Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problemy przy stylizacji paznokci - wszystkie których nie ma w tematach :)

Strony : 1 2 3 4 5 [6] 7

Zen.
25-10-2012, 17:44
kurcze a ja sie tak napaliłam na lcd i już chciałam zmieniać z moich zwykłych tunelówek... :(

lonia1990
25-10-2012, 18:06
lonia ja mialam taka akcje z lampa zwykla nie lcd:P

Hm.. no zależy na jaką trafimy. ;)

kasiulka81
25-10-2012, 21:04
A dzisiaj właśnie przyszła moja nowa lampka LCD, taka sama jak ta "wybuchowa" i musze powiedzieć, że znacznie ciszej pracuje, niby też z alle, ale wygląda trochę inaczej, inne detale, inny materiał, zobaczymy co z tego będzie :)

moniss
28-10-2012, 13:45
Witajcie:* mam mały problem z hybrydami:< a raczej to chyba one mają ze mną;/ zakupiłam bazę i top 2 w 1 mistero milano jak i lakier również z tej firmy, zabrałam się do robienia pazurków, pierwsze 3 dni- CUDO! jednak po 3 dniu lakier zaczął mi odchodzić od wału paznokciowego nie wiem dlaczego, gdyż z wielką uwagą zabezpieczałam go bazą/topem, lakierem... paznokcie zrobiłam ponownie i znów to samo! już nie mam pomysłu dlaczego tak się dzieje, skoro naprawdę staram się ten wał paznokciowy zabezpieczyć jak najlepiej, a lakier po kilku dniach i tak odchodzi od paznokcia :(:(:(

lonia1990
28-10-2012, 14:00
moniss: Dziewczyny pisały już w temacie o hybrydach że hybryda z MM baza z topem 2w1 nie jest za dobra wiec wydaje mi się ze to przez tą hybrydy.
Ja używzam hybryd z INDIGO ale planuje bupic baze i top z Gelisha harmony bo podobno jest najlepszy i można go łączyć z innymi kolorami.

moniss
28-10-2012, 14:03
eh no chyba nie pozostaje mi nic innego jak zakup nowej bazy i topu, bo już straciłam ochotę na robienie tych hybryd po raz 3ci jeśli po kilku dniach ma się dziać to samo:/

lonia1990
28-10-2012, 14:08
No ja też mam zamiar kupic tę baze i top z harmony są co prawda drogie ale za to bardzo dobre;)

moniss
28-10-2012, 15:38
zdenerwowałam się strasznie, myślałam, że dobre opinie dot tej marki będą tyczyły się wszystkich produktów;/ jeżeli to faktycznie wina tego produktu 2 w 1 :/:

nanami7
28-10-2012, 16:18
mam produkt Mistero 2 w 1 do hybryd (base/lucido) i nie narzekam :)

Sylwia1982
28-10-2012, 16:41
Ja tez jaikis czas ja uzywalam i tez nie narzekalam...:P

sztynka
28-10-2012, 17:30
No dziewczyny nie myślałam, że mnie to spotka, ale jednak kiedyś musi być ten pierwszy raz.
Mam taką klientkę, której robiłam dziś drugi raz uzupełnienie. Wcześniej chodziłą do innej stylistki, a to moja znajoma i wyjechała, więc oddała mi Panią R. pod skrzydełka. Uprzedziła, że to trudna płytka, ale ta płytka to masakra i chyba nie będę jej robiła paznokci. Otóż notorycznie jej się wykruszają boki, a nie chce nosić migdałków, nie lubi i do tego mocne zapowietrzenia od wału. Doda, że w ogromnym szczególe je przygotowywałam i nawet zastosowałam akryl clear na spód jako grunt i dalej to samo. Tylko, że nie na wszystkich, powiedzmy na połowie. Czy to wina źle położonego przeze mnie akrylu, czy szukać jakiś preparatów z dodatkowym zabezpieczeniem? Ona nie chce samego żel nosić, bo stwierdziła, że jej odpada szybko, a ja samego akrylu nie potrafię jeszcze robić jeśli chodzi o frencza.
Co u niej zastosować? Co można dać pod ten akryl jeszcze oprócz primera i podwójnego odtłuszczenia? Dobrze i delikatnie matowię płytkę, skórki też usuwam frezem piaskowcem. Jakie preparaty polecacie? Błagam pomocy, bo jak znam życie to niedługo zadzwoni z problemem :-/

moniss
28-10-2012, 18:58
ajajaj to już sama nie wiem co jest nie tak z tym wolnym brzegiem;< dziś ostatni raz spróbuję z tą bazą i topem 2w1 jak znowu paznokcie odejdą mi po kilku dniach to zamawiam nowe dwa osobne produkty :zly:

agaretka
28-10-2012, 20:35
Sztynka a jaki masz primer itd?

sztynka
28-10-2012, 21:56
Primer mam nowy, nie pamiętam firmy, ale kwasowy na pewno. No i aceton do odtłuszczenia. Wszystkim pasuje, tylko nie jej :( Akryle allepaznokcie, basic, i-nails, golden nails, żele mistero milano i silcare

katiaa162
29-10-2012, 09:20
Dziewczyny gdzie znajde temat egzemy??
Nie chce tematu nowego zakladac, a znalezc nie moge :(:/:

samaron
29-10-2012, 09:30
Primer mam nowy, nie pamiętam firmy, ale kwasowy na pewno. No i aceton do odtłuszczenia. Wszystkim pasuje, tylko nie jej :( Akryle allepaznokcie, basic, i-nails, golden nails, żele mistero milano i silcare

Spróbuj do odtłuszczania mieszanki aceton/alkohol mniej więcej 1:1, nierozcieńczony wodą, najlepiej w pędzelku, poczekaj aż odparuje i zaobserwuj czy płytka pozostaje sucha czy z powrotem nabiera lekkiego połysku, jeśli tak, to można spróbować odtłuszczać po jednym palcu, nakładać primer i akryl od razu, wiesz żeby płytka nie zdążyła się natłuścić (pasowałoby to do tego, że odpadają jej te paznokcie, które robisz później?) Jakiej firmy masz akryl clear? i jakiej firmy primer? bo ja miałam kiedyś kwasowy chyba silcare i był do pupci.
A i jeszcze jedno, akryl clear spróbuj jakby wgniatać w płytkę, nie tylko uklepać.

kaka80
29-10-2012, 09:53
Dziewczyny gdzie znajde temat egzemy??
Nie chce tematu nowego zakladac, a znalezc nie moge :(:/:

ja tez nie znalazlam,chyba mozesz zalozyc temacik ;] a tu masz linka do poczytania na początek :)

Egzema - przyczyny, diagnoza i objawy egzemy - Egzema (http://egzema.edu.pl/)
Egzema przyczyny i leczenie - poradnia.pl (http://www.poradnia.pl/egzema-przyczyny-i-leczenie.html)

sztynka
29-10-2012, 13:10
Spróbuj do odtłuszczania mieszanki aceton/alkohol mniej więcej 1:1, nierozcieńczony wodą, najlepiej w pędzelku, poczekaj aż odparuje i zaobserwuj czy płytka pozostaje sucha czy z powrotem nabiera lekkiego połysku, jeśli tak, to można spróbować odtłuszczać po jednym palcu, nakładać primer i akryl od razu, wiesz żeby płytka nie zdążyła się natłuścić (pasowałoby to do tego, że odpadają jej te paznokcie, które robisz później?) Jakiej firmy masz akryl clear? i jakiej firmy primer? bo ja miałam kiedyś kwasowy chyba silcare i był do pupci.
A i jeszcze jedno, akryl clear spróbuj jakby wgniatać w płytkę, nie tylko uklepać.

Primer EveNail dostałam od jednej forumki i byłam z niego zadowolona, bo szybko odparowuje i innym klientkom pasuje. Dziś zakupiłam PREPARAT STANDARD ten z Mistero Milano i zobaczymy. On ma w składzie aceton i alkohol izopropylowy właśnie, no i jest w pędzelku, więc zobaczymy. Następnym razem mocno jej wgniote ten akryl, lub zmienię na inny. Teraz miała akurat z silcare clear+ liquid allepaznokcie economic. Nie stawiałabym na liquid bo on łączy się z większością firm. Ale teraz wezmę akryl I-Nails, bo on zawsze był świetny.

samaron
29-10-2012, 13:40
Ja Ci powiem, że z economica byłam zadowolona dopóki nie przerzuciłam się na inny, pisałam już gdzieś, że nawet tzw tanie akryle zyskały na jakości z liquidem akurat ja mam 4 pro nail tech.

Agnieszka Praska
29-10-2012, 16:05
Otóż notorycznie jej się wykruszają boki, a nie chce nosić migdałków, nie lubi i do tego mocne zapowietrzenia od wału. Doda, że w ogromnym szczególe je przygotowywałam i nawet zastosowałam akryl clear na spód jako grunt i dalej to samo. Tylko, że nie na wszystkich, powiedzmy na połowie. Czy to wina źle położonego przeze mnie akrylu, czy szukać jakiś preparatów z dodatkowym zabezpieczeniem?

skad ja to znam:Pmialam klientke identyczna
ciagle w dziobie lapy trzymala(lokal od niej wynajmowalam to ja przyczailam) i przygryzala pazury, po ok tygodniu pazury wygladaly tak jak piszesz, czesc pazurow byla bokami wykruszona i zapowietrzone w diably:/:
nie na moje nerwy ciagle sie domagala darmowych korekt, wkoncu odmowilam poprawek bo niby dlaczego ja mam za free robic jak ona je zywcem zzerala:huh:

katiaa162
29-10-2012, 19:06
ja tez nie znalazlam,chyba mozesz zalozyc temacik ;] a tu masz linka do poczytania na początek :)

Egzema - przyczyny, diagnoza i objawy egzemy - Egzema (http://egzema.edu.pl/)
Egzema przyczyny i leczenie - poradnia.pl (http://www.poradnia.pl/egzema-przyczyny-i-leczenie.html)

Gdzie zalozyc na forum taki temat?? W jakim dziale? Jestem nowa i sie gubie :(

sztynka
29-10-2012, 21:22
skad ja to znam:Pmialam klientke identyczna
ciagle w dziobie lapy trzymala(lokal od niej wynajmowalam to ja przyczailam) i przygryzala pazury, po ok tygodniu pazury wygladaly tak jak piszesz, czesc pazurow byla bokami wykruszona i zapowietrzone w diably:/:
nie na moje nerwy ciagle sie domagala darmowych korekt, wkoncu odmowilam poprawek bo niby dlaczego ja mam za free robic jak ona je zywcem zzerala:huh:

Tutaj podobny przypadek , z tym ,że Pani ma 3 psy, którymi się zajmuje, dziecko, męża i prace na dwa etaty, więc po prosty nie dba o pazurki. Ale w nich nie grzebie, bo to widać, że nie rusza i co 3 tygodnie płaci mi 60 zł za uzupełnienie grzecznie i poprawek nie ma. Ale po co ja mam jej robić , skoro się nie da. Ale ona stwierdziła, że na razie popróbujemy i zobaczymy co wyjdzie. Chciałabym zrobić jej żelowe , z bonderem pod spód, jest tyle fajnych, SF, czy PB specjalnie bym zakupiła , ale ona nie chce.

Sami dzięki za podpowiedź, tylko właśnie kupiłam opakowanie economica. Gdy mi się skończy, spróbuję z innym, choć reszta Pań zadowolona z niego jest.

Katia ja bym to dała na Zdrowie Moda i Uroda , a potem na Zdrowie i nowy wątek Egzema. Śmiało zakładaj, bo ja sama cierpię na tę chorobę, więc chętnie się wypowiem.

kaka80
29-10-2012, 22:38
Gdzie zalozyc na forum taki temat?? W jakim dziale? Jestem nowa i sie gubie :(

moze w dziale zdrowie????
Zdrowie - Forum Paznokcie Wzorki.Info (http://forum.wzorki.info/zdrowie/)
^_^

katiaa162
30-10-2012, 09:41
Zalatwione :) Temat zalozony :) Zapraszam

Tush
16-11-2012, 10:31
Załatwione :) Temat zalozony :) Zapraszam
dziewczyny jak robię juz paznokcie 4 lata tak pierwszy raz mnie dopadl ten problem, że powstaje 'pajączek' na nabłyszczaczu. Po 1-2 dniach klientka mi zadzwoniła (na razie jedna) ze jej paznokcie popękaly, przestraszylam sie bardzo, ponieważ nigdy nie mam tego typów telefonów (Tzn od bardzo długiego czasu) poźniej okazało się, że jakby od cyrkonii popękały ale na następny dzień dzwoni, że jednak wszystkie takie są - nawet te bez cyrkonii.
Malowałam one stroka na dwóch a nablyszczalam shine on z INdigo ktrego mam ok 8 miesiecy,
jak myslicie czego to moze byc powodem? bo juz sie glowie na maxa nie chce zeby klientki byly nie zadowolone..

Punkt 2 regulaminu : (...) pisz poprawną polszczyzną, zachowując zasady ortografii i interpunkcji. Nie pisz wielkimi literami (...)

nanami7
16-11-2012, 21:38
Tush odsyłam Cię do tego tematu -> http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/246-nablyszczanie-14.html

była mowa o pękaniu nabłyszczacza a także o wielu innych rzeczach i problemach.

natalia.gras
17-11-2012, 11:01
Dziewczyny mam problem...;(;(;(

Dwa tyg temu zrobilam klientce zel na naturalna plytke, paznokcie robilam tak jak zawsze dodam ze zakladalam jej zel po raz trzeci a jej paznokcie byly juz dosc dlugie.

