Pokaż wyniki 1 do 16 z 16

Temat: ogrzewanie w salonie

Szkoleniowiec Avatar Agnieszka Praska

Domyślnie ogrzewanie w salonie

dziewczyny mam do was pytanko
    jakie ogrzewanie macie u siebie w salonach
    rozgladam sie za zakupem lokalu, i mam 2 na oku tylko sa bez ogrzewania
    w elektryczne nie chce mi sie bawic bo zabnkrutuje na prad, piecyki gazowe smierdza
    lokal bedzie mial ok 50m2
    pomozecie?
    kompletnie na tym sie nie znam

Lash&Brow Instructor Agnieszka Praska
    Akademia Stylizacji Obsesja

Centrum Szkoleniowe

Zabierzcie jej klawiaturę ;-) Avatar Evelyn.

Domyślnie Odp: ogrzewanie w salonie

Ja mam w domu piec dwu funkcyjny na gaz- coś jak centralne(mieszkam w kamiennicy ) wychodzi taniej niż tradycyjne centralne...
    Jest to spora inwestycja na początek, ale posłuży Ci na lata
    W gabinecie mam piecyk gazowy wymieniany co 2 lata i nie śmierdzi gazem, ale za to opary się na oknach i meblach osadzają więc zimą na okrągło sprzątamy
    proszę mi mówić Evelyn... lub Ewelina jak komu wygodnie
    kiedyś królowa... ale postanowiłam abdykować
    http://www.youtube.com/watch?v=wPzsN0NQSAw
    kocham tą babkę
    http://stylowe-pazurki.blogspot.com/

No to..wpadłam Avatar agaretka

Najlepsze rozwiązanie to gaz, zawsze trochę taniej wyjdzie. Jednak trzeba pamiętać o sprawdzaniu sprawności piecyka, kontrolowaniu itd.

Wizażystka Avatar Ladyss

Ja w tej chwili mam piec na naftę. Nie śmierdzi i nie powoduje wilgoci jak gaz. Niestety piecyki i nafta do tanich nie należą i niestety jeśli chodzi o ciepło szału nie ma :/
    Teraz przenoszę się do innego lokalu, niestety również jest bez ogrzewania ale jest przystosowany pod kominek - o wiele mniejsze koszty i odpowiednia temperatura.
    Do dobrze ocieplonych lokali polecam piec dwufunkcyjny lub piec akumulacyjny.

Szkoleniowiec Avatar AtelierStylizacji Carolla

ja przerabiałam wiele lokali- niestety i moge se wypowiedziec- jesli jest to lokal w kamienicy bez ogrzewania to odradzam- sama miałam taki lokal i byłam tam pół roku tylkko- nie pomogly piece akumulacyjne, piec naftowy- kamienica ma to do siebie ze ma grube mury- zimne i oddaja one wilgoc jesli nie były ogrzewane- zrobi sie grzyb i po zawodach

jesli chodzi o gazowe mam teraz ytakie i za orzewanie 60 m około przychodza rachunki po 1100 zł- masakra zwłaszcza ze ceny gazu maja wzrosnać o 40 %

jesli kupujesz lokal na własność to opłaca ci sie zainwestowac w piece, jesli tylko wynajmujesz to problem jest taki ze wydasz duzo pieniezy a moze sie okazac ze jednak nie zda to rezultatu

wychodze z założenia po przerobieniu 3 loklao- i notabene zmianie teraz na kolejny ze ogrzewanie miejskie jest najlepsze ale znalezienie lokaluw czestochowie z takim ogrewaniem i w przystepnej cenie graniczy z cudem

ja bym sie osobiscie nie decydowala- Aga pzypomnij sobie u mnie warsztaty na dabrowskiego w sierpniu gdzie trzeba było wychodzic na zewnatrz zeby sie rozgrzac- masakra

Szkoleniowiec Avatar Agnieszka Praska

Karola pamietam
    znalazlam 2 z ogrzewaniem miejskim i je tez biore pod uwage tylko sa 300% drozsze
    w lokalu musze miec cieplutko bo bede tez miala fryzjerstwo

te bez ogrzewania to budynki wolnostojace

chyba skutecznie sie wylecze z lokalu bez ogrzewania

Lash&Brow Instructor Agnieszka Praska
    Akademia Stylizacji Obsesja

Centrum Szkoleniowe

Niektórzy mają możliwość ogrzewania elektrycznego i w takim przypadku jedyną rozsądną opcją jest zastosowanie piecy akumulacyjnych,
    sama ma sklep z odzieżą i niestety musiałam zainwestować w piece akumulacyjne.
    Mi pomogli Panowie ze sklepu Piece akumulacyjne, grzejniki elektryczne, bojlery - DobreGrzejniki.pl i szczerze polecam bo dobrze dobrany piec = rozsądne rachunki.

