Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wyjatkowe dziewięć miesięcy czyli FORUMKOWY KLUB CIĄŻOWY ; )

Strony : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

milenka_olsztyn
15-04-2010, 07:33
Trzymamy kciuki i czekamy na was:):*

Elizabeth76
15-04-2010, 09:40
Kamilko kochanie ty moje nie martw się wszystko będzie dobrze :przytul: trzymam kciuki i wracaj do nas z synusiem szybko :skacze::skacze:

nanami7
15-04-2010, 18:58
Kamilcia wracaj z Maleństwem !! :)

rudzia1985
15-04-2010, 19:09
Kamila trzymaj sie razem z Malym :)
czekamy na radosne wiesci :)
powodzenia ! :)

Anna Kula
15-04-2010, 21:36
Kamila 3majcie sie cieplutko z syneczkiem ...

kobietazpazurem
16-04-2010, 06:48
Zyza moje gratulacje :)

Kamilko czekamy na Ciebie i maleństwo :)

Chanti25
16-04-2010, 08:38
Kamila wracaj do Nas ale już nie w dwupaku ;P Trzymamy kciuki za Was :*

natka_23
16-04-2010, 09:00
Kamila jak bedziesz juz mogla to pochwal sie swoim synusiem. Na pewno będzie dobrze wszystko powodzenia :*:kwiatek:

zyza
16-04-2010, 11:28
Kamilka z calego serca szybkiego rozwiazania i szybkiego powrotu do zdrowia i wracaj i chwal sie szybko synusiem :D

tusia
16-04-2010, 11:30
Kamilka trzymamy kciuki i czekamy na powrót z malenstwem:kwiatek::*

mysza31
16-04-2010, 13:10
Witam!! dawno tu nie zaglądałam:( ale niestety w lany poniedziałek znów wylądowałam w szpitalu:( ale juz na trakcie porodowym:( bo miałam skurcze już co 10 -15 minut :( niestety mały pcha się na tem świat zbyt wcześnie:( wyszłam w piątek ale niestety większośc leżę bo ju zmocno mnie pobolewa ( kłucie w pachwinach ) i ciężko bo juz brzuch między nogami:(
i jakby mi było małao to jescze wczoraj miałam wirusa jednodniowego z wymiotami:( juz teraz lepiej się czuję
Majeczka nie martw się wszystko będzie dobrze:) ja tez juz bym chciał mieć moje maleństwo na świecie ale niech jeszcze poczeka przynajmniej żeby zachaczyć o początek 9 - go kiiesiąca i będzie traktowane jako donoszone a nie wcześniak.
Jestem trochę zła bo podczas mojego pobytu w szpitalu mój lek był i sie do ,mnie nie przyznał że jestem jego pacjentką ( może dlatego , że nie chodzędo niego prywatnie:( ) , ale ja mu pokażę następnym razem będę do niego dzwonić żeby przyszedł.
pozdrawiam i trzymajcie się ciężaróweczki:)

kobietazpazurem
16-04-2010, 13:38
To ci lekarze no, jak w łape nie dasz to ma Cie gdzieś, normalnie wstyd. No ale trzymam kciuki, żebyś maluszka donosiła :)

julcia88
16-04-2010, 16:03
Kamilko wracaj szybciutko z małym !! i zdrowka :*

natka_23
16-04-2010, 19:38
Witam!! dawno tu nie zaglądałam:( ale niestety w lany poniedziałek znów wylądowałam w szpitalu:( ale juz na trakcie porodowym:( bo miałam skurcze już co 10 -15 minut :( niestety mały pcha się na tem świat zbyt wcześnie:( wyszłam w piątek ale niestety większośc leżę bo ju zmocno mnie pobolewa ( kłucie w pachwinach ) i ciężko bo juz brzuch między nogami:(
i jakby mi było małao to jescze wczoraj miałam wirusa jednodniowego z wymiotami:( juz teraz lepiej się czuję
Majeczka nie martw się wszystko będzie dobrze:) ja tez juz bym chciał mieć moje maleństwo na świecie ale niech jeszcze poczeka przynajmniej żeby zachaczyć o początek 9 - go kiiesiąca i będzie traktowane jako donoszone a nie wcześniak.
Jestem trochę zła bo podczas mojego pobytu w szpitalu mój lek był i sie do ,mnie nie przyznał że jestem jego pacjentką ( może dlatego , że nie chodzędo niego prywatnie:( ) , ale ja mu pokażę następnym razem będę do niego dzwonić żeby przyszedł.
pozdrawiam i trzymajcie się ciężaróweczki:)

to trzymajcie sie :kwiatek: i niech maluch jeszcze zaczeka przekaz mu to :)

zyza
17-04-2010, 10:36
ojojoj a co to sie dzieje z ciezarowkami naszymi przy końcu? ze sie tak wyraże przeladowane to trzeba sie rozpakować :D
dziewczynki trzymam kciuki za was i wasze pociechy :D

majkarodzik
19-04-2010, 10:25
Witam w dwupaczku niestety jeszcze:(
Zastanawiam sie jak tam nasza Kamilka, napewno juz tuli swoje malenstwo:)
I pewnie juz na dniach wyjdzie i pokaze e-ciociom swoja kruszynke:D

natka_23
19-04-2010, 10:37
Witam w dwupaczku niestety jeszcze:(
Zastanawiam sie jak tam nasza Kamilka, napewno juz tuli swoje malenstwo:)
I pewnie juz na dniach wyjdzie i pokaze e-ciociom swoja kruszynke:D

o jeszcze 3 dni macie :D jak sie czujecie z maluszkiem jeszcze w tym składzie ? :)

majkarodzik
19-04-2010, 10:55
Juz tylko trzy dni i mam nadzieje, ze bede mogla ja przytulic. Chociaz poki co jest taka uparta, ze sama nie wiem:) Codziennie cos sie dzieje, jakies bole, skurcze. Zawsze poznym wieczorem, a wiec jestesmy w pogotowiu. Wtedy robie kilka rundek po domu, do tego ciepla kapiel i przechodzi. A wiec juz chyba 4 dzien, gdzie alarm jest falszywy;(

dudejla
19-04-2010, 11:44
Oj Majeczka to ty już bardziej jesteś po niż przed:) Nie dziwie się, że co wieczór alarm, ja to już na dwa tygodnie przed bym siedziała na krześle przy drzwiach, co by blisko do wyjścia było:) najlepiej z walizką na kolanach. :D
Ty się nam zaraz pochwal swoją córunią, bo tu forumowy komitet powitalny będzie oczekiwał:skacze:
Trzymam kciuki za was!

majkarodzik
19-04-2010, 11:56
Chcialabym byc kochana juz po:) Nie boje sie tego porodu jakos, wiem ze dla Julki zniose to wszystko, a przedewszystkim bedzie ze mna maz. Ale to czekanie mnie dobija. Oczywiscie, ze sie pochwale jak tylko urodze i moja ksiezniczka da mi chwile odpoczac. Bo poczatki beda pewnie ciezkie, ale wiem, ze ona mi wszystko wynagrodzi:)

nanami7
19-04-2010, 12:02
Majeczko trzymam kciuki :)

mysza31
19-04-2010, 20:35
Majeczko życzymy szybkiego i bezproblemowego rozwiązania!!! i szybkiego powrotu do pełni sił po porodzie i prosze zamelduj się z relacja jak będziecie już w domku:)!!!!
:*:*:*

Anna Kula
19-04-2010, 20:37
no to czekamy na forumkowe maleństwa ......

barbara_kawka
19-04-2010, 21:20
Majeczko jeszcze troszke i będziesz miała swoją piękność ;) ja w tym albo w przyszlym tyg.ide do lekarza zobaczyć jak tam moje maleństwo ....

majkarodzik
21-04-2010, 09:46
Jak brzuchatki sie czujecie? U mnie dalej cisza, mam nadzieje, ze cos sie w koncu ruszy. Do jutra mam tylko chorobowe, a nie chcialabym juz korzystac z macierzynskiego skoro nie urodzilam. No ale co zrobic, tak to jest chyba u nas w pl:(

natka_23
21-04-2010, 10:45
Jak brzuchatki sie czujecie? U mnie dalej cisza, mam nadzieje, ze cos sie w koncu ruszy. Do jutra mam tylko chorobowe, a nie chcialabym juz korzystac z macierzynskiego skoro nie urodzilam. No ale co zrobic, tak to jest chyba u nas w pl:(

jejku dalej nic:o ja myslalam ze juz przeczytam ze masz małą na rączkach:) ale widocznie maluszek nie pcha sie jeszcze na ten świat bo u mamusi w brzuszku jej dorbze:)

majkarodzik
21-04-2010, 10:53
No wlasnie nie wiem o co jej chodzi:) Miesiac temu sie pchala jak niewiem, ze wyladowalam w szpitalu. A teraz jak juz jej czas jest wlasciwy to siedzi grzecznie:) Jak do jutra nie urodze to na 17 mam wizyte u mojego gina to moze po badaniu cos sie ruszy. Bo wywolywanego porodu to raczej sie boje, a poki co to bylam spokojna:)

Chanti25
21-04-2010, 11:19
Majkarodzik to bierz się za mycie okien , mycie podłóg na kolanach-hi hi hi to ponoć przyspiesza poród ;P
Ja dzisiaj na 15 idę do lekarza :D ciekawe ile mój szkrab wazy-jak się nie zasłoni to zrobi mi zdjęcie i Wam pokażę :D

majkarodzik
21-04-2010, 11:38
No wlasnie problem w tym, ze u mnie juz nic nie pomaga. Ani sprzatanie, ani jedzenie. Jakiegos dola juz mam przez to wszystko, no ale juz nic nie jestem w stanie zrobic. Przycisne dzisiaj meza, i nie wypuszcze poki cos sie nie ruszy:) Trudno najwyzej nie pojdzie jutro do pracy:)

barbara_kawka
21-04-2010, 11:49
przycisnij i to mocno :D:D:D ja dzisiaj do lekarza mialam isc ale przesune wizyte o tyd. bo brak kasy niestety :/ a wlasnie sie dowiedzialam ze taka znajoma naszej rodziny urodzila wczoraj chlopca z dosyc konkretnym rozszczepem podniebienia ... masakra :(

tusia
21-04-2010, 12:13
No wlasnie problem w tym, ze u mnie juz nic nie pomaga. Ani sprzatanie, ani jedzenie. Jakiegos dola juz mam przez to wszystko, no ale juz nic nie jestem w stanie zrobic. Przycisne dzisiaj meza, i nie wypuszcze poki cos sie nie ruszy:) Trudno najwyzej nie pojdzie jutro do pracy:)