Tydzien temu zel pekl na pol w miejscu krzywej C, paznokciec naturalny sie nie uszkodzil i nalozylam zel od nowa a w miejscu krzywej dalam go troszke wiecej, dwa dni pozniej spuchl jej caly palec i bierze antybiotyk, strasznie mi glupio bo to moja najlepsza klientka. Spilowalam caly zel a palec ma nadal spuchniety i ja boli.
Dziwne dla mnie jest to ze paznokiec nie jej wogule uszkodzony nie widac na nim zadnych zmian, gdyby w tym miejscu miala rane nie nalozylabym jej zelu, ale wszystko bylo ok. Nie wiem w czym jest problem sadze ze skoro to naturalne paznokcie nawet gdy udezlyla sie lekko paznokiec odskoczyl w gore i przez to zaczal puchnac.

Mialyscie juz podobny problem, macie jakies rady

zyza
17-11-2012, 15:49
a moze jednak na środku cos sie dzieje pod płytka? moze uderzyla przyznac sie boi? albo ma z boku wrastający paznokiec lub zanokcica jakas?> najlepiej zeby poszla do dermatologa :) niestety czesto widzę (nie mowie Natalia ze u ciebie tak musialo byc) u wielu stylistek ze przy opilowaniu pazurkow i checi ich wyszczuplenia z boku pazurek rosnie jakby sobie osobno nie pod zelem... robi sie wtedy taki schodek i wtedy taki kawalek moze wrastac... :) najlepiej zeby poszla do specjalisty dermatologa zebys ty potem nie miala problemow z jakiegos powdu..

natalia.gras
17-11-2012, 16:10
Mysle ze nigdzie nie udezyla, choc mialam jeden przypadek ze robiac lozko paznokciec pekl w pol razem z naturalnym, ale rana byla widoczna wiec sciaglam tego paznokcia i zostawilam do odrosniecia. Wydaje mi sie ze ona moze miec jakis problem bo ma dwa palce jakby zlamane tz te ostatnie kostki. Bede sie modlic zeby zeszlo jej opuchniecie :)
dziekuje

natalia.gras
17-11-2012, 18:14
Palec ma jeszcze spuchniety :( chcialam jej sciagnac do konca zel bo zostawilam troche zeby jej za duzo nie naruszac ale nie chce (twierdzi ze bardzo ja boli) nie bede jej na sile trzymac. Przyjdzie w poniedzialek i zobaczymy. Sie tak zestresowalam ze odechcialo mi sie robic paznokci, uwazam zeby nie bylo zadnych nieprzyjemnosci a tu zawsze cos. Dobrze ze kobieta wyrozumiala w sumie to sama stwierdzila zeby jej zel polozyc na tym peknieciu, ale powinnam go nie klasc.

Kochane chcialabym jeszcze sie Was zapytac co robicie aby uniknac takich problemow??

sztynka
17-11-2012, 19:17
Natalia, to jest chyba tzw. ryzyko zawodowe , wpisane w nasz zawód. Ja mam Panią, której nic się nie trzyma, a mimo to co 3 tygodnie przychodzi. Musisz się uzbroić w cierpliwość i mocne nerwy w tej pracy :-)

Aniuta27
17-11-2012, 21:40
Nie mam zdjęcia, ale zawsze jak robię hybrydowego frencza to końcówka odpryskuje :/ Nie wiem czy to przez hybrydy, kupiłam trochę tańszą z Charbonne za 39zł, i nie wiem czy to właśnie w tym leży problem. Używałam koloru z tej firmy i trzymał się świetnie. A teraz powiem tak że aż się boję jak ktoś chce tego Frencza :(
Wszystko robiłam tak jak zawsze, matowienie, odtłuszczenie, primer, baza, kamuflaż, końcówka, top.

zyza
18-11-2012, 17:51
Aniuta mi tez sie słabiej trzymaja frenche hybrydowe niz kolor :) jednak wydaje mi sie ze to kwestia warstw na koncowce :) :)

Tush
19-11-2012, 09:54
dziewczyny jak robię juz paznokcie 4 lata tak pierwszy raz mnie dopadl ten problem, że powstaje 'pajączek' na nabłyszczaczu. Po 1-2 dniach klientka mi zadzwoniła (na razie jedna) ze jej paznokcie popękaly, przestraszylam sie bardzo, ponieważ nigdy nie mam tego typów telefonów (Tzn od bardzo długiego czasu) poźniej okazało się, że jakby od cyrkonii popękały ale na następny dzień dzwoni, że jednak wszystkie takie są - nawet te bez cyrkonii.
Malowałam one stroka na dwóch a nablyszczalam shine on z INdigo ktrego mam ok 8 miesiecy,
jak myslicie czego to moze byc powodem? bo juz sie glowie na maxa nie chce zeby klientki byly nie zadowolone..

Punkt 2 regulaminu : (...) pisz poprawną polszczyzną, zachowując zasady ortografii i interpunkcji. Nie pisz wielkimi literami (...)
hey dziewczyny ja nie mam jak pisac poprawna polszczyzna poniewaz jestem w uk i nie mam polskiej klawiatury, po drugie jestem juz tutaj 7 lat i troche mi sie zapomnialo nieraz jak sie pisze po polsku bo ciagle angielskim operuje, za to dostaje sie odrazu minusowe punkty, hmm widze nie za dlugo zagoszcze na forum ;-/ a szkoda

hersa
19-11-2012, 11:58
Nie wiedziałam że angielska klawiatura różni się od polskiej ;) naprawiam laptopy z Anglii i ze Stanów jeden i wyglądały tak samo.

sandrus
19-11-2012, 13:57
Nie odpowiem z jakiego powodu dzieje się tak u Ciebie,ale żel może pękać wtedy gdy jest go po prostu zbyt dużo.
Często dzieje się tez tak jak np.na hybrydę położy się normalnego glossa.mam tu na myśli hybrydę na przedłużonym paznokciu,bo na naturalny raczej nie polecam takiej kombinacji:D
Ale tutaj tez nie ma reguły,bo niektóre hybrydy jakoś daja rade a niektóre się buntuja i pękają:P

Aniuta27
21-11-2012, 11:34
Zyza, wczoraj robiłam ponownie hybrydowego frencza, zobaczę jak teraz będzie się trzymał. Bardzo się przykładałam, choć i tak jeszcze wprawnej ręki nie mam.
W sumie baza, 2x beż, biały cienko, top, to jakby nie patrzeć 5 warstw :/
U mojej mamy dosłownie odpryskuje już po kilku dniach, może to kwestia też tego że ma pracę fizyczną, i dłonie ciągle mają kontakt z różnymi rzeczami?

Dziękuję za odpowiedź.

karchola
21-11-2012, 19:31
Frenche generalnie gorzej się trzymają. A Mama jakie ma paznokcie? Nie da się ukryć, że hybryda trzyma się na twardych naturalkach trochę przed opuszek. Jak Mama ma miękkie i jeszcze długie paznokcie to płytka dużo pracuje no i logiczne, że hybryda odpryśnie

Zuuzaneczka
21-11-2012, 22:40
French hybrydowy mi także trzyma się gorzej niż jeden kolor, max 2-2,5 tyg, a kolor i do miesiąca ciągnie :) nie do końca rozumiem, czemu tak jest...

Aniuta27
22-11-2012, 18:41
karchola, mama ma z natury twarde paznokcie, i zawsze nosi je krótko obcięte.

karchola
23-11-2012, 15:16
No to już mi nic do głowy nie przychodzi, firmy nie znam ale pisałaś, że kolor trzyma się długo wiec zmiana topu/bazy też nie bardzo by pomogła. Ja osobiście w ogóle nie przepadam,za hybrydowym frenchem. Wolę położyć żel na naturalki z wielu względów :)

MagdaWos
28-11-2012, 13:29
ja też miałam ten problem ale przy frenchu bardziej 'obtulam' wolny brzeg i zawsze do coś dało :) nie odpryskuje tak szybko :)

katerina15
08-12-2012, 20:40
Dziewczyny mam pytanie.
W przyszłym tygodniu będę znajomej robić pazurki hybrydowe. Ona nigdy nie ma pazurków pomalowanych, ale w tym roku chce sobie zrobić na czyjeś tam urodziny.

Dziewczyna ma krótkie pazurki (nie obgryzione) i dość szeroką płytkę, ale za nic nie pozwala sobie ich przedłużyć.

Stąd moje pytanie : Czy jak będę jej malować pazurki kolorem to czy dojeżdżać nim do skórek z każdej strony, żeby paznokieć był cały kolorowy, czy może jednak jak zwykłymi lakierami nie dojeżdżać do brzegów żeby optycznie wysmuklić płytkę? Czy może w przypadku hybryd wygląda to jak niedorobione pazurki ?

3524
08-12-2012, 22:28
Przy zwykłym lakierze, z bliska niedomalowane boki też wyglądają na niedorobione, nie ma różnicy. Ja maluję bazą i nabłyszczaczem po całości, kolor tak, by optycznie wysmuklić. Czasem lubię poskubać, a tak nie ma bardzo jak i dłużej wygląda estetycznie:)

asiek
08-12-2012, 22:35
Ja mam smukłą płytkę, ale jak maluję lakierem, to i tak po bokach nie domalowuję :p tego tak mocno nie widać, zależy jakim kolorem będzie chciała hybrydę, skoro nie malowała pazurków, może nie wiedzieć, że tak się robi aby wysmuklić płytkę, zwłaszcza, że ma szeroką i może powiedzieć, że ma niedomalowane pazurki :p więc jej wytłumacz na czym to polega :)

katerina15
09-12-2012, 00:29
Zażyczyła sobie różowe :) takie malinowe, więc kolor będzie widoczny ;)

samaron
12-12-2012, 19:38
Możesz pobawić się w cieniowanie i po bokach zrobić ciemniejszym kolorem a na środku płytki jaśniejszym a nawet z drobinkami. Optycznie pomoże ;)

asiek
12-12-2012, 20:22
Dokładnie, ewentualnie kropeczki, albo paseczki cienkie, a jak będzie chciała sam kolor, to moim zdaniem boczków do końca nie malować :)

milane
13-12-2012, 12:50
Witam serdecznie
mam takie pytanie,od jakiegoś czasu robie pazurki na szablonie i mam pare pytan,bo wydaje mi sie ze cos robie nie tak..
wykonuje szkielet i po utwradzeniu szkieletu przemywam go clienrem opiłowuje go troszeczke,zeby nadac pazurkowi troszke kształtu,nastepnie nakładam cover,końcówka french,buduje krzywa C,piłuje...
niestety pazurki czasami podchodza powietrzem po bokach;( nigdy mi sie to nie zdarzało przy pracy na tipsach,oczywiscie oduwam skórki ,odpylam,primer tak jak zawsze przy pazurkach robonych na tipsie,czy winą może być przemywanie po zrobienie szkieletu?z góry dziekuje za odpowiedzi

ATnails
13-12-2012, 13:37
Mam pytanie
Po jakim czasie utwardzania w lampie żelu na formie zaciskacie tunel? Jestem ciekawa bo nigdy nie wiem czy to już, czy nie odcisnę sobie zaciskarki lub nie złamie już twardego paznokcia.

Nysza
13-12-2012, 16:10
Zależy na jakim żelu pracujesz
musisz to "wybadać "
ja zaciskam już po ok 10sekundach :)

rudzia1985
13-12-2012, 18:13
Sprobuj moze nie przemywac i opracowywac szkieletu, zrob nieco wezszy a ksztalt wypilujesz jak zbudujesz pazurka.

milane
13-12-2012, 23:47
Sprobuj moze nie przemywac i opracowywac szkieletu, zrob nieco wezszy a ksztalt wypilujesz jak zbudujesz pazurka.

Własnie dzisiaj usiadłam i zrobiałam jeden pazurek z opiłowaniem szkieletu i jeden bez opiłowania musze przyznac,ze tutaj był mój błąd nie potrzebnie przemywałam ten szkielet i opiłowywałam,wydawało mi sie ze tak bedzie ładniej,a wystrczyło zrobic cieniutki szkilet..co za tym idzie...ten z opiłowanym szkieletem zapowietrzył sie po godzinie...:leze:
dziekuje za opdpowedz:przytul:

hersa
14-12-2012, 13:13
Wszystko zależy od żelu na jakim pracujesz. Ja zaciskam po około 10-15s (silcare basic) musisz sama wypróbować na swoim żelu ile mu potrzeba :)

ATnails
14-12-2012, 19:58
dzięki hersa za odpowiedź. Tylko coś nie widzę mojego posta z zapytaniem

Nysza
14-12-2012, 21:06
pytania swojego nie widzisz bo admin je usunął - nie powielamy tego samego pytania w innych wątkach ...
wcześniej to samo pytanie zadałaś tutaj http://forum.wzorki.info/pomoc-pytania-problemy/908-problemy-przy-stylizacji-paznokci-wszystkie-ktorych-nie-ma-w-tematach-52.html#post365381 (http://forum.wzorki.info/pomoc-pytania-problemy/908-problemy-przy-stylizacji-paznokci-wszystkie-ktorych-nie-ma-w-tematach-52.html#post365381)
i tam dostałaś również odpowiedź .....

