Kasiasss ma racje jezeli ma sie prace to juz z tej pracy placisz podatki wiec od dodatkowej czyli robienie pazurkow nie placisz chyba ze przekroczy sie pewna roczna kwote ktora przy 5-6 klientkach jest niemozliwa do osiagniecia.Ale zeby wrazie czego powinno sie zarejestrowac jako self employed,skldki sa bardzo niskie i ma sie przynajmniej spokojny sen.Tez sie nad tym zastanawialam ale jeszcze malo sie w to wglebilam wiec nie moge podac szczegulow,nie jestem pewna cy zeby to zrobic rzeba miec certyfikat czy mozna bez?Ja tez sie boje tak porozwieszac ogloszenia bo niewiem jeszcze jakie sa zasady ale chyba bede musiala wkoncu poczytac i zadzialac bo jezeli moge porozwieszac ogloszonka i robic pazurki bez zadnego ale to spoko ale musze byc pewna na 100%

---------- Dodano o godzinie 22:49 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:24 ----------

Ok troszke juz znalazlam,praca bez certyfikatu w uk i przypuszczam ze w Irlandii tez jest nielegalna.Wiec lepiej zrobic certyfikat i zarejestrowac sie tak jak pisalam jako self eployed.Wiec dla swietego spokoju wole sie zabardzo nie oglaszac.Niedlugo mam urlop wiec przysiadam sie do kursu i obym go w tym czasie zrobila bo sie ustrzele!