Zobacz pełną wersję : Wyjatkowe dziewięć miesięcy czyli FORUMKOWY KLUB CIĄŻOWY ; )
Strony :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
Basiu-gratuluje!! wiedzialam :)
Agusia12324
26-02-2010, 13:02
ooooo i Agusia też :D
No właśnie nie wiadomo jeszcze:(
Bo plamie od 2 dni:(
Ale mam nadzieje że bedzie dobrze:):good::):):):D:D
rudzia1985
26-02-2010, 13:03
Basiu moje serdeczne Gratulacje ! :) ciesze sie razem z Toba :)
teraz prosze bardzo na siebie uwazac !
KaMiLaC.
26-02-2010, 13:13
Barbara gratulacje!:kwiatek:
ale gratulacje również dla Julity SWEET-KI, która urodziła zdrową śliczną córeczkę :skacze: Mała miała 4060 g i 54 cm, więc nie taka mała heeh :ok:
Julitko gratuluję!!!!!!!!!!!! :*:kwiatek:
no i o jedną mniej :D cza nowe przyciągnąć hyhy :D
Emilia B.
26-02-2010, 13:13
Śledzę ten wątek ale na razie nic nie wpisywałam bo nie mam czym się pochwalić (JESZCZE;]) . No ale muszę poprostuy musze :
GRATULUJĘ BASIU!!!!!!!!!!!!!!!:przytul:
Piękne kreseczki :*
O o o to dzisiaj jest szczęśliwy dzień forumkowy:skacze: :skacze: :skacze:
Agusiu - gratuluje!
Basiu skarbie strasznie się ciesze!!!!! Gratuluje i normalnie chciałabym Cię teraz zobaczyć bo musisz się strasznie cieszyć! :skacze: :skacze: :skacze: :przytul:
No i oczywiście witamy na świecie córeczkę Sweetki!!!
Eh . . . co się tu dzisiaj dzieje:D:D:D
o qrcze!! sweetka juz urodziła!!
gratulacje Julitko!!
barbara_kawka
26-02-2010, 14:18
dzięki dziewczynki :) ciesze sie ciesze ... @ dzisiaj nie przyszla no i ten test... takze jestem dobrej mysli :) w srode ide do lekarza takze dowiem sie cosik wiecej .
Emilia B.
26-02-2010, 15:45
Basiu o by to był początek wiosennego wysypu brzuszków ;)
vanilla88
26-02-2010, 17:12
Czekalam Basiu az wszystko sie wyjasni i JEST :yess::D MOJE GRATULACJE KOCHANA:kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiatek:
Chanti25
26-02-2010, 19:07
oto jest i ona ....
Basik cóż mi pozostaje powiedzieć... " A NIE MÓWIŁAM " :skacze::skacze::skacze:
Gratuluje kochana z całego serca :* i gratulacje dla przyszłego tatusia ;)
co tu sie porobilo Basiu gratulacje , kolejna ciezaroweczka na forum :D :*:*:*
natka_23
26-02-2010, 20:59
oto jest i ona ....
wyraźna jak choleraaaaaaaaaaaaa GRATULACJE :)))))))))))) fanfary dla tej Pani :skacze:
---------- Dodano o godzinie 20:59 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:56 ----------
Barbara gratulacje!:kwiatek:
ale gratulacje również dla Julity SWEET-KI, która urodziła zdrową śliczną córeczkę :skacze: Mała miała 4060 g i 54 cm, więc nie taka mała heeh :ok:
Julitko gratuluję!!!!!!!!!!!! :*:kwiatek:
no i o jedną mniej :D cza nowe przyciągnąć hyhy :D
Kamilka przyciągnijcie mnieeeeeeeeeeeeeeeeeeee :P hahahaha
Basiu choinka jasna gratuluje ci kochanie
i zycze ci zebys kazdy dzien wspominala dobrze jak juz urodzisz i zeby ci sie lekko chodzilo w ciazy
Ewelina83
26-02-2010, 22:37
Gratuluje wszystkim zaciazonym dziewczynom:good:
My z mezem mamy zamiar starac sie o drugiego bobasa!Synek w maju skonczy dwa lata wiec zyje nadzieja ze nastepne bedzie dziewczynka:) Jak na razie zrezygnowalam z antykoncepcji hormonalnej i przeszlam na NPR! Z pierwszym dzieckiem udalo mi sie w 2 cyklu z ty, zobaczymy:) Choc konkretne dzialanie mamy zamiar podjac w kwietniu:D zeby dzidzia urodzila sie na wiosne przyszlego roku
No wlasnie w tym miesiacu byl pierwszy miesiac na NPR i juz mialam podejrzenia ze chyba sie udalo za wczesnie moja @ miala przyjsc (dzien Fazy lutealnej na dzien dzisiejszy to 16 z podwyzszona temperatura)dzis zrobilam tescik ale negatyw no ale juz mnie zaczal pobolewac brzuch wiec jutro pewnie sie zjawi:) No chyba ze cos mnie w konia zrobilo :)
madzialena
27-02-2010, 07:40
o kurcze dziewczynki gratuluje Wam wszystkim z całego serduszka! :* :* i trzymam za Was kciuki :)
mi też sie dzidzi chce ale nie moge sobie na to pozwolić :( jeszcze za wcześnie..
ależ wam zazdroszczę!!! ja ciągle pamiętam moje 9m-cy...
synuś ma już 2 latka. jest cudowny... mój promyczek...
i strasznie chciałabym drugiego dzieciaczka!!!
gratuluje wam strasznie przyszłe mamy!!!!!!
PAZURKOMANIA
28-02-2010, 09:26
Basiu gratuluje...!!!!:D:kwiatek:
natalia268
28-02-2010, 11:50
Gratulacje dla Swee-tki :) :przytul::*
http://www.poltrader.com/acatalog/7-HJ011-kartka-narodziny-dziecka-wielka-brytania-640x480.jpg
i Basiu nawet nie wiesz jak się cieszę że się udało :yess: :] heh.. ja się ciesze, a co dopiero Ty tam przeżywasz :) :*
milenka_olsztyn
28-02-2010, 17:38
Basiu gratulacje!!:*
Dziewczyny mam taką sprawę....
Okres powinnam dostać ponad tydzień temu.... bolą mnie piersi czasem pobolewa brzuch.... ciągle chce mi się spać (wcześniej wstawałam o 6 rano i nie byłam zmęczona) boli mnie głowa no i stale latam do kibelka.... czy mogę być w ciąży??
Chanti25
28-02-2010, 18:13
Gratulacje dla świeżo upieczonej mamuśki -naszejSweet-ki
http://th.interia.pl/30,b0fbf56e41092105/z_okazji_narodzin.jpg
Milenka powiem Ci szczerze, że zrób sobie test ciążowy, bo wszystkie objawy wskazują na to że jesteś w ciąży ;) tym bardziej jak już Ci się tydzień spóźnia okres :)
milenka_olsztyn
28-02-2010, 18:30
kurde właśnie czekałam do końca miesiąca czy może go dostane ale nie.... dziś tylko dostałam lekkiego plamienia... w sumie to tak na lekko brązowo tylko brudzę ale bardzo malutko.... nie ma co jutro ide po test
Właśnie zrobiłam test i wyszło brak ciązy.....
barbara_kawka
01-03-2010, 09:51
milenka zrob jak najszybciej tescior i daj znac ;)
kobietazpazurem
01-03-2010, 10:26
Gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mam :)
To Wasz nowy rozdział w życiu więc zyczę naprawdę wszystkiego najlepszego :)
kobietazpazurem
01-03-2010, 10:27
Ja już drukuje, wszystko ładnie rozpisane, kiedyś mi się przyda :))
Basiu serdecznie gratuluję, trzymałam kciuki za Ciebie ;)
Sweetka gratulacje również :D
aaaaaa milenka bedziesz nastepna :D
majkarodzik
01-03-2010, 13:22
Jak sie dzisiaj mamuski czujecie? Bo ja strasznie. Od rana bardzo kreci mi sie w glowie, nie wazne czy stoje czy leze. Ogolnie jakas taka jestem dzisiaj nie do zycia. Jakby bylo malo Julka tak szaleje w brzuchu jakby chciala za wszelka cene sie wydostac. Bardzo lubie jak czuje jej ruchy, ale dzisiaj sprawia mi to ogromny bol. Lapia mnie znowu skurcze, brzuch mi sie stawia. Ogolnie jakas masakra dzisiaj. Do kwietnia mam jeszcze troche czasu, ale wole sie naszykowac na szybszy termin.
milenka_olsztyn
01-03-2010, 13:30
zrobiłam 2 testy i 2 negatywne... ale nic będe się starać dalej :)
milenka poczekaj zrob za jakis czas :D
moze sie okaze ze jednak :D
ja dzis normalnie sobie w leb strzele... o maly wlos a bym sobie biedy napytala... mam NN wpisana w rozliczeniu w pracy.. przez tego durnego poprzedniego mojego ginekologa... pomylil sie a ja nie sprawdzilam... :D i wyszlo bez ciaglosci L4:D ale teoretycznie ciaglosc zachowana bo musi byc odstep 2 miesiecy :D hah... no tak ale jakby mi dyscyplinarke w ten dzien dali to bym lezala i kwiczala :D
mowie ja zamiast dorastac do bycia mamusia ja sie cofam w rozwoju :D a wogole bylam sie zapisac do szkoly rodzenia i mi powiedzili ze to za wczesnie na mnie :D skad moglam wiedziec? moja pierwsza ciaza:D a i pokluli mnie obowiazkowo bo badania na hiva musza zrobic :D takze dzien jak codzien :D
KaMiLaC.
01-03-2010, 14:56
Jak sie dzisiaj mamuski czujecie? Bo ja strasznie. Od rana bardzo kreci mi sie w glowie, nie wazne czy stoje czy leze. Ogolnie jakas taka jestem dzisiaj nie do zycia. Jakby bylo malo Julka tak szaleje w brzuchu jakby chciala za wszelka cene sie wydostac. Bardzo lubie jak czuje jej ruchy, ale dzisiaj sprawia mi to ogromny bol. Lapia mnie znowu skurcze, brzuch mi sie stawia. Ogolnie jakas masakra dzisiaj. Do kwietnia mam jeszcze troche czasu, ale wole sie naszykowac na szybszy termin.
Majka ja dzis bylam na wizycie i mowie do gin ze tak wlasnie ostatnio mialam :( no i mi powiedziala ze dziecko tez odczuwa np zmiany cisnienia, np jak spada to jest bardziej ruchliwe, niecierpliwe itp. najwazniejsze to odpoczywac i nie stresowac sie :) napij sie melisy, poogladaj cos i bedzie lepiej :przytul:
mi dzis na usg wyszlo ze moj faceik wiekszy wzorstem o 2 tyg i 5 dni, a wagą o 1 tydz i 6 dni od rowniesnikow :) no i mowie ze mam obawy czy przez to nie urodzi sie wczesniej i gin mowi ze nie, bo wzrost i waga nie graja roli, tylko termin porodu z ostatniego okresu i to jak bedzie zachwowywala sie szyjka macicy tzn czy sie nie otworzy za wczesnie lub nie zacznie skracac itp. no ale na szczescie jest ok, a dziecko bedzie po prostu duze :)
takze ni emartw sie kochana i obserwuj organizm :)
mi powiedziala, ze:
minimum 3 razy dziennie mam czuc ruchy dziecka
skurcze Braxtona-Hicksa nie moga trwac dluzej niz 10-15 sekund
brzuch ma byc miekki, nie obolały i nie twardy wiecej niz 6 razy na dobe
poza tym nie stresowac sie i oddychac przeponą :)
bedzie dobrze a Juleńka urodzi sie w terminie :D jeszcze sie poturlasz troszke :D :przytul:
Zyza przeciez ci mowilam na czacie kiedys ze szkola rodzenia to najlepiej po 25 tyg :D nie sluchalas :Pwiec tero bede krzyczec :cisza:
---------- Dodano o godzinie 14:56 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:53 ----------
zrobiłam 2 testy i 2 negatywne... ale nic będe się starać dalej :)
Milenko mi tez wyszedł pierwszy na - a tydz pozniej w ciagu 3 sekund mialam druga kreche :)
nie stresuj sie :) uda sie teraz to nastepnym razem i jeszcze zdazysz do Nas dolaczyc :przytul:
milenka_olsztyn
01-03-2010, 15:18
u mnie to chyba jeszcze nie teraz bo właśnie dostałam okres a brzuch mnie tak boli że zaraz umre chyba....
majkarodzik
01-03-2010, 16:43
Kamilo-bardzo dziekuje, wlasnie wstalam i juz troszke sie lepiej czuje. Powiedzialam malej, ze jak sie troszke nie uspokoi z kopaniem mamusi to pojdzie na dywanik do tatusia:). Tatus wlasnie wrocil z pracy, a ona spi grzecznie- jakby sie bala:)
KaMiLaC.
01-03-2010, 17:20
no wiadomo Kochana, że ma respekt do taty, bo tak będzie po porodzie - taty nie ma więc kręciołek w tyłku byle mamie dać popalić, a jak tata wróci to anioł wcielony!! a jak się tacie poskarżysz, że smyk to tata Ci powie "no coś Ty?? zobacz jak Ona grzeczna!" :cwaniak: tak to już jest z córkami - córunie tatusiów i tyle :skacze: i choćby nie wiem co, to i tak mama zawsze winna jak córunia płacze :good:
odpoczywaj Kochana i dbaj o Was :przytul:
Milenko nie teraz - to za miesiąc :D czekamy na Ciebie :skacze:
milenka_olsztyn
01-03-2010, 17:54
kurde smutno mi strasznie i przykro że tym razem nici.... ale trzeba próbować :P
najbardziej mnie rozwalił tekst mojej mamuśki kochanej: "A może tabletki poronne ci załatwić??" :o
rudzia1985
01-03-2010, 19:35
tylko czemu poronne ? jest takie slowo :D
Milena no moze mama nie chce zostac jeszcze babunia :P
milenka_olsztyn
01-03-2010, 19:40
no niby są jakieś tabletki że od nich można poronić.... moja kumpela takie brała....;/
a mama babcią napewno nie chce być... mówi że za młoda jest
KaMiLaC.