KAolInka
16-12-2012, 17:25
Dziewczyny podratujcie prosze "żółtodzioba".
Od niedawna stawiam pierwsze kroki w "twożeniu" żelowych paznokietek, jak narazie uczę się na stopkach moich, siostry i mamy. Kupiłam ostatnio frezarke ale nigdzie niema wyszczególnienia zastosowania frezów, a sklep nie odpowiada na moje zapytania.
jaapee :: Frezarka FR- 100 Różowa (http://www.jaapee.pl/index.php?p5882,frezarka-fr-100-rozowa) taką wlaśnie mam frezarkę. Podpowiedzcie mi coś proszę. Będę wdzięczna za pomoc

plushak
16-12-2012, 17:27
http://forum.wzorki.info/sprzet-do-przedluzania-paznokci/7282-frezy.html

http://forum.wzorki.info/sprzet-do-przedluzania-paznokci/668-frezarka-nie-taki-diabel-straszny.html

:)

ATnails
16-12-2012, 19:50
Zgadza się, tylko mam problem z netem i wyskakuje mi jakiś błąd często i nie wiem czy mój post poszedł czy nie. To tak w ramach wytłumaczenia się :P

Brilliant
29-12-2012, 17:22
hej dziewczyny nie wiem gdzie moge o to zapytac,mysle ze tutaj umiescilam dobrze moje pytanko,mianowicie chodzi mi o to gdzie mozna u nas w polsce kupic i tu wlasnie jest problem bo nie wiem czy to farba czy zel? pokaze w zalaczniku o co mi dokladnie chodzi,ma to kolor albo srebrny albo zloyt najczesciej widzialam to na rosyjskim forum. jesli ktos moze mi pomoc to bylabym bardzo wdzieczna za odpowiedz:)

nie umiem wgrac zdjecia jakos tutaj to moze link przesle?
file:///C:/Documents%20and%20Settings/Admin/Pulpit/farba%20apyanko.htm

katiaa162
29-12-2012, 18:22
Do czego ten link? Nie moge go otworzyc :( ;(

Uzyj tego spinacza co jest narysowana ikonka. Latwo zdjecie wgrasz.

Brilliant
29-12-2012, 18:51
mysle ze sie teraz wgralo:)

nie wiem co to jest ale dziewczyny rysuja tym takie oranmety mozna powiedziec:) mam tez taka folie ale to chyba nie jest to,bo nia sie odbija na paznokciu a to raczej wyglada mi na farbe?zel? nie mam pojecia.pomozcie mi:)

to wyrazniej widac

Proszę dodać źródło zdjęcia oraz zapoznać się z tematem http://forum.wzorki.info/uwagi-o-forum/162-jak-wgrywac-zdjecia-do-wiadomosci.html

katiaa162
29-12-2012, 20:03
Aj za malutkie zdjecie :(

sztynka
27-01-2013, 13:22
Powiedzcie mi dziewczyny, od czego to zalezy. Mam sytuację, że robię uzupełnienie dwóm klientkom pod rząd, np. mama i córka, tym samym żelem Affinity Silcare Clear tylko rózne zdobienia. I u matki jest super pazurki się trzymają, a u córki się kruszą na wolnym brzegu, odchodzi materiał od płytki. Zawijam żel pod spód, wykańczam wolny brzeg. Czy przyczyną może być zbyt duża ilość brokatu na końcówce? Dodam, że już drugi raz mi się to zdarza, tylko u innej klientki. Że paznokcie brokatowe, cieniowane od wolnego brzegu odwarstwiają się :/:

anetta280
27-01-2013, 18:02
Bardzo możliwe że przyczyna tkwi w brokacie, też tak raz miałam na swoich pazurkach tyle że u mnie brokat był zbyt grubo zmielony, po 2 dniach końcówki były pokruszone. Zmieniłam brokat i problem się nie powtórzył :)

barbara_kawka
27-01-2013, 19:21
to zalezy sztynko jak i w ktorym momencie nakladasz brokat.

sztynka
27-01-2013, 20:25
Daję warstwę żelu na odrost i przeciągam na całość i zawijam pod wolny brzeg, utwardzam. Następnie daję cieniutko żelu w miejsce gdzie ma być brokat i ciapię pędzelkiem ten brokat. Utwardzam to i pokrywam cienką warstwą żelu, buduję, opracowuję, nabłyszczam. Dodam, że działo się to głównie na paznokciach, które już odrosły. Na tych gdzie było jeszcze przedłużenie, czyli nie przerósł naturalek było ok:blink:

barbara_kawka
27-01-2013, 23:09
ale zanim nalozysz cokolwiek to sciagasz zel do "golego" ??

sztynka
28-01-2013, 15:31
Tak, praktycznie do gołego. Powiedzmy, że zostało ciut żelu starego, ale bardzo niewiele, tak żeby nie były miękkie paznokcie. ok 90-95% zdejmuję , w zalezności od zdobienia. Tu było akurat z frencza więc musiałam sporą warstwę zdjąć przed brokatem.

barbara_kawka
28-01-2013, 23:37
nie wiem jak robisz... ja zrobilabym tak : bonder -> lampa -> cienko clear -> lampa-> cienko clear + brokat -> lampa -> budowa -> lampa -> pilnik , glos -> lampa

sztynka
29-01-2013, 20:58
No to ja bardzo podobnie robiłam. Tylko bez bondera, bo nie używam. Clear lampa, clear brokat, clear cienko lampa, clear budowa, pilnik, gloss . Poprawiłam jej i jak na razie w porządku. Myślę, że ma za słabe naturalki, trzeba lekko przedłużyć żeby się nie rozwarstwiało.

sandrus
29-01-2013, 23:56
Ja też czasem zauważam coś takiego.
I właśnie w przypadku kiedy masa jest na naturalnym paznokciu.
Coś w tym jest.jak końcówka jest bez natury to takie cuda się nie dzieją nigdy.

hersa
30-01-2013, 14:27
Mi tak z naturalków odłazi chociaż mam dość mocne paznokcie, u mnie problemem okazało się to, że jak mi pazurki rosną to zwijają się w dość mocny tunel i odłażą od żelu. Moja mama ma bardzo łamliwe pazurki i raczej problematyczną płytkę ale od wolnego brzegu nigdy jej nie odłazi tylko przy wałach się lubi zapowietrzać, więc to chyba nie zależy od "jakości" paznokcia. Co do brokatu,to jak dużo nałożymy to żel się moze nie utwardzić za dobrze i lubi odłazić, parę razy mi się zdarzyło u szwagierki. Lepiej 2 cieńsze warstwy brokatu nałożyć (ja mieszam z żelem i dopiero nakładam). Można też przy odnowie całkiem zdjąć żel przy wolnym brzegu.

Nysza
30-01-2013, 22:38
jak robicie brokatowe pazurki , to dajcie sobie podkład z żelu kolorem zbliżonym do brokatu
wówczas mniej brokatu będziesz mogła nałożyć a efekt będzie taki sam ... :)

Patii
31-01-2013, 18:03
Nysza ma rację:) Też tak robię jak mi sie przypomni ;)

A mam tą samą sytuację co hersa. Jak mam na swoich naturalnych paznokciach żel, to nie da rady... Nie wytrzymają dłużej jak tydzień.. Od wolnego brzegu żel odłazi bo naturalki zwijają się w strasznie mocny tunel.. Zawsze muszę mieć chociaż 1mm przedłużone... i to jeszcze "sprytnym" sposobem ;) ale tak robię tylko, jak pazurki są długie i nie obcinam ich, bo mi szkoda;) Akurat robiłam tak tydzień temu, bo spiłowałam te lekkie przedłużenie i się pazurek zwinął...
Podłożyłam formę pod dłuższy paznokieć, primer itd... Nałożyłam clear, ale leciutko odchyliłam formę do dołu, "pod" naturalny paznokieć podsunęłam odrobinkę żelu i przycisnęłam z powrotem formę normalnie:) W lampie leciutko formę do dna lampy przycisnęłam, żeby nie odchodziło;)
Wiem, może nie jest to profesjonalny sposób ;) ale jedyny, żeby żel nie odłaził mi od naturalnych zwijających się paznokci;) A może komuś pomoże;) Mam nadzieję, że zrozumiałyście o co chodzi;)

sandrus
01-02-2013, 07:41
Jak widzę taka tendencje u klientki to działam frezarką pod paznokciem i w sumie jeszcze nie było przypadku żeby nie pomogło.
Dobry frez i wyczucie żeby dziur nie porobić wystarczą:)

lonia1990
01-02-2013, 19:33
Nysza ma rację:) Też tak robię jak mi sie przypomni ;)

A mam tą samą sytuację co hersa. Jak mam na swoich naturalnych paznokciach żel, to nie da rady... Nie wytrzymają dłużej jak tydzień.. Od wolnego brzegu żel odłazi bo naturalki zwijają się w strasznie mocny tunel.. Zawsze muszę mieć chociaż 1mm przedłużone... i to jeszcze "sprytnym" sposobem ;) ale tak robię tylko, jak pazurki są długie i nie obcinam ich, bo mi szkoda;) Akurat robiłam tak tydzień temu, bo spiłowałam te lekkie przedłużenie i się pazurek zwinął...
Podłożyłam formę pod dłuższy paznokieć, primer itd... Nałożyłam clear, ale leciutko odchyliłam formę do dołu, "pod" naturalny paznokieć podsunęłam odrobinkę żelu i przycisnęłam z powrotem formę normalnie:) W lampie leciutko formę do dna lampy przycisnęłam, żeby nie odchodziło;)
Wiem, może nie jest to profesjonalny sposób ;) ale jedyny, żeby żel nie odłaził mi od naturalnych zwijających się paznokci;) A może komuś pomoże;) Mam nadzieję, że zrozumiałyście o co chodzi;)

A ja mam inny sposób :) Miałam również problem z odchodzeniem żelu od płytki paznokcia.
I teraz robię tak... że po opiłowaniu paznokcia (a przed nabłyszczeniem) nakładam HYBRYDE na spód paznokcia i na brzeg paznokcia utwardzam;) a potem nabłyszczam I NIC MI JUŻ NIGDZIE NIE ODCHODZI :) a naprawdę miałam z tym problem:) a od kiedy tak robie nie zdarzyło mi się to już;)

nanami7
02-02-2013, 11:26
Lonia ale hybryde czyli co? Baze czy nablyszczacz ? ;) w sumie to dobry sposob. Tak samo jak przy koncowej obrobce pazurka gdzies nagle sie pazur podpowietrzy (ja tak mam czesto na swoich paznokciach - bardzo problematyczna plytka - czesto sie podpowietrzenia pojawiaja juz po kilku dniach), to wystarczy przejechac ciut mocniej pilniczkiem by wypilowac zapowietrzenie i zeby dalej nie 'szlo' to na to dac nablyszacz od hybryd ;) i sie trzyma jak ta lala

lonia1990
02-02-2013, 15:55
Lonia ale hybryde czyli co? Baze czy nablyszczacz ? ;) w sumie to dobry sposob. Tak samo jak przy koncowej obrobce pazurka gdzies nagle sie pazur podpowietrzy (ja tak mam czesto na swoich paznokciach - bardzo problematyczna plytka - czesto sie podpowietrzenia pojawiaja juz po kilku dniach), to wystarczy przejechac ciut mocniej pilniczkiem by wypilowac zapowietrzenie i zeby dalej nie 'szlo' to na to dac nablyszacz od hybryd ;) i sie trzyma jak ta lala

Ja mam hybrydę z CHARBONNE 2w1 (baza i top) i nim pokrywam spód paznokcia i krawędź.. a potem nabłyszczam całego pazurka Ciekłym szkłem też z CHARBONNE ;) I już nie mam tego problemu z odchodzeniem naturalnego paznokcia od żelu ;):)

Patii
07-02-2013, 00:06
sandrus ja niestety nie mam frezarki :-( ale jak zakupię w przyszłości to wypróbuje;-)

ciekawe pomysły dziewczyny;-) muszę wypróbować;-)

sandrus
07-02-2013, 00:33
Ojej ja sobie nie wyobrażam bez frezarki.
Jak mi kiedyś padla to nie miałam po co do pracy iść .
No nie umiem.,nie potrafię bez.
Oczywiście jest to do zrobienia.,ale prócz wygody i szybszej pracy ma jeszcze inne zadania których nie wykonamy pilnikiem.

Nilvena
08-02-2013, 18:02
Sandrus a ile ci schodzi jak np frezarką zdejmujesz żel przy odnowie? I czy używasz frezu do sciagania masy czy może mandrel z nakladka?

sandrus
08-02-2013, 21:47
Chodzi o sam czas ściągania masy?
Jeśli tak to nigdy nie liczyłam,ale bardzo szybko.krótkie minutki:)
oczywiście jak dłuższe pazury albo np.pierwsza odnowa po przedłużeniu to troszkę dłużej.
Staram się wtedy uważać żeby szkieletów nie zabić:)
w poniedziałek dokładnie sprawdze:)

tylko frezem

Nilvena
08-02-2013, 21:49
chodzi mi o ściagnięcie masy do szkieletu :)

to poczekam do pon :D

sylwus1612
08-02-2013, 21:55
Dziewczyny pomocy, mialam dzisiaj Dwie panie jedna po drugiej i u tej drugiej zel odchodzil mi razm z forma :-/ zel jest okej, paznokciec tez byk dobrze przyghotowany tak mi sie wydaje a tu takie cos :-(

sandrus
08-02-2013, 21:56
Ok.
Aż sama jestem ciekawa.
Akurat będą dwa przypadki:D
Pazury bardzo długie i pazury w miarę krótkie:P

Nilvena
08-02-2013, 21:59
Sandrus - to niezle trafilam :D

Sylwus- moze klientce poca sie dlonie ? i potrzeba jest nalozyc 2 x primer. Albo moze zarowki w lampie masz juz na wykonczeniu. Zerknij czy nie ma czarnych krazkow na zarowkach. jak sa to juz pora wymienic.

sandrus
08-02-2013, 22:04
Dziewczyny pomocy, mialam dzisiaj Dwie panie jedna po drugiej i u tej drugiej zel odchodzil mi razm z forma :-/ zel jest okej, paznokciec tez byk dobrze przyghotowany tak mi sie wydaje a tu takie cos :-(

A żarówki też są ok.?:):)
Ewentualnie zbyt cienko położyłaś żel..bo rozumiem,że szablony potrafisz zdejmować:D
I jeszcze jedno,nie wiem o co chodzi,ale wydaje mi się,że niektóre paznokcie wymagają nieco grubszego szkieletu.
Tak jakby w zależności od naturalnej budowy tj .kształtu itp.

sorki za byki .pisze ze słownikiem z telefonu i jak nie sprawdze to wychodzi tak jak widać.
Dodatkowo nie mogę teraz edytotować ,bo coś mi się wiesza.
Chodziło o naturalną budowę rzecz jasna:D

sylwus1612
09-02-2013, 13:55
Zarowki sa okej , nie dawno wymieniane :-) :-) oj poca sie jej dlonie poca :-)

Nilvena
09-02-2013, 14:37
Sylwus wiec moze wlasnie dlatego zel sie nie trzyma. Daj primer kwasowy 2 razy. Moze cos pomoze.

sandrus
09-02-2013, 15:51
Ja bym proponowała kupić dehydrator
http://forum.wzorki.info/sprzet-do-przedluzania-paznokci/18-dehydrator.html

Nilvena

A więc długie pazury-skrócenie i spiłowanie masy to 9 minut.
Czasu przy krótkich niestety zapomniała mierzyć.
Paznokcie były b.długie.11milimetrów poza opuszek.

