Cytat Napisał Ladyss Zobacz post
Różnica czasami nawet kilkudziesięciu zł za wiedzę wizażystki na temat "ciemnego cienia nie mogę użyć bo na zdjęciach czarno-białych wyjdzie jak czarna plama" itp wydaje mi się dość spora. farb ja posiadam wiedzę na temat tego na co mam zwrócić uwagę podczas wykonywania danego makijażu. Moje pytanie nie wynikło z niewiedzy tylko z braku zrozumienia. Takie samo pytanie mogłabym zadać w dziale pazurkowym bo też nie rozumiem znaczenia paznokci ślubnych.
kurczę, no to wykluczasz samą siebie podając taki argument... przecież do zdjęć czarno-białych ciemniejsze kolory lepsze, bo jasnych w ogóle widać nie będzie. W paznokciach nie widzę różnicy, w makijażu owszem. Każdy pracuje po swojemu. Ja mam zapisane np. klientki na wrzesień/październik a szczegóły ustalamy od maja. Mi się wydaje, że to zależy jak traktujemy to co robimy. Dla mnie wizaż to największa pasja i nie umiem do tego podchodzić w taki sposób jaki Ty pokazujesz. A jak przekładamy to na pieniążki to np. w makijażu ślubnym zazwyczaj robimy pełną analizę kolorystyczną, prawda? A ile kosztuje taka analiza? Przeciętnie 100zł. A tu Panna Młoda ma ją w cenie. Przy zwykłym makijażu analiza jest pobieżna, nie chodzi mi o to, że robiona "na odczepnego", tylko ze względu na mniejszą rangę makijażu ograniczamy się do podstaw.

Oj, tak Sztynka. Inwestycje w kufer są ogromne, ale za to uczucie pracowania na dobrych produktach i widok efektów- bezcenne