Zobacz pełną wersję : Wyjatkowe dziewięć miesięcy czyli FORUMKOWY KLUB CIĄŻOWY ; )
Strony :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
Basiu tak jak ciebie mnie na początku bardzo sutki piekły jakbym je obtarła...
teraz to mnie cały cyc swędzi... :D az głupio ze chodze się i drapię :D
ja jutro do pani gin ale dopiero na 20 także zdam relacje następnego dnia :D
moze dostanę w końcu zdjęcie usg to wam pokazę jak fasolka wygląda a nie jak mój kot :D
swoja droga kot mój dachowiec, bo ona i jej braciszek tylko byli długowłosy a matka zwykła bura kocurka :D sie pewnie ze szlachcicem puściła :D
wróciła mi chęc na słodkie i cere mam brzydką może to jednak będzie córeczka :D
Chanti25
15-02-2010, 16:11
Zyza to dawaj jutro fotkę :) powiedz że nie wyjdziesz z gabinetu do póki nie dostaniesz zdjęcia :P
Nasza Affter dzisiaj była u ginekologa i usłyszała bicie serduszka :D
Ja w następny poniedziałek ide i zobaczymy ile wazy i może kto to ;P
Mnie dzidzia coraz mocniej kopie hi hi hi ale na razie macica jest jeszcze na dole tzn poniżej pępka :)
REKORD: Najszybszy poród świata! (http://www.papilot.pl/article/7593/REKORD-Najszybszy-porod-swiata.html)
:skacze: pewno pare z Was napewno by chciało tak " na szybciora" ... :lol:
to szczescie milala tez moja siostra-2 godzinki i po sprawie o 12 w nocy zadzwonila po karetke a o 2 corcia juz byla na swiecie-oby bylo to rodzinne :)
ja dzis bylam u lekarza-maly wyzy juz ok 1800g i jest mozliwe ze troszke wczesniej na swiat przyjdzie jak juz teraz mam skurcze (takie napinanie sie brzucha i do tego uczucie w dole brzucha jakbym niedlugo okres miala dostac)
szpila59
15-02-2010, 17:40
to szczescie milala tez moja siostra-2 godzinki i po sprawie o 12 w nocy zadzwonila po karetke a o 2 corcia juz byla na swiecie-oby bylo to rodzinne :)
ja dzis bylam u lekarza-maly wyzy juz ok 1800g i jest mozliwe ze troszke wczesniej na swiat przyjdzie jak juz teraz mam skurcze (takie napinanie sie brzucha i do tego uczucie w dole brzucha jakbym niedlugo okres miala dostac)
rudi a kiedy Ty masz termin?? :)
rudi a kiedy Ty masz termin?? :)
na 07.04
szpila59
15-02-2010, 17:52
na 07.04
łooo... to juz niedługo :skacze:
paznokietek1000
15-02-2010, 17:56
to faktycznie niedługo, to trzymam kciuki i lekkiego porodu życzę
jeszcze pare tygodni i koniec wysypiania sie :)
KaMiLaC.
15-02-2010, 18:21
Rudi nie nastawiaj się tak:) ja tak myślałam, a po porodzie okazało się, że maja Amelka całe noce przesypiała! ja Ją na śnie karmiłam :D także bądź dobrej myśli :D
rany to jak Twój teraz ma 1800 to jaki mój będzie jak 2 tyg temu miał już ponad 1200 :wow:
barbara_kawka
15-02-2010, 18:21
e tam rudi ;) dasz rade :)
afterglow
15-02-2010, 21:17
termin mam na 26 wrzesnia :D :)
pewnie ze dam rade-tak sobie tylko zartuje z tym wysypianiem sie :)
afterglow-to jeszcze troche przed toba.
barbara_kawka
15-02-2010, 21:57
hyhy ale fajnie after :) a jak wogole po wizycie ??
afterglow
15-02-2010, 23:58
super ;) mam fajne zdjecia, widzialam kregoslup, glowke, brzuszek zalazki raczek i nozek. seruszko bilo fajnie :D
ogolnie jestem zachwycona :D
rudzia1985
16-02-2010, 00:14
jak ja Wam zazdroszcze dziewczyny :)
moja sasiadka bardzo sie przestrszyla jak urodzila syna 3 tyg temu, bo maly plakal jej co dzien, od rana do wieczora i biedna nie wiedziala co mu jest, miala chwilowe zalamanie ale pocieszalismy ja wszyscy, ze nie ma sie martwic, ze to normalne, ze musi sie nauczyc i juz jej przeszlo :)
takze dziewczyny nie zalamujcie sie bo dzieci to czuja :)
Chanti25
16-02-2010, 07:51
super ;) mam fajne zdjecia, widzialam kregoslup, glowke, brzuszek zalazki raczek i nozek. seruszko bilo fajnie :D
ogolnie jestem zachwycona :D
Kochana to dawaj te zdjęcia :) i który dokładnie jestes tydzień?
bardzo dobrze After będize mądre stworzonko bożę :D bo 26 wrzesnia się wielcy rodzą :D ja np :D
barbara_kawka
16-02-2010, 10:07
hyhy :) after nawet nie wiesz jak sie ciesze razem z toba :)
afterglow
16-02-2010, 13:52
16571
moj cud :)
czerwona plamka to serduszko :)
16572
16573
jejku ale cudo...az mi sie zatesknilo:P.....super...:)
gratulacje after :kwiatek:
barbara_kawka
16-02-2010, 14:19
yh jakie piekne dziecie afterku :D
Chanti25
16-02-2010, 14:19
After cudo :skacze: jakie piękne te Nasze dzieci na tych zdjęciach są :love:
afterglow
16-02-2010, 14:21
ale jak widzialam to serduszko jak pulsowalo to masakra! genialne uczucie ;D
Chanti25
16-02-2010, 14:31
:serce:Serduszko to cudowne uczucie, ale poczekaj na pierwsze kopniaczki :love: to dopiero przezycie. Możesz fizycznie poczuć w sobie mała istotkę, która szybko rośnie, a powstała z niewidzialnych gołym okiem komóreczek-SZOK!
Mój mąż mówi do mnie "moja ciężaróweczka" ;P ciekawe jak będzie mówił jak będę miałam mega brzucholek i kilka lub kilkanaście kilogramów więcej ha ha ha :skacze:
KaMiLaC.
16-02-2010, 14:35
no to poczekajcie aż kopniaczki zamienią się w kopniaki :D hihi :D po takiej serii to aż brzuch boli :skacze:
After :love:
barbara_kawka
16-02-2010, 15:11
hm no i zrobilam testa ... juz sama nie wiem czy mam halo czy jak ... tzn. jest jedna kreska ale jakos mi tak sie wydaje ze tak pod slonce cos tam widac jakis cien cienia cienia... a ja juz sama nie wiem ;(
szpila59
16-02-2010, 15:16
hm no i zrobilam testa ... juz sama nie wiem czy mam halo czy jak ... tzn. jest jedna kreska ale jakos mi tak sie wydaje ze tak pod slonce cos tam widac jakis cien cienia cienia... a ja juz sama nie wiem ;(
idz do gina albo zrób sobie to badanko co Ci after mówiła :przytul:
majkarodzik
16-02-2010, 15:23
Basiu nie ma co sie zamarwiac. Zrob badanie z krwi. Nie jest drogie, a warto. Rano pobiora krew i w ten sam dzien masz wyniki:) Ja tez zrobilam test i wyszly mi dwie kreski, ktore ja widzialam. A moj maz stwierdzil, ze on nic tam nie widzi. A wiec zrobilam to badanie z krwi i powtorzylam test na drugi dzien to w koncu uwierzyl. To badanie dokladnie wykaze w ktorym tygodniu jestes:)
zrób beta hcg to najszybciej pokaze ile masz jednostek :D
KaMiLaC.
16-02-2010, 15:25
po prostu jest za wcześnie :) kiedy masz okres dostać? ;)
Chanti25
16-02-2010, 15:31
Basia jest za wcześnie ... Test się robi jak spóźnia Ci się okres. A Ty dopiero chyba 24 masz dostać okres, więc spokojnie jeszcze jest czas żeby pokazaly sie dwie kreski. Ale jak chcesz juz wiedzieć, to posłuchaj dziewczyn i zrób HCG z krwi i będziesz wszystko wiedzieć :)
u mnie b hcg kosztuje tylko 30zł :D
barbara_kawka
16-02-2010, 15:43
24... no ja mam nadzieje ze za wczesnie :D i ze na badanku mi wyjdzie co nie co :D jutro jade i uj... niech sie dzieje co chce ... jak nie w tym to w przyszlym mies.
afterglow
16-02-2010, 15:45
... jak nie w tym to w przyszlym mies...
i prawidlowe podejscie! mowilam, ze jesli sie nie udalo to nie trzeba plakac ze sie nie udalo, tylko cieszyc sie ze koljeny miesaic seksu bez zabezpieczen, na krawedzi sie udal :) i korzystac z sesku a nie oczekiwac na 2 kreski. podejscie duzo robi :) wiem po sobie;)
KaMiLaC.
16-02-2010, 15:48
no to stanowczo za wcześnie :) ja bym nawet tego z krwi nie robiła :D wolałabym czekać :P
afterglow
16-02-2010, 15:50
zalezy... w 23 dniu cyklu mysle ze juz beta pokaze. Moja koelzanka robila bete w 3 tyg po ostatnim okresie i jej wyszlo:)
KaMiLaC.
16-02-2010, 15:55
tak tak after - pewnie by wyszło :D masz rację :)
ale ja mówię o tym, że wolałabym czekać :D i jakby się okres spóźnił to do mężulka powiedzieć, że okresa niet i razem to przeżyć :D to znaczy teścik :skacze:
kamilka ja miałam dwa razy po diwe kreski a nikt mi nie uwierzyl dopiero beta przyniosłam to mi uwierzyli :D
KaMiLaC.
16-02-2010, 16:09
a ja 2 razy z mężem robiłam test i to jest niezapomniana chwila...zwłaszcza, że za pierwszy razem też tak bardzo już chciałam dziecko jak Basia! robiłam testy, wariowałam, wtykałam sobie bezpłodność i nadal nic! w miesiącu w którym się poddałam i powiedziałam sobie "wszystko w swoim czasie", spóźnił mi się okres i 6 maja zrobiłam test wraz z mężem, bo ja nie chciałam znów przeżyć porażki i jak zobaczyłam te dwie kreseczki i "tą" minę mojego męża to poryczałam się jak głupia! a On mnie tak mocno przytulił i powiedział "no widzisz, a jednak będziemy mieć malutkie Bobo" :D wierzcie mi tej chwili do końca życia nie zapomnę! tak strasznie chciałam mieć dziecko, a im bardziej chciałam tym mniej wychodziło! jak odpuściłam, mój organizm miał mniejszy stres i wtedy się udało! a teraz nie chciałam tak wcześnie drugiego, ale jak już zrobiliśmy test 6 września, to poczułam najpierw zaskoczenie, a później ciepełko na serduchu i mężuś znów mnie przytulił jak za pierwszy razem! tylko teraz to szczęście dzieli z Nami tez Amelcia :D
dlatego ja bym wolała poczekać :skacze:
ehhh..aż muszę mężula iść przytulić :lol:
ja do swojego nie-meza o 4 nad ranem bo o tej porze siku mi się zachciało
- kochanie dwie kreski :D
moje kochanie patrzy na mnie nieprzytomnie
- na plusie czy na minusie?
