Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wyjatkowe dziewięć miesięcy czyli FORUMKOWY KLUB CIĄŻOWY ; )

Strony : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

tusia
17-03-2010, 08:41
Kamcik:przytul: odpoczywaj więcej... a robota nie zając nie ucieknie:D jak juz malenstwo urodzisz bedziesz szaleć z przygotowaniami swiatecznymi.. bozonarodzeniowymi.......teraz daj na looz:D i napisz co gin powiedział na ten krwotok z nosa:):*

KaMiLaC.
17-03-2010, 09:02
dzwoniłam :) powiedziała, że w ciąży tak się czasem zdarza i to nawet nie przez ciśnienie, tylko przez to, że naczynia krwionośne na śluzówce nosa sa rozszerzone i to przez to :) może się tez zdarzyć krwawienie z dziąseł, bo to wszystko przez zmiany hormonalne :/: mam odpoczywać i brac witaminki i dołozyc do diety cytrusy, bo maja witamine C, ktora wzmacnia naczynia krwionosne :) jesooo ależ ja po doktorowemu gadam :D w każdym razie będzie ok :D

Tusia:przytul:Nicola:przytul:

NiCoLa
17-03-2010, 09:06
cieszę się bardzo :) także teraz dużo odpoczywaj i jedz duuużo witaminek :) bo my forumkowe ciocie nie możemy się już doczekać Maluszka :)

tusia
17-03-2010, 09:09
dzwon do chuopa niech nakupi cytrusów a ty odpoczywaj i lajcik:D:]

KaMiLaC.
17-03-2010, 09:18
dzwoniłam do chlopa ale zanim on wroci to ehhh wole mame poprosic :D a mi tak cytrusy teraz nie smakują ze nie wiem jak ja to przełknę :/: najwyzej zagryzę czekoladą hahahaha :skacze:
dzieki dziewuszki za troske :*

zyza
17-03-2010, 11:16
eee Basiu ja sie nie boje schudniećia bo dla mnie to drobiazg na prawde:D ja uparte bydle jestem :D ja sie tylko obawiam jak ja bede chodzic pod koniec ciazy :D

bylam u doktorki jak tylko znajde chwile to wrzuce moje pierwsze 3D z dzidziusiem:D dzidzia ma 7,72 cm :D mowi babeczka ze duzy bo patzrać na opisy to on powinien miec do tej pory kolo 6 cm :D:D Arek przykladny tatus poszedl ze mna posluchać serduszka i mowi 'ty rzeczywiscie na tym monitorze to berbec jak obcy wyglada' hah a nie mowilam ze obcy? po czym stwierdzil 'podobny do mnie, ma taka sama mine jak sie obudze'... przy okazji pani doktor bardzo dogadala sie z moim mezczyzna i spiskuja przeciwko mnie tzn mam zakaz jedzenie czegokolwiek slodkiego ale to dla mnie norma bo i tak nie jem :D
moja waga wynika z efektu jojo bo przed ciaza wlasnie wazylam kolo 90 i schudlam do 80 :D bo podpytala doktorke ze to niemozliwe ze ja przeciez nie jem wiecej ale częsciej i zdazy mi sie cos podjesc ale to tak samo jak przed ciaza... nie jest to nagminne :D ale od dzis jemy surowki szczegolnie z czerwonej papryki bo tak zalecają i nie jemy ziemniakow i chlebka:D mieska i warzywka :D naucze moje dziecko zdrowo jesc:P wszystko w porządku cisnienie nieznacznie podniesione ale to przez obecnosc mojego mezczyzny w gabinecie jak sie doktorka smiala... troche mnie zestresowal bo az rumiencow dostalam :P

hah dzis zaczyna sie 13 tydzien znaczy sie moje dziecko w porzednim tygodniu juz wychodowalo pazurki :D tak a propos info wzorkow:P

barbara_kawka
17-03-2010, 11:43
hihi zyza ja to jestem ciekawa jak moj wlezie do gabinetu i bedzie patrzal na ten monitorek .... hehe :D

afterglow
17-03-2010, 13:28
dzisiaj dostalam mega uczulenia na dłoniach... masakra, lewa dloń cała czerwona, w takie plamki rozlewajace sie, ale nie pokrzywka... swedzi to cos diablesko i niemilosiernie. ciezko mi stwierdzic co to jest. ale nie chce tego, bo mnie piecze. Dzownilam rano do poloznej. Mowila ze w cizy wiele alergii moze mi sie uaktywnic, i ze mam sie nie przejmowac, tylko pic duzo mleka. no to siup :)
dobrze ze mam od reka litr :)

zyza
18-03-2010, 18:16
oto i on :D

afterglow
18-03-2010, 18:18
jaki slodziaczek !!! Juz Ci zyza zazdrocham ;p cudenko!!

natka_23
18-03-2010, 19:19
ale słodziak :skacze: to chłopczyk czy dziewczynka bo nie pamietam :P

Chanti25
18-03-2010, 19:25
Zyza dzidzia jest boska, przesłodka :* :*

szpila59
18-03-2010, 19:32
zyzaaa, ale słodkieeee dzidziiiiiiiiii!! :skacze:

barbara_kawka
18-03-2010, 19:50
zyza fajniuchne tylko czemu jakies takie to rozmaziane ?? a ja dzisiaj sie zle czuje :( najadlam sie sloneczniku prazonego i przed chwila bleeeee.... i jeszcze mi klucha w brzuchu siedzi wiec na jednym bleee sie nie skonczy ....:/

zyza
18-03-2010, 20:00
dziekuje:P za miesiac bedzie wiadomo co :P

nanami7
18-03-2010, 20:24
Zyza ale cudooo ! :)

natka_23
19-03-2010, 10:24
dziekuje:P za miesiac bedzie wiadomo co :P

mi wygląda na dziewczynke :skacze:

nanami7
19-03-2010, 10:57
a ja obstawiam, że będzie synuś :D

majkarodzik
19-03-2010, 19:57
Witajcie moje ciezaroweczki:)
Wlasnie dzisiaj wrocilam ze szpitala:( dziekuje Wam za kciuki, niestety nie mialam jak Was poinformowac ze niestety musze zostac na obserwacji. Na szczescie juz jest wszystko w porzadku, lekarz troszke sie zmartwil, bo wiedzial jaka ona rozbrykana, a wiec to do niej nie podobne. Bicie serduszka bylo bardzo slabe. Ale juz wrocilo do normy. Z jednej strony ciesze sie, ze bylam i wiem jak jest, i na co mam sie przygotowac. Mialam sale blisko porodowki, a wiec wszystko slyszalam, ale powiem Wam ze jakos nie przestraszylam sie. A wrecz przeciwnie, jakos nabralam sily, pewnosci. Bardzo mnie to wszystko wzmocnilo:) I za trzy tygodnie ide spowrotem, ale juz wyjde z corcia:)

zyza
19-03-2010, 20:09
ciesze sie ze z wami wszystko w porzadku Maju :*

barbara_kawka
19-03-2010, 20:28
uf jak dobrze ze wszystko ok majciu :)

nanami7
19-03-2010, 20:43
ojj.. całe szczęście, że wszystko w porządku z maleństwem :)

natka_23
19-03-2010, 21:16
Majka super że z bobasem już wszystko dobrze:) to teraz życze szczęśliwego rozwiązania i na pewno będzie już tylko dobrze :)

majkarodzik
19-03-2010, 21:34
Dziekuje Wam za dobre slowa. Przynajmniej nasluchalam sie bardzo dlugo bicia serduszka naszej "fochmenki" to ma akurat po mamusi:D i przy okazji dowiedzialam sie, ze mala wazy 2600:) i teraz juz wiem co mi tak ciezko sie chodzi:)

natka_23
19-03-2010, 21:40
2600 to dziewuszka jak nic :)
moja bratowa nosi bliźniaczki i już ważą 2800 i 2700 :lol: a termin prawidłowy na 16 kwietnia ale będzie miała cesarkę 30 marca:P

Chanti25
19-03-2010, 22:15
Majka wiedziałam , że będzie dobrze :] Ach te nasze foszki jeszcze nienarodzonych dzieci :P hi hi hi To za trzy tygodnie powitamy nowego dzidziusia forumkowego ;) Moja kuzynka urodziła na dniach i mówi do mnie: " oj jak ja bym chciała jeszcze mieć ten wielgachny brzuszek, przynajmniej chwile spokoju miałabym ;P ha ha ha "

zyza
20-03-2010, 11:33
hah tak zle i tak niedobrze...
początkujace ciezarowy zazdroszcza tym ku koncowi bo przeciez maluszek bedzie zaraz... te co urodza zazdroszczą tyum w ciazy bo ciaza to najpiekniejszy okres! co tam zgaga co tam wymioty i kopanie po żolądku! teraz to dopieropieklo jest:D
hahahaha ale i tak jakby przyszlo co do czego to zadna by sie nie zamienila:P

mysza31
20-03-2010, 11:36
Maja cieszę się że wszystko ok :) trzymaj się cieplutko w jednym kawałku jak najdłużej:) ja też mam momentami chwile strachu żeby jechać do szpitala bo szczególnie wieczorem mam mocne skurcze i bóle brzucha i tak jak by się zaczynało bo czuję że maleństwo naciska główką od środka aż mi momentami łzy płynął z bólu :) ale musze wytrzymać jak najdłużej w jednym kawałku. Mam pytanko czy macie skurcze nóg w nocy?? bo ja aż ostatniej nocy to obudziłąm męża żeby mi rozmasował bo sama juz sobie nie mogłam poradzić :( i całe szczęście przeszło:) a cały czas biorę kalipoz ( potas ) więc nie powinno być a tu taka niespodzianka :(
pozdrawiam wszystkie ciężąróweczki:)

majkarodzik
20-03-2010, 12:03
Dziekuje Myszko. Ja tez mialam skurcze, ale bardzo krotko. Polozna kazala mi pic magnez i czesto cwiczyc samymi stopami:) I powiem szczerze, ze nie mam z tym juz zadnego problemu:) A wiec moze sprobuj i Tobie pomoze.
Wiecie co tak sie napatrzymam na te malenstwa w szpitalu, ze az mi sie plakac chcialo, ze nie mam swojej corc przy sobie. Pomimo tego, ze sie nasluchalam tych kobiet to wiem, ze dam rade. Oby tylko juz miec mala przy sobie:)

asia
20-03-2010, 13:31
ja mam skurcze i bez ciąży i dobrze działa 0,5 litra wody przed snem:)

barbara_kawka
20-03-2010, 14:23
myszaaa rzodkiewke jedz :D hehe ja wlasnie pochlonełam peczek rzodkiewek :D hyhy a co do skurczow to ja poki co ich nie mam ... ale za to doskwiera mi zespół cieśni nadgarstka ... i w nocy jest masakra :/

rudi80
20-03-2010, 17:10
mysza-ja mam straszne skurcze lydek, nawet stopy i sie tez zadzylo palcy u nog. mam nadzieje ze po porodzie przejdzie-bralam magnez i nic mi nie pomagalo.
basia-a co to zespol cisnienia nadgarstka?

majkarodzik
21-03-2010, 11:40
Moja sesja jeszcze nie gotowa, ale udalo sie zdobyc chociaz jedno zdjecie:) jeszcze takie nie gotowe:)

KaMiLaC.
21-03-2010, 11:46
ale super :skacze: czekamy na reszte Kochana :ok:

barbara_kawka
21-03-2010, 13:12
basia-a co to zespol cisnienia nadgarstka?
zespol cieśni nadgarstka ;) http://pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3%B3%C5%82_cie%C5%9Bni_nadgarstka

nanami7
21-03-2010, 13:27
z miłą chęcią zobaczę więcej tych fotek z sesji ;) ślicznie !