Majeczka ja tak miałam, że nic mnie nie ruszało, lekarz mówił, ze czekam na trzęsienie ziemi:D....skonczyło się na tym, że dostawałam zastrzyki z oxytocyny na wywołanie porodu.....3 dni po terminie jakos poszło:D

dudejla
21-04-2010, 16:02
Majeczka Twoja córcia już od początku musi pokazać kto tu rządzi:):good:

rudzia1985
21-04-2010, 18:48
wiecie cos o Kamili ?
urodzila juz , wszystko w porzadku z nia ? :)

Elizabeth76
21-04-2010, 19:30
wiecie cos o Kamili ?
urodzila juz , wszystko w porzadku z nia ? :)

Tak u kamilki wszystko ok. urodziła synka jak dobrze pamiętam to ważył 3700 i miała cesarkę :)

Chanti25
22-04-2010, 06:33
O super :D To gratulacje dla Kamilki :*
A nasza After będzie mieć synka :D hi hi hi same chłopaki (prawie ;) )

barbara_kawka
22-04-2010, 09:04
właśnie miałam to samo pisać ;) w nocy smsiaka dostałam od after ze synuś będzie :) no to teraz kolej na mnie :P ciekawe ciekawe :D

majkarodzik
22-04-2010, 09:20
Kamilko bardzo sie ciesze:skacze:

dudejla
22-04-2010, 10:10
Maja patrze na ten Twój suwaczek a tam - dzisiaj poród! Nooo to mam nadzieję, że mała jednak dojdzie do wniosku, że czas dołączyć do rodziców:good:

majkarodzik
22-04-2010, 10:16
Ja tez mam taka nadzieje, ale wydaje mi sie, ze to taki maly uparciuch po tacie i sama juz niewiem. Bardzo mocno tego pragne, ale poki co nic na to nie wskazuje. Jakies male skorczyki sie pojawiaja, ale to jeszcze nie to. Jeszcze nadzieja w moim lekarzu, ze po wizycie sie cos ruszy. Ide na 17 a wiec zobaczymy. A w razie czego od jutra ma dyzur od rana w szpitalu w ktorum mam rodzic, takze moze cos wymysli:) Bo nie usmiecha mi sie lezec tak po prostu, bez zadnej akcji:)

nanami7
22-04-2010, 10:50
oo Kamilka gratulację !! :) szybko wracajcie do domku !! :kwiatek:

Majka no jestem ciekawa czy coś się ruszy :D

Elizabeth76
22-04-2010, 10:52
ja syna urodziłam w 43 tygodniu ciaży , trzeba cierpliwie czekac jak jest wszystko w porządku to nie ma co się martwić przyjdzie czas to się urodzi

anikol
22-04-2010, 11:00
ja moje drogie przenosiłam ciąże 2 tyg więc cierpliwości jak dziubuś będzie chciał wyjść na świat to wyjdzie, najwidoczniej za dobrze mu w brzuniu u mamuni pod serduszkiem :D

zyza
22-04-2010, 11:12
oooo Kamilka juz na świecie ma swoje maleństwo :D
majka trzymam kciuki za was :D
ja wczoraj drugi dzień w szkole rodzenia...
bez kitu czy jak wy chodziłyście to mialyście wrazenie ze niektore dziewczyny sobie zrobily dziecko bo wypada w tym wieku juz miec?? poraza mnie to ichnie lenistwo...
ja rozumiem ze częśc dziewczyn moze nie chciec cwiczyć a bo zagrozenie ciązy ale u 50% z naszej grupy? jakies to skomplikowane i oczywiscie te najgrubsze nie chca cwiczyć w sensie otyłosci nie zaawansowanej ciązy... a najlepiej znieczulenie i zeby sie urodzilo jak najszybciej... dopiero jak polozna powiedziala ze prosbe o znieczulenie trzeba podpisac i tym samym przedłuża sie poród to miny zrzedły :D a poza tym mam wrazenie ze dziewczyny wogole nie sluchaly... polozna mowi ze jak skurcze bede w godzinę co 10 minut mozna jechac do szpitala ale jesli wody odejda to do szpitala trzeba jechac natychmiast to po pol godzinie rozmowy jakas laska pyta - to czy jak wody odejdą to mozna poczekac na pierwsze skurcze?
ech ręce opadają :D i oczywiscie wiekszośc osob jechalo wina bo przeciez na 3 piętro to za wysoko :D

majkarodzik
22-04-2010, 11:22
Skad ja to znam:) u mnie w szkole rodzenia to samo. Babka nam pokazuje jak mamy oddychac i czeka az bedziemy powtarzac za nia, a te patrza i nic. Tak samo bylo jak tlumaczyla etapy porodu i jak mamy sie zachowac, jakie sa najwygodniejsze pozycje itd. Mialam wrazenie, ze przyszly tylko po to zeby w szpitalu miec jakies znajomosci, bo to akurat byla polozna z naszego szpitala. Ale wiadomo, ze jak by posluchaly i by wiedzialy jak sie zachowac to znajomosc nie potrzebna. Wystarczy wspolpracowac z poloznymi i lekarzami a wszystko bedzie dobrze:)

rudzia1985
22-04-2010, 11:57
huraaa, dzielna Kamila :) :brawa:

teraz czekamy na nastepne Skarby :)
ktora teraz ? :P

mysza31
22-04-2010, 12:10
Kamilko!! gratulacje!!!!! i całuski dla Was!!!! życzymy szybkiego powotu do sił i dużo dużo zdrówka!!!!!!!:kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiatek: :kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwia tek::kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiatek:: kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiat ek::kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiatek::k wiatek::kwiatek::kwiatek::*

milenka_olsztyn
22-04-2010, 13:39
http://www.poltrader.com/acatalog/7-HJ011-kartka-narodziny-dziecka-wielka-brytania-640x480.jpg

Gratuluje Kamilko i dużo zdrówka dla Twoich pociech i dla Ciebie:*

klanat
22-04-2010, 14:25
Majka ja rodzilam juz dwie córki o obie dlugo po terminie,pierwsza 9 dni a druga 7 ,nie ma sie czym jeszcze martwic to normalne ,najgorsze to tylko jest dla ciebie bo wiem jak to jest czuć sie jakbyś za chwilę miała pęknąć!!!!No i nie chodzi sie już normalnie tylko jak czołg !!!Pozdrawiam trzymaj sie ciepło!

majkarodzik
22-04-2010, 18:48
Ja juz jestem po wizycie i jak dzisiaj nic sie nie bedzie dzialo to w srode mam sie wstawic do szpitala z torba:) I w czwartek powinnam przytulic Julke. A mam nadzieje, ze jednak do srody juz urodze:)

barbara_kawka
22-04-2010, 21:43
no to juz niedlugo Majeczko ;) i Julcia będzie na świecie :)

majkarodzik
23-04-2010, 08:33
Mam nadzieje, ze jednak sie zlituje nad rodzicami i bedzie nam dane szybciej ja poznac jak w srode:) Bylam pewna, ze po masazu gina cos sie ruszy i pojade na porodowke. Ale jakos to w inna strone zadzialalo i ani jednego skorczyka nie bylo:(

zyza
23-04-2010, 10:00
pomysl sobie tak jak tak szybko na swiat sie nie pcha to moze bedzie leniuszek spokojny i bedziesz miala trochę czasu dla siebie jak bedzie cichutka jak juz sie urodzi :D
szukajmy pozytywnych stron takiego stanu :D

afterglow
23-04-2010, 15:59
tak tak kobietki :) gratulacje najpierw dla Kamilki :* dzielna Babka z Ciebie :)

ja sie melduje w dwupaku- cala i zdrowa, zaobraczkowana z siusiakiem w sobie ;)
na usg widzielismy jak nasz SYNUS siusia!! po tymn doktorka poznala ze chlop bedzie bo interes sie wyprostowal i niczym fontanna zadzialal :D
prawdopodobnie bedzie Kubuś.
Wazy 200g i jma wszystko w porzadeczku jak na razie. serduszko 4 komorowe, zoladek, nerki i pecherz moczowy. kregoslup sliczniusi- bez ubytkow. Glowka srednicy 4cm. kopie jak szalony!! masakra :)

z wiadomosci mamowych to mam nieco obnizone lozysko. ale ma podskoczyc do gory za pare tyogdni.

Chanti25
23-04-2010, 16:15
No mężatka to też wymyślajcie imię dla syneczka ;) Jeszcze raz gratuluje :*
A oto mój synek... :D i ma już imię SERGIUSZ :P chyba ;)
20998

Elizabeth76
23-04-2010, 18:30
kamilka gratulacje:kwiatek::kwiatek: super chłopak :]niech się zdrowo chowa:*

dudejla
23-04-2010, 18:30
Piękny, słodziutki i cudowny . . . i jaki aniołek . . .:love:
Gratuluję rodzicom :kwiatek: Cudowny synuś!

