PDA

Zobacz pełną wersję : Wyjatkowe dziewięć miesięcy czyli FORUMKOWY KLUB CIĄŻOWY ; )

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21

milenka_olsztyn
01-06-2012, 18:14
Nic nie cisza nie cisza:)
Moja dzidzia tez mnie zaczepia już od jakiegos czasu :)

sztynka
02-06-2012, 19:52
Milenka rośnie zdrowo Twoja dzidzia :skacze:

milenka_olsztyn
03-06-2012, 16:22
Mam nadzieję że rośnie i że wszystko jest ok... już jej nie widziałam 5 tygodni a usg mam dopiero na 26 czerwca..
Jutro idę kontrolnie do ginekologa to może uproszę go żeby zrobił mi te usg szybko...

trendy77
04-06-2012, 08:52
milenko ale ja ci zazdoszcze i dopinguje ci strasznie a brzucholek sledze systematycznie na fejsie:skacze:

milenka_olsztyn
04-06-2012, 13:10
Dzięki Basiu :*
Ja po wizycie u lekarza. Przytyłam niecały kilogram. Wszystko jest ok. dno macicy mam 2 palce poniżej pępka. Szyjka zamknięta i jest gites. Niestety mam jakąś infekcje i trochę krwawię przez moją nadżerkę...;/
Za tydzień idę na badanie glukozy a za 3 tyg. USG :)
A no i dziś słyszałam bijące serduszko:)

trendy77
04-06-2012, 13:13
super milenko :ok:ale to musi byc zjawiskowe uczucie usłyszces bicie serduszka takiej maleńkiej istoty:)

milenka_olsztyn
04-06-2012, 13:36
Zjawiskowe ale lepiej słyszałam przez ten stary aparat wszystko naokoło a serduszko tylko tak cicho w tle...

asiad1990
05-06-2012, 19:43
Milenko ładnie wygladasz z tym brzuszkiem :) . Dopiero dojrzalam zdjecie.

Jupiii wkoncu moj maluszek rusza sie mocno i bardzo to czuje. Jakie to mile uczucie :)
Szkoda tylko ze ciagle mam zle mysli i sie smuce :( (jestem zlym czlowiekiem chyba).

sylla
05-06-2012, 20:23
Dziewczyny gratuluję Wam fajnych fotek z USG. Pamiętam jak ja się z takich cieszyłam :D
Teraz to już mój maluszek się na takich nie mieści. Pozostaje tylko czekać do spotkania oko w oko ;)

milenka_olsztyn
05-06-2012, 20:45
Asia nie smuć się bo tu trzeba się cieszyć:) Słońce uwierz że wszystko będzie dobrze:)
Sylla a ja c zazdroszczę znów że już niedługo maleństwo zobaczysz...

asiad1990
05-06-2012, 21:52
niestety ale chyba nie potrafie sie cieszyc :((

asiekfr
05-06-2012, 23:40
asia ,nie zmartwiaj sie tak ,bo to wszystko twoje dziecko czuje.musisz znalesc w sobie sile i cieszyc sie z tego co zycie ci przynosi .
sylla ,ty juz na wylocie ,fajnie :)
ja jeszcze sobie poczekam . Juz mam jednego kaskadera w domu ,to dni szybko plyna . syn mnie pytal dzisiaj czy bebe moze miec na imie Eliot :cwaniak:..... zostalo bez odpowiedzi :D

milenka_olsztyn
06-06-2012, 08:05
Eliot też dobre :D

sylla
06-06-2012, 08:55
Dziewczyny nie zamartwiajcie się. Szybko Wam zleci te parę miesięcy. Mi też się wydawało że będę w ciąży chodzić i chodzić a tu proszę...
Cieszcie się tym stanem - ciążą. To najwspanialsze co kobieta może przeżywać mimo niedogodności czasami oczywiście.
Mnie ciąża bardzo dobrze nastraja. Jestem wyluzowana , odprężona. Zawsze mam świetny humor i do wszystkiego podchodzę z dystansem... A jak to jest u Was? Jak nastroje ciążowe?

Rozumie że Eliot zaczerpnięty jest z bajki. Chyba moja córka ogląda bajkę o Eliocie ....
U mnie było na początku pytanie czy braciszek może mieć na imię Lolek ( Z Bolka i Lolka) :D

milenka_olsztyn
06-06-2012, 08:58
ahaha Lolek tez dobre:)
U mnie z nastrojami jest ok. Czuje się lepiej w ciąży niż przed nią:) Oczywiście pomijając mdłości itd:)
U nas imiona wybrane. Dorian i Sandra chociaż ostatnio Denis mi się spodobało i Brajan :)

sylla
06-06-2012, 09:03
Ale wiesz już co będziesz miała? Znaczy chłopca czy dziewczynkę czy jeszcze nie wiesz?
Dorian - oryginalnie, podoba mi się !

milenka_olsztyn
06-06-2012, 09:08
Nie wiem własnie... Dowiem się 25

sylla
06-06-2012, 09:15
Oj to wszystko przed Tobą :D
A co byś chciała mieć? Znaczy pewnie beż różnicy byle by zdrowe było , ale... A może masz jakieś przeczucie?

asiekfr
06-06-2012, 09:18
Moj mlody ma w przedszkolu kolege Eliota i to chyba dlatego.
Ja mam kilka opcji na imiona : Angelo :love: , Marco, Pol , Luka u nas musi byc imie ktoro obskoczy 3 kraje ,ale przede wszystkim musi byc latwe do wymowienia tutaj we francji . Moja kolezanka nazywa sie EWA ,jest tutaj od 3 roku zycia . Jej imie pisze sie przez W a tutaj we francji pisza przez V ,wiec jak czytaja jej imie ,to wypowiadaja EŁA :]
Z nastrojami u mnie tez jest super . Na poczatku troszke "kaprysilam":D,ale szybko przeszlo na szczescie .
Ladnie Dorian .
Ja obstawiam na dziewczynke u Mileny :) Pasowala by do ciebie dziewczyneczka taka malutka ,ladniutka jak mamusia :)

milenka_olsztyn
06-06-2012, 09:22
U mnie jest tak że wszyscy naokoło mówią że na pewno będzie dziewczynka... Przez to ja myślę że będzie synuś ale wolała bym dziewczynke. Za to mój Paweł chce syna :)
Zobaczymy:)
Asiek a twój mały jak ma na imie??

sylla
06-06-2012, 09:26
milenka a Ty masz już jakieś dzieciaczki czy to pierwsze będzie?

milenka_olsztyn
06-06-2012, 09:28
To będzie moje pierwsze

sylla
06-06-2012, 09:36
Gratuluję w takim razie. Emocje pewnie są wielkie ;)
Zresztą chyba za każdym razem emocje są duże .
Ja pierwszą miałam dziewczynkę a teraz ma być upragniony chłopczyk :D
U mnie będzie parka i zamykam warsztat ;)

asiekfr
06-06-2012, 09:36
Moj syna ma na imie Georges . Czyli nasz polski Jurek :strach: koszmar !! Nie bylam zachwycona ,ale teraz nie widze go z innym imieniem. Moj jest kochany i tyle !!!
Sylla to super masz. Pareczka ,extra !!
Ja tez juz ostatni raz i zamykam :)

sylla
06-06-2012, 09:46
asiekfr Jurek średnio faktycznie jak na teraz... Ale w obcojęzycznej wersji brzmi ciekawie ;)
A teraz co będziesz mieć? U Ciebie też będzie parka? A jak nie, to nie będziesz próbować do skutku ;)

asiekfr
06-06-2012, 09:56
u mnie chopak bedzie drugi . moze i chcialabym dziewczynke ,ale mam straszne klopoty z kregoslupem ,wiec ciaze to u mnie ryzyko troszke . zablokuje mnie ,albo nie ? donosze ,czy przeleze do konca ?

asiad1990
06-06-2012, 10:11
może by moje złe myśli odeszły jakbym miała czym się zająć. tak dosłownie siedzę i nic nie robię. pazurków już się nie uczę robić, jak kiedyś wychodziły tak teraz nie wychodzą wcale. cały sprzęt leży bezużytecznie i się kurzy. miałam w planach kurs ale jak straciłam pracę nie wyszło a nie ma kto mi pokazać co robię źle i co trzeba poprawić.

wyjść też nie ma gdzie ani z kim.

u mnie też będzie chłopiec, a ubranek dostałam dużo na dziewczynkę. więc w domu będzie chodzic w różowych :) trochę dziwnie będzie to wygladac. na chłopca mam Ubranka dopiero takie większe :)
po za Ubrankami nic więcej jeszcze nie mam i szybko mieć nie będę raczej.

sylla
06-06-2012, 10:32
asiad nie przejmuj się . Takiemu małemu brzdącowi to wszystko jedno w jakich kolorach będzie "chodził" . Zresztą maluszkowi to wszystko pasuje !
A resztę jakoś pomału skompletujesz sobie...

asiekfr z kręgosłupem to faktycznie fatalnie. Też mam z nim kłopoty. Ale na szczęście na samym początku ciąży udało mi się wybrać zabiegi w sanatorium i jakoś mnie to chyba trzyma. Kąpiele w siarce i inne zabiegi pomogły :).
Chociaż teraz pod koniec ciąży to i tak odczuwam ból i na dodatek mam jakiś chyba ucisk na kręgosłup bo już miesiąc mam ścierpnięte i zdrętwiałe dłonie. Co nie ułatwia mi życia niestety. Każda czynność jaką wykonuję rękoma sprawia mi ból ;( Nawet pisanie na klawiaturze...

asiad1990
07-06-2012, 22:03
wkoncu jestem dobrej mysli :)

Dziewczyny jak u Was wyglada kwestia porodu rodzinnego?? czy jest bezplatny czy trzeba uiścic jakas oplatę?? u mnie w szpitalu zycza sobie za taki porod opłatę w postaci "cegielki" na rzecz szpitala. zastanawiam sie ile taka "cegielka" wynosi, czy jest jaka minimalna kwota czy cos typu co łaska jak w Kościele ale cennik obowiązuje.

asiekfr
07-06-2012, 22:14
wreszcie asia.milo slyszec ze nastroj ci sie poprawia!

oj ja ci nie poradze ,bo rodzilam tutaj.ja mialam meza przy sobie ,przecinal pepowine i glaskal mnie po glowie :] teraz tez mam nadzieje ,ze bedzie!?;)

Iraa
07-06-2012, 22:36
Ja nic nie płaciłam,za poród rodzinny,nawet nikt mi nic nie insynuował.Jak będziesz w szpitalu to popytaj dziewczyn,które tam będą albo położne,napewno ktos coś doradzi :) z doświadczenia wiem,że fajnie mieć obok kogoś bliskiego :) zawsze to jakieś wsparcie i człowiek nie czuje sie sam :)

milenka_olsztyn
08-06-2012, 07:51
Ja za poród rodzinny też nic nie będę płacić. Kiedyś się u mnie płaciło teraz już nie chyba... Cieszę się że masz dobry humor:)
Nam wczoraj zaczął się 18 tydzień :)

asiad1990
08-06-2012, 09:48
to chyba ten szpital u mnie w mieście jest jakiś odmienny. no cóż nawet jak będzie trzeba zapłacić to i tak kogoś ze sobą zabieram. sama nie pójdę :)

nanami7
10-06-2012, 12:35
Asiad to super ze jestes dobrej mysli :* :) dziewczyny Ci pisaly ze nie masz sie zalamywac bo to szkodzi maluszkowi.
A zza chmur zawsze wychodzi slonce :kwiatek:

milenka_olsztyn
10-06-2012, 21:33
Mój Paweł wczoraj dostał pierwszego kopniaczka :) ja czuję ruchy dzidzi już jakis czas ale były na tyle słabe że on nic nie mógł poczuć aż tu wczoraj kopniaczek poszedł:) słabiutki bo słabiutki ale był :)

asiad1990
11-06-2012, 07:43
Mój maluszek też coraz mocniej zaczyna kopać :) chociaż ostatnio przez dwa dni prawie w ogóle nie czułam ruchów. w czwartek do lekarza to dowiem się czy wszystko w jak najlepszym porządku i czy maluch leniwy tylko.