zyza
21-03-2010, 17:37
no mi kumpela zaproponowala ze za darmo mi zrobi fajna sesje z brzuszkiem :D
fotograf amator :D hah tak wiec jak urosniemy to pojdziemy w twoje slady Maju :D
piekne zdjecie :D

KaMiLaC.
22-03-2010, 09:31
jak tam "beczułeczki" Kochane się czujecie ??
ja nawet nawet choć jak patrzę na suwaczek to nadal uwierzyć nie mogę, że tak mało czasu zostało :wow:

natka_23
22-03-2010, 10:12
Kamilka Ty juz prawie jedną nogą jesteś na porodówce :D :skacze:

majkarodzik
22-03-2010, 10:20
U mnie mala szaleje:) na szczescie. Ale cos mi sie nie wydaje, ze dam rade wytrzymac te trzy tygodnie. Cos za bardzo sie pcha i raczej nic nie jestem w stanie zrobic. Od rana jakies skorcze, ale mam nadzieje, ze przejda:) chociaz jeszcze z tydzien musze byc w dwupaczku:)

Chanti25
22-03-2010, 10:21
Majka super zdjęcie :) ja już sie dowiedziałam że w Zielonej Górze zrobia mi sesje, za każde zdjęcie 35zł-nie wiem czy to dużo...? Bo mamy kolegę dobrego fotografa, ale przed kolega się nie rozbiorę-O NIE!
Ja dzisiaj na 16.15 idę do lekarza :D kręcić film małemu w 4D ha ha ha :D już nie mogę się doczekać :)

natka_23
22-03-2010, 10:25
Ja dzisiaj na 16.15 idę do lekarza :D kręcić film małemu w 4D ha ha ha :D już nie mogę się doczekać :)[/quote]

ale bajer z tym filmem :o a ile to kosztuje? :D

---------- Dodano o godzinie 10:25 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:23 ----------

U mnie mala szaleje:) na szczescie. Ale cos mi sie nie wydaje, ze dam rade wytrzymac te trzy tygodnie. Cos za bardzo sie pcha i raczej nic nie jestem w stanie zrobic. Od rana jakies skorcze, ale mam nadzieje, ze przejda:) chociaz jeszcze z tydzien musze byc w dwupaczku:)

też już jedną nogą na porodówce :D
ale macie fajnieeeeeeeeeeeeee

Chanti25
22-03-2010, 10:33
Natka nie mam pojęcia ile to kosztuję, dzisiaj się okaże :D

KaMiLaC.
22-03-2010, 10:35
Majka dasz radę :good:
Chanti super - czekamy na fotki :D

Natka czy ja wiem czy tak fajnie :P fajne to jest bobo malutkie :P gorzej z pieluszyskami :D

natka_23
22-03-2010, 10:44
Chanti to napisz pozniej jak bylo i jak to wyglada :)

Kamilka no wiem ze bobo malutkie fajowe ale te pieluszki hahah:P ale i tak macie fajnieeee :skacze:

KaMiLaC.
22-03-2010, 10:51
heheh ino musze chyba zrobić konkurs na najlepszy pomysł pt "Jak przemycić pazurkowy kufer do szpitala??" :skacze::skacze:

natka_23
22-03-2010, 11:11
hahah zrob promocje dla pielegrnairek i od razu Cie wpuszczą z kufrem ;p

barbara_kawka
22-03-2010, 16:26
jesli chodzi o sesje zdjęciowe to polecam dziewczyne z Czestochowy ... Olga Krakowska ... pozniej wstawie jej stronke ;) teraz obiad mezusiowi dokonczyc musze :D czuje sie dzisiaj nawet ok ;) jutro dentysta a po jutrze ginekolog :)

---------- Dodano o godzinie 16:26 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:48 ----------

www.olgakrakowska.pl (http://www.olgakrakowska.pl)

systarczy wybrac zakladke portfolio --> studio ... i tam znajdziecie piękne zdjęcia kobietek w ciąży :)

majkarodzik
22-03-2010, 17:32
Piekne sa te sesje, tylko skad oni biora te ceny. My chcielismy zrobic sobie taka profesjonalna sesje, ludzie naprawde maja o tym pojecie. Ale jak poszlismy dowiedziec sie o cene to jakas masakra 1200zl za sesje. Za kazdy plik zdjecia 20 zl. i troche mi sie to malo oplacalo. Zebym ja swoje zdjecia jeszcze musiala wykupowac. Morawski Studio (http://morawskistudio.com/blog/?cat=9) niestety ze wzgledu na cene zrezygnowalismy.

barbara_kawka
22-03-2010, 20:20
z tego co sie orientuje ta laseczka ktorej strone podałam bierze dużo mniej . ale zeby nie wprowadzać w blad wyslalam maila do niej i mam nadzieje ze jeszcze dzisiaj albo jutro wam podam .

Chanti25
22-03-2010, 20:35
No to jestem już po wizycie :D
Film nakręcony . . . zapłaciłam razem z wizyta 200zł. Ale jestem niezadowolona bo mój synek uparciuch mały zasłonił się rączkami i wtulił we mnie że nie mogliśmy przez 30 minut zobaczyć buźki maluszka. Juz lekarka wymyśliła żebym go szturchała , trochę pochodziła, kilka przysiadów i...NIC!!! Uparciuch tylko pokazywał nam plecy , nogi, brzuch i na sam koniec lekko przesunął rączke to zobaczyłam pół buźki ha ha ha Lekarka mówi , że uparty jak nie wiem co, tylko ciekawe czy po mamie czy po tatusiu ha ha ha

majkarodzik
22-03-2010, 20:59
Skad ja to znam:) My zanim sie dowiedzielismy, ze mamy corcie to chyba ze trzy podejscia byly. Zawsze sie odwraca pupka:)

barbara_kawka
23-03-2010, 08:46
otrzymałam wiadomość od w/w Pani fotograf : Witam serdecznie,
otóż cena takiej sesji ciążowej to 120 zł za pierwsze 10 fotografii,
natomiast każde kolejne 10 zdjęć to dopłata 100 zł. Fotografie poddawane są
retuszowi graficznemu. W tej cenie otrzymuję Pani sesje zdjęciową nagraną
na płytę DVD, przy czym jest możliwość wywołania za dodatkową opłatą. W
ramach sesji wykonuję również makijaż.
W przypadku dalszego zainteresowania proszę o kontakt mailowy bądz
telefoniczny.
tel: 502 550 112

Pozdrawiam, Olga Krakowska

barbara_kawka
24-03-2010, 15:49
halo halo ciezarowki !! co tam u was ? czemu nic nie piszecie ?? ja zaraz do lekarza jade ... :)

majkarodzik
24-03-2010, 19:11
To zaczniemy Basiu od Ciebie:) Jak tam po wizycie?

barbara_kawka
24-03-2010, 19:37
zaraz dodam fotke :D

---------- Dodano o godzinie 19:35 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 19:22 ----------

prosze ... oto moja 8 tygodniowa fasolka :) i serduszko pulsowalo ... lekarz mi pokazywal ale ja slepa jestem i nic nie widzialam :(

---------- Dodano o godzinie 19:37 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 19:35 ----------

nie potrafie dodac fotki ... cos sie chyba pokielbasilo wiec dodam jak bedzie mozna :)

majkarodzik
24-03-2010, 19:58
Spokojnie Basiu na nastepnym usg napewno juz bedziesz potrafila dojrzec bijace serduszko:) Najwazniejsze, ze bije i Ty to slyszysz. Jest to cudowne uczucie, a jeszcze troszke poczujesz pierwsze ruchy malenstwa. Wtedy dopiero bedziesz sie z mezem zastanawiala co tym razem malenstwo wystawilo. Czy to kolanko czy lokiec:) Zycze Ci tego z calego serca:)

KaMiLaC.
24-03-2010, 20:14
ja jurto na 10 ide mojego Skarbenka poogladac i posluchac :D pewnie zas bede ryczec hyyyyy :skacze:

barbara_kawka
24-03-2010, 20:15
słyszeć jeszcze nie słyszałam :( ale pewnie na nastepnym juz dojze :) hyhy ale łezka poleciała :)

rudzia1985
24-03-2010, 21:27
a Wy tez sobie robiliscie zdjecie z USG w 3D ? nie wiem jak w PL ale w DE sa za free w klinikach :)
moja kolezanka sobie zrobila, w sumie robia w szpitalach na prosbe i normalnie widac twarz dziecka :D super widok bo mozna juz widziec przed porodem do kogo malenstwo podobne :P

zyza
25-03-2010, 14:23
waga mojastoi w miejscu... schudlam tylko 2 kilo i koniec:D
tak przy okazji co u nas:D
a i uwielbiamy sera fete :D

KaMiLaC.
25-03-2010, 18:45
ja dzis miałam straszny dzień i groził mi szpital :o ale sie strachu najadłam :( na szczescie wyniki wyszly ok :D
już Wam pisze o co chodzi: dzis na wizycie u gin odebrałam moje wyniki z moczu i wyszło ze mam bilirubinę w moczu co grozi poważna choroba cholestaza i wiąże sie ona z choroba wątroby, która nie moze przetrawić bilirubiny i wypuszcza ja do krwi :( watrobe moze uszkodzic dieta, stres lub po prostu moze miec problemy z funkcjonowaniem jesli uciska ja inny narzad lub jak w moim przypadku dziecko :D moj Krasnal ma juz ponad 3 kg :wow::wow: i lezy dupką na watrobie, ktora zgnieciona nie moze przerobic bilirubiny stad ona w moczu :) zrobilam mase badan dzis: ALAT ASPAT i fosfataze alkaliczna :o na szczescie wszystko w normie i watroba zdrowa :D i po prostu dzidzius mi troszke ja przygniata, ale gin mowi ze teraz juz bedzie schodzil w dol wiec powinno byc ok :D uspokoilam sie troszke bo to powazna choroba :D jutro powtarzam badanie moczu i mam nadzieje ze bedzie ok :D
tu możecie poczytać o tej chorobie:
Cholestaza ciążowa (http://pl.shvoong.com/medicine-and-health/comparative-medicine/1625812-cholestaza-ci%C4%85%C5%BCowa/)

trzymajcie kciuki by było dobrze :ok:

Gość
25-03-2010, 19:30
o ludu, Kamila, trzymj sie jako kobito... jua sie w ciązy wylezałam w śpitalu, zagrożenie ciązy i takie tam, więc sie nie dziwenie ze miałas stresa..

jak sie bedzie gadzina kładka na wątrobe to ty sie brzuch połóż... cikawe kto pierwszy odpuści :lol:

a na powaznie totzrymaj sie jako :)

zyza
25-03-2010, 19:50
Kamilka a widzisz? po co tyle nerwow?? mowila ci choco nie czytaj glupot:D

barbara_kawka
25-03-2010, 20:37
a ja mam katar :( yhh... macie laski jakies sposoby ?? bo jak o krople poprosilam to mi pani dała takie za 30 zl a wiec ich nie wzielam bo pieronsko drogie :/ a ze niby innych nie moge .. a za duphaston 44zl i pusto w portfelu :/ ehh masakra....

majkarodzik
25-03-2010, 21:39
Witajcie Kochane:) ja zgodnie z zaleceniem lekarza wiecej leze i trzymam mala zeby nie wyszla:)
Kamila - bardzo mi przykro, ale napewno wszystko bedzie dobrze, trzymam kciuki:)
Basiu - ja ostatnio tez bylam przeziebiona i przez ten katar myslalam, ze sie wykoncze. Wyleczylam sie domowymi sposobami. Do kubeczka wsypalam 2 lyzki soli i zalalam wrzatkiem. I kilka wdechow. Moze nic takiego, ale ja sie po paru dniach naprawde czulam rewelacyjnie. Moze i tobie pomoze:) Duzo zdrowka zycze

nanami7
25-03-2010, 21:54
jejuu Kamila trzymaj się tam i się nie daj ;).
A co do kataru to współczuję, bo mnie też męczy a co dopiero kobitkę w ciąży ... :)

uważajcie na siebie ! :)

