Wiecie co? Czytam i wlasnym oczom nie wierze jest to pierwsze forum (z paznokciami zyje juz ponad 3 lata) na ktorym nie ma jechania po samoukachna wszystkich innych forach,na ktorych sie udzielalam od gory do dolu bylo jechanie po osobach, ktore nie maja kursow czy szkolen, a bylo tyle dyplomowanych stylistek, ze trzaskaly paznokcie jeszcze gorzej niz ja na samym poczatku swojej "nauki" Ja nie posiadam ani jednego kursu, ani szkoly kosmetycznej nie konczylam (niestety, bo porwalam sie na ksiegowosc, ale zamierzam to zmienic) a robie o niebo lepsze paznokcie niz niejedna stylistka. Moze to brzmi troszeczke samolubnie ale przeciez kazdy wie co robi, jak to robi, ile serca i wysilku to wklada ja zawsze mialam smykalke do plastyki wiec chyba dzieki temu jakos mam dryg przy paznokciach. I wiecie co wole byc samoukiem z talentem i zadowolonymi klientkami jak miec cala sciane w dyplomach ani ciut ciut talentu w tym co robie. Oczywiscie kursy sa potrzebne oczywiscie tlyko, ze ja uwazam ze jesli ktos ma talent i potrafi to robic to kursy tego nie zmienia jakos tak drastycznie. Dlatego ja zanim otworze swoj salon chce pojsc do szkoly kosmetycznej aby nabrac wiedzy teoretycznej, bo praktyke jako taka juz mam
![]()