01-03-2010, 19:43
kurde smutno mi strasznie i przykro że tym razem nici.... ale trzeba próbować :P
Kochana najwazniejszy jest spokój :D
dzis byłam na wizycie i znajoma mi opowiadała jak się starała o dziecko..ponad rok nic! czekała, stresowała się, aż sie zdecydowała na zapłodnienie in vitro... jak czekała na wizytę juz była taka spokojna i wyciszona, no i jak pojechali z mężem na badanie przed zaplodnieniem m-ac pozniej to okazało się, że jest już w ciązy :good: no i lekarzowi sie poplakala w rękaw, a on jej powiedział tylko tyle : blokada psychiczna była i koniec! także Kochana nie dołuj się tylko korzystaj z sexu, bo w ciąży będziesz wyposzczona chodziła:P
uda się na pewno :skacze:
madzialena
01-03-2010, 19:52
tylko czemu poronne ?
środki wczesnoporonne to takie które mają w sobie prostaglandyny..
Milenko ja znam taki przypadek że babka przez 5 lat starała sie zajść w ciąże.. aż w końcu zdecydowała sie na adopcje ;) przestali z facetem sie tak bardzo starać i w trakcie załatwiania formalność dowiedziała sie że jest w ciąży! i teraz ma dwoje dzieciaków :)
KaMiLaC.
01-03-2010, 20:02
i teraz ma dwoje dzieciaków :)
czyli nie zrezygnowali z adopcji??
jak cudownie!! pełen szacunek dla nich :good:
madzialena
01-03-2010, 20:11
nie nie :) w dodatku miedzy ich dziećmi jest tylko 11 miesięcy różnicy i chodzą razem do szkoły :D to sie nazywa szczęście!
KaMiLaC.
01-03-2010, 20:13
ojjj tak :D rany naprawde az mi sie lezka kreci jak czytam :) bo ja tak szanuje ludzi, ktorzy adoptuja dzieci :kwiatek: a dzieci maja szanse na rodzine :love:
to moja ciocia miała taką samą sytuacje, prawie 4 lata starali się o dzidziusia i nic aż w końcu zdecydowali się na adopcję. Również w trakcie załatwiania wszystkich formalności okazało się że jednak ciocia jest w ciąży. Teraz mają dwie córeczki, ale obie są dla nich jak oczka w głowie :) i powiem Wam że ta adoptowana dziewczynka baardzo dba o swoją siostrzyczkę :)
milenka_olsztyn
02-03-2010, 08:17
nie no ja aż tak to się nie napalam:) będzie co będzie :)
rudzia1985
02-03-2010, 16:30
mi tu chodzilo bardziej o to czy slowo "poronne" jest tak gramatycznie napisane :P
nie slyszalam takiego slowa poprostu :P zawsze mowili mi tabletki na poronienie :)
a no co takie tabletki to wiem :)
barbara_kawka
03-03-2010, 12:44
i jak tam ciezarowki sie czujecie :) ja dzisiaj biegne do lekarza :) ciekawe czy juz cos zobaczy... zdam relacje jak wroce ;) czyli tak kolo 18 :)
kobietazpazurem
03-03-2010, 13:13
USG prosimy :D maleństwo chce zobaczyc :D
Chanti25
03-03-2010, 13:51
na pewno zobaczysz pęcherzyk a może coś więcej ;) czekamy na wieści od lekarza :*
Ja dzisiaj pizze wciągam, bo chyba mój synek ma na nią ochotę hi hi hi ;P
KaMiLaC.
03-03-2010, 14:00
ranyy aa mnie tak wybrzusza, że szok! jestem ogromna! tzn może nie tyle ja co mój brzuch :wow: w poniedziałek na USG wyszło, że mały ma już 2100, a do porodu jeszcze2 m-ce, bo 3 maja mam termin i aż nie chce myśleć jak będę wielka tuż przed porodem :wow::wow:;(
milenka_olsztyn
03-03-2010, 14:06
dawaj fotke brzuszka:) my ocenimy czy wielka jesteś :)
KaMiLaC.
03-03-2010, 14:19
wieczorkiem wrzuce :D
milenka_olsztyn
03-03-2010, 14:22
no to czekamy:) no i czekamy też na relacje Basi:)
kamilka ciebie wybrzusza? mnie juz ktoras z kolei osoba pyta czy ja blizniaki bede miala bo brzuchol duzy a dopiero 3 miesiac :D hahahahahaha :D ciekawe jak ja bede wygladac w dziewiatym :D
dziewczynki wrzucajcie materiał poglądaowy w postaci fot:P ocenimy te wybrzuszenie:D;)
barbara_kawka
03-03-2010, 15:30
na pewno zobaczysz pęcherzyk a może coś więcej ;) czekamy na wieści od lekarza :*
Ja dzisiaj pizze wciągam, bo chyba mój synek ma na nią ochotę hi hi hi ;P
ja dzisiaj wlazlam do sklepu po bulki ... jak zobaczylam na polce michalki to myslalam ze slina wiadrami mi leci :) haah
KaMiLaC.
03-03-2010, 16:07
to my....... jeszcze 61 dni po produ :skacze: a ja rosnę i rosnę i nie długo przerosnę...nawet chłopa swojego ;(
http://i921.photobucket.com/albums/ad53/kamka53/DSC07652.jpg
afterglow
03-03-2010, 18:45
kurde balans :D Basiek, gratulacje!!!!
---------- Dodano o godzinie 18:45 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:42 ----------
nie moge edytowac pierwszej wiadomosci, zeby dopisac Basie do klubu :((( mody pomocy! :)
Super!! ja mam taki sam a jeszcze więcej do porodu więć będę ogromniasta:(
Znów niestety jak mnie nie było to wylądowałąm w szpitalu:( niestety grozi mi przedwczesny poród juz nawet na wszelki wypadek dostałąm zatrzyki na rozwój płuc dziecka szyjaka coraz krótsza (2 cm ) i dziecko ułożone juz głową w dół:( dziecko chore na zapalenie płuc i mąż jeszcze się dołożył że mamy poważny kryzys po 15 latach bycia razem:( jakbym mało miała nerwów :( proszę trzymajcie kciuki za mmnie i dzidziusia niestety będę rzadziej zaglądać na forum bo kazali mi prowadzić oszczędniejszy tryb zycia i dali duphaston na podtrzymanie:( pa pozdrawiam waszystkich:przytul::przytul::przytul::przytul::pr zytul::przytul::przytul::przytul:
milenka_olsztyn
03-03-2010, 19:23
Mysza pewnie że kciuki trzymać będziemy wszystkie:) napewno wszystko będzie dobrze :przytul::*
Kamila brzuszek piękny:):)
Elizabeth76
03-03-2010, 19:23
mysza nie martw się wszystko będzie dobrze , uważaj na siebie i dzidziusia trzymam kciuki
KaMiLaC.
03-03-2010, 19:45
Znów niestety jak mnie nie było to wylądowałąm w szpitalu:( niestety grozi mi przedwczesny poród juz nawet na wszelki wypadek dostałąm zatrzyki na rozwój płuc dziecka szyjaka coraz krótsza (2 cm ) i dziecko ułożone juz głową w dół:( dziecko chore na zapalenie płuc i mąż jeszcze się dołożył że mamy poważny kryzys po 15 latach bycia razem:( jakbym mało miała nerwów :( proszę trzymajcie kciuki za mmnie i dzidziusia niestety będę rzadziej zaglądać na forum bo kazali mi prowadzić oszczędniejszy tryb zycia i dali duphaston na podtrzymanie:( pa pozdrawiam waszystkich:przytul::przytul::przytul::przytul::pr zytul::przytul::przytul::przytul:
Mysza :przytul::przytul::przytul::przytul::przytul: jesteśmy z Tobą :*
barbara_kawka
03-03-2010, 19:50
no i jestem ... dostalam wieksza dawke kwasiora , duphaston na te moje niby miesiaczkowe bole i serie badan do wykonania ... wszystko jest ok... lekarz powiedzial ze odpowiedzialny za ciaze jest lewy jajnik cokolwiek to znaczy ... dzidzius ma 4mm :D hyhy taki duzy kawka :) hyhy... wycinek mi pobral i za 3 tyg znowu... powiedzial ze dlatego tak szybko zeby miec wiekszy wglad bo to poczatek .. apozniej juz bedzie co mies :)
---------- Dodano o godzinie 19:50 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 19:48 ----------
myszo wszystko bedzie ok :) napewno :) chlopa przez kolano i pasem po tylku... badz dobrej mysli i pamietaj ze kazdy stres dziala niedobrze... trzymam mocno kciukole:*
Chanti25
03-03-2010, 19:54
Kamila ale faktycznie duży brzuszek :)
Mój powoli tez już rośnie ;P
Oto i on w 21 tc i ma 82cm w obwodzie ( zaznaczam że przed ciążą miałam 61cm )
17679
Chanti25
03-03-2010, 19:57
Mysza będzie na pewno wszystko dobrze :*My jesteśmy z Tobą :*:przytul::*
Basiu to suuuuuper :skacze::skacze::skacze: A powiedz mi czemu i skąd pobrał Ci wycinek? A masz zdjęcie z USG? Pochwal się :P
milenka_olsztyn
03-03-2010, 19:58
Chanti masz przeuroczy brzuszek:)
KaMiLaC.
03-03-2010, 19:58
Chanti jaki śliczny brzuś :skacze:
no mój duży, bo mały ma już 2100 :wow: zganiam na niego hyhy :D
Chanti25
03-03-2010, 20:03
Dzięki dziewczyny-pierwszy raz w życiu jestem dumna że nie dopinam się w spodnie i ze mam bebzol większy od mojego męża ha ha ha
Kamila dobrze ze jest na kogo zgonić mój ma dopiero 300g hi hi hi poczekamy aż będzie ważył tyle co Twoje maleństwo hi hi hi
KaMiLaC.
03-03-2010, 20:06
:) Chanti mój jest większy o pół kilo hahahahaah :skacze: i jeszcze trochę, a ja też będę od męża większa ahhaha :D jak to On mówi - beczułka :o
barbara_kawka
03-03-2010, 20:11
Mysza będzie na pewno wszystko dobrze :*My jesteśmy z Tobą :*:przytul::*
Basiu to suuuuuper :skacze::skacze::skacze: A powiedz mi czemu i skąd pobrał Ci wycinek? A masz zdjęcie z USG? Pochwal się :P
kochana z pochwy i chyba tak normalnie do badania :) zdjecie mam:) wlasnie drukare podlaczam zeby zeskanowac:)
natalia268
03-03-2010, 20:38
Mysza wszystko się ułoży :* Trzymamy kciuki :]
Dziewczynki brzuszki pierwsza klasa :)
uuuwieeeeelbiaaam... :love: ^_^
Tak czytam i czytam ten temacik i tylko jedno się nasuwa: Ciąża to PIĘKNY OKRES...:)
barbara_kawka
03-03-2010, 21:37
mały/a Kawka :D
(...)kazali mi prowadzić oszczędniejszy tryb zycia i dali duphaston na podtrzymanie:( pa pozdrawiam waszystkich:przytul::przytul::przytul::przytul::pr zytul::przytul::przytul::przytul:
mysza, nie wiem który to tydzień ale może skonsultuj z lekarzem czy nie lepiej zamontować krążek??
ja w 6 miesiącu miała skurcze, szyjkę 1cm i rozwarcie na 3 palce, dali tabletki przeciwskurczowe plus kroplowki podacz pobytu w szpitalu, potem tabl musiała brać non stop i LEŻEĆ i srać pod siebie...a za 2gim razem jak byłam to załozyli krążek i latałam jak ta sroka bez żadnych obaw:)
bedzie dobrze, pozdro:)
Kama Chanti śliczne brzuszki:D
basiu superrrr:skacze:sliczneeee
mysza-trzymam kciuki za ciebie i dzidziusia zeby bylo wszystko dobrze!!
basia-jaka ladna "Kawka" :)
mi jeszcze 4 tyg zostaly- w pon bylam u lekarza i maly wazy 2200 (niby w normie)
mnie teraz na lody wzielo, cala zamrazarka zapchana lodami :)
rudzia1985
03-03-2010, 22:06
ale macie fajniusie brzusie :)
bardzo ciesze sie, ze bedziecie mamusiami :)
moze i na mnie przyjdzie kiedys czas :)
Chanti25
03-03-2010, 22:07
Kawka przepiękna :D :skacze:
barbara_kawka
03-03-2010, 22:11
Kawka przepiękna :D :skacze:
hihi tylko taka jakas wychudzona :D
Chanti25
03-03-2010, 22:24
hi hi hi no ;P ale zobaczysz szybko nadrobi :)
barbara_kawka
03-03-2010, 22:37
no lekarz mi pwoiedzial ze srednio na dobe 1mm :) wiec jak pojde za 3 tyg to 2,5 cm powinno byc :)
Chanti25
03-03-2010, 22:51
i serduszko już będzie biło :serce: :piatka:
dziewczyny gratulacje:D:D super:D
Woszcurku zapytam sie w piatek na wizycie u mojego gin . i wszystko sie okaże jaka jest sytuacja w tydzień po wyjściu ze szpitala. Wszystkim Wam dziękuję az mi troszkę lepiej żektoś jest razem ze mną :) pozdrowioka i całuski dla wzystkich:*
milenka_olsztyn
04-03-2010, 07:05
Basia mały te wychudzenie nadrobi raz dwa:)
KaMiLaC.