Chocolata
23-04-2010, 18:32
Jeszcze raz wielkie gratulacje! Niech Ci się zdrowo chowa :*

Emilia B.
23-04-2010, 18:32
Kamila gratuluję!! piękny synuś...zakochałam się normalnie :D :love::love::love:

KaMiLaC.
23-04-2010, 18:33
dziękuję :*
Emilia ja też się zakochałam :skacze::love:

milenka_olsztyn
23-04-2010, 18:34
No Kamilcia pięknego tego syneczka masz:):):*

julcia88
23-04-2010, 18:35
Ja też GRATULUUUUJE!! śliczny chłopczyk :):)

KaMiLaC.
23-04-2010, 18:49
dziekuję :*
jak sobie pomyslę, że do mojego terminu jeszcze 10 dni i miałabym nosic ten ogromny brzuch dalej to aż mnie wątroba znów boli ahhahaha :D lekarze mowili, ze dociągnąłby do 4200-4300 jak nic a wtedy to bym juz chodzic nie umiala :D byl najwiekszy i najciezszy z noworodków :D moj klocuś :D ale jestem szczesliwa, ze jest juz ze mna i przerazona tym co bedzie hyyyyyy :o

rudzia1985
23-04-2010, 18:52
Martusia - swietny widok 3D :) synus jest slodki :)

Kamila - gratulacje, duzo cierpliwosci i...szczescia polaczonego z miloscia :)
Eryk jest przecudny :)

dudejla
23-04-2010, 19:06
A do Eryków mam słabość bo mój chrześniak to Eryk:)

majkarodzik
23-04-2010, 19:18
Kamilko bardzo serdecznie gratuluje:) Zamawiam sobie Twojego Eryczka na mojego ziecia dla Julki:) Niezly przystojniaczek z niego:) Ciesze sie, ze juz jestescie w domku. Niech sie maly zdrowo chowa, a Ty kochana wracaj szybko do formy:)

eksnail
23-04-2010, 19:39
Kamila również Ci gratuluję - super synek niech się chowa jak najlepiej:)

:kwiatek:

barbara_kawka
23-04-2010, 20:52
Kamila gratuluję ! synek przesłodki :)

natka_23
23-04-2010, 21:10
Kamila ale słodziakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk bosz zakochałam sie :skacze: gratulacje dla obojga rodzicow :kwiatek:

Chanti25
23-04-2010, 21:12
ERYK prześliczny !!!!!!!

aga
23-04-2010, 21:39
Kamilko gratulacje! :* słodki:)

mariet86
23-04-2010, 23:58
śliczny synuś Kamilka:)gratuluje dziewczykni pieknych skarbów

Jade
24-04-2010, 09:26
No mężatka to też wymyślajcie imię dla syneczka ;) Jeszcze raz gratuluje :*
A oto mój synek... :D i ma już imię SERGIUSZ :P chyba ;)
20998

Przesliczny synus:love:

---------- Dodano o godzinie 08:26 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 08:25 ----------

Kamila przesliczny synus:)Gratulacje!!!:*

zyza
24-04-2010, 11:00
no ja juz ci gratulowalam Kamilko na nk ale pogratuuje jeszcze :D

chantii jaki boski berbeć :D do mamy podobny jak nic :P

Chanti25
24-04-2010, 12:05
Dziękuje Jade i Zyza :kwiatek: hi hi hi mój mąż mówi : " kluka ma taty a ustka mamusi :skacze: " Już się w nim zakochałam :love::love::love:

szpila59
24-04-2010, 13:24
Kamilko gratuluję!!!!!!!!!!! :kwiatek:
Wszystkie Eryczki to przystojniacy :D znam z doświadczenia :lol: heheh

natalia268
24-04-2010, 13:49
Pięęęęęękneee maluszki :love:

róbcie tez dziewczynki bo płeć męska opanuje cały swiat !! :skacze:

KaMiLaC.
24-04-2010, 15:11
dziękuję Kochane :*:kwiatek:
ja się jeszcze odnaleźć nie mogę po tym szpitalu :/:wchodze na chwile, cos lukne i muszę iść, bo mnie oczy bolą od kompa :o Bosheee co oni mi w tym szpitalu zrobili?? jakis turnus odwykowy czy jak?? :lol:
ale na serio to postaram sie wrocic jak najszybciej :D

aha..zapomnialam dodac, ze przytylam w ciazy niecałe 15 kg, a w szpitalu zeszlo prawie 11 wiec ino 4 do zgubienia :skacze:

tusia
24-04-2010, 16:08
Kamcik piękny synek i jaki duzy się urodził:D Gratulacje!!!!:kwiatek::kwiatek::*sliczne, słodkie maleństwo:D

Chanti zdjecie maluszka piękne:)

nanami7
24-04-2010, 16:19
Kamilko serdecznie gratuluję :kwiatek:

rudi80
24-04-2010, 17:54
gratuluje Kamilko!!sliczny bobas.
a moj biedulek ma teraz straszne kolki :(, nic mu nie pomaga, probowalimy kropelki czopki oklady masaze-jedynie przynosi lekka ulge ale boli nadal, najgozej w nocy go lapie.

mysza31
25-04-2010, 08:20
Kamilko serdeczne gratulacje tak pięknego synka i to żę ju zjest z wami na tym świecie!!!
Ja tez juz niemogę sie doczekać mojego bo jest mi też bardzo ciężko i w nocy śpie tylko 2-3 godzin ... czyżby przygotowania organizmu na to co ma mnie czekać????
Mam nadzieję że juz nie będzie tak jak z Mają żę wstawałam po 10 i więcej razy w nocy????

szybkości zejścia z wagi przybranej to tylko pozazdrościć i pogratulować też bym tak chciałą szybciutko.
życzymy Wam zdrówka i powrotu do pełni sił!!!!!!:*:*:kwiatek::kwiatek::kwiatek:

KaMiLaC.
25-04-2010, 13:26
dziekujemy Kochane :*

Mysza no mam nadzieje, ze te 4 kg poleca rownie szybko ;) karmie piersia wiec jest szansa hyyy :skacze:
Rudi :( kurcze sprobuj moze takiego niemieckiego leku na kolke - "LEFAX", a polskim odpowiednikiem jest Infacol :)
moja siostra mieszka w Niemczech i tam własnie jej pediatra polecił ten lek :) mozna o nim poczytac nawet na internecie :) na małego siostry działa super a i drugiej siostrze przy kolkach małej pomógł :) moze warto spróbować :D

Elizabeth76
25-04-2010, 13:36
gratuluje Kamilko!!sliczny bobas.
a moj biedulek ma teraz straszne kolki :(, nic mu nie pomaga, probowalimy kropelki czopki oklady masaze-jedynie przynosi lekka ulge ale boli nadal, najgozej w nocy go lapie.

A mówiłaś lekarzowi o tym może być uczulony na mleko jak karmisz sztucznym:huh: może wystarczy mu zmienić mleko

rudi80
25-04-2010, 21:50
A mówiłaś lekarzowi o tym może być uczulony na mleko jak karmisz sztucznym:huh: może wystarczy mu zmienić mleko
specjalnie kupuje to mleko co mu w szpitalu dawali-bylo wszystko ok a mowili zeby lepiej nie zmieniac.
rano zadzwonie do lekarza bo juz sama nie wiem-dzis mi caly dzien plakal dopiero teraz sie uspokoil.

Anna Kula
26-04-2010, 09:51
Kami gratulacje
Wrzuta.pl - Natalia Niemen - Jestem Mama- to moja kariera (http://zwierzak777.wrzuta.pl/audio/0Ri0WHZobIl/natalia_niemen_-_jestem_mama-_to_moja_kariera)

KaMiLaC.
26-04-2010, 11:32
dziekuje dziewczynki :*

specjalnie kupuje to mleko co mu w szpitalu dawali-bylo wszystko ok a mowili zeby lepiej nie zmieniac.
rano zadzwonie do lekarza bo juz sama nie wiem-dzis mi caly dzien plakal dopiero teraz sie uspokoil.

Rudi a pomagasz małemu się "odgazować" ?? wiem, że to dziwnie brzmi, ale niektóre dzieciaczki po całym dniu jedzenia maja w brzuszu za dużo powietrza i trzeba je "odgazowac" :) powietrze w brzuszku ma to do siebie ze przypomina kolke ale leki tu nie pomoga :( brzuszek dzidziusia jest twardy, podciaga nozki i placze strasznie :( ja tak mialam przez pierwsze pare dni z Amelcia jak przeszlysmy z cyca na butelke :( pomagalam jej tak ze delikatnie rozchylalam jej posladki i koncowka termomerta naciskalam odbyt i chwile trzymalam :) z Amelci ulecialy gazy i od razu zasypiala :) sa tez specjalne rurki do odgazowania i mozesz taka w aptece kupic a potem poprosic polozna zeby pokazala jak jej uzywac :) bo byc moze maly nie ma kolki a jedynie za duzo powietrza wlatuje podczas jedzonka a przy odbiciu nie wylatuje wszystko :) ja mojej Amelcii tez dawalam leki na kolke, robilam masaze itp a okazalo sie ze termometr zdzialal cuda ;)

rudzia1985
26-04-2010, 11:58
Rudi moja kolezanka urodzila syna w styczniu - przez 2 miesiace mial kolki, dzien w dzien i nic mu nie pomagalo - zadne mascie, krople, a nawet butelke, ktora "odsysa" powietrze z butelki. Oli szybko pije i nalykal sie powietrza, a potem mu sie ulewalo i kolki itd.
kupila tez termofor i grzala brzuszek - czasami ustawalo ale niestety kolka to dramat dla dzieci i rodzicow
ma juz 3 miesiace i juz jest duzo lepiej, chyba musial odczekac ten okres kolek
teraz daje jej popalic z zabkami bo strasznie sie slini i chyba juz pora zabkowania u niego :D

asia
26-04-2010, 13:08
drogie mamy:D nie będę już tej rozmowy przenosić, ale jak nastanie dla was odpowiednia pora to tutaj koleżanka założyła temacik z poradami: http://forum.wzorki.info/offtopic/3145-dzieciaczkowo.html

ps.moja koleżanka dawała koper na czkawke

Anna Kula
26-04-2010, 15:41
A ja piłam zaparzony kminek i i mały nie miał kolek . Teraz ma 5mc i chyba tylko 2 nocki mielismy z głowy.POLECAM- sprubujcie

Jade
26-04-2010, 16:26
Rudi ostatnio pisalam z psiapsiolka tez niedawno urodzila dzidzie i wlasnie pisala mi ze Polcia ma straszne kolki i ze kupila jakis preparat i to prawdopodobnie niemiecki i ze dziala:)wiec jeszcze dzisiaj do niej napisz i jak odpowie to dam wam znac co to takiego:)

KaMiLaC.
26-04-2010, 17:34
A ja piłam zaparzony kminek i i mały nie miał kolek . Teraz ma 5mc i chyba tylko 2 nocki mielismy z głowy.POLECAM- sprubujcie

ale Rudi nie karmi piersia wiec kminek nic nie da ;)

barbara_kawka
26-04-2010, 18:36
a powiedzcie czy jak zblizal sie termin w ktorym powinnyscie dostac okres ( gdyby nie ciaza ) to miesiac w miesiac pobolewal was troszke brzuch ??

majkarodzik
26-04-2010, 18:52
Basiu jest to normalny objaw, choc nie kazda kobieta tak ma:)

barbara_kawka
26-04-2010, 18:56
dzieki majeczko ;) bo juz sie niepokoilam :P hyhy ... a Ty jeszcze w dwupaku??

majkarodzik
26-04-2010, 19:04
No jeszcze niestety sie turlam:) ale wlasnie dzisiaj spotkalam sie przypadkiem z moja polozna ze szkoly rodzenia i zaprosila mnie na jutro na swoj dyzur:) co prawda w srode mam sie spotkac z moim lekarzem w szpitalu, ale wiem ze ona mi bardziej moze pomoc w razie czego:) a wiec moze sie zdazyc, ze nawet jutro ujrze moja uparta corcie. No ale to sie wszystko jeszcze okaze:) najpierw ma mi zrobic badania i pomysli co dalej:)

barbara_kawka
26-04-2010, 19:06
to fajniutko :) ja jakos w przyszlym tyg. moze juz wreszcie pojde do lekarza i bede wiedziec jak tam moja kruszynka :)

Jade
26-04-2010, 20:37
Ok dowiedzialam sie jest to LEFAX
http://cgi.ebay.pl/LEFAX--NIEMIECKI-na-kolki-niemowl%1Ace_W0QQitemZ220553540523QQcmdZViewItemQQ imsxZ20100209?IMSfp=TL100209166001r507
poszukalam na necie i znalazlam ,chyba to jest to.Pozatym kolezanka mi napisala ze jej mala miala kolki non stop i to pomagalo ale po wizycie u lekarza okazalo sie ze jest uczulona na mleko,wiec moze najpierw zasiegnac rady u lekarza ???

