Cytat Napisał Hanuszka22 Zobacz post
Dziewczyny poradźcie! Wzięłam się za używanie omegi i tak dla pewności chciałam Was zapytać...hmmm..tylko sama nie wiem jak Tzn chodzi mi o to że jak wycinam skórę to często nie mam pewności czy już wystarczy, czy może jeszcze czy zaraz np poleci krew(żartuję. Jakaś dobra rada dla mnie?
dobra rada to taka aby nie używać omegi. W dobrych gabinetach kosmetycznych używa się już wyłacznie frezarki. Omega powoduje szybsze narastanie naskórka - niestety jeszcze bardziej zgrubiałego. Nogi po zastosowaniu omegi są ładne TYLKO przez ok. tydzień. Wady stosowania omegi najlepiej widoczne są po ok. 2-3 tygodniach na basenie. Skóra na piętach jest tak jakby odparzona. Ja sama wyprowadziłam już wiele klientek, które do tej pory stosowały omegę.
Omegę można porównać do golenia brwi u starszych fryzjerów- same wady.

Oczywiście nie można zapomnieć o najważniejszym przeciwwskazaniu w stosowaniu omegi - CUKRZYCA

---------- Dodano o godzinie 13:46 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:43 ----------

Cytat Napisał Pati88 Zobacz post
omega scina sie stwardniala skore z piet tak wyglada:
Załącznik 5590
w srodku jest zyletka ktora ta skore usuwa,jak dla mnie jest 100 razy lepszy efekt niz po frezarce.

Chyba chwilowy efekt. Przy stosowaniu frezarki wystarczy robić pedicure raz na ok. 4 miesiące. Przy omedze takich efektów nie uzyska się. Oczywiście frezarka musi być odpowiednia- taka za 300-400 zł do pedicure nie nadaje się.