Aneta podziwiam za odwagę
basia40 blizna po kolczyku zawsze będzie gdziekolwiek on był
co do tatuaży na długo byłam na nie teraz jestem na tak ale z umiarem i w miejscu które mozna zakryć wkońcu wszystko jest dla ludzi niestety w naszym kraju nadal ludzie kojarzą osobę z tatuażami z kryminałem lub przynaleznością do subkultury, ja patrzę na kobiety wytatuawane z innej perspektywy -jako matka, estetka ... pierś kobiety jest jej atutem ale również przeznaczona też dla dziecka i przekuwając sobie sutek jest duże prawdopodobieństwo że kanaliki przez które płynie mleko mogą być juz niedrożne. Duzo osób robiąc sobie tatuaż nie mysli o przyszłości i o tym że w przyszłości będzie miało rodzine np o tym że mając tatuaż na dłoniach , szyi, nodze przykładowo nie dostanie juz pracy w banku, urzędzie...
w naszym małym miasteczku jest dziewczyna która w tej chwili ma koło 30 lat przez całę zycie była pancurką -czerwone nastroszone włosy, dziwne postrzępione łachy, tatuaże kolczyki ... w tej chili ma dwójkę dzieci wizerunku nie zmieniła choć już nie obnosi sie ze swoja subkulturą jak kiedyś ludzie nadal patrza na nią jak na dziwolaga a pierwsza myśl jaka ludziom do głowy przychodzi boże co to za matka-jak ona wygląda, juz nie wspomnę jak na nią inne dziedzi patrzą.
Tak więc kolczykując się tatuując się nie myślmy tylko o sobie.
Możecie sobie pomyśleć mimo ze mam te 27 lat jestem już zdewociała i piszę jak stara baba.... ale nie tez miałam mnóstwo kolczyków w uszach nosie , pępku (zostawiłam tylko w języku-bo w oczy się nie rzuca pozatym go lubię)a i mało brakowało bym miała tatuaż człowiek zbiegiem czasu dojrzewa zmienia swoje myslenie i wiem że mając widoczne tatuaże kolczyki krempowałabym się tym iż inne osoby patrza na mnie dziwnie będac np w szkole na wywiadówce, dla mnie wążne jest to co ludzie o mnie myslą, mówią a wiem że facetom może nie każdemu ale tez się nie podobaja takie kobiety oczywiście co innego jak obracamy się wkręgu osób z tatuażami , kolczykami.
No to tyle to tylko moja opinia i chcę oczywiście tu nikogo obrazić każdy ma swój gust, swoje życie i swoje myślenie.
ale powiem szczeże że po programie Maiami ink chciałabym mieć spory tatuaz na plecach czy żebrach z portretem moich dzieci, tak by zatrzymać chile i pamiętać jacy oni byli jako dzieci ale to tylko taki tatuaż-żaden inny