bo miejsca zabrakło![]()
Askar to sa transparentne wszystkie tak![]()
No właśnie neonowe i turchese, nie, ale to chyba moja wina,ze tak wyszły, bo żadnych nie przemieszałam przed użyciem![]()
Zołzella, żel dobrze wymieszaj, będzie plastyczniejszy, pędzelek wymocz w cleanerze, i pędzlem nabieraj jak bardzo gęsty klej, dalsze postępowanie tak jak z akrylem z tym, że zamiast w liquidzie maczasz pędzel w cleanerze, po prawie każdym ugnieceniu płatka - moczysz, jeśli się rozlewa, co jest raczej nieuniknione przy upałach, utwardzaj po jednym płatku, a jeśli nadal nic, to obtocz pędzel w proszku akrylowym i takim nabieraj żel, rozciągaj i ugniataj (najlepiej transparentnym lub jakimś brokatowym - fajny efekt) Nie jest to łatwe, szczególnie jeśli ktoś jest bardziej akrylowy, ale za to jednego płatka możesz miętosić aż w końcu coś wyjdzie.
Elka, ten TERCHESE jest z Multicolore, jak będę pamiętać, to jutro wstawię dobrze przemieszany.![]()
Askar dziękimnie najbardziej krycie tej orchidei i magenty interesuje . a jak Ci kryje ten turkusowy
![]()
Specjalnie dla Ciebie wymerdałam żelik i oto efektDo połowy tips pokryty jest dwiema warstwami, od połowy w górę jest jedna warstwa
a ja dalej zrozpaczonakolorki hybryd mi się nie utwardzają dobrze, wypróbowałam też białego, chciałam dać pod kolor i po przetarciu prawie nic mi tego białego nie zostało, nie wiem już co mam kombinować, mam żelki kolorowe z esn, i-nails i z allepaznokcie i wszystko się dobrze utwardza
chciałam skorzystać z aktualnej promocji na kolorki żeli ale nie wiem już sama... :/
zuzka a ile minut udwardzasz moze jak do hybryd towje zarówki sa juz za słabe![]()
![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)