04-03-2010, 07:57
cos do poczytania :)
Poród we własnym domu - Kobieta - WP.PL (http://kobieta.wp.pl/kat,26333,title,Porod-we-wlasnym-domu,wid,12038822,wiadomosc.html)
dziewczynki od dzis zostalo mi 60 dni do porodu!! :wow::wow::wow: niby malo ale przede mna jeszcze 4 dni szkolen i warsztaty wiec trzeba zacisnac nozki :skacze: musze dac rade :D a moj malutki troszke z mama pojezdzi :D
Mysza :przytul:
milenka_olsztyn
04-03-2010, 08:27
hehe no to latania sporo przed tobą jeszcze:)
KaMiLaC.
04-03-2010, 08:37
Kochana muszę zrobic szkolenie przed porodem, bo potem już mnie z domu nie wypuszcza hihi :D ale dam radę :) brzuszek mimo, że duży to absolutnie mi nie przeszkadza :D a nawet fajnie tak poczuć kopniaczki podczas pracy :skacze:
tylko ludzie fajnie reagują na moją ciążę ehehhe :D dla niektórych to dziwne, że jeszcze daję radę "pazurkować" :D ale z moim adhd to ja nie usiedzę w miejscu :skacze:
Mysza ja tez trzymam za ciebie kciuki bedzie dobrze :D tak jak basia mowi dupe skop mezowi
Basiu teraz to bedziesz niecierpliwie wyczekiwac kazdej wizyty :D hah ja to teraz tak mam z ejak bylam co 10 dni to widzialam berbecia na usg a teraz raz w miesiacu i juz tesknie za nim :D czy ono jeszcze zyje czy nie? bez kitu takie mam przemyslena a do lekarza dopiero 16.03 :D hah :D
Chanti ja mam troche mniejszy brzuch od ciebie a dziela nas 10 tygodni :D hihi :D ale bez kitu czy ciaza to nie wspanialy i przewrotny okres dla bab? ciesza sie ze tyją, nie ograniczaja sie w jedzeniu a jesli chca miec corke to sie ciesza jak ktos im powie ze brzydna :D hahahah
After masz kopniaka! ile mamy do ciebie wydzwaniac i pisać a ty nic? ja sie denrwuje co u ciebie :(
Ewelina83
04-03-2010, 09:47
Kochana muszę zrobic szkolenie przed porodem, bo potem już mnie z domu nie wypuszcza hihi :D ale dam radę :) brzuszek mimo, że duży to absolutnie mi nie przeszkadza :D a nawet fajnie tak poczuć kopniaczki podczas pracy :skacze:
tylko ludzie fajnie reagują na moją ciążę ehehhe :D dla niektórych to dziwne, że jeszcze daję radę "pazurkować" :D ale z moim adhd to ja nie usiedzę w miejscu :skacze:
Ale przynajmniej czas ci szybciej do porodu zleci i nie bedziesz tyle o tym myslala...
Ja siedzialam w domu z moim maluchem i wleklo sie to okrutnie...
No ja @ dostalam wiec tym razem nic...teraz odkladam na staranka w maju:P
A za was kochane tzrymam kciuki i zycze wszystkiego dobrego:good:
Ja jak bylam z malym w ciazy to tez wszyscy mi gadali ze to blizniaki beda bo wygladalam jak slonica :D
Maly wg gin i usg mial miec prawie 5 kilo w efekcie mial 3850 mimo sugerowanej wagi rodzilam naturalnie ...24 godz.
jedynie co mnie cieszy to zero szwow:D:D
No wlasnie dziewczyny a wy masujecie smarujecie sie???
To na prawde pomaga!
afterglow
04-03-2010, 11:36
no wiec TAK:
Zyzu i Basiu, ze wzgledu na pobyt w Polsce i zalatwianie kreacji slubnej, rozwozenia zaproszen na smierc zapomnialam ze mam telefon ;p a jak wrocilam do Holandii to palnelam go w kat. i niedawno zobaczylam ze mam na nim chyba z 15 polaczen i 21 sms nie odczytanych:) usprawiedliwaiam sie i przepraszam, ze napedzilam stracha :)
Macie po buziaku i juz sie nie dernerwowac bo zlosc pieknosci i Dzidzi szkodzi :)
no wiec tak:
ja rosne :) ale mimo ze rposne to chudne. juz 10t.c. a ja schudlam 4,5kg. lekarz mowil, ze to normalne, w 1 trymestrze.
zdecydowalam sie na porod w szpitalu. Nie chce jednak rodzic w domu.
udalo mi sie rzucic palenie, jakies 1,5 tyg temu. jestem happy i nie ciagnie mnie wcale. Tak wiem, zle robilam, ale korzystalam z rad w moim magicznym poradniku dla ciezarnych i serio sie udalo :)
---------- Dodano o godzinie 11:36 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:34 ----------
o kurde, i wlasnie popatrzylam na suwaczek, za 44 dni sie hajtam!!! :olaboga: :dżizys: :ja pierdacze: hehehe
barbara_kawka
04-03-2010, 13:24
no !! masz szczęscie ze sie wytlumaczylas :P bo bym po pupci biła :D
natalia268
04-03-2010, 13:27
wszystko jasne ;P
a wolisz chłopca czy dziewczynke? ^_^
barbara_kawka
04-03-2010, 13:28
mi jest obojetne ... aby tylko ciaza ok przebiegla i zeby dzidzia zdrowa byla :)
natalia268
04-03-2010, 13:30
dziewczynki od dzis zostalo mi 60 dni do porodu!! :wow::wow::wow: niby malo ale przede mna jeszcze 4 dni szkolen i warsztaty wiec trzeba zacisnac nozki :skacze: musze dac rade :D a moj malutki troszke z mama pojezdzi :D
Dobra jestes :good: :D oby wsystko poszło zgodnie z planem ;P
a jakie reszta rodzinki ma zdanie na ten temat? :P
KaMiLaC.
04-03-2010, 13:32
yyyy tzn czy sie zgadzaja?? no raczej wyjscia nie maja :D no chyba ze chca potem przez 4 dni z dziecmi siedziec :skacze: a to raczej im sie nie spodoba :D
natalia268
04-03-2010, 13:47
:D hahahaha no to ładnie .. cos za coś... ;P
kamilko dzięki :przytul:
a skopać mężowi du... to nie tak łatwo bo ju zbrzyuch przeszkadza :( ale uwieżcie mi chyba tak ciężko to mi nigdy w zyciu nie było, nie będę pisać o co chodzi bo to zabardzo boli :( ale powiem w skrócie całe 15 lat bycia razem to chyba stracone :( a osoba inna się okazuje niz wcześniej tylko szkoda że to wyszło jak jestem teraz w ciąży a nie wcześniej bo na pewno bym do niej nie dopuściła:(:( mam nadzieję że maleństwo przez te moje nerwy nie będzie bardzo nerwowe mimo iz biorę hydroksyzynę 10 mg 1 raz lub od sytacji 2 razy dziennie:(:(:(
pa trzymajcie się i proszę.
pa:(:(:(:(:(
KaMiLaC.
04-03-2010, 13:53
heehhhe nio :P
nie no na serio nie mialabym sumienia zostawic malego na tak dlugo :/: Amelia jest starsza wiec to jeszcze przetrwam, choc jak mnie nie ma to ciagle mysle o niej :love: a co dopiero jakbym takie malenstwo miala zostawic ;(dlatego wole przed porodem zrobic szkolenia ;)
natka_23
04-03-2010, 14:50
chciałam wam pokazać co moja mama zrobiła na drutach dla moich bratanic bo brat spodziewa sie córeczek bliźniaczek :skacze: sweterki szt 2 :P zrobione ze specjlanej wełny dla dzieci :)
Chanti25
04-03-2010, 15:01
natka ładne :) pewnie musiała się mamuśka napracować przy nim :)
After milo że się zjawiłaś :* Szok już niebawem będziesz mężatką :P
myszka moze on nie radzi sobie z sytuacją? moze jednak teraz sie troche zmienil ale to ten sam facet co sie w nim zakochalas? na prawde nie pijac tu do ciebie ale jak mowi dr house 'ludzie sie nie zmieniaja' nie wierze ze az tak zle moze byc z twoim mezem??
afterglow
04-03-2010, 17:46
After milo że się zjawiłaś :* Szok już niebawem będziesz mężatką :P
dziekuje Chantunia :* tez sie ciesze ze mam juz neta ;p
a co do mezatki to sama w szoku jestem ;p hihihi
barbara_kawka
04-03-2010, 19:31
kamilko dzięki :przytul:
a skopać mężowi du... to nie tak łatwo bo ju zbrzyuch przeszkadza :( ale uwieżcie mi chyba tak ciężko to mi nigdy w zyciu nie było, nie będę pisać o co chodzi bo to zabardzo boli :( ale powiem w skrócie całe 15 lat bycia razem to chyba stracone :( a osoba inna się okazuje niz wcześniej tylko szkoda że to wyszło jak jestem teraz w ciąży a nie wcześniej bo na pewno bym do niej nie dopuściła:(:( mam nadzieję że maleństwo przez te moje nerwy nie będzie bardzo nerwowe mimo iz biorę hydroksyzynę 10 mg 1 raz lub od sytacji 2 razy dziennie:(:(:(
pa trzymajcie się i proszę.
pa:(:(:(:(:(
ciezko mi cos doradzic ... ale moze on po prostu jakis kryzys przechodzi albo cos .... hm... mam nadzieje ze nie ma tam miedzy wami nikogo innego ... bo wtedy by bylo wyjasnienie dla jego zachowania ... nie pisz kochana ze stracone .. moze sie uda uratowac :) badz dobrej mysli ! musisz wierzyc ze bedzie ok :) trzymam kciuki :)
a ja dzisiaj mam jakis humor do pupy :( tak jak siedze tak bym sie rozplakala i sobie poplakala :( yh
Chanti25
04-03-2010, 19:58
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu
Basiu to posłuchaj sobie tego i możesz ryczeć do woli, aż Ci ulży. Słuchając przeczytaj sobie słowa-ja ryczałam ostatnio... takie to piękne:love:
barbara_kawka
04-03-2010, 20:17
a mnie pozytywnie nastraja ta piosenka :) Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu
mariet86
04-03-2010, 22:03
Basia masz rację maszynka jest świetna:)
KaMiLaC.
05-03-2010, 08:36
MYSZA, MAJKA co u Was?? :kwiatek:
majkarodzik
05-03-2010, 14:07
Dziekuje Kamilko za troske:* u mnie nic zlego sie nie dzieje, jeszcze chodze w dwupaku:) choc duzo mi nie zostalo i jest coraz ciezej. Mala dalej szaleje, az czasem mam dosc. Bardzo mi sie obnizyl brzuch i znowu skurcze. Wizyte mam na 9 marca, ale lekarz mowil ze i tak szybciej urodze, a wiec teraz juz tylko czekam:)
KaMiLaC.
05-03-2010, 14:13
no to super, że wszystko ok :przytul: no właśnie podobno z dziewczynkami tak jest, że chcą szybciej być na świecie :D pewnie dlatego takie ciekawskie od urodzenia :D moja Amelia 3 dni przed terminem się urodziła :)
u mnie też spoko chodź mały dziś wyjątkowo spokojny i trochę Go pobudzam do kopniaczków, ale to pewnie ta pogoda tak wpływa :) no i też już głową w dół, ale mam nadzieję, że się wcześniej na świat nie wybierze :D
dawaj znać jak samopoczucie :kwiatek:
Kamilko byłam u lekarza i wszystko jest ok szyjka jest na 3 cm więc jakby spowrotem dłuższa moze dlatego że leżałam trochę . Dzisiaj wykozystałąm sytuacje że babcia zostałą z małą i ja w końcu wyrwałąm sie z domu i poszłam na zakupy aby poprawic sobie odrobinke humor. Kupiłam sobie z inglota lakier ciemno bordowy, zestew cieni (3 szt ) i jeden osobny córce obiecana dużą 18 to kolorowa plastelinę i mężowi w h&m skarpetki (sama nie wiem dlaczego mu kupiłam... chyba nadal go kocham sku...... mimo tego wsztystkiego a może z przzwyczajenia że dbam o wszystkich tylko nie o siebie:( ). W tym tygodniu dla polepszenie humoru zrobiłam sobie pedicure, manicure i pomalowałam na czerwono wiem że może kolor dla kur.. ale nic nie poradzę żę jakoś dodaje mi delikatnie ostrości, złości. Juz nawet robiłam sobie peelingi i maseczki........ale niestety wszystko tylko na odrobink dział może na godzinke dwie dopuki ten nie przyjsdzie z pracy:( On nwet nic niezauważa zmian może jak zafarbuję sobie włosy na bląd całe w środę to może coś odrobinę zauważy????? a gdybym obcięła na krótko to by zauważył bo mu sie niep[odobaja woli jak mam dłuższe iniestety chyba dla niego zapuszczam i dlatego wyglądam jak zabidzona beczka..z plamami na gębie:(
Jestem trochę śpiąca mo małąo co spałam bo w nocy miałam uderzenia gorąca i zimna, oraz troche mi brzuch twardniał a jak zażyłam nospę forte i troche przeszło to mały strasznie fikałał że aż mnie bolałao mocno:( troche ma juz ciasno:( więc brzuch mi cały skacze. Mam prośbę ttrzymajcie kciuki bo zameżam dzisiaj pogadać z mężem wieczorem ale nie wiem czy wyjdzie bo pewno będzie sie zasłaniał tym że jutro musi wstać do pracy więc może jutro pogadam bo juz dłużej nie wytrzymam . pa dam znac jak juz będzie po rozmowie pa:/::/:
Chanti25
05-03-2010, 15:21
mysza trzymam kciuki za Ciebie :* i będzie dobrze :]
KaMiLaC.
