Witam ponownie.
Od jakiegoś czasu robię manicure hybrydowy z MM i niestety trwałość pozostawia wiele do życzenia, ale być może robię coś źle. Ile Wam przeciętnie utrzymuje się lakier? Bo mi maksymalnie 5-7 dni i zawsze coś odpryskuje albo lakier odchodzi od strony wału paznokciowego (w taki sposób że mogę pociągnąć za fragment który odszedł i zdjąć cały lakier bez piłowania). Manicure robiłam 3 osobom, sobie (sporo piszę na klawiaturze, może to jest przyczyną? - lakier mi głównie odpryskuje), mamie (wykonuje sporo robót domowych, wiadomo, plus prace w ogródku w rękawicach - lakier odchodzi płatami) i koleżance (ostatnio miała 2 tygodnie lakier - ale mało wykonuje prac dłońmi).
Poza tym, po dwóch aplikacjach (preparatem 2w1) i ściąganiu płynem i pilnikiem lakieru, paznokcie stały się bardzo miękkie. Może łatwiej byłoby używając bazy easy off, wówczas nie trzeba byłoby piłować lakieru i bazy? A czy można użyć bazy easy off i jako top 2w1?
I jeszcze jedno czy próbki bazy i topu easy off są w takich słoiczkach? Czyli potrzebny by mi był pędzel, tylko jaki?
Pozdrawiam!![]()

Odpowiedź z Cytatem