Cytat Napisał magoo Zobacz post
Smutno przyznać, ale my robimy paznokcie z pasji i dla satysfakcji a salony dla kasy. Tam nie liczy się człowiek a pieniądz. Ja dezynfekuję narzędzia, dłonie swoje, dłonie klientek, stosuję cieniutkie rękawiczki kiedy trzeba a samej kiedyś przytrafiło mi się być w salonie, gdzie czekając widziałam jak robione ma pazury jedna klientka a następnie tym samym pilnikiem, tylko otrzepanym z pyłu i omiecionym szczoteczką pańcia chciała potraktować mnie. Zwróciłam jej uwagę, na co powiedziała mi, że przecież pilnik nie ma kontaktu z ciałem Kurka wodna a z czym ma
Droga Magoo
Szkoda, że napisałaś bardzo ogólnikowo odnośnie stylizowania paznokci w salonach. My np. posiadamy własny autoklaw, gdzie każde narzędzie jest dezynfekowane po zabiegu, pisząc każde mam na myśli oczywiście narzędzia nadające się do dezynfekcji w autoklawie. Jest oczywiście wiele salonów, które nie dezynfekują narzędzi w odpowiedni sposób, ale to nie znaczy, że wszyscy, którzy posiadają swój interes patrzą tylko na pieniądze, z tym nie mogę się zgodzić. Nie pomyślałaś może, że otwierający salon chcą dzielić się swoją pasją, jaką są paznokcie, z szerszym gronem zainteresowanych? Tak naprawdę, to zastanawiam się czy TY również dezynfekujesz swoje narzędzia w autoklawie, niekoniecznie swoim, ale masz np. podpisaną umowę z jakimś salonem lub ZOZ-em? Pamiętaj jeszcze o jednym, tam gdzie sanepid działa naprawdę sprawnie, a tak jest w naszym przypadku, nie można sobie pozwolić na jakikolwiek kompromis dotyczący sterylizacji.
Zatem pisząc następnym razem o sterylizacji w salonach opieraj się proszę na konkretnych przykładach i nie podciągaj wszystkich pod jeden dach.

pozdrawiam
Witamy w Centrum Stylizacji Paznokci Moon