KaMiLaC.
26-03-2010, 08:04
dzięki dziewczynki :*
nooo miałam stracha jak cholera :( bo jakby wyniki z wątroby wyszły złe to już bym dziś miała dziecko, bo od razu robili by cięcie :( ta choroba to masakra jakaś i pierwszy raz o niej słyszę :wow: moja sąsiadka m-ac na to leżała w szpitalu :wow: bo jest bardzo niebezpieczna dla dziecka, a niektóre kobiety lekceważą swędzenie skóry itp :( no a ja teraz musze obserwować siebie i jego :) mam nadzieje, że wytrzymamy ze sobą jeszcze te 38 dni :D tak cudownie go czuć pod serduchem...:love:

natka_23
26-03-2010, 08:21
Kamilka nie dziwie sie ze sie wystraszylaś ;/
mojego Pawła bratowa przed rozwiazaniem zarazila sie gronkowcem bosh tez miala takiego stracha ze szok ;/

tusia
26-03-2010, 08:42
No Kamcik dbaj o siebie i maluszka, trzymam kciuki za wyniki badan:D na pewno bedą dobre....:good:

natka_23
26-03-2010, 09:24
dzięki dziewczynki :*
nooo miałam stracha jak cholera :( bo jakby wyniki z wątroby wyszły złe to już bym dziś miała dziecko, bo od razu robili by cięcie :( ta choroba to masakra jakaś i pierwszy raz o niej słyszę :wow: moja sąsiadka m-ac na to leżała w szpitalu :wow: bo jest bardzo niebezpieczna dla dziecka, a niektóre kobiety lekceważą swędzenie skóry itp :( no a ja teraz musze obserwować siebie i jego :) mam nadzieje, że wytrzymamy ze sobą jeszcze te 38 dni :D tak cudownie go czuć pod serduchem...:love:

no to trzymam kciuki żeby wam te 38 dni szybko razem upłynęły :) i daj znac jak wrocisz od lekarki co i jak z wami? :)

KaMiLaC.
26-03-2010, 09:26
zarazila sie gronkowcem

to też dziadostwo jak diabli :( ja właśnie czekam na wynik z tego badania :huh:

dzięki Kochane za pocieszenie :* teraz juz siedzę na dooopce grzecznie i tylko z domku na zakupki wychodzę :D
choć moje adhd chce by było inaczej :skacze::P

tusia
26-03-2010, 09:28
Kama :nunu: nie pozwalaj swojemu adhd szaleć:D zero mycia okien, skakania po krzesłach itp:P:D

KaMiLaC.
26-03-2010, 09:29
hyyyyy :skacze: dobra będę grzeczna :skacze: może tylko jakiś stepik i fajne pazurki zrobię :P

tusia
26-03-2010, 09:32
oooooo, oooo widzsz Kama to jest pomysł:D dawaj stepik:skacze:

zyza
26-03-2010, 10:15
a ja mam katar :( yhh... macie laski jakies sposoby ?? bo jak o krople poprosilam to mi pani dała takie za 30 zl a wiec ich nie wzielam bo pieronsko drogie :/ a ze niby innych nie moge .. a za duphaston 44zl i pusto w portfelu :/ ehh masakra....

Basia a boli cie podbrzusze nadal jak na okres? bo jesli przestanie to i lekarz ci odstawi duphaston... bez kitu placilam tyle za lek a na dobra sprawę przestał mnie brzuch bolec dopiero jak weszlam w 4 miesiac... czy na podstawie samych bolow brzucha mozna stwierdzic ze ciaza jest zagrozona czy nie? a jak od roznic rozciaganie macicy od naturalnego odruchu niektorych organizmow do pozbycia sie ciązy?...
przydalaby sie tu jakas mądra pani doktor albo chociaz polozna...

KaMiLaC.
26-03-2010, 17:54
aaaa odebrałam ostatnie wyniki i jest wszystko dobrze :skacze: jak się cieszę :jupi:

dzięki dziewczynki za dobre słowo :*

natka_23
26-03-2010, 18:01
Kamila to superaście :) :piatka:

a ja sie wam pochwale że zostałam ciotką bliźniaczek a bąble duże się urodziły jedna 2870 a druga 2850 :) małe klocki a długie na 53 cm :skacze:

dudejla
27-03-2010, 09:40
oooo matko ... i jak tu chodzić z dwoma takimi szkrabami w brzuchu ... każdy prawie 3 kg i jeszcze się kręcą i ruszają ...

KaMiLaC.
27-03-2010, 10:40
nooo a u mnie laska teraz urodziła bliźniaki - chłopiec 56 cm i 3500 g, a dziewczynka 54 cm i 3150 g :wow: i noś teraz taki brzuchhhhhhhh :wow:

tusia
27-03-2010, 10:47
siostra mojego męza urodziła syna o wadze 4100 a brzuszek miala niewielki...wszyscy się dziwili taki kolos a taki maly brzunio:D

kobietazpazurem
28-03-2010, 09:54
oj te dzieciątka potrafią cuda:)

mysza31
29-03-2010, 20:23
Kamilka Bardzo się cieszę że juz dobrze:) wiesz teraz ja juz mam lekkie niepewności bo ostatnio zaczęły mnie swędzieć nogi a badań moczu nie robiłam:( po wizycie w piątek u lek w szystko ok szyjka nadal ok 3 cm mimo iz jest troszkę wgłębiona przez główkę maleństwa. maleństwo chyba będzie duże bo lek powiedział że ma bardzo długie udo:) a wagę wyliczył na ok 2300 gr :) chyba będzie duże dzieciątko.
Od dzisiaj niesety mam insuline do wstrzykiwań 2 razy dziennie :( niestety sama dieta tym razem nie wystarczyła:(
pozdrowionka i trzymajcie się ciężaróweczki:)
dobrze że już wiosna to przynajmnie jtroszkę lżej na duszy się robi :)

KaMiLaC.
29-03-2010, 20:29
wiesz teraz ja juz mam lekkie niepewności bo ostatnio zaczęły mnie swędzieć nogi a badań moczu nie robiłam:(

Kochana zglos koniecznie lekarzowi!! cholestaza to niebezpieczenstwo dla dziecka wiec trzeba uwazac :D

ooo kurcze :/: insulina :huh: mam nadzieję, że bedzie dobrze u Ciebie kochana :D :przytul:

milenka_olsztyn
30-03-2010, 08:39
Tą cholestaze o ile dobrze pamiętam z jakichś rozmów w toku miała podczas ciąży Steczkowska...

tusia
30-03-2010, 10:32
myszulka nie martw sie:przytul: kilka moich kolezanek mialo cukrzycę w ciązy i brały insulinę a po pordzie jak reką odjął...wszystko wrócilo do normy:D
zrób badania jak najszybciej i niech Twój lekarz poradzi cos na te swędzenia:)
będzie dobrze:D

zyza
30-03-2010, 11:27
a ja rosne i rosnę:D zimą latem na wiosnę :D

caluski dla wysztkich ciezaroweczek :D
waga moja nadal stoi :D brzucho rosnie

tusia
30-03-2010, 11:34
no zyza śliczny brzunio:love::D

majkarodzik
30-03-2010, 11:47
Piekny brzusiu zyza:) Az zazdroszcze, bo ja mam taki duzy jak slonik. Juz mi za ciezko z nim chodzic. Moze moja Julka niedlugo ulzy mamusi:)

asia
30-03-2010, 12:09
zyzolu ale fajne fotki:D:D:D:D ślicznie wyglądasz

barbara_kawka
30-03-2010, 13:45
aaa zyza jaki brzuch :) ja wam mojego nie pokaze bo narazie to on zwykly hehe spasiony jak ja to mowie ... ciazy na nim narazie nie widac ... choc moj malz mowi ze widac ... aaaa sama nie wiem :P pokaze jak bedzie wyraznie wiekszy :D hyhy

zyza
30-03-2010, 16:29
hehehe ja od poczatku mam taki brzucho :D

KaMiLaC.
30-03-2010, 16:36
Zyza super brzus :skacze:

a mi dzis siostra przyslodzila :D mowi: " z Amelia bylas wielka jak Pudzian - no wiesz bary rozwalone, łeb wielki, uda konkret, a teraz wygladasz jak Pudzian na diecie ino masz brzuch jak miesien piwny" :wow::wow: hahahahaah
ale to prawda - brzuch mam mega i dooopka mi sie zmniejszyla wiec smiesznie to wyglada :skacze: najpierw brzuch, brzuch i potem jaaaa :hahaha:

majkarodzik
30-03-2010, 18:25
Jestem kochane po wizycie. I nie wiem czy mam sie cieszyc czy nie. Lekarz stwierdzil, ze rozwarcie jest, szyjka mieciutka, ja gotowa do porodu. A wiec moze to nastapic w kazdej chwili. Bardzo delikatnie przebadal mnie, zebym wlasnie zaraz nie musiala jechac na porodowke:). Z jednej strony sie ciesze, ze moge juz niedlugo zobaczyc moja corcie, ale z drugiej strony bedzie mi brakowalo kopniaczkow:)

KaMiLaC.
30-03-2010, 18:34
Majeczko jak dostaniesz dzidzie na rączki to zobaczysz, że o kopniaczkach zapomnisz i bedzie chciala ja tulic i całowac bez konca :love: ciąża pojdzie w niepamiec az do nastepnej :) bedziesz cieszyc sie dzieckiem i jej obecnoscia :) powodzonka Kochana :kwiatek:

majkarodzik
30-03-2010, 18:39
Dziekuje Kochana. Wiecie co od powrotu ze szpitala wogole sie nie stresowalam, nie denerwowalam itd. A teraz jak mi lekarz powiedzial, ze na dniach moge urodzic, to poczulam jakis dziwny strach. Nie wiem jak to opisac, ale jakas taka niespokojna jestem:)

KaMiLaC.
30-03-2010, 18:44
to normalne moja droga :) ja to 2 tyg przed terminem spac nie moglam hehe :) teraz jestem spokojna ale jeszcze 34 dni zostalo wiec roznie moze byc :)

Chanti25
30-03-2010, 23:11
Majka nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę że to już tuż tuz u Ciebie :D Moja siostra dzisiaj urodziła, ale jest w szoku jeszcze i nie wie ile mały ma cm tylko pamięta że waży coś 300 ... ha ha ha ;)
Zyza uroczy Twój brzusio i piękne fotki masz zrobione :)
A ja tyje i brzuch rośnie :D Ważę już 52 kilo a w pasie mam 86cm :D MASAKRA!!!!

natka_23
31-03-2010, 06:34
Zyzka super twój brzuszek jest :)

Majka narazie polowa gratulacji że donosiłaś tak długo bez rzadnyh komplikacji, a teraz to hop siup i bedziemy sie cieszyc razem z Tobą że maleństwo juz na świecie :skacze:

