również w takiej sytuacji traktuje hybrydę jako żel kolorowy
uważam że jest to bardzo rozsądne podejście dla każdej ze stron![]()
również w takiej sytuacji traktuje hybrydę jako żel kolorowy
uważam że jest to bardzo rozsądne podejście dla każdej ze stron![]()
No to teraz ja ^^ moze mnie zlinczujecie ale tak od a do z to :
Biore 70zł za pazurki doliczam +5zł za kolorowe żele 25gr/szt kryształek swarowskiego i 2,5zł/szt kwiatek akrylowy i powiem wam ze cholernie mi glupio za to doliczac ale ostatnio przysiadlam do rachunkow i faktur z mojej teczki to sie przezegnalam ... moje wydatki wyrownuja sie z zarobkami (mam fiola na kupywaniu pierdol moze tez dlatego) ale ostatnio zainwestowalam w pedzle kozlowski, pare szkolen, akryle kolorowe ez flow. sa chetne ale placic nawet grosze to nikt nie chce za kwiat czy cyrkonie dla klientek glupia pierdola ...ehh krepuja mnie niektore sytuacje, natomiast uzywam hybryd CND (shellac) i biore 40 .. jesli chodzi o odnowe piluje do samego tipsa i wszystko ODNOWA jak sama nazwa wskazuje ... i biore tyle samo co przy zakladaniu nie mam salonu wiec szczerze ? nie mam nawet od czego odliczac przy takich kosztach... a robota jeszcze gorsza niz przy normalnym zakladaniu, odliczam tylko przy uzupelnieniu bez zmiany wzoru chyba ze to farbka akrylowa ale koncowka np frenczu zostaje tam gdzie byla matowie nakladam zel w lukę odrostu i ew. jak byla panterka to moge namalowac kwiatka i nablyszczam i gotowe wtedy biore 40. yea skonczylam ^^
---------- Dodano o godzinie 11:08 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:04 ----------
a ja dodam ze ciezko mi potraktowac hybrydy jako zel kolorwy... żel kolory kosztuje w granicach 10-20 zł z 5ml a 7ml shellaca w moim przypadku kosztuje 79zł - 85zł (zamawiam w csmoon) wiec nie udzielam uslugi tego typu jest to samobójstwo.. kolorowe zele jak i hybrydy maja swoje przeznaczenie i nie warto moim zdaniem tego mieszac...
Zapraszam na bloga www.ilonkja.pinger.pl i na facebook'a http://www.facebook.com/pages/Styliz...99129580160937
''Nie ważne co robisz, ważne jest to jak dobrze to robisz.''
------------------------------------------------------------------
Efekt po ciąży: 83 kg [01.04.2012]
81kg [04.04.12]
79kg [13.04.12]
77kg [11.05.12]
72,5kg [06.06.12]
68,9kg [13.07.12]
65kg [26.08.12] :szalona:
Cel: 60kg
sama się zapętliłaś w tak szczegółowy cennik
ustal cenę główną np.
paznokcie przedłużane soute- 70zł
stylizacja french -80zł (zdobienie na serdecznym i kciuku gratis)
stylizacja kolor - 80zł ( "-"-"-")
żelowanie nat. 60zł
to tak na szybko
jak zdobienie na każdym ale jakieś małe to możesz głośno powiedzieć ze robisz gratis bo jest twoja ulubiona klientką![]()
jak zdobienie na każdym ale bogate - pracochłonne to doliczasz np. 10zł
nie rozdrabniaj cennika na cenę za malowanie 1 palca bo to się nie sprawdza - tylko Ty na tym tracisz ...
panie lubią gratisy i tym również przyciąga się klientki
sprawdziłam i działa wyśmienicie
co do hybrydy to mam tak bogata kolorówkę żelową ze sporadycznie wykorzystuję w tym celu hybrydę
hybryda z Nails Company tez kosztuje 80zł i jak jej użyję czasami jako kolor to i tak mi się zwraca przy typowych hybrydowych paniach
więc nie robię sobie tym żadnej straty ...
Ostatnio edytowane przez Nysza ; 11-05-2012 o 11:25
Nysza masz racje. ja tez nie rozdzielam.Zdobienia na 4 palcach gratis (drobne zdobienia), pozostale + 10 zł, ale... zeby byla jasnosc to zadna doplacic nie chce
Czyli szkolic sie mamy, ale kasowac za zdobienia nie wypada .. wg naszych klientek.