Nilvena
12-02-2013, 00:31
Dzięki Sandrus. Ech ja wczoraj kuzynce sciagalam mase do odnowy (po raz pierwszy frezarka) i zeszlo mi chyba z 1,5h ;/ porazka. No ale robilam bardzo powoli przy okazji tez gadalam. Troche sie balam na szybszych obrotach. Robilam frezem z nakladka.Chcialabym dojsc do twojego czasu :) naawet 30min by mnie zadowolilo :P

sandrus
12-02-2013, 00:38
Ło matko:D
No to rzeczywiście.
Proponuje kupić frez do ściągania masy a nie bawić się w nakładki:-)
Np .taki

Frez karbidowy do manicure walec prosty Agencja Kontact (http://www.kontact.pl/mobile/pl/p/Frez-karbidowy-do-manicure-walec-prosty/2997)

http://www.fantoma.pl/index.php?cat_id=39&page=0&view=3&sort=default

Nilvena
12-02-2013, 00:43
chyba się zaopatrzę :D może faktycznie szybciej pójdzie :)

sandrus
12-02-2013, 00:45
Nie wyobrażam sobie używać czegoś innego jak tego typu frez.
Kup i sama zobaczysz różnice:)

Nilvena
12-02-2013, 00:50
wlasnie widze ze w swoim zestawie mam taki:

Hurtownia kosmetyczna i fryzjerska - ACTIV - (http://www.activeshop.com.pl/frez-nr-22-p-2720.html)

i taki

Hurtownia kosmetyczna i fryzjerska - ACTIV - (http://www.activeshop.com.pl/frez-nr-23-p-2721.html)

tylko ze moje sa zlote.

Niby pisze, że są do masy akrylowej. Czy nadadzą się do ściagania żelu, nie będą zbyd hardcorowe ? :D czy lepiej jednak kupić inne ? co sądzisz ?

sandrus
12-02-2013, 10:10
Ja preferuje walce.
Są większe i po prostu wygodniejsze.
Z Twoich linków nr.1jak dla mnie odpada.
Drugi chyba też.,bo jest za wąski.

Nilvena
12-02-2013, 11:51
To chyba jednak pomyślę nad zmianą. Zawsze się tez przyda dodatkowy frez :)

sztynka
12-02-2013, 14:32
Frez złoty karbidowy jak najbardziej polecam.

Mam pytanie. Jak chcę zrobić ombre nails na paznokciach wykonanych kolorowym żelem i chcę to zrobić farbką akrylową, to czy nie odpryśnie mi na wolnym brzegu po jakimś czasie? Czym najlepiej nabłyszczyć?

asiekfr
12-02-2013, 18:50
sztynka ,mi odpryslo po 3 dniach,ale wyczytalam tutaj na forum a nie wiedzialam tego wczesniej ,ze na farbke trzeba nakladac primer bezkwasowy i nie osprysnie.

fryzzz
12-02-2013, 19:03
O tym nie wiedziałam, za to ja na farbkę przed nabłyszczaczem daję żel budujący :)

sztynka
13-02-2013, 13:11
Dobra zrobiłam to cieniowanie, wyszło ładnie, ale nie wiem jak się będzie trzymało :/: Dałam na farbkę żel budującym, a po opracowaniu nabłyszczyłam tylko jednofazówką zamiast finiszem twardym , abym nie miała obiekcji co do nabłyszczacza. Jednak mam stresa, że odpryśnie.

moja pasja paznokcie
13-02-2013, 13:32
Ja tylko tu czytam ale w końcu napiszę:) zgadzam się z tą wypowiedzią nie ma to jak szablon i wtedy nie ma problemów z odłażeniem żelu :)

Patrycja_92
25-02-2013, 13:35
Witam Dziewczyny, wczoraj ćwiczyłam trochę zaciskanie tunelu przy pracy na szablonie żelem i efekt generalnie fajny, wiem, że zacznę go stosowac przy szerokich płytkach itd. ALE nurtuje mnie pytanie, czy jeśli klientka ma naturalne dosyc długie paznokcie i kształt dosyć płaski i łopatowaty, to czy jest możliwość nadania naturalnemu paznokciowi tunelu?
Ja bym próbowała tak:

przygotowanie plytki, primer, bonder, standardowo
nałożyć żelu clear na całego pazurka, włożyć do lampy na jakieś 15 sekund, wyjąć, zacisnąć lekko i włożyć spowrotem do dalszego utwardzenia.

Czy zdałoby to egzamin i czy takim pazurkom nic by się nie działo? proszę o pomoc, bo nadal nie wiem jak sobie radzić z zapuszczonymi naturalnymi łopatkami, żeby nie wyglądały tragicznie :) z góry dziękuję z odpowiedzi :)

Nysza
25-02-2013, 13:51
nie ma takiej możliwości aby naturalnym paznokciom zmienić/nadać tunel
takie rzeczy wykonuje się tylko na przedłużanej stylizacji

także przy nat. szerokim paznokciu możesz jedynie odpowiednio je wypiłować
aby nie sprawiały wrażenia szerokich łopat - a najlepiej będą wyglądać w migdałkach :)

Patrycja_92
25-02-2013, 14:12
Hehe tak wiem, migdałki to juz mam opanowane, no cóż, jedynie zostanie mi piłować ładnie boki lub namawiać na migdałki, ewentualnie skracać całkiem i zaciskać szablon w miare mozliwosci na przedłużonych :) dzięki Nyszko :*

marylin
06-03-2013, 14:59
Kochane odpowiedzcie mi jak się cieniuje pazurki? :(Przeszukałam całe forum, patrzyłam też na You Tube-znalazłam tylko cieniowanie zwykłymi lakierami gąbeczką.Jakoś mnie nie ciągnie ta metoda, wolałabym nauczyc się specjalnym pędzelkiem i o takie cieniowanie mi chodzi,takim fikuśnym pędzelkiem w kształcie wachlarza,jak nim się cieniuje?:help::sos:

samaron
06-03-2013, 15:35
http://forum.wzorki.info/metoda-zelowa/345-jak-zrobic-cieniowanie.html

marylin
06-03-2013, 20:10
Dziekuję ślicznie, super filmiki:ok::przytul:

Ania11-82
10-03-2013, 23:14
Cześcć dziewczyny:)

Kasia991
10-03-2013, 23:27
Ania11-82 odpowiednia budowa paznokcia, czyli dobrze zaciśnięty tunel i krzywa c nie są niczyim "widzimisie", dzięki temu paznokcie są odporne na urazy, a klientka, która je nosi jest bezpieczniejsza i ma mniejsze prawdopodobienstwo zrobienia sobie krzywdy przy np silnym uderzeniu, takie paznokcie też się nie łamią. Proste paznokcie raz, że wyglądają nieprofesjonalnie, dwa są mniej trwałe i mniej odporne na urazy. Skoro uczono Cię na kursie o odpowiednich krzywych, to znaczy, że po coś one są :)

Ania11-82
10-03-2013, 23:31
Cześć dziewczyny:) jestem nowa i nazywam sie Ania. Zajmuje sie paznokciami od niedawna i ogladam wiele zdjec i niektore paznokcie sa bardzo proste jakby nie mialy ksztaltu C. Jestem ciekawa czy takie paznokcie sie utrzymuja tak samo dlugo jak C. Na szkoleniach uczono mnie wlasnie zeby zachowac ksztalt , ale powiem szczerze, ze takie proste mi sie najbardziej podobaja.A na tych , ktore ja robie to... hmmmm... french nie prezentuje sie tak pieknie...Czy takie proste mozna wykonac na kazdym paznokciu. Czy robicie cienkie paznokcie?Ja staram sie pilowac boki i wiecej zostawiam zelu na srodku paznokcia, ale pozniej jak sie lekko przypiluje przód to widac ze zelu jest wiecej na srodku, wiec wtedy piluje znowu z gory przy koncu paznokcia i robi sie wlasnie C i sa lekko ''spadziste '':/: Moze z czasem dojde do idealnego kształtu :]A moze potrzeba jakiegos frezu zeby z kolei od spodu wypiloac paznokiec i wtedy bedzie ksztalc C i paznokiec nie bedzie spadzisty, a zarazem cienki przy koncu???Czy mozecie mi cos doradzic

marylin
11-03-2013, 10:44
Kasia991 ma rację!!Zasady o krzywej C i tunelu są bardzo ważne i wymyślił je ktoś mądrzejszy i bardziej doświadczony.Moje pierwsze pazurki nie miały ani krzywej,ani tunelu-postanowiłam, że będę je malować jak lakierami(jeszcze wtedy nie słyszałam o tym cudnym forum:huh:) i boleśnie przekonałam się o swojej niewiedzy.Przy zamykaniu drzwi samochodu jeden z paznokci wygiął się w "drugą stronę" i żel pękł wzdłuż linii stresu.Miałam dużo szczęścia, że nie złamałam paznokcia-lekko naruszyłam tylko żywą część pod paznokciem:placz:.Po tym doświadczeniu nie mam zamiaru iść na łatwiznę ciężko pracuję zgodnie z pazurkowymi zasadami:P.

nanami7
11-03-2013, 17:27
dziewczyny na temat krzywej C zapraszam tu -> http://forum.wzorki.info/ogolnie-o-paznokciach/550-krzywa-c-5.html
poczytajcie ;) znajdziecie odpowiedzi na wszystkie pytania.

Ania11-82
11-03-2013, 21:32
oczywiscie robie krzywa C i paznokcie sie nie lamia, tak tylko stwierdzilam, ze ogolnie na zdjeciach gdzie nie widze tej krzywej to paznokcie mi sie wydaja takie gladziutki i proste.Nie mam na swoich zadnych pagorkow, tylko myslalam ,ze takie proste tez mozna robic bo widze ze na zdjeciach to pieknie wyglada :) Moze uda mi sie zamiescic zdjecie to ocenicie same

Nysza
12-03-2013, 11:04
formuła nowych żeli
oraz poprawne rozmieszczenie wszystkich krzywych
sprawia, że tego żelu nie musi być naciapane przysłowiowe 2tony
mocne paznokcie mają małą ilość żelu ( nie za małą aby nie popadać w skrajność)
oraz dobrze wybudowane wszystkie krzywe + ładny tunel, który odpowiada właśnie za trwałość stylizacji
dzięki temu pazurki są zgrabne, naturalnie wyglądające i wytrzymałe :)

syrena16
24-03-2013, 15:50
a co jesli klientka ma bardzo krótką (pożera płytkę )płaską i szeroką płytkę...jak zrobić jej nie zbyt ciężką stylizację aby nie obciążać płytki osłabionej przez obgryzanie a z drugiej strony zrobić kształtną estetyczną płytkę z tunelem... jakies rady?

sandrus
24-03-2013, 16:10
Tunel przy rekonstrukcji to raczej trudna sprawa.

Ja mam wiele przypadków zjedzonych paznokci i nie skupiam się wtedy na tunelu.

asiek
24-03-2013, 17:27
Wtedy najlepiej robić jak najkrótsze, moim zdaniem najlepsze są migdałki skoro szeroka płytka..a jak już podrosną wyszczuplą się na pewno odrobinę od żelu, wtedy można myśleć o tunelu :)

syrena16
25-03-2013, 22:44
tylko problem polega na tym że jesli nawet zrobie jej krótki migdał to jest on tylko w połowie zamocowany na paznokciu właściwym... klientka ma bardzo pałkowate palce ,szeroką plytke i może az 1 cm płytkę co przy tak szerokim palcu wygląda fikusnie... z drugiej strony jak zrobie jej długość salonowa czyli ok 3 mm powyżej jej naturalnej płytki to nie wyglada to naturalnie. Każde przedłużenie bedzie osłabialo pazura i może odlepiać się od macierzy na wolnym brzegu... Jak zmusić pazura do regeneracji pazura...

sandrus
25-03-2013, 22:48
... Każde przedłużenie bedzie osłabialo pazura i może odlepiać się od macierzy na wolnym brzegu... Jak zmusić pazura do regeneracji pazura...

od macierzy na wolnym brzegu?
chyba coś Ci się pomyliło:)

syrena16
25-03-2013, 23:00
Sandrus chodzi mi o to że pod wpływem zbyt dlugiego pazura nastapi zmiana na wolnym brzegu taka jak onchylioza... jej wolny brzeg to 2/3 normalnej długości paznokcia...paznokiec u niej konczy sie na łożu( żle wcześniej nazwalam)

ATnails
26-03-2013, 10:19
Też mam taką podobną klientkę. U niej sprawdził mi się migdał akrylowy budowany z kamuflażu.
Robię tak:
- ma zawsze bardzo twarde i zarośnięte skórki, więc frezarką i cążkami usuwam je
-matuje płytkę pilnikiem 100
- odtłuszczam, nail prem, primer kwasowy ( w takiej kolejności)
- robię zawsze tzw zaczepy, czyli na końcówkę nakładam akryl cover i formuję przedłużenie paznokcia, które zastępuje naturalny który dawno został ogryziony
- po wyschnięciu podkładam formę pod paznokieć( zaczep) i lepię pazurka w migdał, pamiętając o budowie
- Pani lubi długie, ale jak zakładam od nowa to zawsze robię trochę krótsze
Nie ma mowy na początku o tunelu, więc bardzo ważna jest budowa i odpowiednie piłowanie, pierwsze uzupełnianie robię po 2 tygodniach, bo przy tak krótkiej płytce odrost jest już w 1/2 płytki paznokcia i żeby nie doszło do urazów.
Po 2gim uzupełnieniu naturalny paznokieć zazwyczaj sięga już opuszka i od spodu zaczyna go widać, wtedy pozwalam klientce na troszkę dłuższe pazurki.
Zawsze jest to akryl bo żel mi się nie sprawdził, a Pani pracuje fizycznie i malujemy go lakierem. Robiny tak pazurki od ok 3 lat z przerwami i zawsze jest ok. Czasami jak przenosi je, to przychodzi z jakiś złamanym pazurkiem ale ogólnie uważa, że życie i psychikę ratuje jej zrobienie paznokci, bo straszne kompleksy ma z tego powodu.

