dziekuje wam bardzo kochaniutkie
Ważne jest aby farbki nie pzrekraczaly 50% powieszchni bo wtedy zel moze odpryskiwac i wtedy najlepiej topem. jesli pokrywasz zdobieie na powieszchni plytki czyli np. dodatki do kwiatkow czy same kwiatki to topem aby nie stracily perforacji , efektu a farbki ie zeszly...
Akryl sam w sobie jest masą dośc chropowatą, i łatwiej się przebarwia![]()
Dziewczyny a możecie mi powiedzie czy te farbki sie nadają do paznokciPALETA ART tutaj jest gama kolorystyczna
PALETA ART a tutaj tabelka i chodzi o te niebieskie przedostatnie w tabelce.
Pytałam w sklepie dla plastyków i właśnie takie maja a nie wiem czy te sie w ogóle nadają a pani która tam sprzedawała tak się na mnie popatrzyła jak na głupka jak powiedziałam do czego mi są potrzebne.
Poratujcie![]()
pewnie że się nadają, nazywają się akrylowezapewne będziesz musiała je rozcieńczać z wodą.
dziewczyny, do paznokci nie są produkowane specjalne farby "do paznokci" , tylko klasyczne są rozlewane w małe śliczne opakowania, ew. też rozcieńczane. koronki też przecież kupujemy w pasmanterii, a te "do paznokci" to dokładnie to samo tylko droższe i pocięte na mniejsze![]()
No niby tak, ale ja właśnie na początku (zanim kupiłam farbki akrylowe w sklepie "pazurkowym") malowałam takimi farbkami akrylowymi, których używa moja kuzynka do malowania artystycznego i powiem szczerze, że się nie sprawdziły. Długo czekałam, aż dobrze wyschną (ok 30 min), nakładałam quicka i na drugi dzień farbka jakby go przeżerała i wychodziła na wierzch. Te farbki,w które teraz się zaopatrzyłam są inne. Nie muszę czekać 30 min i nie "wychodzą" na wierzchAle może trafiłam na nienajlepsze farbki
![]()
też nie wiem, ponoć rzecz którą nazywamy farbka akrylowa ma w bazie albo olej, albo wodę, albo akryl. ale nie znam się na tym. powiem ci że ja swoimi plastycznymi też na początku tak miałam, długo schły itp, a okazało się że wystarczy je rozrobić z wodąteraz już nimi robię, chociaż na początku spisałam na straty
![]()
no właśnie ta farbka się rozcieńcza w wodze bo tam jest napisanespróbuje coś nimi namaziać i zobaczymy czy się nadaje
kupiłam na razie czarną 75ml za 7.5zł
![]()
A ja chcialam Was zapytac o to czy orientujecie sie gdzie w Polsce mozna zrobic szkolenie (badz doszkalanie) w malowaniu farbkami akrylowymi i lakierami![]()
witam dziewczyny
jestem tu nowa i jeszcze nie wszystko łapię
ale staram się jak mogę
cz któraś z Was może mi powiedzieć czym one malująte tipsiki
dziękiKod:Treść została ukryta, zaloguj się lub zarejestruj jeśli jeszcze nie masz konta aby zobaczyć treść
---------- Dodano o godzinie 01:19 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 01:00 ----------
jeszcze sobie tak tui widzę , że...
to do ,,woszczur
![]()
mam te same farbki w niebieskim opakowaniu i malują identycznie jak te Twoje - a te różowe to są boskie i różnica jest ogromna
muszę sobie zakupić to co poleciłaś
DZIĘKI SERDECZNE![]()
natalia na pewno nails company robi Nails Company | Tipsy | Zabrze a tak to nie wiem, ale pewnie sporo firm, trzeba tylko oferty szkoleniowe przejrzeć
tu jest sporo instrukcji z malowania: http://forum.wzorki.info/przedluzani...ne-stroke.html
pamm witaj, miłego czytaniasą to farbki z tytułu wnioskując wodne- czyli akwarele lub plakatówki
Dzieki Asienka, oferta godna uwagi.![]()
było juz... Załącznik 12825
nie m sprawy... ja już pisałam ze kupiłam n iedawno jeszcze takie dokładnie takie jaapee - AKRYLOWE FARBKI farby do zdobien NAIL ART (838811914) - Aukcje internetowe Allegro ... maluja linie tak sobie, ale dzies dolałam do nich strzykawką od 2-7ml gorącej wody zamieszałam i zrobiły sie lepsze... nawet one storkę mi lepiej wychodzi... polecam je![]()
Natalia ja przez przypadek znalazłam takie szkolenie przed chwilką, więc wrzucam IMS NAILS - O nas -Robia je 13.12 i 20.12 ale myślę, że w późniejszych trminach mogą powtarzać.
Jak pogoda w NYC?
Napaliłam się trochę na te farbki akrylowe i chciałam zapytać co myślicie o tych FARBKI AKRYLOWE 18 SZT PO 12 ML -OKAZJA! (846676391) - Aukcje internetowe Allegro
Czy warto?
Insane, pogoda w NYC brrrrr...zimowa, zimno i wietrznie, ale slonca nie brakuje. Dzieki bardzo za info. Raczej w grudniu nie wyrobie sie, ale bede miec na uwadze na przyszlosc. Dzis zabieram sie za cwiczenie farbkami metoda-one stroke, zobaczymy co wyjdzie.![]()
bardziej bym polecała te akwarele w tubach, z tej samej firmy:
WYPRZEDAŻ! FARBY AKWARELOWE PHOENIX KPL12 KOL. (840776800) - Aukcje internetowe Allegro
kilka postów wczesniej pokazałam róznicę między kwitkami malwanymi akwarelami i akrylowymi, mimo malowania tym samym pędzlem
akwarele lepsze
Tak czytam i czytam i teraz sama nie wiem jakie kupić te farbki akrylowe, z jakiej firmy czy może tak jak woszczur pisze lepiej akwarelew końcu kupię jedne i drugie...
ostatnio kupilm akwarele i są spoko ale wolę akrylowewydaje mi sie ze to od firmy zależy
No i kupiłam sobie w końcu te farbki. Tanie bo 24 kolory za 30 zł, nawet na allegro są te same droższe. Tylko jakoś nie bardzo mi wychodzi malowanie nimi![]()
ja mam takie
dodam ze to witrazowki
Zakupiłam sobie jakiś czas temu farbki akrylowe i próbuje swoich sił. Jak dla mnie to dość ciężka robota, ale efekty sa super![]()
pokaż fotki![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)