05-03-2010, 15:24
Mysza :przytul: jestem z Tobą i trzymam kciuki za Was!! 15 lat to nie moje nędzne 5 więc z podziwu dla Waszego związku napiszę tylko tyle - dacie radę!!!! macie siebie i dzieci, a rozmowa tylko poprawi atmosferę, bo jakby nie było - dobrze czy nadal źle (tfffuuu tfuuu) to rozmawiać warto chociażby po to, żeby móc wyrzucić z siebie wszystko :) trzymam za Was kciuki i cieszę się, że poprawiasz sobie humor maseczkami, fryzurkami czy malowaniem paznokci :yess:tak trzymaj Kochana i nie poddawaj się :kwiatek: mąż na pewno doceni gest z skarpetkami :D trzymaj się i pisz - ja czytam :soczek:
P.S. też maluję pazurki na mocną kur***ą czerwień :skacze: i też kupuję zawsze skarpety dla męża choć też nie jest do rany przyłóż :P
DZięki!!! wątpie czy doceni on nie z tych co doceniają :( Stwierdzam że chyba miał ze mną za dobrze i się przyzwyczaił że wszystko ma podane a o nic jnie musi zabiegać sam:( wiem moja w tym też jest wina:( Mam nadzieje że ta rozmowa będzie szczera z serca napewno z mijej strony będzie a le zobaczymy czy z jego będzie a nie tak jak
Chanti25
05-03-2010, 17:31
ha ha ha ja tez kupuje często skarpetki w Reserved dla męża jak robię sobie zakupy :D hi hi hi to chyba takie pocieszenie dla Nich ;) Tylko że mój jest cudownym mężem-choć przed ślubem taki cudowny nie był :P
mysza i ja trzymam kciuki:*:*:*
Mysza również trzymam kciuki :):* nie denerwuj się tak - pamiętaj o dzieciątku :)
ja również trzymam kciuki i to mocno ;)
hejka!! dzięki wam wszystkim!!!po rozmowie z mężem (niedokończonej bo zasłąniał sie tym że póżno i ze musi wstać za chwile do pracy:( za 7 godz a jka ogląda filmy do 1 i na drugi dzień wstaje torano to jest ok i nie zmęczony co nie iwże w to:( )
Dziewczyny na to powiedział że mnie kocha i sobie coś ubzdurałm i wymyślam bo nic takiego nie ma i że mam jakby manie wymyślania na tym punkcie i niewie dlaczego?? ja nie zmyślam naprawdę bo jakbym zmyślała to by śladów w kompie nie widziała w historii a jak mu powiem to pweno dalej to będzie robił tylko że będzie usówała historię otwierania stron itd.:((( sama juz nie wiem co robić trudno jest mi sie do tej sytuacji przyzwyczaić a cerce dalej krwawi jak skurczy....n :( a gestu ze skarpetkami nawet nie zauważył choć trudno nie zauważyć bo mu je włożyłam w komodzie na skarpetach które codzienie bierze do pracy a to jest pęk skarpet 5 sztuk zapakowanych razem może myśli że jak za jego pieniądze kupione to żę nie musi dziękować:( a jeszce jak się go zapytała czemu obrazony to powiedział że dlatego że jka dzwoni to odpowiadałam tylko co.. no.. tak.. takie krótkie obrażone słowa. Myśle że ktos go namawia żeby mi wmówić że sobie wymyślam bo tak wygodniej i dla świętego spokoju niby mojego a jak wiecie że żona zawsze dowiaduje się ostatnia o tych sprawach. a co nie wygodnie mu by było żonka w domu wszystyko ok podane a na boczku.....:) lepiej być by nie mogło zobaczymy powiedziałam że chce dzisiaj skończyć rozmowę, ciekawe czy jak będe chciała pogadać to czym będzie się zasłąniał tym że Maja jest i usłyszy i będzie powtarzać i sie dopytywać a co to znaczy ???, a może zmęczeniem po całym dniu pracy?????
powiedział że go jeszce denerwuje jak ja robie a on niby mnie prosi a jak i tk swoje żeby się oszczędzać bo dzicko.. uwieżcie mi nic tak nie robię wiele bo jka tylko czuję lekkie twardnienie zmęczenie to odpoczywam a czy okurzenie w jednym pokoju i umycie podłogi w kuchni to dużo???? jka nawet tego bym nie zrobiła to byśmy zarośli brudem bo on nie jest skory do sprzątania :( a posprzątane uwaza odkurzenie a reszta to gips:(:( więc ktos to musi zrobić:(
pa pozdrowionka od "schizofremiczki"
a od takiej jak sie udowodni to mozna w przysłości uzyskać unieważnienie a=małżeństwa w kościele więc dobrze się ustawia na przyszłość pa
pa :(:(:(
Chanti25
06-03-2010, 08:10
Mysza czasem w ciąży szaleją hormony i szybko sobie wkręcamy filmy ( wiem to po sobie, bo już raz tak miałam) . Najważniejsza jest szczera rozmowa... nie wiem czy powiedziałaś mężowi o tym co Ty czujesz , co Ty chciałabyś zmienić. W końcu nie licza się tylko jego sprawy ale też Twoje. Może razem gdzieś sie zagubiliście i teraz trzeba się na nowo odnaleźć. Tylko musi Wam oboje zależeć na tym , a nie że Ty musisz Go zmuszać do rozmowy... Zobaczysz będzie dobrze :* czasem w związku takie szczere "oczyszczenie" dużo pomaga :D Pamiętaj po burzy wychodzi słońce :* :* :*
Myszeńko kochana, aż mi sie łza zakręciła jak Ciebie poczytałam:przytul:. Nie możesz sie tak smucić bo to szkodzi Tobie i maleństwu...a faceci....faceci są gruboskórni..prostolinijni...mniej wrazliwi(oczywiscie nie wszyscy:P) i wielu rzeczy nie zauwazają. Nie dlatego, że nie chcą...oni tak mają.. heh.... Więcej optymizmu kochana...spokoju.....hormony szaleją i jesteś bardziej wyczulona....:przytul: będzie dobrze...:*
barbara_kawka
06-03-2010, 08:42
myszo jako mloda zona wiem ze mezczyzni nie zauwazaja takich prezentow takze tym sie nie masz co przejmowac :) nastepnym razem po prostu moze daj mu je do reki niech sam schowa ;) i moze rzeczywiscie wrzuc troszke na luz ... nie wiem o jakie historie w kompie itp chodzi... ale jesli chodzi o jakies strony z filmikami czy porno to kazdy facet takie cos oglada .... no a jesli rozmowy czy kontakt jakikolwiek z innymi babami to sprawe musisz postawic jasno ... a te krotkie twoje odpowiedzi... hm... no on pewnie tez ma jakies uczucia i jesli go traktujesz olewacko to jak on sie ma czuc ... postaw sie tez po jego stronie ... ja tak jak mowie nie wiem co u was sie dzieje dokladnie ... ale to co widze po Twoich wypowiedziach to zaraz ci pisze ... a to ze przy dziecku sie nie powinno takich rozmow prowadzic to tez popieram ... zalatwcie to sam na sam bo dzieko nie rozumie jeszcze napewno takich i owakich slow i sie bedzie martwic ze to przez nia ... trzymam za ciebie kciuki . i pamietaj przede wszystkich zaufanie i szczera rozmowa :)
kachna831
06-03-2010, 09:03
Basiu to posłuchaj sobie tego i możesz ryczeć do woli, aż Ci ulży. Słuchając przeczytaj sobie słowa-ja ryczałam ostatnio... takie to piękne:love:
Chanti jakie to piękne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :good:
czasem słucham muzyki i ona mi poprawia nastrój a wpadłam na taka pierwszą jak mi sie otworzyła a słowa same posłuchajcie az się znów rozpłakałam:;(;(;(
szkoda że tylko kobiety są takie wrażliwe a faceci to skały
pa dzięki za wsparcie tylko wasze słowa trzymaja mnie jeszce przy resztce nadzieji że jakos to możę bęzie:/:
---------- Dodano o godzinie 09:13 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:05 ----------
Basiu podziwiam was że umiecie tak to przyjąć żę wszyscy faceci to robią a ja jestem strasznie oporna i mi ciężko to zaakceptować :(
podświadomie o tym wiem ale wolałąbym jakby mnie to nie dotyczyło:(:co::/::(;(
kachna831
06-03-2010, 09:13
czasem słucham muzyki i ona mi poprawia nastrój a wpadłam na taka pierwszą jak mi sie otworzyła a słowa same posłuchajcie az się znów rozpłakałam:;(;(;(
szkoda że tylko kobiety są takie wrażliwe a faceci to skały
pa dzięki za wsparcie tylko wasze słowa trzymaja mnie jeszce przy resztce nadzieji że jakos to możę bęzie:/:
YouTube - Łukasz Zagrobelny-Bo to co najważniejsze (http://www.youtube.com/watch?v=8AXN3ewduEs)
Faceci chyba mają to do siebie... Mój też czasami doprowadza mnie do furii i w ogóle mam wrażenie jakby był z innej planety ...
A piosenka cudna...
Ja uwielbiam tą:
i ona tez odzwierciedla co czuję teraz:(;(
WłaŚNIE NIE KŁĄM ŻE KOChASZ MNIE
CHYBA WYŚLE MU TE PIOSENKI:)
TAK WŁĄŚNIE ZROBIĘ
PA
ale skurczydziadek i tak się niedomyśli nic powie że juz jestem chizo ;(
natka_23
06-03-2010, 09:39
mysza31 też trzymam kciuki żebyście pokonali ten kryzys, może coś Twojego męża przytłacza, może jakies problemy z którymi nie może sie uporać a nie chce Ciebie martwić i dlatego sie tak zachowuje. na pewno sie ułoży, może wam potrzeba takiej chwili tylko dla siebie może idźcie gdzies na spacer sami i wtedy porozmawiajcie.
nie martw sie :przytul:
barbara_kawka
06-03-2010, 13:39
mysza nie wysylaj .. po co sie nakrecac ... walcz , rozmawiaj a nie baw sie w wysylanie piosenek . ja ogladalam kiedys taki programik bardzo ciekawy ze faceci musza sobie czasem sami uzyc nawet przy takich durnych stronach ... wtedy jakos to tak tam bylo ze oni maja szacunek do danej kobiety . no bo chyba lepiej tak niz w burdelu .
chodzi wam o porno stronki? a dajcie spokój w ogóle, dla nich to tak jak my paznokcie przeglądamy, tak mi się wydaje:D my mamy pół dysku w pornosach. a ja myślałam że 'w realu' coś robi! kochaaana:*:*:* o co ty sie martwisz w ogóle! odstaw mu lap dance :D:D uf to się uspokoiłam, słońce to że on pornosy ogląda to nei znaczy że jestes dla niego brzydsza albo gorsza albo coś, chce sobie na co innego popatrzyć, oni tak mają :D w ogóle możesz to olać. inna opcja to oglądnij sobie, może ci się podoba:D:D:D
(chociaż i ja sama sie czasem wk*wie, ale trzeba mieć zdrowe podejście, naprawde nie masz co się martwić)
zgodze sie z asią w całej rozciagłosci:]:D
no moze wam latwo takie cos przlknać ale ja nie zaakceptowalam porno na dysku... kazalam swojemu natychmiast pousuwać zrobilam mu jazde... ma ochote poogladać? ma co ogladać w sypialni... a swoja droga nie musi tego syfu sciagac na dysk i trzymać tego... chce niech sie nauczy jakiejs strony i od czasu do czasu se zaglada ja nie musze o tym wiedziec i moj to uszanowal... jesli zaś mysza odwala inne numery z jakimis babami to ja bym nie pozostawila na nim suchej nitki... ale mialas prawo sie wkurzyć porno to jest jakies prz4giecie dobry erotyk to i owszem nawet razem mozemy ogladac... ale tu cie popieram i wiele moich kolezanek nie daje sobie mydlic oczu ze porno to on musi se poogladac bo on tak ma... ktos powie ze to mniejsze zlo niz jakby mial se ogladac na zywo tak inne babki ale ja nie ide na zaden kompromis! albo ja albo niech se oglada co tam chce....