Chanti 52kg to ja też bym tyle chciała ważyć w ciąży :skacze:

milenka_olsztyn
31-03-2010, 07:16
hehe ja tyle ważę bez ciąży:D

KaMiLaC.
31-03-2010, 07:28
moja sąsiadka tyle ważyła przy porodzie, a dziecko miała 3850 g :o i urodziła naturalnie, a jak wróciła ze szpitala to mi płakała, że rodziła tylko 15 min, a tak bardzo chciała wiedzieć co to bóle parte i z krzyża :wow: no wariatka i tyle hahahah :skacze: człowiek sie broni rękami i nogami przed tym bólem, a ta ryczy ahahahahah :D

zyza
31-03-2010, 11:19
ja wam sprzedam przeboje z pracy...
poniewaz mialam nn (nieobecnosc bo nie bylo ciąglosci L4) a tą nn mialam jeden dzien 15.02 szefowa na koniec miesiaca pokazuje moje obecnosci kolezance i mowi do niej
- no! moglabym wyslać zwolnienie dyscyplinarne Izie z datą z tego dnia... ale przeciez zycia jej psuc nie będę

o matko dzieki ci za laskawosc, dobra kobieto! hehehehe szczegolnie ze odkryla ta nieobecnosc dwa dni pozniej jak znowu bylam na L4, gdyby dostarczyla mi zwolnioenie w tym dokladnie dniu to by mogla mnie wywalic ale po 2 dniach ja znowu bylam na L4 a w takim przypadku nagwizdać mi moze:D hehehe ale niech jej bedzie łaskawa pani panująca:D jak ja sie ciesze ze ja z Auschwitz... przepraszam z Alabaster ucieklam :D

barbara_kawka
31-03-2010, 12:34
haha jaka baba :D a nawet jak by ci dala dyscyplinarke to wtedy PIP baba udupiona ze kobiete w ciazy zwolnila :D

KaMiLaC.
31-03-2010, 12:44
jesli pracodawca nie wie o ciąży to do 13 tyg ciąży może zwolnić kobietę ciężarną ;)
może zwolnic również później jeśli jest to zwolnienie dyscyplinarne ;)

ale Ty się Zyza nie martw, bo 1 dzień NN nie obliguje do dyscyplinarnego zwolnienia ;) chyba pani szefowa chciala pokazać swą dobroć :lol: a tylko się zbłazniła :skacze:

natka_23
31-03-2010, 13:48
ja wam sprzedam przeboje z pracy...
poniewaz mialam nn (nieobecnosc bo nie bylo ciąglosci L4) a tą nn mialam jeden dzien 15.02 szefowa na koniec miesiaca pokazuje moje obecnosci kolezance i mowi do niej
- no! moglabym wyslać zwolnienie dyscyplinarne Izie z datą z tego dnia... ale przeciez zycia jej psuc nie będę

o matko dzieki ci za laskawosc, dobra kobieto! hehehehe szczegolnie ze odkryla ta nieobecnosc dwa dni pozniej jak znowu bylam na L4, gdyby dostarczyla mi zwolnioenie w tym dokladnie dniu to by mogla mnie wywalic ale po 2 dniach ja znowu bylam na L4 a w takim przypadku nagwizdać mi moze:D hehehe ale niech jej bedzie łaskawa pani panująca:D jak ja sie ciesze ze ja z Auschwitz... przepraszam z Alabaster ucieklam :D

hahaah no dobre niech kobieta sie buja:P

ja teraz waże 49,700 :P i jak mowie ze w ciąży bym chciała przytyć do 16kg (książkowo chyba) to teściówka mi mówi ze głupia jestem ;p

KaMiLaC.
31-03-2010, 13:53
hahaah no dobre niech kobieta sie buja:P

ja teraz waże 49,700 :P i jak mowie ze w ciąży bym chciała przytyć do 16kg (książkowo chyba) to teściówka mi mówi ze głupia jestem ;p

ale ze co za malo jej sie wydaje czy za duzo?? :)

zyza
31-03-2010, 17:46
ale wy normalnie zero zrozumienia dla dobroci mojej szefowej :P:P :skacze::skacze::skacze:

Natka a po co ci? dodatkowe kilogramy jak zaczynaja sie pojawiac to zaczyna byc problem a skoro nie masz tego problemu to sie ciesz:D mam kumpele ktora bardzo chciala przytyc bo zawsze byla chuda, żarla fast foody chipsy, przytyla i zrzucic teraz nie moze:D
takze ile przytyjesz w ciazy to bedzie akurat :D

ja chcialam w piwerwszych miesiaćach ksiązkowo schudnąc a tu dycha do przodu i normalnie lokomotywaaaaaaa Zyza :D

barbara_kawka
31-03-2010, 18:35
może zwolnic również później jeśli jest to zwolnienie dyscyplinarne ;)

jesli jest nieslusznie wystawione i osoba odwola sie do PIP to wtedy czeka takiego ktosia kara... a PIP zawsze jest po stronie pracownikow .

---------- Dodano o godzinie 18:35 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:33 ----------

ja narazie stoje w miejscu z waga ... no moze malutki nie caly kg ... ale narazie spokojnie :D takze sie ciesze :D i dbam o to aby sie za bardzo nie obzerac ... moze pozniej uda mi sie zejsc nizej niz bylam przed ciaza :D

natka_23
31-03-2010, 19:31
ale ze co za malo jej sie wydaje czy za duzo?? :)

no że za mało było byte 16kg mowi ze powinnam duzo wiecej a co specjalnie bede jadla zeby przytyc :P jasne

ale wy normalnie zero zrozumienia dla dobroci mojej szefowej :P:P :skacze::skacze::skacze:

Natka a po co ci? dodatkowe kilogramy jak zaczynaja sie pojawiac to zaczyna byc problem a skoro nie masz tego problemu to sie ciesz:D mam kumpele ktora bardzo chciala przytyc bo zawsze byla chuda, żarla fast foody chipsy, przytyla i zrzucic teraz nie moze:D
takze ile przytyjesz w ciazy to bedzie akurat :D

ja chcialam w piwerwszych miesiaćach ksiązkowo schudnąc a tu dycha do przodu i normalnie lokomotywaaaaaaa Zyza :D

no wlasnie ja bym chciala tyle przytyc ile powinnam i ani grama wiecej ;p teraz waze te neicale 50kg bo cwicze i nie jem duzo swinstw:P hahah ale i tak wedlug tesciowki jestem za chudaaaaaaaaaaaaaaaaaa :P

natalia268
31-03-2010, 21:06
nie znam, nie widzialam ale popieram teściową ! :good::P

barbara_kawka
31-03-2010, 21:59
kobietki a czy ktoras z was miala bole bioder ?? tzn kurcze ciezko to opisac ... no ale boli mnie gdzies wlasne w okolicy bioder ... czy ciaza i rozcikanie sie dzidzi moze byc przyczyna ?? jak sie ze tak powiem zastoi to ciezko sie przekrecic , wstac ... najbardziej boli jak na boku leze ... hm.. nie wiem czy to moze byc normalne czy mam biec do lekarza....help me ....

KaMiLaC.
01-04-2010, 07:18
jesli jest nieslusznie wystawione i osoba odwola sie do PIP to wtedy czeka takiego ktosia kara... a PIP zawsze jest po stronie pracownikow .

no to przeciez logiczne ;) ale niestety jest mozliwosc ze pracodawca moze zwolnic kobiete w ciazy :( sa pewne kruczki prawne, ktore stosuja :( wiem cos o tym, bo sama mialam przygod kilka wróbla ćwirka z nimi hyyyyy :P ale sie nie dalam :D

Natka moja tesciowa do dzis twierdzi, ze jestem za chuda :hahaha: ona mowi ze 13,5 kg do przodu w ciazy to stanowczo za malo (ona tyła po 30 kg:wow:), bo powinnam wiecej, bo trzeba miec sile brzuch nosic ahhaahahah :P no ja rzeczywiscie troche smiesznie teraz wygladam, bo uda normalne, rece jak u dziewczynki, buzia jak zawsze, ale ten brzuuuuuuuuuuuuch hyyyyyyyy:skacze:a te 16 ktore bys chciala przytyc to wg mnie jest oki, bo po co Ci wiecej?? :D

natka_23
01-04-2010, 08:08
nie znam, nie widzialam ale popieram teściową ! :good::P

hahaah dzięki :)

Natka moja tesciowa do dzis twierdzi, ze jestem za chuda :hahaha: ona mowi ze 13,5 kg do przodu w ciazy to stanowczo za malo (ona tyła po 30 kg:wow:), bo powinnam wiecej, bo trzeba miec sile brzuch nosic ahhaahahah :P no ja rzeczywiscie troche smiesznie teraz wygladam, bo uda normalne, rece jak u dziewczynki, buzia jak zawsze, ale ten brzuuuuuuuuuuuuch hyyyyyyyy:skacze:a te 16 ktore bys chciala przytyc to wg mnie jest oki, bo po co Ci wiecej?? :D

to ile ważysz Kamilka?

KaMiLaC.
01-04-2010, 08:32
hahaah dzięki :)

to ile ważysz Kamilka?

juz 68,5 ale nigdzie tego nie ma tylko na brzuchu hahaahah :skacze:

natka_23
01-04-2010, 09:35

no to ja też bym tak chciała hahahahah

zyza
01-04-2010, 11:38
jesli jestem na zwolnieniu to nie moze mi dac żadnego zwolnienia z pracy... musialaby poczekać do zakonczenia zwolnienia... now eim co mowie przeciez nikogo nie wolno ruszyc na zwolnieniu :P gdyby tak bylo to ludzie ktorzy wiedzą ze nie dostaną przedluzenia umowy nie szliby na zwolnienie lekarskie przed zakończeniem umowy :P a tak roznie z tego korzystają :D

Basiu mnie bardziej boli krzyż i mięsnie proste brzucha :D ale to chyba od braku cwiczen i nadmiaru lezenia:D

Chanti25
01-04-2010, 13:00
Super masz Kamila :) ja mam wszędzie, w szczególności na buzi i udach ;(

A to tort dla mojej siostry jaki zrobiłam, tzn. dla jej syneczka Franka :D

19333

barbara_kawka
01-04-2010, 13:15
a ze co to za tort ?? bo domyslam sie ze nie taki zwykly :D

tusia
01-04-2010, 13:46
Chanti super pomysłowy i piękny torcik:D

natka_23
01-04-2010, 14:17
Super masz Kamila :) ja mam wszędzie, w szczególności na buzi i udach ;(

A to tort dla mojej siostry jaki zrobiłam, tzn. dla jej syneczka Franka :D

19333

Chanti sama robiłaś???????????????? bo ja chce zrobić dla moich siostrzenic ale nei wiem jak ;(

KaMiLaC.
01-04-2010, 14:40
jesli jestem na zwolnieniu to nie moze mi dac żadnego zwolnienia z pracy... musialaby poczekać do zakonczenia zwolnienia... now eim co mowie przeciez nikogo nie wolno ruszyc na zwolnieniu :P gdyby tak bylo to ludzie ktorzy wiedzą ze nie dostaną przedluzenia umowy nie szliby na zwolnienie lekarskie przed zakończeniem umowy :P a tak roznie z tego korzystają :D

Zyza pracodawca może Cię zwolnić na zwolnieniu :) przyczyną może być długotrwała niezdolność do pracy ;P moja siostra miala wypadek samochodowy i została zwolniona na zwolnieniu L4 :P tu też są pewne kruczki, które stosują pracodawcy :P

Chanti boski tort :love:

afterglow
01-04-2010, 15:01
łojoj, dawno mnie tutaj nie było :)
dzisiaj byłam u położnej :)
moja waga stoi- 59,5 kg
serduszko biło, poznali moja krew. jednak nie mam Arhplus, tylko ABrh+
poza tym czuje sie jakbym miala depresje, bo spalabym non stop. Jutro wracamy do Polski. Mozliwe ze juza za w przyszlym tygodniu bede u ginekologa, wiec zapytam o plec :D a co :D

zyza
01-04-2010, 19:01
Kamilka w przypadku ciązy? musialiby cie wyslać chyba na komisję lekarską co? a poza tym babeczka nie dowazy sie zrobic nic kobiecie w ciązy :D

tusia
01-04-2010, 21:05
:bruce: :bruce: :bruce: niech wredny babsztyl tylko ruszy nasza cięzaróweczkę, to myszy potną jej wszystko:] od gaci po futro:D

Chanti25
01-04-2010, 21:18
Chanti sama robiłaś???????????????? bo ja chce zrobić dla moich siostrzenic ale nei wiem jak ;(

Dzięki dziewczyny, też mi się podoba ;)
Tak sama robiłam :D Bardzo prosto się robi :)
Kupiłam paczkę pampersów, które zwijałam w rulonik i układałam w kółko . Następnie to owinęłam białą krepą i tak każde piętro tortu. Na górę postawiłam zabawkę od 0miesięcy. Wszystko jeszcze przywiązałam białą wstążką do kwiatków, żeby się nie rozpadło. Oczywiście ozdobiłam według gustu i zapakowałam w celofan. I GOTOWE :D

natalia268
01-04-2010, 21:41
a myslalam ze to papier toaletowy :skacze:

GRATULUJĘ pomysłu !!^_^

aaa własnie własnie... wierzycie w jakies przesądy podczas ciazy?
Czy wierzysz w ciążowe mity? - Galeria - strona 2 - Dzieci.pl (http://dzieci.pl/page,2,pgid,12014690,title,Czy-wierzysz-w-ciazowe-mity,fototemat_ciaza.html) :]

barbara_kawka
02-04-2010, 08:39
ja nie wierze w takie pierdoly .