KaMiLaC.
26-04-2010, 20:40
Rudi :( kurcze sprobuj moze takiego niemieckiego leku na kolke - "LEFAX", a polskim odpowiednikiem jest Infacol :)
moja siostra mieszka w Niemczech i tam własnie jej pediatra polecił ten lek :) mozna o nim poczytac nawet na internecie :) na małego siostry działa super a i drugiej siostrze przy kolkach małej pomógł :) moze warto spróbować :D

Jade juz pisałam Rudi o tym leku :D podobno bardzo dobry :D:skacze:

Jade
26-04-2010, 20:50
:skacze::skacze:No trudno to bedzie miala dwa razy napisane,nie widzialam Twojwego posta wczesniej a czytalam ze Rudi dzidzia ma kolki wiec sobie przypomnialam:DTeraz ze zdwojana sila pomoze:skacze::skacze:

rudi80
26-04-2010, 21:05
dziekuje wam dziewczyny za pomocne rady. ja dzis kupilam inne mleko i zobacze jaki bedzie skutek. w szpitalu maly dostawal mleko z Milupy pre, i tez takie kupilam do domu ale cos zaczal mi sie za czesto meldowac po jedzonko,wiecznie mu malo bylo wiec polozna powiedziala ze mam zmienic na 1, moze w tym przyczyna kolek bo to mleko jest jednak bardziej kaloryczne. dzis juz dostal spowrotem to pre wiec moze bedzie spokojniejsza noc.

barbara_kawka
26-04-2010, 21:21
trzymam kciuki rudi zeby bylo lepiej ;)

zyza
27-04-2010, 12:48
aj ja mam takie pobolewania caly czas... i na początku lekarz mi na to duphaston przepisywal a jak sie wchlonąl krwiaczek to przestali mi przepisywac... w kazdym razie jak za szybko chodze po miescie to pod wieczor zdarza sie ze mnie boli podbrzusze

korcia225
27-04-2010, 18:06
kamilko piękny ten twój synuś i jaki duuży no ale chłopak to musi by duży hehe gratuluję drugiego szczęscia

majkarodzik
27-04-2010, 18:28
Witajcie dziewczynki:)
Wlasnie wrocilam z wizyty, a wiec jestem gotowa do porodu.Szyjki praktycznie juz nie mam, mam skurcze, ktore dochodza do 60% i powinnam lezec w szpitalu, ale ze mam 2 kroki do szpitala to moglam jeszcze wrocic do domu. Wiecie co jest najgorsze, ze ja tych skurczy wogole nie czuje, a ponoc sa mocne:( A wiec mam tylko wypic herbatke, wziasc czopka i jak cos to wrocic:) Juz sama nie wiem na jakie objawy mam czekac i cos mi sie wydaje, ze spakuje do konca meza, bo mamy porod rodzinny i pojedziemy:)

natalia268
27-04-2010, 18:34
ojjj to super :) trzymam kciuki by wszystko poszło gładko ^_^ :*

haha musisz suwaczek zmienić bo oszukuje.. i to bardzo :P

natka_23
28-04-2010, 07:44
Majka no to teraz czekamy na powrót juz tylko z Julką :)

majkarodzik
28-04-2010, 09:24
Melduje sie jeszcze w dwupaczku noc byla bardzo niespokojna, kregoslup to masakra, a skurcze takie sobie, w miare regularne, ale jeszcze nie na tyle zeby juz byc na porodowce. Na 11 mam wizyte z moim lekarzem i napewno zostane juz w szpitalu, choc wolalabym w domu. Ale ze nie odczuwam az tak bardzo tych skurczy to moze lepiej byc pod opieka, cobym za pozno nie pojechala:)

tusia
28-04-2010, 09:29
Majka trzymam kciuki żeby wszystko jak najszybciej się rozwiązało:) i czekamy na fotki Julki

zyza
28-04-2010, 09:54
majak skoro masz dwa kroki do szpitala to sobie lekarza ściagnij do domu :D hihi :D
pochwal sie niunia jak juz ujrzy światlo dzienne :D
wracajcie syzbko i zdrowo :D

majkarodzik
28-04-2010, 18:37
A ja znowu w domu:( Jak mnie ten moj lekarz denerwuje, mam go dosc. Przebadal mnie tylko i powiedzial, ze mam jutro przyjsc i od jutra bede juz lezala do porodu. Jutro mi porobi wszystkie badania i jak do niedzieli nic sie nie ruszy to wtedy kroplowka. Boze jak jak bym chciala zeby mnie w koncu w nocy wzielo, juz tak regularnie, bo nie wyobrazam sobie lezec caly wekend w szpitalu i nic nie robic. Wrocilam dopiero ze spaceru, ale nic sie nie zapowiada:(

natka_23
28-04-2010, 21:07
Majka ale uparta ta Twoja Julka :P zamiast cieszyć sie już wolnością to mały leniuch dalej w brzuszku mamusi :P

barbara_kawka
28-04-2010, 22:37
majeczko a moze jakies male bara bara z mezem :D:D:D:D a lekarz ewidentnie chcialby zobaczyc koperte :/ wtedy pewnie od razu bys miala Julcie przy sobie :/ tacy sa ch.... ze szok . Ja jutro ide do nowej lekarki ... musialam zmienic mojego bo .... ale to juz dluzsza historyja i dopiero jutro wam napisze bo dzisiaj ide spac :D dobrej nocki laseczki moje kochane :*

majkarodzik
29-04-2010, 08:54
Basiu na koja Julke to nic nie dziala ani sprzatanie, ani bzykanie, ani herbatki. Ja mu dam koperte, predzej w zeby.Wlasnie sie szykuje, bo na 11 mam byc juz na izbie przyjec, dzisiaj ma mi porobic wszystkie badania i zmusze go do kroplowki dzisiaj, a nie w niedziele dopiero. w niedziele to ja juz bym chciala wyjsc:) Ok jak wroce ( wg lekarza ok tygodniowy pobyt;(, to dam znac i pokaze mojego uparciucha:)

KaMiLaC.
29-04-2010, 09:03
Majka zabierz do szpitala odciagacz pokarmu!! bo jak ci mleko poleci to cycki ci beda chcialy wybuchnac!! a ze szpitala cie z zatorem nie wypuszcza :/:

trzymam kciuki :ok:
P.S. Juleczko - synowo Ty moja wychodz juz do Nas :skacze::kwiatek:

zyza
29-04-2010, 10:07
ojoj Basiu a co sie stalo? jak widzisz ja tez zmienilam lekarza bo to becwal byl :D

natka_23
29-04-2010, 10:18
P.S. Juleczko - synowo Ty moja wychodz juz do Nas :skacze::kwiatek:[/quote]
haha to juz mamy pare na forum?:)

KaMiLaC.
29-04-2010, 11:26
no pewnie ze mamy pare :D beda swaty :skacze: i weselicho :cwaniak2:

rudzia1985
29-04-2010, 11:53
najblizsze za 18 lat :D

milenka_olsztyn
29-04-2010, 12:02
hehe ty jeszcze synowej nie widziałaś a już ślub planujesz:D

zyza
29-04-2010, 16:17
a ja mam nerwa... berbec duzy ale jakos do ruszania mu nie spieszno :(
i sie martwię ze zbytnio leniuch jest i nie chce mamusi kopnąc... 19 tydzień minąl :D

KaMiLaC.
29-04-2010, 18:06
Zyza jako pierworódka możesz ruchy poczuć dopiero kolo 21 tyg wiec spokojnie :) w drugiej i kolejnej ciąży nieco wczesniej, bo kolo 18 tyg :)

---------- Dodano o godzinie 18:06 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:02 ----------

hehe ty jeszcze synowej nie widziałaś a już ślub planujesz:D

na bank bedzie sliczna hyy :D
Majka niech posag planuje :cwaniak2::haha:

Chanti25
29-04-2010, 21:22
a ja mam nerwa... berbec duzy ale jakos do ruszania mu nie spieszno :(
i sie martwię ze zbytnio leniuch jest i nie chce mamusi kopnąc... 19 tydzień minąl :D
Spokojnie Zyza jeszcze ma czas... każdy czuje inaczej i w innym tygodniu. Ja na przykład pierwsze ruchy poczułam juz w 17 tyg ciąży i nawet mąż zobaczył :D ale potem to nie raz przez cały dzień nie poczulam kopniaka :( Jeszcze będziesz miała dosyć hi hi hi zobaczysz ;)

A mój mały waży już 1260g i wód ma 13 Afi czy jakos tak, więc jest w porządku :)

Majka to czekamy na kolejnego szkraba na forum ;)

barbara_kawka
29-04-2010, 22:22
a ja wlasnie przed chwilka wrocilam od lekarki :) super babka :) tylko fociaka nie mam :( ale dzidziek ma 7,5 cm ... w/g usg termin na 26 pazdziernik :) i pierwszy raz mialam usg dopochwowo robione hyhy smiesznie :D no i widac bylo serducho , dwie komory mozgu .... no i mi reka machalo ... hyhy... powiedziala ze doscy duze jak na ten tydzien i ze straaaaasznie ruchliwe :)

zyza
30-04-2010, 11:22
heheheh a niedawno ja sie chwalilam jak ty ze ma 7,7 i jakos duze jak na ten tydzień :D
hahahaha
Basiu stawiam na chlopaka :D

milenka_olsztyn
30-04-2010, 11:29
ej chyba za dużo tych chłopaków:) ja ci życzę córeczki:)

rudzia1985
30-04-2010, 11:35
zeby pojsc na kompromis to ja Basiu zycze zdrowiutkie :)
choc lepsze bylyby blizniaki :p

eksnail
30-04-2010, 14:42
Kobitki te co są i były w ciąży - czy jak robiłyście test ciążowy to wam pokazywał ciążę czy bywało że nie pokazywał a byłyście w ciąży?