a to ja sie zupełnie nie zgadzam:D ale to nie miejsce na takie dyskusje hihihih :D:D:D
szpila59
06-03-2010, 16:33
ja tez sie poczesci nie zgadzam, no ale co ja tu mam do powiedzenie?? Kto wogule zwróci na mnie uwage?? No nikt :lol: JA tylko wyrażam swoja opinię ;P
ale i tak powiem :D
I powiedzmy sobie szczerze, że chyba każda z nas lubi sobie popatrzeć np. na takiego Johnn'ego Depp'a, Brad'a Pitt'a Will'a Smith'a albo inncyh przystojnych mężczyzn itp. itd. każda se dopowie co chce :D:D:D....:love:
chociaż nie miałabym w zasadzie nic przeciwko gdyby w przyszłosći mój chłopak miał sobie od czasu do czasu oglądać te "bajki dla dorosłych" :P to nie pozwoliłabym aby mi zaśmiecały cenne GB na dysku ;P
ja myśle, ze to przychodzi z wiekiem i stażem:P(ale stara jestem:lol:):D
a ja nie,to nie dla mnie (patrzenie na innych), w dupie to mam, mam swojego mężczyznę, w pełni mnie zaspokaja pod każdym względem:D a co do dysku- po to jest, żeby na niego wrzucać pliki, drugie pół zaśmiecaja moje paznokcie:D:D:D
koniec offtopu, bo bedę musiała nas wywalić:D
podsumowując: mysza nie martw sie:*:*:*
no to nawiazując do tematu ciazowego jak na przyszlego ojca przystalo moj sobie oglada coc hce ale ja nie musz eo tym wiedziec... niestety ale wchodząc w zwiazek trzzeba szanować uczucia drugiej osoby... sa kobiety bardziej tolerancyjne ja niestety nie bede sie na to godzić... i ja ogladam z moim czasem na rozruszanie atmosfery jakis soft ale zeby mi tego gowna na dysku trzymac? o nie!! :D
ja zrezygnowalam dla niego z imprezowego stylu zycia a uwielbiam tanczyc to on moze zrezygnować z porno wiec doszlismy do porozumienia
a jakbym z nim nie miala porozumienia to bym sie nie zdecydowala na dziecko :D
no a wogole zaczynam miec hece z trawieniem w tej ciazy... czy wy tez tak macie? co dwie godziny chodze glodna przytyc nie przytylam wiecej nadal jest 89,5 ale sie boje ze ja potem tego nie zrzuce... patrzac na wage wyjsciowa 83 to nie przytylam duzo :D ale duzo podzeram :D
mamuska mi kupila buciki granatowe... chyba wszyscy wiedza ze to bedzie chlopak.. ha ciekawe ja samam niew eim bo za wczesnie na plec ale mowia ze skoro lubie korniszonki :P
natka_23
06-03-2010, 18:05
no to nawiazując do tematu ciazowego jak na przyszlego ojca przystalo moj sobie oglada coc hce ale ja nie musz eo tym wiedziec... niestety ale wchodząc w zwiazek trzzeba szanować uczucia drugiej osoby... sa kobiety bardziej tolerancyjne ja niestety nie bede sie na to godzić... i ja ogladam z moim czasem na rozruszanie atmosfery jakis soft ale zeby mi tego gowna na dysku trzymac? o nie!! :D
ja zrezygnowalam dla niego z imprezowego stylu zycia a uwielbiam tanczyc to on moze zrezygnować z porno wiec doszlismy do porozumienia
a jakbym z nim nie miala porozumienia to bym sie nie zdecydowala na dziecko :D
no a wogole zaczynam miec hece z trawieniem w tej ciazy... czy wy tez tak macie? co dwie godziny chodze glodna przytyc nie przytylam wiecej nadal jest 89,5 ale sie boje ze ja potem tego nie zrzuce... patrzac na wage wyjsciowa 83 to nie przytylam duzo :D ale duzo podzeram :D
mamuska mi kupila buciki granatowe... chyba wszyscy wiedza ze to bedzie chlopak.. ha ciekawe ja samam niew eim bo za wczesnie na plec ale mowia ze skoro lubie korniszonki :P
a co Ci sie marzy synuś czy córcia?:D
wiesz pewnie jak bedzie corcia to sie nie zdecyduje na drugie:D heh a jak bedzie chlopak to sila rzeczy musi byc coreczka nastepna :D
Chanti25
06-03-2010, 21:01
Zyza ja też jestem na etapie podżerania :P Jem wszystko i wszystko ze sobą mieszam :D KOCHAM TEN STAN :) Ja będę mieć synka, a za słodkim jestem tak że oj... nie ma dnia żebym czegoś parę razy dziennie nie zjadła ;P
rudzia1985
06-03-2010, 22:16
nie ma dnia żebym czegoś parę razy dziennie nie zjadła ;P
to ja tak mam, ale nie jestem w ciazy ;) :skacze:
za to nie mam okresu od 4 miesiecy :( :/: ale taki stan nie jest dla mnie dziwny :)
kupilam sobie tabsy na zaburzenia miesiaczkowe - zobaczymy ;)
a byłas u lekarza? to mogą być (między innymi oczywiście) policystyczne jajniki. koniecznie idz do lekarza
Niestety dalej nieudało mi się z nim szczeże porozmawiać bo stwierrdziłam że jeśli nie chce to ja go nie będę zmuszać bo to tylko odwrotny skutek przyniesie :( a niestety nie powiem że wiem o kompie bo jakbym mu powieziała to by kasował i tyle bym miał nad tym że juz nic bym niewiedział i niczego by, nie była pewna tylko co sie domyślała a wtedy bym wpadła w paranoje że chyba zmyslam.
a dam mu czas jakiś i zobaczymy. może jeszcze trochę uda mi się poudawać że nic sie nie stało...bo przeciez dla niego to tylko sex a dla mnie aż i nietylko bo jak wiadomo że kobiety łączą to z uczuciem a faceci niekoniecznie:( bo móżg maja między nogami:(;(
juz nie będę pisać o tym w tym wątku bo to miały być szczęśliwe wiadomości dla oczekujęcych a nie smutne i dobijające:( jak ktos by chciał wiedzieć czy coś się zmieniło to piszcie na priv . prosze trzymajcie kciuki za mnie pa pozdrowionka;(:(
jeszcze raz serdeczne dzięki wszystkim za wsparcie i jeśli moge to prosze o dalsze czy to w trzymaniu kciuków czy modlitwie pa pozdrawiam
ja cały czas trzymam kciuki :) głowa do góry!!
Chanti25
08-03-2010, 10:01
Jak tam się dzisiaj czujecie kochane ciężaróweczki? Ja mam straszne i głupie sny :( chyba przez te hormony :/
majkarodzik
08-03-2010, 12:38
Chanti-nie przejmuj sie snami, ja na poczatki ciazy mialam to samo. A prezdewszystkim wszystkie byly o zabijaniu, mordowaniu itp takze byly straszne. Ale nie tylko ja mialam takie sny, bo dziewczyny z forum innego tez:) A wiec jak widac jest to naturalne:)
A jesli chodzi o samopoczucie to dopiero wstalam:wstydek:bo cala noc nie moglam zasnac. I te moje skurcze znowu zaczynaja sie nasilac, dobrze ze jutro mam wizyte to sie dowiem co i jak. Ale cos mi sie zdaje, ze na swieta bede juz z Julka:)
Chanti25
08-03-2010, 12:43
Dokładnie :) dobrze wiedzieć że nie jestem z tym sama ;) a w moich snach to same katastrofy a efekty specjalne lepsze niż w najlepszym filmie ha ha ha
Majkarodzik ja wiem że już na Wielkanoc zajączek będzie musiał przynieśc prezent także Waszej Juleczce :D
Właśnie słyszałam od koleżanek że ten trzeci trymestr a konkretnie jego końcówka to jest najgorsza :/
Chanti mi sie juz przysnilo ze moj mnie zdradzal ajego bracia to przede mna ukrywali... potem ze moj najdrozszy powiedzial mi ze zrem duzo i gruba jestem na co ja z rykiem ze przeciez jestem w ciazy a najgorsze to to ze dziecko straciłam... maskra co hormony odwlaja z moja glowa :D
a wogole to ja mam problem ze skora... cera jak idz sta i nie wracaj i na dekolcie miedzy biustem porobily mi sie syfki i suche placki... maskra!! mam nadzieje ze to jednak na dziewczyne nie przez ten cholerny duphaston... na pleckach tez mi sie suche placki robia... :D dziewczyny sypie sie :D
majkarodzik
08-03-2010, 16:57
Tutaj jest pare ciekawych informacji, ale juz takich blizej porodu:) Ale moze ktoras mamuska zechce poczytac:)
OZNAKI PORODU (http://ebobas.pl/forum/read.php?35,82787)
rudzia1985
08-03-2010, 19:00
Marta a sprawdzalas w Senniku co znacza Twoje glupie sny ? :)
moze sie okazac sie cos glupiego nie zawsze jest glupie :P
Chanti25
08-03-2010, 19:11
Nie pomyślałam żeby w senniku sprawdzić :/
barbara_kawka
09-03-2010, 09:38
Jak tam się dzisiaj czujecie kochane ciężaróweczki? Ja mam straszne i głupie sny :( chyba przez te hormony :/
hy ja sie czuje calkiem dobrze.... raz na dzien zaboli brzuch ale da sie przezyc ...a wogole to mam wrazenie jakbym sobie tak nie wiadomo czemu wypiekniala haha...wczoraj bylam na pobraniu krwi do badanek i jutro odbieram wyniki... smakow jeszcze nie mam..wrecz powiedzialabym ze nie mam apetytu ale staram sie w miare regularnie cos jesc zeby maly kapelusznik rosl sobie :) ciekawe jak to dalej bedzie :)
Chanti25
09-03-2010, 10:19
Ja na początku tez nie miałam wogóle apetytu :( może to przez moje mdłości... Oby ich Basiu nie miała ;)
---------- Dodano o godzinie 10:19 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:17 ----------
A dzisiaj mi się śniło że byłam w ciąży i że na brzuchy miałam z boku taki zameczek... jak chciałam komuś się pochwalić że jestem w ciąży to rozsuwałam zameczek wyciągałam dzidziusia-wszystkim pokazałam i chowałam z powrotem do brzuszka... ha ha ha Po prostu idiotyczne sny!!!!
:lol: padłem :D hehehe dobre by to było :)
afterglow
09-03-2010, 11:42
oj glupie sny w ciazy to chyba norma. mnie sie snilo ostatnio, ze karmilam piersia. I moja mamuska mi pomagala ulozyc dziecko, bo nie moglo sie normalnie do cyca ustawic!
albo, ze szlam na spacer, ale zamiast kolek w wozku mialam takie podusie, i ten wozek ciagnelam. albo ze rodzilam, i dziecko urodzilo sie z miseczka plastikowa w buzi, i ta mieseczka pekla. no po prostu koszmary!
a nie wiem czemu... nie mysle o ciazy w takich kategoriach!
Agusia12324
09-03-2010, 14:04
Siemka znów mam problemmm:/
A wiec tak jak pisałam wcześniej byłam u gina i miałam powiększone endometrium o 2,56 mm ....
Testy mam pozytywne:/
Ale dostałam krwawienia przypominające okres w dniu w którym powinnam mieć okres... Tzn w środe w tamtym tyg....
Nie trwały one jednak długo.... Bo tylko do piątku...
Ale od tamtej pory mam słabe plamienia w ciągu dnia (5-9 małych plamek na dzień) ...
Co to może oznaczać??
Lekarz nie powiedział mi w 100% czy jestem w ciaży czy nie:/
I teraz sie martwie:/ a wizyte u gina mam umówioną dopiero na piątek:/
mi na poczatku jak mialam takie plamienia jak twoje zamiast okresu lekarz tez nic nie stwierdzil bo endometrium pogrubione i macica sie szykuje na ciaze ale jeszcze w sumie nie wiedzial czy ciaza prawidlowa czy pozamaciczna... musisz wytrzymac do piatku :D
ja mowilam nawet kolezance powiedzial ze w tym miesiacu nici bo okres przyszedl a to sie okazalo plamienie 3 dniowe :D uszy do gory :*
AFter, Chanti boskie sny macie :D ja troche panikuje bo do lekarza z atydzien i ja nie weim co sie z fasolka moja dzieje... do tej pory bylam co 10 dni to moglam zobaczyc co i jak a teraz jak pojde i sie okaze ze cos nie teges? jesooo niepewnosc mnie zabije:D takie troche nad wyraz moje panikowanie bo zmniejszyly mi sie bole na ktore bralam duphastoni stad panika... zawsze jakos pewniej sie czulam ze tam w srodku cosik malego jest jak pobolewalo :D haha to prawie jak ruchy dziecka:P
Agusia12324
09-03-2010, 16:16
:D:D
A co myślisz jakbym dziś powtórzyła test z moczu?:P
Będzie coś bardziej pewnego?:P
:D:D
afterglow
09-03-2010, 16:38
Agusia, kiedy mialas ostatnią miesiączkę i kiedy powinna być następna? chodzi mi najlepiej o tą z poprzedniego miesiąca i tą, na którą czekasz?
nie wiem czy dobrze wyczytałam, ale miałaś plamienie w dniu spodziewanej miesiączki, tak? napisz również długość swojego cyklu, czy masz regularne miesiączki czy nie. pozdrawiam :)
---------- Dodano o godzinie 16:38 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:37 ----------
aaa i co znaczy "testy mam pozytywne"? testy ciążowe?
Agusia12324
09-03-2010, 17:03
hmmm... A wiec tak :
Mój cykl trwa 28 dni (czasem wiecej o dzień)
Ostatnia miałam 3 Lutego
A plamienia dostałam 3 Marca:/
Mam 18 lat już niedługo... Miesiączke mam od 14 roku i legularnie, nigdy mi sie nie spuźniła jeszcze zawsze na czas....:/ i zawsze w ciągu dnia:P
Dodam tylko że w grudniu 2009 poroniłam byłam wtedy w 6 tyg ciąży i mi sie okres przestawił zamiast 25 dostaje 3... Tak jak data poronienia 3 Grudnia:(... Chyba jeszcze tak do końca sie z tym nie pogodziłam:(
---------- Dodano o godzinie 16:52 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:50 ----------
A codo tego że mam pozytywne testy to znaczy że na testach z moczu mam 2 kreski :p robiłam testy różnych firm:P
---------- Dodano o godzinie 16:54 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:52 ----------
Aaa chodzi o testy ciążowe:P
---------- Dodano o godzinie 17:00 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:54 ----------
A co do plamienia to dostałam w dniu spodziewanej miesiączki ale w nocy z 3 na 4 Marca...
Na początku podobne były do okresu wiec myślałam że nie jestem w ciąży, ale w piatek krwawienia ustały....
Dopiero znów w nocy z piątku na sobote miałam plamki:/
Nie zbyt dużo ich,ale są ...