Nysza
26-03-2013, 10:49
tylko problem polega na tym że jesli nawet zrobie jej krótki migdał to jest on tylko w połowie zamocowany na paznokciu właściwym... klientka ma bardzo pałkowate palce ,szeroką plytke i może az 1 cm płytkę co przy tak szerokim palcu wygląda fikusnie... z drugiej strony jak zrobie jej długość salonowa czyli ok 3 mm powyżej jej naturalnej płytki to nie wyglada to naturalnie. Każde przedłużenie bedzie osłabialo pazura i może odlepiać się od macierzy na wolnym brzegu... Jak zmusić pazura do regeneracji pazura...

takie paznokie stanowią zawsze wyzwanie dla stylistki ... ale tutaj juz dziewczyny poradziły, że nie za długi migdał
więc się nie powtarzam
natomiast co do zmuszenia paznokcia do regeneracji - bardzo prosty sposób,o którym nie pamięta 90% Waszych klientek
- codzienna aplikacja oliwki do skórek , sposób prosty i skuteczny ALE nie doceniany przez klientki przez zwykłe lenistwo ..

syrena16
26-03-2013, 11:39
Jak zrobie jej pazurki to wkleje przed i po to ocenicie... bo ja mam nie mały problem ze stylizacja u niej...

Tylko jeszcze jedno pytanie ... odrost paznokcia na tej długości czyli tzw linia usmiechy zaczyna jej sie tam gdzie konczy miejsce obgryzania i od tego miejsca paznokiec nie trzyma sie łoża- jest biała końcówka...
Czy ja powinnam ją ścinać do zera i tak jak Nysza napisała budowac na ciele? Czy budowac już na odroście...

Nysza
26-03-2013, 11:57
hmmm a dlaczego chcesz odrost ścinać do zera ???
jeśli wszystko pięknie się trzyma , nie liftuje ( jesli mówimy o odnowie )
to nie ściągasz masy do zera ... chyba ze coś źle zrozumiałam ;)

kiwaczek2
26-03-2013, 14:06
mi się wydaje, że Syrenie chodzi o naturalny paznokiec. że wolny brzeg zaczyna sie jakby w połowie opuszka. tak?
czyli zaczep jest.

syrena16
26-03-2013, 15:14
Nysza tak żle mnie zrozumiałaś... chodzi mi o to że w tym momencie paznokiec jest czysty... przemęczyłam ja dwa tygodnie żeby je troszke zrechabilitować więc odrost paznokcia na wolnym brzegu zaczyna się na 2/3 długości normalnego paznokcia i tez od tej granicy rośnie biały paznokieć który nie przylega do łoża. Płytka w procesie obrzerania skróciła sie o 1/3. Ja słyszałam że jesli skróci sie odrost i połozy materiał i przedłuży- to łoże może, aczkolwiek nie musi zareagować i naturalny pazur połączy się na nowo z łożem... ja nie mam aż tak wielu doświadczeń z osobami które zjadają pazokcie... więc moge sie mylić
Wszelkie rady mile widziane

Nysza
26-03-2013, 16:19
hmmm łoże połączy się z paznokciem jak przestanie ta osoba majstrować zębami przy tych paznokciach
( no chyba,że już mocno je wygryzła i proces się nie cofnie, bo pracowała na to np. kilka ładnych lat ..)
łoże najczęściej oddziela się od paznokcia w wyniku urazu - obgryzanie to tez uraz i w dodatku kanibalizm ( ślina posiada właściwości trawienne)
w tym przypadku nie musisz skracać paznokci na zero - zostaw sobie tyle wolnego brzegu aby swobodnie podłożyć formę ...
za jakieś 2 miesiące jak naturalna płytka zrośnie , a kobieta nie będzie jej trawić własną śliną, to naturalna płytka będzie na tyle mocna,
że spokojnie będzie mogła być zapuszczana i żelowana bez przedłużania :)

ATnails
26-03-2013, 16:35
Możesz raz spróbować na odroście jak się będzie trzymało , ja robię potem tylko już na odroście i jest dobrze. U mojej Pani tam gdzie odrasta obgryziony paznokieć na miejscu mięska, to już zawsze jest biały i nie przyczepia się już do łoża

asiek
26-03-2013, 17:24
Skoro się nie trzyma, to może od nowa? aż jej trochę zrośnie własny paznokieć?

AnKa0904
14-04-2013, 19:51
hej dziewczyny mam pewne pytanie
robią mi się mazy prześwity na żelach kolorowych jasnych pastelowych
buduje pazurka piłuje odpowiedni kształt odtłuszczam kładę kolorówkę i tu pojawia się problem prześwity i mazy. Może robię coś źle poradźcie coś:)

Drapi
14-04-2013, 22:11
Skoro się nie trzyma, to może od nowa? aż jej trochę zrośnie własny paznokieć?

ja mialam kiedys takich kilka przypadkow. to trwa dosyc dluuugo , najlepiej okolo roku przetrzymac takie paznokcie .przedluzac przedluzac przedluzac uzupelniac i wtedy napewno bedzie ok.

asia
15-04-2013, 00:44
hej dziewczyny mam pewne pytanie
robią mi się mazy prześwity na żelach kolorowych jasnych pastelowych
buduje pazurka piłuje odpowiedni kształt odtłuszczam kładę kolorówkę i tu pojawia się problem prześwity i mazy. Może robię coś źle poradźcie coś:)

robi ci się tak z każdym jednym kolorem? może to zależy od firmy, stopnie napigmentowania żelu. A kiedy te przeswity się robią? jak podczas nakladania to sprobuj wymieszac dokladnie żel, czesto pigment zostaje na dnie i takie a'la mazy się robią. a jeżeli po lampie, to dluzej trzymaj (np nie 2 a 3 minuty)

Agug
18-04-2013, 15:46
Moje pytanie jest strasznie głupie, ale dopiero zaczynam i nie wiem jak sobie poradzić z kilkoma rzeczami.
Czasami dostaje się powietrze pod tipsa i widać to bardzo przy zwykłym frenchu.
Mam też problem (chyba z odpowiednim dopiłowaniem paznokcia) ponieważ czasem jak zrobię french to widać mi tipsa spod spodu ;/ Pomożecie zielonej koleżance?

AnKa0904
18-04-2013, 21:48
robi ci się tak z każdym jednym kolorem? może to zależy od firmy, stopnie napigmentowania żelu. A kiedy te przeswity się robią? jak podczas nakladania to sprobuj wymieszac dokladnie żel, czesto pigment zostaje na dnie i takie a'la mazy się robią. a jeżeli po lampie, to dluzej trzymaj (np nie 2 a 3 minuty)

mazy robią się przy jasnych kolorach i pastelowych i to z różnych firm. Więc to chyba jest mój błąd jakiś. Jeszcze się zastanawiałam że może to wina pędzelka??

Kasia991
18-04-2013, 22:10
do frencha użyj covera nie będzie widać przejścia.
Co do powietrza pod tipsem - oznacza to tyle, że źle go przyklejasz, a paznokcie będą mniej trwałe przez to przykryć może to również cover ale niestety nie jest to rozwiazanie na dluższą mete, musisz ćwiczyć klejenie, najlepiej tips na tips.
A jak piłujesz tipsa to staraj się tylko zatrzeć granice i piluj tylko po nim a nie po naturalnym paznokciu:)

Agug
18-04-2013, 22:44
Dzięki wielkie! Muszę faktycznie poćwiczyć i mam nadzieję,że kolejne próby będą udane :)

ATnails
20-04-2013, 23:22
Mi też czasem robią się mazy przy niektórych kolorach ( najczęściej neony) i to raczej pigment. Wymieniłam też pędzelek bo był za sztywny i się przy nakładaniu żeli rozdzielał na 3 części i automatycznie też robił smugi.
Musisz popróbować różne warianty

malutkaistotkaa
24-04-2013, 10:43
dziewczyny czy mozliwe ze przez quick finish robia sie pajaczki pekaja delikatnie na wierzchu?? co moze byc tego przyczyna?? co dziwne ostatnio u paru dziewcyzns ie tak zorbilo a u niektorych nie wiec nei wiem czym to jest spowodowane moze zbyt cienkimi paznokciami?

karchola
24-04-2013, 14:06
Mi pękały na malowankach albo jak nakładałam go 2 warstwy.

asia
28-04-2013, 01:41
moze się tak dziać wlasnie na przyklad przy zdobieniach, a takze jezeli nablyszczacz jest twardszy od masy (zazwyczaj z zelem tak sie dzieje). tzn płytka pracuje, żel również a nablyszczacz jest z tych twardszych i wtedy potrafi pękać w takie pajączki wlasnie

Aliz
28-04-2013, 11:15
Mi się tak działo przy gorszych farbach, a teraz mam jedne z lepszych akrylowych i jest ok, ważne też, aby nie dawać za dużo farby pod nabłyszczacz. Jeśli akurat robimy zdobienie żelem to już mi się nic nie działo. I zgadzam się też z tymi dwiema warstwami, jednak musi być jedna albo nabłyszczacz z jakieś naprawdę dobrej firmy...

asiekfr
11-05-2013, 21:43
Ja prosze o pomoc doswiadczone stylistki w extremalnych przypadkach. Pani calkiem paznokiec zszedl po udeczeniu w "cos tam".To co widac na zdieciu ,to jest juz odrastajacy paznokiec,nie boli ,nie krwani ,pani nic nie bierze na to ,ani nie smaruje .... rosnie sobie. Wydaje mi sie ,ze mozna to "podreperowac akrylem",ale prosze o opinie :) Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu

nanami7
11-05-2013, 21:55
hm ja bym sie zastanowila czy mozna tam cos nalozyc bo mimo tego ze rosnie nie bylabym pewna czy tam jakiegos grzybka nie ma, chociaz nie widac żeby cos tam sie zlego dzialo... jednak nie wyglada to zbyt ladnie

asiekfr
11-05-2013, 22:07
no zbyt pieknie to nie wyglada ,ale pani jest po konsultacjach z lekarzem ,wiec pewnie gdyby cos bylo ,to by ja poinformowal . zdiecie troche zmienilo kolor paznokcia..nie jest taki zolty .

sandrus
11-05-2013, 22:15
Skoro jest po konsultacji to nie ma na co czekać tylko upiekszać stopę:D

nanami7
12-05-2013, 12:19
łe to jak jest po konsultacji to też bym robiła i się nie zastanawiała :)

Drapi
12-05-2013, 12:30
rob nie wyglada tak zle ;) jesli masz lampe wooda to przyswiec i zobaczysz czy napewno nic sie nie dzieje ;) pewnosci nigdy za wiele ;)

asia
12-05-2013, 17:54
ja tak samo uwazam jak dziewczyny, ale ofc trzeba obserwowac bo w takich przypadkach i to na stopie latwiej o wilgoc i szybciej moze sie cos rozwinąć. lepiej namowic na przezroczysty i lakier, szybciej bedzie cos widac jakby co;)

asiekfr
12-05-2013, 22:13
taaakk wez ja namow na przezroczysty ,jak ona na jakies tam bermudy,czy kanary jedzie.Widzimy sie za dwa tyg. z nia,mysle ,ze poprosze ja o kolejna szybka wizyte u jej lekarza i jak potwierdzi,ze wszystko ok,to dzialam :D
Dziekuje wam !!

asia
12-05-2013, 22:38
oo ja to widze hybryde shake it costam samba... :D wakaaacje mrrr

agaciorka93
23-05-2013, 09:24
Mam pytanie dzisiaj mam na popoludnie klientke która powiedziała mi ze nic jej sie na paznokciach nie trzyma nawet lakier chciala manicure hybrydowy to jej powiedzialam ze lepszy bedzie żel no to sie zgodzila natomiast chodzi mi o stopy powiedziala mi przez telefon ze cos sie tam jakby zaczelo dziac na paznokciu ze sie chyba lamie i luszczy a do tego jeden nachodzi na drugi. Podobno byla 2 tygodnie temu u lekarza i zadnej grzybicy ani nic nie stwierdzono. Czy w takim przypadku moge jej wykonac na stopach np hybryde ?

