Cytat Napisał kittie Zobacz post
pojdziesz do profesjonalisty to napewno zle Ci nie przebije i nic nie spapra...ja tam w zyciu nie poszlabym przebijac jezyka, pepka etc do kosmetyczki (wybacznie kosmetyczki ktore przebijacie )
Cytat Napisał asia Zobacz post
tak tak. zresztą w takim miejscu to już strach nie robić w studio, jak dla mnie w każdym razie

Ja też tak uważam. Język przebijałam w studio i jeśli zdecyduję się w końcu na dalsze przekłucia to tylko w salonie.

Cytat Napisał asia Zobacz post
jeżeli chodzi o język, to nie miałam na myśli kosmetyczki tylko właśnie studio. w każdym razie 100% pewności nigdy nie ma, dlatego przed podpisuje sie oświadczenie że rezygnujesz z ewentualnych roszczeń
Cytat Napisał kittie Zobacz post
pierwszy raz slysze o podpisywaniu czegos takiego...
Cytat Napisał ncsloneczko Zobacz post
Moi bracia zajmują się tatuażami i piercingiem i niczego się u nich nie podpisuje! Małolatom nie robią, chyba że z rodzicami przyjdą. Igły do tatuażu są starannie sterylizowane a do piercingu jednorazowe. Igły do kolczyków kosztują teraz grosze więc myślę, że oszczędzanie na nich to jest lekka przesada! Tym bardziej, że sanepid ściga takie salony jak cholera! Przynajmniej raz w miesiącu kontrola.

Przebijałam język w jednym z najlepszych salonów w Łodzi (przynajmniej swojego czasu). Tam igły do tatuażu są zmieniane po każdym kliencie. I ja również podpisywałam oświadczenie, że jeśli coś to nie będę wnosić roszczeń.
Tu chodzi o to, że wiele osób nie dba o przekłute miejsca, potem wdają się jakieś zakażenia czy inne dziwne rzeczy i potem kto ma za to odpowiadać?
Tak samo jak musiałam poinformować, czy w ostatnim czasie korzystałam z usług kosmetyczki/dentysty/fryzjera itp.

Ja uważam, że to bardzo słuszna rzecz.