Są takie jakby jane:/ nie umiem tego wytłumaczyć inaczej:/ i nie wiem coto może być:(
Strasznie sie boje:/
Nie chciałabym poronić 2 raz...:(
---------- Dodano o godzinie 17:03 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:00 ----------
hmmm... a co do tego czy chce mieć dla jasności CHCE!!:)
Wiem że jestem młoda, ale spotykam sie z chłopakiem dość długo i myśle że na tyle długo by mieć z nim dzieci:P
Dodam tylko że on mi sie oświadczył:p I chcemy wziąść ślub we wrześniu:)
no to musisz poczekać albo zrobic sobie badanie betaHcg z krwi, u mnie kosztuje prywatnie cale 30zl :D
i mialam pewnosc zrobilam dokladnie 5 dni po tym niby okresie :D
Agusia12324
09-03-2010, 17:09
:(
U mnie kosztuje 33:P
byłam sie pytać:p
No nic bede musiałą powiedzieć chłopakowi żeby mi dał na badanie:):p
(w końcu to on pracuje a nie ja :):P ja sie tylko ucze:P)
---------- Dodano o godzinie 17:09 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:06 ----------
Aco jest śmieszne to u mnie w szpitalu BetaHCG kosztuje prywatnie 38 :P a w laboratorium 33:P Tylko że w szpitalu wyniki są poi 1H a w labolatorium po dniu:(
barbara_kawka
09-03-2010, 19:14
jak to się mówi ?? nie chwal dnia przed zachodem słońca czy jakoś tak....czuje sie fatalnie przez duze F !! zwracam dalej niz widze ... łeb mnie boli....i ogolnie do dupy!! ide lezec .
afterglow
09-03-2010, 19:35
Agusia, no to chyba zaczniemy gratulowac, skoro masz 2 kreski na tescie. Najlepiej wklej tescik tutaj, sprawdzimy czy jak widoczne sa krechy. testy rzadko sie mylą. Jesli doszlo do zapoldnienia, to takie krwawienie, skąpe w dniu spodziewanej miesiaczki, jest krwawieniem implantacyjnym. Zarodek zagniezdza sie w macicy stad ten "skapy okres". Czasami krwawienie moze trwac kilka godzin a czasami kilka dni. Nie ma powodu do strachu. Jednak proponuje zrobic bHCG, jak radzily dziewczyny. i na spokojni to przyjac. poronienie to cholerny bol, i wielkie skrzepy, a takze skurcze macicy, wiec watpie ze to poronienie. Czekamy na fotki i wyniki bHCG. trzymaj sie cieplo i nie stresuj
Chanti25
09-03-2010, 22:58
jak to się mówi ?? nie chwal dnia przed zachodem słońca czy jakoś tak....czuje sie fatalnie przez duze F !! zwracam dalej niz widze ... łeb mnie boli....i ogolnie do dupy!! ide lezec .
hi hi hi biedna Basieńko to są objawy ciąży hi hi hi oczywiście nie przyjemne ;) Pocieszę Cie że one nie będą trwać wiecznie-tylko maksymalnie pierwszy trymestr :) oczywiście są wyjątki :P
kachna831
09-03-2010, 23:04
Dziewczynki, mam do sprzedania wózek wielofunkcyjny BOLDER 4.
Jeśli któraś z was byłaby zainteresowana, to możecie go obejrzeć na stronie
WÓZEK WIELOFUNKCYJNY IMPLAST BOLDER 4. POLECAM!!! (954131365) - Aukcje internetowe Allegro (http://www.allegro.pl/item954131365_wozek_wielofunkcyjny_implast_bolder_ 4_polecam.html)
:D
barbara_kawka
09-03-2010, 23:22
no dziewczyny bede zyla :D hyhy juz sie czuje lepiej :) niedawno wstalam wiec liczac od ostatniego posta spalam jakies 3 h ponad :) przypuszczam ze to niekoniecznie dolegliwosci typowo ciazowe ... bardziej od migreny bo zawsze jak zapomne tabletki wziasc szybciutko to mi sie tak robi... tyle ze teraz ibuprofen nie wchodzi w gre a paracetamol mi nie do konca pomaga .
Agusia12324
10-03-2010, 08:02
Agusia, no to chyba zaczniemy gratulowac, skoro masz 2 kreski na tescie. Najlepiej wklej tescik tutaj, sprawdzimy czy jak widoczne sa krechy. testy rzadko sie mylą. Jesli doszlo do zapoldnienia, to takie krwawienie, skąpe w dniu spodziewanej miesiaczki, jest krwawieniem implantacyjnym. Zarodek zagniezdza sie w macicy stad ten "skapy okres". Czasami krwawienie moze trwac kilka godzin a czasami kilka dni. Nie ma powodu do strachu. Jednak proponuje zrobic bHCG, jak radzily dziewczyny. i na spokojni to przyjac. poronienie to cholerny bol, i wielkie skrzepy, a takze skurcze macicy, wiec watpie ze to poronienie. Czekamy na fotki i wyniki bHCG. trzymaj sie cieplo i nie stresuj
Wiem że poronienie jest bolesne..:/ poroniłam 2 dni po tym jak sie dowiedziałam że jestem w ciąży:/.... Ale strasznie to bolało zrówno psychicznie jak i fizycznie:/ w szpitalu byłam 2 tygodnie na oddziale patologi ciąży i ciężko to przezywałam:/
Co do 2 kresek to 1 jest nie całkiem widoczna:/ taka jakby zamazana:/ przed ,,okresem,, była czerwona:(
Wiec już nic nie wiem,ale głowa do góry:)
W piątek sie dowiem:)
A teraz coż:)
Musze do szkoły:papa::papa:;]:):):):):D:D
A i dzięki za pomoc:)
Chanti25
10-03-2010, 15:32
no dziewczyny bede zyla :D hyhy juz sie czuje lepiej :) niedawno wstalam wiec liczac od ostatniego posta spalam jakies 3 h ponad :) przypuszczam ze to niekoniecznie dolegliwosci typowo ciazowe ... bardziej od migreny bo zawsze jak zapomne tabletki wziasc szybciutko to mi sie tak robi... tyle ze teraz ibuprofen nie wchodzi w gre a paracetamol mi nie do konca pomaga .
Ja pamiętam że w pierwszym trymeście to często miałam bóle migrenowe, choć NIGDY wcześniej ich nie miałam. Zdarzało się ze nawet trzy razy w tygodniu ;( OJ CIERPIAŁAM ;( Ale na szczęście przeszło :]
Basiu super Twój przelicznik z suwaczka :) nawet datę zapłodnienia mi podało :D hi hi hi
afterglow
10-03-2010, 15:40
skromnie powiem, ze ja podsunelam Basi te stronke :D:D
dzisiaj ja wymiotowalam z kolei. Chyba pogoda tak dziala na ciezarne, bo normalnie dzisiaj sie czuje jak zdechly pies. ciagle chudne. az sie martwie, chociaz lekarz powiedzial ze to nic groznego w 1 trymestrze. z wagi stalej 63 kg schudlam juz do 57. nie powiem, dobrze sie czuje bo kilka cm gdzieniegdzie spadlo ;p jednak sie martwie. Jesli w 4 miesiacu nie przytyje chociaz 2kg to czeka mnie specjalna dieta... blee
Chanti25
10-03-2010, 16:12
A no zapomniałam że to nasz After ma głowę na karku i w tym temacie obcykana ;) naprawdę super ta stronka :]
A to dla Ciebie , byś nabrała kilogramów :D jedz po każdym posiłku ;) hi hi hi
afterglow
10-03-2010, 17:11
A to dla Ciebie , byś nabrała kilogramów :D jedz po każdym posiłku ;) hi hi hi
mmm.... takiego smaka mi narobiłaś, że pewnie teraz to będe mojemu wiercić dziurę w brzuchu, żeby poszedł i kupił mi shake truskawkowy! maskara :D ale mam chec no ;p
Chantunia, poprosze do mnie poleconym expressem mi wyslac ;p mniam :D jakie pysznosci!!
bardzo Ci skarbie dziekuje !!!
ooooo na taki puchar to i ja sie skusze|:D
wogole mam mega chcica na lody :D
oczywiscie te zimne zamrozone:P
KaMiLaC.
10-03-2010, 19:35
hyhyhy :skacze:
Kamilko no :D wiedzila ze ty mnie nie zawiedziesz ze skojarzeniami :D
Chanti25
10-03-2010, 19:42
ha ha ha winny się tłumaczy ;P :skacze:
barbara_kawka
10-03-2010, 21:14
a ja sobie zaraz porcyjke czekoladowych lodzikow zapodam ... mmmm :D
natka_23
10-03-2010, 21:25
ja bym wrecz rzekla glodnemu chleb na mysli :P hahahah:skacze:
to dla was grubaski
ja w ciazy ryczalam jak tego sluchalam
piekne
barbara_kawka
10-03-2010, 23:21
a tak wracajac do snow ... snilo mi sie ze bylam w dawnej pracy ( mc donald's ) i pochlonelam cheesburgera ... no i ze potem mi zeby wszystkie wypadły... tzn. wyciągałam je po kawałku wszystkie ... bleh.. okropny sen :/
afterglow
10-03-2010, 23:26
hahah sprawdz co znaczy wypadanie zebow w senniku moja droga, ciekawa jestem interpretacji ;p
Ząb-można go interpretować jako symbol seksualny.
Wypadające-choroba albo wypadek.
Wyrywać je sobie samemu-błędna spekulacja.
Z "Leksykonu symboli i marzeń sennych" Hannsa Kurtha.
jak któraś z Was ma jakiś sen mogę Wam podać jego "znaczenie".
Basiu tylko się nie przejmuj tą interpretacją :)
barbara_kawka
11-03-2010, 11:29
ja wogole nie wierze w takie pierdoły więc luzik ;) dla mnie to jak kolejny zabobon :)
Chanti25
11-03-2010, 11:51
a jak tam nasze ciężaróweczki już przy mecie? Coś żadna się nie "rozsypuje" hi hi hi
normalnie widze nie tylko mi chleb na mysli :D
hah chantiiiiii a propos glodu :D na ile ci doktor przykazal zakaz uniesień milosnych?
bo ja juz trzeci miesiac zęby w sciane a czy tobie dali juz dyspenze? bo mowilas ze mialas zakaz...
barbara_kawka
11-03-2010, 16:20
hehe zyza ;) niezle :P hyhy....
Chanti25
11-03-2010, 19:04
normalnie widze nie tylko mi chleb na mysli :D
hah chantiiiiii a propos glodu :D na ile ci doktor przykazal zakaz uniesień milosnych?
bo ja juz trzeci miesiac zęby w sciane a czy tobie dali juz dyspenze? bo mowilas ze mialas zakaz...
Ja dalej żyje w celibacie ;( ;( ;( za dwa tygodnie mam wizytę to się spytam czy już mogę. :skacze::skacze::skacze:
Ja dalej żyje w celibacie ;( ;( ;( za dwa tygodnie mam wizytę to się spytam czy już mogę. :skacze::skacze::skacze:
he he.. doskonale wiem co to znaczy... tylko ja miałam zakaz od dnia kiedy lekarz powiedział :"gratuluje, jest pani w ciązy" a więc od poczatku do końca... a potem sie przyzwyczaiłam .. tzn odzwyczaiłam od tych rzeczy i 1,5 roku po porodzie też nic :lol:
majkarodzik
12-03-2010, 09:52
A ja niby moglam, ale nie bardzo mialam ochote:) Dobrze, ze moj maz jest na tyle wyrozumialy, ze nie wymagal tego ode mnie. Choc nie powiem czasem mialam ochote, ale wtedy to juz dziecko sie buntowalo:) a wiec sobie odpuscilismy.
Melduje sie jeszcze w dwupaku, choc juz blizej jak dalej. Wczoraj mialam straszny bol glowy i niestety to sa najgorsze chwile, bo nie wszystko pomaga. A dzisiaj wybieramy sie na sesje ciazowa z nasza Julka, juz sie nie moge doczekac:)
ja tez jeszcze w dwupaku-3 tyg zostaly.
a mnie dzis ok 2w nocy obudzil bol brzucha jak przy okresie, tak sie przestraszylam ze sie zaczelo, zwlaszcza ze sama jestem teraz-maz w pl i dopiero dzis w nocy wroci. ale polezalam godzinke w bezruchu i przeszlo, wzielam tabletki rozkurczowe i jest dobrze. w pon lekarz na szczescie.
A ja niby moglam, ale nie bardzo mialam ochote:) Dobrze, ze moj maz jest na tyle wyrozumialy, ze nie wymagal tego ode mnie. Choc nie powiem czasem mialam ochote, ale wtedy to juz dziecko sie buntowalo:) a wiec sobie odpuscilismy.
Melduje sie jeszcze w dwupaku, choc juz blizej jak dalej. Wczoraj mialam straszny bol glowy i niestety to sa najgorsze chwile, bo nie wszystko pomaga. A dzisiaj wybieramy sie na sesje ciazowa z nasza Julka, juz sie nie moge doczekac:)
a ja nie moge a hormony tak mi daja czadu... ze teraz to normalnie prawie jak nimfomanka sie zachowuje :( ach moze 16 dadza mi wreszcie wolną rekę albo i noge nawet :P
a co do sesji Majka zdaj relacje jak bylo :D
natka_23
12-03-2010, 12:52
moja bratowa też miała sesje w ciązy u profesjonalnej fotografi i piękna im zrobila pamiątkę na całe życie :) ehh może ja keidyś też będe miała :P
a propos snow :D dzis snilo mi sie ze zrobilismy sobie warsztaty forumkowe ale takie ogromne ze musielismy zorganizować zajecia w jakiejs szkole... pamietam ze było ciemno i cieplo bo to środek lata, Basia stała na przystanku czajac sie zeby z kims sie zabrac bo samej jej glupio było a ja sie napatoczylam... i pamietam ze Woszczur krzyczala pod drzwiami szkoly - wzorki gorą... ja nie powinnam czytac forum przed snem wszytko przez posty w konkursie krolowa śniegu :D :P
też będę chciała miec sesję w ciąży, piękne to jest:D
KaMiLaC.