a ja walczę z bólem zęba i ucha. spać nie idzie bo tak mocno boli. do dentysty przyjąć nie chcą bo brak miejsca na fundusz i gdzie nie zadzwonie to słychać "proszę rejestrować się od października". pogotowia dentystycznego już w szpitalu nie ma a prywatnie niestety też iść nie mogę. będę dzwonić po gabinetach aż któryś dentysta wkońcu przyjmie. a z tym uchem to nie wiem czemu boli - myślę że przez ten ząb albo przewiało.

asiekfr
11-06-2012, 09:22
asia szukaj gdzies pomocy ,bo sie zameczysz dziewczyno .
sylla nam zniknela ..... moze to juz :skacze:????

milenka_olsztyn
11-06-2012, 12:51
A no może może... :skacze: czekamy na jakieś informacje:)
Ja właśnie wróciłam z tego testu glukozy.... jak tam się powstrzymywałam to w domu jak tylko weszłam zaczęłam rzygać jak kot... obrzydlistwo straszne ;/ a siedziałam tam od 8 do 12 bez jedzenia;/

sylla
11-06-2012, 13:10
sylla nam zniknela ..... moze to juz

Jestem , jestem....
Niestety ja jeszcze. Twardziel jestem ;) to znaczy mój mały "mapet" to twardziel. Nie spieszy się w objęcia mamusi:cwaniak:
Byłam dzisiaj w szpitalu na KTG . Wszystko wyszło dobrze. Wróciłam do domu. Jak nic się nie będzie działo to mam się znowu zgłosić do szpitala na KTG we czwartek. Jak nie urodzę to dopiero w poniedziałek mam się na oddział położyć. No nic trzeba czekać :P
Faceci podobno luba posiedzieć dłużej...
Ale nic nie mówię jutro termin. Może będzie wszystko punktualnie:wstydek:

milenka i kiedy wyniki z tego testu glukozy?
Ja na szczęście przeszłam go bez takich skutków ubocznych jak Ty .

asia ząb , ucho... Fatalnie. Ratuj się jakoś . Nie możesz się tak męczyć!

Co do porodów rodzinnych to przy Majce (czyli 6 lat temu) u nas w szpitalu życzyli sobie 200 zł. Teraz będę rodzić w innym szpitalu i podobno jest za darmo. Mąż musi tylko kupić czepek i buty ochronne w automacie i ot cały koszt.
Fajna sprawa bo akurat teraz wiem jak ważna jest obecność kogoś kto Cie wesprze w bólach.
Mam nadzieję , że wszystko się tak ułoży , ze mój A zdąży na czas będzie przy mnie....

milenka_olsztyn
11-06-2012, 13:20
Sylla to czekamy na twojego bobasa:)
Moje wyniki odbiorę dopiero 25 na wizycie u lekarza:)

asiekfr
11-06-2012, 15:13
sylla ,to umyj ze dwa okna ,pomaszeruj troche i zaraz zadziala ,albo .... :D ,albo czekaj i juz :) i chyba to najlepsza opcja .
moj syn urodzil sie przed data ,wiec to chyba nie ma znaczenia czy chlopczyk czy dziewczynka ,po prostu sie maluszkowi nie spieszy !

dzidzia1987
11-06-2012, 15:20
dobrze mu w ciepelku u mamy:D

A my dalej probujemy:/:

milenka_olsztyn
11-06-2012, 15:24
Próbować zawsze trzeba i nie mozna się poddawać. My próbowaliśmy 2 lata i nic a teraz sama zobacz:)

sylla
11-06-2012, 16:01
asiekobawiam się , że w moim przypadku mycie okien nie zadziała. Już nawet kosiłam trawę ze dwa dni temu i nic... Jakby coś miało być to już by mnie ruszyło. Trzeba czekać i już . W końcu termin mam dopiero jutro ;)
Co do tekstu , że chłopcy lubią dużej posiedzieć.... To też w to nie wierzę. Usłyszałam takie coś ostatnio i biernie powtórzyłam. Maja w końcu baba a trzy dni po terminie się urodziła.

dzidzia próbuj do skutku. W końcu się uda!!![COLOR="Silver"]

dudejla
11-06-2012, 17:20
Asiad, ty się o termin wizyt nie pytaj, ponieważ z bólem zeba bez kolejki biorą, nawet na fundusz. Dzwoń i mów, że ciężarna z bólem zęba. Muszą cię wziąć, a w Twojej przychodni, tam gdzie lekarz rodzinny nie ma dentysty? bo właśnie w przychodniach tak jest, że z bólem zęba poza kolejką biorą. I tak jest na pewno.

asiad1990
11-06-2012, 21:49
dudejla w przychodni gdzie rodzinny nie ma dentysty, jest tylko gabinet prywatny. mam parę numerów do stomatologów to albo nie odbierają telefonu a jak odbiorą to ze limit wyczerpany i nie ma jak po za kolejka przyjąć i mówią ze prywatnie jedynie. tłumaczę ze na prywatna wizytę mnie nie stać a boli mnie ząb i jestem w ciąży - zero zainteresowania. jutro bede dalej próbować dzwonic tylko musze skas wynalezc na doladowanie bo przez te dzwonienie pusto na koncie ;/. w opiece po 15 czerwca moge sie pytac o decyzje czy w tym miesiacu przyznali jakis zasilek czy tylko nalezal mi sie jednorazowo co dostalam w maju.

nanami7
11-06-2012, 21:51
Milena a jak dlugo staraliscie sie o malucha, zanim sie "udalo" ? Pewnie juz gdzies pisalas ale znajac mnie to przeoczylam :)

rudzia1985
11-06-2012, 22:03
Doslownie ominelas :P Przeciez napisala 4 posty wyzej, ze 2 lata sie starali :)

milenka_olsztyn
12-06-2012, 07:37
tak tak 2 lata :)
Dziewczyny co powiecie o tym wózku?? Mojego Pawła bratowa miała i bardzo go zachwala
http://allegro.pl/espiro-vector-2011-3w1-wiosenna-promocja-gratisy-i2383267540.html

malinowa
12-06-2012, 16:11
milenka_olsztyn (http://forum.wzorki.info/members/1274-milenka_olsztyn.html) a ja zdecydowanie odradzam kupowanie takich wózków wielofunkcyjnych, strata pieniędzy jak dla mnie, lepiej kupić jednofunkcyjny z gondolą bo te wersje spacerowe są ciężkie , duże i jeśli się mieszka w bloku np. na czwartym pietrze bez windy to wnoszenie takiego wózka jest strasznie męczące, poza tym taka spacerówką ciężko poruszać się w większości sklepów i kończy się to na zakupie drugiego wózka typowo spacerowego, który jest lżejszy, mniejszy i wygodniej się go prowadzi, popatrz sobie na ulicy, praktycznie wszystkie dzieci już siedzące wożone są w typowych spacerówkach, taki wózek wielofunkcyjny fajnie wygląda i sprawdzi sie tylko w wersji głębokiej, takie jest moje zdanie.

milenka_olsztyn
12-06-2012, 16:20
Ja mieszkam na parterze więc z wnoszeniem nie ma problemu. Poza tym 13 kg to znowu wcale nie tak dużo... zwykła spacerówka dużo mniej nie waży (no chyba że parasolka ale nie będę kilku miesięcznego dziecka wozić w parasolce). I niby czemu ciężko się tym poruszać po sklepach?? bo nie kumam.... Może jak ktoś ma dużo miejsca w domu i więcej pieniędzy może kupować sobie każdy wózek oddzielnie... ja nie mam nawet piwnicy więc wiesz.
Też nie przesadzajmy z tą ciężkością wózka... nasze mamy woziły nas w wózkach ponad 20kg i jakoś nikt nie umarł z tego powodu. Moja mama z takim wózkiem i 2 dzieci wdrapywała się na 4 piętro i nic się jej nie stało.

nanami7
12-06-2012, 22:04
Milenka ja sie zajmuje dzieckiem i jezdzimy x-landerem 4kolowiec i jest super ! Moze i duzy ale nienawidze ich lekkiej parasolki ... nie ma stabilnosci i wogole jest do bani.
X-landery sa bardzo popularne i w miescie duzo ich widze i w lesie jak idziemy na spacerek :)
szczerze mowiac od poltora roku go "testuje" i jest super, godny polecenia i to nie tylko moje zdanie :ok:

np: http://allegro.pl/x-lander-xa-2012-spiwor-dodatki-nowosc-i2411331455.html

PS. I wiem ze ominelam te dwa lata dopatrzylam sie jak napisalam post dopiero ... przepraszam.

malinowa
12-06-2012, 22:25
milenka_olsztyn (http://forum.wzorki.info/members/1274-milenka_olsztyn.html) zrobisz jak uważasz, ja to wiem z własnego doświadczenia, wjedziesz tym wózkiem do kilku sklepów i sama zobaczysz jak się czasem ciężko poruszać miedzy regałami na przykład.
koszt wózka głębokiego a potem spacerówki i nie mam tu na myśli parasolki, tylko porządniejszy wózek, razem może cię wynieść tyle co ten jeden wielofunkcyjny.
Pamiętaj, że do wagi wózka musisz jeszcze dodać wagę dziecka i tego co masz w wózku oraz innych rzeczy.
To, że nasze mamy nie umarły od noszenia nas w ciężkich wózkach to żaden argument, pewnie nie raz musiały odchorować to dźwiganie.

sztynka
12-06-2012, 22:28
Asiad szkoda, że tak daleko mieszkasz ode mnie, bo miałabym sporo rzeczy na chłopaka,bo jestem etatową ciotką i mało tego- nianią, więc sporo tego mam a tak wysyłać się nie opłaca, bo sprawdzałam :( Ale słuchaj, poszukaj po tanich odzieżach. I tak większość wyrzucisz, bo a to kupka, a to się uleje dziecku. Wystarczy kilka na zmianę rzeczy. Nie mam dziecka, ale kilkoro wychowałam i nadal to robię. Łóżeczko- kup turystyczne na allegro- koszt ok 200 zł, lu szukaj po komisach, podobnie jak wózek, czy fotelik.Ja gdybym miała teraz dziecko, to bym oszczędzała, a zamiast tego wolała odłożyć na szczepienia.
Dzidzia - nie spinajcie się za mocno, wyjedźcie gdzieś. Moi znajomi się też spinali 3 lata i dopiero jak wyluzowali to wyszło.
Ja wam zazdroszczę , że już macie w brzuszku maluszki. Ja bym chciała bardzo , ale mój mąż nie chce jeszcze, bo za młodzi jesteśmy,dopiero po 24 lata mamy, ale już 4 po ślubie :(

nanami7
12-06-2012, 22:32
Sztynka moze tu nie o mlodosc chodzi a o dojrzalosc... :)

milenka_olsztyn
13-06-2012, 07:38
X lander może i fajny ale u mnie co druga osoba na ulicy takiego ma i już mi niedobrze od nich... ja nie potrzebuję nawet skrętnych kółek... lepiej jeździ mi się takimi normalnymi:)
Wstawiam mój brzuchal z dziś czyli praktycznie 19 tydzień :)
http://pliki.wzorki.info/images/so1PO.jpghttp://pliki.wzorki.info/images/fAz3x.jpg

sylla
13-06-2012, 10:49
Milenka pięknie wyglądasz!!!
Śliczny brzusio!!!

dudejla
13-06-2012, 13:37
Jeśli chodzi o tanie łóżeczko to te z ikei jest tanie

SNIGLAR Łóżko dziecięce - IKEA (http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00115751/)

oczywiście jest bez materacyka, w ikei materace nie są tanie, ale w innych sklepach nawet w auchanie to jest na prawdę, malutki koszt.