- tata będziesz!!
myslał że mówie o pogodzie :D
zyza ahahaha obsiałam się:D
after sliczne malenstwo;)
basiu cierpliwości:* wytrzymaj jeszcze tydzien:)
afterglow
16-02-2010, 18:06
spacjalnie dla Basi :)
"Istnieją objawy, które są bardziej prawdopodobne. Należy do nich przede wszystkim podwyższona podstawowa temperatura ciała (ponad 37°C), utrzymująca się przez minimum 2-3 tygodnie po owulacji. Jest to związane z tym, iż zwiększa się ilość progesteronu odpowiedzialnego za podtrzymanie ciąży w pierwszych tygodniach. Potem tę funkcję przejmuje łożysko.
Do innych prawdopodobnych objawów ciąży należą zmiany w gruczołach piersiowych - powiększenie, obrzmienie, wzrost napięcia, poszerzenie naczyń żylnych widocznych pod skórą, przebarwienie brodawek i obwódek piersiowych."
źródło: Zdrowie Medycyna Choroby Ciąża Antykoncepcja (http://www.biomedical.pl)
barbara_kawka
16-02-2010, 18:27
yh no after to tak jakby u mnie :) na cycach zylki , piekace suty , temperatura juz od tyg podwyzszona ( brakuje dwoch tyg ) jakies takie sine sutki... no zobaczymy ...
---------- Dodano o godzinie 18:27 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:19 ----------
aaaaaaaaaaaaaaa laski !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sluchajcie ..... ja wiem ze tyle po tescie sie nie patrzy .... ale ja zawsze patrze jak robie !!!!! i moj cien cieniow jest widoczny teraz a zawsze jak patrzalam i nie bylo cienia to go pozniej juz po kilku h nie widzialam !!!!!!!!!!!!!!! co myslicie ????????????
Chanti25
16-02-2010, 18:30
ZYZA dwie kreski na plusie czy na minusie ha ha ha Boski Twój mężczyzna :)
---------- Dodano o godzinie 18:30 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:28 ----------
yh no after to tak jakby u mnie :) na cycach zylki , piekace suty , temperatura juz od tyg podwyzszona ( brakuje dwoch tyg ) jakies takie sine sutki... no zobaczymy ...
---------- Dodano o godzinie 18:27 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:19 ----------
aaaaaaaaaaaaaaa laski !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sluchajcie ..... ja wiem ze tyle po tescie sie nie patrzy .... ale ja zawsze patrze jak robie !!!!! i moj cien cieniow jest widoczny teraz a zawsze jak patrzalam i nie bylo cienia to go pozniej juz po kilku h nie widzialam !!!!!!!!!!!!!!! co myslicie ????????????
Basik ja Ci powiem JESTEŚ W CIĄŻY :skacze::skacze::skacze::skacze::skacze::skacze: :* ja kiedyś miałam identycznie :]
A więc GRATULUJE :* :*
barbara_kawka
16-02-2010, 18:33
eno nie no sie nie napalaj chanti :P hyhy... bo wiesz:P zrobie foto i wam pokaze ... bo moze ja teraz tez zle widze :P
Chanti25
16-02-2010, 18:40
Basia ja miałam tak...
zrobiłam test i patrze jedna kreska ;( dzwonię do lekarza że okresu nie dostałam a na teście tylko jedna kreska :( więc kazal mi zaraz przyjechać. Wychodząc z domu mój mąż krzyczy-"kotek jaka jedna kreska, tu są dwie" . Wróciłam się i faktycznie dwie kreski, ta druga słaba ale jest :) pojechałam do lekarza i nic mu nie mówiłam że jednak sie pojawiła druga. Zbadał mnie i mówi "jest pani w ciąży , mamy pęcherzyk" . Więc mi się wydaje , że jesteś w ciąży :]
afterglow
16-02-2010, 18:49
ja bym byla sceptyczna mimo to. i nie napalala sie tak strasznie. bo szkoda znowu przezywac. Test po 10 minutach uwaza sie za niewazny. ale jak juz mowilam, masz objawy jak dla mnie ciazowe i smierdzi mi fasoleczka :D zobaczymy co beta na to
---------- Dodano o godzinie 18:49 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:48 ----------
chociaz moze ten cien cienia ktory widzialas, zbledl i jest bardziej widoczny :). u mnie tetsy po kilu godzinach zawsze byly bardziej widoczne niz w chwili robienia
KaMiLaC.
16-02-2010, 18:51
ja bym byla sceptyczna mimo to. i nie napalala sie tak strasznie. bo szkoda znowu przezywac. Test po 10 minutach uwaza sie za niewazny.
no właśnie :( nie nakręcajcie jej tak :( jak jest w ciąży to super :skacze: ale jak się okaże, że nie jest?? :/:
afterglow
16-02-2010, 18:55
no właśnie :( nie nakręcajcie jej tak :( jak jest w ciąży to super :skacze: ale jak się okaże, że nie jest?? :/:
ja juz napisalam, ze mi fasolka smierdzi :D heheeh no trzymamy kciuki. Jutro Basia zrobi poranny tescik z wiadomego siusiania i pojedzie na bete.
KaMiLaC.
16-02-2010, 18:59
After ja długo czekałam na dziecko i wiem jak łatwo sobie "wtyknąć" ciążę :( nawet poranne wymioty miałam, nawet okres mi sie 17 dni spóźnił i chce jej tego oszczędzić :(
jak się okaże, że jest to super, ale na razie dajmy spokój :)
barbara_kawka
16-02-2010, 19:00
Basia ja miałam tak...
zrobiłam test i patrze jedna kreska ;( dzwonię do lekarza że okresu nie dostałam a na teście tylko jedna kreska :( więc kazal mi zaraz przyjechać. Wychodząc z domu mój mąż krzyczy-"kotek jaka jedna kreska, tu są dwie" . Wróciłam się i faktycznie dwie kreski, ta druga słaba ale jest :) pojechałam do lekarza i nic mu nie mówiłam że jednak sie pojawiła druga. Zbadał mnie i mówi "jest pani w ciąży , mamy pęcherzyk" . Więc mi się wydaje , że jesteś w ciąży :]
no chanti ale ja dopiero po 2,5 h zobaczylam kresiaka .
a oto on :D
KaMiLaC.
16-02-2010, 19:02
Basiu ja Ci z serducha życzę Dzidziusia :D
ale ja tam nic nie widzę :/:
barbara_kawka
16-02-2010, 19:04
musisz na nowe okno sobie to wziasc .. jest jak bum cyk cyk... tylko ze nie wiadomo jakiego pochodzenia hyhy... jutro sie wsio okaze ;) yyy tzn po jutrze... bo wtedy beda wyniki bhcg
szpila59
16-02-2010, 19:15
ja widze taki leciusieeeenki zarys kreseczki :):):):):
afterglow
16-02-2010, 19:16
jest jest Kamila, widzialam.
Chanti25
16-02-2010, 19:23
jest słabiutka :) pewnie dlatego taka słabiutka bo jeszcze mała ilość hormonków jest ;) Czekamy na wyniki HCG :]
barbara_kawka
16-02-2010, 19:27
hyhy sie okaze... och chyba spac nie bede mogla.... no ciekawam...
majkarodzik
16-02-2010, 20:31
Ja tez widze ta druga kreche:) moja byla minimalnie mocniejsza, ale byla:)
basiu ja ci tez zycze zeby ta kreseczka byla grubsza
ale radze ci opasc z emocji
poczekaj kilka dni izrob nastepny test
ja tez raz na jednym kreske wiedzialam lekka ale niestety to nie bylo to bo nastepny wyszedl negatywny.
trzymam kciuki
ja widze ja widze :D moja była tylko trochę ciemniejsza :D
barbara_kawka
16-02-2010, 22:52
zyzo ale pewnie odczytywalas od razu no nie ?? wskocz no na gadulca do mie :D 8000933
Kochane mnie ten temacik nie dotyczy na razie ale wszystko przede mną za rok czy dwa. I już na prawdę dowiedziałam się z tego tematu o wielu rzeczach o których nie miałam pojęcia! Także świetny pomysł z tym tematem. Szczególnie, że czasem głupio nam jest zadawać niektóre pytania a tutaj możecie napisać sobie o wszystkim, podzielić się doświadczeniem. Naprawdę super.
A tak ogólnie miałam napisać, że bardzo kibicuje Basi, codziennie wchodzę na forum i najpierw zaglądam tutaj i patrze czy nasza Basia ma już te swoje dwie krechy:)
Basiu całe forum trzyma za tego Twojego dzieciaczka kciuki! Także te dwie krechy to już kwestia dni :skacze: :skacze: :skacze:
a ja się dowiedziałam wczoraj że jedna z moich dobrych koleżanek będzie miała DziDzi :)
musiałam się pochwalić, że po raz trzeci w tym roku będę ciotką :P
a swoją drogą zobaczcie Kochane Ciężarne ile Wasze dzieciaczki będą miały forumkowych cioć :):):) :P
barbara_kawka
16-02-2010, 23:58
a ja dzisiaj chyba nie zasne :/ jutro mnie niezly stres czeka ...
afterglow
17-02-2010, 00:01
Basiu, wrzuc na luz i pamietaj, ze stress to nic dobrego :) co ma byc to bedzie :* trzymam kciuki za jutro! :*
p.s.
zapytaj w laboratorium czy moze wyniki beda w ten sam dzien. czasami tak jest ze po paru godzinach mozna znac juz wynik :)
natka_23
17-02-2010, 08:05
Basia... powodzenia :*
a to fotka z poniedzialkowej wizyty, juz maly nie ma mojego nosa-teraz wyglada jak moja tesciowa :(
Basiu-POWODZENIA!!
barbara_kawka
17-02-2010, 11:06
no ja juz na kuj kuj bylam ... myslalam ze tam padne na widok igly ale bylo w miare ok :) a wiec czekamy na wyniki ... beda albo jutro albo pojutrze :)
Chanti25
17-02-2010, 11:08
a to fotka z poniedzialkowej wizyty, juz maly nie ma mojego nosa-teraz wyglada jak moja tesciowa :(
Basiu-POWODZENIA!!
Rudi piękne maleństwo :love: a to porownanie noska :nie_powiem::hahaha:no nie mogłam :hahaha:
majkarodzik
17-02-2010, 11:16
Rudi - piekna foteczka:)
Basiu - musisz sie przyzwyczaic do tego widoku, bo w ciazy co chwile robi sie jakis badania:) ale dla dziecka jestes w stanie zniesc naprawde bardzo duzo:)
byłam u doktórki. Powiedziałam jej od kogo jestem, znacyz sie od naciagacza uciekłam :D
ona na to:
- czy ma pani karte ciązy?