KaMiLaC.
02-04-2010, 09:28
Kamilka w przypadku ciązy? musialiby cie wyslać chyba na komisję lekarską co? a poza tym babeczka nie dowazy sie zrobic nic kobiecie w ciązy :D

nie Zyziu w ciąży może Cię jedynie cmoknąć w szanowne 4 litery hyyyyy :skacze: mówię tylko, że ogólnie mogą zwolnić nwet na L4 :/:

jak dziś samopoczucie?? ja w porzo choć pogoda mnie dobija :huh: ale dziś zaczęłam świąteczne gotowanko więc jest miodzio hyyy :skacze: potem 2 panie na pazurki i bedzie super :) muszę tylko cos na swoich pazurkach jutro wymodzić i mogę świętować :ok:

u mnie sie to sprawdziło:
Jeśli kobieta w ciąży ma spiczasty brzuszek - urodzi chłopca, jeśli okrągły - urodzi dziewczynkę :skacze::skacze::skacze:

zyza
02-04-2010, 10:17
:bruce: :bruce: :bruce: niech wredny babsztyl tylko ruszy nasza cięzaróweczkę, to myszy potną jej wszystko:] od gaci po futro:D
dzieki tus ales mnie rozbawila :D

hah ja juz samam nie weim co bedzie za pleć bo u mnie wszystkie przesądy sie ze soba krzyzują:D bo czasem mam np. napad slodkiego a potem od ogorkow korniszonych oderwać mnienie mogą:D
ale juz niedlugo dowiemy sie od pani doktor :D
13.04 miejmy nadzieje ze bedzie to szczesliwy dzień:D

majkarodzik
02-04-2010, 21:20
Witajcie kochane
Musze sie Wam wyplakac, bo juz brak sil. Dzisiaj nocka przespana,ale wstalam o 6 na siusiu i zobaczylam krew. To bylo straszne zadnych skurczy w nocy, ani nic nie bylo. Pojechalismy szybko do szpitalam, bo bardzo sie przestraszylam o mala. Po podlaczeniu pod ktg wyszlo wszystko w porzadku, a wiec zrobili usg. Rozwarcie coraz wieksza, a wiec na dniach szykuje sie porodowka. Niby jestem spokojniejsza o mala, ale w srodku jakos sie niepokoje tym wszystkim. Czy tylko tak zbadali zeby uspokoic i wypuscic, czy co sie dzieje. Po usg bardzo mnie wszystko boli, ciezko wstac z lozka. Juz sama niewiem czy to normalne, czy nic zlego sie nie dzieje. Na szczescie krwawienie powoli ustepuje. Juz naprawde chce urodzic, bo sie coraz bardziej boje o dziecko chyba do trzech razy sztuka, za trzecim razem juz jednak urodze:)

A ja wszystko jadlam:) na poczatku odrzucilo mnie od slodyczy, pozniej od kwasnego:) A wiec u mnie sie niesprawdzilo:)

mala
02-04-2010, 21:27
kochanie nawet jesli teraz urodzisz to juuz jesst ok (zostalo ci 20 dni do porodu)
jesli lekaz ci powiedzial ze wzystko jest ok to sie nie martw bo szkodzisz dzidzi
ja mam klientke co jest w 15 tyg ciazy jakos i tez miala osatnio krwawienia i lekaze jejowiedzieli ze z dzidzia ok
nie martw sie na zapas
wysypiaj sie bo niedlugo sie skonczy

majkarodzik
02-04-2010, 21:38
Dziekuje Mala:*
Mam nadzieje, ze po swietach juz wlasnie urodze i nie bede juz sie tak martwila, bo Julka bedzie ze mna:)

dudejla
02-04-2010, 23:50
Majka, my tu bardzo mocno trzymamy za was kciuki! Wszystko będzie w porządku, najważniejszy jest spokój, wiem, jestem świadoma, że to brzmi banalnie ale sama pisałaś, że tyle czekałaś na te dzidzie , tyle wycierpiałaś i pewnie dużo poświęciłaś myślę, że jesteś silną kobietą i jeszcze troszeczkę dasz rade. A potem córcia Ci wszystko wynagrodzi:):)
A jeśli chodzi o lekarzy to myślę, że na tym etapie ciąży nie lekceważyli by nawet najmniejszego zagrożenia.

barbara_kawka
03-04-2010, 13:58
Majeczko wszystko bedzie ok ... moja kumpela w 7 mies miala krwawienia bo jej sie zachcialo tuje dzwigac.. no i sie okazalo ze lozysko sie odkleja ... polezala troszke i wszystko ok .... a u Ciebie skoro lekarze powiedzieli ze dobrze to sie nie martw :)

ja ogolnie juz zmykam bo sie faaaatalnie dzisiaj czuje ... yh mdli mnie okropniscie :)

KaMiLaC.
03-04-2010, 16:37
zobaczylam krew

Majeczko mnie około 3 tyg przed porodem zaczął "odchodzić" czop ciążowy :) miałam krwawienia i takie dziwne uczucie jakbym się zsiusiała i myślałam, że mi wody odchodzą :) i tak było przez te tyg a urodziłam 2 dni przed planowanym terminem dopiero :) także nie bój się, bo będzie wszystko ok :) skoro lekarz mówi, że jest dobrze to na pewno wie co mówi :) Juleńka słodziutka juz bezpieczna więc teraz tylko licz ruchy i bądź spokojna :) a my czekamy na malutką forumkę :skacze::skacze::skacze:

ja rosnę nadal, obrzeram sie wszystkim i brzuch mnie niedługo przewróci :huh:do tego wszyscy u nas chorzy na grypsko i tak chodzimy po mieszkaniu i sie smarkamy hyhy ;)

szpila59
03-04-2010, 17:31
Majeczko mnie około 3 tyg przed porodem zaczął "odchodzić" czop ciążowy :) miałam krwawienia i takie dziwne uczucie jakbym się zsiusiała i myślałam, że mi wody odchodzą :) i tak było przez te tyg a urodziłam 2 dni przed planowanym terminem dopiero :) także nie bój się, bo będzie wszystko ok :) skoro lekarz mówi, że jest dobrze to na pewno wie co mówi :) Juleńka słodziutka juz bezpieczna więc teraz tylko licz ruchy i bądź spokojna :) a my czekamy na malutką forumkę :skacze::skacze::skacze:

ja rosnę nadal, obrzeram sie wszystkim i brzuch mnie niedługo przewróci :huh:do tego wszyscy u nas chorzy na grypsko i tak chodzimy po mieszkaniu i sie smarkamy hyhy ;)
:o ten czop, powinien "odchodzić" tydzień przed porodem chyba, prawda?? Niedługo już będzie duuużo nowych małych forumek, a ja po raz pierwszy bede ciocią haha :lol:
A to z grypą skad ja to znam....? :P

asia
04-04-2010, 01:08
mjeczko i ja trzymam kciuki, nie martw sie bedzie dobrze, juz nieduzo czasu zostalo :*:*:*

majkarodzik
04-04-2010, 14:16
Dziekuje Wam kochane:)
Trzymajcie dalej:) jeszcze chcialabym dzisiaj wytrzymac, a jutro juz moge rodzic:)

KaMiLaC.
05-04-2010, 08:58
:o ten czop, powinien "odchodzić" tydzień przed porodem chyba, prawda??

w jednym przypadku odchodzi od razu, a w innych może być w odstępie czasu :P ja miałam tak i mojej siostrze odszedl godz przed porodem :P

co tam brzuszki slychac?? ja jakies 5 kg wiecej, bo przejadlam sie na maxa :skacze:

nanami7
05-04-2010, 11:58
He he po świętach będzie jeszcze więcej Kamila :D

zyza
05-04-2010, 18:09
ja na razie w normie.... :D
jak prztylam dyche tak jest dycha:D

barbara_kawka
05-04-2010, 20:40
ja narazie z pol kg. przytylam , a wszyscy mi mowia ze widac ze schudlam...

Chanti25
05-04-2010, 22:20
Ja siódemka do przodu ha ha ha

---------- Dodano o godzinie 22:20 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:19 ----------

Dziewczyny a tak propos mojego suwaczka ;) co to są ćwiczenia Kegla? któraś ćwiczyła?

majkarodzik
05-04-2010, 22:32
To ja chyba najwiecej z Was:) u mnie na plusie jest 12.
Chanti - poczytaj sobie tutaj: Wzmocnij Kegla - ćwiczenia - ćwiczenia Kegla, krocze, mięśnie kegla, mięśnie pochwy, pochwa - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl (http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/porod/wzmocnij-kegla_35123.html)

KaMiLaC.
06-04-2010, 09:38
To ja chyba najwiecej z Was:) u mnie na plusie jest 12.

Kochana u mnie jest 13,5 kg na plusie :skacze: od początku ciąży :D ale w drugiej ciąży szybciej sie dodaja te kilogramy hahaah :D muszę sobie to jakoś tłumaczyc nie?? :wstydek::lol:

barbara_kawka
06-04-2010, 10:24
to i tak laski niezle u Was z waga jak na koniec ciązy ... moja znajoma 22 kg przytyla!! mam nadzieje ze mi sie uda w miare normalnie przytyc ... a od mojego Kamila kuzyna żona jest w 8 mies. i przytyla jak narazie 7 kg :) ah ja tez tak chce :D

Gość
06-04-2010, 10:30
ja przytyłam książkowo, bo 12 kg.. do porodu szłam z wagą 55,5 kg a dobe po pordzie miałam 48kg na wadze :P

moja dominika miała 3250kg przy urodzeniu:)

KaMiLaC.
06-04-2010, 10:39
moja kumpela przytyła 34 kg :wow: a dziecko miała 5 kg i 62 cm :D a znów moja kuzynka przytyła tylko 5 kg, bo cała ciążę walczyła z jakimiś infekcjami :(
najważniejsze to nie dać sobie wmówić, że trzeba jeść za dwoje :) bo trzeba jeść dla dwojga - z umiarem i rozsądkiem :) bo np moja gin jak za dużo przytyłam po Bozym Narodzeniu to mi zwróciła uwagę, że szkodzę dziecku nadmiarem i zbyt duzym przyrostem wagi :P także Basia jedz rozsądnie, a będzie dobrze :D

wiecie co mnie ostatnio bardzo irytuje?? znieczulica ludzi na kobiete w ciąży! szlag mnie trafia jak musze stac w kolejkach, a wszyscy udają, że mnie nie widzą! jedna pani w banku ostatnio do mojej kumpeli w 9 m-cu, powiedziała, zeby nie przesadzała, bo nie wygląda jak ciężarna :o no czaicie?? laska jest ogromna, termin tuz tuż, a ta taki tekst! ja ostatnio poszłam prywatnie zrobic badanie moczu tylko! i czekałam z brzuchem i Amelcią 40 min w kolejce, bo każdy stwierdził, ze ja chcę wymusic pierwszeństwo :[ normalnie mi ręcę opadły i zaczęłam sie tam drzec do pani pielegniarki, że chyba jakies zasady tu obowiązuja, a pani stwierdziła, że mnie nie zauwazyła, bo przeciez ja bez kolejki powinnam wejść :zly: póki co raz na poczcie mi się zdarzyło, że mnie młoda dziewczyna przepuściła i byłam zdziwniona, ale chociaż ona dała mi wiarę, że ta znieczulica nie objęla jeszcze wszystkich :)

barbara_kawka
06-04-2010, 12:30
mnie to tez zawsze denerwuje ... ja kiedys stalam w kolejce w tesco chyba a za mna duuuzo stala babka z wielkim brzuchem i ja zawolalam przed siebie ... to na mnie inni naryczeli ale jak ja na nich naryczalam to zrezygnowali :D hyhy nie przypuszczali ze maja do czynienia z takim rozdarciuchem :)

---------- Dodano o godzinie 12:30 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:07 ----------

Narodziny małego orangutanka - KCIUK (http://www.kciuk.pl/Narodziny-malego-orangutanka-a8960)

dobrze ze my nie musimy nic zjadac :D hyhy wszystko oprocz tego slodkie :D fajny maly wlochaty malpiszonek :D

zyza
06-04-2010, 13:55
Ja siódemka do przodu ha ha ha

---------- Dodano o godzinie 22:20 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:19 ----------

Dziewczyny ...

chanti ty sie nie przyznawaj ze nie znasz cwiczen na miesnie Kegla :D kobieto to trenujesz jak do orgazmu kochana:P zaciskanie- rozluznianie :D hehehehehe na pewno wiesz tylko pewnie nie wiedzialas ze je tak ćwiczysz:D

to i tak laski niezle...