Asiad zerkaj też na: tablica.pl
Pojawiają sie tam ogłoszenia, że ktoś odda za darmo różne rzeczy, albo za dobrą kawę lub czekoladę. Moja koleżanka przed narodzinami swojego maluszka miała ciężką sytuację, na szczęście bardzo obrotna kobietka i jakoś sobie poradziła, tylko nie wolno się poddawać. Na tablicy właśnie znalazła ogłoszenie i za 20 zł chyba dostała 3 wielkie wory ubranek, kocyków itp.

Chyba trochę przeceniłam ikee:) Materacyk 25zł
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10150287/

A tu przykładowe oferty z tablicy dla Piły (chyba, że źle sprawdziłąm Twoje miasto :) )

- wózeczek 160 zł dwufunkcyjny (wózków było tam sporo)
http://tablica.pl/oferta/wozek-dwu-funkcyjny-ID190Z5.html#1b2379c6;r:1;s:190

- ubranka dla chłopczyka zestaw - 40zł
http://tablica.pl/oferta/ubranka-dla-chlopca-ID1522w.html#1300d35d;r:1;s:190

kath82
13-06-2012, 13:42
Milenka prześliczny widok:) promieniejesz;)

milenka_olsztyn
13-06-2012, 13:50
Dzięki dziewczyny za komplementy:) Na tym zdjęciu to szczerze średnio wyglądam bo pół godziny przed wstałam z łóżka i nawet umalowana nie jestem :D Do tego jeszcze spłukane włosy z mega odrostami... brrrr Na szczęście właśnie zakupiłam farbę i jutro się maluję :)

Paulka
13-06-2012, 14:09
milenko naprawde ładnie wygladasz, skoro dziewczyny pisza Ci to samo, a ty mowisz ze jests nie umalowana to znak ze nie musisz sie malowac:) hihi:)
asiad nie ma co sie podłamywac, dziewczyny zaraz Ci tu wynajda ogloszenia, skompletujesz ubranka i cala wyprawke po kosztach:)

milenka_olsztyn
13-06-2012, 14:21
nie no bez makijażu to raczej nie da rady chyba że mam lepszy dzień :D
Co do materacyków to tanie są na allegro
MAMO-TATO MATERAC MATERACYK PIANKOWY 60x120 (2394739626) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/mamo-tato-materac-materacyk-piankowy-60x120-i2394739626.html)
Tu masz łóżeczko od razu z materacykiem
Łóżeczko Dziecięce SOSNOWE Radek / MAGDA 2 +MATERC (2389441006) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-sosnowe-radek-magda-2-materc-i2389441006.html)
Tu cały zestaw z pościelą
ŁÓŻECZKO DZIECIĘCE MATERAC POŚCIEL + 3 GRATISY (2391568302) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-materac-posciel-3-gratisy-i2391568302.html)
ŁÓŻECZKO +MATERAC +KOŁDERKA+POŚCIEL+ DODATKI (2389197677) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/lozeczko-materac-kolderka-posciel-dodatki-i2389197677.html)

rudzia1985
13-06-2012, 17:01
Taaaa...Nie do poznania, nawet jak okularki masz ubrane to zupelnie inna kobitka > Bedzie chlopak, bedzie chlopak :D

milenka_olsztyn
13-06-2012, 17:57
Że u mnie będzie chłopak?? wszyscy mówią że dziewczyna ale ja mam przeczucie jednak że chłopak :D

asiad1990
13-06-2012, 18:16
Dzięki dziewczyny za wsparcie :*:*:*:*

gosia666
13-06-2012, 18:29
Milenka bardzo fajny ten wozek ktory wstawilas. on jest bardzo zwrotny i taki zgrabny i lekki! :) no i duzy wybor kolorow:) P.S. Pieknie wygladasz !!!! :D

My tez sie wlasnie zaczynamy starac o malenstwo :-)
Ja juz dawno buszuje po necie szukajac wlasnie ciekawych wozkow czy lozeczek itd i powiem Wam,ze najprawdopodniej kupimy lasnie wozek wielofunkcyjny cos takiego - ROAN MARITA SPACERÓWKA+GONDOLA+FOT. KURIER GRATIS! (2386217189) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/roan-marita-spacerowka-gondola-fot-kurier-gratis-i2386217189.html) tylko uzywany (koszt ok.500-600zl) ,a lozeczko napewno drewniane,nie ze sklejki ;) i takie ktore mozna pozniej przerobic na tapczanik dla przedszkolaka:) cos takiego ->
VICTORIANA-ŁÓŻECZKO140x7 Dwufunkcyjne firmy Vento (2387030275) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/victoriana-lozeczko140x7-dwufunkcyjne-firmy-vento-i2387030275.html)
Co do ubranek to tez jestem za kupowaniem uzywanych albo szukaniem okazji ;) ostatnio np. w tesco kupilam spodenki cienkie bawelnanie takie jak od pizamki za 4 zl i do tego czapeczke(fisher price) tez taka cienka za 4,50zl :) a jak mama czas to buszuje po lumpeksach :D tam to dopiero mozna znalezc rzeczy :skacze:

Duzo zdrowka zycze wszystkim mamusiom i dzieciaczkom :* :D

rudzia1985
13-06-2012, 19:19
Taaa...Do Ciebie Milenka to bylo :) Ja tam wroze chlopaka...

milenka_olsztyn
14-06-2012, 11:21
hehe zobaczymy zobaczymy:) chociaż też myślę że chłopak będzie:D
Asia zapisz się na te forum co ja: Ciąża (http://www.forum.e-mama.pl/)
Tam jest temat o pomocy i dziewczyny naprawdę dużo pomagają. Płacą nawet za koszt przesyłki. Swoją drogą cudowne dziewczyny tam na forum są:)

asiad1990
14-06-2012, 16:59
Milenko zagladalam tam na forum i nie moge sie odnalezc. i cos rejestracja nie idzie bo link na poczte nie przychodzi

milenka_olsztyn
14-06-2012, 17:12
to nie wiem... jak ja się rejestrowałam to wszystko było ok. spróbuj jeszcze raz bo warto na prawdę

nanami7
14-06-2012, 17:47
Ale bym takiego brzucha wycalowala ;) Milenka wygladasz slicznie !! Sluzy oj sluzy ta ciaza;)
A mi sie wydaje ze bedzie dziewczynka :P hehe

natalia268
14-06-2012, 18:00
hahahahahha przed chwilą pomyślałam 'ale bym wygłaskała taki brzusio'

milenka_olsztyn
14-06-2012, 18:12
ahaha to chodźcie głaskać bo jakoś do głaskania oprócz mojego Pawła i kuzynki się nie bierze :D

sylla
14-06-2012, 21:11
Na to forum co Milenka podała można się zarejestrować. Link potwierdzając przychodzi po jakimś czasie...

trendy77
14-06-2012, 21:53
milenka piekny brzucholek a w nim cudny ktosiu az mi sie łezka zakreciła:]
''Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba''-i u mnie niestety brakuje:(

milenka_olsztyn
15-06-2012, 08:34
Baśka cholero jedna ja już ci coś o tym mówiłam!! nie ma się co smucić tylko trza się wyluzować i wierzyć że wszystko się uda. Nie możesz myśleć inaczej!!

natalia268
15-06-2012, 09:55
ahaha to chodźcie głaskać bo jakoś do głaskania oprócz mojego Pawła i kuzynki się nie bierze :D

Może się boją że 'wygłaskają' i zamiast Twojego brzuszka będą zaraz głaskać swoje :D

milenka_olsztyn
15-06-2012, 10:11
A nie wiem właśnie... jakiś ten mój brzuch za mało wypieszczony i wygłaskany chyba :D

karolinka0410
15-06-2012, 23:11
Może się boją że 'wygłaskają' i zamiast Twojego brzuszka będą zaraz głaskać swoje :D

coś w tym głaśkaniu jest bo moja dobra kumpela mój brzucholek ciągle głaskała i w tamtym tygodniu pochwaliła sie testami ciążowymi wizyte u gin ma dopiero 26 ale juz jest sie czym cieszyć :)

milena ślicznie wyglądasz i bez makijażu taka jakas nie do poznania zupelnie inaczej niz w avatarze ;)

u mnie początek 30 tyg mały tak daje mi popalić że czasem zginam sie w pół opuszczaja mnie siły i humor już bym chciała urodzić ale z drugiej strony niech będzie poród o czasie ;p u mnie w szpitalu można od 36 tyg rodzić wcześniej to trzeba do Bydgoszczy jechać. Główka szkrabika na dole i strasznie mnie uciska na narządy wewnętrzne czuje takie ciągnięcie w podbrzuszu i chyba już mi troszkę brzuch zjechał niżej. Juz sie normalnie porodu nie moge doczekać ;/

asiekfr
16-06-2012, 09:40
pewnie jest w tym troche prawdy . moja kolezanka z pracy 4 miesiace po mnie ,tez zaszla w ciaze . choc sie do niej smialam ,co ty tu glaskasz ,jak to jeszcze wiecej tluszczu niz dzidziusia :D musiala bardzo chciec i ciesze sie ,bo tez czekala sporo .

milenka_olsztyn
18-06-2012, 17:56
Aj tam mi nikt oprócz mojego Pawła brzucha nie głaszcze więc się nie dowiem, chyba że jedna klientka bo ona zarazić się chce bobasem ale jej nie wychodzi :D
Jak tam dziewczyny te upały u was?? Mnie dziś tak zmuliło że musiałam wypić dużą mrożoną kawe z bitą śmietaną ale przeszło:)

nanami7
18-06-2012, 23:47
Milenka ja bym poglaskala :) ale nie dlatego ze chce dzidzie tylko dlatego ze tak slicznie wygladacie Wy Panie w blogoslawionym stanie ... :)

pysk mi sie smieje jak widze kobitke w ciazy ;)

asiad1990
21-06-2012, 11:55
hej dziewczyny. co tu jak cicho? ja przed chwilą wróciłam ze szpitala. małe problemy miałam w maluszkiem ale już wszystko w porządku.

milenka_olsztyn
21-06-2012, 12:28
Ooo a co to za problemy?? ale najważniejsze że jest dobrze juz:)
Ja właśnie dziś zaczynam 20 tydzień:) ufff to już połowa:) Jak to zleciało szybko... pamiętam jak dziś jak Pawłowi na urodziny dałam test zapakowany w małe buciczki i zdjęcie kropeczki na USG :)

asiad1990
21-06-2012, 14:36
zagrożenie przedwczesnym porodem i brak odczuwania ruchów. na szczęście mały się rusza. według lekarza w szpitalu to jest więcej niż 23 tydzień, jakoś między 25-26 wychodzi, maluszek waży około 614 g i ma jakoś około 28 cm wzrostu od główki po końce nożek. a w innej pozycji wiadomo że mniej cm. ciężko ustalić który tydzień dokładnie.

ciąża prowadzona będzie dalej według tego co mówi lekarz prowadzący, 2 lipca idę zrobić test obciążenia glukoza, krew i mocz.

w razie jakichkolwiek martwiacych i niepokojących objawów mam iść do lekarza
lub jechać do szpitala. bardzo się wystraszyłam tym brakiem ruchów. lepiej dmuchać na zimne

Paulka
21-06-2012, 14:42
asiad dobrze ze wszystko jest pod kontrola:)

no to jak nam sie sypna maluszki na forum to dopiero beda sie ciotki slinily:)

milenka_olsztyn
21-06-2012, 15:26
no to całe szczęście że już wszystko jest ok :)
No i współczuje glukozy... ja już drug raz bym chyba tego nie przeszła :D

asiad1990
21-06-2012, 16:04
ja kocham wszystko co bardzo słodkie więc myślę ze z glukoza nie będzie problemu :)

milenka_olsztyn
21-06-2012, 16:10
Wiesz co Asiu ja mogę sama zjeść mały słoik nutelli na raz ale to nie chciało przejść mi przez gardło po prostu...