zyza
30-04-2010, 15:00
ja nie zycze ale stawiam ze to jednak bedzie chlopak :D

co do testu to ja mialam slaba kreskę ale byla... ale z tego co wiem to Basia miala nikly zarys kreski ktorej prawie nie bylo widac...
u mnie ciąze zdefiniowal moj męzczyzna... bo pilam takie ilosci wody w nocy ze on nie nadażal wynosic pustych butelek:D

barbara_kawka
30-04-2010, 22:16
Kobitki te co są i były w ciąży - czy jak robiłyście test ciążowy to wam pokazywał ciążę czy bywało że nie pokazywał a byłyście w ciąży?

kochana mi testy raczej nie wyszly ... a i robilam test z krwi (bhcg) i tez nie wyszedl ;)

Chanti25
01-05-2010, 09:29
A ja życzę Basi tego co Ona sobie życzy hi hi hi tylko jestem ciekawa co byś chciała, bo to że zdrowe to wiadomo :D

barbara_kawka
01-05-2010, 11:27
to moze tak dla forumowej rownowagi dziewuszkie :D hyhy nie no tak naprawde to mi to obojetne :) wazne wlasnie zeby zdrowiutkie bylo ;)

nanami7
04-05-2010, 19:41
Basiu właśnie, najważniejsze żeby zdrowe było :)

afterglow
04-05-2010, 22:56
właśnie... przydalaby sie jakas dziewucha :P

KaMiLaC.
05-05-2010, 09:45
ciekawe jak tam Majka?? :co: czy urodzila?jak sie czuja? hmmmm...
juz bym chciala zobaczyc to moją sliczna synowa hyyy:]

Chanti25
05-05-2010, 11:27
Coś czuje ze Majeczka już daaaaawno urodziła :) czekamy na fotkę i relacje od niej :D
A tu kochane ciężaróweczki link z darmowa próbka płynu do prania dla dzieci oraz czapeczki i skarpetek na rączki nedrapek-polecam mi przysłali :D O programie - Lovela (http://www.lovela.pl/o-programie.html)

eksnail
05-05-2010, 13:06
Teraz wiosna, lato to na pewno jakaś dziewuszka będzie:)

afterglow
05-05-2010, 14:04
oby oby :) bo cos za mesko sie robi na forum :)

u mnie dobrze. Jutro mam polozna i ide zapisac sie na USG połówkowe. Synek kopie jak szalony, przestawia wszystko w moim brzuszku. Na weekend zaczynamy remont pokoju dla niego. Pokaze Wam zdjecia po wszystkim. Mamy już łóżeczko :D:D
aa gdzie moge kupić takie śliczne kołderki? z tymi zabezpieczeniami boczków w łożeczku? wiecie o co mi chodzi, takie gąbeczkowe kompleciki.

Chanti25
05-05-2010, 17:13
Afterglow na allegro są takie cudowne :)
ja kupuje taką:
14ele.pościel HAFTY z moskitierą 90x120 MILPOL (1011320264) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego. (http://aukcja.onet.pl/item1011320264_14ele_posciel_hafty_z_moskitiera_90 x120_milpol.html)

http://1.1.1.2/bmi/www.milpol.pl/pliki/posciel_haft/ksiezyc_bez_moskitiera_otwarta.jpg

eksnail
05-05-2010, 17:25
na allegro tego pełno i cenowo też dobrać można:)

afterglow
05-05-2010, 19:27
właśnie nei wiem jak to nazwać bo co bym nie wpisała pokazuje mi się sama poszwa :( ale Choco mi juz podesłała świetnego linka :) eCot Pościel Dziecięca (http://www.ecot.pl)
tam tez piekne i nie drogie maja kompleciki.

dudejla
05-05-2010, 19:31
No dziewczynka jakaś musi być!! Ktoś musi kontynuować pazurowe tradycje:D
Majeczko, mam nadzieję że wszystko ok i że maleństwo jest już z wami:kwiatek:

afterglow
05-05-2010, 19:34
Chanti!!! Pikne te Twoje kompleciki!! aż oczopląsu można dostać ;) a jake cudne :D:D mam nadzieje, ze sie nie pogniewasz, jak w koncu suma sumarum zdecyduję się na któryś z tej aukcji?

Chanti25
05-05-2010, 19:58
Pewnie że nie ;) Powiem Ci że na tej aukcji masz już wszystko z wypełnieniami. Ja do tej pięknej pościeli będę kupować zwykłe tanie proste ale ciemne łóżeczko -orzech :)

http://1.1.1.4/bmi/images50.fotosik.pl/259/1a10755d2ba0694b.jpg

ŁÓŻECZKO DZIECIĘCE SOSNOWE 3 KOLORY! PROMOCJA (1009649823) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego. (http://aukcja.onet.pl/item1009649823_lozeczko_dzieciece_sosnowe_3_kolory _promocja.html)

afterglow
05-05-2010, 20:04
kochaniutka u mnie już łóżeczko stoi skręcone :D mam z IKEI :)

IKEA | Małe dziecko | Łóżeczka | LEKSVIK | Łóżko dziecięce (http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80108662)

z tej serii, ten kolor, z tym ze roznica jest w krótszych bokach, bo są takie same jak boki dłuższe

Chanti25
05-05-2010, 20:06
Śliczne łóżeczko :) ja muszę mieć ciemne do jaśniutkiej pościeli- tak sobie ubzdurałam :P

afterglow
05-05-2010, 20:07
no właśnie ja się zastanawiam czy kupić pościel beżową, niebieską (seksistowskie podejście ;p) czy zieloną i mam nie lada wyzwanie... chociaz ciężko się zdecydować...

Chanti25
05-05-2010, 20:46
hi hi hi no to masz dylemat ;) fajnie ze na tym etapie życia naszej pociechy może urządzac ich pokoje jak tylko nam się zamarzy :D
A wiesz juz jaki wózek kupisz? Bo ja nie mam zielonego pojęcia :( za duży wybór :P

eksnail
05-05-2010, 20:50
właśnie nei wiem jak to nazwać bo co bym nie wpisała pokazuje mi się sama poszwa :( ale Choco mi juz podesłała świetnego linka :) eCot Pościel Dziecięca (http://www.ecot.pl)
tam tez piekne i nie drogie maja kompleciki.

z takim ochraniaczem to pościel 3 elementowa lub więcej:)

barbara_kawka
05-05-2010, 21:55
Coś czuje ze Majeczka już daaaaawno urodziła :) czekamy na fotkę i relacje od niej :D
A tu kochane ciężaróweczki link z darmowa próbka płynu do prania dla dzieci oraz czapeczki i skarpetek na rączki nedrapek-polecam mi przysłali :D O programie - Lovela (http://www.lovela.pl/o-programie.html)

łe zarejestrowalam sie ale pisze ze wszystkie prezenty rozdane :( jak ty to zrobilas ??

afterglow
05-05-2010, 22:27
co do wózka to nie mam pojecia... znalazłam fajna oferte w mieścinie przed moim miastem, pokaże Wam linka to obczicie. Wózki są ładne w fajnej kolorystyce, i ładne modele. z pompowanymi kólkami, amorkami :D Chociaz zawsze bede kochać wózek Stokke... a to link do sklepu w którym ostatnio czesto buszuje :) www.maked.pl

z takim ochraniaczem to pościel 3 elementowa lub więcej:)

tak tak, ja chce kupić nawet 17 elementowy komplet... wiem o ochraniaczu, jednak ciezko sie zdecydowac na cokolwiek, bo jest mega wielki wybór. a chodzilo mi o to, ze nie moglam znaleźć pościeli z wypełnieniem, bo tylko poszwy mi wyskakiwały. ale dzieki Dziewuchom juz mam wsio czego potrzebuje ;)

Chanti25
05-05-2010, 23:32
łe zarejestrowalam sie ale pisze ze wszystkie prezenty rozdane :( jak ty to zrobilas ??
Kurcze musisz zaglądać co jakiś czas bo oni co chwile wznawiają akcje = ja już trzy takie paczki dostałam :D i rozdałam.

KaMiLaC.
08-05-2010, 12:54
co tu taka cisze hęęę ?? :cisza::cisza::cisza:
jak tam ciężarówki?? toczycie się jeszcze?? :D
hyyy szczęśliwy ten co ma już bobasa na ręku :D:]

zyza
08-05-2010, 13:01
hahahaha Kamilka :D
moje dziecko sie rusza:D
ale to cudne uczucie:D
no i po co te newry zyzka po co? :D
kocham te delikatne ruchy :D

KaMiLaC.
08-05-2010, 13:08
no i po co te newry zyzka po co? :D

no mówiłam :skacze:
Zyza ciesz sie tymi delikatnymi ruchami...