- nie pan doktor wszystko w komputerze miał
- czy on jest niepowazny? karta ma byc obowiązkowa bo jak trafi pani do szpitala to co?
- dostane dzis zdjęcie maleństwa?
- pewnie a co oczywiście doktor nie dał prawda? on nikomu nie daje a jak ja mam wiedziec jak sie płod rozwija? przyszła do mnie pacjentka w mniejszej ciązy od pani i okazało się że ciąza przestała się rozwijac a nie zauważyłyśmy bo nie zrobił zdjęć... oczywiście niepotrzebne badania na HBS a badania na hiv pani nie kazał zrobić?
- powiedział że to nie obowiązkowe
- no tak jak w szpitalu nie pracuje to nie obowiązkowe bo o tym zielonego pojęcia nie ma
- a zwolnienie dostanę chodzące czy leżace, bo wie pani do okulisty musze iść
- ja swoim klientkom nie daje leżacego, ciąza nie jest do lezenia, on powinien pania polozyć jak pani miała krwawienie do szpitala!
- pani doktor bo pani nie rozumie doktor powiedział że dziecko kosztuje :D
- tak ja mam duzo klientek jak pani widzi nie potrzebuję ciagac swoich co 10 dni! a piersi pani zbadał? oczywiście że nie bo on nie bada prawda?
he sie usmiałam:D doktórka fajna babka:D zapytała tylko czy jestem na zwolnieniu nie pytając o powód wypisała na 30 dni :D
a o to i fasolka :D ten ciemniejszy kształt koło pęcherzyka to krwiaczek który powoduje moje bolseności brzuszka ale powiedziała mi ze wszystko się wchłonie
ps. fotka miała być 'do kogo fasolka bardziej podobna' :D do mamusi czy do tatusia :D
majkarodzik
17-02-2010, 11:32
Zyza- bardzo dobrze zrobilas, przynajmniej teraz masz pewnosc, ze ta doktorka zadba o Ciebie i bobasa. Sama masz teraz porownanie jacy sa lekarze:)
paznokietek1000
17-02-2010, 11:37
matko, ależ trudno znaleźć dobrego lekarza, ale dobrze ze już trafiłaś na normalnego jakiegoś
zyza piękna fotka:D i super ze zmieniłas lekarza:good: teraz widac, że masz do czynienia z prawdziwym lekarzem :kwiatek: dla pani doktor:D
Witam wszystkich po długiej nieobecnośći. Niestety nie mogłam tu zaglądać bo od czwartku do niedzieli byłam w szpitalu bo miałam skurcze przepowiadające:( i leżałam na doładowaniu lekami i magnezem. Niestety mam leżeć i sie oszczędzać bo jeszcze dużo czasu do porodu przewidywanego. juz jest lepiej ale nadal czuję takie napinania i bóle w dole brzucha i pachwinach:( Mam nadzieje że wytrzymam i dzidziuś do maja. jak coś to będę zaciskać nogi;) pa pozdrowionka i obiecuje że poztaram się zaglądać częściej na forum
pa:)
barbara_kawka
17-02-2010, 21:45
no zaciskaj zaciskaj !!! do maja jeszcze troszke czasu... a 6mies to jednak troszke wczesnie... łąduj sie witaminkami i bedzie git ;)
Chanti25
17-02-2010, 22:22
Zyza ja miałam w tej ciąży tez takiego krwiaczka... leżałam brałam leki i się wchłonął :)
A tak poza tym to widzę że dzidzia podobna do mamusi, jak dwie krople wody ;) hi hi hi te same oczka i usteczka, no może nosek po tatusiu-żeby nie było że wszystko po mamusi ;) hi hi hi Cieszę się że zmieniłaś tego "lekarza"
barbara_kawka
17-02-2010, 22:40
hyhy no fakt fakt ... cala mamusia :D hyhy... ja dziolszki ide spac ... jutro jak skoncze pazurska to bede dzwonic do przychodni zapytac czy sa juz wyniki ... trzymajcie kciukole ;)
trzymam i nie puszczam Basiu:D;)
Baśka jak wyniki bo my nadal trzymamy kciuki :D az bolą :D
barbara_kawka
18-02-2010, 09:01
beda dopiero o 11 lub jutro :) tez sie nie moge doczekac :)
KaMiLaC.
18-02-2010, 12:04
Basia poczytaj :D fajnie opisane :D
10 objawów ciąży - Galeria -Dzieci.pl (http://dzieci.pl/pgid,11882014,title,10-objawow-ciazy,fototemat_ciaza.html)
barbara_kawka
18-02-2010, 13:24
no laseczki... dzwonilam i wyniki dopiero jutro :P takze jutro sie dowiem...a co do artykulu to dla mnie niezbyt fajny ale dzieki.
aj ja juz jedna rekę zeżarłam z pazurów:D
barbara_kawka
18-02-2010, 17:27
hehe zyza bo bede cie miala na sumieniu :P
tak do jutra to ja do łokcia się dobiorę:D
zyza jakis popcorn albo ciasteczka proponuje;):D ręka się przyda:D
basiu jutro o której obserwowac ten wątek?:D
barbara_kawka
18-02-2010, 18:09
kolo 12 :D
tusiek nie bo od tego dupa rośnie :D
Basiu serdeczne dzieki bęę zaciskać;) a za Ciebie trzymam kciuki:) 3maj się!!!!!!!!!!!:przytul:
---------- Dodano o godzinie 20:01 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 19:39 ----------
znalazłam takią zabawę:
Noworodek.pl - portal przyjazny matce. W trosce o Ciebie i Twoje dziecko. (http://www.noworodek.pl/index.php?sm=1)
---------- Dodano o godzinie 20:44 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:01 ----------
a tutaj cos dla wszystkich planujących:
Kalendarzyk małżeński - społeczność internetowa kobiet (http://piekielko.info/kalendarzyk/)
barbara_kawka
19-02-2010, 07:43
dzien dobry ciezarowki :P no to zostaly 3h do wyroku :D hyhy
tusiek nie bo od tego dupa rośnie :D
i tak urosnie:D 2 kg w ta czy w tą a ile przyjemnieści:D i ręka cała:]
Chanti25
19-02-2010, 08:54
dzien dobry ciezarowki :P no to zostaly 3h do wyroku :D hyhy
Dzień dobry ... przyszła ciężaróweczko ;P ja czekam z niecierpliwością na Twoje wyniki, jakby to były moje ha ha ha
barbara_kawka
19-02-2010, 09:48
jezuuu jak ja sie boje ... jeszcze godzinka :)
Baśka! Niedobra kobieto! Nie trzymaj nas już w niepewności:):przytul:
barbara_kawka
19-02-2010, 12:19
no więc dziewczynki... byłam , odebrałam ... co prawda nic nie wyszlo ale baba powiedziala mi ze jej zdaniem badanie zostalo wykonane duzo za wczesnie... teraz juz nic nie robie ... po prostu czekam do 24... i dopiero wtedy zrobie test nastepny.
a teraz tak spojzalam wyzej i ja ostatnia miesiaczke dostalam 26 a nie 24... a przy pobieraniu krwi powiedzialam ze 24 ... ah nie wiem... sie okaze. ale kciukow nie puszczajcie ;)
Basienko nie denerwuj sie ale moim zdaniem już by wyszło...
a ile jednostek bhcg miałaś?
dalej trzymam kciuki :D
Chanti25
19-02-2010, 12:29
Basiu bHCG od 3 tyg ciąży jest wykryte :) a u Ciebie to ciut za wcześnie chyba :/ a oto tabela ile powinno być bHCG w danym tygodniu ciąży:
3 tydz 5.8-71.2
4 tydz 9.5-750
5 tydz 217-7138
6 tydz 158-31 795
7 tydz 3697-163 563
8 tydz 32 065- 149 571
9 tydz 63 803-151 410
10 tydz 46 509-186 977
12 tydz 27 832-210 612
14 tydz 13 950-62 530
15 tydz 12 039-70 971
16 tydz 9040-56 451
17 tydz 8175-55 868
18 tydz 8099-58 176Ja trzymam kciuki dalej ;) :*
barbara_kawka
19-02-2010, 12:34
Beta HCG <0,100mIU/ml
z tym ze czytalam teraz na necie i ogolnie to bym miala ( jakbym byla ) jakis drugi tydzien ciazy a hcg nawet na wyniku mam normy dopiero od 3 tyg podane ... no nic trzeba liczyc ze bylo za wczesnie ;) jeszcze zaraz dzwonie do mojego lekarza sie zapytac .
a poza tym jestem juz zapewne po dniach plodnych wiec temp powinna spadac... a moja rosnie ... dzisiaj 37,7
majkarodzik
19-02-2010, 12:53
Basiu tu podaje normy z mojego badania hcg, tylko nie chcialo mi sie tyle pisac:) wg badania bylam wtedy w 4 tyg ciazy
barbara_kawka
19-02-2010, 12:55
no i wlasnie wszystko od 3 tyg ... czyli moze faktycznie ja za wczesnie zrobilam ??
ja myslę,że za wczesnie:) poczekaj jeszcze troche, ja oczywiście trzymam kciuki i nie puszczam:D
barbara_kawka
19-02-2010, 13:16
dzwonilam do lekarza i powiedzial ze na wszelki wypadek traktowac sie tak jakbym byla w ciazy ...
a w poniedzialek z porannego moczu mam powtorzyc tescior. takze troszke mi dodal otuchy.
majkarodzik
19-02-2010, 13:27
Oby sie udalo:) trzymam kciuki:przytul:
Dodaje obiecane zdjecia. Pokoj naszej Julki skonczony, brakuje tylko napisu z imieniem na sciane:) ale juz moge rodzic, wszystko gotowe i jestem spokojna:)
Majka jaki czyściutki pokoik widac że dopiero dziecko przyjdzie :D
heheheh wczoraj byłam u kumpeli i jej synek to już niedługo roczek tak się na ten bałagan napatrzyłam że poezja :D
i co z tego że pokoik urządzała dla dziecka? klocki sa wszędzie :D hehehehehe
żartuje oczywiście ja tez chciałabym już pokoik szykowac ale póki brata darmozjada nie wykopie z piętra nie mam o czym marzyć :D
majkarodzik
19-02-2010, 13:52
Tak teraz czysciutki, a jak dziecko przyjdzie to nie wiem jak bedzie:) Mam nadzieje, ze starczy mi sil na wszystko:) Boje sie tych nieprzespanych nocy, ale jakos damy rade. A moze mala pojdzie w slady rodzicow i bedzie bardzo grzecznym dzieckeim:) Haha jakie mam marzenia
moja kumpela ta o której pisałam to mówi że początku to nawet i spoko spala... ale potem jak zaczęlo się ząbkowanie pobudka co 2 godziny i marudzenie:D
a tak się cieszyła że jej berbec taki grzeczny :D
barbara_kawka
19-02-2010, 22:28
no i wlasnie znalazlam na jakims ciazowym forum ze bete powinno sie robic dopiero 10 dni po owulacji ...