nanami7
23-05-2013, 10:49
Agaciorka ja bym sie podjela ale tylko i wylacznie jak ma papier od lekarza ze to nie sa zmiany chorobowe. Sama wiesz ze klientki lubia koloryzowac a nawet KLAMAC ... :)

agaciorka93
23-05-2013, 11:05
No wiem :) powiedzialam jej ze ogladne na miejscu i ewentualnie sie wtedy zobaczy czy robimy czy nie, ale wolałam jeszcze sie was dopytac co o tym myslicie

sandrus
23-05-2013, 18:53
Dziewczyny byłam dzisiaj w miejscu gdzie Chinki robią paznokcie.
w cenniku był akryl,żel i sola....

znacie ta metodę?
o co chodzi?:)

Selenna
23-05-2013, 19:38
Dobrze przeczytałaś?:-P mogłaś wejść zapytać.Podejrzewam że jakis peeling z soli morskiej na dłonie,wiem że chinki coś takiego oferują niestety niewiem tego :-D

lonia1990
23-05-2013, 20:06
Cześć dziewczyny... mam do was pytanko.. moja stała klientka,pare dni po zrobieniu na nowo paznokci napisała ,że jej popękał żel na połowie paznokci ( prawdopodobnie tylko wierzchnia warstwa) wiecie może co może być przyczyną tego?? pierwszy raz się z takim czymś spotykam. Paznokcie były przedłużane na szablonach.

sandrus
23-05-2013, 21:29
Dobrze przeczytałaś?:-P mogłaś wejść zapytać.Podejrzewam że jakis peeling z soli morskiej na dłonie,wiem że chinki coś takiego oferują niestety niewiem tego :-D

he he
jak wół było napisane -metoda akryl,żel,sola:P

jak kiedyś będę to na pewno zapytam:)

MartaOSz
23-05-2013, 21:39
Ostatnio mialam podobny przypadek....
Zdarza mi sie to tez na hybrydach i szczerze tez nie mam pojecia co to moze byc...

asia
24-05-2013, 10:40
o sandrus gdzie to?:D ciekawe, nic sensownego nie przychodzi mi do glowy :)

natalia.gras
25-05-2013, 11:31
Hej dziewczyny.......

mam kilka pytan:

1. jak nakladam baze pod hybryde wyciagne z lampy i ona jest jakby zmarszczona, zmienilam zarowki na nowe ale robi sie to samo, wczesniej wygladalo to normalnie a bazy nie zmienialam, moze ktoras z Was tak miala?

2. rozdwajajacy sie wolny brzeg, otorz mam jedna kliente ktorej strasznie rozdwajaja sie paznokcie przy czym hybrydy zaczynaja odpryskiwac przy wolnym brzegu ta pani na dodatek ma bardzo sucha skore (byla juz poprawic dwa paznokcie) powiedzialam jej ze powinna isc do dermatologa bo nie ma sensu nakladania hybryd. Co robicie w przypadkach kiedy kobieta ma bardzo sucha skore rak extra suche skorki?

Z gory dziekuje :ok::ok::ok:

:kwiatek::kwiatek::kwiatek:

DiamondShine
25-05-2013, 17:46
natalia co do pytania 1 . mi sie marszcza czasami jak za duzo hybrydy naloze .

MartaOSz
25-05-2013, 18:23
natalia co do pytania 1 . mi sie marszcza czasami jak za duzo hybrydy naloze .
Ale to sie marszczy kolor a w przypadku bazy nie spotkałam sie z czyms takim.....

sandrus
25-05-2013, 18:58
o sandrus gdzie to?:D ciekawe, nic sensownego nie przychodzi mi do glowy :)

Kochana na Marywilskiej :-)

natalia.gras
28-05-2013, 18:13
Marszczy mi sie baza....ale po nalozeniu dwoch warst koloru jest ok ^_^

Nilvena
01-06-2013, 12:56
Mam pytanko do Was co do kształtu paznokci. Jutro przychodzi do mnie koleżanka, jej naturalne paznokcie są szerokie, palce troszkę grubsze i krótkie. Na dole załączam fotkę (słaba jakość, ale coś widać :) ). Mają to być krótkie paznokcie ze względu na opiekę nad malym dzieckiem , jakiś nie rzucający się w oczy wzór, bez świecidełek. Najgorsze że będe mieć małe pole do popisu, gdyż powierzchnia będzie mała. Macie może jakiś pomysł? Oprócz oczywiśc frencha. Może jakiś nude na pazurki z wzorkiem na serdecznym farbkami?

Czy w takim wypadku tylko migdałki dobrze będą wyglądać?

kiwaczek2
01-06-2013, 15:05
nie są takie złe. ja bym zrobiła zaokrąglone, niekoniecznie takie wąskie jak migdałki . jeden kolor i tyle. esy floresy jak chce.

ATnails
05-06-2013, 09:38
Też uważam, że nie takie złe, ale preferowała bym oczywiście migdała lub pipe i zacisnąć mocniej tunel, to od razu będą szczuplejsze. Jeśli chodzi o zdobienia, to tylko w pionie i max na 2 paznokciach

agaciorka93
08-06-2013, 12:37
Dzwonila dzisiaj do mnie klientka ze paznokcie jej sie zapowietrzyly i jeden jej odlecial i ze pod zelem jej paznokci nie ma powiedziala ze tak jakby sie rozpuscily. Jak robilam jej paznokcie to pazkokcie były krótkie i bez żadnych znian chorobowych itd., niestety nie wiem jak to dokladnie wyglada bo jade do niej dopiero we srode.

Jak myślicie co może byc grane, pierwszy raz sie z czyms takim spotykam :(

nanami7
09-06-2013, 20:15
Agaciorka, klientki lubia wyolbrzymiac wiec na pewno nie mozliwe zeby sie jej paznokcie rozpuscily ! :) bez nerwow :D

MartaOSz
09-06-2013, 21:35
Również mi się tak wydaje. Myśle, że nie masz co się aż tak denerwować ;)

agaciorka93
09-06-2013, 22:25
No własnie też wydaje mi się to absurdalne, ale w razie czego zapytałam :D

sylla
29-06-2013, 13:06
Dziewczyny nie wiem gdzie się z tym (opisać) więc może tutaj...
Jakiś czas temu robiłam klientce kolorek taki...
http://3.bp.blogspot.com/-pJ_It3gBsBI/Uamz273iRmI/AAAAAAAAA5g/jbRIihCCFKI/s640/P1070029.JPG

I teraz po trzech tygodniach jak robiłam odnowę to zostało coś takiego...
http://images47.fotosik.pl/1864/d00f840eeaa4f238med.jpg (http://www.fotosik.pl)

Gdy zdejmowałam kolejne warstwy to okazało się że pink jakoś tak dziwnie się (nie) dogadał z kolorówką . Bo tylko pierwsza warstwa koloru była jaśniejsza a pod spodem już normalny różowy taki jak oryginalnie był. Co się mogło stać. Dodam , że już parę razy robiłam tym kolorem i było ok. Teraz jakoś tak dziwnie się zrobiło. Nawet widać , że tam przy skórkach gdzie jeszcze opracowywałam clear pink na koniec i go starłam to kolor jest ładny różowy. A to co było pod spodem to odbarwiło. Strasznie mnie to nurtuje http://emotikona.pl/emotikony/pic/29icon_woot.gif

Macie jakieś pomysły?

reniusia1002
29-06-2013, 17:24
wyslij ja do dermatologa bo jezeli ma uczulenie albo cos w tym stylu i np zel albo inny produkt podzialal za mocno w co watpie to i tak nic nie poradzisz musi kobieta isc do dermatologa,ale najpierw sama to sprzwdz bo raczej sciemnia.

asia
30-06-2013, 13:33
e bez przesady, co ma do tego dermatolog, to bardziej problem hybrydowy niz skorny.

tez mi się tak raz zrobilo, rozowy harmony zmienil sie w ... zolty .. tak jak by się kolor wybarwil. nie wymyslilam jeszcze od czego to się moglo stac, dodam, ze tylko raz i tylko u jednej pani

mania818
01-07-2013, 22:17
ja kiedyś kupiłam hybrydę EF , zrobiłam wzornik i po kilku dniach 1 kolor zaczął się zmieniać , własnie różowy , po ok 2-3 tyg zrobił się okropny żółty . Napisałam do sklepu gdzie kupiłam i bez problemu wymienili mi na inny produkt . Nie mam pojęcia dlaczego akurat jeden się zmienił . :/:

sylla
02-07-2013, 10:28
Ten mój to nie hybryda... To zwyczajna kolorówka. Nie wiem czy by tu miało znaczenia której klientce robię. Bo najpierw był szkielet z cleara dopiero kolor i na to pink. Tak więc żel kolorowy który odbarwił nie stykał się ze skórą ani naturalnymi paznokciami klientki.
Używałam go kilka razy ( w sumie to już nie wiele go zostało) i do tej pory nie było problemów. Na szczęście klientka nie robiła reklamacji . Nawet powiedziała "a to nie tak miało być ? ) Ale mnie to głęboko zastanawia...

LadyJenova
22-10-2013, 19:16
Witajcie dziewczynki tym razem i ja potrzebuję pomocy. Otóż chodzi o trwałość wykonywanych paznokci, robię je od roku w większości na sobie i niestety ale baaardzo mi się zapowietrzają dosłownie dzień dwa po stylizacji już można zauważyć zapowietrzenia. Jestem również nalogowym skubaczem tych odprysków i jak tylko sie pojawią zaraz je podważam i w efekcie mam potrzaskane paznokcie. Niestety te które zrobię komuś też wytrzymują 2-3 tyg. Nie wiem co się dzieje bo bardzo zwracam uwagę na odległość żelu przy skórkach i po bokach, jak i na matowienie, odpylanie i odtłuszczanie paznokcia. Zaczełam też używać kwasowego primera też nic nie daje. Potrafią się czasem złamać na wolnym brzegu lub płytka odchodzi od żelu. Pracuję na firmie indigo w wiekszości t.j. mam z niej żele, usuwacz do skorek, primer jedynie odtluszczacz nie. Co może być nie tak? A może macie jakieś sposoby na trudne płytki?? Zazwyczaj zwykły lakier nawet dobrej firmy odpryskiwał mi po 2 dniach może to tłusta płytka??
Poradźcie coś i z góry dziękuję :*

marylin
22-10-2013, 20:05
Może zły cleaner?Mi sie tak zdażyło,zmieniłam na lepszy i mam spokój.

sandrus
22-10-2013, 23:14
Witajcie dziewczynki tym razem i ja potrzebuję pomocy. Otóż chodzi o trwałość wykonywanych paznokci, robię je od roku w większości na sobie i niestety ale baaardzo mi się zapowietrzają dosłownie dzień dwa po stylizacji już można zauważyć zapowietrzenia. Jestem również nalogowym skubaczem tych odprysków i jak tylko sie pojawią zaraz je podważam i w efekcie mam potrzaskane paznokcie. Niestety te które zrobię komuś też wytrzymują 2-3 tyg. Nie wiem co się dzieje bo bardzo zwracam uwagę na odległość żelu przy skórkach i po bokach, jak i na matowienie, odpylanie i odtłuszczanie paznokcia. Zaczełam też używać kwasowego primera też nic nie daje. Potrafią się czasem złamać na wolnym brzegu lub płytka odchodzi od żelu. Pracuję na firmie indigo w wiekszości t.j. mam z niej żele, usuwacz do skorek, primer jedynie odtluszczacz nie. Co może być nie tak? A może macie jakieś sposoby na trudne płytki?? Zazwyczaj zwykły lakier nawet dobrej firmy odpryskiwał mi po 2 dniach może to tłusta płytka??

może kup dehydrator i przestań przemywac cleanerem paznokcie przed primerem jeśli tak robisz.
skórki przed stylizacją tylko frezarką bez żadnych zmiękczaczy itp.

nataszka
22-10-2013, 23:37
według mnie ten "usuwacz do skórek" może byc tu winowajcą bo wsiaka w płytke. A może wyjeżdżasz nabłyszczaczem na naturalną płytke? spróuj zmienic na silikonowy sealer easy vanish z firmy silcare lub sun flower nabłyszczacz silikonowy. nimi mozna wyjeżdżać na naturalną płytke

markotka
23-10-2013, 17:40
powodów może być wiele:
- źle zmatowiona płytka
- za słabo odpylone paznokcie
- odtłuszczacz najlepiej bez dodatków
- zalewanie skórek
- nieprawidłowa budowa
- preparat do usuwanie skórek natłuszcza a to też może mieć wpływ na trwałość
- nabłyszczacz twardy na naturalnym paznokciu powoduje zapowietrzenia, więc jeżeli takiego używasz, to przed jego nałożeniem przy skórkach połóż primer bezkwasowy
- jakość produktów, używasz indigo, więc to raczej odpada, bo ja też tych żeli używam i nie mam zapowietrzeń

najlepiej opisz dokładnie krok po kroku co i jak robisz, może to wyjaśni w czym rzecz

a używasz żelu bazowego?

agulan82
20-12-2013, 22:44
Nie bardzo wiem czy w dobrym temacie pytam ale jak cos to prosze o przeniesienie.bardzo chce sie nauczyc dobrze robic paznokcie zelowe na formie, zaczelam kilka miesiecy temu i tak sie bawie a, ze jestem cierpliwa to probuje i probuje, kilka kolezanek tez przychodzi.
Moja zmora sa pekajace w poprzek boczki paznokcia dokladnie na lini laczenia naturalnego z przedluzeniem zelowym -mam nadzieje, ze wiecie o co mi chodzi - wiem, ze pewnie za mocno wypilowuje ale jak nie wypiluje tak to sa takie malo zgrabne i szerokie wiec prosze doradzcie fachowo jak powinnam to robic.
A drugi problem ale to nawet bardzo podobny to jak robie frecha to czesto mi sie zdarza, ze spilowuje te cienkie koncoweczki biale, ktore sa wlasnie przy linii laczenia sie naturalka z zelem - jak dokladnie powinnam pilowac, zeby tego unikac albo jak nakladac zel zeby tak sie nie robilo a moze ja zwyczajnie za malo daje zelu budujacego no sama nie wiem - doradzcie cos samoukowi:D