Zdjęcia Paznokci, Wzorki, Video tutoriale widoczne tuż po zarejestrowaniu

:haha:

zyza
08-05-2010, 13:11
hahahahahaha wariatka :D

dudejla
08-05-2010, 15:25
Kamila :skacze2:- cwaniak, dwójeczkę urodziła, syn jest, córa jest.
Za rok będzie mieć z głowy zupki, kupki i kaszki:D to teraz się będzie nabijać z innych ciężarówek :przytul:

majkarodzik
08-05-2010, 18:44
hej, jestem mezem majkarodzik:) mialem was poinformowac ze maja urodzila 30.04 o 10:25 naszą Julkę:), do szpitala poszla 29.04. 30.04 podano jej kroplowke na wywolanie porodu, niestety okazalo sie nagle ze dziecko ma owinieta dookola szyi pepowine i trzeba bylo szybko zrobic cesarskie ciecie. Ze szpitala jeszcze nie wyszly......bo 4 dnia okazalo sie ze cos zawalili przy operacji - lub zaraz po(?). Niby cos poprawili i czekamy, juz 8 dzien po porodzie i moze w poniedzialek je wypuszcza - oby bo masakra mala buczy a ona wstac nie moze = pomocy szpitalnej jak na lekarstwo
ps mala jest boska

dudejla
08-05-2010, 18:47
No to gratulacje dla rodziców JULKI!! Trzymamy mocno kciuki żeby wszystko było ok. Dziewczynki czekamy na was :kwiatek:

rudzia1985
08-05-2010, 19:27
o jaka wspaniala wiadomosc, ze juz mala na swiecie :)
dziekujemy za informacje :)

oczywiscie Gratuluje szczesliwym rodzicom :)

mysza31
08-05-2010, 20:22
Gratulacje dla rodziców i życzymy szybkiego powrotu do zdrowia i do domku:)

a ja czekam choć juz bym chciała mieć maleństwo na rękach .. ledwo się toczę....:( lek w piątek powiedział że mały waży ok 3300 gr to i tak duż o a jka jeszcze przez tydzień nie urodze to o ok 200 gr tygodniowo więcej będzie ważył ale zobaczymy jeszcze tydzień do terminu:( niestety nic nie działa chodzenie po schodach na 8 piętro mycie okien sprzątanie odkurzanie sex:( tylko zostaje czekać

pozdrawiam wszystkich

Emilia B.
08-05-2010, 21:09
Gratuluje :) :*
Życzymy szybkiego powrotu do zdrowia dla Majki i powrotu do domu :)
całuski dla Julci :*

PS ja się dziś dowiedziałam że będę ciocią :jupi:

farbstift
08-05-2010, 22:25
Majeczko- gratuluję i śliczne imię wybraliście:*
Emilka- Tobie też gratuluję, ciociu^_^:D

jOotka
08-05-2010, 23:13
Gratuluję przyszlym mamom :D :*

KaMiLaC.
09-05-2010, 08:42
hej, jestem mezem majkarodzik:) mialem was poinformowac ze maja urodzila 30.04 o 10:25 naszą Julkę:), do szpitala poszla 29.04. 30.04 podano jej kroplowke na wywolanie porodu, niestety okazalo sie nagle ze dziecko ma owinieta dookola szyi pepowine i trzeba bylo szybko zrobic cesarskie ciecie. Ze szpitala jeszcze nie wyszly......bo 4 dnia okazalo sie ze cos zawalili przy operacji - lub zaraz po(?). Niby cos poprawili i czekamy, juz 8 dzien po porodzie i moze w poniedzialek je wypuszcza - oby bo masakra mala buczy a ona wstac nie moze = pomocy szpitalnej jak na lekarstwo
ps mala jest boska

ooo cudownie ze moja synowa juz na swiecie!!! :skacze:
Majeczko wracaj do nas szybciutko!! :D

GRATULACJE dla szczesliwych rodzicow!!! :kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiatek:

---------- Dodano o godzinie 08:42 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 08:40 ----------

Kamila :skacze2:- cwaniak, dwójeczkę urodziła, syn jest, córa jest.
Za rok będzie mieć z głowy zupki, kupki i kaszki:D to teraz się będzie nabijać z innych ciężarówek :przytul:

hyyyyy :cwaniak: Dudejla a wiesz ze ten rok moze mnie wykonczyc?? hahahaha ale racja - za rok o tej porze bedzie juz super :skacze: w kazdym razie mam taka nadzieje :haha:

zyza
09-05-2010, 08:47
moje gratulacje maju :**:*:*:*:*:*:* wracajcie szybko do domciu :*
Emilka ciociu :P

Chanti25
09-05-2010, 10:13
Maja Gratuluje :* i zycze szybkiego powrotu do domku :)

barbara_kawka
09-05-2010, 10:37
Majeczko i Panie tato :D GRATULUJE :)

jOotka
09-05-2010, 15:38
Majeczko i Panie tato :D GRATULUJE :)

Żeby się Wam dobrze żyło! :*:kwiatek::kwiatek:

barbara_kawka
09-05-2010, 20:12
a laseczki kochane powiedzcie mi ... czy Was tez tak smiesznie kuło w ktoryms z boków ?? tak jakby w miejscu jajnika :/ bo mnie wlasnie tak smiesznie kuje :( i nie wiem co myslec :(

Chanti25
09-05-2010, 21:15
Tak Basiu mnie właśnie tak kuło i ponoć to normalne, bo macica się rozciąga-więc możesz być spokojna :)
A mnie dzisiaj boli brzuszek tak przy żeberkach :( ale to nie kopniaki małego tylko nie wiem co?

barbara_kawka
09-05-2010, 22:23
moze sie uklada w tamta strone i gniecie ;) dzieki kochana ... ulzylo mi :)

nanami7
09-05-2010, 22:29
super ! gratulacje Majeczko dla Ciebie i Męża :)

afterglow
10-05-2010, 00:08
moje wielkie gratulacje dla rozpakowanych mam :) Cieszym się razem z Wami :)

moj Synus wali mnie raz z lewej raz z prawej strony hehe tak jak Zyza, kocham to uczucie... chociaz jak sie w ciagu dnia nie ruszy to musze go do tego zmusić :)
najlepiej zjesc cos slodkiego- czekolade. Wypic cieple mleko lub kakao :D połozyć się na lewym boku. po około 20 minutach cukier i energia dotrze do szkraba i ot mamy przepis na "jestem mistrzem w skopie Cie mamo!" :)
wlasnie moj zaczal protestowac hehe czuje sie dosbrze, tylko senna cos jestem. Wszystkie badania w normie, cisnienie wzorowe., glukoza tyz. 18 maja mam USG tutaj w Holandii, połówkowe, wiec beda mierzyc warzyc i meczyc mojego synusia :)

barbara_kawka
10-05-2010, 10:25
laski pokazywac swoje brzuszki !! ja narazie nadal nie mam sie czym chwalic ... taki jaki byl taki jest :) waga w miejscu ...

zyza
10-05-2010, 10:29
moj urósl bede miala chwile to wrzucę grubasa :D

a moje stworzenie rusza sie jak leże albo siedze przed kompem...
jak ma kolysanie czyli chodzimy albo bezecenimy to grzecznie spi :D
jutro znow do doktorki :D
aj znowu na mnie nakrzyczy :D hehehe niedlugo zaliczymy setkę w kg :D

anecka17171
10-05-2010, 10:33
gratulacje nie ma to jak mieć już w ramionach swoje wyczekane maleństwo:przytul::jupi:

zyza
11-05-2010, 10:38
aaaa poczulismy kopniaka razme a ja znow sie poryczalam :D
dzis lekarz zobaczymy ile to ustrojstwo waży hahaahha :D

Chanti25
11-05-2010, 11:41
Zyza to czekamy na zdjęcia Twojego duuuuuuużego kopacza ;P

barbara_kawka
11-05-2010, 15:17
zyzaaaa ale fajnie :) ja juz nie moge się doczekac tego uczucia :) ja sie poryczalam ja malenstwo mi machalo :D:D:D:D a smiechu ze szczescia to nie moglam uspokoic :D

anecka17171
11-05-2010, 15:23
bo to jest wspaniałe uczucie kiedy się czuje ruchy dziecka:love::love:
dwa razy tego doświadczyłam:):):)

zyza
12-05-2010, 13:52
no to jestesmy po wizycie:D
dziecko zdecydowanie na 99% chlopczyk nawet siuraczka było widac :D 475g znaczy sie prawie pol kilo :D nie to co mamusia +15 hihihi
i strasznie podobny kształtem buzi do tatusia :D
tylko doktorka sie smiala ze nos ma ladniejszy niz tatuś :D ze pewnie po mamusi

a w ogole mam mega doktorke, opowiadala nam ze ma kolege po fachu u ktorego kobiety sa tak spanikowane ze po wizycie zdarza sie im zapomnieć majtek... i doktor ma juz cala kolekcję :D a doktorka sie smieje bo u niej nitk jeszcze nic takiego nie porzucił :D

dostalismy tez pare probek i gazetek w prezencie :D i tatus sie doczekac nie mogl jak zobaczy stworzonko i zobaczył wierzgacza :D

ps. ale co mi sie za bezczelne babsko wepchnelo to myslalm ze jakem hormonami nabuzowan to babe rozniosę...
przyszla mloda dziewczyna i zapytala czy moze wejsc ze mna bo ona po receptę. ja sie zgodzilam ale po chwili przyszla stara prukwa i glosno i dobitnie mowi zeona teraz wchodzi bo ona tylko po recepte... pomyslalam ze po moim trupie szczegolnie ze czekalam juz 40min wypadaloby sie zapytac tego co wchodzi prawda?
to ta wyrwala sie jak klientka wyszla
moj Arek mowi - pani ma teraz wizytę?
ona - nie ja tylko po receptę
Arek - to poczeka sobie pani za drzwiami
ona dalej wlazi
ja - pani wybaczy skoro ja moglam poczekac 40 minut to pani 10 nie zbawi!!
ona wlazla i do doktorki zagaduje, zostawila ksiazeczki i wyszla...
wystarczyloby ze by sie spytała nie zrobilabym checy ale jak sie darla na pol korytarza na jaka cholere ona bedzie tu siedziec i kwitnąc to sie zagotowalam :D

Emilia B.
12-05-2010, 13:57
jaki piękny brzusio!! no i jaki przystojniacha w środku ;) Gratuluję :*
PS. sa ludzie i parapety niestety.... zwłaszcza u lekarzy ech

afterglow
12-05-2010, 14:14
Zyza, cudnie wygladasz z tym brzusiem :) piknie wrecz ;)
a chlop to CI rosie jak dab :D hehe chociaz ja powiem ze do Cibeie podobny haha
gratulacje :*

ja ide we wtorek do gina- bede miec fotki :D to sie wstawimy z brzucholem :)

farbstift
12-05-2010, 14:39
zyza- jaki cudny brzusio:* no a w środku skarbuś też śliczny:kwiatek:

barbara_kawka
12-05-2010, 14:49
zyzaaaa jaki brzuszek !!!! sliczny ;) no i bobasek cudowny :D:D:D:D

afterglow
12-05-2010, 15:09
zainspirowana Zyzą, postanowilismy sie tez pokazać :)

ja i Kubulek :)
20 tydzien i 2 dzień :)

waga 62kg - ok 2 na plusie ;)

farbstift
12-05-2010, 15:21
ojej i Twoj brzuszek cudny:) baardzo poodbają mi się te piękne, zaokrąglone brzuszki z bobaskiem w srodku, ale nie mogę jeszcze mieć....buu

