Strona 44 z 62 PierwszyPierwszy ... 3440414243444546474854 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 076 do 1 100 z 1549

Temat: Opinie o produktach Mistero Milano

Molestantka klawiatury Avatar DiamondShine

Domyślnie Odp: Mistero Milano

a ja mam pytanie w sprawie hybryd... zakupilam zestaw osobno baze i osobno nawierzchniowy... podobno to tych osobno nie trzeba uzywac primera ze tylko do tego 2w1... a jesli uzyje primera do tych osobno to negatywnie to wplynie na stylizacje?

Przedstawiciel Mistero Milano Avatar Alicja Chrzanowska

Nie, użycie primera do lakierów EASY OFF nie wpłynie negatywnie na trwałość stylizacji, wręcz przeciwnie, może wydłużyć ich żywotność. Jedyne co może wystąpić to utrudnione zdjęcie hybryd z paznokci, bardzo możliwe, że trzeba będzie najpierw lekko spiłować warstwę TOPu przed użyciem płynu DISSOLVERE. Lakiery EASY OFF przeznaczone są dla osób, którym zależy na łatwym usuwaniu manicure dlatego też nie zalecamy używania primera

Totalna maniaczka Avatar daruniunia

Mam pytanie odnośnie hybrydów MM. Czy one powinny trzymać się jednakowo na wszystkich płytkach paznokci? Bo mi się one wcale nie trzymają i tak samo mojej koleżance a z kolei mojej cioci i innej koleżance trzymają się znakomicie. Od czego to zależy. Hybrydy nakładam jednakowo na każde paznokcie i tak jak jest zalecane.
    "Milczenie jest krzykiem uradowanych motyli"

Szkoleniowiec Avatar Chocolata

Cytat Napisał daruniunia Zobacz post
    Mam pytanie odnośnie hybrydów MM. Czy one powinny trzymać się jednakowo na wszystkich płytkach paznokci? Bo mi się one wcale nie trzymają i tak samo mojej koleżance a z kolei mojej cioci i innej koleżance trzymają się znakomicie. Od czego to zależy. Hybrydy nakładam jednakowo na każde paznokcie i tak jak jest zalecane.
    Darunia podstawą trzymania się hybryd jest dobra płytka klientki. Z doświadczenia wiem, że na przepiłowanej, obgryzionej i zdeformowanej płytce trzymają się kiepsko i takim klientkom polecam utwardzenie najpierw akrylem a na to hybrydę. Trzyma się wtedy jak beton
    Problemem mogą być również zmiany hormonalne o których nawet sama klientka nie wie.
    http://forum.wzorki.info/signaturepics/sigpic2303_6.gif
    tel.606506552(po 15.00) GG2382073
    http://chocolata.tipsy.wroclaw.ccs.pl/

Witam, w najbliższych dniach będę zamawiała żele z MM, ponieważ chciałabym na nich pracować. Postanowiłam również zacząć przygodę z robieniem akrylowych kwiatuszków i w związku z tym mam pytanie - na jakim etapie tworzenia paznokcia metodą żelową mogę takie ozdoby akrylowe wykonać i czy na żelu będą się tak samo trzymały jak na akrylu? Myślałam o zamówieniu żelu 3 fazowego konstrukcyjnego Standard i zastanawiam się jakiego użyć żelu nawierzchniowego, aby akrylowe ozdoby się trzymały. Z góry dziękuję za pomoc.
    Ostatnio edytowane przez ewelinka299 ; 23-07-2012 o 17:35

Rozkręcanko Avatar jadira37

Cytat Napisał Chocolata Zobacz post
    Darunia podstawą trzymania się hybryd jest dobra płytka klientki. Z doświadczenia wiem, że na przepiłowanej, obgryzionej i zdeformowanej płytce trzymają się kiepsko i takim klientkom polecam utwardzenie najpierw akrylem a na to hybrydę. Trzyma się wtedy jak beton
    Problemem mogą być również zmiany hormonalne o których nawet sama klientka nie wie.
    Ja nie pracuję akrylem ,więc czy takiej pani można zasugerować utwardzenie żelem?
    Rozumię,że żel należy zmatowić ,opracować paznokieć ,odpylić szczoteczką i co dalej.....doradzcie-
    -czy pociągnąć bazą hybrydową lampa,potem lakier kolorowy hybrydowy L. i pociągnąć topem i przemyć?
    -czy na odpylony paznokieć nałożyć od razu kolorowy żel Hybrydowy

I mam pytanie doradzcie mi odnośnie frezarki-chcę kupić,ale zupełnie nie wiem na co zwrócić uwagę.

Wolny strzelec <3 Avatar plushak

Odnośnie kpk co do stylizacji hybrydowych http://forum.wzorki.info/paznokcie-n...y-shellac.html
    Co do frezarek jest osobny temat,
    prosze zadawac pytania w odpowiednich tematach i nie śmiecić.

Naczelny Grafik Forumowy Avatar rudzia1985

Jakbys dobrze przeczytala forum to bys temacik znalazla w dziale "Sprzet do przedluzania..." http://forum.wzorki.info/sprzet-do-p...raszny-32.html
    Agnieszka

Rozkręcanko Avatar jadira37

Przepraszam za zamieszanie.

Molestantka klawiatury Avatar zołzella

ja mam pytanie odnosnie zelu Plastico...myslałąm ze jego uzycie będzie prostsze ale tu jednak wyszło jak zwykle nie wiem jak sie za niego zabrac
    moge prosic o jakies podpowiedzi?