Paulka
21-06-2012, 16:44
o ja caly sloik nutelli?? milenko to ciaza powoduje taki apatyt?? ja mysle ze glukoza to cos smakiem przypomina slodzic czyli bleee

milenka_olsztyn
21-06-2012, 16:47
słoik ale ten mały i to nie przez ciąże tylko tak ogólnie bo ja lubię słodkie :D
A glukoza to cos jakby się z 50słodzików rozpuściło i to w kubku takim plastikowym jak do piwa...

Paulka
21-06-2012, 16:49
a to prawda z tymi sledziami i czekolada, ze tak prawie naraz sie je je?? no to bylam blisko:)

milenka_olsztyn
21-06-2012, 16:55
Powiem ci że ja od zawsze potrafiłam jeść czekolade a zaraz potem ogórki kiszone czy śledzie i nie musiałam być do tego w ciąży :D Natomiast sledzie posmarowane nutella jadł mój znajomy i jest facetem więc ciąży do tego chyba jak widać nie potrzeba :D
Za to jak jestem w ciązy mam okropną ochotę na wszelkiego rodzaju owoce :D i mogę zjeść pół kg truskawek i zagryźć morelami albo czereśniami :D

rudzia1985
21-06-2012, 19:10
Sama tez tak jem :p Kwasne ze slodkim, ostre rzeczy popijam mlekiem...Ostatnio jadlam czekolade, do tego kapuste kiszona, na to kilka chipsow, popilam coca cola i na koniec lyzka smietany :P Robilam w miedzy czasie obiad :D
W ciazy nie jestem ale jak ktos ma smaka na cos a nie wie na co to szuka i je co pod reka by znalezc odpowiednie zaspokojenie podniebienia :)

Kaja21
22-06-2012, 14:19
rudzia niezły misz masz to ja w ciąży jestem i nie mam takich zachcianek, od początku ciąży jem wszystko normalnie:)

sztynka
22-06-2012, 20:14
Ja nie jestem i nie byłam w ciąży, ale lubię zjeść np. kebaba na ostro czosnkowo, a potem loda, lub rurkę z kremem. Moja siostra w ciąży wyjadała ogórki kiszone kilogramami. Chłopak , jeszcze wtedy byłam młoda mi przynosił w wiaderku, a ona zjadała :D

milenka_olsztyn
25-06-2012, 20:41
No więc dziewczyny ja po USG :) na 90% będziemy mieli córeczkę:) Ale się cieszę :) myślałam że będzie synuś ale córeczka to było moje takie marzenie:)
Malutka zdrowa. Duża z niej babka bo waży 436g :) Ogólnie wszystko w jak najlepszym porządku. Wyniki z glukozy, krwi i moczu odebrałam a lekarz powiedział że żadko w ciąży zdarzają się takie dobre wyniki:)
Jestem tylko niezadowolona ze zdjęć ale przecież nie to jet najważniejsze... ważne że niunia jest zdrowa jak rybka:)
Wstawiam zdjęcia:
Tabelka z ogólnymi wymiarami:
http://szafiarenka.pl/addon.php?79,module=embed_images_ftp,file_id=74769 2

Obwód główki:
http://szafiarenka.pl/upload/foto_cache/4ea/7aa/844/657/6bc/239/c04/9e1/2db/9e2/5c_500x640.jpg

Obwód brzuszka:
http://szafiarenka.pl/addon.php?79,module=embed_images_ftp,file_id=74768 9

Kość udowa:
http://szafiarenka.pl/upload/foto_cache/dbe/15a/be0/3a3/762/d77/038/9a8/8e6/c42/6c_500x640.jpg

Paulka
25-06-2012, 21:13
no to milenko moje gratulacje:*

rudzia1985
25-06-2012, 21:17
No to mamusia bedzie corke rozpieszczac a u tatusia bedzie oczkiem w glowie :P
Super info, gratulacje i cieszymy sie z Toba, ze malusia zdrowa i pieknie rosnie :)

asiekfr
26-06-2012, 09:52
a co mowilam ??:tany: wiedzialm ,ze dziewczynka ;) widac zaraz ,jak sie tylko na Milene patrzy !Gratulacje kochana ,niech rosnie zdrowo kruszynka !!

milenka_olsztyn
26-06-2012, 09:57
Hehehe a po czym to widać??
Wstawiam zdjęcie z dziś:)

natalia268
26-06-2012, 10:32
super :*:*:*

imię wybrane ?:) albo jakies koncepcje już są?

milenka_olsztyn
26-06-2012, 11:02
Imię wybrane już było przed ciążą:) Sandra będzie:)

asiekfr
26-06-2012, 11:22
Ja mam 6ty zmysl. Zawsze wiem co sie u kogo urodzi;) U siebie ,tez sie nie pomylilam.
Sandra ,slicznie .... moja chrzesnica tez Sandra :D

Asieńka K
26-06-2012, 11:25
Oj Milenka,jak ja bym chciała dziewczynkę,a w drodze trzeci synek:)

natalia268
26-06-2012, 11:26
to czekam na kolejne fotki Sandry w brzuszku, na usg, a później juz na żywo :)

milenka_olsztyn
26-06-2012, 11:39
Już nie mogę się doczekać aż się urodzi :):) Za miesiąc idę na te 4d. Miałam iść za 2 tygodnie ale doszłam do wniosku że to trochę bez sensu skoro wczoraj oglądałam ją praktycznie godzine :)
Puki co mamy wybrany już wózek, łóżeczko i napis na ścianę nawet :D
Wystarczy tylko za jakiś czas pokupować:)
Wstawię wam zdjęcia. Tylko wózek chcemy jakiś inny kolor... mi podoba się morski albo czerwony
źródło:
http://allegro.pl/mega-zestaw-16cz-lozeczko-materac-gryka-posciel-i2409129737.html
3w1 Espiro VECTOR + maxi-cosi cabriofix GRATISY (2422838817) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/3w1-espiro-vector-maxi-cosi-cabriofix-gratisy-i2422838817.html)

natalia268
26-06-2012, 11:41
źródło szybko dodaj ! bić nie będę bo ciężarnej nie wypada :skacze:

czy tylko mi sie nie otwiera 1 zdjecie ? :(

a łóżeczko... :love:

milenka_olsztyn
26-06-2012, 11:50
A napis taki:
http://szablonolandia.pl/aukcje/cytaty/xl/38.jpg
lub po angielsku:
http://szablonolandia.pl/aukcje/cytaty/xl/37.jpg

źródło:
Naklejki scienne na sciane CYTATY NAPISY XL (2417009136) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/naklejki-scienne-na-sciane-cytaty-napisy-xl-i2417009136.html)

Lepiej?? :D

natalia268
26-06-2012, 12:54
hahahahhaha :leze: tak. Jestem usatysfakcjonowana :D

A macie pokoik oddzielny czy kącik dla małej będzie?

milenka_olsztyn
28-06-2012, 09:24
Pokój mamy niestety jeden ale będzie dobrze:) miejsce na łóżeczko jest:)

---------- Dodano o godzinie 09:24 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 13:17 ----------

Dziewczyny wczoraj trochę poszalałam i kupiłam ubranka dla niuni... znaczy odkupiłam od znajomej mojej mamy :D
http://zapodaj.net/images/8e9512426f7f6.jpghttp://zapodaj.net/images/1f2b23613b1fb.jpghttp://zapodaj.net/images/dd56a9ca3524e.jpghttp://zapodaj.net/images/f20d090a21455.jpg

asiad1990
28-06-2012, 12:20
ale dużo ładnych ubranek :)

ja po generalnym sprzątaniu pokoju biorę się za przebieranie ubranek. tylko że moje sprzątanie jest strasznie powolne. godzina czasu i muszę odpoczywać bo brzuszek twardy się robi i zmęczona jestem.

muszę dowiedzieć się od koleżanki z klasy z technikum czy będzie mieć chłopaka czy dziewczynkę. ona ma jeszcze gorszą sytuację niż ja i mam chęć oddać kilka ubranek bo mam już 2 szafy ubranek i 3 duże szuflady różnych bucikow.

ostatnio kupiłam butelkę(jak na razie tylko 1), zestaw do paznokci dla maluszka a dziś do włoskow szczoteczke z grzebykiem. przy następnych pieniążkach jak będą to idę kupić już paczkę pieluszek i chusteczki. a następnie zaopatrze się w aptece. wózek i łożeczko to jak chłopak będzie na delegacji to przywiezie trochę pieniędzy i z kursu dostanie więc starczy. wózek mam upatrzony taki 3w1 za 1150 zł w kolorze czarnym w czerwone kółka. a łożeczko 2w1 z całym wyposażeniem za 600.

Paulka
28-06-2012, 12:33
asiad no to widze ze juz sie prostuje wszystko...to super, piekne jest to ze pomagasz jeszcze innym..ale tak to wlasnie w zycu jest ze Ci co maja mało bardziej pomagaja niz Ci ktorzy maja wszystkiego pod dostatkiem:)bedzie z Ciebie pozadna mamusia:*
no ładnie dziewczyny juz zbieracie garderobki:)przesłdkie sa te ubranka:)

dzidzia1987
28-06-2012, 12:52
Paulka świetnie to ujęłaś, aż mi się łezka w oku zakręciła, ale tak jest, że bogatemu ciągle małoi wszystko dla siebie:/:

asiad trzymam mocno kciuki za Was, żeby wszystko potoczyło się dobrze, bądźmy dobrej myśli:*

milenka napis świetny, ah a to łóżeczko:wow:,ciuszki fajowe, a brzusio jaki piękny:love:

milenka_olsztyn
28-06-2012, 13:41
Asia i ja się cieszę że u was wszystko ok:)

asiad1990
28-06-2012, 14:15
ja od zawsze tak mam że nawet jak mam czegoś mało a komuś brakuje to się podziele.
no ja też się cieszę że powoli się układa co do zbierania wyprawki dla maluszka.

tylko z czym innym się nie układa znów. mama poszła tydzień temu do szpitala i tu u mnie w mieście zostaje do niedzieli a w poniedziałek mają zawieźć do innego szpitala od leczenia płuc 30 km od domu. tam pewnie też z dobry tydzień będzie albo i dłużej. a ja w domu nie ogarniam, a to posprzątać a to obiad, to zakupy a to z psem i tak w kółko.

milenka_olsztyn
28-06-2012, 14:58
Asia ja mam tak i moja mama nie jest w szpitalu... dasz rade:)

DiamondShine
28-06-2012, 15:19
ale sie ciesze jak wam się dziewczyny wszystko dobrze układa :) moja koleżanka z klasy ostatnio urodziła dziewczynkę Nicole byłam z moim u niej w odwiedzinach i mój mały chyba sie "zakochał" hahaha wiecie jak sie przytulał do tej maliznoty , całował do łóżeczka zaglądał :)
aaa ja tez myślałam, ze dostane zawału... tydzien okres sie spóźniał... uff ale jest :)