Wczytuje się

Smile Odp: ogrzewanie w salonie

Niektórzy doradzają, by w takiej sytuacji zdecydować się na piecyk kaflowy we współczesnym wydaniu. Taka nowoczesna konstrukcja zapewnia sporo ciepła i jest ciekawą ozdobą w danym pomieszczeniu. Mamy to szczęście, że w Polsce nie brakuje producentów tego typu rozwiązań. Ciekawie wyglądają np. te: http://kratki.com/sklep/pl/category/15/piece/17 i nie wydają się drogie.

Wczytuje się ban

Ogrzewanie w salonie różni się czymś od ogrzewania w ogóle?
    Chyba wprost należało napisać o kominek - bo jedynie takie "specjalne" ogrzewanie w salonie
    mi przychodzi do głowy. I faktycznie jeżeli dziewczyny szukacie jakichś fajnych rozwiązań i szerokiej
    bardzo szerokiej oferty to polecam sklep z kominkami - do wyboru:

a. stacjonarny sklep z kominkami - w Bytomiu na śląsku

b. sklep z kominkami w internecie: Kominki, pompy ciepła, klimatyzacje - sklep.vector.pl

To tak po krótce, bo opisywanie że mają wkłady kominkowe itak dalej... po co? Same zobaczcie jeśli was to zainteresowało.

Debiutantka

No jeśli salon o takim metrażu to przecież nie ma nic lepszego niż kominek ) mówię Ci! może jest to jednorazowa duża inwestycja, ale jednak koszty dalszego użytkowania nie powalają ) a efekty super (zwłaszcza jeśli dodasz efekt estetyczny ;pp) my skorzystaliśmy z inspiracji typu Kominki | Pikiel Warszawa i coś wybraliśmy, warto )

Rozkręcanko

Obecnie znajdujemy się na etapie wyboru ocieplenia i wszelkich niezbędnych elementów związanych z tym aspektem i znajomi, którzy robili to przed nami polecili nam producenta http://www.schiedel.pl Zamierzamy skorzystać z ich oferty, ponieważ podobno mają doskonałe i bezpieczne i bardzo funkcjonalne systemy kominów.

Totalna maniaczka

A nie myślałaś nad gazowym? Ja właśnie takie zawsze polecam, bo sama z takiego korzystam Ogrzewam tak dom od trzech lat i jestem bardzo zadowolona. Taki wybór podjęłam po tym, jak mój teść dużo opowiadał mi o gazie LNG, który jest bardzo bezpieczny! Jest lżejszy od powietrza, więc błyskawicznie odparowuje. No i przede wszystkim jest niesamowicie czysty - oczyszczany jest z wilgoci, dwutlenku węgla, azotu i cięższych węglowodorów. My w domu korzystamy z oferty https://www.cryogas.pl/sprzedaz_i_dostawa_gazu_ziemnego jeśli chodzi właśnie o gaz LNG i to dla mnie strzał w dziesiątkę

Nałogowiec

U mnie w salonie mam ogrzewanie na piec CO, jest on na ekogroszek. W tym roku zamierzam go zamówić tutaj https://sobianek.pl/ bo jednak wolę wysokokaloryczny certyfikowany z kopalni. Ostatnio miałam tak złej jakości że byłam strasznie wkurzona. A zamówię internetowo z dowozem.

Gdybym miał wybierać jeszcze raz z pewnością postawiłbym na pompy ciepła - to dobre i ekonomiczne rozwiązanie dla domu a także dla planety. Myślę, że warto wgłębić się w temat. Więcej poczytacie o tym na stiebel-eltron.pl

Rozkręcanko

Dobrze powiedziane.

No to..wpadłam

Odnosnie ogrzewania podłogowego, najlepszą firmą wykonującą AWM frezowanie pod ogrzewanie podłogowe sp. z o.o. we Wrocławiu, która korzysta z najnowocześniejszych technologii. ich technologia umożliwia instalację systemu grzewczego bez konieczności przeprowadzania generalnego remontu. Dzięki precyzyjnemu frezowaniu kanałów, rury grzewcze są idealnie dopasowane do konstrukcji podłogi.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)