---------- Dodano o godzinie 22:28 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:35 ----------
odpisala mi kobieta na forum ciazowym : " Jeśli OM była 26.01. to test w 17.02 w 23 dniu cyklu raczej był wykonany za wcześnie, trzeba go powtórzyć za 2-3 dni.
Pozdrawiam serdecznie
Magdalena Likas-położna, doradca laktacyjny"
pokoik rzeczywiście piękny :)
majkarodzik
21-02-2010, 11:18
Dziekuje Wam:) posluchajcie tego:) Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu
szpila59
21-02-2010, 11:28
Dziekuje Wam:) posluchajcie tego:) YouTube - Co to jest ciaza?Dzieci wiedza lepiej [www.videoshock.pl] (http://www.youtube.com/watch?v=j4tjlb77NFg&feature=related)
"dzieci biora sie z mysli".. "kobiety tylko mają jajka"... :lol:... te jajka są niejadalne heheheehhe
niezłeeeeee... "chłopcy mają jajka w innych kolorach"!! :hahaha:
natalia268
21-02-2010, 11:35
'pływałam sobie, bo co miałam robic w brzuszku'
'w sprawach kobieceńskich'
'Jasio przeszedł z buzi do buzi..nie wiadomo'
hahahahahaha :]
słoooodkieeeee:love:
Chanti25
21-02-2010, 12:52
Dobre :) :D
chłopcy maja jajeczka biało-niebieskie :) ha ha ha
barbara_kawka
21-02-2010, 14:22
haha no nie moge :) dzieciaki sa boskie ... hehe kiedys wasze beda takie madralinskie :D hyhy
ja uwielbiam to :D hehehehehe :D
'kosi kosi łapy, pojedziem do baby...'
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu
szpila59
21-02-2010, 16:49
ja uwielbiam to :D hehehehehe :D
'kosi kosi łapy, pojedziem do baby...'
YouTube - Co to jest hip hop?Dzieci wiedza lepiej[www.videoshock.pl] (http://www.youtube.com/watch?v=LlMOkJ-JTWk)
ahahahahah, ale fajoweeeee :skacze:
"hiphocy, oni mają super spodnie, sibko sie ubierają"
"jak ja bym jej przyniosła hip hop, to ona by zemdlała"
"ale to gupkowato, to taki śmiech na sali" :lol:
"hiphopy, wystawiają dwa palce i robią tak Joł, Joł to ja!!" hehehhee :skacze:
---------- Dodano o godzinie 16:44 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:42 ----------
Co to jest płeć??
"Płeć to są wąsy... ale kobiety niektóre też mają wąsy.. i jak to rozpoznać" ???
heheheyheheh :lol:
---------- Dodano o godzinie 16:49 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:44 ----------
buahahhaha :hahaha:
"... bo tam są murzyny, murzyny są gorące i dlatego się topi śnieg..."
o boze padlam "snieg leci z nieba i robi pierdut o ziemie" hahaha xd
barbara_kawka
21-02-2010, 21:00
hahahaa no nie moge :) te dzieci sa boskie !!!!!
no a tak nawiasem mowiac... temperatura nadal ponad 37 ... nic a nic nie schodzi ... a sutki mam takie jakby sinawe ...
Kulam z tych dzieci :D ŚMIECH NA SALI :D :P
natalia268
21-02-2010, 22:25
hahahaa no nie moge :) te dzieci sa boskie !!!!!
no a tak nawiasem mowiac... temperatura nadal ponad 37 ... nic a nic nie schodzi ... a sutki mam takie jakby sinawe ...
będą z tego dzieci ? :]
majkarodzik
22-02-2010, 08:38
Piekny tytul mamy, ale juz bym chciala urodzic. Bardzo meczy mnie to, ze nie moge juz spac, zaczynaja sie skurcze i bole brzucha:(. I w sumie to mam wszystko gotowe na przyjscie dziecka, dzisiaj na wszelki wypadek chyba spakuje torbe, bo cos mi sie wydaje, ze lekarz prawde powiedzial i szybciej urodze. A tak szczerze, to juz bym chciala i bym sie nie meczyla:) No juz sie wyzalilam i mi lzej:)
KaMiLaC.
22-02-2010, 09:27
Majka rozumiem Cię jak diabli! kładę się spać o 21, bo padam na pysk, a budzę się z bólem pleców w środku nocy i juz potem spać nie mogę ;(brzuch mi się już napina, skurcze Braxtona-Hicksa się nasilają, zgaga mnie pali, jeść nie mogę, pić nie mogę, hormony buzują i jeszcze te śniegi przez które nawet na spacer wyjść nie mam jak!!
ja w pierwszej ciąży tez byłam duzo wczesniej spakowana i to dobry pomysl, bo na wszelki wypadek jestes gotowa :) także Kochana trzymaj się jakoś i dawaj znac jak się czujesz :przytul:
Widzę że niejestem sam aja tez nie mogę spać bo skurcze, bóle brzucha, słabości , niskie ciśnienie ( ostatnio to pobiłam swó rekord w niskim ciśnieniu 74/36 :( , obudziłam sie w nocy i czuję że nie moge spać :( a się bardzo chce leżę i czuję jakbym miała zaraz zemdleć :(sprawdziłąm poziomu cukru - ok ochodziłam po mieszkaniu otworzyłam okno i siadłam żeby się dotlenić i dzidziusia i niewiele lepiej więc zmierzyłam ciśnienie a tu takie niskie:( i co tu zrobić żeby je podnieść????
kawka odpada bo mam problemy z magnezem niski poziom i skurcze( ostatnio z tego powodu mni byłam w szpitalu:( gimnastyka też odpada bo kazali mi się oszczędzać żeby nie urodzić przedwcześnie
lampka wina też odpada wiadomo alkochol i ciąża nie idą w parze i wcale mnie nie ciągnie do niego
i co tu robić żey podnieść niskie ciśnienie???? może macie jakieś sprawdzone pomysły????
A jak juz człowiek zaśnie to dzidziuś w brzuchu szaleje ia jak to zaśnie to duże to 4 letnie coś chce, coś strasznego się jej przyśniło lub juz trzeba wstać a spać się chce:(
dzisiaj troszkę się obawiam bo dzidziuś wczoraj ok 22 się ruszał potem chyba zraz nadranek ok 5 i dzisiaj tylko raz ok 8 kopną i teraz mimo iż zjadłąm słodkie kawałąek czekolady i pączka maleństwo nic :(
mam nadzieję że tylko dzemie i wszystko ok ?
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdskjodntjh8pu.png
majkarodzik
22-02-2010, 10:33
Mysza nie martw sie, napwno z dzidzia wszystko ok. Niestety nasze bobasy pod koniec ciazy maja coraz mniej miejsca w brzuszku i dlatego nieodczuwamy juz tych rchow jak kiedys. Nie martw sie, napewno jeszcze poczujesz od czasu do czasu:) z tego co czytalam to dzidzia teraz duzo wiecej spi nawet do 20h dziennie. Takze napewno jest wszystko dobrze:)
KaMiLaC.
22-02-2010, 10:34
Jak pod*nieść poziom ciśnienia krwi:
pij her*batę ciążową (http://dziecisawazne.pl/index.php/zdrowie/herbatka-ciazowa/)
pij her*baty ziołowe (unikaj her*baty z szałwi, ponie*waż hamuje prace nerek)
jedz 7–9 małych posił*ków w ciągu dnia
jedz dużo warzyw i owoców
pij sok z mar*chwi (dodaj 5 kropli oleju kukurydzianego, pij pół godziny przed jedzeniem)
pij sok z czereśni
dużo pij (2–3 litry dziennie)
nie zmieniaj gwał*tow*nie pozycji ciała
uprawiaj gim*nastykę (pływanie, rower)
spaceruj na świeżym powietrzu
zastosuj zimny prysz*nic po kąpieli (ewen*tual*nie zmocz same kończyny)
zastosuj ciepły i zimny prysz*nic na przemian
zastosuj kąpiel z roz*marynem (wyciąg z zioła albo olejek rozmarynowy)
zastosuj po kąpieli masaż z olej*kiem roz*marynowym (zawsze w kierunku serca i nie na żylakach)
jeżeli nic nie pomoże, wypij rano małą filiżankę czar*nej kawy albo 2 filiżanki czar*nej herbaty
jeżeli nic nie pomoże, skon*sul*tuj się z lekarzem homeopatą
Her*batka ciążowa zapobiega dolegliwo*ściom ciążowym. Jest nie*zwykle skuteczna, reguluje procesy pracy organizmu, dostar*cza nie*zbęd*nych skład*ników, wzbogacając pod*stawową dietę kobiety ciężar*nej.
Zwal*cza powstałe dolegliwo*ści, przy*wraca prawidłową i har*monijną gospodarkę organizmu.
Pij zapobiegaw*czo jedną filiżankę dzien*nie. Zaparzaj przez 5–8 minut. W razie wystąpienia dolegliwo*ści (np. zapar*cia (http://dziecisawazne.pl/?p=302), zgaga (http://dziecisawazne.pl/?p=297), anemia (http://dziecisawazne.pl/?p=307), opuch*nięte nogi, prze*wlekłe złe samo*poczucie…) zwiększ dawkę do 3 filiżanek.
Pamiętaj, że zioła stosowane we wła*ściwych ilo*ściach leczą, natomiast przedaw*kowane mogą wywołać odwrotny do zamierzonego efekt.
Przy*gotuj her*batkę ciążową mieszając wszyst*kie przed*stawione zioła w takich samych proporcjach:
Pokrzywa (Urtica dioica)
dostar*cza żelazo
wspomaga wchłanianie żelaza do organizmu
reguluje procesy trawienne
odwadnia
Przy*wrot*nik pospolity (Alchemilla vulgaris)
stabilizuje gospodarkę hormonalną
łagodzi zapalenia jamy ustnej
zapobiega krwawieniom z nosa
Malina (Rubus idaeus)
wspomaga prze*mianę materii
reguluje procesy trawienne
roz*luź*nia aparat mięśniowy szczegól*nie w obrębie miednicy
zapobiega anemii: liście maliny są bogate w łatwo przy*swajalne witaminy i skład*niki mineralne, szczegól*nie w żelazo
Dziurawiec (Hypericum perforatum)
wzmac*nia układ nerwowy
zapobiega depresjom
stabilizuje gospodarkę hormonalną
Melisa (Melissa officinalis)
działa uspokajająco
łagodzi wzdęcia i kolki
obniża ciśnienie
łagodzi bóle głowy przy atakach migreny
Krwaw*nik (Achil*lea millefolium)
wspomaga krzepliwość krwi
zapobiega krwawieniom
działa przeciwzapalnie
działa krwiotwórczo
Krwaw*nik pospolity (Achil*lea mil*lefolium L.)