Askar
28-06-2012, 16:57
Milena, ubranka cudne, poszalałaś nieźle! ;)
Asiu, cieszę się, bo zauważyłam że im bliżej narodzin maleństwa, tym mniej u Ciebie pesymistycznych myśli...i tak trzymaj! Wierzę, że pomimo nieobecności mamy dasz radę. A Twoja dobroć w postaci pomocy koleżance z technikum wróci do Ciebie ze zdwojoną siłą- mam nadzieję, że już niedługo! :)

asiekfr
28-06-2012, 22:28
Jak milo slyszec Asiu ,ze wszytko coraz lepiej u ciebie !:ok:Bardzo sie Ciesze !

asiad1990
29-06-2012, 11:07
skoro wszystko idzie do przodu w jak najlepszym porządku może znów uda mi się wrócić do samoukowego ćwiczenia pazurków, chociaż wiem ze i tak się nie nauczę jak należy ;pp

a tu mój brzusio i nie ogarnięta jak zawsze ja (taki brzydal ze mnie):

Paulka
29-06-2012, 11:34
asiad piekny brzunio, no i całkiem spory:) pieknie wygladasz:) najwazniejsze z ejest uśmiech na twarzy:)

milenka_olsztyn
29-06-2012, 13:26
Asia brzuszek piękny:)

eksnail
29-06-2012, 15:10
Świetne brzuszki;)
pomyśleć że sama jeszcze niedawno tak czekałam na swojego maluszka, a zaraz będzie miała 1,5 roku;)

Powodzenia i żeby wszystko się układało:ok:

sylla
30-06-2012, 12:21
Dziewczyny piękne macie brzuszki!
Rozkwitacie w ciąży gratuluję :)
U mnie już po rozwiązaniu.
19 czerwca urodziłam synka :4250 i 56 cm długości.
Marcel ma się dobrze i ja też :)

milenka_olsztyn
30-06-2012, 13:51
No to moje gratulacje :*:*
Wstawiaj zdjęcie :):)
Niech teraz rośnie zdrowy :)

asiekfr
01-07-2012, 08:47
Sylla gratulacje najserdeczniejsze. Jak ty go "wypchalas" ,taki kawal chlopa:wow:. Czekamy na zdiecia rozkosznego maluszka :)

rudzia1985
01-07-2012, 12:24
Sylla, gratulacje rowniez ode mnie :)
Niech sie synus zdrowo chowa...

sylla
02-07-2012, 10:04
Dziękuję dziewczyny. Mały jest słodziak . Już ma dwa tygodnie :)
Z "wypchaniem" to akurat był kłopot. Trzy godziny bóli partych i tak nie dałam rady :(
Mały ułożył się czułkiem do wyjścia i nie dało rady. Po trzech godzinach akcji porodowej lekarze stwierdzili, że muszą mi zrobić cc. Szkoda .... ale najważniejsze , że wszystko z nami już dobrze. Mały muci cyca , że aż szumi :D. I rośnie jak na drożdżach co ważniejsze!
Jak będę miała więcej czasu to wstawię fotkę. Teraz jestem tylko z doskoku na necie bo mały śpi czujnie jak zając pod miedzą ...

milenka_olsztyn
02-07-2012, 10:07
Najważniejsze że i ty i malutki jesteście zdrowi:)

RedSunset
02-07-2012, 11:06
Sylla gratuluję !! i życzę Wam wszystkiego co najlepsze no a Marcelkowi dużo zdrówka :*:*
Pokaż go :)

sylla
02-07-2012, 14:16
Dziewczyny dzisiaj była u mnie położna na kontroli niezapowiedzianej.
Wszystko u nas dobrze :). Mały już waży 5090:cool:.Pięknie przybiera na wadze :yess:
A oto i on ....
Zdjęcie jeszcze ze szpitala. Udało mi się uchwycić pierwszy uśmiech ^_^

Paulka
02-07-2012, 14:32
sylla moje gratulacje:)
jaki fajny mały smykus:* usmieszek to ma taki urwiskowaty:*
zdrowka Wam zycze:*:*:*

milenka_olsztyn
02-07-2012, 19:31
Piękny synuś :) dużo zdrówka :)

asiekfr
02-07-2012, 20:03
ile ma wloskow :lol: .... rozkoszny maluszek . :love: niech rosnie zdrowo!!

asiad1990
03-07-2012, 15:13
bardzo Śliczny chłopczyk :)

dziś byłam na tym teście obciążenia glukoza, jak dla mnie mało słodkie to było :p

Paulka
03-07-2012, 15:25
asiad jestes hardkorem:) hehe

milenka_olsztyn
03-07-2012, 20:19
Bardziej to mdłe i ohydne w sumie niż słodkie :D

asiad1990
03-07-2012, 21:57
Mdle tez nie bylo ;p

Wlasnie patrzylam wyniki moczu i krwi na necie, nie ciekawie mi wygladaja :( a to czegos za duzo a innego za malo ;/.

Kaja21
03-07-2012, 22:05
Śliczny maluszek i jakie ma już długie włoski serdecznie gratuluję:))
Mi to jeszcze 8 dni zostało do rozwiązania i chętnie też się pochwalę brzuszkiem:)

aga
03-07-2012, 22:29
Kaja genialne zdjęcie ! :szczena: :love:

nanami7
03-07-2012, 22:40
Kaja ale masz boski brzuś ! :)

milenka_olsztyn
04-07-2012, 07:44
O tak zdjęcie boskie jest!! :) i brzuś piękny:)
Asia nie martw się wszystko będzie dobrze. Niektóre wartości w ciąży mają być prawo inne:)
A ja wstawię wam jeszcze ubranka:) wszystkie kupiłam na allegro za 20zł :D

Kaja21
04-07-2012, 14:13
mega paaka za jak niską cenę, czasami faktycznie idzie znaleźć mega okazje na allegro dla maluszków, sama na kilka takich trafiłam:)

kath82
04-07-2012, 14:58
Kaja wyglądasz prześlicznie, będzie chłopak?? Jeżeli nie wiesz lub nie chcesz mówić ok, poczekamy:D:przytul:.

Kaja21
04-07-2012, 23:15
Żadna tajemnica będzie 100% chłopak i nawet już ma imię Mikołaj:) jestem taka szczęśliwa to jest nasz mały cud :):)

karolinka0410
05-07-2012, 00:08
ja tylko na chwile żeby sie pochwalić jaki ze mnie kolos musze wejśc jutro i poczytać co sie tutaj dzieje bo kompletnie na nic czasu nie ma... tak wyglądam obecnie tj 33tydzień wielki brzuchol szkrabik mój kochany waży juz 2kg pozdrawiam i caluje wszystkie brzuszki

milenka_olsztyn
05-07-2012, 08:48
Karolinka piękny brzuszek:) ogólnie pięknie wyglądasz:)
Kaja gratuluję synka :)
A nam dziś mija 22 tydzień:)

Kaja21
05-07-2012, 10:05
karolinka i milenka śliczne macie te brzucholki przykro mi że przez wakacje będziecie musiały chodzić ja już nie mam w ogóle sił a jeszcze 6 dni mi zostalo oby to nastąpilo prędzej...:)

sylla
05-07-2012, 17:48
Milenka fajny brzusio. Rośniesz w oczach kochana. I pięknie wyglądasz. Widać , że ciąża Ci służy!

Kaja piszesz, że Ci 6 dni zostało. Ciesz się urokami ciąży. Wiem , że może Ci jest ciężko ale wiecznie w ciąży nie będziesz. To super uczucie więc musisz się nim nacieszyć bo już tuż tuż z tego co piszesz!

nanami7
05-07-2012, 20:33
Milenka z tygodnia na tydzien brzus coraz to wiekszy ;)
ale wielkie oczyska zrobilas na tym zdjeciu hehehe :P

Askar
05-07-2012, 21:13
Karolina, ale cudny brzusio! :) Nie przesadzaj, taki kolos znowu z Ciebie nie jest, wyglądasz naprawdę ślicznie! :)

Milenka, brzuszek pięknie rośnie, a Ty się nie zmieniasz!
Nanami- myślę, że im większy brzusio u Mileny, tym większe oczyska :skacze:

milenka_olsztyn
11-07-2012, 17:24
Oj już dajcie spokój :D tak wyszło a w sumie to było najlepsze zdjęcie :D
No i dziękuje za komplementy :)

---------- Dodano o godzinie 17:24 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 07:15 ----------

Co tu taka cisza??
Ja dodaje takie zdjęcie:)
http://wd8.photoblog.pl/np4/201207/74/127446327.jpg

Askar
11-07-2012, 18:26
Milenko świetny pomysł! :ok:
Kiedyś znalazłam coś takiego, też fajna kombinacja
urocze :) na Fotografie - Zszywka.pl (http://zszywka.pl/p/urocze--491021.html)
i
3 w 1 na Photography - Zszywka.pl (http://zszywka.pl/p/3-w-1-488390.html)

milenka_olsztyn
11-07-2012, 18:31
Oj tak te piękne są:)
Dziś mnie moja mała obudziła o 4 rano :D nagrałam jakieś jej kopniaczki ale nie wiem czy coś będzie widać...
http://www.youtube.com/watch?v=PCGE9xXdXd4&feature=youtu.be

Paulka
12-07-2012, 08:17
Milenko z 21 na 23 to pieknie Ci urosl brzusio:) bo pierwsze tyg to tak spokojnie sobie rosl widze:)

milenka_olsztyn
12-07-2012, 08:18
Powiem ci Paulka że to na tym zdjęciu jakos duży wyszedł :D widocznie mała się jakoś tak ułożyła dziwnie :D

trendy77
12-07-2012, 08:39
sylla gratulacje cudny skrzat:skacze:
dziewczyny wygladacie kwitnosco z brzuszkami trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie:)
milenko tobie dopinguje najbardziej i czekam na ten brzuszek w spadku po tobie:Da tak na marginesie co masz za kolorek bo jest sliczny:wow:

milenka_olsztyn
12-07-2012, 08:55
Dzięki Basiu. Ja tez mam nadzieję że ten brzuszek po mnie dostaniesz. Nawet nie wiesz jaką.
Kolor który mam na włosach to pianka wellaton 77/44 wulkaniczna czerwień
My dziś zaczynamy 23 tydzień:)
I co wcale nie taki wielki ten brzuch jak na wcześniejszym zdjęciu :D

Paulka
12-07-2012, 10:36
no faktycznie:) widocznie malenstwo wypielo sie dupcia do zdjecia:)hih

nanami7
12-07-2012, 12:38
Milenka dla mnie najwieksza roznica jest pomiedzy 17 a 18 ale moze to wina ciuszkow ;)
i pomiedzy 21 a 23 to juz kolosalna roznica ... :) pieknie, pieknie, pieknie. Kazda z Was ciezaroweczek powinna brac przyklad z Mileny i wstawiac nam fotki :D

Paulka
12-07-2012, 13:59
zgadam sie z Nanami, pośliniłybyśmy sie do tych waszych brzuszkow:)moze medaliki trzeba jakies rozdac za prowadzenie ciazyi na forum:):)

asiad1990
12-07-2012, 14:59
ja bym wstawiala ale nie lubie miec robionych fotek ;/ w ogole nie lubie patrzyc na swoj wyglad, ostatnio omijam lustro szerokim lukiem (najszerszym jak sie da). bez patrzenia w lustro czuje sie jak taki slon, wszystkie ciuchy robia sie za male a kg szalenie rosna. i kto to pozniej zgubi.

w trakcie ciazy mam moze 3 zdjecia z brzuszkiem a zadnego zdjecia maluszka z usg.

milenka_olsztyn
12-07-2012, 15:50
Ooo no medalik by się przydał :D
Ja też nie lubię siebie na zdjęciach... chociaż może powiem to tak zależy kto zdjęcia robi :D bo ja sama swoje lubię jak je zrobię :D bo niektórzy zdjęć po prostu robic nie potrafią i wychodzi z ludzi to co najgorsze :D