Ja licze za hybryde na pazurku zbudowanym tyle samo co za std paznokcie (jesli ktos po 2-3 tyg chce tylko zmienic kolor hybrydy idzie to blyskawicznie i kosztuje tyle co hybryda na pazurku naturalnym (40zł) - oczywiscie bez dolania zelu przy skorkach, sama zmiana koloru
ja pracuje na hybrydach MM i indigo i infinity - glownie. Mam okolo 30 kolorow, oczywiscie schodza podstawowe i gdybym chowala je tylko dla klientek hybrydowych... to chyba wczesniej by zjełczały.
Ja nie mam salonu ani nic, robię raz na uuuu może dwa tygodnie i biore 50zł za wszystko , nie robie długich więc nigdy nie doliczałam ;p czasem zdaży się też tak , że np. robię pazurki wzamian za paczkę pampersów + chusteczki do pupy dla malego i wychodzi = 50zł hahaha czasem wole powiedziec wymiana niz pieniadze bo to jakby bardziej ze tak powiem naklania ;p a i tak jakbym wziela pieniazki od kogos to odrazu jade na zakupy kupuje mleko pampersy i inne potrzebne rzeczy ostatnio wymienilam usluge za karton ubran na mojego syna wszystkie jak nowe oryginalne musialabym za nie zaplacic z 2tys zl ;p a tak niby uzywane pffff czasem lepsze niz noweno ale jakbym miala swoj salonik to bralabym pieniadze ;p
Zapraszam na bloga www.ilonkja.pinger.pl i na facebook'a http://www.facebook.com/pages/Styliz...99129580160937
''Nie ważne co robisz, ważne jest to jak dobrze to robisz.''
------------------------------------------------------------------
Efekt po ciąży: 83 kg [01.04.2012]
81kg [04.04.12]
79kg [13.04.12]
77kg [11.05.12]
72,5kg [06.06.12]
68,9kg [13.07.12]
65kg [26.08.12] :szalona:
Cel: 60kg
ja mam tak:
żel/akryl na naturalnych- 40zł
stopy-30zł
przedłużenie żel/akryl- 50zł (zdobienie delikatne gratis)
jeżeli paznokcie są dłuższe i bardziej ozdobione +10zł
inne kształty (edge, szpic) od 70zł
też się nie rozdrabniam jeżeli chodzi o ozdobyz resztą kocham malować kwiatki i inne takie więc dla mnie to przyjemność
dodam, że pracuję w domku (jeszcze chodzę do szkoły)
Dziewczyny mam do was takie pytanie, otóż sprawa u mnie wygląda w ten sposób że interesuję się stylizacja paznokci już dobre kilka lat ale jakoś inne obowiązki zawsze przysłaniały mi tę pasę.
Tydzień temu podjęłam decyzję, że zabieram się za to co lubię ( jestem już nawet zapisana na kurs) I teraz moje pytania wygląda następująco kiedy mniej więcej zaczęłyście robić paznokcie zarobkowo? Wiecie nie ukrywam, że marzy mi się żeby pazurki były moim dodatkowym źródłem dochodu, ale boję się też takiej sytuacji, że np. ktoś zapłaci mi za paznokcie a one odpadną mu po tygodniu, albo klientka będzie niezadowolona. Ogólnie mam mnóstwo obaw
![]()
pazurki innym osobom zaczęłam robić na drugi dzień po kursie
oczywiście dałam ogłoszenie, że jestem świeżo po kursie
i szukam modelek, aby szlifować mój warsztat
koszt symboliczne ( chyba 20- 25zł? wówczas brałam
ale babki zostawiały więcej
)
odezwało się multum osób
praktycznie w tygodniu miałam po 3-4 osoby
po dwóch miesiącach cena poszła w górę
bo pazurki były juz miłe dla oka i trwałe
takze nie obawiaj się tylko uprzedź kobietę,
ze płaci mniej bo trenujesz i śmigaj pazurasy
ojej jak patrzę na wasze ceny paznokci robionych w domu to nie powiem ale mnie skręca.. mam salon od 6 lat i ostatnio jakoś krucho z klientkami się zrobiło, zmuszona byłam wówczas na przerobienie cennika:
żel na swoich - 40-
przedłużanie na formie lub tipsie - 60-
dopełnienie- odnowa - 40-
ceny nie ulegają zmianie; do wyboru kolorowy żel, brokaty farbki
osobno doliczam tylko za kwiatki akrylowe 2- / szt i cyrkonie svarowskiego 1,- / szt
tak oto wygląda to u mnie masakra, bo ledwie wychodzę na swoje
niestety za dużo jest dziewczyn robiących zarobkowo w domu
uważam że dopóki się uczy niech se robi ale jak wywala cennik na ławę (bez obrazy) ale dla mnie to jest kradzież w biały dzień!
