Harry Potter I Książe Półkrwi

Wczoraj byłam na tym w kinie o 21 ale to nie był najlepszy pomysł, bo cały dzien latałam i byłam tak zmeczona ze nie za bardzo mogłam sie skupic na tym filmie bo chciałam isc do domu spac No ale..jednak 'ogladałam' wiec.. strasznie mnie razilo w oczy to, ze przez 3/4 filmu akcja się ciagnie i nic nie wiadomo i byle by cos było w tym filmie po czym n agle tylko akcji ze głowa mała i koniec filmu...Wiem ze tak jest w wiekszosci filmach ale tu strasznie było to widoczne az nie moge tego przezyc.. wwrrrr.

UWAGA ! ten kto nie oglądał tej wczesniejszej czesci to niech lepiej się nie wybiera na tą, poniewaz nic nie bedzie rozumiał, kto? co? i dlaczego? Ja nie ogladałam i w ogóle nie wiedziałam o co chodzi, kto kim jest itd. i szybko kolezanka w skrócie mi wyjasniała...

Wielu rzezcy w tym filmie łatwo sie domyślić, a to chyba średnio dobrze bo nie trzyma nas w napięciu...

Śmiesznych rzeczy moze by się z 5 znalazło, a 1, w kórej mozna się przestraszyć (to tak moim zdaniem obserwując zachowania moich kolezanek i pozostałych ludzi z kina)

Jak dla mnie słabsza czesc od pozostałych, czyli potwierdza się to że dalsze czesci takich filmow są robione tak jakby na siłe? hmm.. nie no ale ogólnie lubie harrego wiec oceniłabym 7/10 pkt. ... no moze 7,5

PS i jak dla mnie beznadziejny koniec filmu ale juz nie narzekam