Paulka
12-07-2012, 15:54
ooo asiad przydala by Ci sie jakas sesyjka, takie zdjecia ktore podbudowalyby Cie na duchy, kurde kobieto jestes piekna, jestes w ciazy, to najpiekniejszy czas, patrz jak laski promienieja, patrz an ilenke normalnie blyszczy, troche wiecej wiary w sibie wiecej pewnosci, jestes piekna a tak chwila nie zdaza sie zawsze!!

milenka_olsztyn
12-07-2012, 15:59
Ja bym ci jakieś fajne fotki pocykała i od razu byś się lepiej poczuła:)

Paulka
12-07-2012, 16:19
no pewnie , to nie musi byc zadna profesionalna sesja za niewiadomo jakie pieniadze:)chodzi o fakt podbudowania wlasnej samooceny, to zdjecie ktore wrzucilas ..pieknie na nim wygladasz, i nie jedna ja to Ci pisze:)

milenka_olsztyn
12-07-2012, 16:21
Wystarczy się uczesać, podmalować ubrać w jakąś obciślejszą koszulkę i już świat jest piękniejszy:)

asiad1990
12-07-2012, 16:48
makijazu chyba nie widzialam od marca, jakos zero motywacji. nawet nie chce mi sie zajac brwiami bo wygladaja okropnie :(. moze wieczorem je poskubie.

no w sumie nie ma kto tez zrobic ladnego zdjecia, chlopakowi jakos nie wychodza one za ladne, albo jakies rozmazane czy przeswietlone.

zmierzylam dzis brzuszek - 105 cm ma :)

Paulka
12-07-2012, 16:53
nie no nie moge, wezcie ja zbanujcie!! hah asiad w dupsko bys dostala ale maluch Cie ratuje, raz dwa fotke pokaz, chociaz brzuszka samego, plissss

p.s oczywiscie zartuje z tym zbanowanie:)

nanami7
13-07-2012, 12:26
Asiad no wlasnie troche wiary w siebie i motywacji :) nie siedz z zalozonymi rekami, bo jesli Tobie sie czegos teraz nie chce, to jak urodzisz dziecko nie daj BOZE (!!) popadniesz w depresje i co? Wyjdz troche do ludzi, na spacer, podmaluj sie, ubierz kolorowa bluzeczke;). Pokaz innym jakie to jest piekne byc w ciazy. Przeciez nosisz swoj najwiekszy Skarb pod serduszkiem. A po latach jak Cie dzieciatko zapyta "mamusiu a pokaz mi Twoje zdjecia jak bylem/bylam w brzuszku", to ... ?
Zrob to chociaz dla swojego Bejbisia.
I nie lam sie przede wszystkim :* moze jak poczytasz chociaz nasze posty to Ci sie lepiej na serduchu zrobi !

Ojjj przydalby Ci sie taki pozytywny i mega duzy kopniak w cztery litery :D

Zdjecie na poprawe humoru dla wszystkich forumkowych ciezaroweczek :skacze:
źrodło: Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://i.obrazky.pl/dziecko-robi-mine-914-OBRAZKY.PL.jpg (http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl&client=opera&rls=pl&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=Z3cXe6mu_D0knM:&imgrefurl=http://www.obrazky.pl/dziecko-robi-mine&docid=1lrg0BOBaEVMTM&imgurl=http://i.obrazky.pl/dziecko-robi-mine-914-OBRAZKY.PL.jpg&w=448&h=315&ei=9_f_T5ivF9OGswaLtO3OBg&zoom=1&iact=hc&vpx=469&vpy=172&dur=1629&hovh=188&hovw=268&tx=111&ty=170&sig=115990954635909942065&page=2&tbnh=149&tbnw=201&start=10&ndsp=15&ved=1t:429,r:7,s:10,i:133&biw=1024&bih=492)

asiad1990
13-07-2012, 19:38
Dziewczyny....

Dzis podjelam decyzje, nie mam wczesniejszych zdjec brzuszka ale teraz do konca ciązy bede je robic :). Przekonałyscie mnie :). Mam jedno chyba z 13 tygodnia ale nie od boku, widac tylko zaokraglony brzusio.

Wczoraj zarejestrowalam sie na stronie Bebilon i maja przyslac jakies poradniki i prezent dla maluszka - pluszowego misia polarnego. Znalazlam tam tez taka opcje prowadzenia pamiętnika. Bardzo mi sie spodobal. Bede go prowadzic a na koncu wydrukuje i oprawie. Są tam strony np. Drzewko genealogiczne, W brzuszku mamy, Moja mama, Moj tata, Juz jestem, Pierwsza gwiazdka, Pierwsze jedzonko, Sen, Moj zwierzak, Wiosna, Lato, Jesien, Zima, Pierwsza kąpiel itp. Do tego juz dawno postanowilam ze bede prowadzic album ze zdjeciami pt. "Moj pierwszy rok życia" albo "Moje pierwsze 365 dni na świecie" czyli bedzie widac jak maluszek zmienia sie przez pierwszy rok z dnia na dzien :). Tylko skad taki duzy album, wszedzie sa tylko na 200 zdjęc a ja bym potrzebowala na 400 lub 500. No chyba ze dwa albumy bo jeszcze chrzest trzeba tam zmiescic.

Wzielam sie po poludniu troszku za siebie. Myslalam ze nie mam zadnego lakieru do pazurkow ale jakis znalazlam i je pomalowalam. Juz jakis krok do przodu. A jutro biore sie za wykombinowane ciasto :).

I prosze juz nie straszyc kopniakami w cztery litery ^^. Maluszek wystarczajaco kopie, ino brzuch podskakuje.

milenka_olsztyn
13-07-2012, 20:12
No proszę jaka zmiana :)
No i baaardzo dobrze :) trzeba się ogarnąć czasem i wziąć w garść:) Ciaża to nie choroba tylko przepiękny okres który moze się nigdy więcej nie powtórzyć. Czasem bywają gorsze dni ale makijaż trzeba robić nawet jak cały dzień leżymy w łóżku :) Taka jest moja filozofia:) trzeba samemu z sobą się dobrze czuć:) No i wytrwałosci w pisaniu i prowadzeniu dzienniczka:)ja tez piszę pamiętnik:)

Paulka
16-07-2012, 11:52
no Asiad wielkie brawa, oby tak dalej:)

sylla
16-07-2012, 12:16
asiad i tak trzymaj kochana!

milenka fajny pomysł z fotkami taki tydzień po tygodniu :) Super!

milenka_olsztyn
16-07-2012, 12:27
No więc ja po dzisiejszej wizycie. Wszystko ok i z dzidziulkiem też. Nie widziałam mojej małej ale za to słyszałam serduszko. Cudnie bije :) Ale 4kg od początku ciąży mam do przodu...;/

sylla
16-07-2012, 14:50
milenka widzę że się wagą przejmujesz ... A raczej niedowagą , tak?
No co Ty nie przejmuj się !
Jak urodziłam to była na jednej sali ze mną dziewczyna która 10 kg tylko w ciąży przytyła .
(Wstyd mi było że ja aż 25) Tak w pierwszej jak i w drugiej.
A syna 3150 urodziła.

rudzia1985
16-07-2012, 18:20
Moja tesciowa z ostatnim synem przytyla 40 kg :P
Chlop sie urodzil jak dab, ok 5 kg a teraz ma jakies 90 kg > 26 lat... :)

milenka_olsztyn
20-07-2012, 07:00
ja jak bym przytyła 20kg to bym się chyba toczyła po chodniku... za niska jestem żeby tyle ważyć...
wstawiam nasze zdjęcie z wczoraj :) 24 tydzień:)

sylla
20-07-2012, 09:59
Tak się tylko wydaje...
Ja mam 164 cm wzrostu a przytyłam te nieszczęsne 25 kg.
Chyba nie było tak tragicznie. No i pewnie z 5 kg z tego to była opuchlizna...

milenka_olsztyn
20-07-2012, 10:04
no w sumie ja mam 160 wzrostu.... ale chciała bym max 13kg przytyć... jak na razie mam 4 na + więc aż tak źle nie jest... Słyszałam że najwięcej tyje się właśnie w 2 trymestrze....

Asieńka K
20-07-2012, 11:06
Milenka Ja mam dwie ciąże ze sobą a teraz trzecia,więc z własnego doświadczenia Ci powiem że u mnie to od szóstego miesiąca tak konkretnie było widać i w pierwszej i w drugiej przytyłam 18kg,teraz zaczął się siódmy miesiąc a waga poszła od początku 8kg,ale damy radę wrócić do figury sprzed ciąży,tylko potrzeba troszkę czasu.Trzeba też wziąć pod uwagę porę roku i termin porodu,wiadomo ze u każdej kobiety jest inaczej chodzi mi teraz o puchnięcie nóg i rąk,przez to że są takie upały zauważyłam że ciężko mi obrączkę ściągnąć bo palce trochę spuchły,a jak jest u Ciebie?moja najbliższa przyjaciółka będzie rodzić na dniach,a stopy u niej wyglądają jak baloniki takie okrągłe,

nanami7
20-07-2012, 12:06
Dziewczyny z tą opuchlizna to nie ma zartow, bo moja znajoma tak spuchla w ciazy ze szok. a ze byla "swieza" mezatka to powiedziala ze obraczki nie sciagnie. Skonczylo sie to tak ze moja mama kazala jej natychmiast jechac do chirurga jesli nie chce miec palca obcietego, bo tak miala spuchniety paluch ze tej obraczki juz prawie nie bylo widac :/:
no i pojechala - musieli jej obciac mechanicznie ta obraczke..

sylla
20-07-2012, 13:55
Ja to obrączkę najpierw zgubiłam bo mi tak paluchy spuchły( wymiotowałam dużo na początku) . Potem ją znalazłam i zmniejszyłam. A po dwóch miesiącach nie mogłam jej na palec włożyć po mi się jak paróweczki zrobiły.... Tak wiec pół ciąży chodziłam bez obrączki. I dopiero trzy tygodnie po porodzie mogłam ją z powrotem założyć.
Lepiej na siłę nie nosić (nawet) obrączki!

milenka_olsztyn
25-07-2012, 16:11
Mi tam puki co nic nie puchnie:) pierścionki jakie były takie są :)

---------- Dodano o godzinie 16:11 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 15:05 ----------

wstawiam wam filmik z wiercioszkami mojej małej :)
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu

natalia268
25-07-2012, 16:43
słodko :love:

Sylla ile ważyłaś jeśli mogę spytać ?

co do tycia, u mojej znajomej nie bylo nic widać do 4 miesiąca. Później tylko taki mini brzuszek jakby się 'najadła' a w 7 i 8 hopsasa brzuch był olbrzymi

Askar
25-07-2012, 22:37
Milenko, bosko :love:

rudzielec
25-07-2012, 22:55
milenka zarąbiście, az mi sie przypomina jakie to fajne uczucie:)
ja przytyłam 15 przez cala ciaze,a po tygodniu waga wróciła do normy:) przez pierwsze kilka miesiecy waga ani drgnela az sie martwilam, ale pielegniarka mi mowila ze powinnam sie cieszyc:D maluch wyszedl 3,490:)

krasta
25-07-2012, 23:08
Milenka super filmik ale fajnie zlapalo jak sie wierci hehe;p

milenka_olsztyn
26-07-2012, 07:24
A no udało sie złapać udało:) ale zazwyczaj jak włanczam nagrywanie mała jest grzeczna jak aniołek :D

A to my dziś:) 25 tydzień:)