i po co się szkolić brać pożyczki na otwarcie salonu martwić się ZUS-em i Urzędem Skarbowym skoro i bez tego można robić pazurki w domu na czarno?
wiem niektóre z Was się ze mną nie zgodzą, ale tak to niestety wygląda ze strony dziewczyn, które prowadzą legalną działalność...
to rzeczywiście ceny masz bardzo niskie ...
Nysza właśnie tak myślałam żeby w ogłoszeniu zaznaczyć na wstępie, że jestem świeżynka w tych sprawach, żeby też potem nikt nie miał do mnie pretensji.
Ehh nie mogę się już doczekać![]()
Paolka a w jakiej formie ma być to ogłoszenie, gdzie się chcesz ogłaszać?
Masakra kochanaKod:Treść została ukryta, zaloguj się lub zarejestruj jeśli jeszcze nie masz konta aby zobaczyć treśćrobisz wspaniałe pazurki, ale wyższe ceny ma u mnie w Wawie pierwsza lepsza tipsiara domowa
to niesprawiedliwe! A co do tego robienia w domu, to osobny temat. Od lipca będę działać legalnie, ale prawie 3 lata robiłam w domu. Z tym, że studiuję dziennie i zaocznie i była to praca dorywcza, a na początku tylko hobby na parę godz w tygodniu. Nie miałam wcześniej możliwości otwarcia salonu, choć baaardzo chciałam, z racji szkoły i braku funduszy (w wieku 19-20 lat raczej o to trudno). Ale jak widzę panny, które w domu robią paznokcie, rzęsy, włosy, makijaże (w tym permanentne!) i milion innych usług, to się dziwię. Tym bardziej że znam takie, które z tego żyją, nic poza tym nie robią innego, na pyt o legalną działalność, salon, odpowiadają "pierd*lę zus, tak mam hajs dla siebie, hahaha" - to już normalne nie jest
![]()
Malinowa myślę, że na początek ogłoszę się na paru stronach internetowych i oczywiście powiadomię znajomych na FB, a potem jak już założę działalność to może pójdę w jakieś ulotki. Wszystko zależy od tego jak będzie mi szło, bo póki co wszystko wydaje mi się takie proste, ale wiem że tak nie jest.
W ogóle jak oglądam dziewczyny tu wasze pracę to jestem pełna podziwu. Zastanawiam się czy kiedyś też będę potrafiła zrobić takie cuda.
Paolka nie trać wiary w to co robisz, bo początki nigdy nie sa różowe
tylko wytrwałością, konsekwencją i przede wszystkim dobrym warsztatem
zdobywa się stałe klientki - takie potrafią zapłacić nawet ponad 100zł za usługę
a przy okazji będą szanować Twoją pracę, Twój czas ...
najważniejsze to uderzyć
w odpowiednia grupę docelową - taką którą będzie stać na Twoje ceny
trochę dłużej to trwa ale bardziej się opłaca - sama tak zrobiłam i nie żałuję
bo nie muszę obsługiwać dziewczyn, które potrafią złamać sobie paznokcia
a potem wmawiać mi, że to moja wina że straciły tego paznokcia na drzwiach od auta
a w dodatku to naprawa gratis ...
szanuj sobie swoją pracę - nie jest to wcale łatwa praca jak z boku wygląda
pył, ból pleców,oczu ... ale za to radość w oczach klientki, która w końcu
nie musi już rąk chować w kieszeni - bezcenne
---------- Dodano o godzinie 07:20 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 07:04 ----------
aaaaa na początek dobrym i sprawdzonym sposobem
jest ogłoszenie się , że wykonasz darmowe paznokcie
w zamian za użyczone dłonie - działa jak lep na muchy
a będziesz mieć na kim ćwiczyć
a po 10-15 setach możesz dać kolejne ogłoszenie ale z kosztem za zwrot produktów - bo jeszcze ćwiczysz
przeważnie jest tak, że "darmówki" w dalszym ciągu przychodzą i płacą ...
ja pierwsze ogłoszenie dałam na forum ( też różowym) gdzie sa różne tematy - nie tylko pazurkowe
ale i ogrodnicze, rodzinne, hobbystyczne .... gwarantuje to, że więcej osób zobaczy Twój wpis
Nysza dziękuję Ci za te wszystkie rady, na pewno z nich skorzystam, jak tylko będę miała papierek już w ręce.