13-03-2010, 07:46
ja też melduję się jeszcze w dwupaku :D i oby tak było aż do 3 maja :skacze:
a teraz pokażę Wam co dostałam na ostatnich warsztatach od dziewczyn:
http://i921.photobucket.com/albums/ad53/kamka53/DSC07699.jpg
a to dostałam wczoraj od Asi z GN :D
http://i921.photobucket.com/albums/ad53/kamka53/DSC07700.jpg
te ubranka są takie malutkie, że aż nie chce się uwierzyć, że taki malutki człowiek przyjdzie na świat za 51 dni :love: już jestem w nim zakochana hyhy :love::love::love:
majkarodzik
13-03-2010, 10:36
Melduje sie 2w1. Nie wiem o co chodzi ale od wczoraj wieczora nie dzialala mi wogole strona. Dzisiaj nie moglam sie zalogowac:(
Kamila- ubranka sliczne i faktycznie bardzo malutkie, ze nie wiadomo jak prasowac:)
Ja po jestem po sesji i bylo swietnie. Zrobili razem ponad 200 zdjec, a moje oczy to masakra. Ostatni raz tyle zdjec to chyba na slubie:) Pokazal nam dwa jeszcze w aparacie i juz sie nie moge doczekac. Ale dopiero we wtorek obejrzymy wszystkie i bedziemy mogli wybierac do albumu. Tylko niestety na album musimy poczekac ok miesiaca. Ale moze mojemu bratu uda sie cos przyspieszyc, bo to u jego szefa:) jak cos to od razu pokaze:) Polecam taka sesje, jest naprawde cudowna. Swietnie sie z mezem bawilismy przy tym:)
Chanti25
13-03-2010, 11:23
Melduje sie 2w1. Nie wiem o co chodzi ale od wczoraj wieczora nie dzialala mi wogole strona. Dzisiaj nie moglam sie zalogowac:(
Kamila- ubranka sliczne i faktycznie bardzo malutkie, ze nie wiadomo jak prasowac:)
Ja po jestem po sesji i bylo swietnie. Zrobili razem ponad 200 zdjec, a moje oczy to masakra. Ostatni raz tyle zdjec to chyba na slubie:) Pokazal nam dwa jeszcze w aparacie i juz sie nie moge doczekac. Ale dopiero we wtorek obejrzymy wszystkie i bedziemy mogli wybierac do albumu. Tylko niestety na album musimy poczekac ok miesiaca. Ale moze mojemu bratu uda sie cos przyspieszyc, bo to u jego szefa:) jak cos to od razu pokaze:) Polecam taka sesje, jest naprawde cudowna. Swietnie sie z mezem bawilismy przy tym:)
Ja tez nie mogłam się tu zjawić na forum :( jest chyba nowy adres z @ :D
A co do sesji to ja tez taka chcę mieć z mężem i brzuszkiem ( tylko niech urośnie) :D
Majkarodzik a możesz mi zdradzić cenę takiej sesji-jak to wygląda? I czy światło jest półmrok czy normalne?
majkarodzik
13-03-2010, 11:47
Hmm cene sama chcialabym poznac, ale jest to prezent od mojego brata, a wiec naprawde nie wiem:) U nas byl polmrok. A w zwiazku z tym, ze ten fotograf nie robil takiej sesji jeszcze, a wiec dzieki nam ma tez reklame to chyba duzo nie zawola:) ale ja mysle, ze jak jest dobry fotograf to wszystko pieknie wyglada:)
Ale jak sie dowiadywalam o sesje to ponad tysiac zl musielibysmy dac. I niestety zrezygnowalismy, bo tyle kasy to mi szkoda bylo:) Ale mam kochanego braciszka:)
Wlasnie znalazlam jakis rzykladowy cennik i tez takie kosmiczne ceny: Promocje FotoMama.pl – Zdjęcia z brzuszkiem (http://www.fotomama.pl/cennik/promocje/)
Zastanawia mnie to, bo przeciez niczym taka sesja sie nie rozni jak normalna. Ten sam sprzet, a wiec jest to dla mnie chore. No ale coz, widocznie maja klientow za taka wysoka cena:(
natalia268
13-03-2010, 13:48
koniecznie musisz pokazac zdjęcie jak je tylko dostaniesz :) !
Chanti25
13-03-2010, 14:55
A patrzcie na tą pamiątkę po ciąży :) śliczna :D
---------- Dodano o godzinie 14:55 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:48 ----------
A u są zdjęcia jaki bym mniej więcej chciała :)
Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://img32.imageshack.us/img32/4473/dsc1989kopia.jpg (http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://img32.imageshack.us/img32/4473/dsc1989kopia.jpg&imgrefurl=http://gosiastepien.blogspot.com/2009_11_01_archive.html&usg=__NoSLXxdDJNVpJvUNcWLQWCeWwH8=&h=426&w=640&sz=149&hl=pl&start=418&um=1&itbs=1&tbnid=1drhXgfX2kboFM:&tbnh=91&tbnw=137&prev=/images%3Fq%3Dzdj%25C4%2599cia%2Bbrzuszka%2Bw%2Bci% 25C4%2585%25C5%25BCy%26start%3D399%26um%3D1%26hl%3 Dpl%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26ndsp% 3D21%26tbs%3Disch:1)
Te podoba mi się najbardziej :D
http://img266.imageshack.us/img266/4708/dsc7070kopia.jpg
natka_23
13-03-2010, 18:01
ale super te foty Chanti :)
Kamilka a Ty kogo sie spodziwasz?:) chłopaczka czy dziewuszke :skacze:
KaMiLaC.
13-03-2010, 18:27
tym razem chłopaczka :D pierwszą mam córeczkę :skacze:
---------- Dodano o godzinie 18:27 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:19 ----------
A patrzcie na tą pamiątkę po ciąży :) śliczna :D
---------- Dodano o godzinie 14:55 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:48 ----------
A u są zdjęcia jaki bym mniej więcej chciała :)
Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://img32.imageshack.us/img32/4473/dsc1989kopia.jpg (http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://img32.imageshack.us/img32/4473/dsc1989kopia.jpg&imgrefurl=http://gosiastepien.blogspot.com/2009_11_01_archive.html&usg=__NoSLXxdDJNVpJvUNcWLQWCeWwH8=&h=426&w=640&sz=149&hl=pl&start=418&um=1&itbs=1&tbnid=1drhXgfX2kboFM:&tbnh=91&tbnw=137&prev=/images%3Fq%3Dzdj%25C4%2599cia%2Bbrzuszka%2Bw%2Bci% 25C4%2585%25C5%25BCy%26start%3D399%26um%3D1%26hl%3 Dpl%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26ndsp% 3D21%26tbs%3Disch:1)
Te podoba mi się najbardziej :D
http://img266.imageshack.us/img266/4708/dsc7070kopia.jpg
moja córcia miała taką sesję podczas chrztu i po nim :) jak chcecie to Wam wrzucę kilka foteczek :)
natka_23
13-03-2010, 18:52
tym razem chłopaczka :D pierwszą mam córeczkę :skacze:
---------- Dodano o godzinie 18:27 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:19 ----------
moja córcia miała taką sesję podczas chrztu i po nim :) jak chcecie to Wam wrzucę kilka foteczek :)
ja chetnie zobacze sesje malej :skacze:
Chanti25
13-03-2010, 19:00
Kamila chcemy chcemy :D
pewnie, że chcemy pooglądać zdjątka :)
KaMiLaC.
14-03-2010, 08:59
więc wstawiam :D
sesja obejmowała uroczystość Chrztu Św. w kościele, a potem mieliśmy sesję z chrzestnymi i dziadkami w plenerze, a także fotki z gośćmi :) łącznie wyszło ok 100 fotek i łącznie z albumem dla dziecka zapłaciłam tylko 250 zł :) a pamiątka na zawsze :good: i wiem, że teraz jak bedę Chrzściła synusia to też zamówię taka sesję :)
majkarodzik
14-03-2010, 09:30
Piekna sesja. A mala jest urocza. Ma co tatus pilnowac:)
Ja sie melduje w dwupaku. Nocke przespalam w miare spokojnie, z tym, ze wstalam z ogromnym bolem gardla:( wlasnie wyczytalam, ze moge zazyc tantum verde, ale sama niewiem. Kurcze cala ciaze sie pilnowalam i nic mi nie bylo, a na koniec sie jakies dziadostwo czepia:(
KaMiLaC.
14-03-2010, 09:32
oooo kurcze :( no widzisz tak bywa :( ale tantum możesz zażyć :) albo syrop drosetux, bo tez jest bezpieczny - sama go piję jak mnie gardło boli :) i trzymaj się cieplutko :D:przytul:
majkarodzik
14-03-2010, 09:38
Dziekuje Kochana:) juz budze meza zeby lecial do apteki. Choc lepiej jakbym sama poszla, bo zaraz bedzie mi kazal lezec i nie wstawac caly dzien:) dla mojego meza najlepiej jakbym siedziala w domu i nigdzie nie wychodzila, bo roznie bywa:) A najlepsze jest to jak mala wystawi gdzies raczke czy nozke i probuje rozmasowac:) to maz od razu na mnie krzyczy, ze mam nie dotykac bo zrobie malej krzywde:) masakra czasami, przeciez to tez moje dziecko i nigdy bym jej nie skrzywdzila:)
KaMiLaC.
14-03-2010, 09:46
hihi :D u mnie to samo było :D albo tekst "nie schylaj się, bo ją gnieciesz!" ahhhah :good:teraz już mniej spanikowany, ale czasami też coś fajnego powie :skacze:
Kochana no teraz to już Wy na baczność będziecie postawieni :D 39 dni :wow: ale zleciało! szok :D u mnie jeszcze 50 :D ale jeszcze do mnie nie dociera, bo nie chcę sobie stresów dokładać i chyba dlatego wole nie mysleć o porodzie :skacze:
majkarodzik
14-03-2010, 09:52
No dokladnie:) Ty juz wiesz co Cie czeka, ja niestety nie. Ale jestem dobrej mysli. Bardzo sie balam porodu, ale szkola rodzenia bardzo duzo mi dala. A wiec juz jestesmy spakowani i w kazdej chwili gotowi. Bo planujemy porod rodzinny.Na swieta mala juz by mogla byc z nami, tak bardzo juz jej chcemy. Wiem, ze to juz niedlugo, ale cos ostatnio strasznie sie dluzy:)
KaMiLaC.
14-03-2010, 09:57
a ja dzis stwierdziłam, ze normalnie nie mam sił dźwigać brzucha :wow: jestem taka wywalona w przód, ze szok!! wszystko mi w brzuch idzie!! nawet z ud ubyło i w brzuch wlazło!! jak siedzę to spoko, ale jak mam wstać to szok :o a jeszcze tyle zostało :huh: najwyzej będę sie turlać :skacze:
kochana tak jest przed porodem - im mniej czasu tym bardziej się dłuży :D ale cierpliwości - wszystko w swoim czasie :D
majkarodzik
14-03-2010, 10:07
:) ja mam to samo. Niby nie przytylam duzo, bo niby na plusie ok 10kg i lekarz caly czas twierdzi, ze za malo. No ale co mam zrobic, jem normalnie. Ale jednak ten ciezar jest. Ostatnie usg mialam 13 lutego to mala wazyla 1500g, a teraz pewnie ma ponad 2kg:) A powiedz Kamilus, tez masz takie bole w pachwinach? Myslalam, ze moze to przez to, ze teraz mniej ruchu, no ale teraz caly czas po troszeczku cwicze, rozciagam sie, zeby lzej do porodu, a tu poprawy nie widac. Najgorzej to w nocy, zeby przewrocic sie na drugi bok.
KaMiLaC.
14-03-2010, 10:15
tak Kochana mam takie bóle, a czasem mam nawet uczucie jakby dziecko parło w dół :( troszkę mnie to boli i staram się częściej sobie usiąść i odpocząć :) a nocy też jest najgorzej, bo na drugi bok przewracam się jak wieloryb ;( bolą mnie plecy, a mój mały juz 2 tyg temu miał 2100 i nie ma juz miejsca więc wchodzi mi pod żebra, aż czasem tchu mi brak :( no i teraz jak kopnie to aż mi łzy stają w oczach ehehe :) no ale najwazniejsze, że Go czuję regularnie :) jakoś to będzie :) nie dużo zostało, ale teraz zaczyna sie ten najgorszy okres :/: damy radę Kochana :skacze: bo kto jak nie my :D chociaz czasem bym wolała, zeby to mąż sie pomęczył hyhy :D
natka_23
14-03-2010, 10:32
Kamilka sesja super i pamiatka na cale zycie:) faktycznie tatus ma co pilnowac bo mala śliczna jest :)
pomózcie bo idziemy z narzeczonym (haha jak to fajnie brzmi :D) na roczek do jego chrzesnicy (corki brata) i nie wiemy jaki prezent zeby tez byl to prezent na cale zycie bo tesciowa mi mowi zeby dac im kase a to wedlug mnie bez sensu.
rodzice podsuneli mi pomysl zeby dac medalik ze znakiem zodiaku i z tymu wygrawerować date urodzinek co o tym myslicie?:)
KaMiLaC.
14-03-2010, 13:08
Natka dzięki :*
co do prezentu to fajny pomysł :ok:
my daliśmy virtuti militari z wygrawerowanymi inicjałami imion rodziców i chrześniaka, do tego lańcuch (taki dla dorosłych) + założyliśmy konto na zbieranie pieniędzy, które sobie odblokuje na 18-stke. no i dla małego "na teraz" podusie z kubusiem puchatkiem itp.
Kamila, świetny pomysł z ta sesją! piękne
natalia268
14-03-2010, 13:26
a ja dzis stwierdziłam, ze normalnie nie mam sił dźwigać brzucha :wow: jestem taka wywalona w przód, ze szok!! wszystko mi w brzuch idzie!! nawet z ud ubyło i w brzuch wlazło!! jak siedzę to spoko, ale jak mam wstać to szok :o a jeszcze tyle zostało :huh: najwyzej będę sie turlać :skacze:
hahahahahhahaha no nie moge :hahaha: :hahaha:
a sesja boska !!