zapobiega hemoroidom
działa prze*ciw*zapal*nie
działa prze*ciw*kr*wotocz*nie
działa bak*teriostatycz*nie
działa nie*znacz*nie przeciwskurczowo
wspomaga czyn*no*ści wydziel*nicze prze*wodu pokarmowego
Skrzyp polny (Equisetum arvense)
działa moczopędnie
pobudza prze*mianę materii
uszczel*nia naczynia krwionośne
działa prze*ciw*kr*wotocz*nie i krwiotwórczo
Niskie ciśnienie krwi w*ciąży < ciąża | DZIECI SĄ WAŻNE (http://dziecisawazne.pl/index.php/zdrowie/niskie-cisnienie-krwi-w-ciazy/)
poczytaj sobie :) czesto korzystam :)
Kochana z dzidziusiem na pewno wszystko ok :) po prostu śpi :) spróbuj pooddychać klika razy przeponą, czyli nie klatką piersiową, a samym "brzuchem" :) podczas takiego oddechu dziecko dostaje większa dawkę tlenu i automatycznie sie budzi i zaczyna kopać :) u mnie zawsze działa :) położna na szkole rodzenia mi to doradziła :) i najlepiej sie sprawdza na KTG jak musisz liczyć ruchy dziecka, a nie zawsze chce się obudzić :) możesz też delikatnie zakołysać brzuszkiem i na pewno się obudzi śpioszek :D
kiedy ja bede narzekać na wielkośc brzucha wy juz z wozkami smigac bedziecie :D
serdeczne dzięki za rady kobitki:) juz oddechy stosowałąm ale mój troche się odpornił na nie i dalej śpi. juz lepiej kilka razy kopała więc chyba się obudził:)
:)
barbara_kawka
22-02-2010, 13:34
dacie rade dziewuszki ... zyza a Ty nawet sie nie obejzysz a bedziesz porzadna ciezarowka :) hihi ... ja dzisiaj czuje jakby mi ktos po prawej stronie na dole mlotek wlozyl do srodka... jakos mnie tak dziwnie ... ni to ciagnie ni boli.... jeszcze 4 dni i sie okaze...
trzymam :good::good::good: za ciebie Basiu :D
Chanti25
22-02-2010, 19:51
Ciężarówki jestem już po wizycie u lekarza i .... będziemy mieć synka :D
17066
17067 Tu taj synek ziewa ;)
17068 A tu taj dla spostrzegawczych widać że to chłopczyk, czyli jajeczka :P hi hi hi
barbara_kawka
22-02-2010, 19:58
CHANTi niestety ja nie widze :D hyhy ale super to usg :D laski a ja to nie bardzo wiem o co kaman ze mna .... rozstepa mam na prawym cycu !!!!!!!!!!!!!!!!!! ;( ja juz nic nie rozumiem :( moze mi ktoras powie ...
Chanti25
22-02-2010, 20:01
Basiu no to ja Ci powiem ... JESTEŚ W CIĄŻY ja mam jakieś takie przeczucie :]
barbara_kawka
22-02-2010, 20:04
kochana to dlaczego mi ta krwia nie wyszla ;( no i mnie brzuch pobolewa jakbym miala @ dostac ale nie do konca tak samo... a cyce to mam taaaakie naplompane jakies i sutki zawsze mialam takie fajne a teraz to takie chocby stozki napuchniete ... ach z checia bym wam pokazala zebyscie nie myslaly ze w jakas paranoje popadlam ale nie bede pornografii szerzyc :P hyhy
Chanti25
22-02-2010, 20:07
Basik zabastuj.. bo się zamęczysz :( Poczekaj parę dni i wszystko się wyjaśni :*
Acha zapomniałam dodać, że waży już 300g :D
17070 zaznaczyłam gdzie są te jajeczka :P
gratuluje slicznego synusia!!
nic mi nie mowcie-ja tez juz mam dosc:) nie tylko nie spie po nocach, do tego skurcze w lydkach, stopach (wogole cale nogi mnie jakby rwa), w brzuchu juz od kilku tyg to jeszcze chodze jak zolw, babcie z laska mnie wyprzedzaja, sprzatanie w domu sobie na kilka dni rozkladam :) jak kolezanki byly w ciazy i sie skarzyly ze nie moga juz nic robic to nie wiezylam a jednak to prawda. nawet zalozenie skarpetek to wyczyn.
torbe do szpitala to mam czesciowo spakowana dopiero a w czwartek mam termin na zameldownie sie do szpitala w ktorym chce rodzic(tu takie dziwne zasady sa) wiec powiedza mi jeszcze dokladnie co musze wziasc ze soba
KaMiLaC.
22-02-2010, 20:11
Ciężarówki jestem już po wizycie u lekarza i .... będziemy mieć synka :D
czułam, że chłopak :skacze::skacze::skacze: gratulacje Kochana :love: no i będzie następny "forumek" :piatka:
kochana to dlaczego mi ta krwia nie wyszla ;( no i mnie brzuch pobolewa jakbym miala @ dostac ale nie do konca tak samo... a cyce to mam taaaakie naplompane jakies i sutki zawsze mialam takie fajne a teraz to takie chocby stozki napuchniete ... ach z checia bym wam pokazala zebyscie nie myslaly ze w jakas paranoje popadlam ale nie bede pornografii szerzyc :P hyhy
Basiu ja mialam podobne objawy co ty, tez mnie brzuch i cycki bolaly jak na okres tylko jakos inaczej i caly czas bylam pewna ze dostane ten okres nawet jak juz sie ten tydzien spuznial ale jak mi sie zaczelo robic nie dobrze, jakos ok 5 tyg to sie juz domyslilam ze okresu nie bedzie na jakis czas :) ja jestem dobrej mysli
barbara_kawka
22-02-2010, 20:18
rudi polozyc sie i nozki wyzej ;) nosza pewnie dosyc duzy ciezarek wiec nie dziwmy sie ;) a do sprzatania meza zagon ;) moja kumpela torbe spakowana miala juz od 7mego mies ;)
majkarodzik
22-02-2010, 20:21
Chanti- gratuluje jajeczek:)
Basiu - jeszcze troszke i wszystko sie wyjasni, jeszcze bedziesz narzekac tak jak my, ciezaroweczki:)
A my mamuski damy rade, jeszcze troszke i bedziemy tulic nasze malenstwa. Mi na szczescie skurcze przeszly tylko zostaly takie bole jakbym maiala zaraz okres dostac, ale to pewnie tez normalny objaw:) A tak wogole jak pomysle, ze jeszcze troche i znowu co miesiac meczarnia to juz sama nie wiem jakie lepsze objawy:)
chanti gratuluje malych jajeczek
rudi dasz rade iihihi bidulko...wiem co czujesz
basiu trzymam kochana kciukasy zeby wyszla fasoleczka
Chanti25
22-02-2010, 21:55
Dzięki dziewczyny :*
Rudi życzę jak najszybszego i pomyślnego rozwiązania ciąży :]
natka_23
23-02-2010, 08:28
Chanti gratuluje synka :)
Basia a Ty przestań sie zadręczać, stres na pewno też źle wpływa na ciąże a przede wszystkim na Twoje samopoczucie, zobnaczysz bedzie dobrze :)
moj narzeczony swierdzil ze my bedziemy mieli synka bo on chce sie bawic jego zabawkami :P hahahah
Elizabeth76
23-02-2010, 09:08
dziewczyny mam do sprzedania malusie buciki Puma dla bobasa może znajdzie się jakas chętna ;)
http://forum.wzorki.info/ogloszenia/2400-sprzedam-buciki-puma-dla-niemowlecia-nowe.html
moj narzeczony swierdzil ze my bedziemy mieli synka bo on chce sie bawic jego zabawkami :P hahahah
skad to ja znam :) juz teraz jak jestesmy w sklepie z zabawkami to oglada samochody zdalnie sterowane, helikoptery itp.ci faceci to takie duze dzieci :)
chanti moje gratulejszon :D jaki on duzy :D
chanti bo ty miałas tego krwiaczka nie? powiedz mi czy jak za duzo latałas na nogach to potem dokuczała ci fasolka? tzn pobolewał cię brzuch?
miałam sie oduczyc bo mnie doktórka zburała że to juz nie fasolka tylko dzidzius jest :D heh nie moge sie odzywczaić :D
Basia mnie cały czas cos boli :D ciągnie, szczypie... mnie to na fasolke wyglada :D
natka_23
23-02-2010, 12:14
skad to ja znam :) juz teraz jak jestesmy w sklepie z zabawkami to oglada samochody zdalnie sterowane, helikoptery itp.ci faceci to takie duze dzieci :)
hahha a Co bedziecie mieli?:D
no moj to najbardziej chciałby lokomotywe elektryczną:P
hahha a Co bedziecie mieli?:D
no moj to najbardziej chciałby lokomotywe elektryczną:P
u nas bedzie chlopak :) a lokomotywa elektryczna juz na honorowym miejscu stoi w pokoiku :skacze:
barbara_kawka
23-02-2010, 13:22
hihi ale fajnie :) tylko zeby dopuscili wasi mezowie dzieciaczka do zabawy :D hehe a moj jak z nim gadalam to mowi ze jak bede w ciazy to on by dziewczynke chcial :D hyhy :)
KaMiLaC.
23-02-2010, 13:34
Basia cwany jest bo dziewczynki to córeczki tatusiów :D i zawsze bardziej do ojców podobne :D wie co mówi :good:
---------- Dodano o godzinie 13:34 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:33 ----------
u nas bedzie chlopak :) a lokomotywa elektryczna juz na honorowym miejscu stoi w pokoiku :skacze:
a mój mąż to już wędkę dla "młodego" zamówił hahahaha :lol: i mówi, że dla Amelii trzeba odłożyć na szkolenie z pazurków hahaha :skacze:
Chanti25
23-02-2010, 14:36
chanti moje gratulejszon :D jaki on duzy :D
chanti bo ty miałas tego krwiaczka nie? powiedz mi czy jak za duzo latałas na nogach to potem dokuczała ci fasolka? tzn pobolewał cię brzuch?
miałam sie oduczyc bo mnie doktórka zburała że to juz nie fasolka tylko dzidzius jest :D heh nie moge sie odzywczaić :D
ZYZA ja jak miałam krwiaka to mnie w szpitalu trzymali i musiałam przez miesiąc tam leżeć ;( a miesiąc leżenia w domku... i do tego leki. Teraz juz mogę chodzić, ale nadal na zwolnieniu jestem i mam się oszczędzać :) Ale mój mąż każe mi dalej leżeć ;( uwziął sie na mnie, więc przy nim ściemniam ze leże tzn. łóżko jest rozłożone hi hi hi
Uwazaj na siebie kochana!!!
no bo ja sie obawiam ze jak on nie zniknie to i mnie poloża do szpitala :D na razie dostałam po domowemu duphaston i luteinę dopochwowo także się kuruje domowo :D
Chanti25
23-02-2010, 17:06
zniknie zniknie tylko potrzebuje czasu... ja miałam mega wielkiego i powolutku się wchłonął :) więc i Tobie się wchłonie... a powiedz mi czy jeszcze coś plamisz albo brudzisz?
w sumie to nie weim bo w niedziele miałam troche inny kolor sluzu lekko kremowy ale moze to nie krefa :D
Chanti25
23-02-2010, 18:53
Zyza to lepiej leż, jak zależy Ci na ciąży :]
barbara_kawka
23-02-2010, 19:50
tez tak uwazam .. zyza do łożka ale juz !!!