Chanti25
12-05-2010, 18:44
Zyza cudowny brzuszek i cudowny maluszek :love:
After ty chudzielcu tak pięknie wyglądasz z brzusiem :]
Zresztą wszystkie babeczki na tym forum pięknie wyglądają w ciąży-juz taki urok stylistek paznokci hi hi hi :cwaniak2::haha:

natka_23
12-05-2010, 19:01
Zyza ale super synek :)
After i Zyza super brzuszki tylko pozazdroscic figur :skacze:

barbara_kawka
12-05-2010, 19:37
after sliczniuchny brzuch :) a tak z nowości u mnie ... dziś sie dowiedziałam jaki jest aktualny rozmiar biustu mego .... no dawać dawać :D która zgadnie ?? ;>

dudejla
12-05-2010, 20:43
Basia, ja twierdze, że "Z" :D:D:D

Chanti25
12-05-2010, 20:55
:leze::leze::haha::leze::leze: ja obstawiam F :cwaniak2:

Emilia B.
12-05-2010, 21:10
after - piękny brzucholek :love:

barbara_kawka
12-05-2010, 21:35
och F to ja miałam przed :P a teraz moje kochane J ... masakra .... dlatego mi brzusia nie widac pewnie bo przez te cyce to sie przebic nie umie :D

dudejla
12-05-2010, 22:37

E... to prawie trafiłam :yess:
:D:D:D

barbara_kawka
12-05-2010, 22:46
hehe no ... jak tak dalej pojdzie to Z to bedzie pestka :D haha ... dobra nie smiac sie :P mam nadzieje ze po ciazy moj biust nie bedzie wygladal jak flak ... a jesli to zbieram kase na operacje i se zrobie :D

rudi80
12-05-2010, 22:57
sliczne brzuszki!! cieszcie sie nimi puki mozecie :)
Basiu to gratuluje :) mi sie powiekszyly z A na az B :( a teraz mam spowrotem moje A :(

barbara_kawka
12-05-2010, 23:04
przy B to przynajmniej kregoslup nie boli i mozna biustonosz kupic na siebie ... a zeby taki J dostac to sie niezle trzeba natrudzic ... takze laski : MAŁE JEST PIĘKNE !! I WYGODNE I WOGOLE :)

tusia
12-05-2010, 23:23
zyza, after piekne brzuszki:)

eksnail
13-05-2010, 08:28
fajne brzuchy;) to teraz tylko czekać na fotki dzieciaczków:P

Chanti25
13-05-2010, 09:55
och F to ja miałam przed :P a teraz moje kochane J ... masakra .... dlatego mi brzusia nie widac pewnie bo przez te cyce to sie przebic nie umie :D
Basiu Ty to jesteś aparatka :haha::leze::skacze: nie może się brzusio przebić ;)

PS. PATRZCIE dziewczyny na mojego suwaczka :D hi hi hi manicure ;)

natka_23
13-05-2010, 19:10
Basiu Ty to jesteś aparatka :haha::leze::skacze: nie może się brzusio przebić ;)

PS. PATRZCIE dziewczyny na mojego suwaczka :D hi hi hi manicure ;)

hahha Chanti no szukuj sie już na robienie manicure na paznokietkach u malucha:)

ja robialam u mojego brata córek :) bąble mają 2 miesiące i miały już manicure... french :D

eksnail
13-05-2010, 19:39
jeny ale ze mnie ślepok z 5 razy patrzyłam na zdjęcie USG zyzy(bo ja to antytalencie do oglądania tego typu fotek) i dopiero teraz załapała, że to buzia maleństwa :glupek:

natka_23
13-05-2010, 19:47
jeny ale ze mnie ślepok z 5 razy patrzyłam na zdjęcie USG zyzy(bo ja to antytalencie do oglądania tego typu fotek) i dopiero teraz załapała, że to buzia maleństwa :glupek:

:leze: dobre

nanami7
13-05-2010, 19:52
Zyza After ale macie śliczne brzucholki :*:)
Basia to masz co nosić i piersi i brzusio ;)

Chanti25
13-05-2010, 20:44
Majka śliczniutka :love: po mamusi na pewno :D
A ja mam pytanie do Was pytanie? ...
Co sądzicie o szczepionkach maluszków? Czy w ogóle szczepicie?

Bo ja dzisiaj byłam w szkole rodzenia i mi odradzają-a już tych płatnych 5w1 to nie daj boże!!!!!

Emilia B.
13-05-2010, 20:45
Majka jeszcze raz gratuluje- piękna córcia!! :love::love::love: Dobrze, że wszystko się udało :) Życze Wam dużo zdrówka :*

nanami7
13-05-2010, 20:51
Majka ale jest cudowna :) !! te minki no wymiękam :P

eksnail
13-05-2010, 20:55
Majka gratulacje!! Śliczna córa:):kwiatek:

afterglow
13-05-2010, 21:33
majka., jeszcze raz moje gratulacje! pikna córcia! niech zdrowo rośnie :) zapraszamy do dokładnego opisania tzw "relacji z porodu". Kamila, Ciebie też to się tyczy :D

barbara_kawka
13-05-2010, 21:46
zeby nie bylo to tez dodam swoj brzuch :) nie widac go jeszcze ale co tam :P

aaa i jeszcze kupilam sobie dzis cos i tez wam pokaze :D

afterglow
13-05-2010, 21:48
mamy identyczne spodnie hahaha tak myslalam :D:D heheehe

a brzusio lekko zaokraglony przy pepku, moze to wynik przesunietej macicy z dzidzi :D bo akurat na ten tydzien to juz tam powinno byc wydete ;p a moze Basia zjadlas za duzo schabu dzisiaj ;p

btw, piknie wygladasz :*

tusia
13-05-2010, 22:10
Maja piekna córeczka:love: niech rośnie zdrowo:)

barbara_kawka
13-05-2010, 22:31
sliczna mala ;) naprawde :) taka buziunia niewinna :) ochh ...

milenka_olsztyn
14-05-2010, 07:05
http://jayfan.files.wordpress.com/2008/05/its_a_girl_balloon_bouquet.jpg Moje gratulacje Maja:* Niech duża rośnie no i zdrowa oczywiście:)
Dużo zdrówka i szczęścia dla was obu:*

Chanti a co do szczepionek to ja myslę że to juz przesada lekka co oni w tv gadają... myslę że to wszystko jest przereklamowane....

KaMiLaC.
14-05-2010, 08:53
Witajcie kochane moje. Bardzo dziekuje za gratuluje. Wlasnie wrocilysmy w koncu do domu. Jak juz pisal moj maz porod przebiegl zdecydowanie szybko, ale ledwo uratowali nasza coreczke. Ale najwazniejsze ze jest cala i zdrowa. Piekne macie brzusie, ale nadrobie czytanie innym razem bo troszke jestem zmeczona:)

:skacze::skacze::skacze:ale mam cudowną synową :jupi::love::love::love:
Majeczko gratulacje Kochana z calego serducha!! super ze juz w dmoku i wszystko skonczylo sie ok :D
Juleczka Kochanie bardzo sie cieszymy, ze juz jestes!! witaj wsrod nas slicznotko!! :*:*:*

---------- Dodano o godzinie 08:53 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 08:52 ----------

zapraszamy do dokładnego opisania tzw "relacji z porodu". Kamila, Ciebie też to się tyczy :D

hehe chcecie?? na pewno?? :D

anecka17171
14-05-2010, 09:00
ale śliczna mała kruszynka:love::love::love:Julcia kochaniutka jesteś:przytul:
rośnij zdrowo mamusi;);)

eksnail
14-05-2010, 09:14
Majka śliczniutka :love: po mamusi na pewno :D
A ja mam pytanie do Was pytanie? ...

Bo ja dzisiaj byłam w szkole rodzenia i mi odradzają-a już tych płatnych 5w1 to nie daj boże!!!!!

Ja nie przerabiałam tego tematu, ale mam znajomą która szczepiła dziecko na pneumokoki i inne płatne i synek jej przez to jest bardzo osłabiony i często choruje.

KaMiLaC.
14-05-2010, 09:25

Chanti ja szczepilam Amelie normalnymi szczepionkami - tzn 3 szt - w dwie rączki i nozke i plakala tylko przy tej w nozke bo domiesniowa :)
co do tych skonfigurowanych to mowie im stanowcze nie! po pierwsze sa strasznie bolesne - szczep tylu bakterii w jednym!, po drugie dzieci maja mniejsza odpornosc po nich, a po trzecie sa bardzo krotko na naszym rynku i tak naprawde nie wie czy one sie sprawdza w przyszlosci (slowa mojej pani pediatry!) :) co do pneumokokow i rota-wirusów to ogladalam w programie "mamo to ja" (TVNStyle) jak wypowiadal sie pediatra i mowil ze jest tak wiele gatunkow, rodzai czy odmian tych wirosow ze jedna szczepionka dziecka przed nimi nie uchroni, bo ciezko trafic akurat w ten jeden szczep ktory twojemu dziecku zagraza!
teraz za 2 tyg mam pierwsze szczepienia malego i juz mowilam ze nie mam zamiaru szczepic niczym innym jak pojedynczymi szczeponkami na poszczegole choroby tzn 1 na WZW typu B, 2 - blonnica, tezec, krztusiec, 3 - HIB :)
moja pani pediatra nawet na grype odradza, bo mowi ze jest tez wiele wirusow powodujacych grype a szczepionka dziala na ten jeden okreslony ;)
ale wybor nalezy do rodzicow :) ja postanowilam tak i sie ciesz, bo moja Amelia wytrzymala wszystko i jest zdrowa i silna baba :skacze: Eryk tez bedzie szczepiony pojedynczo ;)

zyza
14-05-2010, 09:53
Chanti ja tez rozmawialam ze znajoma pani doktor - pediatrą ktora u mnie w spa sie odchudzala i w ogole czytalam ciekawy artykul w optymalniku na temat zawartosci szczepionek...
tam w wiekszosci sa konserwanty, rtęc i inne szkodliwe substancje i nie ma sensu robić iles tam tych szczepionek wystarczy podstawowe..
zreszta pisalam o tym w watku szczepienia przeciw grypie...

Majka cudna niunia :D
After tylko dwa kilo??? przeciez ty wygladasz na wiecej :d chyba ze sie mocno wypiełas :D

Basiula no na razie widac ze cyc rosnie :D ale nie przejmuj sie :D dluzej zalozysz ukochane ciuszki... boze jak mi brakuje moich jasnych opinających jeansow aaaaa :D

afterglow
14-05-2010, 10:23
After tylko dwa kilo??? przeciez ty wygladasz na wiecej :d chyba ze sie mocno wypiełas :D

tak, tylko 2 kg. nie mam tendencji do wypinania się...