Nnisiaa
27-07-2012, 16:57
Milenka ajjjjjjjj cudo filmik az mi sie (tfu) zatesknilo :) i boski brzunio:)

kasiulka81
27-07-2012, 19:17
Milenka - świetny filmik, no i Ty super się z brzuszkiem prezentujesz :skacze:

asiekfr
29-07-2012, 22:27
filmik fajniutki i wygladasz Milena ,pieknie :)
u mnie te kopniaczki zaczynaja przeszkadzac mi w pracy .....ale to przeciez takie mile przeszkadzanie :)

milenka_olsztyn
30-07-2012, 06:02
Dzięki dziewczyny za wszystkie miłe słowa bo ostatnio mam takie dni że patrzeć na siebie nie mogę....
W środe lub czwartek idę na USG 4D więc też wstawie wam zdjęcie:)
Swoją drogą to czemu tylko ja te zdjęcia wstawiam?? :>

nanami7
31-07-2012, 11:07
No wlasnie dlaczego tylko Milenka wstawia zdjecia? Pokazujcie brzuchole ! :)

Nnisiaa
31-07-2012, 12:35
no wlasnie cos malo tych zdjec..a przeciez brzucholkow wiecej:)

Milenka zapamietaj jedno ze kobieta w ciazy zawsze wyglada pieknie... ma w sobie cud..malenka istotke wiec wiecej nie chce slyszec ze patrzec na siebie nie mozesz....!!!! ;)

kath82
31-07-2012, 12:50
Też lubię oglądać Wasze zdjęcia, więc proszę o więcej:D.
Milena też tak miałam zwłaszcza po 5 miesiącu i marzyłam, by ten czas przeleciał jak najszybciej i już się to skończyło:P. Może jestem egoistką, ale taka prawda:/:. Kocham swoją córcię i jestem szczęśliwa, że jest z nami, ale za żadne skarby nie mogę się przełamać, by postarać się o rodzeństwo dla niej:huh:. Wiem jestem okropna:torba:.
Życzę Ci jak najmniej takich paskudnych dni:*.

milenka_olsztyn
31-07-2012, 16:34
Na szczeście nie często mam takie dni...
Dziś mam studniówke :D zostało jeszcze tylko 100 dni:)
W czwartek na 17:30 idę na USG 4D więc się pochwalę w piątek :) Zpobaczymy czy z księżniczki nie zrobił się książe :)

milenka_olsztyn
02-08-2012, 09:10
Nikt się nie odzywa więc ja wstawie zdjęcie z dziś no i zdjęcie brzuchola :)
Dziś na 17:30 na USG :) Jutro zdam relacje :)

asiad1990
02-08-2012, 12:16
no ja niestety nie mam zdjęć. nie ma kto zrobić a sama nie dam rady. nawet lustra nie mam takiego żeby szło zdjęcie zrobić, same małe lusterka w domu. chłopak na delegacji- zarabia na łóżeczko i wózek a ja siedzę sama jak kolek. na spacer za gorąco, do chrześniaka iść nie mogę bo chory i jego siostra też a do tego remont mają więc nie ma co się tam pchać.

do terminu zostało mi 74 dni czyli 2 miesiące i 13 dni. podejrzewam że jednak wcześniej maluch się urodzi niż w terminie.

wizyta dopiero 20 sierpnia, usg miałam ostatni raz w 23 tyg, nie wiem jak jest maluszek ułożony ani ile może ważyć. same wizyty tylko z badaniem na fotelu- teraz nie wiem czy uda mi się na niego wejść, ubrać się już mam problem.

Paulka
02-08-2012, 13:09
asia ustaw apartat jesli masz tak opcje zeby sam zrobil zdjecie, ja bardzo chetnie zobaczylabym Twoj brzuszek:)proszeeee...

asiad1990
02-08-2012, 15:20
No to wstawie :P pierwszej jakosci foto nie jest ale brzusio jest.

29 tydzien 3 dni

natalia268
02-08-2012, 19:14
śliczniutkie brzuszki :love: ! A jak znosicie upały ?

PS :):) na mmm - Zszywka.pl (http://zszywka.pl/p/--710599.html)

nanami7
02-08-2012, 19:36
Asiad sliczny brzusio masz ... :)

asiad1990
02-08-2012, 21:00
hmmm.... upaly??
ja to najchetniej bym chciala sniegu, tak to zamykam sie w pokoju - okna zasloniete i wiatraczek, duzooo wody i jakos idzie przezyc, ciezko ale idzie.

milenka_olsztyn
03-08-2012, 06:41
Ja upały znosze różnie... raz jest ok a raz jest tragedia...
Wczoraj byłam na USG. Moja panna waży całe 1017g :) czyli spora dziewczyna z niej :) No i straszny wiercioszek:)
Wstawiam wam zdjęcia (javascript:void(0)):)

natalia268
03-08-2012, 09:26
4d cudowne :love: !

Askar
03-08-2012, 14:58
Milenko, pięknie! :love:
Moja siora miała 4d miesiąc przed urodzeniem synka (dopatrzyli się wady serca i musiała mieć to badanie) i powiem szczerze, że jak dziś porównuję zdjęcie Patryka po urodzeniu i to z usg, to na każdym wygląda identycznie. To z usg przypomina zdjęcie w sepii. :)

asiad1990
03-08-2012, 16:29
jakie śliczne, pozazdrościć :)

ja takiego mieć niestety nie będę a bardzo bym chciała, mam jedno czarno białe z 13 tygodnia i tylko takie mieć będę w dodatku zrobione telefonem

Nnisiaa
03-08-2012, 18:30
dziewczyny brzuszki sliczne... :)))

Milenka usg kapitalne... i dobrze ze rosnie ksiezniczka:)

Paulka
03-08-2012, 19:09
Asia ten brzuszek to masz taki szpiczasy nie okraglutki com??oj chcialoby sie wyglaskac:):):):)

asiad1990
03-08-2012, 20:32
brzuszek każdego dnia wygląda inaczej. zależy jak maluch się ułoży.

asiekfr
06-08-2012, 09:31
Jak tam "ciezarowk"i sie czuja ?? Mi zaczyna robic sie troche ciezko. 27 tydzien i maluszek zaczyna uciskac tu i tam ,spac nie daje troche i ta okropna "zgaga":(. Zameczy mnie . :(

karolinka0410
06-08-2012, 19:10
wszystkie brzuszki cudne :) asiekfr a Ty kiedy sie brzuszkiem pochwalisz??:P ja już mam dosyć chyba mnie dopadł jakiś dół masakra u mnie 37tydzień chce już urodzić mam dosyć wszystko mnie boli cała puchne wyglądam jak balon przytyłam niecale 15 kg a wygladam jak bym miala z 25 na plusie i do tego dowiedzialam sie dzisiaj u lekarza ze mam jakies bakterie i przy porodzie dostane jakis antybiotyk zeby mały nie złapał żadnej infekcji

asiekfr
06-08-2012, 20:49
karolinka ,mam nadzieje ,ze to nic powaznego ta bakteria .... trzymam kciuki zeby bylo dobrze ,zreszta musi byc.:) Juz niewiele ci zostalo ... dasz rade :)
ja nie pokazuje brzuszka ,nie lubie siebie takiej ,wiec nie robie zdiec i to wszystko (tylko kilka ,dla dziecka na potem :D)

karolinka0410
07-08-2012, 11:06
a to nie namawiam w takim razie ... ta bakteria to paciorkowiec jest ;/ nie dość że mam te torbiele to jeszcze to badziewie sie przypałętało bóg wie skąd

Jade
07-08-2012, 11:28
Jezeli ma sie paciorkowca prawdopodobnie lekarz zastosuje metode ktora nazywa sie śródporodowa antybiotykoterapia, której celem jest zapobieganie przeniesienia się bakterii z organizmu matki na dziecko podczas porodu. Podawany jest wówczas antybiotyk (najczęściej z grupy penicylin), drogą dożylną. Postępowanie takie to skuteczna ochrona dla Twojego dziecka i bezpieczna dla Ciebie.Mam nadzieje ze lekarz poinformowal cie dokladnie o tej bakteri. Wygladacie pieknie Ciezaroweczki :*

karolinka0410
07-08-2012, 17:18
tak mówiła jak to bedzie wyglądało itd ale mimo wszystko jakos tak sie stresuje tym ;/

DiamondShine
11-08-2012, 14:46
karolinka nie przejmuj sie tez go mialam! jak mi lekarz powiedzial o tym i ze dziecko moze sie urodzic z zapaleniem pluc czy sepse miec to ryczałam chyba przez tydzien... bralam antybiotyk i wszystko wporządku bylo;)

karolinka0410
12-08-2012, 00:29
diamondshine:
ja mam dostać jednorazowo przed samym porodem a Ty wcześniej brałaś? bo słyszałam że niektóre dziewczyny np przez kilka dni przed porodem brały antybiotyk a mogłaś normalnie karmić piersią? czy musiałaś jakiś czas odczekać?

milenka_olsztyn
12-08-2012, 08:27
Dziewczyny lekarze już zrobia tak zeby wszystko było dobrze:) stresować się nie ma co:)
Ja wstawiam nas i zakupy nowe dla małej:)
http://wd10.photoblog.pl/np5/201208/72/129845189.jpg

karolinka0410
12-08-2012, 11:57
ale różowe cuda :)) brzuszek śliczny ja już lepiej mojego nie pokazuje bo sie nie zmieści w kadr ;p od samego rana czlowieka potrafią wkurzyć masakra już mnie dobijają te pytania wszystkich urodziłaś już jeszcze sie kulasz o boziu oczywiste że jak urodze to sie wszystkim pochwale moim maleńkim skarbem

DiamondShine
12-08-2012, 15:50
Karolinka - tak ja musialam brac przed porodem tabletki i potem tez mialam dostac przy porodzie. tak moglam od razu karmic i przystawiali mi malego do piersi ale ja mialam cesarke i potem pokarmu nie mialam tak od razu po cesarce ale probowalam i znow za male brodawki mialam i potem jednak zdecydowalam sie od razu w szpitalu mi dali tabletki na pokarm bo potem szlam do szkoly a to zima byla nie chcialam jakiegos zapalenia dostac. takze probowalam malego przystawic do piersi ale nie karmiłam.

milenka_olsztyn
16-08-2012, 08:50
Wstawiam wam filmik z poranną pobudką jaką urządzila mi moja mała :D Bo matce kopa trzeba dać żeby wstala :D
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu

nanami7
16-08-2012, 11:34
O kurcze Milena ale daje kopniaki :D hihi brzusio az faluje z jednej na druga strone :D

milenka_olsztyn
16-08-2012, 11:37
A no kopie kopie :D niech kopie byle nie za mocno :D
A to my dziś :)

nanami7
16-08-2012, 11:52
Milena ja sie napatrzec na te Twoje fotki nie moge. Pieknie wygladasz z brzusiem a Twoja córcia dzieki tym wszystkim zdjeciom i filmikom bedzie miala swietna pamiatke.
Dobrze ze dokumentujesz kazdy tydzien i jestes konsekwentna. Pozniej mozna sobie zrobic piekny album z tych wszystkich "zapamietanych chwil" :)

krasta
16-08-2012, 12:47
ale daje te kopniaczki mamusi:) a ile pozostało ci do rozwiązania?:przytul:

milenka_olsztyn
16-08-2012, 13:10
dziś zaczął się 28 tydzień więc zostało 12 tygodni :)

krasta
16-08-2012, 13:23
a to jeszcze troszke czasu:):* ale super kopniaki uchwyciłas;p

milenka_olsztyn
16-08-2012, 13:47
A no jakoś w końcu się udało :D
Podliczyłam wszystkie rzeczy dla małej i mam:
Body dł. rękaw: 8szt.
Body kr. rękaw: 26szt
kaftaniki i bluzeczki: 23szt
śpiochy cienkie: 23szt
śpiochy grubsze: 17szt
Rajtuzki: 4szt
Skarpetki: 10par
sweterki/bluzy: 6szt
Kombinezony: 3szt
Buty: 4pary
półśpiochy: 6szt
Sukienki: 2szt
Jeansy 2szt
Jeszcze mam 6 takich kompletów albo getry z bluzeczką albo bluza z cieplejszymi spodniami :D
Normalnie szaleństwo :D nic już nie kupuje :D

krasta
16-08-2012, 14:05
to zaszalałas rzeczywiście ale brzuszek super:)
tylko tak sie mowi ze nie kupie nic a pewno i tak cos nowego kupisz dlka małej:)

sztynka
16-08-2012, 20:44
Nie no Milenka Twój brzusio jest śliczny :blink:

asiad1990
17-08-2012, 13:24
hej.