Basiu moja mama w pierwszej ciązy przytyla raptem 20kilo i do dzis szczupla i zgraba babka, ale rekord pobila moja klientka... przytyla 50kg... powaznie teraz nie moze tego zrzucic i sie strasznie męczy...

moja kumpela przytyła 34 kg :wow: ...

ja dzis bylam w skarbowce i stoi se jakas mloda para i sie gapia na mnie jak na kretynke... mysle sobie pewnie sie smarem upierdzielilam na ryjku bo wracalam od mechanika, ale patrze ona wcale niedyskretnie pokazuje palcem na moj brzuch i cos mu na ucho szepcze.... hehehehe zapomnialam ze w ciązy jestem :d wiec wypielam dumnie brzuch poprawilam portki i spojrzalam z gory na babę:D a co! w końcu w ciazy jestem nie? heehehehe
jakos lubilam zawsze zwracac na siebie uwage ale to mnie troche peszy ze wszyscy sie na mnie gapią jakby cieżarowki nigdy nie widzieli :D

rudi80
07-04-2010, 17:22
ja sie melduje po dluuugiej przerwie i juz ROZPAKOWANA :)
maly sie urodzil 30.03, mial 49cm i 2690g, niestety dopiero dzis nas ze szpitala wypuscili ze wzgledu na zoltaczke malego :(
powiem wam tylko ze chwala temu co wymyslil znieczulenie do kregoslupa.
a to moj synek 2 godz po narodzinach:
Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu

samaron
07-04-2010, 17:26
GRATULUJĘ,
cudny synuś:D

paznokietek1000
07-04-2010, 17:28
gratulacje, syn jak się patrzy śliczniutki

szpila59
07-04-2010, 17:33
GRATULACJE!!!!!!!!!! :*:*:*:
Przesłodki jest! :D

Chocolata
07-04-2010, 17:34
Gratulacje rudi!!!!!!!!

19663

majkarodzik
07-04-2010, 17:34
Rudi gratuluje:) Niech sie zdrowo chowa:)

mariet86
07-04-2010, 17:35
gratuluje a jakie minki strzela fajne:D

KaMiLaC.
07-04-2010, 17:42
ja sie melduje po dluuugiej przerwie i juz ROZPAKOWANA :)
maly sie urodzil 30.03, mial 49cm i 2690g, niestety dopiero dzis nas ze szpitala wypuscili ze wzgledu na zoltaczke malego :(
powiem wam tylko ze chwala temu co wymyslil znieczulenie do kregoslupa.
a to moj synek 2 godz po narodzinach:
YouTube - 100_3053.MOV (http://www.youtube.com/watch?v=_5yWWiTS6rE)

Rudi gratulacje :kwiatek: niech się zdrowa chowa :skacze:
a jaki maleńki sie urodził :D i super, że juz jesteście w domku :D

tylko ja nie widzę fotki ;(

nanami7
07-04-2010, 18:34
Rudi !! serdeczne gratulacje :)

Chanti25
07-04-2010, 19:32
Rudi :kwiatek::kwiatek::kwiatek:gratuluję :*:kwiatek::kwiatek::kwiatek:
Piękny maluszek :* :]

Gość
07-04-2010, 19:35
gratki!!

barbara_kawka
07-04-2010, 19:36
RUDIII!!!! Gratuluje z calego serca !!! maly jest cudowny !!!!!

asia
07-04-2010, 19:56
ale fajnie:D:D:D gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!

dudejla
07-04-2010, 20:17
http://www.mamadama.pl/upload/image/kartki/tochlopiec.jpg

Gratulacje :kwiatek:

milenka_olsztyn
07-04-2010, 20:38
Ja również gratuluje i niech mały zdrowy rośnie:)
prześliczny jest:)

Elizabeth76
07-04-2010, 20:55
Rudi gratulacje:kwiatek::kwiatek::kwiatek:

natka_23
07-04-2010, 21:13
Rudi Gratulacje z okazji narodzin słodkiego bobasa niech sie zdrowo chowa :) :kwiatek:

tusia
07-04-2010, 21:13
Rudi Gratuluję!!!!! :kwiatek: :kwiatek:śliczny synuś:D

rudi80
07-04-2010, 21:23
dziekuje bardzo, tak sie ciesze ze juz w domku jestesmy, w piatek idziemy do kontroli wiec jak sie pogorszy to znow nas poloza-trzymajcie kciuki zeby bylo dobrze.

martitek
07-04-2010, 21:26
również gratuluję :kwiatek:

tusia
07-04-2010, 21:26
trzymam kciuki Rudi:Dhttp://jaas.blox.pl/resource/kciuki.jpg

natalia268
07-04-2010, 21:28
Kochane Maleństwo!

zjem go bo taki słodziutki.. :love: chyba bym zacałowała :]

http://images50.fotosik.pl/136/3399ab92eb53c4a6.jpg

afterglow
08-04-2010, 00:50
i ja gratuluje :) no to pierwsza forumkowa MAMA jest juz z nami :) super

asia
08-04-2010, 01:12
after a ty juz w pl? na ślub wszystko dopięte na ostatni guzik?:D

zyza
08-04-2010, 07:21
hehehehe teraz rudi zalozy temat przeboje mlodej mamy :D
gratuluje serdecznie:D
az sie poplakalam jak zobaczylam ta kruszynkę albo raczej tego kruszynka:D

rudzia1985
08-04-2010, 20:22
Brawo dla dzielnej mamy :)
Rudi Gratuluje ! ! !

Chanti25
08-04-2010, 20:45
A ja dzisiaj byłam w szkole rodzenia... pierwszy raz-BYŁO SUPER :D Uczyli się nasi mężowie jak wyczuć tętno dziecka i jak wyczuć gdzie główka a gdzie pupka dzidziusia hi hi hi było wesoło. Na koniec musieli pomadkami namalować swoje dzieci.
Oto zdjęcie jak mój mąż namalowała naszego synka ;P
19745
19746

natka_23
08-04-2010, 20:47
A ja dzisiaj byłam w szkole rodzenia... pierwszy raz-BYŁO SUPER :D Uczyli się nasi mężowie jak wyczuć tętno dziecka i jak wyczuć gdzie główka a gdzie pupka dzidziusia hi hi hi było wesoło. Na koniec musieli pomadkami namalować swoje dzieci.
Oto zdjęcie jak mój mąż namalowała naszego synka ;P
19745
19746

hahah ale super :) a jacy rodzice uśmiechnięci :)
Chanti gdzie chodzisz i ile płacisz w tej szkole rodzenia? :D pytam na zapas jak by było mi keidyś potrzebne ;p hahah

Chanti25
08-04-2010, 20:58
W Sulechowie do Rani Piórkowskiej, jest najlepsza :) W Zielonej też ma szkołę rodzenia. Ja płacę 25 zł raz w tygodniu za wizytę ... naprawdę warto :D

tusia
08-04-2010, 20:59
Chanti świetne zdjęcia:D a malunki na brzusiu super:D:good:

Chanti25
08-04-2010, 21:20
Niczym Picasso mój mężuś wymalował hi hi hi

asia
09-04-2010, 00:34
Martuś super zdjęcia i co ty opowiadałaś że źle sie czujesz, wyglądasz fantastycznie!!

a poza tym ważysz dużo mniej niż niejedna kobietka bez ciąży!!!!

plushak
09-04-2010, 04:07
Rudi gratulacje !!! dużo zdrowia życze dla Was obojga !!

zyza
09-04-2010, 12:19
ja pierwszą wizytę w szkole mam w środe :D we wtorek ginekologa moze bedzie wiedziec juz co mam za stworzonko w sobie?
i moja szkola rodzenia jest darmowa ale trzeba chodzic jak sie chce rodzic w naszym szpitalu :d ja nie narzekam bo bedzie pretekst zeby wyjsc z domu :D

rudi80
09-04-2010, 18:38
my juz po kontroli w szpitalu i sie polepszylo na szczescie i nie musielismy zostac :)
jeszcze tylko raz we wtorek ale mysle ze przy tej ilosci co on je bedzie dobrze

KaMiLaC.
09-04-2010, 18:43
Rudi to super :skacze:
a karmisz piersią?? :)

nanami7
09-04-2010, 20:22
Chanti brzusio uroczy i przesłodki ;) nie mogę się napatrzeć na Te fotki :):)

Chanti25
09-04-2010, 22:44
Dziękuje nanami :*
A Rudi jak karmisz maluszka piersią?

natalia268
09-04-2010, 22:57
Niczym Picasso mój mężuś wymalował hi hi hi

nawet nie musiałas wczesniej pisac ze malunek miał przedstawiac Waszego synka.. od razu widac :skacze: hehe... mega uroczo ! ^_^^_^

rudi80
10-04-2010, 16:23
kamila, chanti niestety nie karmie piersia-nie wiem czy to przez ten stres ale mleka brak :(
musialam niestety przejsc na mleczko z apteki

Elizabeth76
10-04-2010, 16:48
kamila, chanti niestety nie karmie piersia-nie wiem czy to przez ten stres ale mleka brak :(

rudi na początu pokarmu jest mało ale im częściej przystawiasz dziecko do piersi tym więcej go przybiera :)

KaMiLaC.
10-04-2010, 20:23

no szkoda Rudi, ale najważniejsze zeby mały jadł i zdrowo rósł :D ucałuj przystojniaczka i trzymajcie sie :*