Kasia991
22-12-2013, 01:02

Ja mam jeszcze inną teorię.
Oczywiście wszystko co dziewczyny napisały może być przyczyną, jednak ja miałam podobną historię.
Robiłam pazury rok i cały czas powietrze, coś zawsze odpadło, gdzieś odpryski, poszłam na doszkolenie i po zrobionym jednym paznokciu moja instruktorka stwierdziła, że to kwestia złego piłowania (nadawania kształtu) paznokcia już zażelowanego, tłukła mi do łba jak trzymać pilnik, gdzie pod jakim kątem i teraz zapowietrzenia mi się nie zdarzają praktycznie w ogóle ;)

agulan82 znawcą nie jestem, ale wydaje mi się, że możesz źle podkładać formę i żel wchodzi Ci pod paznokieć dlatego tak dużo musisz piłować, żeby był smukły, ewentualnie robisz za gruby szkielet:)

hersa
22-12-2013, 21:43
Nie bardzo wiem czy w dobrym temacie pytam ale jak cos to prosze o przeniesienie.bardzo chce sie nauczyc dobrze robic paznokcie zelowe na formie, zaczelam kilka miesiecy temu i tak sie bawie a, ze jestem cierpliwa to probuje i probuje, kilka kolezanek tez przychodzi.
Moja zmora sa pekajace w poprzek boczki paznokcia dokladnie na lini laczenia naturalnego z przedluzeniem zelowym -mam nadzieje, ze wiecie o co mi chodzi - wiem, ze pewnie za mocno wypilowuje ale jak nie wypiluje tak to sa takie malo zgrabne i szerokie wiec prosze doradzcie fachowo jak powinnam to robic.
A drugi problem ale to nawet bardzo podobny to jak robie frecha to czesto mi sie zdarza, ze spilowuje te cienkie koncoweczki biale, ktore sa wlasnie przy linii laczenia sie naturalka z zelem - jak dokladnie powinnam pilowac, zeby tego unikac albo jak nakladac zel zeby tak sie nie robilo a moze ja zwyczajnie za malo daje zelu budujacego no sama nie wiem - doradzcie cos samoukowi:D

Znajdź na forum temat o robieniu tunelu i zaciskaniu żelu ( np. http://forum.wzorki.info/przedluzanie-paznokci/2041-technika-budowania-tunelu-zelowego-termiczne-formowanie-tipsow.html), jak ładnie zaciśniesz to nie będziesz miała "łopat" i nie spiłujesz frencha :) też miałam ten problem. Ja wkładam (tzn. ten komu robię pazurki) rękę do lampy na ok 10 sekund, wyjmuję, zaciskam delikatnie pęsetą i wkładam znowu. Każdy żel "przymrozi się" w innym czasie więc musisz wypróbować.

zmijka
29-12-2013, 14:21
mam problem, przedłużam paznokcie kilka lat, nigdy nic się nie działo. Kupiłam kilka tygodni temu żel który utwardza się w lampie ledowej, jak robie na formie nic się nie dzieje, jak położę go na tipsa, od razu momentalnie zaczyna się odwarstwiać od wolnego brzegu i w miejscu łączenia tipsa z naturalną płytką, najpierw myślałam że może to wina żelu (kupiłam tańszy na próbę), teraz kupiłam dobrej firmy i to samo, już nie mam pomysłu co to może być ;(

natalia268
30-12-2013, 20:59
Opisz krok po kroku co robisz.

zmijka
30-12-2013, 22:15
matowie płytkę, przyklejam tipsy, opracowuję próg tipsa, odtłuszczam, primer tylko na naturalną płytkę, wcieram żel bardzo cienko, utwardzam, buduję, utwardzam, przemywam, piłuję, i w momencie piłowania pojawiają się takie jakby zapowietrzenia tylko w miejscu przyklejenia tipsa (kiedy robię na formie nic takiego nie ma miejsca)

natalia268
31-12-2013, 15:40
matujesz całego tipsa czy tylko próg?

moze tipsy nie takie ?

makkaresh
31-12-2013, 17:08
hmm... a może to wina kleju do tipsów, który mógł być już trochę stary (robi się wtedy taki gęsty, trochę glutowaty i nawet jeśli jest jeszcze sporo z buteleczce - trzeba go wymienić).
Choć mnie kiedyś zdarzył się również całkiem nowy (ze sprawdzonej firmy, używany przeze mnie od dawna), który po prostu od początku był felerny i bardzo słabo trzymał. Szybko się go pozbyłam.

Spróbuj wymiany tipsów lub kleju - mam nadzieję, że rozwiążesz swój problem :)

zmijka
31-12-2013, 18:07
matowię całego tipsa, spróbuję wymienić klej, ale to tylko na niektórych paznokciach, nie na wszystkich ;(

jolanta
07-01-2014, 21:45
Witajcie dziewczyny,
mam problem z jedna z moich klientek ktora przychodzi juz dosc dlugo do mnie i nie potrafie poradzic sobie z jej paznokciami. Jest przedszkolanka i niedba w pracy o paznokcie. Gdy do mnie trafila to byla maniakalna obgryzaczka paznokci i z tego powodu ma bardzo mala tzn. wysoko obgryzione paznokcie, ktore nie potrafia odrosnac. Przedluzalam jej juz metoda akrylowa a teraz robie zelowa na szablonie i przychodzi do mnie co 3 tyg. na uzupelnienie, i zawsze ma min. 5 paznokci wylamanych lub uszczerbnietych. Juz probowalam roznych zeli , nawet ostatnio zakupilam specjalny do problematycznych *Fiberglas gel* i nic. Jej pekaja na polaczeniu naturalnego paznokcia z wolnym brzegiem tzn przedluzona koncowka, wspomne jeszcze ze ma tak glebokie obgryzienie ze cieszko podlozyc szablon. A to jest moj jedyny taki przypadek, z zadna inna klientka nie mam takich problemow a potrafia przeciagnac trwalosc do 6 tyg. Wiec prosze o pomoc, bo juz nie wiem co robic. Dzisiaj juz jej przedluzylam Tipsami bo juz jestem bezsilna a walcze z tym problemem ponad rok i bez zadnego rezultatu. Wspomne jeszcze ze pracuje w Niemczech i na zelach jakie mam dostepne na naszym rynku. Z gory dziekuje za wszelkie propozycje i pomoc.

fryzzz
07-01-2014, 22:49
Przejrzyj forum a znajdziesz poodpowiedzi jak rozwiązać swoje problemy :)
Nie zakładaj nowego tematu bo nie ma takiej potrzeby, poza tym mam wrażenie że już pare dni temu o to pytałaś?

Lorez
15-01-2014, 13:07
Dziewczyny, w poniedziałek mam klientkę, ma akryl a chce żel. Czy mogę na akryl zrobić uzupełnienie żelem i jezeli tak to czy wygląda to tak samo jak przy uzupełnianiu żeli żelami ? :*

kiwaczek2
15-01-2014, 14:18
można . ja tak robię , nie ma problemu. ale..... robie tak jak wiem co użyłam. jak przyjdzie obca która nie wiadomo co ma na paznokciach to różnie może być.
a co do procedury :) nie wiem jak robisz uzupełnienie ;) ale tak samo rób

Lorez
15-01-2014, 19:06
Dziękuje Ci za odpowiedź :) rozumiem, że frezarka da sobie rade z akrylem ?

kiwaczek2
15-01-2014, 21:50
oczywiscie że tak. to nie skała;)

emila
17-02-2014, 10:49
Mam pytanie techniczne :) Jak przychodzi klientka i pytamy się czy robimy paznokcie metodą akrylową, czy żelową, pada pytanie a czym się różnią, co odpowiadacie tak jednym zdaniem, żeby to było jasne dla klientki. Wiem, że oczywiście to stylistka dobiera metodę odpowiednią dla płytki, itp., ale nie potrafię opisać metod tak jednym porównaniem zrozumiałym dla klientki. Proszę Was o pomoc :wstydek:

milane
17-02-2014, 11:52
emila ja opdpowiadam,że obie metody są dobre,sa tylko wykonane inna masą,którą stylsta wybiera indywidualnie do płytki:)jesli drazy temat dalej to wchodzimy wsczegóły..

kobietazpazurem
17-02-2014, 20:14
Mam pytanie techniczne :) Jak przychodzi klientka i pytamy się czy robimy paznokcie metodą akrylową, czy żelową, pada pytanie a czym się różnią, co odpowiadacie tak jednym zdaniem, żeby to było jasne dla klientki. Wiem, że oczywiście to stylistka dobiera metodę odpowiednią dla płytki, itp., ale nie potrafię opisać metod tak jednym porównaniem zrozumiałym dla klientki. Proszę Was o pomoc :wstydek:

Żel i akryl to dwie różne masy. Akryl jest twardszy ale i bardziej kruchy. Żel jest miekki i bardziej elastyczny. Dobór zależy od płytki i oczekiwań klienta. Tyle :)

Danus072
21-02-2014, 23:14
hey dziewczęta!
Mam kilka pytań dotyczących przedłużania paznokci na szablonie żelem
A więc..
przygotowuję płytke podkładam szablon i zaczynam nakładać pierwszą wartwę żelu robiąc szkielet. Czy żel nakładać na całą płytkę paznokcia czy tylko na część np 1/3 płytki? Dodam, że po tym kładę cover i robię frencha
i drugie pytanie
jak lepiej robić frencha
podkładam szablon i robię szkielet z przezroczystego żelu potem nakładam cover i white czy lepiej od razu na szablonie przedłużam łoże coverem utwardzam i wtedy dodaję white i tworzę krzywą przezroczystym ?

kiwaczek2
22-02-2014, 07:37
ja przeciągam lekko po naturalnym ale cienka warstwa
a druga rzecz - i tak i tam, zależy jakie mamy produkty, jak nam wygodniej, itp

Danus072
22-02-2014, 17:35
mi lepiej jest zrobić szkielet przezroczystym, ale jak nałoże wtedy cover i frencha i zaczynam piłować by nadać kształt to french po bokach mi się ściera razem z pilnikiem i na końcówkach też czasem tak się dzieje. Nakładam za dużo żelu na boki ?

kiwaczek2
22-02-2014, 18:25
Zrob jajo coverem doloz bialy, zbuduj budujacym i dopiero piluj.lub zbuduj wszystko przezroczystym i.zrob french.hybryda.

Danus072
22-02-2014, 20:04
zaraz idę spróbować ;)
dam znać jak efekty :)

Zrobiłam, wydaje mi się, że nie najgorzej wyszło :)
Może linia uśmiechu mogłaby być bardziej uśmiechnięta, ale mi się podoba :)
Faktycznie pomogło to co napisałaś ;)tak będę robić ;)

agulan82
23-02-2014, 07:41
Ja tam ni ejakas znawczyni ale jak pilujesz boki i spilowujesz bialy to ja mialam taki sam problem bo nie zaciskalam tunelu odpowiednio jak zaczelam to robic problem znikl, takze polecam zaciskanie :)

Danus072
23-02-2014, 09:54
Nie mam zaciskarki, dopiero będę zamawiać... :( także, nie mam jak spróbować, jak dojdzie to będę próbowała zaciskać ;]

agulan82
23-02-2014, 10:00
To sprobuj chociaz palcami albo duza penseta jak masz :)

Selenna
23-02-2014, 13:12
dziewczyny nie wiem co się dzieje że mam powietrze pod tipsem zmieniłam klej na modeny w pędzelku czy to ma coś z tym wspólnego???

markotka
23-02-2014, 15:29
Danus możesz palcami zacisnąć, ja zaciskam palcami właśnie, ale przez gąbeczkę silikonową, wtedy lepiej czuję nacisk niż zaciskarką. Co do Twoim wcześniejszych pytań, to jak przedłużasz pazurek, to nie musisz na cały naturalny kłaść żelu clear, chyba że nie dałaś żelu bazowego (pod cover i żele kolorowe musisz mieć bazę lub żel clear, bo inaczej się zapowietrzy). Po zrobieniu szkieletu możesz sobie lekko opracować paznokieć, wtedy jest mniejsze ryzyko, że wypiłujesz frencha. A z doświadczenia wiem, że jak się wypiłowuje french, to albo paznokieć nie zaciśnięty, albo nieprawidłowa technika piłowania.

kiwaczek2
23-02-2014, 15:36
ja tez nie mam zaciskarki. peseta sprawdza sie ok.

klej z modeny miałam-nic się nie działo oprócz tego że nie moglam go odkrecic :)

kobietazpazurem
23-02-2014, 16:16
Z modeny klej tez mi sie nigdy odkręcić nie chciał jakby sie wylewał. Jak nie miałam zaciskarki robiłam to dwoma sxpatulkami drewnianymi tez było ok.

zanetka1993
23-02-2014, 17:08
FAJNY temat bo dzieje mi się to samo niestety choć staramm sie jak moge :(

Danus072
23-02-2014, 21:06
Znalazłam pęsetę i spróbowałam zacisnąć, było coś lepiej, ale jak mówisz, że może być problem przy piłowaniu to może to źle robię ? W sumie opracowuję szkielet przed nałożeniem covera i frencha żeby było lepiej.. Muszę poczytać jak dobrze zaciskać tunel i coś na temat piłowania :) może się poprawi :) bo mimo wszystko te moje kwadraty to zaokrąglone wychodzą..

