moze nie to ze zle ale po tym zdjeciu nie jestesmy w stanie ocenic Twoich umiejetnosciw pierwszym poscie tego tematu masz napisane co musisz pokazac nam do oceny i wtedy bedziemy mogly cos stwierdzic
![]()
a kurs do rzecz przydatna dla wszystkich![]()
moze nie to ze zle ale po tym zdjeciu nie jestesmy w stanie ocenic Twoich umiejetnosciw pierwszym poscie tego tematu masz napisane co musisz pokazac nam do oceny i wtedy bedziemy mogly cos stwierdzic
![]()
a kurs do rzecz przydatna dla wszystkich![]()
ale mamy też dziewczyny które nie mają kursu a pięknie robią, gdyby koleżanka chciała usłyszeć że nma się zapisać na kurs to by sobie na inne fora weszła.
kochana, więc tak, tipsy frenczowe przyklej niżej, żeby było widać więcej naturalnej płytki paznokcia. jak się nia da, to się polub z tipsami clear i białym żelemna górze tematu masz bardzo ładne techniczne fotki, jakiej grubości powinien być paznokieć, czyli jak go piłować. na kciuku widać, że użyłaś za małego tipsa, bądz za bardzo podpiłowałaś.
wkręć się w forum, mamy baaardzo dużo przydatnyh informacji, no i oczywiście trening czyni mistrza![]()
sorka ale musze wtracic swoje 3 grosze.
kurs jest kursem.dla jednego papierkiem dla drugiego zdobyciem wiadomosci.
ja wierze ze ona ma szanse zrobic ladne pazurki nawet bez kursu.napiala jej ze nawet jak dziewczyny cokolwiek napisza to i tak to nic nie da-na jej miejscu po twojej odpowiedzi bym stala totalnego dola i na pewno bym na jakis czas pazurkow nnie robila a conajmnie nie wklejala na forum.#oczywiscie ma dluga droge przed soba,ale to nie znaczy ze kurs cos zmieni.jesli wezmie sie za siebie i bedzie starala poprawic bledy ktore robi napewno nieraz nas zaskoczy.ja takie pazurki robilam 1,5 roku po kursie takze nie zgadzam sie z twoim zdaniem.
oczywiscie kurs duzo daje-a przedewszystkim otwiera droge na przyszlosc ale niestety nei kazdego stac na taki wydatek.
to tylko moje zdanie
a co do twoich pazurkow to popracuj nad krzywa bo sa za plaskie,daj kamuflazu zeby przedluzyc plytke i usmiechnij wiecej french (wydlzysz tym plytke).zrob je bardziej wezsze zeby nie wygladaly jak lopatki.a oprzedewszystkiem cwicz cwicz i cwicz
po 1sze: dobrze by było gdybyś wkleiła zdjęcia wg 1postu czyli do tego co dałaś dołóż tunel i krzywą C
na razie to co wkleiłaś aż tak bardzo złe nie jest zwłaszca że zaczynasz. zainwestuj w cover http://forum.wzorki.info/metoda-zelo...e-o-pomoc.html aby wydłużyć łożysko (t różową częśc) i przypiłuj boczki bo są troszkę szerokawepowolutku będziesz się uczyć tylko poczytaj dobrze tematkę związaną z metodą która pracujesz,a na pewno poprawisz małe błędy.
asiu, nie tzreba być krytycznym do szpiku kości, konstruktywna krytyka jest mile widziana... zwłaszcza że nas że każda z nas kiedyś zaczynała i nie była (i myślę że do tej pory nie jest) mistrzynią w tym co robi bo każdy popełnia czasem większe czasem mniejsze błędy. nikt sie nie urodził z umiejętnościami jakie teraz wykorzystuje
nawet na tym forum są osoby które (niestety) nie trafiły na dostatecznie dobry kurs i nie potrafią robić idealnych paznokci mimo posiadanego dyplomu... i same o tym głośno mówią
sorry za offtop, ale nie znoszę takiego traktowania początkujących osób które przyznają ze czegoś nie potrafią i proszą o pomoc
od tego jest forum aby pomagać, bo na kurs to każdy potrafi wysłać![]()
niestety tak jak piszesz nawet mistrzowie popelniaja bledy
ja raz wkleilam fotke na fourm niemieckie obgryzkow zrobionych w calosci z brokatu.wiadomo jak wychodza obgryzki.i co mni e wkurzylo ze jedna laska napisala mi ile robisz juz pazurki bo sa takie takie it akie....