Milena ładne zdjęcia i jak dużo ubranek.

ja od tygodnia w ogóle nie myślę o dziecku, nie obchodzi mnie nawet czy wszystko z maluchem w porządku. może dziwnie to brzmi ale tak jest.

dziś mija tydzień jak umarła moja mama, nie mogę się z tym pogodzić i się nigdy nie pogodze, miała 45 lat dopiero, czekała na malucha ale nie doczekala, pusto w tym domu, każdy mi mówi że wkońcu nie cierpi i nie męczy się przez te choroby, nie dociera to do mnie, nie dam rady bez niej, nikt mi nie pomoże teraz, najgorsze że dzwonię do mamy codziennie bo myślę ciągle że jest tylko w szpitalu i wróci. chce żeby wróciła ale tak już się nie stanie. to moja wina- mogłam kilka minut wcześniej zadzwonić po karetkę, może by zdążyli dojechać do szpitala a mama by żyła i było by jak zawsze.

tydzień temu ale w czwartek umarł mój pies, był ze mną 16 lat. też mnie zostawił.

kto następny mnie zostawi? nie chce żeby tak się w ogóle stało.

w poniedziałek wizyta u lekarza i okaże się czy z małym w porządku. jestem w złym stanie psychicznym, ciągle płacze, wczoraj na pogrzebie nikt nie mógł mnie uspokoić, mało brakowało i do szpitala bym musiała jechać, ale jakoś obyło się bez tego.

najchętniej omijala bym szpital i lekarzy cały czas ale tak się nie da.

Kaja21
17-08-2012, 14:22
W końcu mogę pochwalić się swoim małym cudeńkiem Mikołajem ur. 23.07.2012 57cm i 3250g:)

Askar
17-08-2012, 15:14
Asiu, bardzo mi przykro z powodu Twojej Mamy, nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak wielką stratę poniosłaś. Straciłaś najdroższą Tobie osobę, ale Ty też teraz jesteś właśnie taką "najdroższą osobą" dla Twojego brzdąca, który w Tobie rośnie. Pamiętaj kochana, że Twój maluszek poza Tobą nie ma na razie nikogo.
Twoja Mama będzie z Tobą zawsze; w miłości, którą malca obdarzysz- przecież ona Cię jej nauczyła, w każdym geście, słowie, pocałunku. Ona będzie z Tobą w każdej chwili Twojego macierzyństwa, bądź dla Twojego maluszka właśnie taką mamą za jaką teraz tęsknisz, a będzie on najszczęśliwszym dzieckiem na świecie. I wierze, że sobie świetnie poradzisz, bo już, pomimo tylu przeciwności losu pokazałaś, jak silna jesteś! :przytul:

Twoja Mama czekała na maluszka, niestety nie doczekała się, ale przecież ona go zobaczy...z góry.

Kaja, śliczny maluszek.

Milenko, ładną kolekcję ubranek nazbierałaś. A brzusio wygląda cudnie :love:

milenka_olsztyn
17-08-2012, 15:32
Asia też nie wiem co napisać ale podpisuje się pod tym wszystkim co napisala Askar. Twoja mama zawsze będzie z tobą bo będzie w Twoim sercu:przytul:. I nie mów że to twoja wina bo to nie jest prawda...

Kaja Mikołajek przecudowny jest:love:

nanami7
17-08-2012, 16:52
Asiad podejrzewam jak jest Tobie ciezko, ale pozbieraj sily wlasnie dla tego Malenstwa, ktore niebawem przyjdzie na swiat. Jestes bardzo silna, poradzilas sobie wiele razy. Mama Ci pomoze, ale duchowo. Nie ma jej fizycznie przy Tobie ale wierze ze w odczujesz to ze jednak gdzies jest... I na pewno teraz nie pozwoli by Tobie i Maluszkowi sie cos zlego stalo. :*

Kaja ale masz ladnego synusia :love:

milenka_olsztyn
17-08-2012, 16:58
Ja zaraz jadę po wózek :D i może jeszcze łóżeczko albo pościel chociaż dokupie :)
Zakochałam się w tym łóżeczku tylko jest cholernie drogie...
STYLOWE MEBLE DZIECIĘCE, WSPANIAŁE BIAŁE ŁÓŻECZKO (2545057170) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/stylowe-meble-dzieciece-wspaniale-biale-lozeczko-i2545057170.html)

ogólnie podobają mi się takie inne łóżeczka najlepiej z takimi listewkami zamiast szczebelków...
kupiłam jeszcze taką opaske dla malutkiej :P
opaska sesja foto chrzest Hand made kwiaty 7 (2551890233) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/opaska-sesja-foto-chrzest-hand-made-kwiaty-7-i2551890233.html)

asiekfr
18-08-2012, 09:49
asiad ,mysle ,ze Twojej mamusi byloby przykro gdyby przeczytala to co napisalas . jestem pewna ,ze obdarzysz twoje dziecko taka sama miloscia ,jaka twoja mam cie obdarowala . nie zapominaj o tym ,ze on bardzo cie teraz potrzebuje ,bo tez odczuwa twoj smutek i stres. Nie potrafie napisac ,jak jest mi przykro ,ze w takim waznym momecie twojego zycia ,odeszla twoja mamusia . bol i smutek musza byc okrutne ,ale teraz masz dla kogo pozbierac sie i isc do przodu,jestem pewna ,ze wlasnie tego chcialaby twoja mama ..... i zawsze masz nas tutaj ... dobrym slowem postaramy sie pomoc :przytul:

Kaja malusze piekny ,tak spokojnie sobie spi :love: Uroczy !!

Ja natomiast od 1,5 tyg mam okropny suchy kasze ... juz mnie wszystko boli od tego szarpania . To nie jest pokaslywanie ,dusze sie jak nalogowy palacz. Daja mi tu jakies smieszne syropy i tyle ,oczywiscie pomagaja mi tyle ,co nic. Juz nie mam sily po prostu. Wszystko mnie boli , glowa ,klatka piersiowa brzuch ,zgubilam gdzies z tym kaszlem prawie 2 kg. Martwie sie troche o malego ,ale podobno jemu nic nie grozi ,tylko go troche trzesie jak sie tak dusze !!

zyza
19-08-2012, 22:34
Asiek ja z takim kaszlem rwacym az pojechalam do szpitala na porod... i jak mnie w nocy skurcze nie budzily to kaszel... a potem po cesarce jak masz brzuch pozszywany weż se kaszlnij...
popros kogos zeby cie czyms na rozgrzanie nasmarowal :) mi tak polozna zrobila po urodzeniu zeby wypocila to chyba bezpieczne jest ale lepiej sie spytaj

strasznie dawno mnie tu nie bylo...
Milenka pieknie ci w ciazy :)

milenka_olsztyn
20-08-2012, 06:24
Zyza dzięki :)

Rozgrzewającym niczym smarować się nie można w ciąży... Wiem bo też byłam chora i w aptece zabronili. Powiedzieli że absolutnie takimi specyfikami nie można się smarować... Ja też miałam okropny kaszel ale tabletki na gardło pomagały no i ten syrop dla kobiet w ciąży
Syrop dla kobiet w ciąży - Prenalen ? Akcesoria dla mamy - opinie użytkowników znam.to (http://znam.to/recenzje/5561/Syrop-dla-kobiet-w-ciazy---Prenalen)
do tego herbata z miodem i sokiem malinowym i rutinoscorbin :) Ja dzięki bogu w ciąży tylko raz chorowałam ale coś ostatnio straszny katar mnie męczy...
Dziś na 10 do lekarza... zobaczymy jak tam moje wyniki i posłucham sobie serduszka:) ciekawe czy zapisze mnie na USG...

kupiłam w końcu łóżeczko... zamówiliśmy na allegro bo w hurtowni ludzie mnie dobijali i jakbym chciała wszystko tam kupić co jest w tym zestawie to bym musiała z 800zł wydać chyba...
łóżeczko białe a pościel brzoskwiniowa:)
MEGA ZESTAW 16cz: ŁÓŻECZKO+MATERAC GRYKA+POŚCIEL # (2563729838) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (http://allegro.pl/mega-zestaw-16cz-lozeczko-materac-gryka-posciel-i2563729838.html)

asiekfr
20-08-2012, 08:27
kaszel ciagle taki sam ,ale staram sie nie myslec o nim. do tego wczoraj mielismy 40 °C .... myslalam ze sie skoncze . dzisiaj ma byc 32°C ..... wow jaka ulga :D Na szczescie pracuje tylko troche ,bo nie daje rady z tymi upalami. Grupuje klietki i wtedy jade do salonu(w ktorym nie ma klimy :ok:-prawda?!)

Lozeczko piekne Milena ,w sam raz dla malej ksiezniczki:). Ja mam wszystko ,bo po synku moim cala sterta rzeczy zostala. Powoli musze to zaczac wyciagac i wlasnie tylko lozeczko kupimy i gotowa jestem :) do ataku .

syrena16
21-08-2012, 20:28
... wspaniale prezentuja sie Wasze brzuszki... miłe wspomnienia
Moja Olucha juz mi zaczyna pyskowac a ma zaledwie 3 latka:) niestety będzie jedynaczka bo ja juz nie moge mieć dzidzi.
ale trzymam za Was kciuki, czeka Was wspaniały czas.

milenka_olsztyn
23-08-2012, 11:54
No to wstawiam nas jak żadna nie chce nic powstawiac :D
77 dni do końca:)
Mala łobuzowała całą noc tak że nic nie spałam...;/

rudzia1985
23-08-2012, 17:00
Jak tez czas leci...Jeszcze nie dawno pokazywalas testy ciazowe a tu jeszcze pelne 2 miesiace i ciut i bedzie dzidzia :)

krasta
23-08-2012, 18:34
milenka super brzuszek jak sie napatrze na niego to aż zazdroszcze;p ale jeszcze nie czas i pora na mnie za młoda jestem dopiero mam 22 lata eheh;p a ty masz rude naturalne włoski bo caly czas widze taki sam kolor;p

milenka_olsztyn
23-08-2012, 19:28
Rudzia zgadzam się ten czas zasówa jak szalony...
Krasta naturalne włosy mam średni blond:) rudy malowany:)

krasta
23-08-2012, 20:04
własnie sie tak zastanawialam bo ja mam rude hehe i aż takie marchewkowe to nie mam hehe;p ale twój ładny taki marchewkowy :P ja swoj tez kiedys farbowałam i to juz na wiele sposobów blond,brąz i wogole miksturki hehe;p aż wkoncu odważyłam sie na swoje naturalne;p super brzuszek tak od początku ogladam twoje zdjecia jak zaczęła ci sie ciąża i normalnie super pamiątke bedziesz miec co chwile zdjecia pokazujące jak sie brzuszek zmienia:) powodzenia:*

dizzzy_girl
24-08-2012, 13:14
Milenka kwitniesz w ciąży kochana! Ach jak ten czas leci :)