agulan82
23-02-2014, 21:35
Jak dobrze zacisniesz szkielet to wyobraz sobie, ze on tak otacza jakby opuszek i jak nalozysz bialy a pozniej na to budujacy to jak bedziesz boczki pilowala rownolegle trzymajac pilnik do walow bocznych to nie ma bata zebys dokopala sie do bialego ;) w ktoryms temacie jest na rysunkach dokladnie pokazane jak pilowac mi to bardzo pomoglo ale juz nie pamietam gdzie to bylo ;)

asiad1990
23-02-2014, 22:38
Oto temat o piłowaniu http://forum.wzorki.info/showthread.php?t=519 :)

Wysłane z mojego ALCATEL_ONE_TOUCH_6030X_Orange przy użyciu Tapatalka

Danus072
23-02-2014, 22:51
Wiem wiem, zaraz po przeczytaniu posta z tym piłowaniem przeszukałam całe forum i znalazłam włąśnie w tym temacie jak piłować na pierwszej stronie świetne zdjęcie co po kolei i jak piłować. Takiej techniki nie miałam nigdy dotąd, więc od razu zaczęłam piłować te pazurki co mam i od razu jest ten efekt równiejszych paznokci.. Może to nie jest jeszcze ideał ale chyba już jestem coraz bliżej. Grunt to ćwiczyć i się nie poddawać!
Co ja bym bez Was zrobiła :) <3

Patii
13-03-2014, 22:31
Nie sądzę, aby była to wina zbyt dużej ilości glossa czy topa.
Prędzej stawiała bym na zbyt mocno spiłowany bok paznokcia, tudzież zbyt mała ilość masy przy wale bocznym:-)

Też mi się tak kiedyś robiło gdy miałam położona za cienką warstwę na boku:-) Nie może być grubo, wiadomo, ale musisz wyczuć:-)

Patii
02-04-2014, 16:10
Dziewczyny ratunku!
Robiłam sobie paznokcie, ale jak to przy dziecku, musiałam isc nakarmić :-) zostawiłam na ten czas żel na pędzelku (mały się rozryczał, musiałam biec;-)) i w tym czasie wyszło słońce i świeciło na pędzel..
Czy da się go jakoś uratować czy trzeba wyrzucić?:-)

samaron
02-04-2014, 16:11
możesz moczyć, wyskubać resztki, ale raczej do wyrzucenia.

Patii
02-04-2014, 16:13
przepraszam za podwójny post.

Pytam z ciekawości, bo pędzelek kosztował całe 4zł:D ale po prostu świetnie mi się nim pracowało:-) dzięki:-)

samaron
02-04-2014, 16:18
Hahaha, cóż za kosztowna strata - takie niepozorne rzeczy czasem właśnie są najlepsze :D

Patii
02-04-2014, 16:48
sami no normalnie nie odżałuję tych 4zł:D A tak na poważnie to był koci język ale używałam do żelu:-) I pracowało się super:-) no cóż.. idzie w kosz;-)
A miał taka piękną, ozdobna raczke:-)

Jeszcze raz dzięki:-)

Anna 8177
02-04-2014, 21:44
wiatm
ja mam ten sam problem ....niewiem co robie zle tylko po bokach tak odchodzi okropne :(((

Patii
03-04-2014, 11:36
być może za cieńko masy kładziesz?
Ja właśnie robiłam wczoraj sobie jedną rękę, i za mocno wypiłowałam bok jeden i podchodzi mi tam powietrze:-)

Musisz wypróbować i wyśrodkować ilość masy przy wałach.. Nie za mało i nie za dużo:-)

Patii
07-04-2014, 20:38
Jako że poprzedni post to odpowiedź a tutaj mam pytanie, to nie edytowałam poprzedniego postu. Proszę krzyczeć jeśli jednak mam edytować;-)

Dziewczyny czym usuwacie cyrkonie z paznokci? Kobiecie ostatnio robiłam wzór z cyrkonii i dzisiaj ściągałam - stępiłam 2 pikniki (no bo to szkło, nie...?). Nie mam frezarki.. czy ktoś ma jakiś patent na usuwanie tego;-)? Czy tylko pikniki zostały;-)

markotka
07-04-2014, 21:50
ja usuwam starymi cążkami do skórek

Patii
07-04-2014, 22:37
markotka o! to jest super pomysł!! Nie wpadłam na to:-) Akurat miałam wyrzucać a "zostawię, może się przydadzą" i proszę!:-) Super:-)

Happyhandy
07-04-2014, 22:55
A jakim klejem przykleiłaś, że tak dobrze się trzyma? Szukam takiego;)

asiek
08-04-2014, 08:17
Ja też cążkami usuwam. A klej mam dobry z Modeny, mocny jest.

Patii
08-04-2014, 08:41
Happyhandy Kochana w ogóle nie kleiłam ich klejem:D Zatopiłam w ostatniej warstwie żelu i nabłyszczyłam paznokcie (omijając cyrkonie oczywiście;-)). Byłam pewna że odpadna po tygodniu (bo kobieta przychodziła w tym czasie co 3dni wzór zmienić:D) a tu masz:D trzymały się jak beton:D sama byłam w szoku, jak kiedyś na klej dawałam to bez problemu ods!kakiwaly same:-)

nanami7
08-04-2014, 14:03
ja uzywam do usuwania kopytka z hairplaya czy jak to tam sie pisze :) a wklejam je na zel :) ale sie trzymaja jak glupie !

markotka
08-04-2014, 15:37
ja kleję na klej z nsi, ale w pędzelku, bo i dziwo na wyciskanym nie wiedzieć czemu nie trzymają się, później nabłyszczaczem objeżdżam dookoła

ilonka1819
08-04-2014, 21:52
A może problem leży w żarówkach...miałam podobnie wszystko bylo dobrze a później robilo sie takie boczne zapowietrzenie.....lampa źle wiązała zel z pazurkiem wymienilam lampy i po problemie.....kiedys pamietam jeszcze ze mialam tak przy jednej klientce zawsze robilo sie jej tak na bokach nawet przy samej hybrydzie...rozwiazaniem bylo 2x primer kwasowy tak jej odtłuszczał że wszystko sie trzyma super...:P

jealousgirl
09-04-2014, 19:34
Dziewczyny, mam klientke na hybrydy, ktorej peka paznokiec na 2/3 wysokości. Kładłam jej cieniutko żel base spn a na to hybrydę gelisha. Ale po 1,5 tygodnia i tak pękają oba kciuki. Co zrobić, żeby wyeliminować ten problem?

Pozdrawiam.

samaron
10-04-2014, 18:07
a co jest przyczyną pękania?

jealousgirl
12-04-2014, 12:18
Dzięki za odpowiedź :* Nie znamy przyczyny. Klientka ma problem z tym od dłuższego czasu. Wygląda to tak: http://4.bp.blogspot.com/-dMXzj9yOvyc/US94szDipCI/AAAAAAAAHMQ/DEpdbiIfvDk/s1600/P1150575.JPG

Kiedy położę jej hybrydę, to po 1,5 tygodnia pojawia się nowe pęknięcie. Co mogę z tym zrobić? Gdybym położyła base+clear bez przedłużenia i na to hybrydę dałoby to coś? Nie chcę bawić się w fiberglass bo to stosunkowo duży wydatek, a tylko jedna klientka ma taki problem.

Patii
12-04-2014, 21:47
Dzięki za odpowiedź :* Nie znamy przyczyny. Klientka ma problem z tym od dłuższego czasu. Wygląda to tak: http://4.bp.blogspot.com/-dMXzj9yOvyc/US94szDipCI/AAAAAAAAHMQ/DEpdbiIfvDk/s1600/P1150575.JPG

Kiedy położę jej hybrydę, to po 1,5 tygodnia pojawia się nowe pęknięcie. Co mogę z tym zrobić? Gdybym położyła base+clear bez przedłużenia i na to hybrydę dałoby to coś? Nie chcę bawić się w fiberglass bo to stosunkowo duży wydatek, a tylko jedna klientka ma taki problem.

Mi się tak zawsze robiło, gdy wygięłam paznokcia, niechcący oczywiście.
Częściej się zdarzało gdy pazurek został zahaczony z góry, tak jakby naciśnięty i poszedł w dol.

A czy klientka przychodzi z pękniętą hybryda? Czy hybryda jest nienaruszona?
chociaz mojej koleżance też sam pęka i nikt nie wie czemu:-)

jealousgirl
13-04-2014, 12:21
Hybryda jest nienaruszona. Ona zauważa to pęknięcie dopiero jak zahaczy o coś np. jak wkłada rajstopy.

Happyhandy
13-04-2014, 12:59
Możliwe, że zostanę zlinczowana za herezję, ale powiem Ci, jak ja sobie poradziłam w identycznej sytuacji, a nawet gorszej, bo pęknięcie poszło znacznie dalej. Pokryłam paznokieć warstwą żelu (oczywiście zgodnie z wszystkimi procedurami) i z braku jedwabiu do fiber... nałożyłam łatkę z 1 warstwy ligninki. Na to znów cieniutka warstwa żelu i do pieca. Ponieważ wyszły jakieś nierówności, to przetarłam, oszlifowałam i dopiero na to położyłam hybrydę.
Wiem, że na logikę kupy się to nie trzyma,bo przecież lignina jest delikatna, ale o dziwo tak "zagipsowany" i wcale nie gruby paznokieć bezpiecznie sobie odrasta i nic się z nim nie dzieje.

A to pęknięcie nie jest czasem efektem zbyt mocnego podpiłowywania paznokcia?

marylin
13-04-2014, 15:39
Też pomyślałam o podpilowaniu albo zbyt mocnym spilowaniu paznokcia. Miałam podobnie po zdjęciu żelu, paznokcie były miękkie i hybryda pękała od tego miejsca i cały wolny brzeg miałam poruszony. Trochę trwało zanim odrosły mocne pazurki.

jealousgirl
13-04-2014, 16:12
Ja jej boków nie ruszam, właśnie ze względu na to pęknięcie, ale ona sama je podpiłowuje zaraz po wystąpieniu pęknięcia, więc jest to możliwe. Dzięki za rady! :*

samaron
13-04-2014, 17:37
Wygląda na uszkodzenie mechaniczne, np przy wygięciu paznokcia przy uderzeniu prostopadłym, lub robią jej się małe zadziorki od wyciągania zębami (bądź jakimś przedmiotem) brudu spod paznokci (miałam taką obgryzaczkę, która nawet jak już powstrzymywała się od obgryzania to dalej tam coś dłubała, a wiadomo notoryczne odkształcanie paznokcia plus ślina = "no nie wiem od czego, ale tak mi się łamią...")
Ja takie coś wzmacniam akrylem i na to normalnie hybrydę.
A pani jakim pilniczkiem sobie podpiłowuje boczki? Może spróbuj Ty "ruszyć" boczki delikatnym 240, żeby ona ich już nie ruszała? I jeszcze mi się nasuwa - może migdał będzie ominięciem problemu?

jealousgirl
16-04-2014, 10:45
Na migdaly sie nie zgodzi na bank. W sumie denerwuje mnie to, ze jak polozylam jej zel base spn i na to podwojna baze to poltora tygodnia wytrzymalo i dopiero zrobilo sie nowe pekniecie. Moze po prostu musi mnie czesciej odwiedzac i juz. ;) dzieki dziewczyny za dobre rady :*

marta1
17-04-2014, 13:10
Witam dziewczyny, a ja mam pytanie odnośnie cieniutkich pędzli lub czegokolwiek czym wykonujecie zdobienia. Otóż nawet gdy używam najcieńszego z możliwych pędzli 10/0 wszelkie kreski czy zawijaski wychodzą na pazurkach za grube :( Próbowałam już nawet zmienić farbki akrylowe bo stwierdziłam że może tu tkwi problem ale po zmianie jest zupełnie tak samo :( Pomóżcie proszę bo może któraś wie co robię źle? Z góry dziękuję za każdą podpowiedź.

hersa
17-04-2014, 16:50
Jeśli pędzelek faktycznie masz cieniutki i nie wystają z niego żadne włoski tylko ładnie układa się w szpic, to musisz troszkę poćwiczyć. Farbka nie może być gęsta, rozcieńcz trochę wodą na tyle żeby była wodnista ale dobrze kryła i pędzel trzymaj pionowo do powierzchni na której malujesz (wygodnie jest oprzeć mały palec o tą powierzchnię, albo o dłoń w przypadku paznokci) i malujesz tylko samym czubeczkiem pędzla.

jealousgirl
26-04-2014, 10:17
Nie wierze, ze o to pytam, ale... Czy to mozliwe, ze hybryda lepiej trzyma sie na paznokciu odtluszczonym ph bondem niz na paznokciu, na ktorym byl ph bond+primer?

samaron
26-04-2014, 15:08
Ja pod hybrydę w ogóle nie daję primera, chyba, że na jakieś mega problematyczne płytki i to tylko na wolny brzeg.

femaleversion
25-06-2014, 00:51
Witajcie :D
Mam mały dylemacik przez który zapisałam się na to forum ...
otóż robię sobie paznokcie sama od jakiegoś czasu (właściwie nie "robię" tylko uzupełniam żel i zmieniam ewentualnie kolory)
pierwsze zele miałam zrobione u profesjonalistki na szablonie, ale niestety teraz mam swoje długie i na nich żel
Mam nadzieje ze moje pytanie nie wyda wam się jakoś totalnie głupie ponieważ moja "wiedza" na ten temat ogranicza sie do YouTube'a :P
Chcialabym obciac swoje paznokcie i od nowa sama przedluzyc je zelem na szablonie, czy do tego musze zdjac caly zel? czy wystarczy go spilowac tak jak do uzupelniania?? czy jednak tak jak do tipsa musze mieć całkiem "gołą" płytkę?? Nic się z moimi paznokciami nie dzieje złego, nigdy mi nic nie odpadło ani sie nie zapowietrzyło, poprostu taki świerzy żelik sprawia wrazenie czystego i higienicznego :D