Kamilka jesteśmy pewne :)

zyza
14-05-2010, 10:41
wiecej luzu after ;)

Ewelina83
14-05-2010, 10:46
majkarodzik (http://forum.wzorki.info/members/majkarodzik.html) gratuluje!Sliczna coreczka!!!!

Co do szczepionek to ja swojego szczepilam tymi skojarzeniowymi doszlam do wniosku ze lepiej od razu niz maja go kluc non stop tutaj szczepia za kazdym razem w noge bez wzgledu na to co to za szczepionka-problemow zadnych nie mielismy i nie mamy nie zauwazylam zeby maly byl mniej odporny ma dwa lata tzn skonczy 28 maja:) i do tej pory byl tylko raz tak powaznie chory zapalenie pluc-gdzie wyladowalismy w szpitalu ale z tego co wiem to panowal wtedy jakis wirus bo syn mojej kolezanki mial dokladnie to samo bylysmy nawet obie w tym samym dniu u lekarza...na pneumokoki tez byl szczepiony u nas jest to darmowe-jak na razie nie mam negatywnych odczuc-choc czytalam wlasnie ze duzo osob jest przeciwnych temu...

rudi80
14-05-2010, 12:06
Majka gratulje slicznej corci!!

tusia
14-05-2010, 12:08
Rudi jak tam Twoje malenstwo?:D

rudi80
14-05-2010, 12:17
Rudi widze ze patrzysz :D:D:D:D jak tam Twoja maleństwo :) ??

:D
mam czasem te 5 min zeby wejsc na forum i poczytac :))
maly super, zdrowy i ladnie rosnie, po 6 tyg osiagnal juz 4kg
tylko spac nie lubi :)

KaMiLaC.
14-05-2010, 12:23
mam czasem te 5 min zeby wejsc na forum i poczytac :))
maly super, zdrowy i ladnie rosnie, po 6 tyg osiagnal juz 4kg
tylko spac nie lubi :)

Rudi to super :D
moj spac tyz nie lubi :leze:

barbara_kawka
14-05-2010, 12:52
hehe ciekawe czy moje dziecie bedzie spalo ladnie :D

tusia
14-05-2010, 13:04
śliczny chłopaczek:love:

KaMiLaC.
14-05-2010, 13:06
Rudi jaki do ciebie podobny!! świetny jest :D

nanami7
14-05-2010, 13:11
Rudi prześliczny chłopczyk:)

Emilia B.
14-05-2010, 14:09
Rudi - piękny aniołeczek :love:

Jade
14-05-2010, 14:10
Majeczko Gratuluje coreczki :*!!Przesliczna.Rudi syneczek słodziutki a jakie ma duzie oczka:)Wszystkie bobaski sa sliczne,a i wszystkie wasze brzuszki takze i te duze i te male:)

dudejla
14-05-2010, 16:09
Majka - córa śliczna, dobrze że już w domku jesteście!
Rudi ale Ci rośnie przystojniak:ok:

rudzia1985
14-05-2010, 16:19
Rudi boski chlopak :)
a te oczka mmmmmmm :)

Chanti25
14-05-2010, 17:09
Rudi 4 kilo to już duży chłopak :D śliczny jest :love: zresztą jak wszystkie forumkowe dzieciaczki :]
Dziękuje dziewczyny za opinie na temat szczepień :* ale tak jak u nas w szkole rodzenia tak tu też wiele rożnych opinii...
sama nie wiem co wybrać :/ na pewno tą pierwsza szczepionkę biorę ENGELIX , a potem albo te tylko refundowane, albo dopiero zacznę szczepic dziecko po 15 miesiącu. Na pewno nie będę brała tych 5w1 czy 6w1!!!

zyza
14-05-2010, 17:21
Rudi no nareszcie pochwalilas sie szkrabem :D
jaki on slodki :D
i ma takie fajne oczyska :D

rudi80
14-05-2010, 17:24
a no duzy juz-w tatusia, tata prawie 2m wzrostu i 120kg :) lekarz mowi ze takiego przypadku jeszcze nie mial ze dziecko w tak krotkim czasie tyle przytylo :)

zyza
14-05-2010, 17:36
bedzie roslo jak na drozdzach :D

KaMiLaC.
14-05-2010, 21:04
a no duzy juz-w tatusia, tata prawie 2m wzrostu i 120kg :) lekarz mowi ze takiego przypadku jeszcze nie mial ze dziecko w tak krotkim czasie tyle przytylo :)

oo kurde :o to moj w tamten wtorek mial 4100 g wiec chyba za duzo :huh:bo w 9 dni przybral 540 g :blink: łoo rany a gdzie 6 tyg :blink:
hahaha z torbami pojde jak bedzie tak jadl :haha:

szpila59
14-05-2010, 21:11
oo kurde :o to moj w tamten wtorek mial 4100 g wiec chyba za duzo :huh:bo w 9 dni przybral 540 g :blink: łoo rany a gdzie 6 tyg :blink:
hahaha z torbami pojde jak bedzie tak jadl :haha:
Kamila ty se wyobraź ile kasy na żarcie bedziesz wydawać kiedy Twój bedzie dojrzewać :lol:

zyza
15-05-2010, 12:19
Kamilka zeby z torbami nie pojsc to ja polecam masaże i oklady z ujędrniających kremikow na biust :P
(to żarcik jakby ktos nie zrozumial :P nie uszczypliwość :D)

a ja zaczynam sie ciezarowka czuc w pelni... powoli pepek mi wychodzi a myslalm ze nie wyjdzie przez to ze zapaśy na zime w tluszczyku byly zrobione :P

KaMiLaC.
15-05-2010, 16:08
Kamilka zeby z torbami nie pojsc to ja polecam masaże i oklady z ujędrniających kremikow na biust :P
(to żarcik jakby ktos nie zrozumial :P nie uszczypliwość :D)

Zyza nie karmie piersia :(
czyt. http://forum.wzorki.info/148448-post8.html

Szpila nie strasz :P:P

rudi80
15-05-2010, 16:16
:P:P
to ja nie doczytalam ze nie karmisz. napisz mi prosze jak sie objawila u twojego malenstwa nietolerancja na laktoze?
ja mam caly czas problem z kolkami, zmienilismy juz mleko z mniejsza iloscia laktozy-jest tylko lepiej, ale kolki nadal sa. lekarz twierdzi ze to normalne i jakby tyle nie jadl by go nie bolalo (jakis baran, z tego co on mowi wynika ze mam glodzic dziecko)

KaMiLaC.
15-05-2010, 16:24
Rudi objawy:
http://forum.wzorki.info/148485-post11.html

pozniej zrobili malemu jakis test z krwi i potwierdzili :/: no ale mleko mimo paskudnego smaku i ohydnego zapachu je ze smakiem i jest lepiej :ok:tylko ze to taki typek maly ze nie je co 3 godz a co 2 :D ale kupa jest :ok:brzuch :ok:a maly :love:

rudi80
15-05-2010, 16:36
wlasnie moj maly ma takie objawy jak piszesz, i po kazdym karmieniu wlasnie sie napina strasznie i go boli, moj to min co 3 godz je, staram sie go przetrzymac do tych 4 ale nie zawsze sie da. bardzo pomaga cieply oklad na brzuszek-jak idzie spac dostaje termofor i jest chwila spokoju. w pon robie termin do lekarza-niech mu zbadaja krew, niech mi tylko sprobuje dziad wmowic ze to od lakomstwa :)
a to mleko masz za free jak na recepte?
ja kupuje bebilon comfort specjalnie dla dzieci z kolkami

KaMiLaC.
15-05-2010, 17:01
mleko mam za 12 zl - puszka 425 ml :)
od lakomstwa raczej bo go nie bolalo bo jakby sie przejadl to by nie jadl pozniej :)
no moj za chiny nie wytrzyma 3 godz :/: i latam z butelka co 2 :) tylko w nocy je co 3 bo pewnie mu sie wstac nie chce :leze:

zyza
16-05-2010, 13:28

to ja nie doczytalam ze nie karmisz. napisz mi prosze jak sie objawila u twojego malenstwa nietolerancja na laktoze?
ja mam caly czas problem z kolkami, zmienilismy juz mleko z mniejsza iloscia laktozy-jest tylko lepiej, ale kolki nadal sa. lekarz twierdzi ze to normalne i jakby tyle nie jadl by go nie bolalo (jakis baran, z tego co on mowi wynika ze mam glodzic dziecko)

ja tez nie doczytalam niestety gdzies mi umknelo...
o kurcze dobrze wiedzieć na przyszlosc ze moze takie cos wystapic :D
a swoją droga jak teraz jest taki duzy i tyle je to rzeczywiscie ile bedzie jadl jak bedzie dorastal :D
jeszcze chlopak w dodatku :D

mnie najbardziej Rudi rozsmieszają takie szkoly jak karmic co 2 godziny albo co trzy a jak spi to obudzic i nakarmic...
przeciez wiadomo ze jak bedzie glodne to sioe obudzi i bedzie wylo :D
a jak niejadek to mamusia szybko zauwazy ze jest cos nie tak z maluszkiem...
swoja droga lekarz bardzo pomyslowy niech nie je niech placze z glodu...

afterglow
16-05-2010, 13:46
dzieciatko trzeba budzic na karmienie... niestety... wypytalam wszystkie mamuski jakie znam, z grona moich znajomych i mowily to samo... dziecko kiedy spi rozwija sie najlepiej. wiec dobrze, zeby mialo pelen brzuszek.
Synek moich przyjaciol nie budzil sie w nocy wcale... Ci byli wniebowzieci ze maja takie grzeczne dziecko... jak sie pozniej okazalo, maly mial tak silny sen, ze nawet glod czy obsrany tylek nie pomagał... i chcac nie chcac musieli go budzic i n a spiocha kramic bo inaczej bylby niedozywiony!

zyza
16-05-2010, 14:40
ja sie jednak jako pierworodka pokieruje instynktem bedzie chcial to dam nie bedzie to nie bede budzic...
moja mama tak karmila mnie i brata na zawolanie i ani nie dozywieni jestesmy ani nie mamy slabej odpornosci (ja srednio 75-80kilo na 175cm a moj bart 150kg na dwa metry :P)

After dopisalam specjalnie chyba ze cos zle bedzie sie dzialo z dzieckim to matka zauwazy.. i zawsz epod opieka poloznej srodowiskowej mozna problem ten przedstawic...