KaMiLaC.
12-04-2010, 07:48
jak tam ciężaróweczki Kochane zdróweczko?? :D
u mnie wszystko oki..choć tragedia z soboty mną wstrząsnęła i nie mogę się ogarnąć..
tak czy siak od dziś zostało mi równe 3 tyg o porodu :strach: generalnie nic sie nie dzieje i wszystko w domu prawie przyszykowane na przyjście dziecka :D jak skończę prasować poszwy na kołderki to wrzucę fotę jak chcecie ;) torba prawie spakowana, ja nadal rosnę, ale im bliżej tym adrenalina coraz bardziej skacze :skacze: troszkę się boję jak to będzie, bo boję się, że będą mnie znów męczyć 9 godz zanim zrobią cięcie..choc gin mówi, że od razu jak tylko zacznie się akcja porodowa dostanę znieczulenie i będą "mi rodzić" hehe :) ale obawy mam, bo te nasze szpitale to szkoda gadać :(
do tego obawy o Amelcie, z która musze się roztać na te 5-6 dni, a to nasza najdłuzsza rozłąka i serce mi pęka jak pomyślę, jak ogromnie będę za nia tęsknic ;(wynagrodzę jej to po powrocie, ale jak się spędza z dzieckiem 24 h na dobę od ponad 2 lat, to będzie to ciężko nawet na ten krótki okres :(
poza tym zaczynają się obawy czy mały zdrowy, czy wszystko jest ok...ehh hormony daja o sobie znać, ale mam nadzieję, a raczej musze być pewna, że wszystko będzie dobrze :) trzymajcie kciuki...będę pisac co ze mną :) choć jak się zacznie to mamuski uciekać sprzed monitora coby wszystkie nie zaczęły rodzić :D

majkarodzik
12-04-2010, 08:20
Kmilus napewno wszystko bedzie dobrze. Mowia, ze drugi porod jest szybszy. A wiec glowa do gory, szybko pojdzie. A Twoj maz napewno poradzi sobie doskonale z opieka, a wiec nie ma co sie martwic:) Trzymam mocno kciuki:)

tusia
12-04-2010, 10:00
Kamiś wszystko będzie ok:przytul: i niedługo bedzie z nami kolejne dzieciatko forumkowe:D czekam na fotki:D a o Amelcie nie martw sie kochana na pewno będzie Ciebie odwiedzać więc rozstanie nie będzie aż tak długie jak Ci się wydaje:) :*

zyza
12-04-2010, 17:00
Kamilko ty sie juz lepiej nie denerwuj :D

mi mowia ze zachowuje sie jakby mi kto piorunem pod ogon strzelil takie eksplozje emocji u mnie występują...
czy wy tez tak szybko sie nakrecacie?
Moj Arek nie wie o co chodzi a moj tatuś chodzi i powtarza - to ciąza, minie :D

Chanti25
12-04-2010, 20:19
Kama będzie ok, ja już się nie mogę doczekać, kiedy urodzisz i zobaczymy wszystkie Twojego syneczka :)
Zyza ja mam to samo ha ha ha wystarczy sekunda i już wybucham ha ha ha dobrze mój mąż już wie że to ciąża i bierze na mnie poprawkę ;P Ale po chwili mi przechodzi jakby nigdy nic-dom wariatów w tym naszym organizmie hi hi hi
A to zdjęcie wszystkich malunków dziewczyn z grupy-mój brzuszek jest najmłodszy o jakiś miesiąc od pozostałych. Tu dokładnie widać jak na buzi i w udach mi poszło ha ha ha ale mam to gdzieś , bo po ciąży i tak zgubie -TRENING I DIETA czyni mistrza ha ha ha
20057

nanami7
12-04-2010, 20:43
super fotka :D same brzucholki :)

barbara_kawka
12-04-2010, 21:43
chanti co ty opowiadasz !! wygladasz przeslicznie ... i nie wydaje mi sie zebys gdzies za grubo wygladala :) sluzy ci ciąza naprawde :)

szpila59
12-04-2010, 22:04
Kama będzie ok, ja już się nie mogę doczekać, kiedy urodzisz i zobaczymy wszystkie Twojego syneczka :)
Zyza ja mam to samo ha ha ha wystarczy sekunda i już wybucham ha ha ha dobrze mój mąż już wie że to ciąża i bierze na mnie poprawkę ;P Ale po chwili mi przechodzi jakby nigdy nic-dom wariatów w tym naszym organizmie hi hi hi
A to zdjęcie wszystkich malunków dziewczyn z grupy-mój brzuszek jest najmłodszy o jakiś miesiąc od pozostałych. Tu dokładnie widać jak na buzi i w udach mi poszło ha ha ha ale mam to gdzieś , bo po ciąży i tak zgubie -TRENING I DIETA czyni mistrza ha ha ha
20057
Chanti Sliczny BRZUSIO!! I naprawdę broń boze nie chudnij! Idealna figura kobiety, niejedna by chciała taka mieć NA CODZIEŃ jaka Ty masz w ciazy! :) Na buzi wyglądasz ślicznie, co Ty gadasz :P Naprawdę wgule chudnać nie musisz :D

Anna Kula
12-04-2010, 22:05
Dziewczyny serdeczne gratulacje ....śliczne brzuszki ... wygladacie piekne ... Ja w prawdzie juz nie mam takiego brzuszka ale jeszcze nie dawno był . Urodziłam 2-go syna 26.11.2009 r i jest to najwspanialsza rzecz na świecie zostać mamą . Gdybyście miały pytanka odnośnie porodu albo innych rzeczy służe rada .... Dbajcie o siebie i wasze maluszki .

tusia
12-04-2010, 22:09
Chanti to najładniejsza mamusia na tym zdjeciu:D wyglądasz świetnie!!!

dudejla
12-04-2010, 22:31
Tatusiowie mają talent plastyczny :skacze:
Chanti ja też myślę tak jak dziewczyny, ze ciąża ci służy, naprawdę świetnie wyglądasz;)

Chanti25
12-04-2010, 22:51
Dziewczyny Wy jesteście najukochańsze na świecie :*
A mój mąż dzisiaj do mnie; "Żonka a Ty kiedy się ważyłaś, bo zauważyłem tak od dwóch dni że się zaokrągliłaś na buźce i wyglądasz jak za czasów liceum" ha ha ha myślałam ze padnę ze śmiechu. Żonka grubaska, a tu jeszcze trzy miesiące wtedy dopiero będę jak księżyc w pełni hi hi hi ;) Okres ciąży to najcudowniejszy ale i tez najzabawniejszy i najdziwniejszy okres w życiu kobiety :D

asia
13-04-2010, 00:48
aaa chanti jakie superowe!! świetnie wyglądasz, najpiękniejsza !! ślicznie!

Kamilka ja to juz dziś mialam akcje ze ty rodzic pojechalas haha :D

KaMiLaC.
13-04-2010, 06:45
Chanti super :good:szkoła rodzenia to rewelacja!

Asia, bo ja już myślałam, że rodzę! po akcji na czacie się uspokoiło, ale w nocy znów się zaczęło :o dziś idę robić wyniki, a w czwartek wizyta u gin i obym już miała rozwarcie, bo ten stres mnie męczy :( i ten straszny ból ;( Mały prze strasznie mocno w dół i boli mnie bardzo :( czasem to wstać nie mogę :( do tego bolą mnie stopy :o i plecy :( im bliżej tym gorzej znoszę noszenie nadmiaru kg :( ehhh chyba za stara jestem :( jak dzis też będzie akcje rodzę, to dzwonię do gin niech już mnie biorą na cięcie, bo mój stres i strach dziecku nie służą, a i ja się męczę i fizycznie i psychicznie :( no i boję o dziecko :(

majkarodzik
13-04-2010, 08:13
Kochana Kamilko prosze sie nie wcinac w kolejke:) Ale wierze, ze Ci ciezko, bo ja juz tez nie daje rady. Tak bardzo chce juz przytulic moja corcie. Kopie z dnia na dzien bardziej, bo ma zbyt malo miejsca. Wczoraj mnie cos brzuszek bolal i czekalam na jakies skurcze, a tu nic. A wiec chyba musze jeszcze troszke poczekac:)

RoksiSK
13-04-2010, 08:23
Dziewczyny może mnie za to stąd wykurzycie - ale jak ja się cieszę, że mam to za sobą - urodziłam 5 lutego. Przytyłam bardzo dużo (tyle co przy pierwszym synku) z 65 na 96,5 kg (waga dzień przed porodem) - normalnie masakra, stopy miałam jak shrek, a kręgosłup nie powiem, gdzie mi wchodził:P Dziś się ważyłam, i ciągle Bogu dzięki ubywa, bo miałam 79,8kg, więc wreszcie poniżej 80kg. Oby tak dalej.
Trzymam za Was mocno kciuki i za wasze maleństwa :)

natka_23
13-04-2010, 08:43
Chanti super brzuszek i rewelacyjnie wygladasz :) ja nie wiem gdzie Ty masz te kilogramy bo figurka do pozazdroszczenia :)

Majka kurcze ale mało Ci dni zostało :) powodzenia życze w szybkim i lekkim porodzie :skacze: i daj znać jak już bobas będzie na świecie :)

Kamilka ale akckja czytalam wczoraj na czacie co pisałaś, na pewno będzie dobrze :) maluch pewnie sie szykuje do wyjscia :)

KaMiLaC.
13-04-2010, 11:09
Kochana Kamilko prosze sie nie wcinac w kolejke:)

:hahaha::hahaha::hahaha: oki Kochana już nie będę hyyyy :skacze:

kurde pocieszam sie tym, ze te 9 m-cy rośnięcia wynagrodzi mi widok mojego Smykolka :love:
byłam na wynikach brrrrrrrrryyyyyyyy 2 strzykawki ze mnie zdjęli :blink: a ja tak nie cierpię igieł ;]

---------- Dodano o godzinie 11:09 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:49 ----------

...w oczekiwaniu na NIEGO :love:

http://i921.photobucket.com/albums/ad53/kamka53/1-10.jpg
http://i921.photobucket.com/albums/ad53/kamka53/2-11.jpg
http://i921.photobucket.com/albums/ad53/kamka53/3-11.jpg
http://i921.photobucket.com/albums/ad53/kamka53/4-10.jpg

:skacze:

zyza
13-04-2010, 11:21
chantii ty tam najmniejsza kruszynka na tym zdjęciu i to nie pod wzgledem brzuszka:D przy mnie choć jestes dalej w ciazy to bys wygladala jak krasnoludek :D
ostatnio kumpela mnie zobaczyla i mowi -masz brzuch jakbys była 4 miesiącu! ja na to - bo jestem Martus jestem :D

lacha mialam bo czas zasuwa:D

Kamilka cudne łożeczko :D my tez zbieramy sie do zakupu zobaczymy jak nam pojdzie :D ale na razie czeka nas dzis wizyta moze bede wiedziec czy bedzie anielica czy diabolek... albo i odwrotnie

a kiedy poczulyscie pierwsze ruchy dziecka? ja sie nie moge doczekac i tak jakos sie denerwuje ze nic nie czuc... kumpela mi tlumaczyla ze to beda takie cos jak motylki ale jak przed kaza wizyta niecierpliwie sie czy u berbecia wszystko w porzadku... szczego;lnie ze mojej kumpeli ciaza zatrzymala sie w 10 tygodniu i tak samo mi sie denerwuje :D

KaMiLaC.
13-04-2010, 11:27
Zyziu a dziękuję :D jestem zadowolona z tego łóżeczka bo ma płozy i to takie 2 w 1 :D

ja pierwsze ruchy Amelcii poczułam koło 21 tyg :) myślałam, że mi w brzuchu bąbelkuje po obiedzie :lol: ale jak tak było co parę godzin wtedy zrozumiałam, że to dzidzi się rusza :] cudowne uczucie :D teraz Eryczka poczułam już w 18 tyg i tez takie bąbelki :love: to najpiękniejszy moment w ciąży tak jak bicie serca i widok maleństwa na USG :]

tusia
13-04-2010, 11:29
Kama piekne łóżeczko:D trzymaj się w jednym kawałku jak najdłuzej:*
Majka trzymam kciuki bo termin juz blisko:D:)
zyza czekam na wieści z badan, a pierwsze ruchy to takie specyficzne uczucie.....jakby sie przelewało w brzuchu albo ktoś lekko sznureczkiem przejechał po brzuchu(ja mialam takie pierwsze odczucia...wieki temu:P) i prosze tu nie myśleć negatywnie, fasolka rosnie ma się dobrze koniec i basta:D

majkarodzik
13-04-2010, 11:40
Kamilus piekne lozeczko, juz teraz tylko czekac:) Ja mam nadzieje, ze u mnie cos sie w koncu rozkreci w nocy:) i jutro urodze. A wiec od razu zrobie miejsce dla ciebie kochana.
Ciesze sie, ze jest nas tyle i bedziemy mogly sie wspierac nawzajem:)
Wczoraj wyczytalam, ze dobre na pzyspieszenie sa ananasy, arbuz albo herbata z lisci malin. A wiec chyba sie dzisiaj wybiore na jakies zakupy:)