kazdy moze sie potknac.....nie uwazam ze robie super zaje.........pazurki bo wiele mi brakuje do annamon np ale nie powiem ze moje pazurki sa na pytanie ile robisz juz pazurki?takze kazdy powienien cwiczyc i obstawiac przy swoich bledach-nie wstydzic ie ich obojetnie czy sie ma kurs czy nie,czy sie robi pazurki 3 miesiace czy 3 lata
dziękuje wszystkim za opiniena razie nie mam żadnych fotek takich jak pisze w pierwszym poście jak coś bd mieć to napewno wysle
uf własnie właśnie to miałam na myśli
a znamy też panie instruktorki, które same powinny iść na kurs, ale to juz offtop
gab, bo to mamy takie fajne forum żeby je maltretować i wyciskać wiedze jak sok z cytrynychyba każda z nas codziennie czegoś nowego się uczy, ja w każdym razie tak i mam doping dodatkowo
![]()
dopiero się uczyszja też byłam na początku załamana tym jak wykonuję pazurki bo myślałam że od razu będą super... twoje są płaskie bez wszystkich krzywizn itd.., ale nie martw się trening czyni mistrza
pomyliły mi sie strony
---------- Dodano o godzinie 15:18 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:12 ----------
i po mnie pojechały![]()
nikogo nie krykujetylko napisałam, że lepiej by było gdyby poszła na kurs, co z tego że jej powiecie jak ma robić skoro może sama nie potrafi, a jak ktoś jej pokaże to będzie wiedziała... każdy ma swoje zdanie
nie bijcie
![]()
masz racje hhi tylko moze ujelas to w zlych slowach i moze dlatego odebralysmy to jakbys na nia najechala
niemiej nam za zle
ale ton twojej wypowiedzi byl troche nie taki moze dlatego
ja jestem przewrazliwiona od momentu jak na jednym forum laska pytala o pomoc a druga jej pow ja ci nie pomoge bo ja za swoja wiedze zaplacilam.i od teraz jestem cieta bo po to jest forum hihi
też się spotkałam z czymś takimtylko że na żywo...w sposób bezczelny mi to powiedziano..
nie chciałam nikogo skrzywdzić tym co napisałam![]()
a co do kursów to są też takie darmowe z urzędu pracy, są dofinansowania także można znaleźć tanie kusry, ale oczywiście świadczy o tym fakt że nie są najlepsze... chociaż jak na początek?
asiek nikogo nie skrzywdzilas tylk oczasem trzeba uwazac w jaki sposob ie pisze bo czasem druga osoba moze to odebrac inaczej niz ty myslisz
ja tez czas3em cos napisze szybko i potem musze sie tlumaczyc bo inaczej myslalam
siostry,więcej fot nie mam bo baterie padły;/
no i boczek na singlu niedopiłowany
![]()
na poczatek najlepiej uczyc sie od najlepszych ... czyli z naszego forumi widac po mnie np. jak pomogly mi rady kolezanek ... a nawet takie babeczki bez kursow robia o wiele lepiej od niektorych z nas stylistek zwanymi . sama niedawno chodzilam na kurs z urzedu pracy i uwierz mi ze to nie jest najlepszy sposob na zdobycie wiedzy ... w wielu przypadkach babke zagielam odnosnie paznokci... mimo mojej jeszcze malej wiedzy i umiejetnosci.
Cześć dziewczynki
Chciałam pokazać moje pierwsze nieudolne pazurki.Bardzo Was proszę o rady co robie jeszcze nie tak.Oczywiscie sama wiem że mi daleko brakuje do Was i że jeszcze przede mną wiele pracy
Niestety z komórki robione wiec bardzo kiepska jakość i tylko prawa ręka gdyż jest ładniejsza od lewej (jestem lewo-ręczna) Wszystko przyjmuje na klate
P.S dodaje jeszcze 3 zdjęcia reszta pozycji mało widoczna,wiec nie ma sensu wgrywać![]()
Ostatnio edytowane przez ulenka ; 10-12-2009 o 13:32
ulenko, dorzuć wymagane w temacie fotki (na górze strony masz pokazane)
pierwsze co widzę to jakieś coś na lini uśmiechu, na kciuku jakby zapowietrzenie sama nie jestem pewna, a na pozostałych pazurkach linia usmiechu jest za nisko, bo prześwituje naturalek, żeby to zakryć, narysuj wyżej uśmiech lub użyj kamuflaża.