rudzia1985
23-02-2010, 19:54
cos Wam powiem strasznego :(
bylam wczoraj na mszy za 5 miesieczne dziecko :(
kilka dni temu moja kolezanka upadla na chodnik bo sie poslizgnela :( byla w piatym miesiacu
dostala rozwarcia i jej zaszyli bo stwierdzili, ze nie czas :/:
potem sie okazalo, ze ma drugie rozwarcie i ze dwie macicy - nie spotkalam sie jeszcze z takim czyms :/: no i musiala miec cesarskie :(
maly zmarl kilka minut pozniej bo nie mial pluc jeszcze dobrze wyrobionych :( i nawet inkubator by nie pomogl :(
w sumie powiem wam, ze z jednej strony dobrze, ze zmarlo bo urodzilo by sie kaleka * tak powiedzieli jej mezowi lekarze i polozna ) :( ale z drugiej to kolezanka jest taka zalamana, mozna do niej mowic, a ona w ogole nie reaguje :( patrzy sie w jedno miejsce od kilku dni i wyglada jakby byla "swirnieta" masakra :( :/:
nie umiem na nia patrzec, strasznie mi jej zal :(
kurcze powinna uwazac na siebie bo to nie byloby jej pierwsze poronienie :(
ona normalnie robila wszystko, nawet autem na zakupy jezdzila :/:
Apel dziewczyny moje - uwazajcie tej zimy na chodnikach, nie przeciazajcie brzucha i kregoslupa, nie chodzcie nigdzie same, a tym bardziej nie chodzcie same na zakupy i nie wsiadajcie do auta za kolko ! !
barbara_kawka
23-02-2010, 20:16
:( masakra...
After ja długo czekałam na dziecko i wiem jak łatwo sobie "wtyknąć" ciążę :( nawet poranne wymioty miałam, nawet okres mi sie 17 dni spóźnił i chce jej tego oszczędzić :((...)
też cos o tym wiem...
Basiu ja Ci z serducha życzę Dzidziusia :D
ale ja tam nic nie widzę :/:tez nic nie widzę
Basia a Ty przestań sie zadręczać(...)
też tak mysle. znjadź sobie jakies zajęcie i poczekaj ze 2-3 tyg
a z tymi testami to też różnie bywa. mnie wcale nie wtchodziło że ciąza czyste testy były ani jednej kreski nie mkiałam... nawet jak 2 8 iesiącu była i miesiąć do porodu to dla jaj zrobiłam test i nic niwyszło...
poprostu poczekaj te kilka tygodni i dopiero działaj z badaniami , nie nakręcaj się bo przy "porażce" będzie ci cięzej jak bedziesz tak nakręcona
Chanti gratuluję synusia ... :) śliczniutkie Maleństwo :)
Chanti25
23-02-2010, 21:27
Chanti gratuluję synusia ... :) śliczniutkie Maleństwo :)
Nanami dziękuje w imieniu synusia :)
barbara_kawka
24-02-2010, 08:09
chanti a ile wogole takie USG 3D kosztuje ??
---------- Dodano o godzinie 08:09 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 08:02 ----------
tez nic nie widzę
najwazniejsze ze widze ja i mój mąż. no i kilka dziewczyn tutaj na forum tez widzi... wiec moze Wy z Kamilą Izo korzystacie ze złych okularów ... ;)
KaMiLaC.
24-02-2010, 08:17
Basiu jak doskonale wiesz - okularów nie nosze i raczej nie potrzebuję :D
dziewczyny, jezus maria i wszyscy święci razem wzięci!! i w ogole moze jednak jak nie widzicie to przemilczcie chyba ze ma to na celu dopieczenie tu komus...
wcale nie pomagacie jej uwierzyć i nie udawajcie ze martwicie się jej rozczarowaniem bo za chiny ludowe w to nie uwierze.
Każda z nas martwi sie rozczarowaniem Basi, samam Basia na bank sie denerwuje ale lepiej kiedy jednak dodaje sie jej otuchy... bez kitu mistrzynie psychologii moze tak odrobinę ciepłych słow? po co złosliwości? po co wyciaganie starego posta z kreskami skoro duzo wiele ciekawszych postów zostało w miedzy czasie napisane? :cwaniak:
na luz baby na luz...
od wredoty zyłki brzydkie sie na twarzy robią :P
chanti leze nawet nie wychodze za dużo jak nie musze :) berbec ma sie chyba dobrze :D w kazdym razie Tatus dumny wstawił sobie na NK zdjęcie fasolki i chodzi dumny jak paw :D
Rudzia ty mnie nie schizuj bo ja wszystko do siebie biorę :D bede sie bała nawet ze schodów schodzić :D
Martwie sie co z After tak długo juz nie odpowiada :(
barbara_kawka
24-02-2010, 11:26
pisałam do After smska ostatnio i dzisiaj tez napisalam ... narazie bez odzewu .... :( moze neta nie ma albo co... ciekawe jak jej fasolka :) a twoj mezczyzna sie cieszy to i zdjecie na nk wrzucil ;)
PAZURKOMANIA
24-02-2010, 11:26
hihi..a tu jest ten temacik..:D No to GRATULUJE WSZYSTKIM ZACIĄŻONYM!!!!:skacze::kwiatek:
KaMiLaC.
24-02-2010, 11:36
Zyza tu nie ma ani odrobiny złośliwości!! po prostu pisze prawde - nie widzę i juz! kłamać nie umiem i tyle :P jest tak jak napisałam - z całego serducha życzę, żeby miała dziecko, ale niech nie popada w paranoję! wiem co to znaczy starać się o dziecko i jakby mi ktoś pisała teksty "na pewno jesteś w ciąży" itp, a potem by się okazało, że jednak nie jestem to miałabym malutki żal, bo to robienie nadziei! uważam, że wszystko za wcześnie - i test i badanie z krwi! to jest molestowanie swojej psychiki! i jak to Natka napisała "przestań się zadręczać"! co ma być to będzie! więc nie dopatrujcie się tu zadnych złośliwości tylko dobrych rad! rad matek, które również przechodziły przez etap rozczarowań, cichych nadziei i bólu po kolejnym niepozytywnym teście ciążowym!!!!! ale w końcu doczekałysmy się tej drugiej ślicznej kreseczki i dlatego wiemy co piszemy! spokój jest najważniejszy!!!!
poza tym Woszczur dopiero wczoraj wróciła po 1,5 tyg nieobecności i myślę, że dlatego wróciła o kilka postów ;)
Zyza luteina Ci na pewno pomoże :D tylko ona też rozszerza macicę więc Cię może z dnia na dzień wybrzuszyć i będziesz ciężarówka jak ta lala :skacze:
barbara_kawka
24-02-2010, 11:49
przykro mi to pisac ale ja to tak wlasnie odbieram jak napisala zyza ...i te wasze komentarze...i mam wrazenie ze sa kierowane do mnie nie dlatego ze jestescie matkami ... tylko dlatego ze zwyczajnie nie pałamy do siebie sympatia ... ( bo zauwaz zniechecajace komentarze sa tylko i wylacznie od ciebie i od woszczura ) taka prawda . i jak to moja babcia mowila "finito" tyle mialam do napisania w waszym kierunku .
a ja matka nie jestem i ani za grosz doswiadczenia nie mam a zdanie mam takie ze dodawanie otuchy jest lepsze niz podrzucanie zmijowego jadu...
nawet medycyna docenia optymizm...
Kamilko ty byś miała żal ale ty to nie Basia i wiem że jej ciezko jak jest w ten sposob mowione... ponoc kobieta czuje kiedy jest w ciazy i jesli ona czuje cos to nie macie prawa jej nadzieji odbierac... szczerośc to lepiej zachowac dla siebie bo ja ze swojego punktu widzenia młodej niedoświadczonej smarkatej dopiero co upieczonej matki wiem ze lepiej cos przemilczeć i tylko o to mi chodzi... to ze wy sie rozczarowałyście nie znaczy ze ona musi :D ciekawe czy tak żwawo pobiegniecie ja pocieszyc jak sie jednak nie uda? czy wbijecie kołek z napisem 'a nie mowilam?'
wybaczcie ze tak reaguje ale moja mamuska całe zycie mi podcinała skrzydła w ten zlosliwy sposob i wiem jak sie przez to nabawiłam kompleksów także wiem o czym mowie... nawet jak jej dwa testy pokazalam z krechami to mi nie wierzyła że pol wieczoru w poduszke ryczałam... wszyscy ktorzy sie cieszyli ze mną pomagali mi psychicznie... a ona mnie dołowała i wcale mi nie pomagałajej dosadna szczerosc wiec ta wasza szczerośc podszyta jest złosliwością... koniec kropka :D
brzuch mam juz duży :D zrobie zdjecia to wam wysle... wszyscy sie dziwia ze poczatek 3 a ja juuz brzuchol mam :D
KaMiLaC.
24-02-2010, 11:54
Basiu może Ty nie pałasz sympatia do mnie, ale ja do ciebie z jakiej okazji?? komentuje Twoje prace, zaprosiłam do znajomych na NK wiec nie wiem w czym rzecz????
ja nie chce jedynie kobieto zebys sie zadreczala!!!!!!! bo wiem co to znaczy! ja pol roku w poduszke plakalam!!!! chcialam sie rozwodzic, bo nie czylam sie kobieta, bo nie moglam dac dziecka mezowi!!!!!!!!!!! wiec rozumiem Cie jak cholera!!!!!!! dlatego chce Ci oszczedzic nerwow i nadziei!!!!!!! taka jestem - szczera i bez sciemniania Ci bede pisac co mysle!!!!!!! a jak Cie to nastawia do mnie antypatycznie to po prostu nie bierz moich rad do wiadomosci i juz!!
barbara_kawka
24-02-2010, 11:56
Basiu może Ty nie pałasz sympatia do mnie, ale ja do ciebie z jakiej okazji?? komentuje Twoje prace, zaprosiłam do znajomych na NK wiec nie wiem w czym rzecz????
ja nie chce jedynie kobieto zebys sie zadreczala!!!!!!! bo wiem co to znaczy! ja pol roku w poduszke plakalam!!!! chcialam sie rozwodzic, bo nie czylam sie kobieta, bo nie moglam dac dziecka mezowi!!!!!!!!!!! wiec rozumiem Cie jak cholera!!!!!!! dlatego chce Ci oszczedzic nerwow i nadziei!!!!!!! taka jestem - szczera i bez sciemniania Ci bede pisac co mysle!!!!!!! a jak Cie to nastawia do mnie antypatycznie to po prostu nie bierz moich rad do wiadomosci i juz!!
ja sie nie zadreczam i nie placze w poduszke ... rozwodzic tez sie nie chce ... a kobieta czuje sie w 100% wiec przypadek calkiem inny .
KaMiLaC.