Nałogowiec Avatar Anna Wisz-Gancarz

Cytat Napisał ewelinka299 Zobacz post
    Witam, w najbliższych dniach będę zamawiała żele z MM, ponieważ chciałabym na nich pracować. Postanowiłam również zacząć przygodę z robieniem akrylowych kwiatuszków i w związku z tym mam pytanie - na jakim etapie tworzenia paznokcia metodą żelową mogę takie ozdoby akrylowe wykonać i czy na żelu będą się tak samo trzymały jak na akrylu? Myślałam o zamówieniu żelu 3 fazowego konstrukcyjnego Standard i zastanawiam się jakiego użyć żelu nawierzchniowego, aby akrylowe ozdoby się trzymały. Z góry dziękuję za pomoc.

Ewelinko, wypukłe ozdoby akrylowe najlepiej wykonywać na wymodelowanej już i zmatowionej warstwie budującej ( czyli tuż przed nałożeniem lakieru nawierzchniowego). Ozdoby akrylowe będą się wtedy trzymać tak samo dobrze jak na akrylu Wybór żelu nawierzchniowego nie ma tutaj większego znaczenia, osobiście mogę Ci polecić mój ulubiony Żel nawierzchniowy TOP CRISTALLO (9 ml) - MisteroMilano

Pięknie dziękuję W takim razie dziś składam zamówienie Pozdrawiam

Totalna maniaczka

Ja też mam pytanie, chciałabym zamówić zestaw akryli i nie wiem która linia będzie najlepsza. Pracuje raczej na metodzie żelowej,ale bardzo wolno schnących akryli nie chcę. Proszę o poradę

Wczytuje się Avatar kropka

Cytat Napisał emila Zobacz post
    Ja też mam pytanie, chciałabym zamówić zestaw akryli i nie wiem która linia będzie najlepsza. Pracuje raczej na metodzie żelowej,ale bardzo wolno schnących akryli nie chcę. Proszę o poradę
    Emilka, mam z MM akryle "Regolare" schną szybko ,nawet bardzo w porównaniu do graffiti nails (mam te normalnie schnące,bo są jeszcze speed), są szybsze. Polecam ,bo to dobry wybór

Kosmetyczka Avatar Askar

Za poradą koleżanek piszę w tym temacie. Kupiłam kilka żeli transparentnych od MM i niestety okazało się, że po otwarciu różnią się ilością w pojemniczkach. Pierwszy raz kupiłam żele z tej firmy i nie wiem czy kiedykolwiek zdarzyło się to Wam.
    Dodam,że wszystkie żele są w takich samych pojemniczkach i wszystkie podpisane są 5ml
    Kalorie to małe stworki, które mieszkają w szafie i w nocy zwężają ci sukienki.

Zabierzcie jej klawiaturę ;-) Avatar Elizabeth76

Askar na pewno sprawa sie wyjasni

A mozesz zrobic fotke wszystkich kolorkow bardzo jestem ciekawa kolorów w realu

Kosmetyczka Avatar Askar

A może być na kółeczku?
    Tylko ten zupełnie po prawej (blue pearl) nie jest MM
    Transparentne 2 warstwy, pozostałe po 1 warstwie. Nie mam na kółeczku tylko zielonego(verde reale), bo miejsca zabrakło

Askar to sa transparentne wszystkie tak

Kosmetyczka Avatar Askar

No właśnie neonowe i turchese, nie, ale to chyba moja wina,ze tak wyszły, bo żadnych nie przemieszałam przed użyciem

Administrator Avatar samaron

Cytat Napisał zołzella Zobacz post
    ja mam pytanie odnosnie zelu Plastico...myslałąm ze jego uzycie będzie prostsze ale tu jednak wyszło jak zwykle nie wiem jak sie za niego zabrac
    moge prosic o jakies podpowiedzi?
    Zołzella, żel dobrze wymieszaj, będzie plastyczniejszy, pędzelek wymocz w cleanerze, i pędzlem nabieraj jak bardzo gęsty klej, dalsze postępowanie tak jak z akrylem z tym, że zamiast w liquidzie maczasz pędzel w cleanerze, po prawie każdym ugnieceniu płatka - moczysz, jeśli się rozlewa, co jest raczej nieuniknione przy upałach, utwardzaj po jednym płatku, a jeśli nadal nic, to obtocz pędzel w proszku akrylowym i takim nabieraj żel, rozciągaj i ugniataj (najlepiej transparentnym lub jakimś brokatowym - fajny efekt ) Nie jest to łatwe, szczególnie jeśli ktoś jest bardziej akrylowy, ale za to jednego płatka możesz miętosić aż w końcu coś wyjdzie.

Kosmetyczka Avatar Askar

Elka, ten TERCHESE jest z Multicolore, jak będę pamiętać, to jutro wstawię dobrze przemieszany.

Askar dzięki mnie najbardziej krycie tej orchidei i magenty interesuje . a jak Ci kryje ten turkusowy

Kosmetyczka Avatar Askar

Specjalnie dla Ciebie wymerdałam żelik i oto efekt Do połowy tips pokryty jest dwiema warstwami, od połowy w górę jest jedna warstwa

No to..wpadłam Avatar zuzka19

a ja dalej zrozpaczona kolorki hybryd mi się nie utwardzają dobrze, wypróbowałam też białego, chciałam dać pod kolor i po przetarciu prawie nic mi tego białego nie zostało, nie wiem już co mam kombinować, mam żelki kolorowe z esn, i-nails i z allepaznokcie i wszystko się dobrze utwardza chciałam skorzystać z aktualnej promocji na kolorki żeli ale nie wiem już sama... :/

zuzka a ile minut udwardzasz moze jak do hybryd towje zarówki sa juz za słabe

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)