KaMiLaC.
14-03-2010, 13:29
hyhyhy :D
dziękuję :*
cieszę się, że Wam się podoba Nasza sesyjka :przytul: naprawdę warto zrobić dziecku taką pamiątkę :good:
majkarodzik
14-03-2010, 16:44
Mam nadzieje, ze moge ten artykul tutaj wstawic i nikogo nie urazi:) Kobietom napewno pomoze:) a nasz Rodzyneczek nie bedzie mial nic przeciwko:)
http://isr.atspace.com/r2/p1/p1.htm
Chanti25
14-03-2010, 18:19
Kamilka sesja super i pamiatka na cale zycie:) faktycznie tatus ma co pilnowac bo mala śliczna jest :)
pomózcie bo idziemy z narzeczonym (haha jak to fajnie brzmi :D) na roczek do jego chrzesnicy (corki brata) i nie wiemy jaki prezent zeby tez byl to prezent na cale zycie bo tesciowa mi mowi zeby dac im kase a to wedlug mnie bez sensu.
rodzice podsuneli mi pomysl zeby dac medalik ze znakiem zodiaku i z tymu wygrawerować date urodzinek co o tym myslicie?:)
A więc ja kupiłam na chrzciny mojej chrześnicy tak:
złoty łańcuszek z Bozinką i do tego maleńką bransoletkę z taka blaszka na której wygrawerowałam z jednej strony " NInie Chrzestna" a z drugiej datę chrztu. I to by było na tyle :D Acha i kasę też dałam ;)
---------- Dodano o godzinie 18:19 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:17 ----------
Kamila piękna sesja tzn piękna bo dzidzia piękna :) i na pewno też o takiej pomyśle ;)
milenka_olsztyn
14-03-2010, 19:07
Ja na chrzciny kupiłam srebrny smoczek z wygrawerowaną godziną urodzenia wagą i wzrostem, album "Pierwszy rok z życia dziecka" I dałam pieniądze
barbara_kawka
15-03-2010, 11:09
i jak tam laseczki sie czujecie ?? mi sie zaczely poranne zamuły... ale nie jest zle :) da sie zyc hehe :)
Sesja super :) a córcia prześliczna
Chanti25
15-03-2010, 11:56
Ja czuje się świetnie :) ale dzisiaj miałam kontrole z ZUS-u od zwolnień i mnie nie było tam gdzie jestem zameldowana ( bo wynajmuje obecnie mieszkanie) i moja siostra powiedziała im ze jestem pod innym adresem, a one na to że już są drugi raz i nie będą łazić za mną. mam do nich po 13:00 zadzwonić. Mam stresa , bo nie wiem czy mogą mi coś zrobić. W końcu mam że nie muszę leżeć , tylko że mogę chodzić :D
KaMiLaC.
15-03-2010, 12:03
Chanti nic Ci nie zrobią jak masz zwolnienie "chodzące" :) zawsze mogłas przecież iść do apteki, bo Ci się witaminki skończyły :)
i nie mają się kogo czepić tylko kobiety w ciąży ;[;:zly: niech patrzą na tych, którzy po pół roku bezpodstawnie na L4 siedzą :bruce:
moja koleżankę w 7 m-cu ciąży wezwali na komisję, żeby sprawdzić czy nie symuluje :wow: :porazka: poszła, podniosła bluzkę do góry, zobaczyli brzuch i powiedzieli "dziękujemy to tyle"!! no barany i tyle :zly:
---------- Dodano o godzinie 12:03 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:03 ----------
Sesja super :) a córcia prześliczna
dziękuję :*
Chanti25
15-03-2010, 12:06
Bo ja mam inny adres zameldowania a inny adres zamieszkania... aj zobaczymy za godzinkę co powiedzą :)
do tego tez nie powinni sie przyczepic ze gdzie indziej mieszkasz niz jestes zameldowana...
moga ci nagwizdac...
ja dlugie lata bylam gdzie indziej zameldowana a moj Arek tez mieszka jakies 3 lata u mnie a jest zameldowany w swoim rodzinnym domu...
tu akurat nie maja sie o co przyczepic...
ja tez mieszkam gdzie indziej a jestem zameldowana gdzie indziej, bardzo wiele młodych (i ni tylko zresztą) ludzi tak ma, prawda czasami się czepiają
ja też mieszkam pod innym adresem niż adres zameldowania...myślę że z tym nie powinno być problemów :)
afterglow
15-03-2010, 15:41
wlasnie ze moge sie przyczepic, ze mieszkasz tam, gdzie nie masz meldunku. bo w momencie, w ktorym przebywasz dluzej w mieszkaniu niz tusrystycznie ( okres chyba jednego miesiaca) mozesz byc uznana za zwyklego zlodzieja i policja ma prawo Cie wydalic z mieszkania.... wiem bo moja kolezanka miala tak, ze jej rodzice pomeldowali ich u dziadkow. a mieszkali pod innym adresem. i kiedys byla akcja, ze policja wpadla i kazali opuscic lokal, bo sa dluzej w nim jakoosoby niezamedowane niz jest przyzwolone. bzdrua... ale jednak radze uwazac.
KaMiLaC.
15-03-2010, 15:45
Aftr ma racje - grozi za to nawet mandat w wysokosci 500 zl :(
Chanti ale ZUS sie nie doczepi o meldunek tylko raczej policja lub straz miejska :/: ZUSowi chodzi o Twoje L4 ciazowe wiec spokojnie :)
Ja mieszkalam od 28 lat pod jednym adresem a przez prawie 20 bylam zameldowana u dziadkow i nikt mnie sie nie czepial no chyba ze mialam szczescie:)
---------- Dodano o godzinie 15:02 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:54 ----------
A tak wogle to zapomnialam sie pochwalic,ze zostalam ciocia:)moja psiapsiolka 11 marca zostala mamusia :)urodzila dziewczynke i ma na imie Pola ja na nia mowie Polcia,hihi az mi sie przez chwilke zachcialo dzidzi jak zobaczylam zdjecie...ale naszczescie tylko przez chwile:)
Chanti25
15-03-2010, 16:04
Spokojnie dziewczynki ;) dzwoniłam do ZUS :) Pani bardzo miła. Kazała mi napisać oświadczenie że podczas zwolnienia przebywam pod innym adresem i im to jak najszybciej wysłać, bo inaczej nie dostane pieniążków. Ale dziękuje za rady :*
nie miesiąc, kilka dni chyba 3 i już sie trzeba na meldunek tymczasowy. ale mamy w pl coś takiego jak miejsce zamieszkania i miejsce zameldowania. a poza tym to w pl juz nei ma obowiązku posiadania meldunku. tak koncząc offtop:D
majkarodzik
16-03-2010, 12:18
Dziewczynki ja sie melduje 2w1. Ale wlasnie sie szykuje do szpitala, bo moja Julka cos za spokojna jest:( Zawsze byla bardzo aktywna, a od wczoraj malo co. Bardzo sie martwie o nia. A wiec jak wroce to napisze co i jak. Prosze trzymajcie kciuki zeby bylo wszystko dobrze.
3mam kciuki i mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze - musi być!!
ja tez trzymam kciuki :D majka daj znac komus kto ma twoj numer jak tam poszlo :D
ja sie troche denerwuje bo dzis ide do lekarza a ostatnio nie czuje wogole prawie bolu brzucha:D no sie denrwuje czy ten moj obcy jeszcze w emnie siedzi czy cos z nim sie dzieje? melduje poslusznie waże juz 92 kg czyli od początku ciazy przytylo sie nam 9 kilo... jaaaa a to dopiero poczatek 4 miesiąca!!!
majka nie martw sie dzieciaczek na pewno ma bardziej senny dzien i zbiera siły przed wielkim dniem i wydostaniem sie na świat:D trzymam kciuki:przytul::)
Chanti25
16-03-2010, 13:17
Majka będzie dobrze :* i tez trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo :* :* :*
afterglow
16-03-2010, 13:22
a ja wczoraj znowu bylam u poloznej i w koncu slyszalam bicie serduszka! masakra, az sie poplakalam :) nagralam sobie na komoreczke i slucham po 100 razy ;p plec poznam w 20 tygodniu, ale jesli sama chce wiedziec, to juz za 4 tygodnie moge isc na USG i mi powiedza :)) wiec jak zjade za 3 do Polski, to chyba juz bede wiedziec co tam we mnie siedzi :)
waga kurde balans stoi :) tez sie ciesze, bo moze jest szansa, ze nie bede wygldac jak slonik :D
majka trzymam kciuki mocno:*:*
Chanti25
16-03-2010, 14:11
After ekstra przeżycie usłyszeć bicie :serce: :D Też się popłakałam wtedy ;) to chyba normalne ;P :P To teraz czekamy na pleć dzidzi :] Ja idę w poniedziałek-ciekawe ile urósł hi hi hi ;)
Chanti to czekamy na wiadomość :)
KaMiLaC.
16-03-2010, 14:18
Majeczko :przytul: będzie dobrze :D Julka śpi, bo po porodzie mam się będzie nią tak zachwycać, że nie da pospać :D
Zyza :wow: rośnij kobieto a dziecię z Tobą :skacze:
After :D czekamy na info co do płci :D
Chanti Ty tez napisz co gin powiedział:D
ja się turlam po mieszkaniu, ale daje rade :ok:
afterglow
16-03-2010, 16:03
byłam na badaniu krwi, kurde chyba pol wiadra ze mnie sciagneli. naliczylam 6 fiolek!! nakleja naklejki z moim kodem na nie kobita. myslalam, ze do kazdej po kilka kropel, a ona do pelna kazda! no z 10ml miala chyba jak nie lepiej! z pol litra ze mnie sciagneli hehe no ale ma to na celu ustalenie grupy krwi dziecka, bo na inwazyjne pobieranie probki z lozyska sie nie zgodzilam. Mam grupe Arh+ a moj 0+ i powiedziano nam ostatnio, ze moze to sie skonczyc trnsfuzja przy porodzie :( troszke sie wystarszylam, ale po dzisijszych badaniach jest ok. Okazalo sie ze moj szkrabik bedzie mial grupe krwi ojca. a zamieszanie wyszlo, gdyz oba czynniki wykryli w mojej krwi... ehhh ten maluch mnie rozbraja
Majka-bedzie dobrze, mam tez takie dni ze maly duzo spi i sie tyle nie rusza co zawsze :)
ja dzis bylam u lekarza to sie troche zdziwil bo maly juz 2670 wazy a 2 tyg temu jeszcze 2200 :( a po mnie wcale nie widac ze takie duze dziecko nosze :)
barbara_kawka
16-03-2010, 21:58
ja tez trzymam kciuki :D majka daj znac komus kto ma twoj numer jak tam poszlo :D
ja sie troche denerwuje bo dzis ide do lekarza a ostatnio nie czuje wogole prawie bolu brzucha:D no sie denrwuje czy ten moj obcy jeszcze w emnie siedzi czy cos z nim sie dzieje? melduje poslusznie waże juz 92 kg czyli od początku ciazy przytylo sie nam 9 kilo... jaaaa a to dopiero poczatek 4 miesiąca!!!
oj oj piękna ... nie wiem ale jak dla mnie to chyba ciut ciut za duzo ... pogadaj z lekarzem... bo wiesz pozniej ci moze byc ciezko schudnac .... ale dasz rade ;)
---------- Dodano o godzinie 21:54 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:42 ----------
Dziewczynki ja sie melduje 2w1. Ale wlasnie sie szykuje do szpitala, bo moja Julka cos za spokojna jest:( Zawsze byla bardzo aktywna, a od wczoraj malo co. Bardzo sie martwie o nia. A wiec jak wroce to napisze co i jak. Prosze trzymajcie kciuki zeby bylo wszystko dobrze.
piekna trzymam kciukole zeby bylo wszystko ok ;) ale napewno jest ok :) napisz zaraz jak bedziesz dostepna :)
---------- Dodano o godzinie 21:58 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:54 ----------
aaaa ja juz sie tez nie moge doczekac mojej wizyty u lekarza ... pewnie tym razem zobacze juz cos wiecej :) RUDI to ładnie Twoj maluszek rosnie :) i ciesz sie ze po Tobie nie widac ... ja mam nadzieje ze mi sie uda przy mojej wadze poczatkowej 64 przytyc ksiazkowo czyli max . 16 kg prze cala ciaze ... choc nie ukrywam ze wolalabym sie w mniejszej ilosci kg zamknac ... w koncu nie jem tylu swinstw co przed ciaza ... i staram sie jak moge zeby ich nie jest a witaminek jak najwiecej .
rudzia1985
16-03-2010, 22:14
Majka trzymaj sie tam, bedzie dobrze :)
Rudi, a Ty lepiej powiedz, ze lubisz duzo zjesc i zamiast w Twoje boczki to idzie w malego wage :P
KaMiLaC.
17-03-2010, 08:07
ehhhh a ja się znów nie wyspałam ;(bolą mnie plecy, nie mogę obrócić się z boku na bok,a spanie na plecach odpada;(brzuch mam tak wielki, że szok normalnie :P do porodu 47 dni, a mały ma chyba ze 3 kg i nie mam normalnie sił brzucha nosic :/: chyba za stara jestem na dzieci hehehe ^_^ no i mam jakieś problemy z cisnieniem, bo rano mi krew z nosa leciała :( muszę do gin zadzwonić, choć w ciąży to normalne i w pierwszej tez tak miałam, ale zadzwonie i powiem - niech zanotuje w razie czego :) poza tym robię wszystko na siedząco i czuję się jak klucha leniwa :P a przeciez tyle roboty przed świętami :wow: ale jakoś muszę dac rade :ok:
Kamilko dasz radę :) i masz rację lepiej zadzwonić i poinformować lekarza.