24-02-2010, 12:00
no i widzisz! kto tu jest zlosliwy!! powiem tak - nie bede wchodzic w ten temat, a Basi zycze jak najlepiej :kwiatek:
mnie sie wydaje ze tu lezy problem w Twojej psychice
pisałam to juz wczesniej , że bardzo chcesz miec dziecko az za bardzo
zrelaksuj sie i nie nakręcaj. kiedyś na pewno sie uda. szczerze w to wierzę. mnie sie udało po 2 latach, z tym że u mnie od razu było woadomo że będzie ciężko. poczekaj, zrelaksuj sie i nie dopatruj się w naszych słowach czegoś czego poprostu nie ma.
a takie nadmierne dawanie nadziei tez nie jest dobre i nie tylko w kwestii ciąży ale ogólnie rzecz biorąc... we wszystkich dziedzinach życia.
amen.
porada u psychologa by ci sie przydala i wcale sie nie zbijam i nie dogryzam.
barbara_kawka
24-02-2010, 12:05
zyza no dawaj ten brzuchol ;)
PAZURKOMANIA
24-02-2010, 12:07
Ja sie w tej sprawie nie wypowiem..bo nie znam tego problemu..u mnie było odwrotnie z Roksi wpadłam...a z Kubusiem tez.. ani jedno ani drugie nie planowane...poprostu sa...:D ja sie ciesze ze je mam chociaz pameitam jak sie dowiedziałam o drugiej ciąży to chisteryzowałam na całego ze nie chce...meza to udusic miałam ochote...
a moje chisterie przeszły jak sie urodził...:D
barbara_kawka
24-02-2010, 12:10
Ja sie w tej sprawie nie wypowiem..bo nie znam tego problemu..u mnie było odwrotnie z Roksi wpadłam...a z Kubusiem tez.. ani jedno ani drugie nie planowane...poprostu sa...:D ja sie ciesze ze je mam chociaz pameitam jak sie dowiedziałam o drugiej ciąży to chisteryzowałam na całego ze nie chce...meza to udusic miałam ochote...
a moje chisterie przeszły jak sie urodził...:D
takie dzieciaczki to sa chyba jeszcze bardziej kochane pazurku :)
PAZURKOMANIA
24-02-2010, 12:11
Dokładnie..teraz nie wyobrażam sobie bez nch życia..czasem doprowadzaja do szału...jak to dzeci..ale ogolnie sa takie kofane:D
Zyza a ty pstrykaj fotki dawaj tu...i to juz..:P
pazurkomania powinnaś udusic mu co innego :D
barbara_kawka
24-02-2010, 12:13
ja wiem jak moja mama ... miala 36 jak wpadke z ojcem zaliczyli a teraz siedzi u mnie na feriach maly pierd 12letni co mu kilka lat temu pieluchy przebieralam :)
PAZURKOMANIA
24-02-2010, 12:13
Zyza hihi..ciekawe co takiego...??:P
znam taka sytuacje mama mojej kumpeli ma dzidzi 9 mies ...czyli roznica miedzy rodzenstwem26 lat ,jej mama ma 51 lat...
barbara_kawka
24-02-2010, 12:15
hihi..ciekawe co takiego...??:P
fistaszek :D
o porsze moj brzuchol :D nie wiem czy to ciąza czy słodycze:D
a bo wrociła mi chęc na słodkie i mam cere straszna... bedzie cora?
PAZURKOMANIA
24-02-2010, 12:23
o ja Cie...ale fajny spory juz..co ty blizniaki bedziesz miec??:P
jeden bobas jest :D bałam sie ze blizniaki bo mój Arek ma braci blizniakow ale doktórka zapewniła ze jeden :D
PAZURKOMANIA
24-02-2010, 12:26
no wiesz Zyza..zawsze ten drug mogł sie schowac za pierwszym i nie było go widac..i tak sie zdaza...:P
czy wy mnie chcecie w pieluszkach utopić? dwa szkraby to ja wysiadam! :D
barbara_kawka
24-02-2010, 12:27
moze sie jeden gdzies skryl ;) hihi brzusiek przepiekny :D
szpila59
24-02-2010, 15:30
moze sie jeden gdzies skryl ;) hihi brzusiek przepiekny :D
tak, tak, mógł sieschować :D.. czytałam o kobiecie , która dowiedziała sie, że jest w ciązy bliźniaczej... podczas porodu :D
majkarodzik
24-02-2010, 16:32
Mamuski moje znalazlam swietna stronke dla mam tych bardziej zaawansowanych:) Napisalam tam, bo mam na mysli cwiczenia rozciagajace i oddychajace, ktore napewno nam sie przydadza przy porodzie. Ja zaczynam od jutro intensywnie sie przygotowywac razem z mezem:) mam nadzieje, ze komus tez sie przyda ta stronka:) RADZIMY DOBRZE RODZIMY - INTERNETOWA SZKOŁA RODZENIA (http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/categories/cat_id/149)
Chanti25
24-02-2010, 17:28
chanti a ile wogole takie USG 3D kosztuje ??
Basiu ja u swojej ginekolozki zapłaciłam za wizytę 150zł. Ona bierze 150zł za wizyte z badaniem na samolocie i usg zwykle oraz 4D, do tego daje 4D zdjęcia ( tak normalnie na sztywnym papierze fotograficznym ) i film 4D. Pewnie w rożnych miastach są różne ceny :)
---------- Dodano o godzinie 17:28 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:26 ----------
o porsze moj brzuchol :D nie wiem czy to ciąza czy słodycze:D
a bo wrociła mi chęc na słodkie i mam cere straszna... bedzie cora?
Zyza ale cudowny Twój brzuszek :love: i już duży :] ale widać od razu że to ciążowy a nie z przejedzenia hi hi hi
barbara_kawka
24-02-2010, 18:15
no to nie ma zle ... za takie cudo :) a na filmiku serduszko slychac i widac dzieciaczka ?? kurcze fajna sprawa .. :)
Chanti25
24-02-2010, 19:35
Niestety na tym co dostałam nie słychać serduszka :( tylko pokazuje wykres tętna dziecka... Chyba nie nagrywają głosu :/ tak widac dzieciaczka :) 22.03 będę mieć nagrywany szczegółowy film 4D i wizyta będzie trwała godzinkę-juz mnie uprzedzila lekarka :D To Ci moze jakoś pokażę jak nagra...tylko nie wiem jak hi hi hi
barbara_kawka
24-02-2010, 21:28
:D :skacze:
rozwalilas mnie tym filmikiem
hih
haha az kilka razy sobie wlaczalam ten filmik, swietny:)
Chanti25
24-02-2010, 22:20
boski ha ha ha
hehehehehe filmik świetny:D
rudzia1985
25-02-2010, 01:01
hahaha dobre, dobre :)
pogadali sobie :)
barbara_kawka
25-02-2010, 08:40
ciesze sie ze wywolalam usmiech na waszych buzkach :) ja uwielbiam takie male smiejace sie dzieci :)
natka_23
25-02-2010, 09:10
ale super hahaah
to chyba blizniaki :P też mam siostrę bliźniaczkę i ja jestem starsza o cale 5min :skacze: i jak byłyśmy małe i np ja miałam dostać zastrzyk to płakała moja siostra i na odwrót :P
barbara_kawka
25-02-2010, 10:02
cudowne są !!! hihi jeden cierpi bo czkawka a drugi sie smieje z niego :)
Agusia12324
25-02-2010, 11:29
Jestem tu nowa:)
Witam:)
Mam problem zrobiłam test BHCG i wyszło mi 0.23 (2 dni po stosunku) wiem że to za wcześnie powtórzyłam test wczoraj po 7 dniach od stosunku i wyszło mi <0.100 co to może oznaczać??
barbara_kawka
25-02-2010, 11:38
to zdecydowanie za wczesnie ;) musisz poczekac bo normy sa pokazywane dopiero od 3 tygodnia ciaży .. a zaplodniona komorka ma nawet do 14 dni zeby sie zagniezdzic... i z tego co wiem to chyba dopiero wtedy mozesz wykonac takie badanie ... ja np. wykonalam ok 12 dni po jakos tak ... i polozna na innym forum powiedziala mi ze to jest zdecydowanie za wczesnie :)
Agusia12324
25-02-2010, 11:42
Ale czy jeśli mam nudności wiecej jem, moge całymi dniami spać a jak sie obudze to jestem ciągle zmęczona....
To jest możliwe że jestem w ciąży?
barbara_kawka
25-02-2010, 11:45
kochana jeszcze za wczesnie zeby cokolwiek powiedziec ... a chcialabys byc czy nie ??
Agusia poczekaj... co z okresem? ile sie starasz juz? beta po stosunku to stanopwczo za wcześnie... przestudiuj cały watek od początku to doczytasz ze dziewczyny robiły testy conajmniej po 2-3 tygodniach... nawet Basia ktorej tak spieszno do pieluchow :D
Agusia12324
25-02-2010, 11:53
Jestem troche młoda:) Mam obecnie 17 lat w tym roku 18:P
Mam chłopaka co ma 20 lat:)
Jest nam razem dobrze:)
Jesteśmy od 3 lat razem:)
Nawet jesteśmy juz po zaręczynach:)
On by chciał z reszta ja też:)
Dodam jeszcze że jestem już po jednym poronieniu (w zeszłym roku) dlatego teraz chciałabym jak najszybciej sie o tym dowiedzieć.... Wtedy wiedziałam 1 tydz ale było juz za pużno.... Poroniłam w 6 tyg ciąży....
Dlatego jak tylko wystapiły u mnie wymioty i nudnośći poszłam do gin. i lekarz dał mi skierowanie na badanie BHCG ale miałam je zrobić od razu ale wiedziałam że to za wcześnie wiec wczoraj go powtórzyłam...
---------- Dodano o godzinie 11:53 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:50 ----------
A z okresemmm.... Hmmm... jestem dopiero w 25 dniu cyklu zwykle mam juz bule brzucha,a ty nic...:P robiłam test HCG z moczu i negatywny:( ale nadal mnie mdli i wymiotuje, a do tego jem i jem...
barbara_kawka
25-02-2010, 11:54
a powiedzialas lekarzowi ile po stosunku jestes ?? bo wydaje mi sie ze gdyby wiedzial ze dwa dni to napewno by cie na bete nie poslal.
Agusia12324
25-02-2010, 12:02
Mówiłam...
ale ona powiedziała ze mam zrobic i po tyg przyjsc do niej z wynikiem:/
---------- Dodano o godzinie 12:00 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:55 ----------
bardzo bym chciała wiedziec ze względu na to że już raz poroniąm i nie chciałabym tego drugi razz:(
---------- Dodano o godzinie 12:02 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:00 ----------
kiedy najszybciej moge sie dowiedzieć o ciąży?
barbara_kawka
25-02-2010, 12:04
no skoro tak to chyba wie co robi ... w koncu lekarka ... ;) a kochana z tego co tu juz dziewczyny mi mowily to raczej na takie ciazowe objawy typu mdlosci itp to jest za wczesnie .. :) ale wiadomo kazdy organizm inny... moja kumpela od razu w pierwszym miesiacu miala mdlosci takze nie ma reguly . posle Ci na PW adres forum na ktorym mozna sie doradzic poloznej ;)
Agusia12324
25-02-2010, 12:07
Mówiłam o tym u gin. ale ona powiedziała że są przypadki szczególnie u tak młodych osób że od 1 tyg można mieć mdłości.... Dodam jeszcze że mówiła i (na wszelki wypadek) że jak nie chce to może mi dać leki na usuniecie ciaży.... Tzn że sa takie które sie bierze dobe po stosunku, ale jej odmówiłam.... Zmieniłam lekarza to juz mój 2 lekarz:/
barbara_kawka
25-02-2010, 12:10
dostałas adres forum ??
