Nie owijajac w bawełnę. Wiemy Woszczurku czemu to zrobiłaś. Ja wiem, parę osób wie. Zwątpiłaś, że masz jakieś szanse w dostaniu chociażby wyróżnienia za swoją 18-to godzinną pracę(a to dopiero figurki akrylowe, pewnie jeszcze z sześć godzin na pazury)Czy akceptuję decyzję wstawienia tu tych cudeniek? Nie, bo szkoda. Bo raz zostałaś doceniona, pamiętasz wyróżnienie, które tu dostałaś?
, może byłoby jeszcze raz, kto wie, kto wie....
Mnie zabrakło odwagi aby to zrobić. Bo robiąc całe pazury na konkurs szaleństwa w Rio bardzo mocno się napracowałam. Co powiedziałabym mojej modelce, który służyła mi twarzą, czasem i piekną obgryzioną płytką?Co powiedziałabym mojej przyjaciółce, która siedziała te 10 godzin i cierpliwie czekała, aż będzie mogła zrobić foty? Ale wewnątrz czuję, że powinnam zrobić to samo. Taki konkurs jest szansą. Szansą na nauczenie się czegoś czego same nie jesteśmy w stanie osiągnąć. Nagrodą w tym konkursie jest coś wspaniałego-kursy.Na które jakże często nas po prostu nie stać.Kursy u osób, które są mistrzami branży kosmetycznej in globo. Ślemy więc nasze bardziej lub mniej udane prace i myślimy, że nam się uda. cicho myślimy, tak dla siebie, przed spaniem, po zabieganym dniu, prostując nogi pod kołdrą.
Problem nie leży w samej ocenie Szanownego Jury naszych prac. Tu mamy-ja mam pewność, że jury jest obiektywne i sprawiedliwe.Prace oceniane są wszak anonimowo. Jeśli jednak widzimy, że wygrywa jedna i ta sama osoba, bo pomiędzy jakością jej prac, a jakością naszych jest przepaść- to tylko załamać ręce. Racja-niech wygra najlepszy obiektywnie najlepszy, ale najlepszy aktywny. Nie damy w ten sposób rady choćbyśmy zjadły swój własny ogon. Często łykamy po prostu tę gorzką pigułkę i startujemy dalej. Albo jak woszczur i pewnie parę innych,które doszły do wniosku, że i tak nie ma sensu- poddajemy walkę. Jesteśmy tu na tym forum, bo po prostu je lubimy. Lubimy atmosferę, możemy się angażować, doradzać, odsyłać. To forum daje szansę tym,które chcą po prostu stylizować paznokcie nawet gdy nie mają kursu. Popycha do realizacji marzeń pt "będę wielką stylistką"! To jedyne forum nie pyta złośliwie:masz kurs? Gdzie robiłaś? Kupujesz żel w 5 ml słoiczkach, nie stać Cię na większą pojemność? I w końcu: To forum było i jest często początkiem fajnego kumpelstwa i za to założycielom bardzo dziękujemy-ja dziękuję. Aktywność na forum jest doceniana-fakt. Ale nagle jest konkurs-przychodzi jedna, druga, trzecia osoba, która się nie udziela, nie angażuje i wygrywa konkurs, bo jest po prostu najlepsza i tak powstaje jeszcze większa przepaść,bo nagrodą jest szkolenie, albo doszkalanie, a potem taka osoba startuje w następnym konkursie na innym forum i może jeszcze na innym, ale w dni powszednie milczy, a poproszona o radę i instrukcje .. również milczy, czasem wstawi zdjęcie pazurów, ale to czasem. Czy to jest zabronione-nie. Jednak czy jest etyczne?
Zdaję sobie sprawę, że nie o to organizatorom i założycielom forum chodziło, że organizując konkurs na forum mają szlachetne intencje. Za chęć poświęcenia swojego czasu i energii należy się wielkie zamiecenie czapką chodnika przed Nimi. Nie chodzi o to również aby to forum było hermetyczne i zamknięte i nie przyjmowało nowych fajnych stylistek, niech przychodzą. Duzo ich chemy, duuuzo, oby jak najwięcej! (fajna stylistka, to ta, która nie ma w domu karabinka automatycznego i zza węgła nie strzela do innej stylistki próbując eliminować konkurencję-co jak wiemy jest powszechne) Nie ma tego forum bez założycieli ale również nie ma forum bez takich aktywnych babek jak woszczur. Dajmy szansę aktywnym, a nie tylko "gościom".
Prosimy o weryfikację aktywności osób startujących w konkursach-ja proszę-nie wiem jak, nie wiem. Po prostu o nią proszę.
A teraz poproszę o bana za wprowadzanie niepokoju na forum.