Cytat Napisał Jagna Zobacz post
|(...) moja znajoma chadzała na paznokciowe przyjemności do salonu, w którym płaciła za uzupełnienie 10 sztuk paznokci 80 zł (zwykły french żelowy- bez zdobień).
Ponieważ jest bardzo energiczną osobą, to nader często zdarzało się jej złamać 1- 2 paznokcie.
I teraz sytuacja jest następująca:

Idąc już na uzupełnienie wszystkich paznokci (czyli ośmiu) i odbudowę 2 sztuk, zapłaciła 80 zł + 20 zł (po dychu od sztuki za naprawę). Bardzo ją to irytowało, ponieważ w ramach naprawy i wydanych na ten cel 20 zł nie mogła zrozumieć, dlaczego kazano zapłacić wciąż 80 zł za uzupełnienie, skoro uzupełniono tylko 8 sztuk, a nie 10 (bo za dwa zapłaciła osobno po 10 zł).
Cytat Napisał Ladyss Zobacz post
(...) ale jednak uważam że to brak szacunku dla klienta
moje zdanie jest podzielone dlatego że z jednej strony Ladyss ma racje: może brak szacunku wobec klienta, a z drugiej srtony to pani wykonująca usługę musiałaby dal takiej klientki liczyc osobno dla każdego palca- ilośc palców do uzupełnienia podzielić na cene usługi za uzupełnienie plus ilośc paznokci oderwanych podzielone przez cene usługi jak za nowe...

a co by bylo gdyby przyszla naprawdę "trudna" klientka i miała problem następujący:

• 4 paznocie złamane przy wolnym brzegu
  • 2 całe ale odrośnięte
  • 3 oderwane
  • i jeden obgyziony do połowy łożyska

więcej liczenia ni.z to warte...
usługa to usługa... a jak ktomuś szkoda 20 zł więcej to niech sie sam za to zabierze i sie zastanowi troszeczkę...

przepraszam, że w ten sposób pisze ale to moje zdanie- i tak z reztą nie jednoznaczne...