KaMiLaC.
13-04-2010, 11:43
Majeczko na przyspieszenie najlepszy jest sex!!!! nie ma lepszej metody hyyy i przyjemniejszej :skacze::skacze::skacze:

majkarodzik
13-04-2010, 11:51
Tak tak o tym tez slyszalam:) Ale mam jakos obawe, ze wzgledu na to ze to rozwarcie juz jest. Ale poczekam do jutra:) jak nic sie nie ruszy to moze pozwole mezowi, choc tyle miesiecy bez to teraz bedzie jak pierwszy raz:)

RoksiSK
13-04-2010, 11:51
Kamilko piękne łóżeczko :love:

KaMiLaC.
13-04-2010, 11:54
Tak tak o tym tez slyszalam:) Ale mam jakos obawe, ze wzgledu na to ze to rozwarcie juz jest. Ale poczekam do jutra:) jak nic sie nie ruszy to moze pozwole mezowi, choc tyle miesiecy bez to teraz bedzie jak pierwszy raz:)

Majeczko co Ty chcesz dziewica do porodu jechac?? :lol:
ja w czwartek rano mam wizytę, a jak jest oki to biorę chłopa na pięterko :skacze:

Roksisk dziękuję :*

zyza
13-04-2010, 12:15

KaMiLaC.
13-04-2010, 12:17
Zyza :lol: tez mam ochote :P nawet bardzo i czesto :skacze: no ale ten bol w podbrzuszu poki co zniechęca i musze czekac :(

majkarodzik
13-04-2010, 12:21
To az Wam kochane zazdroszcze, bo ja wlasnie nie mam teraz ochoty.Wiem, ze nie moge zaniedbywac meza, bo to najgorsze co moze byc, ale poki co zyje tylko tym zeby przytulic mala. Jeszcze nie dawno moglismy sobie na to pozwolic, ale mala tak zaczela kopac:) ze balismy sie ze moze jej to nieodpowiada i zaprezstalismy:)
Ta nasza corcia taka mala, a juz potrafila sobie ustawic rodzicow:)

milenka_olsztyn
13-04-2010, 13:18
Kamila łóżeczko piękne:):)
mi się podobaja takie kołyski ale to ni cholery nie praktyczne... bo chyba to tylko dla noworodka a w takim łóżeczku jak ty masz dziecko może sporo dłużej pospać...

majkarodzik
13-04-2010, 13:30
Milenko ja mam taka kolyske dla Julki ( gdzies wstawialam nawet fotki jej pokoju - 20 i 25 str) i wcale nie jest taka mala. Na jakis czas wystarczy, a na potem mamy lozeczko turystyczne:)

Anna Kula
13-04-2010, 13:40
Dziewczyny co do szybszego porodu to sex-ik sam lekarz mi polecał ale pilam tez napar z lisci malin kosztuja 2,50 w zielarski i niewiem czy one tak cudnie podziałały czy poprostu 2 poród jest łatwiejszy ale wszystko z pierwszymi skurczami trwało 2,5 godziny

Elizabeth76
13-04-2010, 13:44
Ogólnie wiadomo że najdłużej i najtrudniej jest urodzić pierwsze dziecko każde nastęne juz szybciej się rodzi i w mniejszych bólach

majkarodzik
13-04-2010, 13:57
Dziewczyny co do szybszego porodu to sex-ik sam lekarz mi polecał ale pilam tez napar z lisci malin kosztuja 2,50 w zielarski i niewiem czy one tak cudnie podziałały czy poprostu 2 poród jest łatwiejszy ale wszystko z pierwszymi skurczami trwało 2,5 godziny

Aniu a ile przed porodem zaczelas to pic?

Anna Kula
13-04-2010, 18:23
Czekałam spokojnie az zakaczy sie 38 tydzien i piłam napar 2 razy dziennie potem zwiekszyłam dawke do 3 razy . wprawdzie nie urodziłam wczesniej ale za to szyjka mi sie tak szybko rozwierala ze ledwo maz zdązył na poród :) poród był łatwy bez komplikacji . Miałam poród wywoływany bo po termini 3 dni i tak sie umówilismy z lekarzem . Wprawdzie pielegniarki mowiły ze to tak szybko nie pójdzie a tu szok .... Same mówiły ze chyba dobrze ćwiczyłam z mezem a ja im ze to napar z lisci i potwierdziły ze pomaga :)

rudi80
13-04-2010, 18:26
tez pilam ten napar, zaczelam 4 tyg przed porodem ale nie podzialalo tak cudnie jak u ciebie :(, ja sie meczylam 11godz
slyszalam tez ze cynamon dziala dobrze na wywolanie skurczy lub taki koktajl z olejku rycynowego, wodki i soku pomaranczowego (o dokladne proporcje najlepiej zapytac polozna)

Anna Kula
13-04-2010, 18:36
to tak jest na jednego działa na drugiego nie . W kazdym razie nie zaszkodzi bo lekarz mi pozwolił wiec do dzidziusia szkodliwe nie jest napewno .

a i jeszcze mam taka nowinke dla mam karmiacych aby dzidzius nie maił kolek to piłam wywar z kminka . zaparzałam w garnku 30 min
(odcedziłam) a potem piłam i bingo dzidzus nie miał kolek a ja jem juz wszystko od 2,5 mc bez wyjatku to działa . Powiedziała mi o tym moja położna środowiskowa.Warto zapamietać

zyza
14-04-2010, 10:46
tak wiec :D
wiem nie zacyzna sie zdania od tak wiec....

BEDZIE SYNUŚ!!!!!!

widzialam jajki jak dzwonki :D wazy juz 200g znaczy sie tyle co kostka masla:D jest bardzo duzy tak mowi doktorka wg okresu termin mam na 24.09 ale wedlug wielkosci berbecia to na 16.09 :D ale po kim mam byc maly skoro tatuś 1,90m wzrostu mamusia 1,75m wzrostu, babcia i dziadek czyli moi rodzice tez tak jak my :D Arka rodzice tylko drobniejsi sa... no ale cudne zwierzątko i doktorka powiedziala ze niedlugo beda pierwsze ruchy... :D

tusia
14-04-2010, 10:49
gratki zyza:D:kwiatek:

natalia268
14-04-2010, 11:03
będzie chłop jak dąb :skacze:

Gratuluję :*

Chanti25
14-04-2010, 12:32
Zyza gratuluje synka :*
CHŁOPAKI GÓRĄ NA TYM FORUM... chyba ha ha ha ciekawe co barbarakawka będzie mieć ??????

Anna Kula
14-04-2010, 13:17
no to gratulacje zyza ....a imie juz wybrane ? Ja mam 2 chłopaków a w sumie to 3 z męzem :good:

Anna Kosińska
14-04-2010, 13:20
Gratuluje zyza..
chlopaki sa super..;)
Chanti fajny masz juz brzusio a jaki usmiechniety;)

natka_23
14-04-2010, 13:21
Zyza gratulacjeeeeeeeeeeeeee ale super :) no faktycznie chłop jak dąb :skacze:

zyza
14-04-2010, 15:01
bedzie Adrianek :D

natalia268
14-04-2010, 15:01
Zyza gratuluje synka :*
CHŁOPAKI GÓRĄ NA TYM FORUM... chyba ha ha ha ciekawe co barbarakawka będzie mieć ??????

pewnie tez chłopca haha :D

barbara_kawka
14-04-2010, 15:41
no ciekawa jestem ciekawa :) ale u mnie to jeszcze troszke musicie poczekac ;)

asia
14-04-2010, 16:01
afterki dawno nie było, wszystko u niej ok?

barbara_kawka
14-04-2010, 16:08
ona w ten week bodajze za maz wychodzi ;) wiec pewnie zabiegana :)

zyza
14-04-2010, 19:06
takze bylam na spotkaniu szkoly rodzenia organizacyjnie pokazali nam porodowkę a tak to nic ciekawego sie nie dowiedzialam :D
tyle ze polozna popatrzyla na mnie i mowi -widze ze wiekszosc pań w zaawansowanej ciązy
hahahaha a ja mowie - no tak 17 tydzień :P

sie ze mnie zaczęli smiać :D

rudzia1985
14-04-2010, 21:25
Zyza moje gratulacje :)
mam sasiada Adriana, ktory ma zone Adrianne :D

oczywiscie lepiej miec pierwszego chlopca, a pozniej dziewuszke :P
przynajmniej ja tak chce :D

KaMiLaC.
14-04-2010, 21:48
Kochane no i jest zle :( jutro na 8 rano mam sie stawic do szpitala - mam cholestaze ciazowa, tzn moja watroba już nie wytrzymuje nadmiaru hormonow ciazowych i sie zbuntowala przeciwko ciazy :( jesli jutro wyniki wyjda zle od razu bede miala cesarskie ciecie, bo cholestaza to zdradliwa choroba i atakuje w ciagu kilku godz, a to grozi ...ehhh nawet nie mysle i nie pisze tego! w kazdym razie im dluzej dziecko we mnie tym jest bardziej zagrozone! dlatego mam nadzieje, ze jeszcze w tym tyg bede miala Skarbenka na raczkach i bedzie juz bezpieczny :) jesli wyniki wyjda w miare oki to niestety i tak zostaje tam do porodu, wiec tak czy tak jutro jade i wroce juz z Dzidziusiem :) a to jedyna dobra mysl i wiadmosc tego, ze musze tam jechac :) dzis na USG wyszlo, iz jest zdrowy i poki co bezpieczny, ale ryzykowac nie warto :) no i wazy ponad 3700 :D
trzymajcie kciuki, robcie piekne pazurki co bym z zazdrosci od razu po porodzie schudla :skacze: i piszcie duuuzo bo czytac tez bede (bedzie gdzie sie powymadrzac hyyy :P) :D
no i przepraszam za moja mała aktywnosc w tym czasie, no ale chyba zrozumiecie :D
:kwiatek:

P.S. Majeczko sorki, ze sie tak wpycham w kolejke no ale moj syn chyba dzentelmen nie bedzie, bo sie wpycha przed kobietą ^_^ a moze chce jej drzwi otworzyc i dlatego przed nia chce wylezc?? hyyy :skacze:

buziaki Kochane i rossssnijcieeeeee :kwiatek:

Zyza wiedzialam ze chlop bedzie :P gratki :kwiatek:

barbara_kawka
14-04-2010, 21:56
Kamila trzymaj się . Napewno będzie wszystko ok .

asia
14-04-2010, 21:56
kochana nic sie nei martw, odpoczywaj, my tu wszystkie trzymamy kciuki

eksnail
14-04-2010, 22:00
Gratuluję i trzymam kciuki za przyszłe mamy :kwiatek:

majkarodzik
14-04-2010, 22:00
Kamilus wszystko bedzie dobrze. Trzymam mocno kciuki. Idz idz kochana, moze moja Julka w koncu tez sie zdecyduje:) Niech sie kawaler rodzi, to jeszcze ich zeswatamy:) Informuj nas na biezaco co i jak:przytul:

Emilia B.
14-04-2010, 22:32
Trzymajcie się z maleństwem cieplutko :) Wszyscy tu za Was trzymamy kciuki:przytul: czekamy na twoje zdjęcia z synusiem:kooffa:

dudejla
14-04-2010, 23:00
Kamila, trzymamy kciuki!!!