żeby powiedzieć coś więcej, czekamy na wymagane fotki![]()
Nati sliczne,Ulenkio przeczytaj posty pisane wyzej,takze dotycza ciebie,nas wszystkich ktore robimy belldy.takze cwicz i powodzenia
wszystkie marzenia sie spelniaja
ja będe jak zwykle konkretna
uleńko
- postaraj sie spiłowac bardziej boczki , a beda smuklejsze, nie są to tragiczne łopaty, ale powinny być węższe
- spróbuj bardziej uśmiechnąć french tzn zrobić linie bardziej głębszą, a paznokcieć będzie optycznie smuklejszy
- co do wykonania frenchu to są dwa wyjścia:
- albo kup sobie coverek i zakryjesz nim naturalnego rosnącego pazurka, a uśmiech z koloru będzie cieńszy i wysmukli to optycznie paznokciec (tu masz wszystko na ich temat tylko muszisz byc cieprliwa w czytaniu bo dużo tego http://forum.wzorki.info/metoda-zelo...e-o-pomoc.html)
- albo maluj ten uśmiech wyżej (tylko ja osobiście bardzo nie lubie czegos takiego, wygląda to mało prfesjonalnie-ale to kwestia gustu)
- linia włosa jest ciut za gruba, więc daj mniej koloru i mniej clearu a będzie lepsza
- popraw tunel i tu znów dwa wyjścia:
- albo kup sobie tipsy tunelowe np 100SZT TIPSY PRZEZROCZYSTE W PUDELKU TUNELOWE (842117959) - Aukcje internetowe Allegro
- albo przejdz na pazurki robione na formie/szablonie tu masz temacik jak to robic http://forum.wzorki.info/przedluzani...nie-formy.html tu tez cos znajdziesz http://forum.wzorki.info/metoda-zelo...na-formie.html i tu też http://forum.wzorki.info/sprzet-do-p...1-szablon.html
duzo cieprpliwości w czytaniu i jeszcze więcej w ćwiczeniu
---------- Dodano o godzinie 15:48 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:44 ----------
ups.. coś sie numeracja pomieszała ale ważna jest treśc![]()
... no i na kciuku jest chyba zapowietrzony tips ... ale ładne![]()
No kurcze własnie sama nie wiem czy to zapowietrzenie bo z bliska wyglada jakby było za tipsemDziewczynki bardzo Wam dziekuje a w szczególnie Tobie woszczur
Ufff jeszcze przede mna tyleee pracy, a dzisiaj leczę zakwasy karku![]()
calkiem mozliwe ze przy przyklejaniu tispa powietrze podeszlo, i widze ze jeden jest chyba pekniety srodkowy palec
zgadzam sie ze wszystkim co woszczur napisal i jeszcze jedna rada jak nakladasz zel to nie ciap nim bardzo bo we wszystkich sa pecherzyki powietrza
zel naklada sie bardzo delikatnie, najlepiej nie odrywajac pedzelka od masy na paznokciu zel rozkladac![]()
po długiej przerwie musiałam dać paznokcie do ocenki![]()
1.mały zrobiony
2. serdeczny[?] też a dalej to tylko spiłowane i nie mam końcowej warstwy nałożenej i na dużym mam tylko ozdoby położone więc oceniacie tylko mały i serdeczny;p
nie bardzo wiem jak sie odnieśc do oceny jednych a drugi nie, bo mamy oceniac całośc... no ale dobra.
- może to jest kwestia gustu (o którym sie nie dyskutuje) ale ja bym użyła tipsów clear zamiast natural
- wyszły dośc szerokie, więc spiłowałabym boczki
- tunel wyszedł paski (ale to związane jest z użyciem tipsów klasycznych) więc to samo co u ulenki: albo przerzuć sie na formę, albo na tipsy tunelowe
- co do tej reszty która jest nie skonczona to nie mogę za bardzo nic napisać na teat linii włosa bo nie jest skoońcony, aczkolwiek ten zółty juz jest ciut za gruby
- co do krzywej c to sama mam z nia jeszcze problem bo nie jest idealna, ale twoja jest przesunięta... pozwoliłam sobie skopiowac twoje zdjęca z "c" i poprawiłam, gdzie ja bym ja zrobiła
przepraszam za "poniewierkę" ale jak poprawisz te błędy to zobaczysz róznicepowodzenia
![]()
ja tą niby krzywą C moją to robie tak że nakładam 1 warstwe ale nie od poczatku wału paznokcia i tak samo następne tylko że tą ostatnie daje blizej walu a tak jak widze po pokazaniu na tym zdjęciu od Ciebie to mam bliżej nakładać żel? Bo momentami nie wiem jak ma C wyglądać bo jak patrze po necie na zdjęcia to różnie jest pokazane
dziękuję za rady;*
a forma? czarna magia nie umiem jej nawet podłożyć bo pod paznokciem robi się przestrzeń masakra jest ze mną narazie zostaje mi czytać forum i oglądać filmiki chociaz jak oglądam to też mi nie wychodzi a na kurs to w wakacje dopiero mam nadzieje ze znajde taki na którym się czegoś nauczę chyba że w wakacje nasze forum bedzie organizowało to zdecydowanie wybiore nasze
dziękuję jeszcze raz![]()
moje, robione na formie (a długo już na niej nie robiłam xD) Walcie prosto z mostu co jest nie tak
(acha, mam krzywą tylko kciuka bo zdjecie zrobiłam zanim skonczyłam piłować resztę xD)
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)