Agusia12324
25-02-2010, 12:11
Nie dostałam:/
Mogłabyś wysłać jeszcze raz?
Agusia ja powiem tak...jak zaszłam to problem sprawiało mi wspołzycie... jak jeszcze nie wiedziałam... miałam duze zapotrzebowanie na wode było mi gorąco i piekły mnie sutki... ja miałam takie objawy... i ja zrobiłam beta tydzien po pseudo okreise tzn plamieniu ktory miałam jakies 3 dni i to wszystko... i zrobiłam bete z krwi nie z moczu bo z krwi szybciej wynika...
Agusia12324
25-02-2010, 12:16
Co do picia to od tyg pije około 3-4 litrów wody(lub soków niegazowanych) i herbate rano i wieczorkiem.... Strasznie duzo pije:/
barbara_kawka
25-02-2010, 12:17
poszło :) napisz tam i wogole przesledz watek .. laski tam opisuja swoje przypadki jesli chodzi o bete
acha i sikałam na zawołanie nawet jak duzo nie wypiłam wciagu dnia to i tak latałam do kibelka...
Agusia12324
25-02-2010, 12:25
też tak mam:) i te nudności:/
---------- Dodano o godzinie 12:25 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:18 ----------
a nie wiem czy mam iść jutro do gin? Bo i tak nie mam wiarygodnych wyników itp... Sa zrobione za wczesnie:/
Po ilu dniach test HCG powinien wykryć ciążę?
nudnosci ja nie miałam mi pojawiły się kolo 6-7 tydzień i tak przez tydzien się trzymały takze reguły nie ma...
jak okres sie nie pojawi to piewrszy dzien przypadanego okresu nawet jak bedzie lekkie plamienie zrob test a na razie uwazaj na siebie jak na ciezarowke chodzi mi o wspolzycie :D
---------- Dodano o godzinie 12:30 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:26 ----------
Agusia ja zmieniłam lekarza i wiem ze dobrze zrobiłam... wyszukałam sobie na necie podajze dobry lekarz i porownałam lekarzy z okolic... i okazało sie ze ten do ktorego chodze ma swietna opinie ale jest pare opini ze koles kocha pieniazki... moze poszukaj specjalistki? moze ktos ci poleci? jesli nie jestes zdecydowana...
mi lekarz nie zobaczyl niczego.. ani pecherzyka ani nic nie było widać... ale powiedział że macica szykuje sie do ciązy bo jest zaczerwieniona wiec moze lepiej sie upewnij tylko u dobrego specjalisty
Agusia12324
25-02-2010, 12:31
Wiem wiem:)
I tak jak bym chciała to nie moge.... Mam z tym problem od tyg:)
A i mam pytanko:
Czy mam brac kwas foliowy? (lekarz lazał mi go brac na wszelki wypadek) :P
barbara_kawka
25-02-2010, 12:33
no jasne ze tak!!! kwas foliowy powinnas juz dawno brac jesli planujesz dzidzie :)
tak... ja biore prenatal classic identyczny skład co feminatal ale feminatal strasznie drogi... 30 tabl-60zł a ja za prenatal 100tabl.-50zł takze dostałam od lekarza polecenie brania kwasu jak sie staram a nie jak juz zaszłam :D o ten prenatal wypytałam w aptece czy to to samow składzie i prenatal ma nawet troche wiecej witamin :D
Agusia12324
25-02-2010, 12:35
biore od 1 mies:) żeby nie było:)
barbara_kawka
25-02-2010, 12:36
no to masz szczescie ;) hihi... ja tez biore chociaz narazie nic pewnego ... ale mam nadzieje ze jutro sie dowiem :)
Agusia12324
25-02-2010, 12:38
tez jutro ide do gin:) ale niestety nic sie nie dowiem takiego:/
mi powiedzial że ciaza bedzie ale nie wiemy jaka... moze yc pozamaciczna... wiesz jak mnie dziad nastraszył??
poza tym mowi ze sa mozliwosci odrzucenia ciazy przez organizm albo moze byc cos nie tak z plodem i twedy podtrzymanie nawet tabletkami nie pomoze jak plod np. sie zle komorkowo podzielił...
tak mnie nastraszyl przy pierwszej wizycie
Agusia12324
25-02-2010, 12:47
a od którego w usg widać?:P
i w kórym byłaś?:)
---------- Dodano o godzinie 12:47 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:45 ----------
A czy znikajacy trądzik może być oznaką ciąży?:)
barbara_kawka
25-02-2010, 12:48
tez jutro ide do gin:) ale niestety nic sie nie dowiem takiego:/
ja nie ide jutro do ginka ;) na jutro mam termin @ :) jak nie dostane to bede robic tesciora i krwie :) a jak dostane to kapa ... poczekam do konca i od nowa sie bede seksic.
poczekaj policze
ostatnia miesiaczka 16.12 a 13.01 zrobiłam test ciazowy ten z apteki potem drugi 15.01, u lekarza byłam w sobote czyli 16.01 a bete zrobiłam w poniedziałek czyli 18.01 i wyszło że mam 3400 jednostek czyli 4-5 tydzień
Agusia12324
25-02-2010, 12:50
A czy znikajacy tradzik może być oznaką ciąży?:)
heh nie wiem mnie wywaliło :D
na potege... dlatego mam doła bo jestem brzydka:D
Agusia12324
25-02-2010, 12:53
Mi znikaja:P prawie już nie mam :)
to chyba dobrze:)
:)
a od którego w usg widać?:P ja 1 sze usg miałam robione dopochwowo bo "bliżej" można poznać. robione miała jakies 2-3 tyg po terminie miesiączki, a lekarz określił ciąze na 7 tygodni ale nie był jej pewnien
Agusia12324
25-02-2010, 12:55
Dzięki:)
no ja tak pod koniec stycznia miałam pierwsze usg i tez dopochowow to dopiero pecherzyk sie pojawił... potem po 10 dniach była juz fasolka z tętnem a teraz juz pełny dzidziuś :D i słyszałam jak serduszko zasuwa... :D zreszta przeczytaj od poczatku nasze posty to zobaczysz:D
Agusia12324
25-02-2010, 13:04
Czytałam:) Sporo tego,ale przeczytałam:) :):):):D:D:D
natalia268
25-02-2010, 13:53
Jestem troche młoda:) Mam obecnie 17 lat w tym roku 18:P
Mam chłopaka co ma 20 lat:)
Jest nam razem dobrze:)
Jesteśmy od 3 lat razem:)
Nawet jesteśmy juz po zaręczynach:)
On by chciał z reszta ja też:)
(...)
Agusia podziwiam Twoją decyzje ;)
Ale zycze powodzenia..
i Basiu trzymam kciuki :*
---------- Dodano o godzinie 13:53 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:50 ----------
Zyza brzusio przesłodki :]
barbara_kawka
26-02-2010, 11:43
a wiec dziewuszki... otwierac szampany :D jest druga mocna i wyrazna krechaaaa!!!!!!!!!!
Gratuluje Kochana :) cieszę się razem z Tobą :)
A NIE MOWIŁAM?????????????????? A NIE MOWIŁAM?????????????????
wiara czyni cuda ja zawsze wierzyłam i widziałam ta bladziutka kreske :D
witaj wśrdo ciezarowek :*:*:**::*:**:
szpila59
26-02-2010, 11:55
a wiec dziewuszki... otwierac szampany :D jest druga mocna i wyrazna krechaaaa!!!!!!!!!!
AAAAAAAAAAAAAA!!
GRARTULUJĘ KOCHANA!!!!!!!!!!!!!!!!!! :*:*:*
Szkoda, że zdjecia nie ma :)
no to mamy juz dwie nastepne ciezarowki :D
Witamy w naszym gronie Basie i Annamon :*:*:*
after nie ma musze jako zastepczyni powitac nowe inkubatorki :D
barbara_kawka
26-02-2010, 12:02
oto jest i ona ....
majkarodzik
26-02-2010, 12:03
Ale fajnie!!!! Nasze grono sie powieksza:) A wiec teraz dziewczynki uwazajcie na siebie i dbajcie:) buziaczki
No i oczywiscie ogromne gratulacje:)
Basiu ja mialam troche bledsza:D
Agusia12324
26-02-2010, 12:33
:):):):):):):):):):)
Ja też gratuluje:)
:):):):):):):):):):)
JA byłam dzis u gina:)
I mi powiedział tylko że bedziemy obserwować, ponieważ mam powiększone endometrium:) Robiłam test ciążowy z moczu rano i wyszedł dodatni:)
Mam nadzieje że Mi też sie uda:)
Pozdrawiam:)
Temat dotyczy ciąży porodu i połogu po porodzie. tu możecie wkejać linki odnośnie wszystkiego co dotyczy ciąży i porodu.
porady doświadczonych dla Początkujących.:*:*:*
A TO KILKA CIEKAWYCH MATERIAŁÓW NA TEMAT CIĄŻY PORODU I POŁOGU.
Co wolno, a czego nie wolno w ciąży? | Ciąża, poród, wychowanie - parenting.pl (http://parenting.pl/portal/teksty/co-wolno-a-czego-nie-wolno-ciazy)
Ftalany przyczyną wczesnych porodów? - Planowanie ciąży - Dziecko w INTERIA.PL - ciąża i wychowanie dzieci, planowanie ciąży, forum dla rodziców (http://mamdziecko.interia.pl/ciaza/planowanie-ciazy/news/ftalany-przyczyna-wczesnych-porodow,1339032,3977)
Twoja ciąża - I trymestr ciąży (http://twoja-ciaza.com.pl/pagescale.lista.pl.90.html?PHPSESSID=9ac1415313d5c 197a5a546f943fe4029)
http://www.pampers.pl/pl_PL/Pregnancy?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_content=sem_adwords&utm_campaign=pampers__ongoing_sem
Połóg - co Cię może zaskoczyć? | Po porodzie | CIĄŻA (http://www.baby-shower.pl/CIAZA/Po-porodzie/Polog-co-Cie-moze-zaskoczyc.html)
Połóg po cesarskim cięciu (http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79333,2965681.html)
Połóg ? Wikipedia, wolna encyklopedia (http://pl.wikipedia.org/wiki/Po%C5%82%C3%B3g)
Ciąża i poród - Połóg - okres poporodowy. Zmiany po porodzie (http://www.planujemydziecko.pl/index.php/Porod/Polog)
Miłej lektury:*:*:*
:kooffa:Basiu gratulacjeeeee:kooffa:
http://www.uratujzycie.pl/pliki/Image/szampan.gif