Na kurs idę 19 lipca![]()
Nysza a mogłabyś mnie oświecić co to za "różowe" forum? bo nie mam pojęcia. Też bym chciała zdobyć parę klientek, ale kiepsko mi to idzie i nie mam pomysłu jak to zmienić.
Jutro mam doszkalanie w SPN i chciałabym żeby ta inwestycja mi się opłaciła.
Paolka - proszę Cię bardzo
malinowa - [cenzura] bezpośrednio do poszukiwania klientek to nie bardzo
bo nie wolno się tam reklamować - chyba że wykupisz abonament ,
ale na poszukiwanie modelki do stylizacji paznokci - jak najbardziej.
Ja miałam odzew znakomity, przerósł moje oczekiwania
W końcu chodzi o to aby jak najwięcej osób usłyszało o Tobie
i zaczęło nosić Twoje pazurki ..
nu nu nunie wolno wklejać stron konkurencji
![]()
Ostatnio edytowane przez natalia268 ; 20-06-2012 o 15:57
wołałabym jednak znaleźć klientki, dziewczyny które pracujecie w domu jak zdobywacie klientki? Ja sporadycznie chodzę robić babkom paznokcie w salonie , ale to tylko wtedy kiedy jest więcej chętnych niz włascicielka jest sama w stanie przyjąć, ale marne są z tego pieniądze i dlatego wolałabym mieć swoje klientki tylko jak je znaleźć?
a dlaczego nie dasz ogłoszeń na necie w takim układzie
są darmowe strony, gdzie można zamieścić swoje ogłoszenie
dodać zdjęcia stylizacji ,
poszukaj , jest mnogo ogłoszeń dziewczyn pracujących w domu ..
Nysza mam ogłoszenie na tablicy pl i jeszcze na świstaku, ale odzew jest mizerny, trzy klientki w tym miesiącu miałam, jakie jeszcze strony proponujesz?
malinowa
- Twoja miejscowość ma na pewno stronę internetową (forum) i to nie jedną , na pewno tam tez jest dział ogłoszeń
- portale wojewódzkie ( ja mam m.in na portal darmowych ogłoszeń z Małopolski)
- portal adin.pl
- portal lento.pl
- tablica
- ....
- na pewno NK
- na pewno otagowana i wypozycjonowana moja strona internetowa
w sumie jestem coś na 10 portalach ..
wpisz w wyszukiwarkę darmowe ogłoszenia i Ci wyskoczą
ogłoszenia na pewno działają - w zeszłym tygodniu miałam 3 tel. z ogłoszenia ...
kochana ja bym się cieszyła nawet z tych trzech w miesiącu bo u mnie to jest tragedia może raz w miesiacu jedna albo wcalei doszłam do wniosku że kasy nie wiadomo jakiej na tym nie zarobię i myślę jeszcze zrobić kurs/szkołę makijażu i może florystykę do tego. bo z samych pazurków u mnie nie wyżyję
Zapraszam
Facebook https://www.facebook.com/pages/Mmnails/1402254793409375
Blog http://mmnails.blogspot.com
Zarejestruj się a będziesz mogła odebrać i Ty darmowego boxa za gwiazdki http://shinybox.pl/order/index/mode/...n/?ref=2a40b69
Paatal sklep kosmetyczny http://www.paatal.pl/tell_a_friend/customer/41731.ht
Biała ja mam takie samo myślenie i zrobiłam kurs makijażu, wybieram się tez na florystykę. Niestety pazurki robię 2-3 razy w miesiącu, makijaże również, ale uczę się i mam inną prace oprócz tego, bo z pazurków, to nic bym nie miała![]()
Jestem SZTYNKA (zdrobnienie od imienia Justynka)
nie SZATYNKA bo ja jestem blondynka
Moje hobby i pasjahttp://stylizacjaiwizaz.blogspot.com/
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)